Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
    --Herrojen olemus herätti kokemuspohjaisen kellon jarrujalassa.
    Itselläni kyllä kutisisi ennemmin kaasujalka.

    Aamusella harvinaisen törkeä leikkimaasturi-kuski. Ilman valoja ajeli ja veti keltaisella viivalla 60:n alueella todella aggressiivisella tyylillä ohi. Ei kovin kovaa, mutta repien ja voimakkain ohjausliikkein. Jonkun matkan päässä edessäni ajavasta autosta meni samalla tyylillä ohi. Siinä kohdin oli 50:n aluetta, koulu vieressä ja suojateitä keskikorokkein useampi. Minua ohitettaessa ei ollut näkyväisyyttä eteenpäin juurikaan, jonka takia ne keltaiset viivatkin.

    Comment


    • Joensuun Penttilänkadulla tänään klo 7:56: reikäpää audikuski lasketteli paljoakaan hiljentelemättä 90-luvun taitteen pakoputkiviritetyllä coupella suojatien eteen pysähtyneen auton ohi. Onneksi jo tovin matkaa suojatietä edennyt jalankulkija osasi olla varuillaan ja jos olisi osunut, olisi paikalla ollut runsaasti silminnäkijöitä.
      Tähän pätee taas se 5% sääntö ajoneuvomerkin imagon rakentamisesta.

      Comment


      • Liekö turvavyövalvontaa, kun aamulla teknologiakylän nurkilla ensimmäinen mies seisoi puhelin kourassa pusikossa ja parin sadan metrin päässä oli kamera jalustalla tien vieressä ja mies kauempana. Itse käännyin edeltävästä risteyksestä kuten moni muukin.

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja horch Näytä viesti
          Pirkkalan ABC:n pihas komia kottero.
          Patonkien vanha ambulanssihan se siinä.

          Comment


            Kerhokahvittelulta kotiutuessa valtatie 12:lla Hukkasen fisufaktorin kohdalla täysin pimeä Fiat Brava jossa ei yhden ainoata lamppua palanut taaksepäin. Oli vähän tilannetta kun ohitin juuri sivutielle poistuvan auton ja oli vielä lähivalot päällä. Huomasin Fiatin vasta pitkille vaihtaessa, onneksi sillä oli edes sen verran vauhtia ettei tullut syliin.

            Comment


              OT/ Onko hopsiksen S6:nen hopea ja keulassa vähän mustaa maskin lisäks?

              Comment


                Kyllä. Se on se facelift mallin plasti-frame keula.

                Comment


                  Nuori kuski ajeli takalava auki keskellä helsinkiä. Ajoon mahtui muutama muutenkin tiukka kaistanvaihto aiheuttaen takana olleille varmaan kauhun hetkiä.

                  Onneksi liikennevaloissa joku kävi kuittaamassa ja lava nousi samantien. Kuormakin pysyi onneksi sisällä.
                  Attached Files

                  Comment


                    Tapahtui oikeasti eilisen puolella, mutta huijataan nyt sen verran.
                    Pimeässä ajelin ja katoin jo kaukaa, että nyt tulee joku kunnon xenonhirviö vastaan. Ainakin 4 x lisävalot xenoneilla ja kunnon häikäisy.
                    Hämmästys olikin suuri, kun tämä automobiili pudotti valot lyhkäisille ja ei ollu muuta kun ihan himmeät keltaiset polttimot tässä kartanovolvossa. Voi hieman valoteho tippua..

                    Comment


                    • Turha niitä auton omia valoja parannella, kun lisävaloja saa kaupasta niin halvalla.
                      Eilen tuli viimosen päälle karvanoppa farkku astra vastaan. Hienosti paistoi (keskellä päivää kirkkaalla säällä, tietenkin) sumarit omilla paikoillaan puskurin alakulmissa, ja niiden välissä samalla korkeudella 2 kappaletta ledivaloja. Hienot oli...

                      Comment


                        Sumuvaloterroristeille aina vittuillaan, minä yhtä kovaan ääneen kuin muutkin mutta yhden hyödyllisen käytön olen etusumareille keksinyt. Pimeään aikaan pitkillä ajaessa sumarit valaisevat tienpenkkaa ihan eri tavalla kuin mitkään muut valot. Tarkoitan siis auton orkkissumareita enkä mitään biltematuning-jälkiasennus-poraruuvilla-konepeltiin ratkaisuja.

