Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    No niin, meneehän se kohta vänkäämiseksi kuitenkin. Suosittelen jatkamaan siellä facebookissa ennen kuin on tämäkin ketju lukkojen takana.

    Comment


      Eilen kolmenkulman abc jälkeisellä tasoristeksellä meinas tulla bimmeri keulaan… päätti vähän koukata vastaantulian kaistan kautta, kun mataluudesta johtuvia koukeroita piti raiteiden kohdalla tehdä... Onneksi oli huomiota herättävä yksilö, niin olin hyvin skarppina. Kaisse joku drifteri yritti olla, etupyörien raideväli oli noin 30cm isompi kun taka-akselin ja campperit oli täysin älyttömät. Siirtokilvillä liikkeellä.

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja jsahlman Näytä viesti
        En osaa sano mitenkä 30t painavalla yhdistelmällä annetaan tilaa ohittajalle.
        Ainakaan sen mitä ite oon ajanut yhdistelmää niin ei sillä paljoa ajoradalta väistetä esim pientareelle. Jarruttaminenkaan ei auta ainakaan kovin paljoa tuon massan takia.
        Jarruttaminen tuossa tilanteessa on kyllä ohitettavalta ei-ei. Jos joku lähtee ohi ja toteaa että nyt menee lähelle ja yrittää palata takaisin omalle kaistalle jarruttamalla ja väistämällä, niin silloin kolisee jos ohitettava päättää jarruttaa myös. Ohitettavan vastuulla on kaiketi pitää ajonopeus tasaisena ja ajolinjan puolesta jättää tilaa ohittajalle. Isolla yhdistelmällä pientareelle väistäminen ei välttämättä ole hyvä idea ja kyllähän tuo taitaa tuossa niin laitaan väistää kuin mahdollista. Myös skodan kuljettaja ajaa kyllä niin lähellä ohitettavaa kuin mahdollista.

        Virhearvio tai sitten ei oikeasti nähnyt vastaantulevaa moottoripyörää vesipöllyn takaa. Äkkijarrutus tilanteen jälkeen oli kyllä sitten jotain käsittämätöntä, mutta säikähdyksen jälkeen ihmiset reagoivat aina vähintäänkin mielenkiintoisesti.

        Ihan hyvä, että tuosta keskustelua nousee. Tuollaisia tilanteita on liikenteessä nykyään paljon, tämä nyt sitten pääsi julkisuuteen. Julkinen häpeärangaistus oli ehkä väärin ja varsinkin tuo joukkolynkkausmeno on jotain käsittämätöntä, mutta nyt kävi näin.

        Comment


        • Siinä vaiheessa kun yhdistelmällä lyödään jarrut pohjaan, niin löytyy se yleensä tien ulkopuolelta metsästä, noilla massoilla ei hätäjarruteta samalla tavalla kuin neloskoppasella Golfilla.

          Mutta asiaan: Mitä näin tänään liikenteessä on tälläkertaa mitä en nähnyt. En nimittäin nähnyt yhtään spurgua/ juhlivaa teiniä aamun tunteina kävelemässä kotiin. Liekö säästelevät juhannukseen. Oli sen verran harvinainen näky...

          Comment


            Tuo selitys nyt on tosiaan totaalista bullshittia, eikä siihen kukaan usko, tuskin itse ohittajakaan. Selitys ei vähän onnu, vaan se on täysin naurettava.
            Kun liikenteessä tulee läheltä piti -tilanne, ihminen yleensä säikähtää. Toiset säikähtää enemmän kuin toiset. Vähiten säikähtää se, joka katsoo tilannetta kotisohvalta tietokoneella. Säikähtänyt ihminen ei aina toimi järkevästi tai loogisesti. Jos pitäisi mennä veikkaamaan että rupeaako pelästynyt ihminen ensimmäisenä tahallaan blokkaamaan rekkaa vai katsomaan että miten kävi toiselle osapuolelle niin kyllä minä tuota jälkimmäistä veikkaisin.

            Kyllähän tuo tahalliselta blokkaamiselta näyttää, mutta on se silti aika vaikea mennä sanomaan että mitä on päässä oikeasti liikkunut.

            Comment


            • Peugeot 206 farkku jossa takaluukku auki ja kontti täynnä tavaraa. Tämä tuli siis vastaa 51:llä ja ajoi rajoitusten mukaan 100

              Comment


              • Mikähän olisi sopiva merkki osoittaa, että "minun moka, tein virheen"? Jos sieltä ratin takaa jotakin yrittää huitoa, niin vastapuoli todennäköisesti tulkitsee sen kettuiluksi ja viittomakieliseksi haistatteluksi, vaikka itsellä olisi tarkoitus vain ystävällisesti pahoitella asiaa.

