Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Pitääkö ne sitten naamioida? Jos pitää niin mitä varten?

    Comment


    • Poliisin tunnuksia ei saa käyttää kukaan muu kuin poliisi itse.

      Comment


      • Joo sen tiesinki! Ei oikeen ajatus luistanu tossa lukemisessa mutta luin vähä ylempää niin valaistu että mistä tässä puhutaan :D

        Comment


          Suola-auto... ei siinä mitään, mutta kun ei viittiny ees aurata, niin tuloksena on semmonen 5-10 cm loskakerros sen sijaan että ois 5-10cm lumikerros. Ja se idea taas oli mikä?

          Comment


            Tienpidosta vastaava ei ole tilannut kuin sen suolauksen? Jos maksetaan vain suolauksesta, niin aura oletettavasti pysyy ylhäällä. :)

            Comment


              Eli kaupunkia taas syyttämään :)

              Comment


              • Suolaamisen vois kieltää kokonaan. Mun mielestä autoilija itse on vastuussa sopiva tilannenopeuden valitsemisessa. Auraamista tarvittan, suolaamista ei. On sellainenkin asia kuin normaali talvikeli. Silloin ei voi ajaa niin kuin kesäkelillä !

                Comment


                  No jaa. Ainakin pk-seudun kehien automäärillä suolaaminen on aika välttämätöntä, sanoisin.

                  Comment


                  • Poliisit vissii tilannu kunnan auraa tän "meidän tie" Tosissaan yli kahteen vuoteen ei oo auraa näkyny täällä tällä tiellä ja tää on yleinen tie (eli kuuluu kunnan ylläpitää) Ite ollaan aurailtu et pääsee pihaan yms. No tässä saman tien varrel on yks vanha tanssilava jossa joskus nuoriso rällästää, poliisit koitti toissa iltaa ajaa sinne mut matka tyssäs tähän meidän pihan kohdalle ja heittivät ympäri. Meinas mennä kahveet väärää kurkkuu ku hetki sitten rattori ja peräs lumilinko ajo ton tien tost. Saapi tuo oma rattori kyl ny seistä jos kunta viimeinki tekee sen mistä niille on joka saakutin viikko soitettu useemman vuoden ajan...

                    Comment


                    • Siinä klo 14 pintaan rytis pelti kivistönmäen lidlin kohalla lahden keskustan suuntaan. Kahtoin ku bussi oli "tavallaan" kahdella kaistalla. Bussi jysäyttäny jonkun punasen henkilöauton perän kasaan ja luultavammin koittanu väistää seuraavalle kaistalle jota pitkin tullu rekka nii oli sit rekka kolhassu sitä bussia sivusta/etukulmasta. Rekka oli valintaalon ees parkis ja bussi+se h-auto hätärit päällä keskel siin tiellä....

                      Nii ja aamul siin klo 09 pintaa oli vt12 siinä töyrylän kukkakaupan kohil lahden suuntaan rekka kans jyränny jonkun h-auton perän ihan solmuun. Miekkahihat paikalla...

                      Comment


                      • Liikennevaloissa rinnalla etupäästä sutivan Subaru Forresterin. WTF?

                        Comment


                          Se on katos sellainen älykäs neliveto :)

                          Comment


                            Vähä kuin mustalainen, ei tee töitä kun pitäis :D

                            Comment


                              Subbe ei kait ole alentunut vajaavetoisiin katumaastureihin. Automaattimalleissa on ainakin ollut ties minkälaista älykästä voimanjakoa, mutta jatkuvaa mallia pitäis kai niidenkin neliveto olla. Jos se onkin sutinut myös takapäästä ainakin toisella pyörällä?

                              Comment


                                Tuossa juuri viereisellä kaistalla 90-luvun puolivälin Nissan Sunny veti ensin rehdisti aivan täysin päin punaisia. Toisissa valoissa oli hetken vierellä ja hyökkäsi punaisille keskelle risteystä. Itse otin siinä normaalit q-lähdöt ohi tämän japaninmaan ihmeen ja kohta se ampuu ohi vähintään 80 km/h lasissa sutien 40 km/h alueella... Amisjantterin vieressä näkyi tyttöystävä vetävän röökiä joten se kertoo jo hyvin paljon.

                                Comment


                                  Itse otin siinä normaalit q-lähdöt ohi tämän japaninmaan ihmeen ja kohta se ampuu ohi vähintään 80 km/h lasissa sutien 40 km/h alueella...
                                  Oli samanlainen tilanne mesun kanssa tossa äsken. Lähdin q-kaistalta ja koukkasin eteen ja siitä sitten rampille ja itäväylälle, no eikö mersu tuu kohta tuhatta ja sataa ohi, ja jarruttaa sitten ohi päästyään. Piti näyttää että kyllä se mese on teiden herra, ei kannata kansanvaunulla alkaa ärhennellä.

