Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Q5 valkoinen , joka ajoi 40 rajotuksella ehkä 70? kmh, ja jota jouduin paniikkiväistämään tullessani oikealta risteyksessä ilman kolmiota mulle. Tämä larussa tullessani Bluepeteristä ja kääntyessäni siihen nopeusnäyttötaulukadulle. kuski, kirjastotädin näköinen "mies" on muistissa ja kun näkyy hoodeilla, tulee muistamaan tulevan kohtaamisemme. Sillä kertaa yllätyksen antajana olen minä, aivan sama tuleeko sakkoo vai ei

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja tpv! Näytä viesti
      Heinolasta Lahteen motaria äsken ajettaessa perään liimautui aina menevän näkönen Mese
      Ei sattunu olee mattamusta tuning tyyppinen? 124 malli kyseessä siis...

      Comment


      • 124, tuning, matta musta ja menevän näköinen ei kyllä istu millään samaan lauseeseen.

        Comment


        • Karistolainen

          No joo, lahtelaisena ja noin 60 000 km vuodessa etelä- ja keskeisessä Suomessa liikkuvana, niin voin sanoa ettei Lahti tuossa liikennekulttuurissa poikkea mitenkään muista paikkakunnista. Valitettavasti ;)

          Comment


          • Alkuperäinen kirjoittaja jols Näytä viesti
            No joo, lahtelaisena ja noin 60 000 km vuodessa etelä- ja keskeisessä Suomessa liikkuvana, niin voin sanoa ettei Lahti tuossa liikennekulttuurissa poikkea mitenkään muista paikkakunnista. Valitettavasti ;)
            Jaa että mun isä ajaa sun isän p*llurallit - mentaliteetti? ;D Ei herneitä - kuhan taas... noniin ja seuraava aihe... :D

            Comment


            • Eilen tuli töistä tullessa huomattua tämän keskikokoisen, mutta liikennejärjestelyiltään tosi pikkukaupungin oloisen liikenteen haavottuvaisuus.

              Pikku peltikolari kaksikaistaisella ajotiellä välillä Yliopisto-Neulamäen liittymä. Jonot kasvaa Kys:ille asti ja mikään ei liiku.

              Toinen kaista olis ihan vapaa ja ajaa voisi ihan normisti, mutta kun ei. Syypäät ovat nämä pällistelijät, jotka kolaripaikalla ajavat ryömimällä ja uteliaisuuttaan katselevat toisen rutistunutta ajoneuvoa.

              Toki hidastaa täytyy, ihan turvallisuuden takia, mutta jos homma on jo ammattimiehillä (poliisi) hanskassa, niin mitä sitä enää jarruttelemaan muuta kuin tätä ikuista savolaista uteliaisuutta.
              Saa tietysti sitten kotona kertoa, jotta näimpähän kun naapurin mese oli kasassa tjs.

              Oishan tämän voinu tuonne nyt ottaa päähän osioon postata, mutta aattelin kuitenkin tänne;)

              Loppuun vielä ehdotus: kaikki Kuopiolaisautoilijat (minä mukaan lukien) perjantaina ruuhka-aikaan ajamaan Pariisin kehäteitä, eikä saa ottaa herneitä tästä ehdotuksesta;)) (huoh)

              Ps. tuohon ylempään, Jabiksella ihan selevä matkakuume;)
              Viimeksi muokannut kapaz; 26.2.2012, 05:08.

              Comment


              • Ei sattunu olee mattamusta tuning tyyppinen? 124 malli kyseessä siis...
                No oli kyllä joku huomattavasti uudempi, ja ihan tosissaan matalahko. Ei siis mikään peruslimppu...

                Comment


                • Alkuperäinen kirjoittaja tpv! Näytä viesti
                  No oli kyllä joku huomattavasti uudempi, ja ihan tosissaan matalahko. Ei siis mikään peruslimppu...
                  Mä aattelin et anoppi ois ollu taas vauhdissa. Sehän ton mersun "omi" useempi kk sitten. Saas nähä saadaako ees takas...Ja se mersu ON matala...

                  Comment


                  • Noh, jonkun mielestä matala on kuitenkin jonkun toisen mielestä kerrostalon korkuinen :)

                    Comment


                      Ajelin viime yönä ysitietä HuNppilan suunnasta kotioppäin Mercedes-Benz-merkkisellä kuorma-autolla. Perässä tuli kymmenien kilometrien matkan ihan asiallisen välimatkan päässä henkilöauto merkkiä z. Kuljettamani kuorma-auton nopeudenrajoitin on siinä määrin hyvän maun rajoille säädetty, että sillä saattaa saada herkemmän kameratolpan välähtämään.

