Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Alkuperäinen kirjoittaja Paranormalix Näytä viesti
    ärsyttävän (yllätys) kanssa-autoilijan.
    Ajelin Mikkelistä Juvalle vt5:ta tuossa alkuillasta työautolla farmari-Audin perässä. Joko b7/8 tai sitten joku uudempi A6 malli, pimeässä ei eroittunut enkä edes kovin lähellä käynyt, takavaloista en nyt ihan heti tunnistanut. Kyseisen Audin kuljettaja tarvitsisi jotain koulutusta. Keli ei nyt niin mahdoton ollut, pikkuisen irtolunta muuten paljaalla tienpinnalla. Alkumatkasta Audin edellä meni joku varovainen, nopeus vaihteli siinä 65-75. Audi siinä tappituntumalla, korkeintaan 20m väliä. Eikä mene ohi vaikka oli ohituskaistakin. Ja jarruvalot vilkkuu jatkuvasti. Pistin vielä sen olemattoman turvavälin piikkiin. No, varovainen kääntyy pois edestä, ja Audin vauhti nousee välille 75-80. Mutta jarruvalot jatkavat välkkymistä. Ei puolta kilometriä etteikö olisi jarrua hipaissut ettei vaan vauhti nouse ylinopeudeksi. Sitten saatiin toinen varovainen kiinni ja vauhti tippuu taas sinne 65-75. Ja sama tappituntuma toistuu, samalla valoshowlla. Eikä taaskaan mene ohi vaikka kaistaakin oli tarjolla. Ohituskaistoilla ei nyt niin kauheasti lunta ollut, ihan ajettavat. Viimeisellä ohituskaistalla kävi mielessä painaa ohi mutta maltoin mieleni kun siitä ennen Juvaa käännyin pois vitoselta.
    Kävi jo oikeasti mielessä se satu siitä pojasta joka huuteli "Susi, susi" leikillään, eikä kukaan sitten uskonut kun susi tuli oikeasti. Samanlainen fiilis tuli aika äkkiä kun sitä jarruvalojen jatkuvaa vilkkumista katseli, äkkiä lakkasi välittämästä.
    Saattaa olla adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka on säädetty pienelle etäisyydelle. Jarruttelee itsekseen sen edellä menevän auton nopeudenmuutosten tahtiin ja saattaa olla, että aiheuttanut moisen valoshown. Nämä uudemmat cruiset muuten sitten käyttää jarruja vauhdin hiljentämiseen eli jarruvalot vilkkuu, jos mennään sellaiseen alamäkeen, että vauhti kiihtyy riittävästi yli cruiseen asetetun.

    Toinen juttu onkin sitten se, että miksi ei menty ohi ja jatkettu "normivauhdilla".

    Comment


      juu niinpä voikin olla. Ärsyttävää jokatapauksessa. Vaikka semmoisen sata metriä vähintään yritin pitää väliä, niin tuo valoshow pimeällä kirkkaista leditakavaloista ei ollut kivaa.
      Ja se turtuminen siihen jatkuvaan jarruvalon palamiseen... entäs jos olisi oikeasti jarruttanut hirven tms. takia? Minun reaktioaikani olisi todennäköisesti hidastunut parilla sekuntilla tuo jatkuvan vilkuttelun takia. Ja sitten olisikin ollut kiire isommalla autolla.

      Comment


        Alkuperäinen kirjoittaja Ozku Näytä viesti
        Eilen tulinähtyä liikenteessä, näin suolaisilla ja kosteilla keleillä, mopon. Vaikka nyt tiet ovat sulaa, niin ei sitä ihan heti odottais että mopo tulee vastaan keskellä talvea :)
        Itsehän näin tänään Mannerheikintiellä sivuvaunullisen moottoripyörän ajelemassa kohti kylää siinä Tullinpuomin kieppeillä.

        Comment


        • Kolmekirjaimisen saksalaisvalmisteisen 90- lukuisen ns. nuorisoauton mallia 535 i käsittämättömällä tuurilla välttämän onnettomuuden vauhdissa 100 km/h.
          Ensin kulkusuunnan näytti apukuljettajan ovenkahva, sitten kuljettajan puoleinen kylki, kulman ollessa n. 60 astetta. Suoralla tiellä.

