Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Hehkutuksen merkkivalosta

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Hehkutuksen merkkivalosta

    Lueskelin tuossa lohkolämmittimestä juttuja ja tälläinen lause tuli vastaan:

    "..Letkulämmitin oli ihan toimiva vaihtoehto, eikä edes aivan älyttömän kallis. Letkulämmitin tosin sotkee hehkun merkkivalon toiminnan, mutta kun muistaa odotella hehkutustauon ennen starttausta niin ei ole ongelmia..."

    Mikä tuollainen hehkutustauko on? Ja sotkeeko se merkkivaloa?

    #2
    Letkulämppärin sotkeva vaikutus taitaa olla yhtä suuri kuin ihan lohkolämppärinkin. Jos lämmnitin asennetaan ihan lämpötilamittauksen välittömään läheisyyteen, voi se hämätä anturia.

    Tämä siis puhtaasti arvailua. Minulla ei kokemusta ole letkulämppäristä, mutta lämmitin se on siinä missä lohkiskin.

    Comment


    • #3
      Liittynee siihen, että moottorin lämpötilan anturi saa lämmintä ja siksi ei hehkuta normaalisti. Riippuu tdi:stä sitten, mikä hehkuttaa ja mikä ei tuon lämmityksen jälkeen. Näistä kotikoneista sanoisin: AFN hehkuttaa ja AEL ei.

      Molemmissa Eberit, voi suositella. Joskus oli letkulämmitin 525tds ja huomasin sen olevan herkkä asennolle ja ilmalle, kärähtää helposti. Ostin lämmittimen purkamosta, ekalla lämmityksellä kärähti, sain tilalle toisen, korjasin asennon tarkasti pystyyn ja alkoi kestämään.

      Comment


      • #4
        Jos lämmnitin asennetaan ihan lämpötilamittauksen välittömään läheisyyteen, voi se hämätä anturia.
        Jossain tapauksissa on vissiin laitettu takaiskuventtiili sinne väliin että ei ekana lämmitä sitä anturia eli neste lähtee kiertää toiseen suuntaan.

        Comment

        Working...
        X