Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lounasruokailu?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Lounasruokailu?

    Tutulla oli terveystarkastuksessa huomautettu korkeasta kolesterolista ja verenpaineesta.

    Alettiin miettimään, että tuossa lähiruokapaikassa on ehkä melko epäterveelliset eväät ja ne voisivat aiheuttaa tuon. Tässä ensi viikon ruokalista:

    Ma 1.2.

    Chili con carne, riisi perunat

    Keittona tulinen jauhelihakeitto



    Ti 2.2.

    Kebab, lohkoperunat

    Keittona kalakeitto



    Ke 3.2.

    Kotitekoiset munahampurilaiset, ranskanperunoita, majoneesia

    Keittona Koskenlaskijalla suurustettua jauhelihakeittoa



    To 4.2.

    Wallenbergin pihvit, muusi

    Keittona riistakeitto



    Pe 5.2.

    Wieninleike, juustoperunat

    Keittona nakkikeitto


    Raskastako?

    Mitäs muut audikuskit syö lounaaksi?

    #2
    Ai jai....ei vaikuta hyvältä !!! Ihan liikaa niitä pahoja "kovia rasvoja " eli eläinrasvoja.Nyt kannattais tehdä totaalinen "ruoka remppa " Pitäis lisätä kuidun märää :paljon kasviksia.marjoja ,hedelmiä.Ja vaihtaa kaikki riisit ,pastat ja makaroonot täysjyvään.Niitä löytyy aika hyvin jo kaupoista.Samoin kiinnittää niihin rasvoihin huomiota.Leivälle kasvirasvapohjaista margariiniä.Ja vaihtaa se leipäkin ruisleipään tai täysjyväleipään.
    Ja kalaa ois hyvä ruveta syömään.niistä löytyy niitä hyviä Omega 3-rasvahappoja ja on kevyttä ruokaa.
    Ja muutenkin kiinnittää huomiota siihen mitä lautasselle mättää.Aina puolet siitä lautasesta ois jotain kasvista salaatin ja( tai ) jotain lämmintä kasvislisäkettä.
    Jospa näillä pääsee johonkinalkuun.
    Ja tulosta voi syntyä ensin hitaan puoleisesti mutta luovuttaa ei saa !!Tsemppiä...

    Ite syön kaks lämmintä ateriaa päivässä plus 4-5 välipalaa ja pyrin syömään tasasin väliajoin.Ja syön vaikka ei olis nälkäkään !

    Comment


    • #3
      Itsellä on vieressä thaikku lounasravintola, eikös se niin ollut että tuoltapäin tuleva ruoka on aina terveellistä ;) Lounaslista

      Comment


      • #4
        thaikku lounasravintola
        Jos ei terveellistä niin ainakin HYVÄÄ! Oletteko joskus nähneet ylipainoisen thaimaalaisen?

        Eipä itsekään tule tuossa listan paikassa syötyä kuin satunnaisesti.

        Comment


          #5
          Meikäläisen vaatimattomasta ruhostakin lähti orastava elintasokummun alku, kun jätti hiilareita vähemmälle. Ruokalistalla peruna, riisi ja pasta vaihtui kasviksiin, erityisesti parsa, kukkakaali ja porkkana on olleet kovassa suosiossa. Kokonaan noita hiilarilähteitä ei vaan voi jättää pois, eikä se ole terveellistäkään. Kolestrolit sun muut selvinnee tuossa kohta puoliin, kun tarvii taas mennä syyniin.

          Olutta menee vanhaan malliin, samoin punaviiniä, lihaa ja kanaa. Kalaa on tullut ruokalistalle jonkin verran. Leivälle menee voita jos jotain levitettä käytetään. Leipää tulee syötyä lähinnä aamu- ja välipaloina. Lounaan tai päivällisen yhteydessä leipää en syö, jos se ei ole osa sitä ruokaa (pitäleipä tms). Majoneesit ja salaattikastikkeet jäävät yleensä pulloon, niiden tilalle (ja muutenkin ruokiin) olen käyttänyt oliiviöljyä. Ja salaattiahan syödään niin paljon, kun se salaattilautanen vetää. Meikäläisen salaateissa tuppaa olemaan juustoja kyllä aika reilusti.. =)

          Periaatteena olen pitänyt, että syön sitä mikä maistuu ja sen verran kun tarvii. Ei ole pakko syödä itteään ähkyyn kahdesti päivässä ja muulloin olla nälässä.

