Huudetaanko sieltä peltien välistä sitten palomiehille, että odota hetki, hanskalokerossa on ohjeet. Siinä on nyt kaverin polvilumpio edessä, mutta pieni hetki...
Artikkelissahan mainitaan sijoituspaikaksi häikäisysuojan tausta, mutta jos sitä käyttää niin ei liene paras paikka. Jaajo suositteli aamulla laittamaan nämä laminoituina etupenkkien lehtiverkkoihin, jolloin ne ovat tarjolla samalla tavalla kuin lentokoneissa. Samalla sinne voi laittaa oksennuspussit matkustajia varten.
Oletteko muuten löytäneet ohjeita englanniksi? Linkin takaa onnistuin itse löytymään vain Saksankieliset.
Siitä kai on hyvä lähteä että käy tuolta lataamassa omaa Audiansa koskevan läpyskän, printtailee sen ja laittaa tuonne kuskin aurinkoläpän lenksun alle jemmaan niinkuin tuolla ohjeistetaan. Liekö noita tuulilasitarrojakin saatavilla jostain? Omia kippojani tuo ei kosketa, ovat vielä vanhan liiton pehmeätä rautaa. :)
Eilen tuli saksankielinen tulostettua ja tänä aamuna löysi paikkansa kuljettajan aurinkolipasta. Hyvin se siellä lenkin alla pysyy vaikka lippaa käyttäisikin.
Ei kai sillä kielellä niin suurta merkitystä ole kun tiedot on kuvitettu paperille.
Sen verran laitoin lisätietoa lapulle et merkkasin auton omistajan (oman) veriryhmän. Tiedä onko siitäkään mitään hyötyä mut ei ainakaan haittaa.
Viimeksi muokannut Kipper; 27.5.2011, 10:26.
Perustelu: Oikoluku
Sen verran laitoin lisätietoa lapulle et merkkasin auton omistajan (oman) veriryhmän. Tiedä onko siitäkään mitään hyötyä mut ei ainakaan haittaa.
Haittaahan tuosta voi tulla paljonkin jos joskus joku muu kuin merikityn veriryhmän henkilö ajaa autolla kolarin. Sehän voi olla vaikka autohuollon kaveri testiajolla.
Suosittelisin ennemmin hankkimaan SPR:n verikortin ja pitämään sitä omassa rahapussissa/taskussa jne.
TT 8N:n lappuunki oli merkitty sivubägit molemmille puolille vaikka muistaakseni vaan kuskinpuolella on sivubägi. Ja sitten huvitti kun lappuun merkitty akku konepellin alle ja erikseen 3.2 koneella olevalle takakonttiin. Varmaan joku palomies rupeekin miettimää, että kummallas koneella tää nyt mahtaa olla. Kyllä se sen konepellin repii auki ja jos akkua ei näy niin sen jälkee sitten takakontti.
Että mahtaako koko lappusesta olla mitään hyötyä tositilanteessa. Jossain ihan uusissa hybrideissä tms vois jotain hyötyä olla.
Teoriassa tuo on ihan hyvä idea, mutta ei taida käytännössä toimia noin. Minä lähtisin kehittämään tuota niin että kortisto olisi pelastushenkilöstöllä mukana autossa ja sieltä voisi tarkastaa tarvittaessa (ehkä jo kohteeseen siirtyessä jos on jo tieto autoista siinä vaiheessa) autojen tiedot.
Ongelmana on vaan automerkkien- ja mallien suuri määrä. Siinä vaiheessa kun ollaan tilanteessa niin ei liene liikaa aikaa selailla kortteja, varsinkaan kun autosta ei välttämättä heti tunnista että mikä malli se oikein on.
Tuli käytyä työn puolesta tuolla Autoliiton ja pellareiden tilaisuudessa. Pellareilla on käytössä tuo kortisto sähköisenä mutta kaiken kiireen keskellä sen juuri oikean tiedon etsiminen toimistohenkilöltä voi olla vähän hankalaa. Paikan päällä ei varmastikaan sähköistäkään kortistoa seurata. Autokohtainen helposti löydettävä kortti puolustaa paikkaansa.
Nykyisen ATJ tietojärjestelmän aikakautena on kyl väjä pölöjää ettei tuota ole kukaan automaattisesti tehty, SO-SO yhteydellä kysely rekkarilla ja vastaus vaikka älypuhelimee, ei ole mikään tekemätön paikka. Normaalita koodarilta muutaman päivän työ, mutta asiasta ei tosiaan tee helppoa ettei aina ihan kaikkiea tietoa saa rekkarilla, mutta kyllä sillä niin tarkkaan oikean tiedon saa että tuon lapun voisi valita sen perusteella, nää on tahto kysymyksiä. Ja tietenki se työ tarttis tehdä että ko. tiedon joku koneelle eka naputtelis.
