Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Bensan hinta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kaupunkiajoakin on niin paljon erilaista. Kun ajan ruuhkassa jossa keskinopeus alle 30km/h tai Kehä Ykkösen päästä päähän ruuhkassa RS2:n keskikulutusmittari voi näyttää 16l/100km mutta illalla Kehällä sama matka menee alle 10l/100km. En ole koskaan ollut niin kiinnostunut kulutuksesta että tietäisin mikä on totuus mutta kyllä tuo suuntaa antaa. Lyhyet matkat kylmäkäynnistyksineen ja kylmällä voimansiirrolla voi tietysti nostaa keskikulutuksen tuplaksi.

    Comment


    • Ei kyllä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun kävin tankkaamassa mummelin Ford Ka:n, niin naurettava auto kuin onkin, niin tankki täyteen punarajalta --> 32 litraa, minkä tuhoamisessa vielä kestää yhtä kauan kuin oman auton 65l tankissa! Ellei vakuutusmaksut sunmuut kulut olisi niin suuria niin tekisi kyllä mieli ostaa päivittäisiin ajeluihin halpa ja pieniruokainen kippo, 2,5l bensakone ei naurata näillä keleillä ~16l/100km keskikulutuksella ja polttoaineen hintojen nousulla...

      Tosin sitä kammottavaa kulutusta perustelee se, että jo puoli tuntia oli liikaa siinä foordin tekeleessä :D

      Comment


      • Viime kesänä nauratti joka kerta kun tankkasin tytön nelitahtiskootterin korkkiin asti, sinne sai parhaimmillaan lorahtamaan reilut kolme litraa ja sai kolikot pois taskusta kassalla. Tuolla kuitenkin ajaa nurkissa jo ihan kivasti useamman päivän, ei paljon bensakulut paina mieltä mutta ei se ajaminenkaan ole mitään nautiskelua.

        Comment


        • Jos ei työmatka hirveän pitkä ole niin joku 350cc tieliikenne mönkijä ois siisti rassi. Toki jos tässä valtiossa kaikki olisi hienosti vakuutusten ja verojen suhteen niin pihassa lojuis varmaa tyylii nykynen ja päivittäis liikennettä varten a2 tai a1. Sillä semmoinen kävis kuin nenä päähän työmatkailuun ja kaupassa käyntiin, mutta reissuja varten tuo isompi on sitten niin paljon mukavampi. Mutta joo se n. 550e/v liikennevakuutus + verot ym per kinneri rajoittaa ihan kivasti tuota useampaa autoa/talous.

          Comment


          • Huvittavinta noissa skoottereissa oli Teknarin loppulaskelma, jossa kiinalaisella tonnin skootterilla oli 10 000 km ajoilla sama kilometrin hinta kuin uudella Rellu Lagunalla. No, ehkä tarvekin on eri.

            Comment


            • Töihin, salille ja kauppaan 1,5 km sivu, eikä sit muuta ajoo paljo tuukkaan näin talvella ja kulutus 25l/100km ;)
              Nostakaan vaan sitä hintaa ku minähän en kävele!

              Comment


              • Itsekin kun sain kortin -79 niin bensa oli luokkaa markan litra, siis 16c / litra...
                Väärin, rahan arvo on muuttunut paljon noista ajoista. Esimerkiksi vuoden 1973 markka on noin tasan euro, eli jos joku asia maksoi 140markkaa, on sen hinta vertailuhinta nykyrahassa 140euroa.

                Tuolla erinomaiset taulukot näin polttoaineen kannalta asiasta:
                http://www.rahatieto.fi/poa19702004.htm

                Comment


                • 32,6 litraa laskin tankilla käydessä satkulle. Kaupunkijoa ja melko paljon webaston käyttöä.

                  Comment


                  • Kukaan muu ei näytä maininneen jenkkien "kvantitatiivistä kevennystä" hintoihin vaikuttavana asiana, joten nostetaan kissa pöydälle. Jos itse pumppaisin öljyä hiki hatussa - tai rätissä - ja saisin vastineeksi dollareita, joita ilmestyy joka toinen päivä 5-10 miljardia lisää tyhjästä, niin suhteuttaisin kyllä pyytämäni hinnan siihen. FEDin toimenpiteet eivät varmasti ole jääneet aavikoillakaan huomaamatta.

