Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Näin tänään kyttääjämummon. Vahti lyhyellä pihakadulla väärinparkkeeraajia. Kävin heittämässä avokin autollensa ja vähän matkan päästä mummo huutaa:
    -Se on sakkopaikka!
    -Joo. tiedän, en meinannukaan jäädä asumaan.
    -Minä menen soittamaan!
    (vissiin parkkipirkoille, poliisille tai jopa 112:n, mistä noistakin voi tietää)
    Avokki siihen vittuilevalla äänensävyllä itekseen , että meneppä joo siitä soittamaan.

    Teki kyllä mieli jäädä siihen oottamaan josko joku vaikka tulisi, mutta tommosten soittoihin tuskin kauheesti kukaan olisi reagoinu ja olisin saanu oottaa vaikka aamuun. Lähettiin siitä sitten ajamaan. Jännä ettei ollu huomannu että tuossa meidän toisessa autossa oli parkkiaika loppunu jo tuntia aikasemmin, oli varmaan päässy herpaantumaan.

    Teki kyllä mieli huutaa perään että sinulla ei taida paljon kavereita käydä ,mutta pidin kuitenkin suuni kiinni, kun vanhus kuitenkin kaikesta huolimatta kyseessä.
    Viimeksi muokannut LauriJT; 20.5.2009, 20:30.

    Comment


      Meillä on täällä talotoimikunta päättänyt että piha-alueella ei saa ajaa autoilla, esim. tuoda kauppakassit oven eteen ja sitten siirtää auto parkki alueelle.

      No, ei siinä sen suurempaa juttua, mutta samassa kokouksessa päättivät miten toimia jos näkee auton ajavan piha-alueella. Heti auton tuntomerkit ja rekisteri numero ylös ja soitto poliisille. WTF.

      Luulis poliisilla olevan jotain tärkeämpiäkin hommia kun että joku ihan ajaa piha-alueella autolla. Meinasin jo soittaa ite poliisille varoitus soiton että meidän pihoilta kukkahattu mummot alkaa sitten pommittaa teidän numeroa vastaisuudessa kun kerran talotoimikunta on näin päättänyt.

      Varokaa vain kaikki taxikuskit ja pizzalähetit. :)

      Comment


      • Ite oon "ratkaissut" tollaset ongelmat sillä, että olen talohallituksen puheenjohtajana.

        Comment


          "huoltoajoa" on aika mahdotonta kieltää. Esim kauppakassien oven eteen kuljetus on ratkottu jossain oikeusasteessa huoltoajoksi ;)

          On syitä miksi eräässä tietämässäni taloyhtiössä kaikki "kummalliset" toiveet kiertaa kiinteistöliiton lakimiesten edessä

          Comment


            Huoltoajo on henkilö- tai tavarakuljetusta asianmukaiseen osoitteeseen. Ei sisällä aikaa öljynvaihtoon naapurin rouvan luona, mutta omat kamat saa rauhassa roudata kotiin.
            Itse aikanaan kerrostalonautinnossa ratkaisin myös asian olemalla hallituksen puheenjohtaja. Ei ollut ongelmaa kukkahatuista eikä ladamiehistäkään kun sen ainoan heitin kokouksesta ulos liiallisen melun vuoksi. (yhtiökokous kiitti rauhan aikaansaamisesta)

            Comment


              Tiedostan itse myös tuon huoltoajoksi ja tarvittaessa sitä myös käytän kielloista huolimatta.

              Kuitenkin joka talon uloskäynteihin on liimattu sellaiset laminoidut ajoneuvolla ajo kielletty merkit. :)

              Meillä on myös kielletty lasten potkupallon pelaaminen pihalla, aiheuttaa tarpeetonta melua tai jotain. :)

              Yksi hyvä neronleimaus lisää muistuu mieleen, kukkahattutädit päättivät vähän tehdä pihapiiriä viihtyisemmäksi istuttamalla sipuleita maahan että pääsevät nauttimaan kukkien kauniista kukista sitten kun aika on.

