Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Ei minun C5 kyllä tee tuommoista. Liekö sitten ajotapa muutenkin niin dynaaminen että ajetaan koko ajan pidon rajaa vasten mutta pitäisin tuon oman (toki vanhemman) C5q:n ajonvakautusta jopa turhankin herkkänä. Niissä tilanteissa joissa kuljettajalla olisi kaikki vielä kunnon marginaalilla hallinnassa, auto alkaa jarruttelemaan.

    Jannen auto on toki muutaman vuoden tuoreempi, voi olla otta ESP on kehittynyt hiukan siinä välissä. Tuo alkupään malli on ainakin tosi karu käyttää kun resoluutio on noin 1Hz ja mistään hienovaraisuudesta ei ole tietoakaan, se on kaikki tai ei mitään.

    Comment


      Loska ja märkä lumikin voi olla todella petollista. Lähtee helposti viemään autoa.

      Kuiva pakkaslumi väistyy herkemmin alta pois, mutta saattaa paksummat kinokset silti jonkin verran tempoa. Tai sitten se johtuu vaan tuosta Haldex-rimpulasta, joka ei ole oikeaa nelivetoa nähnytkään :/ ja Torsenit vaan porskuttaa täysin immuunina ;)

      Comment


      • Tuossa mainitsemassani tapauksessa oli tosiaan ohituskaistalla muutama sentti loskaa, eikä se tuntunut oikeastaan mitenkään paitsi jarruttaessa kun tämä mainittu bemari "syöksyi" jonosta eteeni.

        Comment


        • Tööttäsin eilen ilmeisesti nanosekunnin liian pitkään jollekin hybridi toyotalle joka aikoi pysähtyä vihreisiin valoihin (Ilmeisesti jokut päättävät pysähtyä eivätkä lue liikennevaloja ennen kuin auto on pysähtynyt kokonaan). Kuski jaksoi laskea ikkunan alas ja näytti keskisormea oikein käsi pitkällä, toiset ne jaksaa...

          Comment


            Joo. Menin ja ostin vanhan bemarin pääsiassa jäärataleluksi, niin voin sanoa että kun tohon laitetaan vanha alusta/puslat/koko auto ja paskat renkaat, niin sillä ajetaan -40 quumieheen verrattuna ja siltikin hirvittää.

            Ei sillä, kyllä määkin olen monesti kironnu kun jengillä alkaa samantien jännittää jos vähän lunta sataa..

            Comment


            • Golfin johon oli laitettu rekisterikilven valoksi punainen ledinauha. Luulin ensin heijastimeksi, olin väärässä. Pari kilometriä eteenpäin, ja Virolainen mersukuski yritti murhata minut kääntymällä vasemmalle kun itse jatkoin eteenpäin. Onneksi tämäkin tallentui joutavanpäiväiselle liikennettä vaarantavalle ja verorahoja tuhlaavalle kojelautakameralle.

              Comment


                Katsastusuudistus mietityttää, tällä viikolla ajellut kahden auton perässä joissa jarruvalot pois toiminnasta, on pääkaupungin nopeatempoisessa liikenteessä aika v-mäinen yllätys.
                Työkaverikin valitti että on ikävä ajella pimeällä kun on niin huono näkyvyys, no satuin samoihin aikoihin parkkihalliin hänen kanssa tänään, oikean puolen valot pimeänä...

                Comment


                • Huomautitko jo. Eilen toyota yaris ajeli 60 keskellä tietä 80 rajoituksella. Olosuhteet ihan normaalit vähä lunta ja selvät urat tiessä.

                  Comment


                    Niin mutta urissa kuluu paljaalla asfaltilla nastat.

                    Comment


                    • Sekin on huvittavaa ja liittyy liikenteeseen, kun noissa säätiedotuksissa varoitetaan huonosta ajokelistä pohjoisessa Suomessa. Voihan se olla huono ajokeli jollekin etelän turistille, mutta meille paikallisille yleensä tavallinen talvikeli.