                Comment


                  Ajelin uuden Lexuksen perässä ja mieleeni tuli ihan ekana, että onpa iso Avensis. Ruma kuin perkele. :)

                  Comment


                  • Ite kiitän/pahottelen vilkauttamalla hätävilkkuja. Sitä ei oo viel väärin ymmärretty.:) tai nostamalla nöyrästi käden.:D

                    Comment


                    • Juuri äsken aamu ruuhkassa musta A3, joka ajeli aivan päättömästi. Aluksi roikkui kiinni kontissani ja kun pääsi ohi niin seuraavaan konttiin taas kiinni. Aivan järjettömiä ohituksia. Kaiken kruunasi kun kaivokselassa työnsi koko lekan ohi arviolta 80kmh ja seuraavalla tiellä taas samaa vaihtua. Nopeusrajoitukset kuitenkin ekalla tiellä 50 ja toisella 40kmh. Tämä nainen saapui työpaikkansa pihalle 6:55, joten tuskin edes myöhässäkään oli.

                      Comment


                      • Mikähän olisi sopiva merkki osoittaa, että "minun moka, tein virheen"? Jos sieltä ratin takaa jotakin yrittää huitoa, niin vastapuoli todennäköisesti tulkitsee sen kettuiluksi ja viittomakieliseksi haistatteluksi, vaikka itsellä olisi tarkoitus vain ystävällisesti pahoitella asiaa.
                        Kyllä minä oman virheen sattuessa nostan käden rohkeasti taustapeilin kohdalle pystyyn ja samalla hieman päätä kallista läden suuntaan silleen, että anteeksi nyt kauhiasti ja samalla katson taustapelistä vielä taaksepäin, koska taustapeilin kohdalta takana tuleva näkee aina sen. Kyllä jokainen takana tuleva on sen ymmärtänyt aina hyvin. Silloin he tietää, että virhe oli minun ja sitä pahoittelen. Koskaan en ole vielä nähnyt, että olisi alettu huitomaan pahasti takana olevasta autosta vaan porukka kyllä ymmärtää sen ja yleensä/useasti voi tulla kädellä vastaus takaisinkin, että asia ymmärretty myös toisessa autossa kuittauksena.

                        Comment


                        • Osaa ne jotkut pilata teoillaan sinänsä hienon tapahtuman maineenkin.
                          Toiset järkkää tosissaan ja muutama sitten tyrii tosissaan
                          En oikein voi samaistua tuohon. Aivan kuin muulloin ei ajettaisi kovasti? Uutisoinnista varsinkin itsellä jäi vähän huono maku suuhun, aivan kuin olisi tapahtuman syy jotta ajetaan kovaa.

                          Comment


                          • Itsekin on tullut yleensä juurikin tuota kädenheilautusta harrastettua ns. tilanteen kuittaamiseen. Tilanteesta riippuen joskus myös vilkun (tai vilkkujen) väläytystä, jota varsinkin raskaan kaluston kuskit tuntuvat usein käyttävän esim. kiitoksena tilan antamisesta, tai muuna huomionosoituksena.

                            Comment


                            • Tuo liikenteessä kommunikointi on kyllä välillä hieman haastavaa. Yleensä kyllä viestin saa kohtuudella menemään perille, mutta osa kuljettajiesta tulkitsee kaikki eleet vittuiluksi.

                              Kerran olin rekkaa ohittaessa huomasin ohittamaan läähtiessä, että rekan kyydistä putosi jotain. Ensimmäinen oletus titysti oli, että se oli vain kuraa lokasuojasta tms. Kuitenkin rinnalle pästessä huomasin, että lavan alla olevien tavaralaatikoiden kannet olivat kaikki täysin avoinna, ja suuri määrä kuormaliinoja, lapioita tms tavaraa oli erittäin lähellä pudota kyydistä. Ohi päästyäni aloin miettimään millä keinoilla voisin parhaiten ilmoittaa tästä kuljettajalle. Löin aluksi hätävilkut päälle, ja aloin rauhallisesti hidastamaan vauhtia. Vähän matkan päässä näin levähdysalueen, ja poistin hätävilkut, sekä laitoin tavallisen vilkun osoittamaan levähdysalueen suuntaan. Samalla avasin ikkunan ja yritin kädellä heilutella rekkakuskille samalla hidastaen vauhtia. Tästähän alkoi melkoinen valoshow ja töötin huudattaminen, mutta rekka kuitenkin seurasi minua levähdysalueelle. Pysähdyttyämme rekkakuski välittömästi syöksyi ulos autostaan käsi nyrkissä ja huutaen erilaisia solvauksia. Sain kuitenkin väliin sanottua, että yritin vain osoittaa että taavaralaatikot ovat auki. Rekkakuskin asenne kyllä muutui aika nopeasti ja samantien alkoi pahoitella tilannetta. Laatikosta ei onneksi ollut vielä pudonnut muuta kuin yksi puupalikka (jonka putoamisen ilmeisesti näin).

