Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kotikylilläkin on yksi sellainen bentley. erottuu jännästi hiukan joukosta pikkukylällä. Taisi sillä olla Q7 myös ja jotain muutakin. Niitä Bentleytä oli muutama muukin suomen rekisterissä.

    Comment


      Luulen nähneeni tänään mannerheimintiellä Ariel Atomin tai KTM X-Bown. Oli kuskilla lumenvalkoinen krossikypärä päässä ja krossi lasit. Väriltään oli musta oranssi. Oli muuten hieno.

      Comment


        Eiköhän se kottarainen ole ollut. Tullut itsekin meinaan varmaankin sama härveli nähtyä.

        Comment


          Ei liikenteessä, mutta kävin tähtäilemässä tänään paikallisen pitkän linjan Audi-miehen pihasta itselleni V8:a. Samasta pihasta, tai siis tallista löytyi kaksivärinen Avant-UrS4 kone paloina odottamassa uusia veivejä ja mäntiä. Odotettavissa tarmokas 20vt. Omistaja ei asu samassa osoitteessa.

          Lisäksi pihassa siis kaksi ja ½ V8:a ja pari Urkkia, joista toinen kuulemma alkuperäinen B-ryhmäläinen, jolla on vedetty ainakin sprinttiä. Toinen Urkki on pätkitty, eli itse lyhennetty.

          Melko kokoelma!

          Comment


          • En oikein totu koskaan noihin kohtaamistilanteissa ohittaviin ns. leveäkaistatiellä.

            Sattui tuossa perjantaina kuutostiellä parikin vaaratilannetta kun molemmista suunnista ohitettiin samaan aikaan tiellä jossa yksi kaista/ajosuunta. Törkeämmässä tapauksessa oli pyöräilijän henki vaarassa kun ohitettava rekka väisti reunaviivan oikealle puolelle, ilmeisesti ei huomannut pyöräilijää joka oikein heilahti ilmavirrasta tai kevyestä osumasta. Edessäni ajoi siis venäläisrekka jonka ohitti venäläisillä kilvillä ollut möhkömaasturi, painoi koko jonon ohi vaikka vastaan tuli samaan aikaan useampia ohittavia autoja. Rekka väisti pientareelle kun näytti siltä että tulee ahdasta. Tuntuu siltä ettei kukaan edes huomannut miten lähellä oli isompi vahinko. Aika hurjalta näyttää kun samaan aikaan kohtaa kaksi rinnakkain olevaa henkilöautoa ja rekan rinnalla oleva maasturi. Ainakin pientareella kulkeneen miespyöräilijän hengenmeno oli tosi lähellä ja pitkään tuota tilannetta pohdiskelin mielessäni.

            Comment


            • Pari erikoista tapahtumaa. Toinen muutama päivä sitten ja toinen tänään.

              Muutama päivä sitten lähdin pakulla työmaalle ja asuinalueella (40km/h) ajelin mittarin mukaan sellaista karvan alle 50kmh. Perään ajeli fjordsoni tappituntumalle kovalla vauhdilla. Matkaa risteykseen sellainen 500m. Eiköhän fjordsoni kuski lähde ohittamaan vaikka auto tulee vastaan. Kyseessä ei ollut mikään RS malli.. Painoin räikkää ja eiköhän se keskari sieltä tullut. Risteyksessä oltiin samaan aikaan ja pääsin jopa ennen sitä kääntymään kun mentiin eri suuntiin. Ei ollut järjen hiventäkään tuossa tempussa.

              Toinen paljon huolestuttavampi juttu tapahtui tänään. Pakulla liikenteessä ja lastia reippaasti kontissa. Aurinko oli jo laskeutunut ja alkoi olemaan aika pimeä. Vastaan tuli maasturi kirkkailla valoilla. Näin omalla puolella jotain vilkahdusta vähän matkan päässä. Varsin pian olin kohdalla ja siinähän olikin 4 ihmistä vierekkäin varsin kapealla tiellä (ei ole edes keskiviivaa tiellä vaikka on asvaltoitu). Lähimpänä keskustaa kävellyt työnsi vielä rattaita! Kellään ei ollut heijastimia tai mitään heijastavaa vaatetta.