              No, kun pojat on poikia niin heti kun sieltä jotain alko tunkea ylös niin pikku jätkät kävi ne silppuumassa jollain kepeillä ihan päreiksi. Nauratti ihan ääneen pihalla kun käveli niistä ohi. :)

              Comment


                Vähän offtopic:

                btw onko kukaan tajunnut sen, että ne huoltoajo sallittu-kyltit ovat yleensä pelastustiellä?

                Muuttusko ääni kellossa kun joku päivä tulisitte töistä ja näkisitte että oma perhe olisi parvekkeella savun keskellä tulipalossa. Paloauto ei vain pääse sammuttamaan kun jotkut on parkkeeranut autonsa pelastustielle mistä paloauto pääsisi.

                Seuraavaksi joku kumminkin ajattelee, että kyllä se paloauto ne pysäköidyt autot edestä puskee. Entäs jos siitä paloautosta hajoaa jotain (joskus keulassa taitaa olla tärkeää pelastustavaraa, kuten vinssi tai kompura) sen puskemisen aikana. Tai autoja olisi vain muuten niin monta, että ei pääse edes runnomalla läpi...

                Comment


                • Ei tässä nyt kukaan pihaan halunnutkaan parkeerata, vaan nimenomaan heittää kauppakassit sisään ja sitten siirtää auto parkkipaikalle. Tuossa tilanteessa luulisi huomaavan että jotain on vialla, tai sitten viimeistään kuulee lähestyvät sireenit. Senhän pitäisi kaikille olla päivän selvä asia että pelastustielle ei parkkeerata.

                  Comment


                    Alkuperäinen kirjoittaja quattro20v
                    Meillä on myös kielletty lasten potkupallon pelaaminen pihalla, aiheuttaa tarpeetonta melua tai jotain. :)
                    Tässä kohtaa itse olisin ratkaissut ongelman muuttamalla. Herää kysymys, miksi tuollaiset asuu yleensä ollenkaan kaupungissa, saati sitten kerrostalossa.

                    Onneksi taloyhtiö, jossa asustan ja jonka hallituksessakin istun, on pieni; vain 10 asuntoa. Vielä kun väki talossa on riittävältä osalta täysjärkistä, niiden muutaman mummon kaakatukset ja neronleimaukset pysyy kurissa.

                    Comment


                      Nyt kun ollaan liikenteessä ajeltu pyörällä harjoittelemassa niin joka risteyksessä asiasta saa mainita tiukkaankin sävyyn. Ei millään meinaa jäädä jakeluun ja kauhea kiire aina yli mennä.
                      Itse muistan elävästi keskimmäisen pojan ollessa jotain nippanappa kouluikäinen pyöräilijä huutaneeni tuon tuosta kitapurje etuhampaiden tasolla SEIS kun kaveri on paahtamassa täysillä ja pysähtymättä yli vilkkaan liikenneväylän.

                      Onneksi taloyhtiö, jossa asustan ja jonka hallituksessakin istun, on pieni; vain 10 asuntoa. Vielä kun väki talossa on riittävältä osalta täysjärkistä, niiden muutaman mummon kaakatukset ja neronleimaukset pysyy kurissa.
                      Mulla on yksi tuttu (joka asuu muuten aika lähellä Teppoa) pienessä rivitaloyhtiössä, jossa on yks vastarannan kiiski. Hallituksessa tavataan äänestää melkein joka asiasta ja yleensä äänestyksen tulos on jotain 7-1.

                      Comment


                      • http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009...20872_uu.shtml

                        Tuo auton palaminen tuli bongattua.

                        Kuten myös poliiseiden ajotyyli moottoritiellä. -Tulevat sukka syylärissä takaata. Ja sitten 100 metriä ennen ohitusta pistävät majakat päälle "Täältä tullaan ohi! Varo!" -Tyylillä.

