Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • On se jokseenkin laitonta, ellei ole tapahtunut kolari tms.
    Täysin laillista käytettäessä ilmaisemaan, että on joutunut pysäyttämään ajoneuvon yllättävään paikkaan. Tässä tapauksessa mielestäni muille autoilijoille välittyvä viesti olisi väärä - Tosin onhan se parempi että ohittaa edes varovaisesti kuin kokonaan hidastamatta.

    Omasta mielestäni kyllä Keski-Euroopan tapa ilmaista hätävilkuilla myös poikkeuksellisen hitaasti etenemisestä pitäisi sallia Suomessakin.

    Comment


      Suomessahan ei tunnetusti saa käyttää hätävilkkuja tai soittaa torvea muulloin kuin ydinsodan syttyessä.

      Comment


      • Täällä ruotsissa on kans kyllä tapa näyttää todella hitaasti (yllättäin) liikkuvasta letkasta hätävilkuilla, joka on minun mielestä todella hyvä asia turvallisuuden kannalta.

        Comment


          Täälä maakunnissa kun on noita hirvieläimiä, niin kun semmosen takia olen hidastanu, niin olen laittanu noita vilkkuja päälle. Ei oikein muuta keksi, millä estää takaa tulevaa ohittamasta miljoonaa ja mahdollisesta hirvikolaria.

          Comment


            Hätävilkkujen ja torven käyttö olisi kyllä todella tervetullutta tännekin ihan yleistymiseen asti.

            Comment


              Näin juuri äsken tapahtuneen ketjukolarin Lempääläntiellä keskustasta noin 4 kilometriä Lempäälän suuntaan.

              4 autoa ketjussa. Jonon viimeisellä eniten keula lytyssä. Jonon eka auto oli ehkä vaihtanut kaistaa katsomatta sivulle ja siitä syntynyt suoralla tieosuudella kyseinen konflikti.
              Viimeksi muokannut RS2; 4.12.2008, 21:06.

              Comment


              • Kutostiellä Reijolan ohituskaistan jälkeen ajoin Lappeenrantaan päin kun yht'äkkiä edessä ajanut Vectra ajautui tien sivuun, osui lyhtypylvääseen ja päätyi ojaan. Hienosti välähti kun tolppa meni poikki. Kuskille ei käynyt ilmeisesti mitään kun itse nousi autosta ja puhui suht' järkeviä, mutta auto meni kyllä lunariin. Taisi nukkua kaveri rattiin, ainakin tämän uutisen mukaan: http://www.karjalainen.fi/Karjalaine...n_4845718.html
                Viimeksi muokannut turbokiisseli; 4.12.2008, 18:47.

                Comment


                • Parisen viikkoa sitten näin Oulussa liikkuvien uuden lelun: musta Golf R32. Eli muistakaa, että ei kannata ihan jokaista mustaa R32:sta alkaa kyykyttämään. :)

                  Comment


                  • jaa se on musta. tiesin vaan että ne oli käyny semmosen hakemassa.

                    Comment


                      Jonkun hopea vissiin A4 B6 Avant näytti olevan aamulla Järvenpään pohjoisen motarinliittymän kohdalla syvällä ojassa. Eikä motarilla vaan sillan alla juuri motarin liittymiskaistan risteyksessä. Ei mitään käsitystä miten sen on sinne saanut ja vielä perä edellä. Vaatii jo luovuutta saada se siihen asentoon ojaan. Poliisi oli hinausauton kera sitä pähkäilemässä.

                      Comment


                        Tuo harmaa kutonen oli ottanut yhteen tummanpunaisen golffin kanssa.
                        Golffi seisoi höyryävänä rautakasana vasemmanpuoleisella kaistalla vanhan lahdentien suuntaan päin mennessä.
                        Olisiko golffi tullut pohjoisesta motarin ramppia alas?

                        Comment


                          A6:nen se tosiaan taisikin olla. Motarille kurvatessa ei pimeässä oikein erottanut, että kumpi avantti se oikein oli. Kello oli jo jotain 8.30, kun itse kurvasin Helsingin ramppiin.