                      Comment


                      • Eilen 23:n pintaan Kehä 2:lla siinä kun tullaan Turun motarilta ja käännytään etelään.
                        Viereisellä kaistalla ajanut Shitroen C5 ajoi suoraan sinne vastaantulijoiden puolelle. Huomasi kyllä virheensä n100m jälkeen kun samalla kaistalla tuli auto vastaan. Pisti varoitusvilkut päälle ja teki uukkari.

                        Comment


                          No huhhu. Toinen hämmennystä aiheuttava homma on se, kun liittymisramppi ja poistumisramppi (tai miksi virallisesti kutsutaankaan) ovat rinnakkain, ja kielletty ajosuunta -merkki koskee tietysti sitä ramppia, jonka oikealla puolella kyltti on. Jotkut sitten epäonnekseen valitsee sen väärän puolen.

                          Comment


                            Yaris verso tuli turvallisesti keskellä tietä vastaan. Ilmeisesti omat valoni sen täysin jäässä/huurussa olevan tuulilasin läpi paistoivat sen verran, että vähän tajusi korjata ajolinjaansa ennen kohtaamista.

                            Comment


                            • Vältyin puhallusratsiasta, syystä että edellä ajavalla mittari värähti. Koitin tihrustella että mitkä numerot sieltä tuli, mutta eipä muuta saanut selvää että ei ollu nollia. Ihan hyvin se ajeli kun jonkun kilometrin takana tulin :D

                              Comment


                                Pitkästä aikaa oli myös puhallusratsia tänään Turun Sumuisessa aamuruuhkassa.

                                Comment


                                  Olen ajanut raskaalla kalustolla ympäri ämpäri Suomea vuodesta 2005 ja ne kerrat on yhden käden sormin laskettavissa, kun on tarvinnut pilliin puhaltaa. Ei tarvitse lukion matikkaa, todetakseen sen, että todella liian vähän on valvontaa.

                                  Ja tänään näin toooodella monta parkeilla/pväajovaloilla ajavaa pimeällä motarilla. Ja todella monta punaisia päin menevää autoa, ja siis en tarkoita niitä vähän vanhoilla meneviä, vaan törkeästi vielä kiirehtiviä sankareita.
                                  Vois olla kyllä kova sana tuohon työautoon se kojelautakamera.

                                  Comment


                                  • Itse aikoinaan jakaria ajaessa sai puhaltaa aika usein lauantaiaamuisin. Monet päiväsakot on tullut otettua ha:lla, ilman että on tarvinnut puhaltaa. Toki itselle aivan sama, kun nolla olisi aina tullut.

                                    Comment


                                      Itse varmaan viimeksi puhaltanut noin vuonna 2004 Saaristorallista lähtiessä. Mutta eihän kilometrejä sen jälkeen ole autolla ja mopolla yhteensä tullut kuin 480 tkm.
                                      Mutta näin parkkihallissa hyvän öljynsäästökikan. Tuosta vaan kaataa takaisin koneeseen.
                                      Attached Files

                                      Comment


                                        Ei todellakaan kovin usein tarvitse puhaltamaan ruveta. 25. vuosi menossa auton ratissa ja kahdeksan kertaa puhallusratsia. Keskiarvona siis kolmen vuoden välein. Nollat tietenkin aina. Pitääkö olla huolissaan jostakin?

                                        Comment


                                        • Puhalluksia, 2016, 2014 x2, 2006, 2002 x4. Kilometrejä takana liki puoli miljoonaa. 2002 puhallukset oli kaikki samana iltana.

                                          Tänään näkyi liikenteessä kehäkolmosella joku suurempi pakettiauto, joka junnasi vasenta kaistaa pitkän autoletkan ohi. Ei siinä muuten mitään, mutta takana tuli ambulanssi, jolla olisi ollut todella kova kiire ainakin huomionkiinnitysyrityksistä päätellen. Ambulanssi taisi lopulta ohittaa pientareen kautta.

                                          Comment


                                          • Perämällin Suomenojalla. Mikä lie aivopieru. Etummainen pysähtyi kolmion kohdalla vaikkei ois edes tarvinnu ja takaa tulija vissiin vilkaisi olan yli ja valutti takaluukkuun. Ihan mateluvauhtia.

