Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Olihan episodi 7-tiellä tänä aamuna. Treksilän (?) rampin kohdalla täysperävaunillinen rekka laittoi vilkun vasempaan, ilmeisesti oli tarkoitus väistää rampilta moottoritielle tulevaa liikennettä. Sillä oli vilkku ollut päällä jo hetken, mutta vielä vaan takaa nopeammin kulkenut Kia änkesi vierelle. Rekkahan sitten vaihtoi sitä kaistaa ja Kian kuski teki saman, eli penkka pölisi, mutta ohi se siitä rekasta meni! Itse ajoin tuosta Kiasta seuraavana.

    Ei ilmeisesti käynyt Kian kuskilla mielessä hiljentää. Ei sillä, rekkakuskilla ei ole oikeutta vaihtaa kaistaa kenenkään päälle, saati sitten velvollisuutta väistää rampilta tulevaa. Ramppi on varmasti riittävän pitkä, että vauhdin saa siihen tarvittavaan, jopa suurimpaan sallittuun, jos vaan raaskii painaa kaasua. Jos ei raaski, tulee tielle, kun mahtuu. Rekkakuskin toiminnasta siis se pisin miinus.

    Vähän jäljempänä oli Kian kuskilla vauhti jo pudonnut ja puhelin korvalla. Hämmästyksekseni kuski olikin noin 50:tä käyvä naisihminen. Penkka oli ohituspaikalla tasainen ja kaiteeseen jäi väliä (onneksi), mutta kyllä siinä vähän kylmäpäisyyttä kysytään, ettei yli 100km/h vauhdissa lähde auto lapikkaasta tuollaisessa tilanteessa. Siitä propisit kuskille!

    Comment


    • Puuhamaan parkkisella oli eilen hieman erikosempi peräkärry.
      Attached Files

      Comment


      • Typerästi lastattuja peräkärryjä näkee entistä useammin. Yksi meni lautakuorman kanssa Viikin suoralla kun alkoi vatkata tolkuttomasti vaikka nopeutta vain neljän kympin hujakoilla. Onneksi kuski sai hallintaan jarruttamalla mutta edessä olevissa liikennevaloissa olivat pyöräilijät vaarassa kun lautakuorman häntä huiski pientareen puolelle. Kuorman peräylitys oli mahtava ja oikein nosti vetoauton perää ylöspäin. Itse jäin valoihin joten en nähnyt kuinka matka jatkui mutta eipä tuo tajunnut edes pysähtyä.

        Comment


        • Tänään tuli Malmilla vastaan useita kymmeniä vanhoja skoottereita, kaksitahtisen haju oli kuin entisaikojen Itä-Berliinissä.

          Comment


          • Männä viikolla rakennustarvikkeita hakiessani rautakaupan varastomies kertoi kuormaliinoja kiristellessäni, kuinka joku asiakas oli lastannut jossakin syrjäkylällä öljytynnyrin tmv. kärryynsä ja lähtenyt ajamaan.

            Sadan metrin päässä oli havahtunut, että kuorma on sitomatta ja kääntynyt hakemaan sitomistarpeita. Siinä vaiheessa oli virkavalta yhyttänyt kuskin ja muistuttanut 400? sakolla sitomattomasta kuormasta.

            Onneksi tuollaisissa tapauksissa sanktiot ovat teon mukaiset.

            Comment


            • Tuosta leveäkaistatiestä puheenollen ajelin tuossa kesälomareissussa kotkan kautta helsinkiin ja siellä pääsi sillä ajelemaan! Todella toimiva tie! Jurnuttajista pääsi vaivattomasti ohi, eikä tarvinnut kokoajan kyttäillä ohituspaikkaa.

              Comment


              • Kuorman sitomisesta

                Omassa tuttavapiirissäkin pitää jatkuvasti muistuttaa kuorman sitomisen tärkeydestä, moni kuvittelee että se läjä pysyy siellä matalien laitojen välissä ilman kiinnityksiä. Vielä pahempi väärinkäsitys kuomukärryjen suhteen, ei se kevytrakenteinen kuomu parilla salvalla mitään pidättele kun suojaa lähinnä sateelta. Kuorman pitää kuitenkin pysyä kiinni myös ympäriajossa. Pari päivää sitten kävin siirtämässä kilpuria ja olin vetämässä järeillä liinoilla kiinni traileriin. Naapuri tuli pällistelemään ja kyseli miksi auto pitää kiinnittää kärryyn onhan siinä käsijarru, aika heikkoa on perustallaajan käsitys asioista.

                Comment


                • Puuhamaan parkkisella oli eilen hieman erikosempi peräkärry.
                  Attached Thumbnails

                  Sen takia se onkin Puuhamaa!