                        Melkein jäi traumat moisesta ohituksesta :D

                        Comment


                        • Alkuperäinen kirjoittaja Fasu Näytä viesti
                          http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009...20872_uu.shtml

                          Tuo auton palaminen tuli bongattua.

                          Kuten myös poliiseiden ajotyyli moottoritiellä. -Tulevat sukka syylärissä takaata. Ja sitten 100 metriä ennen ohitusta pistävät majakat päälle "Täältä tullaan ohi! Varo!" -Tyylillä.

                          Melkein jäi traumat moisesta ohituksesta :D
                          Tuli tästä mieleen, että olin viime lauantaina ajelemassa kotiin päin n. klo 1.00. Käännyin Noljakanrampista kuopiontielle, Lappeenrannan suuntaan. Kiihdytin ripeästi kahdeksaankymppiin ja katsoin, että tie on aivan tyhjä. Ajelin nelikaistaista ja näin, että kaukana perässä tuli mäen/mutkan takaa auto. Tie muuttui kotvasen kuluttua kaksikaistaiseksi ja huomasin, että auto onkin jo aivan puskurissa kiinni! Tässä vaiheessa tunnistin valot transportterin valoiksi, mutta auto oli niin lähellä, etten nähnyt onko se poliisi vai ei, kun valotkin häikäisi pimeässä sen verran. Käännyin seuraavasta rampista ylös ja takana tuleva auto jatkoi matkaa suoraan. Vasta tässä vaiheessa huomasin auton olevan poliisiauto.

                          Ihmettelin, että millainen käsitys poliiseilla on turvavälistä. Muut ei saa roikkua perässä, mutta he saa? Olen ollut siinä uskossa, että heidän pitäisi toiminnallaan näyttää esimerkkiä...

                          Comment


                          • Tuli tosta perässä roikkumisesta mieleen...

                            Ihan helvetin usein kun ajaa motarilla rajoitusten mukaan( Fiasko ei paljoa nopeammin edes etene ja melu kabiinissa on jo sadassakahdessakympissä vähintäänkin riittävä :) ) ni takaa tulee joku harmaa korolla reipasta ylinopeutta, helvetillinen paniikkijarrutus ja sit jäädään ajelemaan metrin päässä takapuskurista. Vaikka vasen kaista olis vapaa, ei ymmärrä...

                            Toinen asia minkä Fiestan ratissa olen huomannut on se että kolmion takaa ei saa tulla toisen auton eteen, mut vanhan voortin eteen saa tulla ihan mistä tahansa, ja sitten alkaa ihmettelemään että missäs se kaasupoljin ja kolmosvaihde olikaan. Ens kerralla ajan päin, prkl! Täytyy vaan poistaa lisävalot sitä ennen, ne kun on ratin lisäks ainoa arvokas asia koko autossa :D

                            Comment


                            • Nyt on tullut tavaksi ohitella bussipysäkkien kautta noilla kehäteillä , jotenkin ei vaan ole reilua, kun muut seisoo jonossa. Toinen hauska piirre on tuossa kehä ykkösellä, porukka kääntyy Maununnevaan ja oikaisee sieltä, koska tuohan on etuoikeutettu tie Hämeenlinnantien rampille . Jono kulki tuohon saakka hyvin, mutta sitten pysähtyi kuin seinään.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja Jani
                                Tuli tästä mieleen, että olin viime lauantaina ajelemassa kotiin päin n. klo 1.00. Käännyin Noljakanrampista kuopiontielle, Lappeenrannan suuntaan. Kiihdytin ripeästi kahdeksaankymppiin ja katsoin, että tie on aivan tyhjä. Ajelin nelikaistaista ja näin, että kaukana perässä tuli mäen/mutkan takaa auto. Tie muuttui kotvasen kuluttua kaksikaistaiseksi ja huomasin, että auto onkin jo aivan puskurissa kiinni! Tässä vaiheessa tunnistin valot transportterin valoiksi, mutta auto oli niin lähellä, etten nähnyt onko se poliisi vai ei, kun valotkin häikäisi pimeässä sen verran. Käännyin seuraavasta rampista ylös ja takana tuleva auto jatkoi matkaa suoraan. Vasta tässä vaiheessa huomasin auton olevan poliisiauto.
                                Omalle kohdalle osui tuollainen Poliisin toimesta varvatuksi tuleminen tässä joku viikko takaperin Loviisan kohdalla itäänpäin. Olin juuri tulossa Valkon rampin kohdille, kun takaa tuli Transponder jumalotonta hojoa. Hetken jo pelästyin, että ne minua jahtaavat, mutta vilkut ei olleet päällä.. Katselin vaan, että onpa niillä kiire ja jos on, voisi siitä ilmoittaakkin.