                                            Comment


                                            • Omana kokemuksena, kun kortin sain, niin samana iltana puhalluskoe :) Toki siitä on aika kauan aikaa, mutta silloinkin tietenkin nolla.

                                              Comment


                                                Mitäs näit tänään liikenteessä?

                                                Muutama vuosi sitten mä pääsin puhaltamaan puolen tunnin sisällä kaks kertaa. Oltiin reissusta tulossa juhannusaattona ja lentokentältä kotiin ajamassa ja Finnoontiellä Espoossa puhallusratsia. Sen jälkeen kotiin ja pikaisesti kamoja kasaan juhannusreissua varten. Vajaa puoli tuntia oltiin kotona ja lähdettiin taas liikenteeseen. Ajeltiin taas Finnoontietä ja ratsia oli edelleen samassa paikassa mutta tultiin nyt toisesta suunnasta siihen. No pysäytys ja sama poliisimies siinä taas. Sanoin että "Terve taas". Kaveri hymähti ja kysyi että ai ootko jo tänään aiemminkin päässyt puhaltamaan. Sanoin, että joo, tässä samassa paikassa puolisen tuntia sitten. Ei se näköjään enää muistanut.

                                                Comment


                                                • Lienen joku poikkeus, viimeisen kolmen vuoden aikana puhallutettu 4 kertaa ratsiassa + kerran kun tulivat varta vasten jutulle. :D

                                                  Comment


                                                    Tampereella vaikuttaa varmaan poliisikoulu, harjoittelevat pillin käyttöä...

                                                    Comment


                                                    • Lienee mahdollista. Täällä asuessa kahesti puhallutettu eikä ne sillon mitään opiskelijoita ollu. :D Muuten ollu tuolla Viiala-Toijala-akselilla.

                                                      Comment


                                                        Muutaman kerran tänä vuonna puhallutettu kotikylillä, niistä kaksi kertaa meni tuplasti eli kauppareissulla molempiin suuntiin :)

                                                        Comment


                                                          Tampereella vaikuttaa varmaan poliisikoulu, harjoittelevat pillin käyttöä...
                                                          Niin tuntui ennen vaikuttavan. Kohta 10 vuotta kulkenu Valkeakoski-Nokia väliä ja noin 4-5 vuotta sitten "loppui" tuolla välillä poliisin valvonta. Aikaisemmin oli kerran kuukauteen tutka ja/tai puhallus ratsia joko Marjamäessä tai Lastusten liittymässä ja useana aamuna sai oikein poliisi saattuessa ajaa koskin keskustasta motarille. Nykyään niitä ei vaan enää näy.

                                                          Comment


                                                          • Eilen Oulun moottoritiellä Raksilan kohilla BMW kuski näytti teiden tattiotsan peliliikkeitä ohittamalla minut 100km/h tuntinopeudella ajaessani kuomukärryn ja rekan ohi mielestäni laillista ja hyvin ohitse lipuvalla vauhdilla. Tämä liikkuva kaistapää vilkutteli valoja takanani puskurissa kiinni ja oletti että siirryn tai kiihdyttäisin ilmeisesti vauhtia että herra pääsisi ohitte. No en tehnyt tätä peliliikettä vaan jatkoin ohitusta moottoritienopeudellani. Tämä ei riittänyt vaan todella röyhkeästi torvet soiden ajoi oikealta ohitse ja turvavälit unohtaen palasi nokan eteeni heittäen suolat lasiin..autoni oli edellisenä päivänä pesty. Ilmeisesti se riitti ärsykkeeksi.

                                                            Comment


                                                            • Hei sinä mustan s2? (jossa on rumat tuuninki valot edessä) kuljettaja ! Mitä lienee päässäsi liikunut kun lähdit kaikki vetävät pyörät sutien Raision k-marketin tankkauspaikalta ! Terveisin tankkaaja jonka auton ja kuljettajan päälle lensivät sulalta maalta lennättämäsi sepelit! Idiootti !

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X