              Jos olisin huomannut kävelijät paljon myöhemmin en ehkä olisi pystynyt väistämään. Tavaraa kun oli kyytissä yli 1000kg verran. Pisti hieman miettimään kuinka hyväuskoisia pimeissä kulkevat ihmiset oikein ovatkaan.

              Comment


              • Tänään aamuruuhkassa oli Turussa Aninkaisten sillan päällä E36 coupe bemmi ajanu perä edellä tolppaan. Vaatii jo yritystä saada auto tossa pyörähtämään ympäri, ku ei vielä luulis mustaa jäätäkään olevan. Drifting gone bad.
                No toivottavasti ei ollu käyny pahemmin ku oli sentään paloauto ja ambulanssi paikalla.

                Comment


                  Pasia kompaten, olisi ihan kiva jos vaikka edes arvon kerhotoverit muistaisivat laittaa jonkin näköisen heijastimen takinpieleen. Se kun on valitettavasti jo kesä ohi ja pimeää ja kohta ihan tosissaan helvetin pimeää.

                  Tässä yksi päivä näin koiran ulkoiluttajan, tai no koiran jolla oli heijastinliivit. Kyllä siellä lopulta sitten näkyi jokin musta hahmo kävelemässä myös narun perässä. Mustat housut, musta takki ja tummat hiuksetkin vielä. Teki mieli huutaa ikkunasta, että oliko rouva ihan varta vasten itsemurhakävelyllä.

                  Tosin olenpahan kuullut ihan muutaman vähemmän välkyn kaverin suustakin ihan tosissaan, että hän ei tarvitse minkäänlaisia heijastimia, koska näkee autot ihan hyvin...

                  Comment


                  • Näin tänään korttelin päästä kolarihetken ja sen jälkeiset pyörähdykset. Tasa-arvoisessa risteyksessä kaupunkialueella tömähti melko kovaa. Sen verran tilanne yllätti, että muutamaan hetkeen ei pystynyt itsekään sanomaan mistä suunnasta kumpikin auto tuli, vaikka osumahetken ja airbagien pölähdykset näin. Sen verran pyörähti toinen auto, että taisi siinä joku pysäköity autokin saada osumaa. Toivotaan, että henkisiä kipuja kummempaa ei tullut kenellekään.

                    Porukkaa juoksi paikalle, niin että en pojan kanssa viitsinyt enää sekaan lähteä, kun kummatkin kuskitkin näyttivät nousevan autosta ehjinä.

                    Comment


                    • Työmatkalla kävin viemässä isälle työkaluja kun oli Volvosta puhjennut rengas Ilomantsintien varteen. Soitti tosin ensin niin tiesin varautua :) Aika hyvin kun isäkin ajelee sen 50 - 60tkm vuodessa ja tuo oli ensimmäinen rengasrikko varmaan yli kymmeneen vuoteen.

                      Volvossa alla Michelinen Energy Saverit. Eivät ole kuulemma muutenkaan vakuuttaneet. Yhden kesän ja n. 30 000 ajetut ja alkavat olla finaalissa. Koko on kuitenkin vain 185/65R15, joten luulisi kestävän helposti pari kesää.

                      Comment


                        Ei näillä nykyrenkailla pääse välttämättä edes sitä 30tkm. Painavia ja tehokkaita autoja joissa on kaikki luistonestot ja absit yms eli koko ajan mennään ihan pidon rajoilla.

                        Comment


                        • tuo oli ensimmäinen rengasrikko varmaan yli kymmeneen vuoteen
                          Itse olen kovasti ihmetellyt sitä, että vaikka takana on yli puoli miljoonaa kilometriä, kerran olen joutunut tien päällä totaalisen rengasrikon takia vaihtamaan vararenkaan. Ohutlevyruuveja on löytynyt useammankin keraan kulutuspinnasta, mutta ne eivät tyhjennä rengasta kerralla.

                          Comment


                          • Jep, on sitä itelläkin ollut ruuveja sun muuta renkaissa ja eivät ole kerrasta tyhjentyneet. Volvossa oli kuitenkin kumi aivan tyhjä, joten lienee joku muu vika. Äkkiseltään ei kulutuspinnassa näkynyt mitään ylimääräistä.