                                  Comment


                                  • Alkuperäinen kirjoittaja turbokiisseli Näytä viesti
                                    Liikennevaloissa rinnalla etupäästä sutivan Subaru Forresterin. WTF?
                                    Jospa se on ollut tällanen kokeilu, jotkin nelikko Subarut kun saa myös etuvetoiseksi:
                                    http://www.subaruclubfinland.net/bbs...hp?f=2&t=34270

                                    Comment


                                    • Nissan X-trail jonka perässä ajoin. Pyrki rampista muun liikenteen sekaan mun edessä mutta päätti jarruttaa ja pysähtyä siihen rampille. kun oli niin pelottavaa. Onneksi harrastan kohtuullisia turvavälejä. Ehdin pysähtyä ennen osumaa ja jopa vilkutella jarruvaloja takaa tuleville merkiksi siitä että nyt ei kaikki mene niinkuin Strömsössä. Turha lienee mainitakaan että tilaa olisi ollut vaikka kuorma auton siirtyä siihen muun liikenteen sekaan. Mutta kun ei, niin ei.

                                      Comment


                                      • Mikähän oikeus noilla aura-autoilla on? Risteyksestä ajoin vihreillä vasempaan kun oikealta (punaisia päin) ajaa K-A jossa keltainen vilkku katolla/päällä ja aura edessä. Lonttasin liinat kiinni risteyksessä koska sieltä se vaan tuli. Väistin koska olis tullut päälle. Meni hermo, kirosin ja näytin sormen.

                                        Comment


                                          Tieliikennelaki
                                          48 §
                                          Poikkeussäännökset
                                          Tienpidossa tai vastaavassa tiellä tai sen vieressä tehtävässä työssä käytettävää ajoneuvoa saa 8–12 ja 33 §:n säännösten estämättä kuljettaa olosuhteiden edellyttämällä tavalla tarpeellista varovaisuutta noudattaen.

                                          52 § (29.4.1994/328)
                                          Tienpidossa tai vastaavassa tiellä tai sen vieressä tehtävässä työssä käytettävän ajoneuvon kuljettaja saa olosuhteiden edellyttämällä tavalla tarpeellista varovaisuutta noudattaen poiketa liikenteen ohjauslaitteella osoitetusta muusta kuin väistämisvelvollisuutta tai nopeusrajoitusta osoittavasta kiellosta, rajoituksesta tai määräyksestä. Hän ei kuitenkaan saa ohittaa punaista valoa näyttävää liikenneopastinta.

                                          Comment


                                            Tienhoitokaluston erityisoikeudet ovat tyyliin jalkakäytävällä ajo sallittu, ajosuunnan vastainen ajo sallittu ja pysäyttäminen pysähtymiskieltoalueelle, nämä kaikki erityistä varovaisuutta noudattaen. Ei ne majakat poista väistämissääntöjä. Myöskin siirtymillä työalueelle koskee huoltokalustoa normaalit säännöt.

                                            Comment


                                              Eilen tuuskilla klo21 pohjoiseen päin tuomarinkylän kohdalla jossa rajoitus muuttuu 80->100kmh. Edellä ajaneen autonkuljettaja näytti miten auto lähtee lapasesta ja kaiteesta kaiteeseen kaistojen poikki. Aika rusina tuli perustila-autosta. Tänään sitten 6.30 kehä3, porvoon motarin liityntäkaistalla pösö kuski näytti miten driftataan etuvetoisella ja kylki edellä kaiteeseen kesken aamuruuhkan.

                                              Comment


                                                Metkoja jekkuja tuli vastaan tänäaamuna Lahden motarilla lymypyryssä, kuten pari puoliksi ajokaistalle ohituskaistan puoleiseen reunaan jätettyä autoa. Ensimmäinen tuli vastaan Keravan grillipysäkin kohdilla. Näytti siltä, että hyytynyt ja hätävilkut päällä kylmästi vain jätetty siihen parkkiin. Saa nähdä, osuiko joku siihen vai ei. Aika yllättäen kyllä tuli eteen.

                                                Comment


                                                  Bimmeri sotkatiellä yritti ylös mäkeä. Kun palasin asioilta oli auto parkattu jalkakäytävälle.

                                                  Harmi ettei streeview ollenkaan näytä kuinka jyrkkä tuo mäki on.

