Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Nuo muutaman minuutin ylitykset pitää ehdottomasti kiistää. Ei ole sakotus perustetta. Ei kestä oikeudessa, testattu juttu. Ja aina noista isojen kanssa tulleista sakoista kannattaa valittaa, jos on vähääkään sellainen tunne. Toki järki päässä siinäkin.

    Comment


      Kiintoisaa pysäköintiä täällä sammakonsyöjien maalla. Toivottavasti kuvalinkki toimii (Lumia....)

      https://skydrive.live.com/redir?resi...WHtKSjZCqI&v=3

      Comment


        Miten ajoajan ylityksen voi kiistää, kun se tallentuu digitaalisesti piirturille? Ja laki ei armoa tunne, vaan se on joko tauot oikein tai väärin. Piirturikiekon pystyy sentään vaikka pureskelmaan suihin :)

        Nuo ajoaikasäännökset on kyllä sitä luokkaa, että miksi edes yrittää noudattaa, kun sakot tulee kuitenkin...

        Comment


        • Just satuin lukaseen jonkun rahtarilehden jutusta noista ajopiirtureista, eikä siinä kovin luotettavaa kuvaa noista piirtureista jäänyt. Oliko nyt niin, että vuoden -02 ja -09 digipiirtureiden ohjelmissa oli jotain säädöseroja, jonka takia tuo vanhempi saattaa näyttää todellista suurempaa ajoaikaa tms. päivän ajoista. Jotain tasoitusjuttuja noiden kesken tais olla, mutta silti kuulemma tosi sekava ja epäoikeudenmukainen juttu.

          E: Tarkemmin tuosta löytyy juttua Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdestä numerosta 5/2013, jos napostelee...
          Viimeksi muokannut T.Hell; 15.10.2013, 07:57.

          Comment


            yritäpäs selittää siellä tienlaidassa sille liikkuvan konstaapelille että tän auton digipiirturi on vanhaa mallia, se näyttää enemmän ajoaikaa kuin todellisuudessa on... villi veikkaus meneekö läpi?

            Comment


              Joo kyllähän niissä piirtureissa on pirusti eroja. Kaverille oli päivän aikana tullut uuden ja vanhemman piirturin välillä eroa reippaasti yli tunti. Aina kun auto liikahti, niin napsahti minuutti tauluun vanhassa. Mukavata tehdä töitä moisella, moni isäntähän on vaihtanut vanhan uuteen, ihan vaan tuon ajan takia. Äkkiä se itsensä takaisin maksaa.

              Kyllä ne poliisitkin on ihmisiä, aina voi sanoa, että miksi on mennyt yli tai jäänyt tauko vajaaksi. Ja digissä ottaa tulosteen ja kirjoittaa sinne taakse. Mutta jos se on toistuvaa ylittelyä tai lyhyeksi jättämistä, niin melko heikoilla toki silloin ollaan, koska silloin se on tietoista. Mutta tuollainen 5min ylitys, vai monta minuuttia nyt olikaan, on kyllä täysin perusteeton. Ollut huono päivä konstalla. Itsellä on ollut ylityksiä jokunen, ja kun niistä on sanonut etukäteen, niin ei ole tullut mitään seuraamuksia. Ja mielummin selitän sille LP:n kaverille, kun jollekkin paikallis poliisille mikä ei tajua mistään mitään. LP on täynnä asiallisia poliiseja, harmi kun lakkautetaan.

              Ja kotiin kun ajelin niin näin perse pimeänä olevan vanhan scanian mikä poistui shellin pihasta tuossa kylillä. Harmi kun en ollut sen takana, olisin varmasti koittanut pysäyttää.
              Viimeksi muokannut Kuppis; 15.10.2013, 18:23. Perustelu: Yhren lauseen koitin vääntää lisää.

              Comment


              • Tuli istuttua kimppakyydissä työmaalle väli Yerevan-Ararat ja kysymys kuuluu mitä en nähnyt liikenteessä..? Kyllä ei tartte enää ikinä valittaa kotimaan liikenteestä tai tiestön kunnosta. Vai onko 50km/h moottoritielle sopiva nopeus? Tässä tapauksessa on, ehkä jopa liikaa jossain kohdin. Ja se autokanta, joku vanha kommunisti tulis varmaan housuihinsa kun pääsis tuonne bongailemaan.

                Comment


                  Ei Tää keskisen Kazahstanin liikennekään ole kovin herkkua, täällä on jo lunta niin ei nää monttuja ennenkuin osuu. Alla on vuokra corolla slikseillä kesäkumeilla

                  Comment


                    Naurettavia näemmä noi ajoaikasäädökset, eli jos pistää lakisääteistä päälle, niin ei voi muuta kuin pysähtyä lähimmälle linjuripysäkille keskellä autiomaata ja istua hytissä 15 minuuttia tjsp venyttämässä e-nahkaa ja jatkaa sitten "virkeänä" eteenpäin? Eikä voisi venyttää esim seuraavalle huoltoasemalle tai kaffilaan asti edes... tsiisus tätä pykälännussijan unelmamaata.

