Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kukas myöntää ollensa tänään siinä joskus 12:30 aikoihin lähössä s3:lla ruoholahesta länärille ja oli vähän lipsahtanu. Työkaveri kertoili.

    Comment


    • Postiauton kanssa valoissa

      Vaasan maasillalla on joku tietyö ja keskustaa kohti menevät 2 kaistaa supistuvat liikennevalojen jälkeen n. 100 metrin päässä yksi kaistaiseksi siten että vasen kaista jatkaa suoraan.

      Tulin liikennevaloihin ja otin normaaliin tapaan oikean kaistan, kun "paalupaikka" oli tyhjänä. Vaasalaiset eivät ole tunnetusti mitään erityisen nopeita lähtiöitä liikennevaloista. No, tällä kertaa viereisellä kaistalla oli postiauto. Ei mikään pieni jakeluauto vaan sellainen kuorma-auto. Tämä kaveri ei ilmeiseti ollut paikallinen. Jo ennen kuin valot vaihtuivat vihreäksi tämä postimies lähtee kiihdyttämään noki pöllyten. Olin niin yllättynyt tilanteesta että joutui painamaan oikein kick downin pohjaan. Kakkoselle vaihtaminen ontui Posti-Patella sen verran pahasti auto näytti jäävän risteysalueelle.

      Kyllä nauratti tämä episodi. Toivottavasti postikuski oli myös huumorimielellä liikenteessä :-)

      Comment


      • Tos näkee kyllä huippusuorituksia päivittäin. Ja sitte ne rajatilanteet ku pukkaa vielä palokuntaa pillit päällä takaa. Voi voi... =)

        Comment


        • Aamulla tuttuun stoppiristeyksen pysäytysviivan ja suojatien eteen oli (oikeaoppisesti) pysähtynyt auto kääntyäkseen risteyksestä vasemmalle. Tämän auton takaa lähestyi mersu: kuskilla kännykkä vasemmalla korvalla , mikä tehokkaasti esti näkemisen vasemmalle. Mersukuski ohitti stop -merkin, pysäytysviivan ja suojatien eteen pysähtyneen auton itse pysähtymättä ja melkein tielle puskiessaan törmäsi risteävää tietä vasemmalta lähestyvään ajoneuvoon. Meitä on moneksi.

          Comment


          • Hopeisen Audi S8:sen perässä ajelin espoossa eilen iltasella, joka karkasi sitten turun motarille. Maukkaan näkönen peli tupla-tuplaputkineen :P~

            Comment


            • meinasin ajaa kolarin ku näin tämän.
              Noin 69-80 vuotias äijä paineli tampereella menemään Nissan 300 ZX vm ~92. Jo niin omituista että vahna äijä ajaa tämmöisellä nuorisosportilla ei vetänyt vertoja siihen miten hän ajoi. Ikkuna oli auki ja sisältä kuului täysillä "TYTÖT TYKKÄÄ TY TY TYYTÖT TYKKÄÄ". Pää liikkui samaan tahtiin rytmin kanssa ja aurinkolasit oli päällä vaikka pilvistä.

              tosiaankin meinasin kolauttaa mersua päin ku näin tämän. kiitos kyseiselle henkilölle päivän nauruista

              Comment


              • Escalator, pitäisikö hänen käyttäytyä ikänsä mukaisesti ja ajaa moottoritietä väärään suuntaan Micralla käsijarru päällä humpan soidessa radiosta? ;D

                Pisteet ukolle, kaikki meistä haluavat olla yhtä pirteitä hänen iässään. No makua voisi siunaantua ehkä vähän enemmän. :)

                Comment


                  Tuollaista pirteyttä en kaipaa edes näin yhä nuorena :)

                  Comment


                  • oli aika herkkäjalkainen rs2 kuski tänään tossa vaasan motarilla..ite olin kuskina kaverin mustalla celicalla.

                    Comment


                    • Pitäähän sitä jotai kivaa tehdä lauantaisin. Eikä heilutella ikkunasta asiattomuuksia =)
                      Viimeksi muokannut kuivis; 23.9.2007, 11:12.

                      Comment


                      • Niinhän se menee. Komea on toi sun risa kyllä.. Harmi,kun en ollu omalla ässällä matkassa..

                        Comment


                        • Moi juha
                          Viimeksi muokannut valis; 1.2.2016, 13:59.

                          Comment


                            Toi puskurissa ajo on erittäin yleistä. Päivittäin kun olen paljon autolla liikkeellä, niin tota näkee niin siviili, kuin perus poliisiautolla paaaaljon.

                            Lieko syy se, että on ne poliisitkin näitä perusihmisiä, eikä välttämättä kovin ajotaitoisia, vaan ajavat puskurissa, kuten muutkin tavalliset tallaajat. Monesti kun on vähän ajaneen kyydissä, niin puskurissa mennään, naiset varsinkin.