          Tämän jälkeen hattupäät siirtyivät suosiolla käyttämään moottoritien oikeaa kaistaa, ja nopeutta n. 80 km/h.
          Liekkö ollut pientä säikähdystä ilmassa...

          Comment


          • Eilen liikennevaloissa vieresellä kaistalla valojen odottamassa Mitsu Legnum VR4. Hetken meni arvuutelessa et mikäs toi on mut Interveppi kyl paljasti et Galanttihan se vaan oikeanpuoleisella ohjauksella. C5 koppanen Corvette ajelin kans vastaan perjantaina. Ei varmaan ihan ykkösvaihtoehto talvikulkineeks mut ku kelit on mitä on ni mikäs tollasellakin ajella jos vaan lämppäristä hönkii lämpöä kabiinin.

            Ohan noit mopoja ja skoottereita viel jonkin verran tullut liikenteessä vastaan ku ei täällä päin viel kovin haastavat ajokelit ole ollu etteikö kakspyöräselläkin viel suhailis. Liukkaammilla pätkillä ne kyl on pahasti liikenteen tukkona ku jalat maassa tasapainotellaan maks. 20 km/h jonon ensmäisenä.

            Comment


              Eilen näin jonkun tosikkopyöräilijän polkemassa autotiellä lumipyryssä. Ymmärrän kyllä, että pöperöisessä pyörätiellä on paha ajaa, mutta ei se nyt ihan noinkaan toimi. Ajoväylällä kun oli melkoiset urat ja keskiviivalla suhteellisesti vallia. Pyöräilijä ajoi tietysti reunanpuolimmaisella rengasuralla eli siis melko keskellä tietä. 60km/h alueella pyöräilijä jaksoi polkea tuiskussa sen max. 20km/h, joten ruuhka oli aika melkoin. Ohitus nimittäin oli varsin haastavaa ja aikaa vievää nousta niiden lumivallien päälle niistä urista.

              Comment


              • Näin vähän vastaavan tilanteen eilen mitä Antonkin tuossa kirjoitti. Eilen sateli täällä Pirkanmaan suunnilla melko paljon lunta ja kovimman pyryn aikaan ajelin kotiin päin ja huomasin, että jokuhan perkele pyöräilee edessäni maantiefillarilla. Eipä siinä, hieno harrastus varmasti ja näin mutta kello oli kuitenkin kahdeksan illalla, lunta tuli pyryttämällä ja äijä veivas fillarilla muna-asennossa autotiellä kuudenkympin alueella.

                Comment


                • Meinas joku nuori jantteri päästä hengestään ku pikku sivutieltä poukkas pv:eellä suoraan audin eteen. Onneks jarrut pelittää ja ei ollu ihan jäässä tie. Samperin kakakrat.....

                  Comment


                  • Eipä siinä, hieno harrastus varmasti ja näin mutta kello oli kuitenkin kahdeksan illalla, lunta tuli pyryttämällä ja äijä veivas fillarilla muna-asennossa autotiellä kuudenkympin alueella.
                    Joensuusta Kuopioon aamuvarhaisella ajellessani alkoi pyryttää lunta ja jotta jotakin olisi eteensä nähnyt, oli ajettava lähivaloilla. Yhenäkin huomasin pyöräilijän tien vieressä ajelemassa samaan suuntaan. Olihan sillä heijastimet ja huomioliivit, mutta kylläpä yllätti. Onneksi ei tullut ketään vastaan muutenkin kapealla raitilla.

                    Comment


                    • Turun keskustassa eilen illalla "amistuunattu" Lada 1200S. Vimpanpäälle kuosissa ja mauton kuin mikä. Silti sai hymyn huulille. Peukkua !

                      Comment


                        Miehen, jonka mustassa haalarissa luki isoilla valkoisilla kirjaimilla "HINURI 24 H".