                    Comment


                    • Ei vie kun 480km matkalla 72ltr, ei paha. V8 rulaa!!! :) Ja alkoholi maistuu ;)
                      Edit: OT

                      Comment


                        72 ltr alkoholia 480 km matkalla. Vaikka ajais kahdeksaakymppiä niin 12 litraa pitää pudottaa tunnissa :)

                        Comment


                        • Nää -20c pakkaset kyllä rokottaa kivasti, mut ei haittaa.

                          Comment


                            Oulu-HKI keskikulutuksella 6 l/100km tänään. Maksaako se sitten 36 vai 43 euroa, aivan sama.

                            Comment


                            • On muualla maassa näköjään halpaa bensaa. höh Itärajalla, Tohmajärven osavaltiossa 95:nen maksaa litralta 1,509? että onko halpaa..

                              Comment


                                98E sai paikalliselta kylmä-asemalta vähän alta 1,50 oisko ollu 1,492 tai jotain. 72€ ja 48,3l sillä sai kaippa tolla taas 2viikkoa ajelee

                                Comment


                                • Porvoossa oltu 98 1.51-1.53.... joo saadaan bensaa 2 senttii alee... auttaa aika paljo ku eka nostetaa 20sentillä :DDDDD kusetusta seki -.-

                                  Comment


                                  • Alkuperäinen kirjoittaja haraldh Näytä viesti
                                    Oulu-HKI keskikulutuksella 6 l/100km tänään.
                                    Kesällä Wagoneerilla Järvenpää-Taivassalo-Järvenpää reissulla keskikulutus 27l/100km. Aika monta kertaa sai tankata matkalla. Onneksi on SEO:n kortti, niin saa sentin litrasta alennusta. :D

                                    Comment


                                    • Naurattaa aina tämä bensan hinta. Itselleni on ainakin ihan sama maksaako se 2e vai 5e. Ajan sen mitä pitää ja vähän vielä päälle. Tyttöystävä justiin kertoi kuinka helsingistä lohjalle kannattaa mennöä bussilla kun maksaa vaan jotain 8e/suunta. Audilla n. 6e/suunta ja siihen voi vielä laskea makat kotoa bussipysäkille ja bussipysäkiltä määränpäähän. Saa aika paljon bensanhinta nousta että meikäläinen liikkuu julkisilla yhtään mihinkään. Paitsi baariin. On esim. Helsingin julkinen sen verran perseestä ettei siihen viitsi rahojaan laittaa.

                                      Comment


                                        Helsingin julkinen sen verran perseestä ettei siihen viitsi rahojaan laittaa.
                                        Ja jos on Helsingissä perseestä , niin et tiedä mitään mitä se täällä on!
                                        Viimeksi muokannut porkkis; 3.2.2012, 08:47.

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja Lampinen Näytä viesti
                                          Tyttöystävä justiin kertoi kuinka helsingistä lohjalle kannattaa mennöä bussilla kun maksaa vaan jotain 8e/suunta.
                                          Kesällä kyllä itsekin vakavasti mietin, että jos alkaisi kulkemaan bussilla, kun lehdessä luki, että kannattaisi vaihtaa henkilöauto bussiin. Vaikea vaan löytää parkkipaikkaa sellaiselle rohjolle, eikä oikein korttikaan riitä. 2500 eurolla sai jo ihan mukavan näköisiä busseja.

                                          Comment


                                            Yep, ja entäs sitten kun on vaikka kaksi matkalaista. Isäukko asuu Helsingissä ja jos täältä provinssista lähdetään 2 aikuista ja yksi pieni 220km yhteen suuntaan matkalle niin jopa tuo isolohko tulee halvemmaksi kuin juna saati bussi.

                                            Siinä nyt ei ole mukana kuin polttoainekulut, mutta jos saman reissun tekee vaikka 3-4 kertaa vuodessa niin huoltokulutkin hukkuu kummasti.