                                Valkon sillan alla, jossa leveäkaistatie on jo päättynyt, Posiilien eteen tuli Corolla, joka ei edes oikein älynnyt antaa tietä, kun vilkut pasahti päälle vasta kun joku tuli vastaan ja aloittivat ohituksen! Samaa meinikiä näytti jatkuvan Tesjoen kohdallakin, joskaan ihan yhtä älypäistä toimintaa ei enää näkynyt.

                                Seuraava havainto olikin sitten Susikosken sillan jälkeisellä levähdysalueella, jossa oli pysäytettynä joku kaasurekka pitkissä kilvissä..

                                Comment


                                • Sinne meni niiden uusien audien ledivalojen hienous, tullut nähtyä niitä lähiaikoina liiankin usein, VOLVOISSA!

                                  Comment


                                    Eilen tossa merituulentiellä Espoossa ajelin ja hokasin että maija lähti samaan suuntaan risteyksestä perään. Siinä alkoi sitten 30 rajotus (tietyö jossa ketään ei töissä), joten otin sen 35 mittariin. Hetken pysty maija ajamaan sitä vauhtia perässä ja sitten pinkasivat reiluun ylinopeuteen. Tuntuu muuten tosi hitaalta toi 30 kaksikaistasella tiellä. Seurailin sitten sitä maijaa ja perässä ei pysynyt kun oli omassa autossa 10 yli sallitun.

                                    Noissa ilta/vkl 30 alueissa vois hyvin helposti menettää korttinsa kun tuokin on normaalisti 60 kaksikaistatie.

                                    Comment


                                      Ajoin samassa kohtaa illalla noin 29km/h. Maija meinasi ohittaa, mutta jättäytyi taakse. Seuraavalle pysäkille olisivat puhalluttaneet, mutta jauhettiin niitä näitä, ja sitten miehille tuli jotain tärkeempää tekemistä :)

                                      Epäilyttäväähän on ajaa tasan tai alle rajoitusnopeuden.
                                      Ei siinä - kunnioitan heidän työtään!

                                      Comment


                                        Torstaina Valkealassa sattui pari jonoa eteen ajelemassa selvästi alle sallitun. Ensimmäistä katselin yhden selkeän ohituspaikan verran ja kun kukaan ei mennyt etummaisesta ohi, päätin seuraavalla aloittaa jonon ohittelun. Hyvä paikka sattui, kun koko jonosta pääsi kerralla (4 autoa) ja edessäni ajanut Sitikkakin tuli samoilla lämpöisillä. Sitikka tulikin perässä sitten siihen asti, kunnes käännyin ko. tieltä pois. Saman teki seuraavasta letkasta perään ampunut E39-BMW.
                                        Mikähän siinä on, että ohitustarve ilmaantuu vasta, kun joku muu on sen ensin tehnyt?