                                                  Comment


                                                    Joo lahden motarilla meinasi itselläkin rytistä, ajelin kaikessa rauhassa ja jopa rajoitusten mukaan :) vasenta kaistaa liikennevirran mukana, kun oikealla kaistalla oleva päätti antaa tilaa rampista tulevalle kuorma-autolle...

                                                    Ei siinä muuta mutta tämän tilaa-antavan nopeus oli 55-60 km/h ja siinä vaiheessa kun tajusin sen ylittävän keskiviivan aloitin täyden abs-jarrutuksen, perä lähestyi uhkaavasti ja aloin siirtymään penkkaan päin estääkseni perään ajoa mutta tampio sai kun sai sen verran lisättyä vauhtia, että pysähdyin juuri ennen kohtaamista. Tällöin mittarini näyti 50-60 km/h lukemia.

                                                    Joku lasit huurussa ajava nuori suuruus oli siellä kuuntelemassa torven soittoani, jatkoi tuolla samalla nopeudella menoa ja kuoma-autokin tuli siitä sitten lopulta ohi.

                                                    Comment


                                                    • Paappa oli vetässy tänään Karhulassa wanhan corollan kanttareiden yli, tieltä ulos. Keula loivassa alamäessä, takapyörät ilmassa, muistaakseni tuossa kohdassa on vähän reilummmat kanttarit, 20-30cm tjsp. Kävin tarjoamassa hinausapua, mutta tuli raktori paikalle niin ei tarvinnut. Huvittavinta oli se että syy ulosajautumiseen oli kuskin mukaan kova tuulenpuuska. Onhan se kevyt auto mutta aika moinen myrsky saa olla että työntää corollan tuollaiseen paikkaan. :DD

                                                      Comment


                                                        Kylläpä nauratti tänään monessa paikkaa kun oli vajaavetoset tasamaalla kiinni lumessa:D Piti pomon mersukin vetää kolffilla irti:)

                                                        Comment


                                                        • Joku stnan vatipää veti kolmion takaa vauhilla eteen pikkulapsia takapenkki täynnä! Onneksi oli sen verran vähän vauhti että sai jarrutettua kunnolla ja tehtyä väistö liikkeen! Ääntä ja sormea perään. Prkl että säikähytti!

                                                          Comment


                                                            ärsyttävän (yllätys) kanssa-autoilijan.
                                                            Ajelin Mikkelistä Juvalle vt5:ta tuossa alkuillasta työautolla farmari-Audin perässä. Joko b7/8 tai sitten joku uudempi A6 malli, pimeässä ei eroittunut enkä edes kovin lähellä käynyt, takavaloista en nyt ihan heti tunnistanut. Kyseisen Audin kuljettaja tarvitsisi jotain koulutusta. Keli ei nyt niin mahdoton ollut, pikkuisen irtolunta muuten paljaalla tienpinnalla. Alkumatkasta Audin edellä meni joku varovainen, nopeus vaihteli siinä 65-75. Audi siinä tappituntumalla, korkeintaan 20m väliä. Eikä mene ohi vaikka oli ohituskaistakin. Ja jarruvalot vilkkuu jatkuvasti. Pistin vielä sen olemattoman turvavälin piikkiin. No, varovainen kääntyy pois edestä, ja Audin vauhti nousee välille 75-80. Mutta jarruvalot jatkavat välkkymistä. Ei puolta kilometriä etteikö olisi jarrua hipaissut ettei vaan vauhti nouse ylinopeudeksi. Sitten saatiin toinen varovainen kiinni ja vauhti tippuu taas sinne 65-75. Ja sama tappituntuma toistuu, samalla valoshowlla. Eikä taaskaan mene ohi vaikka kaistaakin oli tarjolla. Ohituskaistoilla ei nyt niin kauheasti lunta ollut, ihan ajettavat. Viimeisellä ohituskaistalla kävi mielessä painaa ohi mutta maltoin mieleni kun siitä ennen Juvaa käännyin pois vitoselta.
                                                            Kävi jo oikeasti mielessä se satu siitä pojasta joka huuteli "Susi, susi" leikillään, eikä kukaan sitten uskonut kun susi tuli oikeasti. Samanlainen fiilis tuli aika äkkiä kun sitä jarruvalojen jatkuvaa vilkkumista katseli, äkkiä lakkasi välittämästä.

                                                            Comment


                                                            • Eilen tulinähtyä liikenteessä, näin suolaisilla ja kosteilla keleillä, mopon. Vaikka nyt tiet ovat sulaa, niin ei sitä ihan heti odottais että mopo tulee vastaan keskellä talvea :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X