Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Eikös suurin osa ainakin skoottereista ole suunniteltukin alunperin kahdelle?
    Kun tyttärelle skobaa hommasin oli tarjolla yhdelle ja kahdelle rekisteröityjä, moni ei kuulemma edes tiedä ettei kaikkiin saa ottaa matkustajaa. Aika järkyttävä laite ajettavuudeltaan tuollainen kiinanskootteri varsinkin kaksi päällä. Tytön moposta lähti osia kun olivat ajaneet jouset pohjassa kaksi päällä vaikka itse on aika hentoinen (kahdelle rekisteröity malli). Onhan noita aina välillä kolme päälläkin tullut vastaan ja punaisia päin mennään ilman kypärää bisse tai siideri kädessä.

    Comment


    • Toki osa skoottereista on tarkoitettu kaksi päällä matkustamiseen, mutta yhdistettynä nuoren asenteisiin, ajotaitoihin ja -kokemukseen tuollaisesta yhdistelmästä tulee melkoinen pommi.

      Comment


      • Liittyen aiheeseen. Tänään Eräs nuori mopoilija päätti sit kolmion takaa tulla eteen.
        Odottelin että vastaan tuli menee ohi että pääseen kääntymään vasemmalle. Tää päättää et mä meenkin ton auton perään et kyl mä kerkeen. Mopo Vs Evo :D. Kaveri sentään tajus jäädä odottamaan

        Teki mieli kyl pikkasen sakottaa paukauttamalla takarenkaseen ,mut ihmishenkeä/terveyttä ei saa vakuutusyhtiöstä. Noi varmaan oppii ainoastaan siinä vaiheessa ku sattuu jotain. Ja sama apinointi jatkuu mopoautoilla ja siitä autojen kanssa.

        Comment


          Noita juttuja lukiessa saa sellasen mielikuvan että porukka oikeasti olettaa että noi mopoilijat tietää mitä esim. kärkikolmio tarkoittaa :D Viime kesänä todistin kun skootteria lainattiin kaverille ja ohikävellessä kuuntelin kun porukalla arpoivat, että mitä mahtavat liikennemerkit tarkoittaa. Ja aika huonolla prosentilla ne arvaukset osuivat oikeaan.

          Comment


          • niinpä. iteki kakarana ei kyl tiedetty liikennemerkeistä yhtään mitään. tuskin nyttenkään..

            tuttu oppi kyllä raskaimman kautta mitä tarkoittaa tulla vakuuttamattomalla mopolla ilman valoja kolmion takaa rekan eteen.

            tarkoittaa pitkää aikaa sairaalassa, isoja hoitokuluja vanhemmille ja mopon menetyksen.

            Comment


              Luulisi jokaisen vanhemman, joka pennulleen mopedin tai vastaavan moottoroidun kulkuneuvon hankkii, huolehtivan sen kuljettajan osaavan liikennemerkit edes jotenkin. Eikö ne opeteta jo koulussa nuo perusliikennemerkit? Jos ei, ne kyllä pitäisi.

              Comment


              • Eilen Paraisilta Helsinkiin tullessa lävähti joltain pompussa peräkärryn takalaita auki ja tavaraa kadulle. Jouduin pysähtymään taakse kun keräsi sekalaista rojua ajoradalta, kun löi perälautaa ylös molemmat kiinnityssalvat näyttivät roikkuvan laidasta rikkinäisenä. Luultavasti oli jo pitkään ajellut niin että vain kuomun reuna piti takalaitaa kiinni, tavarasta päätellen lienee ollut Topinojalle menossa. Varsinainen älyn jättiläinen kysymyksessä, ei paljon muiden turvallisuudesta välitetä.