          Comment


          • #6
            Töissä tulee yleensä vedettyä joku perus mikroannos, josta saa sen 400-800kcal. Illalla syön jos ehdin harrastuksilta, eli välillä sekin jää. Työpaikan läheisyydessä lähin ruoka paikka on mielestäni kallis laatuun nähden ja ruoka on perus epäterveellistä suomalaista ruokaa.

            Kuitenkin silloin kun syön yritän kiinnittää vähän huomiota siihen mitä sinne äänen suuntaan heitän. Levitteet olen jättänyt leiviltä pois jo ajat sitten, kasviksia tulee syötyä ja pikaruokapaikoissakin jätän suosiolla majoneesin pois annoksista. Virvoitusjuomista itelle valikoituvat sokerittomat versiot vaikka en olekkaan diabeetikko. Muuten tulee syötyä aika tasaisesti lihaa ja kanaa, kalaa aika paljon harvemmin satunnaisia tonnikalaleipiä lukuun ottamatta.

            Treenatessa tulee sitten varsinkin seuraava ateria ajateltua aina vähän tarkemmin.

            Comment


              #7
              Työpaikkalounas kannattaa rakennella niin, että ei hae mitään lajeja erikseen. Sille yhdelle lautaselle vetää ensin kunnon vuoren salaattia. Sitten lastaa siihen lihat ja jos tilaa jää niin voi sinne vielä perunan tai vähän riisiä koittaa sijoittaa. Kyytipojaksi vielä ruisleipää, niin menee se ateria vähän hitaammin läpi kropasta.

              Salaattikastiketta oon sen epäterveellisyydestä huolimatta vähän laittanut, niin ei oo niin kärsimystä syödä sitä, jos ei oo ihan parhaista aineksista tehty. Tilkka oliiviöljyä vain parantaa vitamiinien imeytymistä.

              Kastikkeet kannattaa jättää pois. Kun tehdään hyvää lounasruokaa, siinä useasti on myös melkoisesti rasvaa. Siitäkin voi syöjä olla varma, ettei kastikkeet ole tehty mistään kevytkasvisrasvasta, vaan aidosta kunnon kermasta.

              Kyllä se suomalaisen ruokavalion perisynti on kuitenkin niissä ylimääräisissä hiilihydraateissa. Pienestä pitäen neuvotaan syömään reilusti perunaa jne. Semmosta tärkkelys/hiilihydraattipommia on turha sisäänsä änkeä, jos työ ei ole ruumiillista millään tasolla. Leipää syödään hemmetisti ja pulat ja keksit ovat niin oleellinen osa kahvittelua, ettei ilman niitä jengi selviä päivästä läpi.

              Hassua on myös se miten esim jugurtista on saatu taiottua proteiinit pois ja tilalla on helvetisti nopeasti imeytyviä "huonoja" hiilareita. Kysehän on kuitenkin maitotuotteesta... Turhien hiilareiden karsiminen voisi olla se kivuttomin ratkaisu. Ei niitä nollaan kannata vetää, mutta vähentää ja satsaa niiden laatuun. Kun ruoan määrästä ei tartte tinkiä hirveesti ei ruokavalion muutoksestakaan välttämättä tuu niin ikävää. Voin nyt voi aika helposti jättää kokonaan pois. Leipä menee hyvin kinkulla ja juustollakin alas. Itse en oo voita levitellyt leiville 15 vuoteen... Nykyisin lähinnä ällöttää, jos valmisleivissä on paljon voita.

              Comment


              • #8
                Itse en pysty / viitsi täyttää sitä lautasta suurella määrällä salaattia. Kun siitä kuitenkin joutuu jotain maksamaan, niin ajattelee vain että ottaa enemmän että saa paremmin rahalle vastinetta. Tai ehkä se on vaan palkan määrästä kiinni... :)
                Itse tulee otettua salaatti pikkulautaselle ja sitten "pää"ruoka omalle normaalille lautaselle.

                Comment


                  #9
                  Eläinrasvat kannattaa tosiaan korvata terveellisemmän laatuisilla rasvoilla sen sijaan, että jättäisi rasvat kokonaan pois. Elimistö tarvitsee tiettyjä rasvahappoja.