                                            Sit kun lähtee miettimään mitä saa enemmän:

                                            -Omat musiikit sillä voluumillä kuin haluaa
                                            -Aikataulu, saa tulla ja mennä just miten lystää
                                            -Saa pysähtyä missä lystää

                                            Nyt kun alkaa miettimään niin enpä edes muista milloin olisin junalla kulkenut selvinpäin, siinäpä se ainoa syy mitä tähän päivään mennessä oon keksinyt.

                                            Comment


                                              Saa aika paljon bensanhinta nousta että meikäläinen liikkuu julkisilla yhtään mihinkään. Paitsi baariin. On esim. Helsingin julkinen sen verran perseestä ettei siihen viitsi rahojaan laittaa.
                                              Taitaa olla enempi asennekysymys. Niin minullakin oli ennen. En suostunut julkisiin astumaan, kuin äärimmäisessä hädässä. Viime vuosina oppinut sitä käyttämään ja olen huomannut, että julkinen liikenne itseasiassa toimii varsin hyvin. Elämä on helppoa, kun ymmärtää sen, että omalla autolla kulkeminen ei ole pakko vaan ihan oma valinta. Esim. keskustassa asiointi on helppoa ja vaivatonta, kun ei tarvitse etsiä autolle parkkipaikkaa. Sen kun hyppää junaan, metroon, bussiin ja menee ostoksille ja nautiskelee vaikka oluset kaupan päälle :) Ei se ole hankalaa saati vaikeata, jos itse ei siitä sellaista tee.

                                              Comment


                                              • Asennekysymys nimenomaan. Oma asenteeni on monen mielestä perseestä kun arvostan enemmän sitä kun talviaikaan napsautan ikkunasta eberin päälle ja puolen tunnin kuluttua kävelen sen 50m lämpöseen autoon ja hurautan keskustaan. Maksan sen n.2e parkkimaksun, asioin ja istun taas lämpöseen autoon ja hurautan kotiin. Vertaa siihen että kävelen tästä 500m bussipysäkille, odotan, odotan ehkä lisää, istun kylmään/kuumaan bussiin, pelkään (usein) ulkomaalaisen kuskin kyydissä millon se ajaa ties mihin, jään bussista pois, kävelen sen 500m ja pääsen paikkaan johon haluan. Sama toisinpäin. Maksaa joka kerta sen 5e (en tiedä mitä maksaa sellasella kortilla kun en omista) Itse olen tyytyväinen autolla kulkemiseen enkä aio vaihtaa. Huoltokulujen nousua en ole havainnut. Jos haluaisin kulkea julkisella niin kulkisin julkisella.

                                                Nyt kun päästiin "off-topicciin" niin jatketaan. nämä yleensä helsinkiläiset jotka jauhaa tästä "ethän sä tarvii autoa ku asut ihan lähellä keskustaa ja kaikkea". Mä haluan sen julkisen liikenteen käyttäjän nähdä joka käy bussikuskille iskemässä kärryn perään ja pari motocross-pyörää sinne. Tai vaihtoehtosesti muutaman lumilaudan kanssa johonkin lähimäkeen. Se ininä jatkuu yleensä just niin kauan ku tulee joku tarve autolle. Sen jälkeen kun on kuskattu se bussiin mahtumaton tavara määränpäähän, ei kysellä enää "Miksei menty bussilla?"
                                                e: ja sen verran vielä että baariin mennessä käytän kyllä julkisia jos ei kukaan kaveri satu autolla/taksilla olemaan liikenteessä. Muuten en julkisen liikenteen huonoudesta varmaan tietäisikään. Säälin niitä jotka joutuu tulemaan pitemmältä keskustaan itellä on matkaa vaan joku 6km ja aikaa menee se reilu 35min. Autolla ajaa johonkin 20min.
                                                Viimeksi muokannut Lampinen; 18.12.2010, 22:16. Perustelu: Lisäys.

                                                Comment


                                                  Jos lähtee miettimään jotain pidempää matkaa tyyliin Helsinki-Rovaniemi junalla niin muutaman kerran tullut laskettua että halvemmaksi tulee ostaa joku nettiauton hinnat alkaen auto satasella. Sen voi sit vaikka jättää sinne määränpäähän tai romuttaa. On tuo pitkän matkan kulkeminen julkisilla tehty niin kalliiksi että ei houkuta.