                Comment


                • Eilen Ylöjärvellä viiden aikaan näin Mercedeksen SLS:n... Vilahti ohi, kun vastaan tuli, mutta olin näkevinäni rekisterikilven SLS-65 tai 55. Hemmetin pienikokoiselta vaikutti!
                  Koitin kaivella netin syövereistä auton mallia, ja lopulta taisin löytää jopa kyseisen auton. 7 autoa tosin Suomessa myyty, mutta tällainen peli kuitenkin oli. Kyllähän tuollaisen itsekin kelpuuttaisi! ;)

                  http://www.iltalehti.fi/autot/2010052311687858_au.shtml

                  Comment


                    Sehän noissa mopoissa juuri on, että tähän asti ei käytännössä ole vaadittu minkäänlaista ajotaitoa ajolupaan. Muutama satunnainen teoriakysymys, jotka voi arpoa oikein. Toinen jarru on puolestaan "mopon" käsittäminen yhä siksi 80-luvun alun "moottoripolkupyöräksi", jossa pitää olla polkimet, joilla ei voi polkea.

                    Minusta 50cc skootteri on varsin näppärä peli kaupunkiin aikuisillekin. Odotan turhaan päivää, jolloin tänne saataisiin Italian yms. tyyliin mahdolliseksi käyttää skootteria. Ei sitä aikuinen kauheasti jaksa innostua ostamaan uutta hienoa Vespaa, johon on tullissa lyöty peruna pakoputkeen ja välit piloille. Liikenteessä jää jalkoihin ja bensaa kuluu tuhottomasti.

                    Ihan alkuun ne pitää saada kaikilta pyöräteiltä pois sinne, missä muukin liikenne on. Ja jotta se olisi mahdollista, pitäisi viimein päivittää ne rajoitussäännöt nykyaikaan. Ja jotta ne rajoitukset voitaisiin päivittää, pitäisi päivittää kunnolla myös ajokorttivaatimukset. Kuitenkaan kuluja ei saisi nostattaa teennäisesti ylös (verot ja byrokratialuvat), koska koko idea on nimenomaan pienet kulut.


                    Ja sitten itse aiheeseen, mitä tullut nähtyä alkuviikosta liikenteessä:

                    Lahden tiellä Viikin kohdalla Helsinkiin päin ajettaessa siltätyömaalla oli kaistamerkinnät hienosti ennakkoon, että kolmesta kaistasta uloin on poikki ja kaksi sisempää tekee koukkauksen. Meni hienosti siihen asti, kunnes siellä olikin vastassa yllätys; keiloilla kiilattu 10m matkalla se toinenkin kaista tukkoon. Kävi muuten jumalattoman lähellä sitä ajaneen uudehkon A4:kun keula omaa keulaa. Itse olin kuorma-autolla liikkeellä ja kuorma päällä, joten kauheasti ei ollut enempää varaa saada omaa peliä pysähtymään.

                    Hitto minkä surmanloukun olivat tehneet! Siinä ne työmiehet jotain kikkailivat sulkemallaansa kaistalla.

                    Sitten tänään tuli nähtyä Tuusulan motarilla Tuomarinkylän ABC:n kohdilla teekkarin lakki lentelemässä keskellä kaistoja. Vissiin avoautolla olleet DI:t matkalla juhlimaan valmistumista.

                    Kehä 3:lla tänään itään päin ajettaessa infotaulussa teksti: "Uusi liittymä Tampereelle. Ny oikealle." Aamulla se oli vielä "Käänny oikealle", mutta jollain huumorin kukka puhjennut vissiin juhannuksenviettoon lähtiessä :). Eikä ollut näyttö rikki, sillä ruotsiksi toimi kyllä koko rivin matkalta. Ny kääny kato oikkealle tosa.

                    Comment


                    • Minusta 50cc skootteri on varsin näppärä peli kaupunkiin aikuisillekin.
                      Itsekin olen moista miettinyt käyttööni. Hieman jarrua haaveille toi taannoinen TM-lehden kustannusvertailu, jossa (kiinalaisen) moposkootterin kestotestin kokonaiskustannukset/100 km olivat korkeammat kuin uudehkolla keskiverto henkilöautolla.