                  Itse sain toissa vuonna tiputettua ldl-arvon (se "paha" kolesteroli) 4.7 -> 3.4 muutamassa kuukaudessa kasvisterolikuurilla. Sen koommin olen käyttänyt leivällä nimenomaan saman tyypin levitettä. Ennen tuota en käyttänyt levitteitä ollenkaan.

                  Töissä ei ole ruokapaikkoja ulottuvilla, mutta lähikaupasta löytyy lounaaksi useimmiten pari tomaattia, purkki tonnikalaa tai raejuustoa sekä hedelmä tai kaksi, koosta riippuen.

                  Comment


                    #10
                    Itse en pysty / viitsi täyttää sitä lautasta suurella määrällä salaattia. Kun siitä kuitenkin joutuu jotain maksamaan, niin ajattelee vain että ottaa enemmän että saa paremmin rahalle vastinetta.
                    No ajattele sitten niin että täytät sen lautasen niillä kalleimmilla aineksilla. Niitä ovat juuri salaatti ja lihat ;) Lounasruokaloita on kyllä moneen lähtöön ja joidenkin salaattipöydät ovat melko surkeita. Silloin kannattaa äänestää lompsalla.

                    Edit:

                    Nyt kun luin oikein kunnolla tuon Antsookin ruokalistan läpi niin toihan on aika jäätävä. Tommosta safkaa ei sais myydä kuin reseptillä terveille ihmisille :D Hyvää varmasti, mutta kylä noissa on energiaa yhden kantoraketin verran eikä rasvaakaan taatusti puutu. Ys paha miina on vielä kasvissosekeitot. Ne voivat ola ihan ok. settiä, mutta yhtä hyvin ne voivat olla kermapohjaisia. Niistä kun ei aina saa hirveesti selvää.

                    Comment


                      #11
                      Pitäähän suoniston ahtopaineita edes jollain säätää :D

                      Comment


                      • #12
                        Viimeaikaisten tutkimusten valossa on hieman turha moittia eläinrasvoja. Noh suomalainen ravintopropaganda on tuonut meille kauppoihin kevyttuotteet joiden lisäainelista on kaikkea muuta kuin terveellinen. Kiitos tästä kuuluu Pekka Puskalle ja hänen 50v taistelulleen väärillä argumenteilla. Voiko joku sanoa että kevyttuotteiden tulon jälkeen kauppaan suomalaisten keskipaino olisi liikahtanut mihinkään?

                        Kolesteroliarvolla mitataan lähinnä tarvitseeko ihminen turhia kolesterolilääkkeitä vai ei. Kolesterolilääkkeiden kelakorvaus pitäisikin poistaa välittömästi.

                        Syökää mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita, oikeaa voita margariinin sijaan, kunnon lihaa eikä marinadipaskaa, ruisleipää pullan sijasta ja boikotoikaa Sod-ex-ho:n tuputtamaa ylihintaista paskaa :)

                        Comment


                          #13
                          Täältä Keman kommenteille täysi tuki.

                          Ja kun tuolla ylempänä oli juttua siitä salaattilautasesta, sehän lapataan omalleen. =)

                          Comment


                            #14
                            Totta. Itse jätän mieluusti kaikki kevyttuotteet kaupan hyllylle. Silloin kun tehdään herkkuruokaa, käytetään sitten siihen ihan oikeita aineita, muuten syödään sellaista safkaa, ettei niiden laittoon tartte edes kevyttuoteita.

                            Monesti oon miettinyt, että kumpi nyt olis pahempaa myrkyä kunnon kerma vai nää E-aineksilla kyllästetyt kevyttuotteet. Parempi opetella syömään järkevästi ilman kevyttuotteita, kuin pitää kiinni siitä ruokavaliosta, jota ei pysty ilman kevyttuotteita syömään, jos haluaa pysyä terveenä ja pitää elintasokummun poissa.

                            Edit: lisätään tohon sodexho boikotin jatkoksi amica ;) Ihan samanlaista koulunruokaa sekin tuntuu olevan ja hinta/laatusuhdetta ei edes ole.

                            Comment


                              #15
                              Pari asiaa kannattaa muistaa

                              Kultainen keskitie: Se lounas yksinään ei kenenkään ruokavaliota kokonaan pilaa, jos muuten syö terveellisesti. Aloittajankin ruokalistalta voi syödä ihan riittävän terveellisesti eikä sitä tarvitse aina mättää lautasta täyteen. Äärimmäisyyksiin ei tarvitse mennä.

