Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Juurikin tuollainen. Eikös tuonne oikealle kääntyvän pidä väistää valoista tulevia?

    Comment


    • Mä ainakin väistän :D

      Comment


        Kolmion takaahan se on silloin tulossa niin pitäähän sen väistää. Mulle opetettiin autokoulussa joskus et kun on vihree nuoli silloin muilla on väistämisvelvollisuus, eli risteys on suunniteltu siten että nuolellaolevalla on etuajo-oikeus. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

        Comment


          Toki tuossa paikassa pitää kolmion takaa tulevan väistää.

          Comment


            Tuossahan ei sinällään oikealle kääntyminen ole ainakaan ajatuksena enää risteykseen liittyvää, vaan sen jälkeistä päättyvän kaistan vaihtamista. Juridisestihan risteysalueen rajat taisivat tosin olla mutu-noppapeliä.

            Comment


            • Eilen yritti naapuritalon hevosmies peruuttaa suzukillaan audin keulaan ja vielä ihan kunnon vauhdilla. Eikä menny edes sen piikkiin, etteikö olisi mua nähny. Olis varmaan osunu, jos en olis tehny viimehetken väistöliikettä.

              Tilannetta edelsi se, että kävelin omaan autooni ja itsekseni hymyilin, kun ne jaksaa aina työntää sitä sutukia tuossa pihalla käyntiin, kun on niin kuiva akku siinä. Sama romu seisoo aina meidän rapun oven edessä mäen päällä samaisesta syystä. Ei oo sakkokaan auttanu asiaan.

              Eilen ne tönäs sitä käyntiin vaan siks, että saivat ajettua sen raadon tien vierestä siihen oven eteen parkkiin.

              Comment


                Tuli tukkirekka pieneltä tieltä ulos kantatielle hankalassa paikassa. Kuski huomas kun tulin kaarteen takaa ettei ehdi alta pois. Heitti majakan päälle ja oli työvalot päällä. OIkeasti vaikuttava näky kun täysi kuorma lumisia tukkeja kyydissä ja loisti kuin näyteikkuna. Autossa oli ledejä siellä täällä ja ilmeisen tehokkaat työvalot

                Comment


                  Vanhempi farkku-mondeo ajeli toinen takarengas paikallaan. Oisko kenties käkkäri jäätynyt tms. Mukava rohina tulee nastoista kun yks rengas ei pyöri ollenkaan :)

                  Comment


                    Mondeoissa kun ei juuri koskaan noita jarruvikoja olekaan. Ja nyt ei katota omaan pesään ollenkaan, kaikissa omissa autoissa on käsijarru tällä hetkellä enemmän tai vähemmän käyttökiellossa.

                    Oma bongaus tältä aamulta. Toytotan tila-auto, ratissa naisihminen joka ei enää ihan nuori muttei vanhuuseläkkeelläkään. Valo-ohjatussa risteyksessä odotin vuoroani punaisten takana, Toyota risteävällä tiellä kääntymässä vasemmalle muttei päässyt vastaantulevan autojonon takia menemään. Sitten valojen vaihtuessa kun olin jo liikkeellä risteyksessä, tämä päättää lähteä päin monta sekuntia palaneita punaisia sieltä omasta suunnastaan. Painoin torvea ja jatkoin matkaani mutta ei mitään elettäkään että olisi väistänyt.

                    Uutta maalia olisi saanut aika halvalla Audin etupäähän, hidastin toki sitten sen verran ettei tarvinnut päin ajaa mutta kyllä vitutti. Jos risteykseen on jo ehtinyt ajaa, niin sieltä saa ajaa poiskin vaikka valot vaihtuvat punaisiksi, tässä ei ollut siitä kyse vaan akka lähti sieltä suojatien takaa parkista vasta siinä vaiheessa kun risteävälle liikentelle paloi valot jo vihreänä.

                    Miksei tämäkään voinut sattua sitikan kanssa?