                          Golfia en nähnyt, mutta tuo selittää kyllä miten ihmeessä se oli sinne saatu. Luultavasti tullu pohjoisesta ramppia alas ja eteen. Se ramppi muuten päättyy jotenkin yllättävän nopeasti tai ainakin itse sitä ajaessa se risteävä tie vain jotenkin aina tulee yllättävän nopeasti eteen. Tai sitten koukannut Vanhan Lahdentien suunnalta kohti etelän ramppia ja suoraa ajavan eteen.

                          Comment


                          • Koulukaveri on töissä Oulussa poliisina. Kävi ohikulkiessa näyttämässä sitä R32:a, kun oli työkaverinsa kanssa hakemassa sitä Tekniikkakeskuksesta. Ei ole Oulun Liikkuvan Poliisin käytössä. DSG-vaihteinen. Vaimolla kun on samanlainen, niin jonkinlainen kokemus autosta on itsellänikin. Väittäisin, että sopii hyvin poliisin kulkineeksi; tosin DSG:n kestävyydestä poliisikäytössä (siis erittäin kovassa käytössä) ei vielä kokemusta oikein ole. Kaverini ollut tähän saakka hyvin tyytyväinen.

                            Comment


                              Eilen ajoin Hämeentiellä Helsingissä hautausauton ohi. Kyydissä oli ainakin arkku, en tiedä oliko auto "asiakasajossa". Puolison kanssa molemmilla meni pasmat sekaisin kun huomattiin että kuski polttaa tupakkaa.

                              Muutamaa minuuttia myöhemmin ihmettelin saman auton epävarmaa etenemistä konetiellä. Syy selvisi kun ajettiin ohi: nyt kuskilla oli kännykkä korvalla ja tupakka toisessa kädessä.

                              Eihän se kyydissä oleva "asiakas" tietenkään valita mutta meidän mielestä ao. kuljettajan käyttäytyminen oli erittäin mautonta. Auto oli Volvo ja rekkari alkoi kirjaimilla VIT. Ehkä joku tunnistaa tai tietää mistä toimistosta oli kyse ja osaa välttää sitä. Ja tiedän kyllä että on olemassa ruumisauto.com tjsp ja näiden autojen harrastajat mutta nyt ei ollut kyse sen porukan jäsenistä.

                              Comment


                              • Alkuviikosta uusi Mersun GL-maasturi tuli vastaan. Aamu alkoi paremmin kun huomasin rekisterin: ON-150.

                                Comment


                                • Tänään Jyväskylän rantaväylällä Q7 3.0TDI, musta ja tummilla laseilla. Ei muuten mitään kovin ihmeellistä, mutta tämä oli taksi. :)

                                  Comment


                                    Tää nyt menee vähän offtopikkiin, mutta osaako joku aamuliikennettä useamminkin nähnyt sanoa, kauanko pitää varata ajoaikaa Tapiola Gardenista Vallillaan aamulla kahdeksan nurkilla? Ja onko jotain muitakin reittisuosituksia kuin navin tarjoama. Tietämättä mitä navi tarjoaa.

                                    Ja tarkennetaan sen verran että kysymys koskee tiistai- ja keskiviikkoaamuja.

                                    Comment


                                      kolme varttia ehkä? Siinä ajassa pitäisi kyllä ehtiä ainakin.

                                      Tuo kartat.eniro.fi ehdottaa länsiväylää. Itse kuljen aamuisin siis juuri samankaltaista reittiä,
                                      ja itse ajan kyllä mechelininkatua caloniuksenkadulle asti, ja siitä runebergin-helsingin-
                                      sturenkadulle.

                                      Mutta tapioilasta ajaisin kuitenkin lehti-kuusisaaren munkan ja tukholmankadun avulla
                                      nordenskiöldinkadulle ja siitä vallillaan. Minkäänlaista kokemusta aamuliikenteen tiheydestä
                                      minulla ei tosin ole noilta reiteiltä.
                                      Viimeksi muokannut haraldh; 8.12.2008, 09:14.

                                      Comment


                                      • Ehkä olin vielä hieman yössä, kun töihinpäin ajelin. Tuossa tampereen härmälän alueella, siinä k-kaupan kohdalla olevissa valoissa. Yksi vihreistä valoista, olikin teipattu hieman -> kannabis kukka näkyvissä. Piti hieman hieraista silmiään :D Tuolla vastaava kuva

                                        Comment


                                        • Tommosen datsunin bongasin haminassa tänään, rajan yli luultavasti menossa. LIvenä oli jotenkin pitkän oloinen.
                                          http://www.importjap.com//wp-content...icial_side.jpg

                                          Comment


                                            Kas, 100A Coupe:han se.