                              Tuon tilanteen jälkeen olen useaan otteeseen miettinyt mikä olisi paras keino ilmaista toiselle kuljettajalle havaitusta vaaratilanteesta. Jos esimerkiksi huomaat että toisen ihmisen vetämässä peräkärryssä kuorman sidonta on auennut, niin miten tästä voisi parhaiten varoittaa kyseistä autoilijaa? Vähän samanlainen tilanne on lumipyryssä takavalottomat autot. Jos ajat sellaisen auton ohi, ja alat vilkuttamaan omia takavaloja, saat monesti kiitokseksi pitkät valot ja töötin.

                              Comment


                                Audi A1 quattro, pirun nätti!

                                Comment


                                • En oikein voi samaistua tuohon. Aivan kuin muulloin ei ajettaisi kovasti? Uutisoinnista varsinkin itsellä jäi vähän huono maku suuhun, aivan kuin olisi tapahtuman syy jotta ajetaan kovaa.
                                  No huomasit kai, että lisäsin tuon toisenkin linkin. Entoki sitä sano, etteikö ajettaisi kovaa myös muulloin. Sattui nyt vaan tuon tapahtuman jälkeen noita ylilyöntejä valitettavan paljon.

                                  Itse tapahtumahan on ihan OK. Eikä nyt herneksiä, sattuuhan näitä melkein joka viikonloppu, mutta onneksi ei nyt ihan tuommoisissa määrissä.

                                  Comment


                                  • B8 ja 4F audeissa jo pidemmän aikaa näkynyt edessä kilpiä, jotka on leikattu yläpuolelta matalemmaksi, jotta kilpi mahtuu valmiiseen puskurin syvennykseen. Miksi näin pitää tehdä, koska se näyttää todella typerältä?

                                    Comment


                                      Voiko olla että ovat länsinaapurista tuottuja?

                                      Comment


                                      • Viime viikolla kaupan pihassa odottelin ja näin saksalaisten astetta isomman matkailuauton. Luulis pärjäävän vaikka Lapissa.
                                        Attached Files

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja Buuhiz- Näytä viesti
                                          B8 ja 4F audeissa jo pidemmän aikaa näkynyt edessä kilpiä, jotka on leikattu yläpuolelta matalemmaksi, jotta kilpi mahtuu valmiiseen puskurin syvennykseen. Miksi näin pitää tehdä, koska se näyttää todella typerältä?
                                          Kilpi lienee kuitenkin maskin kilventaustan alla, eikä leikelty? Sama vaiva pohdittavana itsellä 8P:ssä. Näyttää dorkalta kilventaustalla ja ilman. Kai tuohon joku suomi-kilvellekin tarkoitettu tausta on, pitäis saada aikaseks tutkia :)

                                          Comment


                                            On juu olemassa myös suomikilvelle oma kehyksensä. Siinä ei tosin kilpi ole upotettuna. Paras minkä olen Suomessa nähnyt, oli varmaankin Italian? kilpikehys B7:ssa, jossa siis aukko vain pienelle kilvelle. Siitä näkyi vain juuri ja juuri täkäläisen kilven kaikki numerot ja kirjaimet.

                                            Comment


                                            • Olisiko tuolle suomikilven kehykselle osanumeroa antaa?

                                              Comment


                                              • Motarilla Mersu kihnutti 110 vasemmalla kaistalla, aikani vartosin ja menin oikealle kaistalle niin tässä kohtaa marsu otti 140+ vauhtia.

                                                Luonnollisesti hätävararengas edessä.

                                                Comment


                                                  Joo samaa teki lahden motarilla äsken valkoinen mese, kyhnytti vasemmalla kaistalla ja saavutin noin +20 nopeuserolla. Siirtyi jonkun matkan päästä oikealla ja pääsin ohi, sitten laitoin vakkarin päälle taas.

                                                  Vähän matkan päässä tuli rekka ja autoja alkoi tulla vasemmalle kaistalle jonoksi. No mese ajoi oikealla hidasta vakiovauhtiaan, kunnes päätti yhtä-äkkiä lähteä ohittamaan oikealta jonoa mustaa putkesta sauhuten. No saavutti rekan nopeasti tiukan jarrutuksen kera ja jäi hetkeksi rekan perään, kunnes kohdallani tuli taas eteen ja väkisin, joutui reilusti antamaan jarrua ettei kolahda.

                                                  Rekan ohitettuaan ja vasemman auetessa, alkoi taas mustaa puskemaan putkesta ja vauhtia riitti, kunnes siirtyi oikealle ja pääsin matkavauhtiani ohi. Jäi taas kuin seisomaan taakse eli ajoi selvää alinopeutta. Taustapeilistä huomasin nopeasti taas linnoittautuneet vasemmalle kaistalle ja alkavan kerätä jonoa heti. Tuota jonon keräämistä näkyi niin kauan kunnes hävisi taustapeilistäni.