                    Comment


                    • Bongasin muutaman R8 Manchesterissa Old Traffordin vieressä viime lauantaina. Olivat pelaajien autoja.

                      Comment


                        B7:n 2.5 V6 tdi:llä ja vajaavetona. En tiennykkään, että tollasiakin on.

                        Comment


                          Sunnuntaina raikkaat -10C ja Aurajokirannassa, sivuvaunullinen joku vanha neuvostoprätkä tuli pikkaisen kylkimyyryssä Kaskenmäestä Rantakadulle.

                          Comment


                            Näin varman merkin talvipakkasista, C5 Avant liikenteessä kuskin ovi raollaan.

                            Comment


                            • Toinen varma merkki näkyi jo sunnuntaina; kaksi kappaletta 407 hdi peuguetteja narun perässä.

                              Comment


                                Minäpä näin 123 johtotähden tienvarressa pelti pystyssä.

                                Comment


                                  Hevosmiehet antamassa lopuille elossa oleville polleille raikasta ilmaa?

                                  Comment


                                    Ei vaan ihan asiallisen oloinen taatta oli jäänyt tienposkeen. Kuulemma ensimmäinen kerta kun ko. auto jätti tielle. Yhteistä taipaletta olivat taittaneet kuulemma 25-vuotta. Nytkin taisi olla vain polttoainesuodatin mennyt tukkeeseen.

                                    Comment


                                      Minäpä näin 123 johtotähden tienvarressa pelti pystyssä.
                                      Tämä mua ihmetyttää, että noita vanhoja mersuja pidetään idioottivarmoina. Juu onhan se totta, että jos sen saa käyntiin, niin vaikeampi se on sammutta, ei tarvi edes akkua kyseinen mailmanlopun vehjes. Mutta edelleen ainut auto, millä olen itse jäänyt tien päälle ja vielä kaksi kertaa on ollut säännöllisesti huollettu w124 200D-mersu, ja vielä niin alkupään tuotantoa, että oli hyvin paljon sukua tolle w123:lle tekniikan puolelta :)

                                      Comment


                                        Talvipyöräilijä. Lidlin valot (Vakka-Suomentien ja Naantalintien risteyksessä) oli pimeänä kun joku oli kolannut yhden valotolpan. Vieläpä sellaisen, että piti oikein kunnolla miettiä miten ihmeessä tuohon tolppaan on joku onnistunut osumaan.

                                        Tuossa kun valot on pois pelistä, on aika hankala VS-tieltä kääntyä kaupungin suuntaan. Kahdella kaistalla autoja ja oikeanpuoleisella ekana joku paku, joka oli vähän "tyrkyllä", siis keula melkein risteävällä ja perä peitti puolet pyörätiestä. Vasemmanpuoleisella joku pikkufarkku samoin tyrkyllä ekana ja minä toisena.

                                        Sitten tulee talvipyöräilijä Manhattanin suunnasta. Pysähtyy siihen pakun viereen ja katsoo ihmeissään ja/tai kiukuissaan sitä pakun kylkeä, että mikä tuo on? Munhan pitäisi tästä päästä menemään. Päättää sitten kiertää pakun, mutta ei turvallisemman tuntuiselta pakun peränpuolelta (jossa oli reilusti toista metriä tilaa), vaan kiertää pakun edestä, jossa neljän ruuhka on parhaimmillaan. Pysähtyy katsomaan syyttävästi pakun kuskia ja samalla mun edessä olevan auton kuskia. Oli jo vienosti liikeellä kun minä siinä näytän kädellä ja sanon ääneen (ei hän sitä kuullut, mutta toivottavasti jotain sai huulilta) notta "tossa on hyvä rako, mene siitä äläkä ihmettele". Sehän pysähty uudelleen selvästi aikomuksena sanoa jotain, mutta kun mulla oli hyvä rako mennä, niin jätin siihen.