                    Comment


                      Ihan samat lait koskevat niitä piirturikiekkojakin, mutta niitä on vain vaikeampi lukea. Äärimmäisen sekava ja epäoikeudenmukainen tilanne. Lisänä vielä ne digipiirtureiden erot.

                      Eikä edes varttia vaan usein menee niin, että pitäisi Keravan kohdalla jäädä puoleksi tunniksi tauolle, kun talli on Järvenpäässä ja päivä loppuu siihen. Siitä voi sitten jokainen miettiä kumpi on järkevämpää levon kannalta: pitää se lakisääteinen 30min tauko kyrpä otsassa jossain tien poskessa vai rikkoa lakia ja ajaa se 5-10min piirturi piipateen suoraan kotiin...

                      Laki toiminee, jos ajat pitkää matkaa rekalla ns. yhtäsoittoa, jolloin ollaan tien päällä koko vuorokausi tai yli ja ajoaika on selkeä suunnitella.

                      Comment


                        Taukoa ei tarvitse pitää keskellä metsää. Saa ajaa lähimmälle huoltikselle jos on "järkevän" matkan päässä. En rupea kännykällä etsimäön pykäliä, mutta näin se menee. Varsinkin vuorokausi tauon kanssa. Kuljettajall pitää olla paikka missä voi syödä ja jopa peseytyä. Wc oli ainakin pakollinen. Mutta on nämä ajo- ja lepoaika säädökset kyllä melkoista hepreaa. Ite opiskellu niitä jonkun verran ku oon napannu kaks maksumuistutusta ko. asian takia ;)

                        Comment


                        • Porsche Panameran joka oli pinnoitettu jollain mokan tyylisellä, tuli Lontoossa vastaan matkalla Heathrowlle niin ei ehtinyt tarkemmin tutkimaan/kuvailemaan. Ihan hieno oli kyllä.

                          Maserateja/Jaguareja/Bentleytä/Ferrareita yms. löytyi hienostoalueelta ihan kyllästymiseen asti :)

                          Comment


                            Taitaa olla kohta helpompi mennä vaikka kuuhun kun ajaa kuorma-autolla Suomessa.

                            Edit. Mistäköhän virastosta tai taholta noista ammattipätevyys touhuista pitäis kysyy? Kiinnostais tietää riittäiskö mun hommissa pelkka C-kortti, jos riittää vois ajaa kortin. Taas jos ei riitä niin ei ole mahdollista lähtee ajaa korttia ja pätevyyttä samalla.
                            Viimeksi muokannut quattro20v; 16.10.2013, 17:14.

                            Comment


                            • Pysäytät jonkun LP:n partion ja kysyt asiasta. Nehän sitä valvoo, niin luulisi että osaavat säädöksetkin. Trafin virkamiehiltä en ottaisi vastausta kuin vain ja ainoastaan kirjallisena.

                              Comment


                              • Porsche Panameran joka oli pinnoitettu jollain mokan tyylisellä
                                Wrappingeistä löytyy nykyään ihan melkein vaikka minkälaista kuosia ylivedettäväks;) Vaikka krokotiilinnahkajäljitelmää etc.

                                Comment


                                  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070273
                                  Tuossa on lakipätkä ammattipätevyydestä. Toivottavasti tuolta selviää jotain.

                                  Comment


                                    Sanoisin, että pitää kysyä x määrältä virkamiehiä ja ottaa lausunnoista prenikoiden määrällä painotettu keskiarvo :) Muuten saa vain yhden virkamiehen henkilökohtaisen mielipiteen, joka yleensä on erittäin varman päälle annettu eli kieltojen suhteen aivan liian jyrkkä näkemys. Pätee kaikkii uusiin lain pykäliin.

                                    Comment


                                    • 12km:n edestakaisella työmatkalla neljä ulosajoa ja yksi eteenpäin nilkuttava keulakolaroitu mursu. Niin ja tietty muutama ärsyttävän hiljaa ajava... miksei niitä renkaita jakseta vaih(dat)taa ajoissa.

                                      Comment


                                      • Täytyy myöntää että itsekin nilkuttelin tuon Neulamäen alas normia hitaammin, mutta pikkuisen yli rajoituksen kumminkin, kun nuo kesärenkaat oli alla.
                                        Paskamainen ajettava alamäki liukkaalla kallistuksen takia. (paikalliset tietää)

                                        Ei tuo nyt vielä ihmeen liukasta ollut vajakillekkaan vaikka lunta oli parhaimmillan se kymppisenttimetri.

                                        Jos huomenissa kuitenkin vaihtais noihin pitävämpiin kumeihin;).