                            Edit: niin ja jeesustelijoille tiedoksi, olen itse täydellinen kuski :)

                            Comment


                            • Kokemattomalla kuskilla on vahva usko voivansa pysäyttää ajoneuvonsa
                              äärettömän pienellä reaktioajalla ja jarrutusmatkalla, siksi tämän turvaväli on niin olematon. Pahimmillaan tämä näkyy motoristeissa, varsinkin mopoilijoissa. Itse taas kuulun valtaenemmistöön, eli tunnen olevani vain keskivertoa parempi kuski.

                              Comment


                              • Vaasan liikenteessä bongatun Sisun soralavassa luki jotakuinkin näin: "Otetaan vähän lyhykääsempiä askeleita, mulla on sepeliä kengässä". :D

                                Comment


                                  Itse näin jokin aika sitten persoonallisen mainoksen ilmeisesti kukkakaupan pakettiautossa. "Hurjastelija! Kukat haudallesi myy [liikkeen nimi ja yhteystiedot]." Teksti siis pakettiauton persuksissa.

                                  Comment


                                  • tänään aamulla puistolasta lähti punanen A6 oisko vanhaa mallia(100 sarjaa) lähettiin kehä kolmosta ja jatkettiin lahdentielle kele jäin toiseksi tais olla isommat turbot tai jotain? terv. tinde

                                    Comment


                                      Sunnuntaina, kun illalla ajeltiin mökiltä kotiin loppumatkasta Mäntsälä-Järvenpää välillä Vanhalla Lahden tiellä, tuli pelästyttyä. Pilkko pimeää, ei juurikaan muita autoja. Siinä arvuuteltiin, näinköhän näkyy hirviä, kunnes huomasin jotain kiiluvaa noin sadan metrin päässä tien reunassa. Se oli pikimusta koira irrallaan kävelemässä tien reunaa asvaltin pientareella ja 5-7m päässä tuli keski-ikäinen rouvashenkilö tummassa tuulitakissaan. Ei mitään heijastimia, ei koiralla eikä ulkoiluttajalla.

                                      Ei hitto, kuinka kova tarve on päästää koira ja itse hengiltä? Tiellä on 100km/h nopeusrajoitus, ei asutusta, vain korpea ja sysimustaa. Pientaretta on vain se asvaltin reunaviivan takainen kaistale, sen jälkeen on syvähkö oja.

                                      Ehti oikeasti pelästyä, kun vasta ihan kohdalla huomasin tuon. Kuljettaja huomasi vasta kun varoitin, että jotain taitaa tuossa mennä. Ei tulisi itsellä mieleenkään lähteä tuon tien varteen ulkoilemaan ja vielä pitää koiran irti. Jopa päivällä se on todella turvaton paikka.

                                      Kohta on Mäntsälässä yksi koira ja rouva vähemmän.

                                      Comment


                                      • Minkähän kuolemattomuusmoodin nämä kyseiset sankarit ovat syksyisin kytkeneet päälle ulos mennessään? Vartin yli kuusi, kun lähtee pihalle koirien kanssa, on jo hyvin pimeää ja varmaan viisi kuudesta kevyen liikenteen kulkijasta on vailla valoja ja heijastimia.

                                        Juuri uutisoitiin, että vakuutusyhtiöt ovat hyvin penseitä korvaamaan, mikäli vahinkotapahtumaan liittyy alkoholin käyttöä. Laajennetaankohan käytäntöä myös onnettomuuksiin, joissa ei ole käytetty heijastimia, pyöräilykypärää taikka pyörän valoja?

                                        Kun koiran kanssa liikkuessaan itse on väylän toisessa reunassa ja koira haistaa jotain kiinnostavaa väylän toisessa reunassa ja kuin tyhjästä ilmestyy valoton pyöräilijä, joka luulee tulleensa havaituksi, tulee kiire kiskoa hihnaa lyhyemmäksi.

                                        Mihinkähän soittokellot ovat polkupyöristä hävinneet? Olisi todella huomaavaista, että ilmoitettaisiin, kun ollaan takaa tulossa ja väylällä voisi olla ahdasta muutoin.

                                        Comment


                                          Kellosta on tullut torven tapainen paha, jota ei saa käyttää, mutta toisaalta taas pitäisi käyttää. On röyhkeää, jos soittaa kelloa koko väylän leveydeltä löntysteleville rouville, mutta on myös aivan hirveää törkeyttä, jos ajaa ohitse ilman kellon soittamista...

                                          Eräs tuttu vastasi kysymykseen miksi hän ei käytä heijastinta, että hän näkee kyllä ne autot. Ihme on, että hän yhä elää.

                                          Comment


                                            Joo näkeehän se jalankulkia autot, (eli näkee sokean autoilijan joka ei näe häntä) Tässä tapauksessa kävelijän pitäisi melkeimpä hypätä ojaan jotta olisi turvassa.