                                        Ruuhka-aikana tuollaisessa risteyksessä ilman valoja on poikkeustilanne ja kaikenlaista voi tulla vastaan. Vähän nyt pelisilmää. Ja mikä ihme siinä on, että nuo (varsinkin) talvipyöräilijät on niin helvetin pikkumaisia omasta menostaan. Joustavuutta liikenteeseen, sanon minä.

                                        Comment


                                        • Nyt menee vähä OTna, mutta pakko vaan heittää kommentti tohon edelliseen. Se on käsittämätöntä miten pyöräilijät ajattelee, että jos joku on autolla kokonaan tai osittain suojatien päällä niin aletaan päästä jo lähelle kolmatta maailmansotaa tai maailmanloppua.
                                          Täytyy sanoa, että vuosi vuodelta arvostus näitä ko. pyöräilijöitä, jotka tulevat (vilkkuva) xenoni otsalla/tangolla suoraan eteen päin osoittaen, sataakahtasataa kelissä ku kelissä ajatellen, että minähän ..ittu polen vaikka kaikkien yli enkä varmaan hidasta, on tippunut ja tippunut. Jos pitää olla niin viimisen päälle pyöräilijää niin polkekoot autotiellä niin muistaisivat mitä liikennesäännöt ovat ja oppisivat nöyryyttä liikenteessä. Anteeksi, joku löysi itsensä tästä ja veti herneet. En sano pahalla, mutta tahallaan..
                                          Oon myös kerran nähnyt tilanteen että paku pysähty suojatien päälle niin että takarengas ja takapuskuri oli suojatiellä. Pyörätietä tulee pyöräilijä joka ajaa _tahallaan_, mutta suht hitaasti takarenkaaseen. Tuijottaa vähän aikaa pakun sivupeiliin ja jatkaa matkaa kytäten vielä kuskin sivupeiliin. Miksi näin pitää toimia? Jos ite oon pyörällä liikenteessä niin mua ei kyllä kiinnosta jos joku on vähän edessä kunhan ei tartte kovin alkaa tienpuolta vaihtamaan että eteen päin pääsee.
                                          Yks toinen tilanne liittyen pyöräilijöihin. Oulussa Pörhön autopesun jonotuspaikka on vähän surkea. Pyörätie. Jonottelinpa tossa loppusyksystä työautolla siinä yhden toisen auton kans pesuun, oltiin molemmat n. Puoliksi nurmella/pyörätiellä. Edestä tulee pyöräilijä joka hidastaa vauhtia, suu liikkuu aavistuksen merkiksi siitä että asiaa ois, tuijotti pitkään ja päätä pudisteli kovasti. Harvoin, en oikeastaan ikinä, haasta riitaa tai huutele vieraille ihmisille mutta teki mieli hypätä autosta ja huutaa sen ukon perään että voi tulla kertomaan autoon asti jos on valituksen aihetta. Tietty oltiinhan me pyörätiellä, hänen "kaistallaan".

                                          Kiitos ja anteeksi lievästä avautumisesta, oli pakko. :D
                                          Tännään näin myös johtotähden Sprinterin joka ajo 45 km/h 80km/h alueella ja 25kmh neljänkympin alueella. Joko mittari tai kuskin silmät ei toiminu...

                                          Comment


                                            Alkuperäinen kirjoittaja Tomppis
                                            Anteeksi, joku löysi itsensä tästä ja veti herneet. En sano pahalla, mutta tahallaan..
                                            Mä voin sanoa nuo sanat vaikka pahalla ja herne sadon imppaajat voivat sitten katsoa peiliin ja ihmetellä että mikä meni vituiks.

