Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    jasso: itse olin kanssa juuri tossa jonossa, mikä kolarista aiheutui. Yritin olla näppärä ja mennä Mäkelän Koneen luota, terholan kautta eteenpäin ilman ruuhkaa.

    No siellä löysin itseni remontin takia poikkaistulta tieltä peruuttamasta takaisin, samalla meni hermot ja ajoin vanhalle lahden tielle jatkamaan matkaa ilman kauppareissua keskustaan :)

    Comment


    • Auton jarruihin pitäisi kytkeä sellainen paniikkitoiminto, että kun joutuu jarruttamaan tönkkönä noitten valottomien ja heijastamattomien idioottien takia, töötti antaa samalla "huomauttavan" äänensä.
      Ei siitä niin kauan ole, kun ainakin Volkkareissa oli rattiin integroitu "paniikkitoiminto". Kun jarrutus oli riittävän voimakas ja kuski nojasi rattiin, se antoi hiukan periksi ja kytki töötin päälle. - Nerokasta? - Eikä tosiaan kenenkään autossa ole tai ole ollut moista?

      Comment


        Mulla löytyy kyllä :) Tossa Berlingo:ssa olen muutaman kerran ihmetellyt, kun tööttäilee itsekseen tiukossa jarrutuksissa. Piti sitten kokeilla, että sehän kuuluu asiaan ;)

        Muutaman kerran on nolottanut moinen, kun jättänyt jarrutuksen vähän turhan myöhäiseksi ja edessä oleva ei tajua miksi tööttään...

        Comment


          On muuten äärimmäisen nolo hetki, kun auton töötti tööttäilee itsekseen. Ei ole kiva lähteä ohittamaan traktoria, jonka perässä hetken ensin ajoi ohituspaikkaa odottaen. Torvi pohjassa koko ohituksen ajan, eikä asialle voinut mitään. Ja kävelijät melkein viskovat kiviä, kun pysähtyy suojatien eteen torvi pohjassa.

          Kokemusta on, ja nolotus oli jotain aivan käsittämätöntä. Siinä sitten yrität heilutella molempia käsiä yhtäaikaa, että ei mahda mitään eikä ole tarkoitus. Ulospäin näytti varmasti vihaiselta huitomiselta :)

          Comment


          • Aimo: huomasin taannoisessa s6:ni, (96vm.) että siinä kun rattia painoi, niin rääkkä soi. Ensimmäisellä kerralla säikähdin. ;D

            Comment


            • Tänään Nurmijärven Myllykukon pihassa punainen S5, komea ilmestys.

              Comment


                Tänään juuri Järvenpäässä nähty tumma (sininen?) A6 2,7 bt matalalla alustalla jne. Ihan hieno sinänsä mutta mieleen jäi ihan muista asioista.

                Satuin olemaan tankilla keskustassa ja kyseinen auto lähti läheltä valoista reippaammin kiihdyttäen. Ja jos autossa ei ole super tuning turboja, vaan vakiot, niin sen ulinan perusteella äkkiä ne huoltoon :)

                Tuli ihan oma ujellus aikanaan mieleen..

                Comment


                • Passatissa on ainakin sellainen toiminto että kun iskee liinat tiskiin nii hätävilkut kytkeytyvät päälle. jos lopettaa jarruttamisen niin menevät pois päältä, mutta jos jarruttaa pyshdykseen asti niin manuaalisesti pitää kytkeä pois. tämä siis ainoastaan siinä tapauksessa että oikeasti polkasee pohjaan. Mielestäni fiksua, kyllä ainakin takanatulevien huomio kiinnittyy varsin eritavalla jos jarruvalon lisäksi vilkkuvat hätärit

                  Comment


                  • Passatissa on ainakin sellainen toiminto että kun iskee liinat tiskiin nii hätävilkut kytkeytyvät päälle.
                    Järkevä toiminto, mutta nihilistisestä lakia tulkittaessa laiton Suomessa. Hämmästyttää jos tuota ei ole Suomeen myydyistä autoista ohjelmoitu pois, olisiko tässä asiassa päätetty noudattaa jotain EU-normia/direktiiviä?