                  Comment


                    Naapuri tuli pällistelemään ja kyseli miksi auto pitää kiinnittää kärryyn onhan siinä käsijarru, aika heikkoa on perustallaajan käsitys asioista.
                    Toi on kyllä todella paha.

                    Comment


                      Tämä tilanne: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/.../1135248103807

                      Oli kyllä todella pahan näköinen se rekan nuppi. En olisi uskonut kenenkään selviävän.

                      Itse ajoin vanhaa tietä ohitse ensimmäisen kerran juuri, kun mediheli oli laskeutumassa. Siinä vilkuilin, että missä kohtaa motaria on sattunut jotain. Muutama pysähtynyt auto siellä näkyi, muttei suurempaa. Sitten silmä tarttui pellolle, jossa oli jotain. Meni tovi, ennen kuin tajusin, että sitähän varten se mediheli siinä pörrää. Oli kuin taivaalta tiputettu keskelle peltoa se rekan raato. Tulojälkiä ei näkynyt ei missään.

                      Mikä siinä on, että aina osuu siihen ainoaan tolppaan eikä pari metriä sivuun. Tuossakin on voimalinjojen pylväiden väli vissiin 100m ainakin ja pylväs ei kovin laajalle levittäydy. Silti se rekka kyntää pellon läpi motarilta ja suoraan juuri siihen tolppaan. Ei voinut sitten mitenkään ajautua muualle siihen pellolle. Ei välttämättä olisi käynyt muuta kuin säikähdys.

                      Pitkäänhän siinä pelastushenkilökunta vain joutui seisomaan rekan läheisyydessä, kun joutui odottelemaan jännitteisyyden varmistusta. Ei varmaan kivat hetket istua siellä hytissä puristuksissa.

                      Kaveriporukastakaan kukaan ei tunnistanut mitä lavetissa oli kyydissä. Ensiksi luulin murskaksi, mutta se näyttääkin joltain megalomaaniselta tuomipäivän imurilta. Hyvin sidottu kuorma tosin, sillä siellähän se lavetilla yhä istui.

                      Comment


                        Tampereella punaisia päin ajaminen on lienee jonkin sortin paikalliskulttuuria, josta eilen sain taas loistavan esimerkin. Olin kääntymässä Kangasalantieltä Kaukajärven kohdalla moottoritielle Helsingin suuntaan, ryhmityskaistalla edelläni meni V40, valot vaihtuivat vihreästä keltaiseksi ja Volvo pysähtyi valoihin. Kun punainen valo syttyi, Volvomies päättikin lähteä liikkeelle ja kääntyi vastaantulevien nokan edestä rampille, päin punaisia siis. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun olen Tampereella nähnyt vastaavanlaisia tilanteita Te, jotka harvemmin Tampereella käytte, muistakaa siis että omiin vihreisiin valoihin ei kannata sokeasti luottaa; yllätys saattaa väijyä ihan nurkan takana.

                        Comment


                        • Alkukesän aikana tuli kierrettyä maakuntia erilaisilla autoilla useampia tuhansia kilometrejä ja kyllä täytyy sanoa että liikennekultturissa on eroja. Luulin että punaisia päin ajaminen on ryöstäytynyt käsistä vain pääkaupunkiseudulla mutta joissain kaupungeissa mentiin vielä "vanhemmilla keltaisilla" läpi. Täällä tyypillisin punaisia päin ajava tuntuu olevan välinpitämätön keski-ikäinen tätyli. Taisi olla juuri Tampereella vai oliko Jyväskylässä kun tuli sanottua oho muutaman kerran ääneen, sen verran karkeasti mentiin vanhoista vihreistä läpi. Joissain kaupungeissa mennään pilkuntarkasti sääntöjen mukaan ja taajamissa nopeusrajoituksia noudatetaan erityisen tarkkaan. Välillä piti oikein ihmetellä että onko siellä poliisiauto edessä kun mennään kilometritolkulla viittäkymppiä ja kukaan ei pyri ohi.

                          Täällä Helsingissä näkee myös törkeitä punaisia päin lähtöjä, yleensä näissä lippikset heittää löylyä takapenkiltä sidukka tai bisse kädessä. Skootterikuskien on joskus vaikea seistä punaisissa, jos ei pääse jalkakäytävän kautta koukkaamaan niin vilkuillaan ympärille ja lähdetään suoraan punaisista.

                          Comment


                          • Eilen pisti melkein vituttamaan kun joku nuori riemuidiootti äitylin A3 1.6 Sportbackillä välttämättä halusi yrittää tappaa mummon suojatielle vain päästäkseen osoittamaan Munkkivuoressa tulevansa etuajo-oikeutetusta suunnasta meikäläiseen nähden. Siinä sitten painettiin kaasua niin paljon että pääsi yrittämään meikäläisen kiilaamista ja kun epäonnistui tässä niin vielä torvi soi.