                      Kylmäkosken kohdilla sihautin pakokaasujarrua ennestään tietämäni telkämpöntön kohdalla juuri sen verran, että oma nopeuteni laski alle väläytysrajan. Takanatuleva henkilöauto ei näin toiminut, joten tolppa otti hänestä potretin. Voi herran tähden, mikä valoshöy sieltä sitten seurasikin :) Minunko vikani se sitten on, jos hän ajaa perässäni kameratolppa-ansaan? Ei sieltä nyt ole tulossa edes huomautusta käyttämällämme nopeudella, sakosta puhumattakaan, mutta jännittäjät jännittäköön.

                      Comment


                        Välillä on ylösrakentavaa tutustua norjalaiseen liikennekulttuuriin:
                        Ainakin Kirkenes:n kylässä kaikki tiet ja kadut tuntuivat olevan tasa-arvoisia, joten kovin va-ro-vai-ses-ti tuntui liikenne "soljuvan"...

                        Comment


                          Alkuperäinen kirjoittaja miiahone Näytä viesti
                          Mutta pitää myös muistaa että mikään laki ei sinänsä kiellä ajamasta tiellä, missä on 2 kaistaa samaan suuntaan (kuten Itäväylä tai kehätiet pk-seudulla), myös vasemmalla kaistalla vaikkei olisi ohittamassa tai kääntymässä.
                          Tieliikennelaki:

                          Milloin kuljettajan ajosuunnassa on vähintään kaksi ajokaistaa, hänen on kuljetettava ajoneuvoa ajokaistaa tarpeettomasti vaihtamatta yleensä eniten oikealla olevalla vapaalla ajokaistalla.

                          Tieliikenneasetus ja moottoritie:

                          Moottoritiellä on ajoneuvoa kuljetettava eniten oikealla olevalla vapaalla ajokaistalla. Milloin ajokaistat on opastusmerkein osoitettu tarkoitetuksi kukin tietylle liikennesuunnalle, kuljettaja saa kuitenkin käyttää olosuhteisiin ja matkan jatkamiseen parhaiten soveltuvaa ajokaistaa.
                          Lain henki on molemmissa sama, ajetaan sitä oikeanpuolimmaista kaistaa. Normikaksikaistaisessa voi välttää kaistanvaihtoja, eli jos vähän matkan päässä on toinen ohitettava tai ollaan esim. alta kilsan päässä kääntymässä vasemmalle, niin ei tarvitse vaihtaa.

                          Comment


                            Suola-auton vaikkei sille edes ole tarvetta. En ymmärrä, enkä haluakkaan ymmärtää, miksi tuota suolaa pitää levittää näin pakkaskelillä ihan kuivalle tielle? No, kai siitä jotain hyötyä on...

                            Comment


                            • Taas vaihteeksi paikallinen postin vito aamulla jumissa suoralla pinnalla pienessä lumihangessa keskellä pihatietä, täytyy itsekin tuota paskaa aikoinaan ajaneena sanoa että ei kyllä ole talvella ajettavaksi tehty sitä autoa....

                              Comment


                                Ajelin tuossa joku aika sitten kaupunkiin päin Välivainion sillan alla joku koreasedan vilkut päällä pysähdyksissä, no eihän siinä muuta kun apukuskin paikalta kampeaa mummeli hakemaan jonkun pullon/tölkin parin metrin päästä penkan päältä. On se hyvä että varttunempi väki pitää meillä ympäristön puhtaana pulloista :D

                                Comment


                                • Eläny.

                                  Meillä töissä yks jannu keräilee ohikulkeissaan pulloja ja tölkkejä, niillä rahoilla se lähtee joka vuosi "pattajalle koittelemaan eri värisiä kortonkeja".

                                  (eos missä käy, mut jossai missä nahka tummuu)

                                  Comment


                                  • Viime kesän summer upissa (tää lökäpökys festari) romanit ja venäläiset tappeli pulloista. Pari kolleegaa (järkkiä) joutu menee välii ku ylty aika pahaksi jo. No paras oli ku tää romanialaisten "pääjehu" ajo ihan uuden karheel accordilla siihen ja lappasivat pullot konttii. Seuraavan iltan samal autol toi taas porukan kerää pulloi. Oli ne kuulemma käyny ihan kahlaamalla hakee veskusta myös kaikki...

                                    Comment


                                    • En varsinaisesti liikenteessä, mutta eilen kävin lukemassa vikakoodit -03 3BG Passatista, jossa oli 2.0tdi moottori ja hiukkassuodatin. Eipä ole ennen tuollaista tullut vastaan...