                            Itsellä on nyt n. 20 000 ajetut Barumit koossa 235/45R17 alla ja niillä ajelee vielä hetken, mutta ei kyllä koko ensi kesää.

                            Comment


                              Rengasliikkeessä kun olin töissä niin lueskelin jotakin autonrengasliiton tutkimusta jossa oli laskettu jollakin tekniikalla liikenteessä olevien autojen määrä ja ajosuorite. Jos tämän suhteuttaa rengasrikkoihin ja jakaa tasan jokaiselle tielläliikkujalle niin keskimäärin 11 vuotta / 100 000 km välein sattuu kohdalle.

                              Siitä voi sit jokainen laskea ja suhteuttaa omiin ajokilometreihinsä. Jos ajaa 100tkm vuodessa niin keskiarvoisesti pitäisi poksua kerran vuodessa.

                              Itellä kortti ollut noin 12 vuotta ja kolme kertaa olen tien päällä joutunut vaihtamaan. Näistäkin vain yhden kerran ilman selkeää syytä.

                              Comment


                                Itsellä ei ole vielä kertaakaan sattunut rengasrikkoa henkilöauton kanssa kohdalla. Kuorma-autolla toki useampiakin.

                                Tiedä sitten millä tuollaisen käyttökelpoisen ei kovettuneen kumin saa täysin puhki. Voisi kuvitella, että suurin osa on tyhjentynyt pikkuhiljaa jo pidemmän aikaa ja löysä kumihan lopulta sitten antaa kokonaan periksi.

                                Nyt kun tälläistä menin sanomaan, niin vissiin pitää tarkastaa vararengas, sillä nyt se sitten varmasti kilahtaa kohdalle :)

                                Comment


                                • Tiedä sitten millä tuollaisen käyttökelpoisen ei kovettuneen kumin saa täysin puhki.
                                  Pari tapausta tiedän missä pielessä olevat aurauskulmat ovat kuluttaneet renkaan pikkuhiljaa puhki sisäreunalta. Näitä voi lopulta olla todella vaikea huomata ellei tietoisesti tarkastele renkaiden kuntoa tai auton käyttäytymistä.

                                  Comment


                                    Puhkikuluneet toki voivat jättää tielle jossain vaiheessa, mutta se on enemmänkin tietoinen valinta.

                                    Comment


                                    • Pitkästä aikaa käväisin taas maantiellä. Ei mitään erikoista jäänyt mieleen, mutta muutamia havaintoja.

                                      Tasanopeusajelija: 80:n alueella katoaa horisonttiin, ja satasen alueella ilmestyy uudestaan eteen. Tai jos tuollainen sattuu taakse, niin satasen alueella se jää, ja alemmilla rajoituksilla ilmaantuu hanuriin hinautumaan. Toivottavasti lisääntyvä automaattinen nopeudenvalvonta sekä kiristyvä toleranssi saa nämä aisoihin.

                                      Omat turhat ohitukset harmittavat joka kerta: Joko heti suorittamani ohituksen jälkeen ohitettu kääntyy pois perästäni, tai oudommalla tiellä ajaessa joudun itse kääntymään pois hetikohta ohitettuani jonkun. Edellämainittuihin tasanopeusajelijoihin yhdistettynä omaa korvien punotusta aiheuttaa myös rajoituksen yllättävä vaihtuminen satasesta kahdeksaankymppiin heti ohituksen jälkeen; Menin ensin reteesti ohi, ja sitten jäinkin nynnyilemään eteen. Noloa.

                                      Erityisen tympeitä tapauksia ovat sitten nämä, jotka ensin jostakin pikkuhiljaa ilmestyvät eteeni, ja kun menen tientukosta normaalisti ohi, niin kirivät vauhtia ja jäävät roikkumaan tappituntumalle.

                                      Comment


                                        Keskiviikkona iski kunnon raekuuro Pulkkilan kohdalla Ouluun mentäessä ja edellä ajava e36 m3 replica bemari vetäs pöpelikköön hyvää vauhtia perse edellä. Onneks henkilöt nousivat autosta omin avuin pois. Auton meni kattoa lukuunottamatta melko huonoon kuntoon.