                    Tieliikennelaki 3.4.1981/267

                    37 §
                    Valojen käyttö pysäytetyssä tai pysäköidyssä ajoneuvossa

                    [ ... ]

                    Suuntavalojen hätävilkkukytkentää, jolloin kaikki suuntavalot vilkkuvat samanaikaisesti tai vuorotellen edessä ja takana, saa käyttää vain, jos ajoneuvo on onnettomuuden, vaurion tai muun pakottavan syyn johdosta jouduttu pysäyttämään sellaiseen paikkaan, jossa se voi aiheuttaa erityistä vaaraa muulle liikenteelle. (27.11.1987/873)"

                    Comment


                    • Saksassa käytetään ainakin hätävilkkuja esim. autobahnilla jos tulee yllättävä ja hidas jono niin taaimmaiset pistävät aina hätävilkut päälle niin että takaa tulevat tietävät että pitää painaa jarrua vähän enemmän. Hyvä systeemi mun mielestä.

                      Comment


                      • Erittain hyva, varsinkin kun jarrutusmatka taysjarrutuksellakin 200km/h vauhdista pitaisi olla vahintaankin n. 150m luokkaa. Tahan kun lisataan reaktioaika ja viela huomioidaan etta 200m paasta ei viela ole ihan helppo havainnoida mita vauhtia se jono etenee.

                        Comment


                          Ite olen tavaksi ottanu, että jos maantiellä bongaan hirven tiensivussa ja joudun hidastaa. Niin laittelen hätävilkut päälle, että vastaantulevat sekä takanatulijat hidastaisivat ja huomaisivat kyseisen vaaran.

                          Comment


                            Kyllähän tuon lainatun lain pykälän mukaan Suomessakin on täysin sallittua laittaa motarilla hätävilkut päälle Saksan tapaan. Jos onnettomuuden takia meno pysähtyy, on pysähtyneessä jonossa viimeisenäkin oleva auto joutunut pysähtymään sellaiseen paikkaan, josta aiheutuu vaaraa muille tiellä liikkujille.

                            Comment


                            • Kyllä, kun jono on konkreettisesti pysähtynyt. Nykyautot aloittavat hätävilkutuksen heti voimakkaasti jarrutettaessa ja Keski-Euroopassa hätävilkut vilkuttavat myös jonojen edetessä ruuhkavauhtia.

                              Joidenkin uusien automallien esittelyjen yhteydessä muistelen puhutun myös hätäjarrutuksessa kirkkaammin palavista jarruvaloista.

                              Comment


                                Varmaan kiellettyjä nekin. Eipä ole pitkä aika, kun Suomen byrokraattien mukaan lisäjarruvalo oli hengenvaarallinen varuste ja sen käytöstä tuli suurinpiirtein linnaa. Häkäisi muita tms. muuta ihme puppua oli selityksenä.

                                Comment


                                • Eilen yritti taas pikku kakarat heittää hiekkaa auton päälle tien sivusta. Eipä ollu voimaa heittää autolla asti mutta jos sattuis osumaan ni ainaki tietäs kuka maksaa maalauksen prkl. Sais vanhemmat opettaa lapsilleen jotain tapoja.

                                  Comment


                                  • Jarrut kirskuen auto pysähdyksiin, ovi tempaisten auki ja saatanaperkelettä huutaen kossien perässä "saamaisillaan kiinni" etäisyydellä. Opettaa kummasti paljon enemmän kuria ja nuhdetta kuin iskän pohjattoman rahapussin kaivelu, BTDT.

                                    Comment


                                      Tai sitten kersa yhdessä turhantärkeän isänsä/äitinsä kanssa ottaa sinuun yhteyttä juristin välityksellä, koska aiheutit pojalle traumoja. "Meidän pojan/tytön ei tarvitse oppia elämään osana yhteiskuntaa, koska häntä koskevat eri säännöt. Aina sanon hänelle kerran viikossa, kun häntä kasvotusten näen, että sinun ei tarvitse noudattaa yhteiskunnan sääntöjä. Sinä et tarvitse muita ihmisiä, muut tarvitsevat sinua."