                              Terveystrendit: Koko ajan saadaan uutta tietoa ja kumotaan vanhaa. Eikä asiat olekaan ihan niin yksiselitteisesti terveellistä/epäterveellistä. Esimerkkinä vaikka rasvahapot, joista useimmille jää vaan mieleen, että "tyydyttynyt paha, monityydyttämätön hyvä". kuitenkin myös tyydyttyneitä rasvahappoja tarvitaan. Niitä tosin tulee normiruokavaliosta aivan liikaa.

                              Toinen hyvä esimerkki on suolankäyttö. Aina on toitotettu, että suola paha paha paha ja kiistattomastihin se lisää verenpainetta jonkin verran. Mutta kuinkas sitten kävikään kun ruvettiin tutkimaan suoraa syy/seuraussuhdetta, tutkijat saivatkin hämmästyttävän tuloksen (tutkimus on julkaistu Journal of General Internal Medicine -lehdessä): vähiten suolaa syövillä ihmisillä 80% suurempi riski kuolla sydän ja verisuonitauteihin kuin eniten suolaa syövillä. Juuri päinvastoin kuin odotettu tulos. Ja kyllä, tutkimuksessa oli suljettu muut riskitekijät pois, elikkä tuo ei selity sillä, että vähäsuolaista syövillä olisi ollut dietti päällä jo todetun sydän ja verisuonitaudin vuoksi. Nyt sitä sitten tutkijat yrittävät selvittää, että mistä hitosta tämä voi johtua.

                              Se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle: Yllä olevaankin liittyen, ihmiset ovat yksiöitä. Esim. tuo suola voi olla huolimatta ylläolevasta keskimääräisestä vaikutuksesta joillekin täyttä myrkkyä. Ja sama koskee yleisesti ravintoa. Toisille sopii parhaiten vähänhiilihydraattinen dietti. Toisille se ei sovi ollenkaan.

                              Pidä suolistosta huolta: Ihminen elää symbioosissa bakteerien kanssa. Ihmisessä on enemmän bakteerisoluja kuin omia soluja ja iso osa ihmisen aineenvaihdunnasta ja immuunisysteemistä on ulkoistettu suolistobakteereille. Tällä hetkellä jopa näyttää siltä, että oma bakteerikanta on monin osin perimää suurempi vaikuttaja sille, miten ravintoaineenvaihdunta toimii. Tosin perintönä käytännössä se bakteerikantakin tulee. Kaiken lisäksi koko ajan löytyy yhä enemmän syy/seuraussuhteita suolistobakteereiden ja erilaisten tautien kanssa. Esim. allergiat, syöpä, tietyt autismin muodot. Kannattaa ihan oikeasti harkita, että syökö antibiootteja ihan joka vaivaan.

                              E: Lisätään yksi lisää:

                              Se jäävuorisalaatti on yhtä tyhjän kanssa. Sitä vihreää lehteä on ihan turha lapata lautasta täyteen. Taikasana on tässä kasvikset/vihannekset/juurekset. Ne hyvät ravintoarvot löytyvät ihan muusta kuin siitä salatinlehdestä, muuta salaatit ovat paljon parempia, jäävuorisalaatista taitaa lähinnä löytyä minimaalisesti ravintokuitua ja pikkasen A ja C vitamiinia. Eli kun kokoaa salaattilautasta, niin kannattaa mättää siihen kurkkua, tomaattia ja kaikkea muuta mahdollista mitä vaan löytyy sen salaatinlehden lisäksi.
                              Viimeksi muokannut salonenm; 1.2.2010, 11:27.

                              Comment


                                #16
                                Salaatilla mä tarkoitin juuri sellaista settiä, mssä on kasa kurkkua, tomaattia paprikaa ja kaikkea mitä sieltä salaattipöydästä löytyy. Ei tosiaan mitään pelkkää salaatinlehteä.

                                Comment


                                  #17
                                  Paljon parempi tuo anotsookin lista kuin mitä meillä on tuossa työpaikan ruokalassa. Aika usein käy niin, että kolmesta vaihtoehdosta ei iske yksikään. Onneksi tästä läheltä (100 metrin sisällä) löytyy useampi pizzeria, pari kiinalaista, ym.