                                      Comment


                                      • Olin eilen yhden "tuurikuskin" (nainen) kyydissä välillä Joensuu-Kajaani-Joensuu. Selvisin hengissä. Hiemanhan tuo hirvittää, kun välillä mennään aivan keskellä tietä ja välillä penkka polisee pitkänkin matkaa, mutta ei auta muu kuin sulkea silmät. Paras oli kuitenkin se, kun hän itse oli ajanut tulomatkalla noin 20 kilometriä toisen auton perässä 80-alueella noin max. 10 metrin turvavälillä (vaikka ohittaa olisi voinut melkein milloin vain), hän jossakin Kontiolahden kohdalla bongasi vastaantulijan, joka kääntyi puolen kilometrin päässä edestämme vasemmalle käyttämättä vilkkua. Tähän kuskini totesi tuohtuneena jotain liikennesääntöjen noudattamatta jättämisestä.
                                        Valitettavasti tällaisia kuskeja on liikenteessä aika paljon ja siksi ei tarvitse ihmetellä, miksi ketjukolareita sattuu.

                                        Comment


                                        • Saksassa on ollut tarjolla viimeisiin 3BG Passatteihin 2.0 TDI:tä, ilmeisesti ei ole ollut Suomen valikoimissa tarjolla uutena. Työkaveri tuollaisen osti ja en uskonut ennen kuin käytiin katsomassa pellin alle.

                                          Comment


                                          • Joku kohtuu nuorehko pipopäinen jannu koitti ajaa city-maasturi subarunsa edellä ajavan farkun suljetusta paksista sisään kivistönmäen alla tossa päivällä. Siinä se keskellä tietä sitten asiaa setvivät ja kivat jonot oli. Onneks ite vastakkaisee suuntaa menos...

                                            Comment


                                            • Crash: Onko siellä teidän suunnalla tavallista huonompia kuskeja kun joka päivä raportoit tänne kauppareissulla nähdystä kolarista tai läheltäpiti-tilanteesta? Mä ajan tässä kaupunkiympäristössä 20tkm + 10tkm maantieajot päälle, enkä näe edes viikottain parkkipaikkapusujen tasoisia kolhuja, ambulanssia vaativia kolareitakaan en näe edes kuukausittain.

                                              Comment


                                              • Saksassa on ollut tarjolla viimeisiin 3BG Passatteihin 2.0 TDI:tä, ilmeisesti ei ole ollut Suomen valikoimissa tarjolla uutena. Työkaveri tuollaisen osti ja en uskonut ennen kuin käytiin katsomassa pellin alle.
                                                Oho, olin melkein valmis väittämään vastaan.

                                                Eikä -03 ole edes viimeisiä 3BG Passatteja, eikös niitä -05 saanu vielä ostella uutena. Ainakin Suomessa.

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
                                                  Crash: Onko siellä teidän suunnalla tavallista huonompia kuskeja kun joka päivä raportoit tänne kauppareissulla nähdystä kolarista tai läheltäpiti-tilanteesta?
                                                  Se on vaan tää lahtelainen liikennekulttuuri.

                                                  Heitin pikku lenkin puntilta tullessa, ja Ahtialan suunnalla eteen kirjaimellisesti spinnaa punainen pikkuauto kolmion takaa. Sain hyvissä ajoin jarrutettua, että varsinaisesti ei mikää läheltä piti tilanne. Kuski keräili kuitenkin itsensä ja peruutti auton takaisin sinne mistä oli tullutkin, jotta pääsin kulkemaan. Tsekkasin autoa tietty hiukan pitkään tilanteesta itsekin vähän hämmästyneenä, ja eiköhän siellä ollut auton täydeltä kansainvälistä käsimerkkiä tarjolla. Parikymppisiä janttereita täynnä koko kippo. Juuri hetkeä aiemmin kirosin valkoista Vectraa, joka roikkui perässä muutaman metrin turvaväliä pitäen kuudenkympin alueella.

                                                  Comment


                                                  • Taksin, joka peruutti toista minuuttia noin 10metrin matkaa.
                                                    Baana oli suora, valaistu, 4metriä leveä ja aurattu.
                                                    Tyyliin: metri, stop, metri, stop, metri, stop...
                                                    Mistä lie bingosta voittanu korttinsa ja lupansa.
                                                    Kyseisiä näkee näillä huudeilla aika usein, erottuvat yleensä hyvin lunta vasten kun nousevat ihmettelemään lumeen juuttumistaan.

                                                    Lumipyryssä parkit päällä ajavia useampikin. Yksikään ei reagoinut pitkien vilautukseen. Yksi ikkuna auki ajeleva sankari vielä heilutteli kättä ikkunasta, kun vilautin pitkiä valottomuuden merkiksi.
                                                    Varsinkin talvella on paljon niitä jotka ajavat yhdellä tuikulla kunnes se toinenkin sammuu, sen jälkeen painetaan parkeilla menemään muista välittämättä seuraavaan katsastukseen asti.