                                                  Erikoismies selvästi.

                                                  Comment


                                                  • Äsken just tien päällä 60km/h nopeusrajoitusalueella, minulla etuajo-oikeus, ei yhtään ylinopeutta. Kolmion takaa oikealta tulee joku raksaäijä rähjäsellä pakulla eteen max. 15km/h vauhdilla. Katoin jo pitkään, että ei millään kerkee paku pois alta jos meinaa eteen tulla. No tämä sankari sitten tuli ilman edes vasemmalle katsomista. Jouduin painamaan melkein lukkojarrutukset siihen, koska tämä spede ei edes torvea soittaessa painanut kaasua siitä romusta. Sitten kun se vielä tahallan jäi siihen eteen hilaamaan jotain 25km/h niin painoin lisää torvea tälle arjen sankarille. Voin sanoa, että pisti aika vihaksi tuollainen piittaamattomuus. Se mikä nimenomaan laittoi vihaksi niin minkäänlaista merkkiä ei tullut, että tein virheen eikä edes ollut näköpiirissä jolloin olisi voinut ymmärtää, että se olisi mennyt niin, että hän ei huomannut minua ja se oli vahinko.

                                                    edit. ilman jarrutusta olisin siis sukeltanut suoraan kuskin puolen kyljestä sisään enkä perästä...

                                                    Comment


                                                    • Ehtoolla mulle töötättiin kaupan parkkiksella :(
                                                      Ajelin parkkista pois päin, ajattelin oikeen pysähtyä kun naputtelen tekstarin, laitoin vilkun oikealle ja jarruttelin stoppiin poikittain puoliksi vapaina olleisiin ruutuihin.
                                                      Takana tuleva tuli konttiin tööttiä painelemaan, vaikka koko kuus metriä leveä ajoväylä oli vapaana mennä ohitseni.

                                                      Ja kyllä, autossani toimii vilkut sekä jarruvalot.

                                                      Pienen tovin päästä kauhean mulkoilun saattelemana tämä raksaroope sai pakunsa mahtumaan ohitseni.

                                                      Comment


                                                        Joku jantteri ei pääse auton peräkonttiin. Keskuslukkoa on tuossa parkkipaikalla käytetty nyt kaukosäätimellä, avaimella ovesta sekä jostain auton sisällä olevasta namiskasta. Välillä on myös käsipelin painettu/nostettu oven lukkonuppia.

                                                        Sitä saa mitä tilaa koska Berlingo.

                                                        Comment


                                                        • Sitä saa mitä tilaa koska Berlingo.
                                                          Meinaatko, että lukkoviat ovat rinkeliautolle täysin vieraita :)

                                                          Comment


                                                            Kyl kyl, A6:n peräkontin lukko sulkeutuu ja avautuu spontaanisti, Passatti ei tunnista enää mitään ovea tai luukkua jos ne on auki.

                                                            Comment


                                                              Bensapumpulle jonottaminen on monelle yllättävän vaikeaa. Kävin tankkaamassa autokaupan pihassa olevalla kylmäasemalla, jossa kaksi pumppu. Piha on suht pieni, joten mitään älytöntä tilaa sompailuun ei ole. Periaattessa jonottamaankaan ei mahdu rinnakkain kovin hyvin.

                                                              Minua enne pihaan kurvasi joku suht nuori tyttö, joka jäi odottamaan kolmen auton mitan päähän pumpuista eli piti hetken miettiä jonottaako se pumpuille vai ei. En kehdannut suoraan ajaa ohi, kun en tiennyt myöskään kummalle pumpulle hän jonottaa. Selvisi, että koko idea olikin jonottaa molemmille pumpuille ja ottaa se, joka ensin vapautuu. Toki ensin vapautui ns. väärä puoli, joten tyttö hurautti ensin koko pumpun ympäri ja ajoi pumpulle jonotussuuntaa vastaan.

                                                              Tästä seurasi toki se, että myös minulle vapautui väärän puolen pumppu ja toki perässä oli jonossa jo kaksi muuta auto. Pakko sitten vetää auto ympäri ja peruuttaa pumpulle. Oli niin nuori ja suht avuttoman näköinen siinä tankatessa, että en kehdannut kertoa, kuinka sekaisin moinen sooloilu sai koko jonotuksen. Olisi ehkä pitänyt.

                                                              Pientähän tuo tosin oli. Hyrylän Riihikalliossa kuulemma pääsee nyrkkeilemään hyvin helposti, jos käy tankkaamassa siellä :) Ainoastaan pesismaila toimii jonotusnumerona.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X