                                        Tosin tuo pemari vetäs ennen sitä 3 auton ohi kerralla aika kovaakin ylinopeutta, eli onnettomuus oli kyllä aavistettavissa.

                                        Comment


                                        • Perjantaina köröttelin motarilla kohti Tamperetta kun sivupeilistä lähestyi valopiste uskomattoman nopeasti. Ohi humahti joku kahjo moottoripyörällä ja urvahdus oli sen verran kova että kaveri kysyi puhelimessa "mikä siellä meni ohi". Meinasi pudota korvanappi korvasta ja henki salpautua kun näin samalla hetkellä kaukana edessä jonkun lähtevän ohittamaan rekkaa henkilöautolla. Moottoripyörän jarruvalo vilahti vasta kohdalla ja mahtui kylkeä hipoen vasemmalta ohi, henkilöautokuski pelästyi sen verran että meinasi runtata rekan kylkeen.

                                          Siinä oli lähellä ettei muuttunut motoristin syksyn viimeinen puserrus elämänsä viimeiseksi, pienestä se oli kiinni eikä ollut mitään mahdollisuutta jarruttaa ajoissa. Itselläkin oli pitkään ajatukset tilanteessa kiinni, Suomessa ei olla totuttu siihen että joku tulee niin nopeasti takaa ja tuollaisia nopeuksia on turha vähätellä.

                                          Comment


                                            Lauantaina todistin kolaria, kun edellä ajanut auto ajoi päin punaisia ja risteävältä tieltä tullut rysäytti kylkeen tai siis siihen auton takasivuun. Auto olisi hyvin ehtinyt jarruttaa valojen vaihtuessa, mutta eipä se tunnu olevan tapana monellakaan tänä päivänä. No ehkäpä kuski muistaa ensi kerralla mitä tuo punainen valo tarkoittaa. Onneksi ei tullut isompia henkilövahinkoja vaikka kylkeen ajettu auto oli täynnä ihmisiä. Tuohon punaisia päin ajeluun saisi poliisi kyllä puuttua huomattavasti aktiivisemmin. Sen verran yleistä se nykyisin on.

                                            Sunnuntaina ihmettelin, kun ajelin melkoisessa rankkasateessa Lahden motaria, että miksi ihmiset ajavat jonossa ohituskaistalla sellaista 140km/h nopeutta autojen välin ollessa max. 10m ja näkyvyys vesisateen vuoksi ihan olematon. Kaikki katastrofin ainekset kasassa. Siinä ei tarvitse kuin yhden hiukan jarruttaa tai joutua pikkaisen vesiliirtoon, niin jo rytisee ja kovasti.

                                            Comment


                                            • Uuden Nissan GTR:n suomen kilvissä kuopiossa.

                                              Comment


                                              • No Pösö 407:kan näin liiankin läheltä, kaupan parkkiin ajelin hissukseen ja sivusta peruutti ranskalaisojus suoraan Evolötkön suojaamattomaan kylkeen tietenkin vetokoukku edellä.

                                                Kauhea pamaus vaan kuului ja ulos katselemaan kirosanojen kera, että varmaaan takapuskuri ainakin lähti kierrätykseen.

                                                Mutta hämmästys oli suuri kun "syyllisen" kanssa tutkittiin tuhoja,ainostaan
                                                vetokoukku oli osunut takapyörän ns. koristekapseliin, joka pamahti kappaleiksi tosi ääneekkäästi.

                                                Kaveri siinä tosi hädissään ja kysyen mitä maksaa, sovittiin siinä reilussa Audimies hengessä, että 10? ja lyötiin kättä päälle.

                                                Sitäpaitsi mustat peltivanteet on tosi nätimmät, kuin muoviset koristejutut.

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                                  No Pösö 407:kan näin liiankin läheltä, kaupan parkkiin ajelin hissukseen ja sivusta peruutti ranskalaisojus suoraan Evolötkön suojaamattomaan kylkeen tietenkin vetokoukku edellä.

                                                  Kauhea pamaus vaan kuului ja ulos katselemaan kirosanojen kera, että varmaaan takapuskuri ainakin lähti kierrätykseen.

                                                  Mutta hämmästys oli suuri kun "syyllisen" kanssa tutkittiin tuhoja,ainostaan
                                                  vetokoukku oli osunut takapyörän ns. koristekapseliin, joka pamahti kappaleiksi tosi ääneekkäästi.