                                        Comment


                                          Porsse Panamera, pinnoitettuna tahi ei, ja hieno eivät kuulu samaan lauseeseen.

                                          Comment


                                            Viime vlopun aikaan Hännilänsalmen Scanburgerin (nelostien ja sinisentien risteyksessä) parkkipaikalle ilmestyi ympäriinsä rutattu hopeinen d1 A8, muita osapuolia ei näkynytkään. Edelleen kyhjötti tuossa.

                                            Comment


                                            • Helvetilliset liukasta ja joku hullu muija liikkeellä moottoripyörällä.
                                              Ja toinen hullu joka pesi autoa kivihovin oven edessä ikkunan pesu vehkeillä :D

                                              Comment


                                                Lahti E liittymän paikkeilla irtokirjaimilla penkalle tehdyn tekstin "Chicago". Vähän myöhemmin jonkun Lexus tekstillä varustetun, hieman autoa muistuttavan mutta vaan pienemmän. Näköjään sitten -99 mallinen IS200... Eipä herättänyt omistamisen halua.

                                                Comment


                                                  Eilen kun ajeltiin rouvan kanssa kotiin päin, niin hieman ennen jokelaa kevyenliikenteen puolella kaveri suksi menemään, ei suinkaan suksilla, vaan rullasuksilla. Ei siinä muuten mitään, mutta jalkakäytävä oli todella lumessa :)
                                                  Rupesi kyllä naurattamaan ihan toden teolla :D

                                                  Comment


                                                  • Aamuliikenteessä joku naikkonen nojaili X5:n jarrupolkimeen pitkän matkaa. Itse ajoin tasaista vauhtia ja tämä bimmeri ajoi viereisellä kaistalla ihan hitusen kovempaa jarruvalo palaen. Välillä sammui, mutta heti kohta taas jarrua. Tai ehkä tää lehmä oli näitä tasakaasukuskeja ja vauhtia säädellään pelkällä jarrulla...

                                                    Comment


                                                    • Tai ehkä Bemarin jarruvalkotakaisija oli säädetty vähän turhan lähelle, jolloin jarruvalo saattaa jäädä tahattomasti päälle. Nimim. Ilmeisesti oma avopuolisonikin on sitten lehmä, kun tuossa kesällä ajeli S8:lla jarruvalot vähän väliä vilkkuen, ennen kuin huomasin säätää jarruvalkoatkaisijan kuntoon.

                                                      Kuski kun ei omia takavalojaan ajaessa näe, niin voi olla joskus hankala huomata tuollaisia asioita. Ei tuollaisista asioista nyt kuitenkaan kannata mieltänsä pahoittaa ja ruveta vieraita ihmisiä haukkumaan.

                                                      Comment


                                                      • Suola-autoja lauantaina humppila-urjala välillä. Tarviiko noita teitä jo nyt ruveta suolaamaan kun oli viellä hyvä kuiva keli. No siinähän se pölisi, ei tainnut kauaa tien pinnalla suola viihtyä. Kuuluuko nää nyt niihin töihin että tehdään nyt kun käsketään vaikka ei siinä mitää järkeä olisikaan.

                                                        Comment


                                                        • Kuski kun ei omia takavalojaan ajaessa näe, niin voi olla joskus hankala huomata tuollaisia asioita. Ei tuollaisista asioista nyt kuitenkaan kannata mieltänsä pahoittaa ja ruveta vieraita ihmisiä haukkumaan.
                                                          No joo, ehkä vähän kärkkäästi kirjoitin, mutta enpä tuommoista "vikaa" osannut ajatellakaan. Enkä kyllä tiedä miten ne jalat siellä polkimilla kävi, mutta sillä hetkellä ajotyyli pikkusen vihjaisi jarrun pitämisen ns. liipamisella.
                                                          Pahoittelut ko. X5 kuskille jos tunnistaa itsensä ja vika oli todellinen...

                                                          Comment


                                                          • Audin R8 lähti MAMK pihasta.. Ja ne äänet..

                                                            Comment


                                                            • Alkuperäinen kirjoittaja Apo11o Näytä viesti
                                                              Suola-autoja lauantaina humppila-urjala välillä. Tarviiko noita teitä jo nyt ruveta suolaamaan kun oli viellä hyvä kuiva keli. No siinähän se pölisi, ei tainnut kauaa tien pinnalla suola viihtyä. Kuuluuko nää nyt niihin töihin että tehdään nyt kun käsketään vaikka ei siinä mitää järkeä olisikaan.
                                                              Lauantaiaamuna ainakin ysitie oli oriveden korkeudella niin helkkarin liukas, että takavetoisella talvirengastetulla ransetilla teki vaikeaa päästä muutama mäki ylös. Kuiva tie oli perjantai-iltana siis tuossakin.. :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X