                                        Tänä aamuna löytyi oikein maanteiden ritari/ritaritar, en ole varma. Vähän vastaavassa tilanteessa, kun muut edellä olleet eivät näyttäneet olevan menossa siitä rekasta ohi, lähdin itse. Edellä ajanut Corolla lipui ohittavalle kaistalle pikkuhiljaa ilmeisesti peileihin paljon katselematta ja ilman vilkkua, josta muistutinkin pitkien väläyksellä. Kiirekin meinasi tulla, kun jouduin vauhtia vähän pudottamaan ja rekan eteen jäi luonnollisesti myös pienehkö väli Corollan palattua kaistalle eteeni. Tästäkin syystä jouduin ajamaan aika lähellä Toyotan puskuria ohituksen ajan.

                                        Tiedä sitten mikä oli liikaa Toyotan kuskille, kun jossain välissä sen ohitettuani liimaantui Corolla puskuriin, jopa useita kertoja, kun ohitettavia jonoja oli muutama. Viimein sitten leveäkaistatiellä leikkasi allekirjoittaneella kiinni, kun ajoin ihan tien oikeaa reunaa ja Corolla roikkui puskurin tasalla keskiviivan viertä pitkin. Pudotin kruisen pois päältä, josko Toyota kuski rohkenisi ihan ohi asti, eikä tarvisi ajaa edes ylinopeutta, mutta ei. Hyvä ettei ajanut perään! Ohittamisaikeita ei ollut ja tie oli tasan tyhjä niillä kohdin. Siinä se sitten roikkui puskurissa, kunnes ajoi Koskenkylän rampista ylös ja itse jatkoin moottoritietä.

                                        Seuraavaksi joku kysyy, että pitääkö sitä kaahata tuhatta ja sataa ohi. No, ohituksissa oli paikoin ylimääräistä (mittarin mukaan), mutta ei se anna mielestäni lupaa heittäytyä ääliöksi, eikä tee samalla vauhdilla perässä roikkumista yhtään fiksummaksi. Jos noin herkästi provosoituu, suosittelisin jotain kurssia tuohon ongelmaan.

                                        Comment


                                          Tänään joku pakettiauto ajeli edessä ja tultiin pienelle sillalle joka menee ison virtaavan ojan yli niin yhtäkkiä se teki väistöliikkeen oikealle penkan puolelle ajaen melkeen alkavan kaiteen päätyyn. Semmonen perus metallikaide kuin esim. moottoriteilläkin näkyy. Tiellä ei edes ollut mitään ylimääräistä jota olisi pitänyt väistää. Sydän pomppas kurkkuun itellä ku aattelin että kohta rytisee. Ei varmaan 30cm:stä paljon enempää jäänyt väliä kaiteen päätyyn.

                                          Tiedä sitten jos kuski rupes tonkimaan jotain vänkärin puolelta tai säätämään radiota tms., mutta typerää kyllä tommosessa kohdassa ruveta jotain räpläämään.

                                          Comment


                                          • Helsingin keskustassa tänään kipsutteli noin kolmikymppinen missin mittoihin mahtuva naishenkilö ulos Marimekon myymälästä kädet täynnä design-merkkien vaatekasseja, meni kauppakassiinsa, joka oli pysäköity sakkopaikalle invatunnus tuulilasissa (ei taatusti kuskia varten, ellei blondius mene invalidin piikkiin), ja ropisteli nastarenkailla pois paikalta. Tuosta enää puuttui ylinopeutta päin punaisia, tai ehkä hän suoritti sen temppun seuraavan kulman takana.

                                            Comment


                                            • (ei taatusti kuskia varten, ellei blondius mene invalidin piikkiin)
                                              Tarkistitko pysäköintiluvasta vai mistä mahdoit tuollaisen päätellä? Se ei todellakaan näy aina päälle!

                                              Comment


                                              • Eikö invapaikat ole liikuntavammaisille, eikä niille joilla muuten vaan on pää pipi.
                                                Tullu pari kertaa huomautettua noille ketkä pysäköi inva paikalle (näillä ei ole ollut invakorttia) niin vastaus on yleensä että ku tämä parkki on lähellä.