                      Comment


                        Samaisessa testissa kehuttiin kiinalaisskoottereita ihan luotettaviksi ja turhaan niiden maine on tahrittu. Hyvinhän se toimii, kun vaihtaa käytännössä kaikki osat 5tkm sisällä :)

                        Comment


                          Uuden Focus RS:n. Hieno laite! Ohitin.

                          Comment


                          • Jatketaan nyt hieman offtopic...
                            Meillä on nyt kiinaskootteri ollut emännällä ajossa 3kesää, kilometrejä on nyt n. 7000.
                            Huoltoihin on mennyt rahaa n. 200€ johon sisältyy kaasarin vaihto. Mielestäni ei ollenkaan huono vehje.
                            Vakionakin kiidättää n. 40kg hallitusta yli 60km/h.

                            Kaipa nuo kiinavehkeet on tuurista kiinni millaisen sattuu saamaan.

                            Comment


                              Näin eilen iltapäivällä Itiksessä harvinaisen tuulahduksen 80-luvulta, nimittäin timanttikuntoisen Mitsubishi Starion Turbon. Jollain kierolla tavalla hieno auto.

                              Comment


                              • Eilen Klaukkalassa valkoinen Audi R8 (yllättävän vaisut äänet, miehekkään murinan toivossa ruuvailin lasitkin alas kun oli valoissa vieressä) ja heti perään Jumbon parkkihallissa sininen Lamborghini Diablo.

                                Comment


                                  Perjantaina mökille mennessä Kortelan ABC:n kohdalla vastaan ajoi aika erikoinen laitos. Muistutti jotenkin vanhoja 20-30-luvun Bugatteja tai jotain sinnepäin. Hopeanvärinen laite, komea. Osaako raumalaiset (jos se nyt enemmönkin tälläpäin majailee) kertoa mikä peli on kyseessä?

                                  Comment


                                    Alkuperäinen kirjoittaja Allekirjoittanut Näytä viesti
                                    Näin eilen iltapäivällä Itiksessä harvinaisen tuulahduksen 80-luvulta, nimittäin timanttikuntoisen Mitsubishi Starion Turbon. Jollain kierolla tavalla hieno auto.
                                    Punaisen? Näin saman auton viime sunnuntaina Moottorikahvilalla. Upeassa kunnossa ja muutenkin omalla oudolla tavallaan hieno.

                                    Comment


                                    • Minulla oli toissakesänä viikon verran työmatka-ajossa 50cc Kymco. Periaatteessa vehje oli ihan kiva, mutta sen käytössä oli kaksi epämiellyttävyyttä. Mopedi kulki sen sallitun 45km/h, ja sitä vauhtia oli todella ikävä vetää monttuisella pientareella autoliikenteen painellessa kuuttakymppiä jos vain ohi mahtuivat. Toinen ikävyys liittyi kyydin kylmyyteen, kerrospukeutuminen tuntui työläältä.

                                      Eilen juhannusaattona näin liikenteen ohessa tien penkalla vanhan Nissanin, seurueeseen kuuluneen toisen auton, varoituskolmion sekä hukassa olevan näköisen pariskunnan. Kävi ilmi että Nissani oli hyytynyt siihen (sähköt hukassa), ja matkaa voisi jatkaa hinaten jos vain olisi köysi. Niinpä myin takakontistani perinteisen PIIPPO-hinausköyden sitä enemmän tarvitseville. Pitäisi muistaa käydä uusi ostamassa.

                                      Comment


                                        Punaisen? Näin saman auton viime sunnuntaina Moottorikahvilalla. Upeassa kunnossa ja muutenkin omalla oudolla tavallaan hieno.
                                        Tummemman punainen se tosiaan oli, varmasti sama auto kyseessä.