                                      Comment


                                        Oulussa oli aamulla Q-keli, mm moottoritiellä tuli vähän romua. Yksi Audikin oli vetäisty huolella tonne pientareen puolelle:

                                        http://www.kaleva.fi/plus/galleria_p...dex.cfm?g=1545

                                        Comment


                                          Olin itsekin Oulussa tuossa kohdilla aamulla puoli seitsemän aikaan kun tapahtui. Kauempaa jo ihmettelin kun on autojen ajovaloja valoja vastassa omalla kaistalla. Tie oli tosiaan ihan jäässä, huomasin itsekin vasta, kun nousin autosta. Koko ajan rytisi lisää ja tuohon aikaan autoja oli ojassa, kaiteissa ja toistensa persiissä kymmenkunta.

                                          Comment


                                          • Kitkamalliset talvirenkaat asensin alle jo viime viikolla. Eilen aamulla oli ilman lämpötila kahdeksan astetta, tänään vain aste.
                                            En edelleenkään ymmärrä, miksi pitää odottaa, että talvi tulee, kun siihen voi varautuakin.

                                            Comment


                                              Aamen tuolle! Itsellekin vaihtuu kitkat tänään kun on sopiva tilaisuus.

                                              Comment


                                                Täytyyhän sitä iltapäivälehtien toimintaa jotenkin tukea ja varmistaa kaikkien huulilla oleva puheenaihe, jotta ei tarvitse kahvipöydässä istua tuppisuuna.

                                                Kyllähän toi Audi tuolta vielä nousee. Lukko vain päälle :)

                                                Comment


                                                  En edelleenkään ymmärrä, miksi pitää odottaa, että talvi tulee, kun siihen voi varautuakin.
                                                  Siksi kai, että nastarenkaita on tympeää ulvottaa sulilla teillä. Kaipa sen ajan moni haluaa minimoida.

                                                  edit: tuli kirjoittaessa muita vastauksia väliin..

                                                  Comment


                                                    Puol kasin aikaan oli Oulun motarilla 10 autoa läjässä. Poliiseja oli 5 autollista. Siihen ambulanssia ja paloautoa lisäks. Kaakkurin kohdalla oli pahin suma. Keli oli kyllä todella liukas. Itse tein liukkaustestin jo koti pihatiellä ja sen jälkeen mentiinkin todella varovasti.

                                                    Comment


                                                    • Itse tein liukkaustestin jo koti pihatiellä ja sen jälkeen mentiinkin todella varovasti.
                                                      Sama täällä, kun meinasin vetäistä turvallineni ovesta pihalle astuttua. Totta sitä sen verran lapsetti, että kun ei liikenneympyrän lähistöllä ollut ketään muita, oli matkaa taitettava kahvassa seuraavaan ulostuloon asti :)

                                                      Comment


                                                        Ei varmaan kuulu pohjoisen suunnastakaan mitään kettuilua, kun kohta taas liukkaus yllättää pk-seudulla. Onnistuu se näköjään muuallakin.

                                                        Comment


                                                          jpeltopuro: Valitettavasti alkaa täällä olla sama meno ku muuallakin. Urbaanit ihmiset unohtaa talven tulevan joka syksy. Eikä auta että ite selviäis ja osais varautua, koska se kanssa-autoilija voi silti tulla kylkeen.

                                                          Comment


                                                            Nyt se taitaa joutaa takatuuppari talviteloille. Ei ole talvipyöriä ja lämppärin puhallinkin lopetti toiminnan tänään, lienee "siili" tullut tiensä päähän.

                                                            Kiitos AKE:lle jo etukäteen tulevasta uudistuksesta, mahdollistaa dieselautonkin pitämisen vain osan vuotta liikenteessä.

                                                            Comment


                                                              Tänään ensimmäinen tuntu tulevasta myös täällä etelässä. Sade oli jo todellä lähellä muuttua rännäksi, mutta onneksi tyytyi vain hieman hyhmääntyneisiin vesipisaroihin ja rakeisiin. Ulkolämpötila putosi reilusta +8 asteesta +3:een.

                                                              Ei kiva, kun ensin tuli vettä tolkuttomasti ja sitten ilmastointi päättää lopettaa kompuran käytön kun on niin kylmä. Ikkunat meni melko lailla huuruun eikä auttanut mikään.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X