                                                    Tänään olin päivän tuossa Lahdessa ja tuli ajettua Kariston liikenneympyrästä useamman kerran, voisi sanoa että melkein joka kerralla meinasi joku painaa toisen kylkeen. Miten se on niin vaikeaa ajaa liikenneympyrässä jossa kaksi kaistaa vierekkäin, en uskaltanut itse käyttää ulommaista kaistaa kun sisäpuolelta työnnettiin jatkuvasti suoraan päälle. Onhan siinä tietysti enemmän haastetta jos lumi peittää merkinnät mutta vähän voisi edes peiliin katsoa kun sisäkaistalta puikkaa suoraan ulos ympyrästä.

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja sami Näytä viesti
                                                      Tänään olin päivän tuossa Lahdessa ja tuli ajettua Kariston liikenneympyrästä useamman kerran, voisi sanoa että melkein joka kerralla meinasi joku painaa toisen kylkeen. Miten se on niin vaikeaa ajaa liikenneympyrässä jossa kaksi kaistaa vierekkäin, en uskaltanut itse käyttää ulommaista kaistaa kun sisäpuolelta työnnettiin jatkuvasti suoraan päälle. Onhan siinä tietysti enemmän haastetta jos lumi peittää merkinnät mutta vähän voisi edes peiliin katsoa kun sisäkaistalta puikkaa suoraan ulos ympyrästä.
                                                      Se on toi Crashin kymmenesti tässä ketjussa manaama Holman liikenneympyräkin saatanan aikaansaannoksia, tosin kivahan se on ajaa kun on alusta kunnossa ja talvella neliveto :D Mutta se on kyllä fakta ettei tossa ympyrässä vaadi edes yrittämistä että joutuu läheltäpiti-tilanteeseen.

                                                      Tuolta kun ajaa sinistä viivaa Prisman suunnasta niin lähtökohtaisesti ainakin neljännes autoilijoista ajaa liian kovaa punaista viivaa Lahden suunnasta. Siinähän se on sitte tilanne päällä kun oot ite ympyrässä ja joku on tulossa kylkeen/eteen/muutenvaanpäin, niinkuin kuvasta näkyy :D
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja andre_ Näytä viesti
                                                        Tuolta kun ajaa sinistä viivaa Prisman suunnasta niin lähtökohtaisesti ainakin neljännes autoilijoista ajaa liian kovaa punaista viivaa Lahden suunnasta. Siinähän se on sitte tilanne päällä kun oot ite ympyrässä ja joku on tulossa kylkeen/eteen/muutenvaanpäin, niinkuin kuvasta näkyy :D
                                                        Joka työpäivä ajan tosta ensin sinistä ja jatkan punaista pitkin. Sillä asenteella että kylkeen saa tulla, mä oon ympyrässä.... Vielä ei oo napsahtanut. Joskus kun matka jatkuukin sinistä linjaa pitkin Heinolan suuntaan niin pitää vähän tarkemmin katsoa keskustasta päin tulijat.
                                                        Kun ympyrä oli suht uusi niin tuolla "vastakulmassa" yksi golffi tuli perävaunun kylkeen kun olin menossa ympyrästä Prisman suuntaan. Golfista keula päreiksi, trailerista väänty lokasuoja kiinni renkaaseen. kuski oli sitä mieltä että mä oon syyllinen, soitetaan iskä tänne, se on poliisi. Mulle se sopi, iskä kuunteli puhelimessa tytön selityksen ja tuumas että homma selvä, ajoit kolmion takaa ympyrässä olijan kylkeen.

                                                        Comment


                                                        • Alkuperäinen kirjoittaja vesamaan Näytä viesti
                                                          Joskus kun matka jatkuukin sinistä linjaa pitkin Heinolan suuntaan niin pitää vähän tarkemmin katsoa keskustasta päin tulijat.
                                                          Kenen velvollisuus tässä tapauksessa on väistää? Oletan siis että keskustasta tulijat tulevat punaisen nuolen suunnasta ja kääntyvät ympyrästä heti oikealle.

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viesti
                                                            Kenen velvollisuus tässä tapauksessa on väistää? Oletan siis että keskustasta tulijat tulevat punaisen nuolen suunnasta ja kääntyvät ympyrästä heti oikealle.
                                                            Eiks tossa kuvassakin näy aika perkeleen isolla ne kolmiot jotka on niille ketä ajaa tuolta keskustan suunnasta?

                                                            edit: noi asfalttiin maalatut kolmiot, on siellä liikennemerkitkin

                                                            Comment


                                                            • Liikennemerkkejä mä yritinkin tihrustaa tästä läppärin näytöltä enpä ole koskaan hokannut noita tiehen maalattuja :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X