                            Mulkoilu seuraavissa valoissa osoitti että aivotoiminta ei rekisteröinyt omassa suorituksessa mitään vikaa. Audi-kuskien ei imagosyistä tuolla alueella kannattaisi ihan kamalasti sooloilla tuolla tavalla...

                            Ensi viikko meneekin sitten ihmetellessä itä-suomalaista ajokulttuuria.
                            Viimeksi muokannut ommiK; 1.8.2009, 13:19. Perustelu: typo

                            Comment


                            • Olin menossa Särkänniemeen työasioissa ja alla vähän isompi kulkupeli tällä kertaa joten rajoittimella köröttelin 89km/h motarilla jossa 120km/h rajoitus. Joku Saab ohitti aika reipasta vauhtia ja kiinnitti huomion kun koukkasi keulaa hipoen eteen, parin kilsan päästä sama auto oli edessä ajaen 70km/h. Menin tuosta ohi ja hetken päästä Saappi veti taas reipasta vauhtia eteen. No parin kilometrin päästä sama auto oli jälleen tukkona ja vaelteli kaistamaalausten välissä puolelta toisella ajaen seitsemääkymppiä. Toista kertaa ohittaessani piti kurkkia että mitä siellä nysvätään, autossa oli yksin 40v naiskuski joka näppäili niin innoissaan tekstaria että unohti ilmeisesti ajavansa autoa moottoritiellä.

                              Näitä tekstarinnäpyttelijöitä näkee päivittäin kun ihmettelee auton vaeltelua ja äkkinäisiä liikkeitä. Hienoin suoritus oli kesäkuun alussa Meripellontiellä, joku ilmeisesti juuri kortin saanut nuori nainen ajoi Ford KA:lla iso koira sylissä ja naputteli samalla tekstaria. Tuskin oli millään tavalla aistit liikenteen puolella ja tuolla samassa liikenteessä sitten lapsemme liikkuvat päivittäin.

                              Comment


                                Punasia päin ajamista olen harvemmin nähnyt hervannassa mutta tänään valtaväylällä yhdessä vakio kohdista pääsi taas todistamaan ihmisten tyhmyyttä. Valoihin ehtinee kun ajaa n. +15km/h ylinopeutta (en ole varma kun koskaan en ole ehtinyt), muutoin joutuu 95% varmuudella pysähtymään kun Hallilasta tulevat päästetään kääntymään.

                                No siinä kattelin että näyttää olevan kääntyviä ja ei taida ehtiä valoista, edellä ajava (ensimmäisenä edellisistä valoista lähtenyt) ehti juuri ja juuri keltaisilla, siinä himmatessa tuli juurikin mietittyä että näissä valoissa en muista nähneeni punaisia päin ajoja, keltaisilla mennään useasti tosin.. Kun olin jo pysähtynyt itse valoihin (ekana) niin tuli sieltä about sekunnin päästä joku VW viereiseltä kaistalta varmaan lähempänä 100km/h nopeudella ja punaisia päin..

                                Tuli semmonen "oho" fiilis kun tossa pari postausta aikaisemmin jollekulle muullekin.

                                Comment


                                • Eilen 1-tiellä n. Lohjan kohdalla kilvetön valkoinen umpikeulainen passat, molemmat takasivuikkunat sekä takaikkuna kokonaan poissa. Ajoi ohi kohtalaista nopeutta eikä meinannut mahtua moottoritien kaistoille - Onneksi tie oli lähes tyhjä.

                                  Katosi lähes heti tieltä Lohjan liittymästä, toivottavasti pois liikenteestä.

                                  Comment


                                  • Joskus näkee Helsingissäkin kun ajokelvotonta pommikonetta ajetaan ilman mitään tunnuksia, yleensä ratissa on ollut hieman tummahipiäisempi kuljettaja.

                                    Comment


                                      Keravalla näin tässä vastikään mersun painelevan täysin ilman mitään kilpiä ihan huoletta. Ajavalla rouvalla oli hieman leveämpi hame, mikä selittää asian.

                                      Comment


                                      • Kameravalvontamerkkiin sapluunan avulla spreijjjattu hakaristi, ja todennäköisesti samaisella maalilla mustaksi maalattu kamerapönttö.

                                        Liikenteestä ei jäänyt mitään erityistä mieleen, ei vaikka reitille osui ysitie suurajojen aikaan.

                                        Comment


                                          BMW 325 Xi (rek: ets1 tai vastaava) heitti huoletta ohituskaistaosuudella ohittavan vasemmalta puolelta eli tuplakeltasten kautta ohi. Minusta pääsi sitten jo normaalisti ohi.