                        Onkin ollut harkinnassa kytkeä valokatkaisijan takaa niin että sumarit palaa pitkien kanssa. Täysin turhaa polttaa taajamaliikenteessä sumareita keskellä päivää kun sitä varten autossa on ajovalot mutta pitkien kanssa pimeällä maantiellä väittäisin niistä olevan jopa oikeasti vähän hyötyä.

                        Kyseinen kytkentä olisi sitäpaitsi helppo toteuttaa ja tarpeen vaatiessa (lue: katsastukselle) palauttaa alkuperäiseksi minuuteissa.

                        Comment


                          Väittäisin, että niistä sumareista on vaan haittaa. Näkökenttään tulee enemmän valoa, joten et näe enää niin pitkälle kuin pelkillä pitkillä. Lisäksi ne sumarit valaisevat sitä penkkaa niin läheltä, ettei tilanteeseen ehdi juuri reagoimaan, jos siinä vaikka hirvi sattuisi möllöttämään.

                          Tärkeintä on nähdä riittävän kauas, ei se lähialueen valaisu hyödytä maantienopeuksissa ketään. Saa olla rohkeasti eri mieltä, tämä on vain allekirjoittaneen mielipide :)

                          Comment


                          • Kukin tyylillään, mutta itse haluan nähdä tien päällä mieluummin sen sadan metrin päässä olevan hirven kuin kahdenkymmenen metrin päässä olevan. Sumuvalojen muodostaman voimakkaan valaisevan kentän ylitse on tosiaan aika vaikea erottaa kohteita.

                            Comment


                            • Näillä synkillä syyskeleillä sumarit olen havainnut hyviksi omakotialueilla ajaessa. Katuvalot jäävät usein puiden sekaan, niin että tiellä ei ole yhtään liikaa valoa ja melkein tiessä kiinni olevat pensasaidat vielä hankaloittavat näkyvyyttä. Risteyksissä ja porttien kohdalla ei ole haitaksi, että näkee vähän enemmän sivuille kuin auton lyhyillä valoilla, jotta näky heijastimettomatkin kulkijat. Yli 40 vauhdeissa sumuvaloista ei ole hyötyä.

                              Olipa joku jättänyt tumman 700-sarjan buimurinsa parkkiin pimeään mutkaan väärälle puolelle tietä (keula väärään suuntaan) ajokaistalle. Meinasi yllättää, kun ei yhtään heijastavaa osaa keulassa, sateinen keli ja pimeä mutka.

                              Comment


                                Tämä on kaikki tiedossa. Pakko kyllä todeta että ainakaan minun autossani sumuvalot ei muodosta voimakkaan valaisevaa kenttää. Lähivalojen valokeilan kohdalla ei huomaa mitään eroa kun kytkee sumarit päälle. Ainoastaan lähivalojen keilaa ylempänä sivuilla eli juuri metsänreunassa huomaa eron.

                                Suurempi haitta on kirkkaista kaasupurkausvaloista lyhyissä ja halogeenivalojen kelmeästä kajosta pitkissä. Niiden välinen kontrasti on liian suuri jolloin silmä tottuu xenoinen lähialueen kirkkauteen. Tähän tosin on korjausta tulossa kunhan muutossarja pitkille vaan kotiutuu.

                                Comment


                                  Mikko, mistäs tilasit tuon muutossarjan? Ei tekis yhtään pahaa saada noi halogeenit pois pitkistä.

                                  Muutossarjojahan kyllä löytyy joka putiikista, mutta mikä ois sellanen laadukas setti, josta ois oikeasti hyötyä valovoiman kannalta?

                                  Comment


                                    No intternetistä tietysti :)

                                    Joku eBay putka se oli. Mallia kiinalainen, hintaa oli 26€ rahteineen kotiin toimitettuna. Laatu ei varmasti vastaa niitä satasen tai parin sarjoja mutta noita voi vuoden välein sitten vaihtaa. Parit tarvikesarjat tässä vuosien varrella vaihdellut eikä ne nyt ihan huonoja ole ollut vielä yksikään. Plussaan viime vuoden elokuussa vaihdetuista on alkanut nyt toinen pitkä vilkkumaan eli karkeasti sen vuoden pärjää näillä parinkympin sarjoilla.

                                    Mitään radiohäiriöitä tai polttimovaroituksia ei ole tullut ikinä. Pitää nyt ottaa huomioon tietenkin testialustana toiminut C4.

                                    Comment


                                      Jaa... mä aattelin jotain pitempi aikasta ratkasua, ettei vuoden välein tarvis vaihdella :) Jätetään hautumaan toistaseks.