                        Comment


                          Pe-iltana traktori keskellä peltoa täydessä työvalaistuksessa ajelemassa... *

                          Viimeyönä oli tälläinen fiilis:
                          Koodi:
                          http://www.youtube.com/watch?v=swxa00zDY9E
                          Ajelin tehdasalueella ja jälkien perusteella jollakulla oli ollut aikaisemmin samat ajoreitit :) Yhdessä mutkassa oli myös käyty vähän ajoradan ulkopuolella ja keskellä tietä kasa kuusenoksia.

                          *Tänään päivällä liedon aseman kohdalla "wtf, poliisi jahtaa henkilöautoa pellolla?" No, kohdalla sitten näki että siinä autossa luki kyllä POSLIINI ja siihen moottoritien viereen pellolle on ilmestynyt pieni rata... Oli siellä yksi musta uudehko Audikin.

                          Comment


                          • Ei kylläkään tältä päivältä vaan eiliseltä.

                            Käytiin kaverin kans hakemassa tallille 'raato' purkuun. Uusi kuruntie on kovin mäkinen ja mutkanen joten trailerin kanssa ajeltiin 80km/h alueella tyhjällä trailerilla hieman vaajata 80. Siinä sitten kerkes pari autoa tulla perään joista viimeisenä valkoinen Audi. Olisko ollut 100. Audi taisi joutua perässä muutaman kilometrin ajamaan ja sitten kun vähän tuli suoraa niin meni kahdesta autosta kerralla ohi. Ei tässä vielä mitään, mutta sitten kun siihen meidän eteen pääsi niin pui nyrkkiä. :o Mikä lie ollut ongelma.

                            Voin sanoa, että takastullessa 80km/h rajoituksella, kun tultiin 60-70km/h ei tuntunut yhtään hitaalta. 1.5t perässä hillitsee kummasti intoa ajaa kovin lujaa tuommoisella lumisella/jäisellä/mutkaisella/mäkisellä tiellä. :)

                            Comment


                              Eilen tulin puolilta öin kotiin, samoihin aikoihin parkkikselle kurvasi B5 sedan täynnä parikymppisiä janttereita. Kuski veti "tyylikkään" käsijarrukäännöksen (kapealla kerrostalon parkkiksella) ja auto sammui siihen paikkaan. Nauratti.

                              Comment


                              • Taas sarjassa uhkarohkeita tekoja piittaamatta muista. Vanha heinolantie lahden suuntaa siinä ennen tb:tä, dösä päättää ylämäkeen lähtee ohittaa traktoria ja vastaan tulee rekka. Aika läheltä meni ja ihan varmaa joutu rekka painelee jarrua ja ohjasi hieman lähemmäs sitä ojaakin. Tuli olo et kohta rytisee mutta ei onneksi....

                                Sitten joku tantta tulee ns kelan parkkikselta sieltä autojen välistä hirveetä kyytiä suoraa audin etee. Onneks huomasin ton viime tingassa ja kerkesin jarruttaa. Meinasin saada uuden keulan audiin. Ja jos ois osunu ois onneks tullu mun puolelle eikä tonne vänkärin paikalle missä neiti istuu....

                                Comment


                                  Ruoholahdessa edessä oleva auto jarrutti päästääkseen jalankulkijan yli. Jarrutin sitten siinä perässä, mutta perästä näkyi miten valkoinen mese juustokupu katolla ja toinen valo rikkinäisenä oli näköjään tuossa vaiheessa jo ehtinyt kelata vauhtia mechelininkadulta asti.

                                  Onnneksi se sai väistettyä toiselle kaistalle, ja jalankulkija äkkäsi varmistaa kurkaten pysähtyneen auton edestä ennen jatkamista yli. Mesellä oli edelleen paljon vauhtia kun se ylitti suojatien. Minulla vuorostaan neljä 11 v käsipalloilijatyttöä kyydissä.

                                  Hengästyminen tuli vasta kotiin päästyäni.

                                  Comment


                                  • Melkein meinas mennä ottaa päähän-ketjuun, mutta ei kuitenkaan. Liikenteessä tämä kuitenkin on nähtyä, nimittäin junaliikenteessä tänä aamuna. Lahdesta lähdettiin aikataulussa ja noin 5km jälkeen pysähdyttiin keskelle mettää ja tuli kuulutus:

                                    "pieniä teknisiä ongelmia, jatketaan hetken kuluttua." Sit matka jatkui n. 5km ja pysähdyttiin taas:
                                    "hyvät matkustajat, älkää hätääntykö mutta joudumme sammuttamaan junasta virrat ja täten myös valaistuksen".