                                        Comment


                                        • Juhannus pe reissu suonenjoki-lahti:

                                          Heinola-lahti välillä 4-tiellä Nissani tienposkessa onkohan ajettu vai työnnetty ihan sinne perälle asti, melkein ojassa (oli la myös paluu matkalla siinä)
                                          3 valkoista audia tuli hartolan kohdalla vastaan letkassa uusimmat mallit A3, A5 ja A8. Oliskohan ollut jonkun liikkeen?
                                          Romanian kilvissä oleva opel, kuski koitti pysäytellä autoja levähdys paikalle. Sen mitä kerkesin kattoa ku ohi ajoin oli toinen auto levähdys paikalla takapaksi auki ja peitto levitettynä maahan jossa tavaraa paljon eli jonkinlainen "tori myynti" yritys menossa

                                          Paluu sitten lahti-suonenjoki la aamulla

                                          Nissan Quaskai vai miten se nyt kirjoitettiin koitti päästä hengestään. Ohitti ennen jyväskylää olevalla kapealla tietyö maalla raj. 30km/h!! minut + 4 edellä ajanutta autoa todella vaarallisessa paikassa aivan tolkuttomalla ylinopeudella.
                                          Kilsa pari myöhemmin vastaan tuli leveä kuljetus. Mitäkön ois käyny jos olis tuo tullut just ohitusvaiheessa vastaan.

                                          2 pojalla loppunu bensa? Kävelivät kannu kädessä kohti huoltoasemaa tien vartta pitkin. Oisin voinu tarjota kyydin mutta bensa asema oli n. 100m päässä jo.

                                          Comment


                                          • Vähän OT:

                                            Ai noita Starioneja on vielä liikenteessä :)

                                            Tosta muistuu ajat jolloin olin sammuttimen kokoisena penkalla kattelemassa rallia, Lasse Lampi & Starion jäi kovasti mieleen noilta ajoilta(Mr. Lammen Mitsun kehittämisestä testikuskina, ja sen seurauksista ei varmaan tarvii tässä sen enempää mainita.).

                                            Toinen vähän samantyylinen, samoilta ajoilta, mieleen ikuisesti painunut auto & kuski oli Sillankorvan Minna ja RX7. Wankkeli kuullosti jo silloin pirun hyvältä, kuullostaa yhä edelleen..

                                            Se kolmas oli sit Buri & Quattro, ja sen seurauksista tässä tavallaan nykyisinki "kärsitään" talvella :D

                                            Comment


                                              Hangossa musta F430, hieno kuin mikä!

                                              Comment


                                                DeTomaso pantera, erottu kivasti normaalista harmaasta massasta.

                                                Comment


                                                • "Perjantaina mökille mennessä Kortelan ABC:n kohdalla vastaan ajoi aika erikoinen laitos. Muistutti jotenkin vanhoja 20-30-luvun Bugatteja tai jotain sinnepäin. Hopeanvärinen laite, komea. Osaako raumalaiset (jos se nyt enemmönkin tälläpäin majailee) kertoa mikä peli on kyseessä?"

                                                  Tämä?

                                                  http://www.blackbook.fi/hotrodien/auburn.html

                                                  Comment


                                                    Jani, juurikin tuo. Pisti silmään jo kaukaa.

                                                    Comment


                                                    • Duunin parkkiksella oli todella hieno valkoinen Mersun CLS 55 AMG mustilla vanteilla, etuhelma ajettu tukevasti kivetyksen päälle. Kyllä taas särki köyhän sydäntä katsoa miten jotkut ei välitä pätkääkään.

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja Hannu Kulju Näytä viesti
                                                        Jani, juurikin tuo. Pisti silmään jo kaukaa.
                                                        Samanlainen(?) Auburn muuten lähti Oasis of the Seasin kyydissä maailmalle.

                                                        Comment


                                                        • Tänään on sitten jonkun clubilaisen ex 80 valkoinen 2,0E sedan audi rutattavana. On meinaa clubitarra takasivulasissa kiinni.Laittelen kuvia myöhemmin..

                                                          Comment


                                                          • Joltain hyytynyt 80:nen karhulan keskustaan nousevalle rampille. Keulalla pohjamaalissa oleva tuning puskuri ja kaikkee. Noh eiköhän paikalliset kulttuurinrikastajat hoida sen pois kuleksimasta.

                                                            Comment


                                                              No Kaivuri-Jukkahan se tulla tupsahti tänne tänään :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X