                                                Comment


                                                • Ja tässä tapauksessa ei ollut edes mikään invapaikka.

                                                  Comment


                                                  • Eipä tuo luetun ymmärtäminen minulla näin illalla toimi :)

                                                    Comment


                                                    • Eikö invapaikat ole liikuntavammaisille, eikä niille joilla muuten vaan on pää pipi.
                                                      Pysäköintiluvan saa jos täyttää haittaluokan 11 kriteerit. Esimerkiksi ainakin osa MS-tautia sairastavista ihmisistä kuuluu tuohon luokkaan. Kyseinen sairaus ei vaikuta liikkumiseen (välttämättä) aina vaan oireet tulevat satunnaisesti, joten myös normaalisti liikkuva ihminen voi olla oikeutettu invapaikan käyttöön.

                                                      Sillä pysäköintiluvallahan saa sitten parkkeerata myös muualle kuin invapaikalle:
                                                      Ake.fi
                                                      Vammaisen pysäköintiluvalla, tai vastaavalla asianomaisen ulkomaisen viranomaisen myöntämällä luvalla, jossa on kansainvälinen vammaisen tunnus, saa vammainen henkilö tai häntä kuljettava pysäköidä ajoneuvon:
                                                      1) maksulliselle pysäköintipaikalle maksua suorittamatta
                                                      2) alueelle, missä pysäköinti on kielletty liikennemerkillä 372 tai 373 (ks. liikennemerkit) ja
                                                      3) sellaiselle pysäköintipaikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on rajoitettu liikennemerkein, rajoitusta pidemmäksi ajaksi.

                                                      Tieliikennelaki koskee vain yleisiä alueita. Yksityisillä alueilla, kuten lentokentillä, kauppakeskuksissa, piha-aluilla jne. käytäntö voi olla poikkeava ja näiden alueiden omia sääntöjä ja ohjeita on noudatettava.
                                                      Viimeksi muokannut Dieselman; 26.5.2009, 12:26. Perustelu: Typo

                                                      Comment


                                                        Juurikin näin. Tuohon omaan "perhevankkuriin" vääntäytyy tällä hetkellä marketin parkkipaikalla kolme ihan normaalisti liikkuvaa ihmistä. Kahdella vain sattuu olemaan geneettinen luustonhauraus, joten esimerkiksi hyvinkin vaarattoman oloinen kompastuminen saattaa pistää paikat kipsiin, jolloin liikkuminen ei enää olekkaan normaalia...

                                                        Comment


                                                        • Eilen Uuron pitkällä suoralla näkyi hiano kupla joka puski eteen päin vasen takajarru savuten... Ja tänään prisman ulos ajoliuskalla kontiolahteen päin oli renoo scenic konepelti auki ja kuski juoksi hirmusta vauhtia laakkosen suuntaan. Mitä kerkesin taustapeilistä seurata siinä pois kiihyttäessä niin jonkin näköinen leimahdushan sieltä konetilasta tuli... liekkö sen enemäpää kärvähtänyt?

                                                          Comment


                                                          • Joskus tuntuu, että liikennetiedotteiden julkaisu kestää aivan tolkuttoman kauan.
                                                            Pitäähän se biisi soittaa ainakin loppuun ja mainokset päälle.
                                                            Tai jos sininutut oli tällä kertaa yyberisti nopeita.

                                                            Comment


                                                            • Saisivat käyttää enemmän näitä TP-tiedotteita. Audin mankka lopettaa iPodinkin soiton sellaisen ajaksi, joten menevät tehokkaasti perille.

                                                              Useimmiten ne toisaalta kertovat jonkun rekan ojaanajosta 800 km päässä toisella puolen Suomea joten kai tuo on sitten sen kohdistamisongelman takia vähemmän käytetty. Pitäisi lukea speksit että voiko noita lähettää alueellisesti.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X