                                    Siellä sitten istuttiin pelkkien silmänvalkuaisten valossa ja ihmeteltiin elämää. No matka jatkui hetken päästä, valojen kanssa mutta ilman lämmitystä :) vauhtikin tuntui hitaalta ja sitten tulikin kuulutus:

                                    "hyvät matkustajat, teknisten ongelmien takia joudumme ajamaan rajoitettua nopeutta (80km/h)".

                                    Oltiin sitten Riihimäellä 30min aikataulusta jäljessä. Junassa matkustaa yks VR:n työporukka jonnekin Riihimäen/Hyvinkään varikolle, äijät on vanhoja jermuja ja noituivat, että vitut mikään tekninen ongelma, ihan kuskin oma moka. Jos oikein ymmärsin äijien mutinan niin kuski oli ajanut baliisiin ylinopeutta asema-alueella ja JKV oli kytkenyt nopeusrajoittimen päälle. Siksi juna oli bootattu keskellä mettää, koska kuski oli yrittänyt ottaa kulunvalvontaa pois päältä siinä kuitenkin onnistumatta.

                                    Joku asiasta tietävä voisi valaista, onko skenaario mahdollinen? Itse tosiaan perustan väitteen VR:n ukkkojen salakuunteluun parin penkkirivin takaa, eli fatkatiedot ovat kunnossa :)
                                    Ukot puhuivat, että täytyypä kattoa junan numero kyljestä ja tarkistaa sitten varikolla koneelta, mistä on ollut kyse. Hyvällä tuurilla saan huomisaamuna päivitettyä faktat..

                                    Comment


                                      Tänään on ilmeisesti menossa jonkinlainen "unohdetaan väistämissäännöt" päivä.

                                      Tapaus 1:
                                      Olin kääntymässä Ahtialantieltä Hirsimetsäntielle (oikealle, Ahtialan suunnasta), kun vastakkaisesta suunnasta tullut Golffi kaarsi suoraan eteen. Annoin äänimerkkiä.

                                      Tapaus 2:
                                      Seuraavaksi Kiveriön ostarin liikenneympyrässä joku sitruunakuski pamauttaa suoraan eteen, siis ympyrän ulkopuolelta, kun itse olen ympyrässä. Kohtuullisen lähellä oli ettei pellit kolisseet, onneksi huomasin citikan aikeet ajoissa. Näytti siltä että kyseisellä kuskilla oli täysin putkinäkö päällä... Lisää äänimerkkiä ja tällä kertaa tuli annettua bonuksena käsimerkki.

                                      Comment


                                      • Taxikuski hyökkäsi bussipysäkiltä suoraan eteen että jouduin jarruttamaan kunnolla. Välkytin valoja ja ajoin ohi kun toinen kaista alko niin joku "pizzankääntäjä" puhuu puhelimeen ja näyttää samalla keskisormea mulle.

                                        Comment


                                          Täällähän vasta puhuttiin pysäkiltä lähtevästä bussista ja sen väistämisestä. Jotkut tykkää ottaa varman päälle... Edellä ajava naisimmeinen kaahasi hurjaa, lähes 30 km/h vauhtia viidenkympin alueella; nippa nappa pysyin kannoilla. Rouva/neiti sitten otti ja pysähtyi tykkänään odottamaan, kun bussipysäkillä oli avolava jättämässä kyytiläistä pois - alkoi siis jarruttaa ennen kuin pickupilla oli edes vilkku päällä. Onneksi ei tarvinnut puolta kilometriä enempää hänen takanaan ajella.

                                          Comment


                                            Punaisen nelkun, jossa rekkari "QUA-4". Oli ehkä nelikko :)

                                            Comment


                                            • Pari "ammattiautoilijaa" taas. Mikä noita taxi-"kuskeja" vaivaa kun tuntuvat menevän ihan omilla säännöillään.

