Jotta voisit osallistua keskusteluihin, sinun pitää ensin rekisteröityä. Rekisteröityminen edellyttää sitoutumista foorumin käyttöehtoihin. Rekisteröidy täällä.
Jos olet ensimmäistä kertaa tällä foorumilla, ole hyvä ja tutustu ensin jo kysyttyihin kysymyksiin. Kysymykseesi löytyy mahdollisesti jo useita vastauksia. Hae vanhoja kysymyksiä ja vastauksia täältä.
No, minä en ymmärräkään mitään syvällistä näiden peltiaivojen sielunmaisemasta, mutta jotenkin näyttää siltä että käyttöliittymä ei palvele tällaista "tavan tallaajaa" lainkaan, jonka mielestä nappia (muropi -kuvake) klikkaamalla homman pitäisi hoitua isompia säätämättä.
kaikken maailman romut ja vermeet päällänsä... täytyy kohta koettaa tosissaan ;)
***
No liiat ohjelmat pois niin tippu 8:15... (prossu on 3GHz HT, muisti on 512MB/333MHz)
Hieman alkaa epäilys kalvamaan, että kaikki eivät tee samaa testiä. MuroPi 8M ja saadaan varmasti vertailukelpoiset tulokset. Ja pyörittäkäähän samalla Cpuid:illa koneen tiedot esiin: http://www.cpuid.org/download/cpu-z-128.zip
Naurettavat 12:06
P4 Northwood 2412MHz
FSB:134 BUS:535.9
Muisti: 167,5 x2
XP Pro sp1
Vakiosäädöt, lämmöt pysyvät emolla vakaassa 36C ja prossu ~45, enimmillään 50C, joten voisihan sitä hieman kellottaakin.
MuroPI 8M. Tulos 8:15 (P4 3GHz HT, 512MB/333MHz, XP pro SP2)
***
Näytti tuo muistikanaalin nopeus olevankin 200MHz joten se selittänee osan... (väylä on 800MHz)
Ja muistetaan vielä, että jollain toisella testillä AMD jää Intellin jalkoihin ja toisella toisinpäin.
Mulla ei suostu väylä menemään yli 221:n vaikka voltteja ja muita nosta. Ilmeisesti SATA-ohjain ei tykkää kovin korkeista nopeuksista koska sain jo kerran wintoosan sekaisin sen takia :)
Ja muistit tuossa testissä taitaa olla aika ratkaisevassa asemassa, eli ei suoraan prossunopeutta lasketa.
Jostain kun sais lainaksi 533mhz muistit niin vois testata uudelleen tai ainakin 2T muistit 2.5T tilalle.
Pitää vielä testata mitä vaikuttaa kun ajaa Win XP Pro X86:n päällä ton testin, softa tosin on 32bit joten olis kiva saada 64bit versio tuosta :) Vai onko toi 16bittinen jopa?
Tuolla muropaketin listassa ottaa silmään Intel listassa olikos se viides. Tulos tehty ilmajäähyllä. Aika hyvin noitten kuivajää/kompura/vesi-jäähyjen porukassa. Yllättävän hyvin AMD:t on pärjänny vaikka nopeuksissa jäävät 2ghz matalammalle. Ei hertsit kaikkea kerro.