                                            Comment


                                              Jopas näyttää olevan junasulakkeen (100A) EvoII-malli. Olisihan tuon voinut meidänkin pihaan jättää vaikken tietokonepelissä olekaan sitä ajanut...

                                              Comment


                                                Quattro kertomus tältä päivältä:

                                                Olin Kuopiossa käymässä ja lähdin 5-tielle päin keskustasta Tasavallankatua kohti ammatti-opiston(?) oikealta puolelta, kuopiolaiset tietävät mikä kaartava jyrkkä ylämäki siinä on. No siinä oli 300CE mese poikittain jäisessä mäessä, ja sen takana pari kolme autoa hätävilkut päällä. Koukkasin sitten kävelytien kautta mersun eteen ja kysäisin eturenkaille hiekkaa mättävälle tädille että tarviaako apua:D Hän siinä sitten että ei liiku mihinkään ku on niin liukasta ja takaveto auto.

                                                Sanoin että mulla on köysi mukana ja voin kiskoa mäen päälle, johon täti sitte että onko "sinulla etuveto". "Ei ku neliveto" vastasin. No pistin köyden välille ja sanoin tädille että paina sinäkin kaasua, mut sanoi että automaattia ei saa hinata vaihde päällä. Yritin selittää että paina vaan kaasua reilusti ni ei mitään hätää. No sit siihen tuli joku kaveri vinoilemaan että meinaatko että audi jaksaa vetää. Mä siihen että joo jos vaan pitoa löytyy. Täti kysy sitten tyypiltä että saako automaattia hinata, kaveri siihen sitten että pistä vapaalle N asentoon. Täti teki työtä käskettyä.

                                                Pistin tasauspyörästön lukon päälle ja vedin köyden kireelle. Nostin hieman kierroksia ja rupesin laskemaan kytkintä ylös, pyörät sutaisivat muutaman kierroksen ja VOLA, ilman mitään sutimista coupe mese nousi pitkin rinnettä vaihde vapaalla!

                                                Oli täti kiitollinen kun hänet tasamaalle sain. Kaivoi kaikki kolikkonsa lompakosta kiitokseski:D Että tämmönen tapahtuma talvisessa liikenteessä, kiitos kuuluu quattrolle, ois pitäny tädille todeta:)

                                                Comment


                                                  -- eturenkaille hiekkaa mättävälle tädille että tarviaako apua:D Hän siinä sitten että ei liiku mihinkään ku on niin liukasta ja takaveto auto.
                                                  Meinasi, että takaluisun voi vielä korjata, mutta puskua ei :)

                                                  Comment


                                                    Aijaijaijai, olisi pitänyt tädille todeta ettei tästä rahalla selvitä....

                                                    Comment


                                                      Aamun "ruuhkassa" seurasin erästä johtotähden kuljettajaa joka yritti epätoivoisesti pujotella. Kertaakaan ei vilkku käyttäny vaikka 2km matkalla vaihtoi kaistaa toista kymmentä kertaa. Lopputuloksena puhdas nolla, ei päässyt yhtään nopeammin kuin muut.

                                                      Teki mieli pysäyttää heppu ja poistaa vilkun viiksi tarpeettomana.

                                                      Comment


                                                        Aijaijaijai, olisi pitänyt tädille todeta ettei tästä rahalla selvitä....
                                                        No jos ois ollu muuta ku kukkahattutäti, ni ois voinukkin vaikka:)

                                                        Comment


                                                          LuontoVisalla liukkaassa mäessä :)

                                                          Quattro näytti taas kyntensä.

                                                          Comment


                                                          • eilen Hämeenlinnan kohdalla motarin varrella BMW oli tulessa, oikean puolen etukulmassa oli liekit, liekö saanu sammutettua, ei ainakaan ollut enää tänään siinä..
                                                            Viimeksi muokannut jasso; 11.12.2008, 15:11. Perustelu: Siirretty. Olepa hyvä...

                                                            Comment


                                                            • Ylempänä puhuttiin Datsunista. Minä näin Helsingin ruuhkassa toisenlaisen. Nykyään erittäin harvinainen.
                                                              http://www.motorbase.com/uploads/200...bassindale.jpg

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X