                                              Ensimäinen tulee kolmion takaa suoraan eteen ja näyttää itse keskisormea kun saa töötistä. Jäihän tohon ehkä 10 cm väliin tilaa.

                                              Toinen sitten tuusulantiellä Tammiston liittymässä ohittaa ruuhka-aikaan jonoa piennarta pitkin ja kun aurattu piennar loppuu niin ilman vilkkua suoraan edellä ajavan kylkeen. No luonnollisesti ei ollut oma auto kun vaan tylysti jatkoi matkaa. Siinä sitten jäätiin edellä ajavan kanssa vaihtamaan osia rekisterinumerosta ja taksinumerosta, että saipi vahingon kärsinyt soitella setä sinisille.
                                              Kyllä on hienoksi muuttunut tämä Suomalainen liikennekulttuuri, kun vaan omalla perseellä on merkitystä...

                                              Comment


                                                Näkyy kyllä harvase päivä noita ruuhka-aikana pientareella ja ajelioita. Myöskin tyylikkäästi seisovan jonon ohi bussikaistaa pitkin ja koukkaus jonon kärkipäähän myös perus settiä. Jos sattusin sinne jonon kärkeen ni en antas tilaa moisille mulkuille. Ihme sakkia...

                                                Comment


                                                  Aamuruuhkassa Puistokadulla valo vaihtui keltaiseen ja sitten punaiseen. Pysähdyin, ei tullut edes kiire jarruttaa. Naapuri teki samoin. Äärimmäisenä vasemmalla vanha valkoinen Polo paineli oikein huolella punaisiin. Oli varmaan 2-3 autonmittaa suojatiestä kun valo oli jo punaisena. Rauhankadulla oikealla kolmantena jonossa oli sinivalkoinen Mondeo, mutta eivät ilmeisesti sattuneet katsomaan päin kun eivät mitenkään reagoineet. Jos olisivat katsoneet risteykseen, olisivat kyllä havainneet. :-(

                                                  Comment


                                                    Eikös tänään pitänyt, här i Åbo, alkaa joku miekkahihojen tehostettu kampanja tuota suojatien eteen pysähtyneen auton ohitusta pysähtymättä suorittavaa teiden ritaria kohtaan. Näin muistan aamulla TS:ssä lukeneen. Enpä löydä juttulinkkiä tähän hätään. Jokatapauksessa jo oli aikakin...

                                                    Comment


                                                      Hävettää myöntää, että itellä tuo on kyllä ainoa asia, joka tuntui liikenteessä vaikealta iskostaa päähän. Pari kertaa ajoin pysähtyneen auton ohi, molemmilla kerroilla varovasti kuitenkin. Molemmilla kerroilla 3 s sen jälkeen v*tutti. Toisella kertaa vielä ensiksi ihmettelin, että mitä tuo pysähtyi... No, onneksi se on nyt jo päässyt takaraivoon asti ja homman muistaa.

                                                      Comment


                                                      • Varmasti maakunnissa helpompi jättää huomiotta/unohtaa, ei kait niitä 4-kaistaisia ihan joka kylässä ole;)

                                                        Comment


                                                          kyllä niillä kaksikaistaisillakin pitää pysähtyä jos suojatien eteen on pysähtynyt/pysäköity auto

                                                          Comment


                                                          • Käytännössähän ainakaan PK-seudulla kukaan ei pysähdy suojatien eteen, jos pysäköity auto estää näkyvyyden suojatielle. H:gin keskustassahan saisit pysähdellä jatkuvasti, jos noudatat lakia pilkuntarkasti.
                                                            Täällä kehä III:sen ulkopuolella ei onneksi ole edes jalkakäytäviä, puhumattakaan tienvarsipysäköinnistä;)

                                                            Comment


                                                            • Tänää päiksistä lähdettyäni en meinannu uskoo silmiäni. Punaisen henkilöauton perä näkyy syvän montunpohjalta. Näkymä oli ku jostain riemurasian kuvasta. Poliisit ohjaa liikennettä ku hinausauto koittaa vaijerilla saada sitä autoo pois sieltä kuopasta. Koitin ottaa kuvan mutta setä sininen tuli häätää pois prkele.... http://www.ess.fi/?article=357983

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X