Hyvä idea, tuo vaan taitaisi edellyttää jonkinmoista systeemiä jossa sosolla hakiessa lähtisi kysely tyyppihyväksyntä-variantti-versio -tiedoilla rescuen puolelle ATJ:sta. Tai sitten valmistenumero olisi hakuavain tietokantaan jossa olisi nuo rescuetiedot. TVV-haku olisi siinä mielessä parempi että auto tulisi tarkalla tiedolla ja esim. akun sijainti olisi aina varmasti siellä mihin rescuesheetti sen sijoittaa.
Juu, joku dilema siinä variantin kyselemisessä sosolla oli. Vai oliko se niin ettei rekkarilla sitä saanut tms. Mut jokatapauksessa ihan peanuts xml kysely jolle vastaus.
Valmiiden pakettien tietosisältöjä pystyy muuttamaan ja uusia voi tehdä. ATJ:ssa on eriteltynä Tyyppihyv.nro, Variantti ja Versio omiksi tietokentikseen. Melkein pitäisi viranomaisten itsensä ruveta ajamaan tätä asiaa Trafin suuntaan omassa yhteistyöryhmässään. En tosin tiedä millä viranomaisilla on omat YTR:t Trafin kanssa, tuskin pellareilla on vaan se pitäisi pistää liikkeelle jotain muuta kautta.
Tuli käytyä työn puolesta tuolla Autoliiton ja pellareiden tilaisuudessa. Pellareilla on käytössä tuo kortisto sähköisenä mutta kaiken kiireen keskellä sen juuri oikean tiedon etsiminen toimistohenkilöltä voi olla vähän hankalaa. Paikan päällä ei varmastikaan sähköistäkään kortistoa seurata. Autokohtainen helposti löydettävä kortti puolustaa paikkaansa.
Uusimmassa Moottori -lehdessä oli juttua tuosta pelastuslaitoksen autotietojärjestelmästä. Ongelma on se, että noita tietokantoja ei ole kuin muutamalla suurimmalla pelastuslaitoksella ja vielä harvemmilla pelastusyksiköillä on online pääsy noihin tietokantoihin ja loput ovatkin sitten puhelinpalvelun varassa. Saksassa ja muutamissa muissa maissa on saatavilla tarroja auton laseihin liimattavaksi, jossa ilmoitetaan että autosta löytyy "rescue sheet". Autoliitolta ei tietääkseni ole ainakaan vielä moista tarraa saatavissa.
Tuossa vielä lainaus ko. artikkelista.
"Monilla pelastuslaitoksilla on käytössään sähköinen järjestelmä, josta saadaan nopeasti kuvaruudulle selkeät kaavakuvat onnettomuudessa olleen ajoneuvon vahvistetuista rakenteista, turvatyynyjen ja niiden panosten sekä akun ja polttonestesäiliön sijainnista. Kaikilla pelastuslaitoksilla tai yksiköillä ei kuitenkaan ole tällaista järjestelmää käytössään, minkä takia Autoliitto alkaa edistää Suomessa Kansainvälisen autoliiton säätiön FIA Foundationin kehittämän, pelastuskortin (Rescue Sheet) käyttöönottoa. Kyseessä on yksinkertainen internetistä veloituksetta tulostettava sivu, josta näkyvät pelastuslaitosten käyttämien sähköisten versioiden tapaan auton kriittisten kohteiden sijainti. Tietoa pelastuskortista ja linkit tulostettaviin sivuihin löytyy osoitteesta www.rescuesheet.info.
”Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni autoilija tulostaisi oman automallinsa pelastuskortin ja laittaisi sen autoonsa. Tiedotamme asiasta myös automaahantuojille, autoliikkeille ja pelastuslaitoksille, jotta pelastuskortti yleistyisi autoissa ja sitä osattaisiin pelastustyössä hyödyntää. Yksinkertainen värituloste voi säästää paljon aikaa pelastustöissä”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen sanoo.
Pelastuskortti tulee sijoittaa kuljettajan aurinkolippaan, josta se on helposti löydettävissä. Mitä useampi kortin autoonsa tulostaa, sen varmemmin myös pelastushenkilöstö osaa sitä tulevaisuudessa autosta etsiä. Saksassa pelastuskortti on jo yli miljoonassa ajoneuvossa."
Viimeksi muokannut jannekk; 1.6.2011, 10:56.
Perustelu: Lisätty lainaus.
Comment