Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 EGR-venttiili ja hiukkassuodatin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A6 EGR-venttiili ja hiukkassuodatin

    Auto kävi Audilla 90000km huollossa ja huollon jälkeisessä koeajossa moottorin vikavalo alkoi palamaan(ei palanut ennen huoltoa),joka todettiin EGR venttiilin merkkivaloksi.
    Muutama päivä tämän jälkeen syttyi hiukkassuodattimen varoitusvalo eli nyt palaa molemmat.
    Onko näillä yhteyttä toisiinsa?
    EGR merkkivalon jälkeen sanoivat Audilla, että varmaankin pitää vaihtaa kyseinen venttiili ja Audin ohjeistuksen mukaan myös lauhdutin??
    Ja nyt vielä tuo hiukkassuodatin valo...
    Onko jollain samantyyppisiä vikoja/kokemuksia?

    Mikähän vikana vai meniskö ohi EGR:n ja lauhduttimen vaihdolla?

    #2
    Kuinka paljon oli pakkasta kun EGR -vika tuli esille?

    Mulla teki viime talvena ensimmäisillä kunnon pakkasilla vastaavan tempun (EGR vika, MIL on) - loppujen lopuksi syy oli ahtoilman jäähdyttimeen (epätieteellinen termi välijäähdytin) kertynyt vesi, joka lähes aina kaasua nostaessa tarttui jäätymistä suosivissa olosuhteissa (kaasun virtaus pieni, tulevan ahtoilman lämpötila alhainen -> ahtoilman lämpötila alle nollan jäähdyttimen jälkeen) EGR-venttiilin akseliin ja jumitti sen toimintaa. Tästä syystä moottori meni limp -modeen ja moottorin vikavalo syttyi palamaan. En tiedä, mutta voisin kuvitella, että jos pitkään ajetaan kylmällä ilmalla limpissä, niin DPF:n lämpötila ei nouse riittävästi ja se alkaa valittaa.

    Hoidoksi riitti veden valutus pois ahtoilman jäähdyttimestä ja vikakoodien kuittaus.

    Comment


    • #3
      Pakkasta ei ollut kuin muutama aste ja vika oli kuitattu koeajon jälkeen, mutta merkkivalo syttyi samantien uudestaan kun lähdin huollosta.

      Comment


        #4
        Egr;ssä vika ja se aiheuttaa sen, ettei dpf;ää tyhjennetä, joka johtaa pöntön täyttymiseen. En suosittele ajoa, ennen kuin selvitetään missä vika ja se korjataan. Muuten pahimmillaan dpf tukkeutuu joka tuo lisäkustannuksia.

        Comment


        • #5
          Auto seisonut pihassa hiukkassuodattimen merkkivalon syttymisen jälkeen ja ajattelin ihan samaa, että pitänee tutkia ensin ennenkuin lähtee ajamaan.
          Kiitoksia kommenteista!

          Comment

          Working...
          X