                                          Comment


                                            Tallinassa tepasteltu perheen kanssa päivä, mukana rattaatkin. Suojatielle mennessä, ei ole mennyt yksikään auto ohi pysähtymättä.
                                            Tästä minä tykkään.
                                            Tampereella ainakin harvinaista moinen käyttäytyminen.

                                            Comment


                                              Vanhan Lempääläntien ja Säästäjänkadun risteyksessä pahan näköinen henkilöauton törmääminen jalankulkijaan noin 25 minuuttia sitten. Jäiköhän jalankulkija eloon?

                                              Carinan keula aika säpäleinä..

                                              Comment


                                                Näin tänään liikenteessä poliisi-Mondeon joka oli yksivärinen tummansininen, ei poliisi-tekstiä kyljessä mutta katolla oli normaali hälytysvalopatteristo. Korimalli oli farmari. Olisikohan ollut joku KRP:n koira- tai tutkinta-auto?

                                                Comment


                                                • Näin tänään Vihdintiellä pelottavan Skodan, harmaa sedan Octavia tai Superb. En tajunnut mallia katsoa, kun muut detaljit sokaisivat. Lisäpeilit ainakin kuskin puolella sivupeilin päällä ja sisällä taustapeilin vieressä toinen. Takaluukussa toistakymmentä, lähinnä Hello Kitty-tyyppistä piirrettyä kissatarraa. Yleensä näillä varustettuja autoja saa varoa, kun ajavat miten sattuu, mutta tämä yllättäen käyttäytyikin normaalisti. Oli kyllä aivan järkyttävä näky ne kissa-aiheiset tarrat perässä.

                                                  Comment


                                                  • Eiköhän joku teekkari ollut liimannut tarrat takakonttiin kun oli tunnistanut poliisiautoksi.

                                                    Poliisiautoista puheen ollen täälläkin muistaakseni joskus mainittiin joku M3 jonka kilveksi oli valittu POL-15. Pari viikkoa sitten näin maakuntakierroksella tuosta ikäänkuin "halpakopion" jonka kilpi oli POL-12 (BMW tuokin), kyllähän tuokin tunnus vähän hätkäyttää jos sitä vaikutusta haetaan.

                                                    Comment


                                                    • TeroPee, olen nähnyt samanlaisen Mondeon Joensuussa. Olisikohan ollut viikko sitten.

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja turbokiisseli Näytä viesti
                                                        TeroPee, olen nähnyt samanlaisen Mondeon Joensuussa. Olisikohan ollut viikko sitten.
                                                        joensuuhun tuli viimeviikolla se uus mondeo+maijaa:D

                                                        Comment


                                                          Joensuusta tuo miunkin bongaus on. :)

                                                          Comment


                                                            Alkuperäinen kirjoittaja 8866
                                                            Tallinassa tepasteltu perheen kanssa päivä, mukana rattaatkin. Suojatielle mennessä, ei ole mennyt yksikään auto ohi pysähtymättä.
                                                            Tästä minä tykkään.
                                                            Tampereella ainakin harvinaista moinen käyttäytyminen.
                                                            Kuten muuallakin Suomessa.
                                                            Itse kiinnitin myös huomiota Tartossa juuri tuohon jalankulkijoiden väistämiseen. Olen yrittänyt viljellä samaa kotimaassa, mutta vastakaikuna on tullut lähinnä hölmistyneitä katseita jalankulkijoilta ja torven painelua takana tulijoilta.

                                                            Comment


                                                              Tulipa äsken kuultua kaupan pihalla, että en osaa ajaa :)

                                                              Tilanne lähti liikkeelle kun kaupunkialueella saavutin skootterin, joka ajoi 50 rajoituksella vähän alle 40. Sitten ajoi kaistan keskellä ja keskiviivan välillä seilaten, ettei vaan vahingossa pääse ohi. Vielä kun keski-ikäisellä kaverilla näytti olevan hiukset hiestä märkinä, niin huvittuneena ajattelin ettei vehje kulke kovempaa ja kaveri ei paljoa ole ajanut.

                                                              Odotin että edessä oleva ylämäki loppuisi ja näkisi ohittaa. Sitten kun lähdin ohittamaan niin alkoi kuulua, kun skootteri kierrokset nousee ja joutui kiihdyttämään rivakammin 70 vauhtiin että pääsi ohi ja jatkamaan sitä vauhtia kun herra ajoi puskurissa kiinni.

                                                              Ajoimme saman kaupan pihaan ja herra tuumasi, etten osaa ajaa, rajoitus oli kuulema 50 km/h :) Tuumasin vain, että hän se ei osannut ajaa ja hän ajoi aivan yhtä lujaa. Tiemme erkenivät sitten pullonpalautuksen kohdalla :)

                                                              Vielkäkin naurattaa se seilaus kaistalla hiki päässä. Oli tullut sitten urheilemasta tai ei niin suoraa komediaa se oli.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X