                                                  Kaveri siinä tosi hädissään ja kysyen mitä maksaa, sovittiin siinä reilussa Audimies hengessä, että 10? ja lyötiin kättä päälle.

                                                  Sitäpaitsi mustat peltivanteet on tosi nätimmät, kuin muoviset koristejutut.
                                                  Meneekös auto vielä suoraa? Itse sain vastaavanlaisen tällin etupyörään peruuttavan auton peräkoukusta muutama vuosi sitten. Omassa oli sen jälkeen reilu 4cm aurausta :D

                                                  Comment


                                                    Viron rekkareissa olevan audin ojassa kyljellään, tais olla A4. Viron pojat istuskeli vaan ojanpientareella. Ihan käsittämättömässä paikassa vedetty pari metriä syvään ojaan. Varmasti ollu promilleja mittarissa tai sit on vaan leikitty auton kans.

                                                    Comment


                                                      Meinas Toyotahybri-pelle hypätä tänään sellon nurkilla eteen. Itse tulin kehä I alta siihen sellon nurkalle oleviin valoihin ja olin kääntymässä oikealle, ja tämä hippi oli tulossa sieltä oikealta ja "kääntymässä" vasuriin josta itse tulin. No vihreä valo molemmille samaan aikaan ja eikö p*rkele kun polkasen diudin liikkeelle niin äijä päättää heittää uukkelin. Eipä paljoa jäänyt tilaa siihen audin keula ja hybridin kulma väliin.

                                                      Melko lähellä oli kolari kun en mä ainakaan joka risteyksessä ajattele että tuolla saattaa olla taas joku pelle tekemässä uukkelia välittämäti siitä että montako muuta autoa on samaan aikaan ko. risteyksessä...

                                                      Mikä siinä on ettei ihmiset ymmärrä sitä että u-käännöstä tekevällä on se väistö velvollisuus..?

                                                      Comment


                                                      • Taisi olla toyota rav4 kuski, veti ohi reippaalla kaasulla Jyväskylän keskustassa yliopiston kadulla risteyksessä vasemmalta vasemmalle kääntyvien kaistan kautta, sulkuviivoista välittämättä.. taisi kyllästyä siihen 40km/h nopeuteen. Katoin pitkään ja näytti se vilkaisevan takaisinkin seuraavissa valoissa, jossa valitsi lopulta toisen kaistan kääntyville, kun itse jatkoin suoraan (tottakai valoissa seisottiin useampi sekunti vielä sen jälkeen kun tulin jäljessä)... melkein teki mieli töötätä ohitustilanteessa, mutta kai se tämä suomalainen tapa, ettei turhia viitsi. Ei siinä mitään vaarallista tilannetta ollut onneksi, mutta ei kyllä mennyt ihan sääntöjen mukaan.

                                                        Mietin vain, että jos kyseessä olisi ollut sähköauto, niin olisi varmaan jäänyt huomiomatta tuo, kun ainut indikaatio oli reippaamman kaasutuksen ääni.

                                                        Comment


                                                        • Kolmostiellä hämeenkyrössä bongasin/haistoin 123d buimurin, joka lykkäsi kiihdytyksissä sinistä savua tuutin täydeltä :)

                                                          Comment


                                                          • Jonille vastaisin, että kyllä se vielä suoraan kulkee, paitsi tietenkin ei, jos rattia kääntää.
                                                            Ei se vauhti kaverilla ollu kun ihan ryömintänopeus.
                                                            Lisäämpä tässä samalla sen puutuvan pienen h kirjaimen, joka oli näköjään unohtunut pois.
                                                            Toivottavasti nyt ei tullu paljon kirotusvireitä;)
                                                            Viimeksi muokannut kapaz; 9.10.2009, 16:42. Perustelu: olihan siellä

                                                            Comment


                                                            • Joo.. Jyväskylässä kun tänään käyntiin niin tuli vastaan vanha omega jossa audin logot ja single frame maski. Oli kyllä ruma. Muutenkin tuli puolen tunnin sisään useampi amispommi vastaan. Tulihan sieltä sentään Audi mukaan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X