                                                  Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ynnä muut persaukiset kyllä saa alennuksia. Työssäkäyvän keskiluokkaisen lihaasyövän heteromiehen on yksinkertaisempi halvempi kulkea omalla. Paikallisliikenne isommissa kaupungeissa pelaa vissiin ihan hyvin jos ei näitä sääilmilöitä lasketa mukaan, mutka tulee matkaan siinä vaiheessa kun pitäisi siihen ratikkaan/bussiin ahtaa kauppakassit ja pikkumuksut.

                                                  Comment


                                                    Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ynnä muut persaukiset kyllä saa alennuksia.
                                                    Opiskelijoilta ovat kovaa vauhtia vähentämässä alennuksia julkisissa. Kohta kaiken maailman eduista nauttivat enää 3000e+/kk "eläkeläiset"...

                                                    Mutta jos pikkuhiljaa melotaan takaisin kohti sitä bensan hintaa täältä sivujoesta...

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                      Jos lähtee miettimään jotain pidempää matkaa tyyliin Helsinki-Rovaniemi junalla niin muutaman kerran tullut laskettua että halvemmaksi tulee ostaa joku nettiauton hinnat alkaen auto satasella. Sen voi sit vaikka jättää sinne määränpäähän tai romuttaa. On tuo pitkän matkan kulkeminen julkisilla tehty niin kalliiksi että ei houkuta.

                                                      Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ynnä muut persaukiset kyllä saa alennuksia. Työssäkäyvän keskiluokkaisen lihaasyövän heteromiehen on yksinkertaisempi halvempi kulkea omalla. Paikallisliikenne isommissa kaupungeissa pelaa vissiin ihan hyvin jos ei näitä sääilmilöitä lasketa mukaan, mutka tulee matkaan siinä vaiheessa kun pitäisi siihen ratikkaan/bussiin ahtaa kauppakassit ja pikkumuksut.
                                                      Itse tässä pienen ikäni kulkenut velipojalla kylässä Haaparannassa. 10v ajan kulkenut sinne, aluksi bussilla ja sittemmin junalla. Nyt kun on tullut opiskelut lopetettua ja ei saa alea, niin tuo yksin autoileminenkin on mielekkäämpää.

                                                      Alkuun oli junalippu alle 60€ per suunta(Mäntyharju - Kemi), nyt se on jo 70+€/suunta (Riihimäki - Kemi). Riihimäki - Kemi välin hintakin noussut melkein 10€ kahden vuoden aikana.

                                                      Ei tuokaan tuntuisi miltään, jos olisi se -50% käytössä, mutta kun ei ole niin tolla urssillakin kannattaa jo ajella :)

                                                      Lisäys: Lentäen pääsisi Helsinki - Kemi väliä kaikki halviten ja nopeiten (50€--> ja 1.5h). Huomioon otettavaa, että jollain sinne Helsinkiinkin olisi ensin päästävä...

                                                      Comment


                                                      • Itte en noita julkisia käytä kahdesta syystä.

                                                        1. junat on niin törkyisiä sisältä että matkustaminen tuntuu samalta kuin istuisi bajamajassa joka kulkee 130km/h tuuli suhisee ja eritteet haisee.

                                                        2. Nyt on matkaa asemalle 8km ja bussipysäkille 3km.


                                                        Onneksi bensaa saa vielä rahalla ja jos se loppuu niin aletaan tislaan.

                                                        Comment


                                                        • Alkuperäinen kirjoittaja HydraulicJACK Näytä viesti
                                                          On muualla maassa näköjään halpaa bensaa. höh Itärajalla, Tohmajärven osavaltiossa 95:nen maksaa litralta 1,509? että onko halpaa..
                                                          Ja siitä kun matkaa 20 km itään niin maksaa alle 70 senttiä

                                                          Comment


                                                          • ...ja saa laatubensaa?

                                                            Comment


                                                              Oktaaniluku noin 50 :) Sammuu ehkä kun päästää vaihde tuvassa kytkimen ylös jarrulla seisten.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X