                                      Comment


                                      • Olipa joku jättänyt tumman 700-sarjan buimurinsa parkkiin pimeään mutkaan väärälle puolelle tietä (keula väärään suuntaan) ajokaistalle. Meinasi yllättää, kun ei yhtään heijastavaa osaa keulassa, sateinen keli ja pimeä mutka.
                                        Jos sattuu olemaan sama pemari (uskoisin ainakin) niin oli sopivasti vielä siirtokilvillä niin ei edes kilpikään loistanut ajovaloissa.

                                        Comment


                                        • Tarrakilvet oli juu. Jos on kaverisi, niin annapa vinkki, että ensi kerralla jättää toisin päin ja vetää enemmän sivuun.

                                          Comment


                                          • 3 tiellä Audin s-line merkki Volvo v50:sessä.

                                            Comment


                                              Tiedä olisko pitänyt pistää bongausketjuun, mutta laitampa tänne.
                                              Matalan mattamustan C5 farkun vihdintiellä n.puoli neljän aikoihin kehä1:lle kääntymässä. Melko hyvännäköinen vekotin oli.

                                              Comment


                                              • Alkuperäinen kirjoittaja RistoEe Näytä viesti
                                                Jaa... mä aattelin jotain pitempi aikasta ratkasua, ettei vuoden välein tarvis vaihdella :) Jätetään hautumaan toistaseks.
                                                Omasta puolestani voin suositella www.xenonkauppa.fi

                                                Cobran settejä ollut jo useampikin, nykyisillä kolmas vuosi pyörähti käyntiin ja hienosti pelittää.

                                                Ja itse aiheeseen, näin auton perävaunun, jossa kaikki valot toimivat, ja vieläpä oikeaan aikaan. Oman empiirisen tutkimukseni perusteella sanoisin että suurin osa kärryjen valoista elää ihan omaa elämäänsä, jos elävät ollenkaan.

                                                Comment


                                                • Punainen mällätty C5 RS6 avant meni trailerilla kemin ohi suuntana pohjoinen, melkein tuli itku silmään.

                                                  Comment


                                                    Oisko mällätty jopa koeajolla? Eikös nyt ollut yksi punanenkin kutos risa myynnissä? Tai sitten menossa abballe purkuun jostain saksanmaalta.

                                                    Comment


                                                      C5 Avant oli hazardit päällä keskellä tietä Holmassa, kuski raapi päätään siinä konepellin vierellä. Vähän matkan päässä viriteltiin hinausköyttä kahden kasikympin välille... Luotettavia pelejä nämä Audit? ;)

                                                      Comment


                                                      • Toissailtana poliisit pitämässä puhallutusratsiaa tuossa VT22:lla, olohuoneen ikkunasta tuli ko. touhua seurailla. Ei ilmeisesti yhtään käryä käyny, mutta ihmeen liukkaasti ilmeisesti katosivat muihin hommiin, kun olivat haihtuneet ~puolessa minuutissa. Näitä näkis mielellään lisääkin.

                                                        Tänään neljän ruuhkassa poliisit pitämässä valvontaa Oulussa. Jonkun tojota-kuskin pokkasivatkin tien sivuun. Tätäki sois näkevän hieman lisää, ainaki liikennevalovalvonnan merkeissä.

                                                        Myöskin tänään, pikkasen ennen neljää Ouluhallilla firman Eteenpäin-messuständiä purkaessa kaksi ammattiopiston kaveria työntelivät peräkärryä pihalla. Töräyttivät sitten kärrynsä erään ilmeisesti pienen kuljetusyrittäjän kuorma-auton kylkeen sillä seurauksella, että sivuvalo meni päreiksi. Toinen kaiffari totes vaan, että "no se oli pelkkä sivuvalo" ja jatkovat matkaa. Jäin siihen viereen sitten siksi aikaa tupakoimaan, että auton omistaja sattu paikalle. Kävin kertomassa "tuntomerkit" ja jättämässä omat yhteystiedot. Saapi alkaa karhuamaan tuolta opistolta uusia lamppuja autoonsa. Raivostuttavaa toimintaa jätkiltä kyllä.

                                                        Comment


                                                          Alkuperäinen kirjoittaja Antto- Näytä viesti
                                                          Punainen mällätty C5 RS6 avant meni trailerilla kemin ohi suuntana pohjoinen, melkein tuli itku silmään.
                                                          Avk:llahan oli moinen myynnissä. Oli täällä liikenteessä ennen sinne joutumista.

                                                          Comment


                                                            Eilen tuli nähtyä punainen Audi Coupe GT Lahden tien alussa.

                                                            Comment


                                                              Tänään bongasin Tallinnan puolella tämän ilmestyksen.
                                                              Attached Files

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X