Petri, jos sulla on nforce piirisarja (esim. kolmosella näin), niin sata1 ja sata2 eivät lukitu ollenkaan, vaan väylän nostaminen nostaa myös noiden väyläkelloa -> virheitä. Pistä levyt sata3 ja sata4 liittimiin ja valitse AGP kelloksi 67 (66 ei lukitse, bugi piirisarjassa). Lisäksi jos sulla on siis 1GHz HT:tä tukeva piirisarja, niin yleensä ne eivät juurikaan mene yli tuon. Siispä tiputa HT kerroin 5x -> 4x. Nopeuteen nykyprossilla ja muisteilla tuolla kertoimella ei ole yhtään mitään vaikutusta. Lisäksi Dual moodissa piirisarjan muistikelloa pitää yleensa laskea yhden kerroinpykälän alaspäin
3/4:seen
Itsellä nykyinen kokoonpano on ihan puhtaasti työkäyttöön ja muistit toimivat melkolailla vain tasan tarkkaan 200MHz muistiväylällä ja kaikenlisäksi cas 3:sina. Hitaita pirulaisia. Tosin Dual DDR ominaisuus vähän antaa anteeksi. Syy moisiin muistiin on tosiaan se, että gigan nopeita muistikampoja on vähän harvakseltaan tarjolla. Tuo superpii kuitenkin käsittelee isoja muistilohkoja niin, ettei se millään mahdu välimuistiin ja muistin nopeus vaikuttaa aika paljon tulokseen. Itsellä on itse prosessorissa kahden passiivikennon ja yhden aktiivikennon vesijäädytys ja riittävillä volteilla prossu nousee aika paljon kovemmille kellotaajuuksille, mutta ei ole normaalikäytössä mitään järkeä käyttää moista. Edellinen systeemi oli taas P4 kompressorijäähdytyksellä (rossulämmöt pitkällä pakkasen puolella) ja nopeaa muistia, mutta eihän sitä erkkikään jaksanut kuunnella suihkukonetta työhuoneessa.
Vähän siis tämä koneiden virittely on kuin autojen virittämistä. Jos haluaa mukavan aina toimivan paketin, pitää olla maltillisempi. Hetkellisiä repäsyjä varten taas voi roimasti virittää lisää. Tehon lisäksi on hyvä olla vääntöäkin (Megahertzien lisäksi nopeaa muistia).
Mitä noihin ennätystuloksiin tulee, niin superpi:n kohdalla pentium prossia auttaa se, että pentium prossua auttaa huomattavasti enemmän pakkasen puolelle jäähdyttäminen kuin AMD:n 64:sia. Tämä johtuu arkkitehtuurista, pentiumpin pitkät liukuhihnat mahdollistavat hyvinkin korkeat kellotaajuudet kun jäähdyttämiseen käytetään nestemäistä typpeä, kuivajäätä tai "sarjaan kytkettyjä" kylmäkompressoresta. Noilla tuloksilla ei ole sitten muuta kuin laboratorioarvoa, normaalikäytössä toi moisia voi käyttää. Vähän sama juttu kuin kiihdytysauton välijäähdyttimen jäähdytys ennen vetoa kuivajäällä.
No testasin koneeni vaikka se on kyl enemmän pelikäyttöön tehty ja siinä palvelee suht hyvin.
MuroPI 8M 10m 47s
AMD Athlon XP2500+
Muistia 512MB
XP pro SP2
En tehnyt mitään säätöjä. Tosin vähemmän kiinnostaakin nämä testit. Pelaajana enemmän kiinnostaa esim. 3DMark05 tulokset. Siinä testataan enemmän käytännön grafiikan pyörimistä kuin pelkkää numeronmurskausta.
Petri. Mulla toimii muistit todellisuudessa 221 MHz kellolla, eikä 270 MHz kuten kirjoitin. Niksi on siinä, että muistit lukitaan 333Mhz asentoon, jolloin niiden todellinen nopeus on 166 Mhz. Väylänopeus on kumminkin 200 Mhz. Sitten ei muuta kuin väylät lukkoon (PCI ja AGP), HT kerroin 4X ja eikun nostamaan prossun väylä about 250MHz, jolloin muisti toimii noin 204MHz nopeudella. Pitäisi toimia.
Pienemmillä "tehoilla" höystetyt koneet näyttävät pyyhkivän ohi oikealta ja vasemmalta.
Tarttis varmaan tehdä tälle masiinalle jotain - kun vaan ymmärtäisi notta mitä. :P
Ei ole Rakennusmetsurin ominta alaa näiden peltiaivojen virittely edustuskuntoon.
Comment