                                  Miro: Meidän työtervehdys sanoi, että kookosmaito kuuluu erpäterveellisiin. Sitähän ne thaikut taitaa laittaa melkein kaikkiin ruokiinsa?

                                  Comment


                                    #18
                                    Pitää paikkansa....vaikkakin kookosöljy on kasviperäinen öljy se poikkeaa olenneisesti useimmista muista kasviöljyistä siksi että se sisältää 90 % tyydyttyneitä ,lyhytketjuisia rasvahappoja eli siis niitä koviarasvoja.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Itse vähentelin toissavuonna hiilihydraatteja vaaleiden viljatuotteiden, perunan, riisin ja makeisten muodossa, enemmän kasviksia ja lihatuotteita entisen kaltaisesti. Tuloksiakin oli silloin havaittavissa. Nyt tosin en ole elänyt sen mukaisesti, joten takaisin on tullut jonkin verran.

                                      Jos sitten tuntuu, että paino on vaarassa pudota kevään aikana niin lahjoita ne kadonneet kilot hyväntekeväisyyteen. Itse kävin tänään puntarilla ja jokusen roposen voisi lahjoittaa epäsuorasti tuonne lukutaidon hyväksi.
                                      Lue lisää: http://www.ktl.fi/portal/suomi/yhtei...la_lukutaitoa/

                                      Comment


                                        #20
                                        Varsinaiseen ketjun lounaskyselyyn tai terveysruoka-aiheeseen ei ole juuri annettavaa, mutta aihetta sivuten GrooveFM:llä pyörivä Terveyden tukipilarit -ohjelma on aikaasaanut sen verran hyvät naurut ja leveät hymyt useampaankin otteeseen että luulisi jo sen ansiosta kolesterolien pysyvän kohdallaan.

                                        Loistava ohjelma!

                                        Comment


                                          #21
                                          Työpaikkaravintolan nettisivu: http://www.logistia.fi/site?node_id=343

                                          Tuolla lounas on todella kohtuuhintainen. Keitto salaatilla, kahvilla ja jälkiruoalla (yleensä jotain kiisseliä) maksaa 5,20 euroa, "normisetti" on 6,50 sisältäen samat kuin yllä ja pihviannos 7,50 - 8,50 sen mukaan mitä sisältää. Yleensä tulee harrastettua keittoja ja normiannoksia.

                                          Viime viikon lista:

                                          Ma 25.01.2010
                                          Yrttijuuresvuoka
                                          Jauhelihakeitto
                                          Havaijin leike

                                          Ti 26.01.2010
                                          Sipulipihvi
                                          Kasviskeitto
                                          Broileri juustokastikkeella

                                          Ke 27.01.2010
                                          Silakkapihvit
                                          Broilerikeitto
                                          Porsaan noisetit

                                          To 28.01.2010
                                          Moussaka
                                          Makkarakeitto
                                          Uunikala

                                          Pe 29.01.2010
                                          Uunikala
                                          Katkarapukeitto
                                          Broileri

                                          Comment


                                          • #22
                                            Meidän työtervehdys sanoi, että kookosmaito kuuluu erpäterveellisiin. Sitähän ne thaikut taitaa laittaa melkein kaikkiin ruokiinsa?
                                            Jep, ja kyllä se vaan on rasvasta kun mikä tuo thairuoka, mutta ah, niin hyvää!

                                            Comment


                                              #23
                                              Alkuperäinen kirjoittaja Paha Näytä viesti
                                              Varsinaiseen ketjun lounaskyselyyn tai terveysruoka-aiheeseen ei ole juuri annettavaa, mutta aihetta sivuten GrooveFM:llä pyörivä Terveyden tukipilarit -ohjelma on aikaasaanut sen verran hyvät naurut ja leveät hymyt useampaankin otteeseen että luulisi jo sen ansiosta kolesterolien pysyvän kohdallaan.

                                              Loistava ohjelma!
                                              Komppaan!

                                              Comment


                                                #24
                                                Ei paljon parempaan suuntaan ainakaan tosta ekasta listasta, micro safkoja talvella ja kesällä kun ei ole mahdollisuutta lämmittää ruokia niin oikeastaan leipää ja pastejoita yms. Ainakin kerran viikossa toho makkaraa jos ei sada. ;)

                                                Jugurtit ja pullat tottakai +termarillinen kahvia kanssa, kahvitauoilla.