                                            Se verran on mieltä kiristänyt nuo polkupyörät liikenteessä.
                                            Toki on autoilijatkin vituttanut, mutta oikeita vaara tilanteita on pyöräilijöiden kanssa tullu enemmän. Sekä enemmän näkee polkupyöräilijöissä sitä että ei joko osata liikenne sääntöjä, tai sitten ne ei yksinkertaisesti koske niitä (hyvä esimerkki punaiset valot)

                                            Comment


                                              Ennen kuin tuli tää joka-aamuinen likan eskariin vienti niin fillaroin itekin välillä töihin. (Jos kelit sun muut tähtien asennot osui, eli kerran kuussa suurinpiirtein.) Anyway loma-aikaan tai viikonloppuisin joskus kesällä tulee ihan muuten vaan lähdettyä fillarilla johonkin. Kävellen kun on liian pitkä matka ja pikkupätkässä ei saa autoa ajaa.

                                              Anyway, motivaatio pyöräilylle sikseen, äkkiä huomaa miten fyysisesti raskasta se on. Joka kerta kun joutuu pysähtymään niin huomaa kyllä kun taas omalla hiellä kerää sen läskin matkavauhtiin. Silloin vituttaa kun joku muu töröilee eikä pelaa ennakoitavasti. Aivan samalla tavalla kun autolla vituttaa taajamavauhdista iskeä jarrut kiinni sen vuoksi kun itsekäs pyöräilijä tunkee täpöillä eteen. Koita siinä sitten vähentää kulutusta kun V8 syö litran joka kerran kun joutuu nollasta kiihdyttämään kaksi tonnia terästä liikkeelle.

                                              Alkaa olemaan jo aika vanha juttu mutta jokainen suivaantuu liikenteessä just muiden liikenneryhmien toiminnasta. Paitsi taksikuskit joita vituttaa tasaisesti kaikki :)

                                              Comment


                                              • Näin varman merkin talvipakkasista, C5 Avant liikenteessä kuskin ovi raollaan.
                                                Varmaan mut bongannu. Etuovet raollaan aina siihen asti että auto lämpiää.

                                                Comment


                                                • Eilen illlalla harmaan a3 joka liikennevaloissa ollessaan avasi oven ja otti kuvan digikamerallaan vastassa olleesta autosta?!? :D

                                                  Comment


                                                  • Hetki sitten Viron pojat Raivo ja Alex Audillaan Hämeenlinnanväylällä ajelivat ohituskaistaa 50 km/h 80 alueella. Ikkunat aivan jäässä. Ohitin oikealta. Olisin neuvonut miten saa lämmintä ikkunoihin mutta eivät ilmeisesti nähneet mitään ikkunoista.

                                                    Comment


                                                    • Joku papparainen heristeli meikäläiselle polkupyöränsä selästä tositosivihaisen näköisenä nyrkkiä, kun takapää tahattomasti ehkä hieman luisti :D

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja Novatron Näytä viesti
                                                        B7:n 2.5 V6 tdi:llä ja vajaavetona. En tiennykkään, että tollasiakin on.
                                                        Naapurilla on B7 2.7 V6 tdi. Ja vajaavetoisena tottakai :) en tiennyt että semmoisiakaan on olemassa.

                                                        Comment


                                                          Opel kuskin jonka ajatukset ei olleet kyllä ratin takana. Edessä punaiset valot ja tämä mennä pösöttää eteenpäin kunnes huomaa, että siinähän seisoo autoja -> jarrut kiinni. Onneksi itse tiedostan sen, että omassa autossa on kovettuneet kitkat alla ja ei ABS:iä, joten turva väliä oli jonkun verran, mutta kyllä se silti yllätti (valoihin tullaan siten, että en kunnolla nähnyt punaisia tai seisovia autoja, joten vähän yllätyksenä tuli tuo jarrutus).

                                                          Muutenkin tuntuu, että täällä koskissa ei osata ajaa. Koko aika alinopeutta ja se, että kenellä on etuajo-oikeus on aivan hepreaa.

                                                          Comment


                                                            S6 valoissa edellä, joka paljastuiki sitte liikkeelle lähtiessä etuvedoksi ja tarraviritykseksi.

                                                            Comment


                                                            • TM-60 tuusulanväylällä äsken antoi itsensä näkyä. Hieno laitos kyllä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X