                                                Kun ei ole samaa paikkaa minne mennä syömään niin ei ole aikaa aina etsiä/ajaa autolla johonkin syömään. Menee puolet safkiksesta siihen jos lähtee ajelee.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Ilouutinen lounasruokailijoille. Kohta HK-BLÖ on terveellistä kuin kesäkeitto:

                                                  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous...=2010/02/30223

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Ilouutinen lounasruokailijoille. Kohta HK-BLÖ on terveellistä kuin kesäkeitto:

                                                    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous...=2010/02/30223
                                                    Yesss!

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Mä en tajua ollenkaan tuota terveyshörhöilyä.

                                                      Kuiteskin me _kaikki_ lähetään täältä jossain vaiheessa, se ny on ihan sama onko siinä pari vuotta eroa... kiva kituuttaa koko elämänsä jollain ituruualla joka maistuu ihan hirveelle. Enemmin syö sillai, kun itsestä tuntuu hyvältä, semmosta safkaa, joka maistuu hyvältä ja nauttia koko ajasta...

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Mä en tajua ollenkaan tuota terveyshörhöilyä.

                                                        Kuiteskin me _kaikki_ lähetään täältä jossain vaiheessa, se ny on ihan sama onko siinä pari vuotta eroa... kiva kituuttaa koko elämänsä jollain ituruualla joka maistuu ihan hirveelle. Enemmin syö sillai, kun itsestä tuntuu hyvältä, semmosta safkaa, joka maistuu hyvältä ja nauttia koko ajasta...
                                                        Mä komppaan tohon. Itse en paljoa kato mitä ruokaa suuhuni laitan jos vaan on hyvää. Useimpina päivinä mun lounas kostuu mäkkärin juustohamppareista ku tossa se duuninpaikan vieressä on. Kahvii kuluu pannu kaupalla, ja eväitä ei mukaan jaksa ottaa....

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Mä en tajua ollenkaan tuota terveyshörhöilyä.

                                                          Kuiteskin me _kaikki_ lähetään täältä jossain vaiheessa, se ny on ihan sama onko siinä pari vuotta eroa... kiva kituuttaa koko elämänsä jollain ituruualla joka maistuu ihan hirveelle. Enemmin syö sillai, kun itsestä tuntuu hyvältä, semmosta safkaa, joka maistuu hyvältä ja nauttia koko ajasta...
                                                          Onhan se näinkin. En minäkään usko, että se eläman laatua tai pituutta paljon parantaa, jos "terveelliset elämäntavat" menee pakkomielteen puolelle ja ns. överiksi...

                                                          Toisaalta, itse en nyt ehdoin tahdoin halua haalia itselleni ylimääräisiä elintasosairauksia, kun nekin tahtovat rajoittaa elämistä ja olemista. Sehän olisikin yksinkertaista, jos se olisi vain "pari vuotta pois eliniästä"; käytännössä se tietäisi pahimmillaan pitkällistä kitumista liikuntakyvyttömänä, ylipainoisena kroonikkona jonnekin vuodeosastolle unohdettuna tms.

                                                          Eikä se tarkoita sitä, etten söisi välillä roskaruokaa, nauttisi alkoholia tai polttaisi pikkusikaria silloin tällöin. Eiköhän se "tolokku kohtuuessakin" päde vähän kaikkeen elämässä. Tämä nyt on vain minun näkemykseni, jokainen eläköön niin kuin parhaaksi näkee. :)

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Kyllä tulee katsottua aika tarkkaankin mitä suuhun laitetaan. Vaikka en mitenkään ylipainoinen aiemmin ollutkaan, niin 30V tullessa mittariin tuli sisäinen herätys ja elämäntavat meni remonttiin:

                                                            LIIKUNTAA, liikunnallisia harrastuksia, hyötyliikuntaa ja ruokailutottumukset uusiksi. Paino putosi 16kg ja olo on ollut paljon mukavampi sen jälkeen.

                                                            En itse kovin helpolla lähde syömään tuohon aloituksessa mainittuun ruokalaan, mutta joskus on pakko. Silloin käytössä tosiaan lautasmalli siten, että puolet lautasesta täytetään salaatilla ja vähän lihaa + lisuketta.

                                                            Buffettien ongelma tosiaan on se, että mitä enemmän ottaa sitä halvempi yksikköhinta tulee:)

                                                            N

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X