                                            Ite pelästyny monta kertaa kun joku kävelee lumisella/loskasella auraamattomalla tiellä ajo urissa ettei kengät kastu, tossa kun sattuu tuleen vielä joku vastaan niin:(

                                            Comment


                                            • Kokeilkaapa seuraavaa jos uskallatte:
                                              Eli varatkaa hansikaslokeroon muutama heijjastin kun jossain niitä näette mainos tavarana jaettavan. Sitten kun tuo likipiti tilanne yllättää niin kulkupeli ympäri ja viette puhuttelun kera sen heijastimen mummolle.

                                              Pokkaahan tuo vaatii, mutta ei siitä raastupaan joudu. Juu,,,tunnustan etten ole tehnyt tuota kun pari kertaa, mutta ainakin olen "varman huhun" kuullut että se entisen kotikyläni mummo alkoi käyttää heijastinta tuon jälkeen. Muistaakseni joka kerta siinä on niin käynyt että mummo / pappa ei oiken saanut sanaa suustaan ennen, kun poistuin paikalta. No ei ne ainakaan kovin pahasti ole edes pelästyneet moista ja hyvä vaan jos vähän säikähtävätkin.

                                              Comment


                                                Arto, ideasi on kyllä erittäin hyvä. Täytyy varmaan ruveta toteuttamaan.

                                                Eikös muuten nykypyörissä ole heijastimia laitettu valmiiksi pinnoihin kiinni? Pari kertaa olen säikähtänyt puolikuoliaaksi yhtäkkiä tietä ylittävää pyörää jotka ei todellakaan ole näkynyt ennenkuin suoraan valojen edessä.

                                                Comment


                                                • Auton jarruihin pitäisi kytkeä sellainen paniikkitoiminto, että kun joutuu jarruttamaan tönkkönä noitten valottomien ja heijastamattomien idioottien takia, töötti antaa samalla "huomauttavan" äänensä. Audin torvet ainakin erottaa.
                                                  Siinä voi olla vastapuolella heikot housussa ja kun vielä kävelee esim. kauhusta jäykän jalankukijan luo ja paiskaa tuollaisen heijastimen reippaalla ranneotteella kiinni käsivarteen, saattaa oppi jopa mennä perille.

                                                  Comment


                                                    Uusissa fillareissa on kumissa heijastinnauha vakiona. Erittäin nerokas keksintö.

                                                    Comment


                                                    • Nuorena laiteltiin heijastimia pinnat melkein täyteen. Kissansilmää oli eessä ja takana. Sitten vielä oli turvaviiri. On ruma joo mutta helvetin toimiva kapistus. On varmaan minunkin henkeäni joskus junnuaikoinaan suojellut.

                                                      Comment


                                                        Lenkillä tuli nähtyä taas yhtä sun toista. Yhdessä Järvenpään näin työstäpaluuaikana vilkkaimista, mutta toimivasti valo-ohjatusta risteyksistä, Pohjoisväylä-Sipoontie, oli tapahtunut jokin kolari. Kaksi autoa oli hieman tönäissyt toisiaan, mutta olivat jo hinurin lavalla ja poliisi puhutteli pientareella syyllisiä. Kolari oli siis jo ohi eikä haitannut liikennettä. Mikä pysäytti katsomaan, oli sattumalta samaan aikaan risteyksessä oleva henkilöauto.

                                                        Tämä auto oli aikeissa kääntyä vasemmalle. Kiinnitin huomiota autoon, sillä se seisoi jonon ensimmäisenä valojen pysäytysviivan väärällä puolella. Luulin ensin, että on näitä hieman pitkäksi mentyjä pysäytyksiä, mutta eipä ollutkaan. Siinä se seisoi vilkku päällä vasemmalla yhä, kun valo vaihtui vihreäksi. Suoraan tulevat väistettävät autot loppuivat, mutta tämä kyseinen auto ei rohjennut lähteä. Heilui vähän eteenpäin, nytkähti ja liukui aavistuksen taaksepäin. Valot vaihtui takaisin punaiselle ja auto jäi paikoilleen.

                                                        Katselin tovin, mitä tuleman pitää. Auto oli jo niin pitkällä, että oli puoliksi risteävän tien päällä, jolloin sitä suoraan ajavat autot joutuivat jo koukkaamaan. Valot vaihtuilivat, auto aina vähän nytkähteli, mutta ei uskaltanut lähteä liikkeelle. Taakse kertyi jo vasemmalle myös pyrkivistä yli kymmenen auton pitkä jono. Ainakin 10min siinä katselin ennen kuin lähdin jatkamaan matkaa. Kaukaa näin auton olevan yhä keskellä risteystä.

                                                        Vain muutamat soittivat torvea, mutta yksikään auton takana jonottava ei soittanut kertaakaan. Ihme hermot, kun jaksoivat 10min seistä hiljaa törttöilevän liikennetukon takana. Itse olisin jo 5min jälkeen painanut vihreiden valojen vaihtuessa torven pohjaan. En tiedä miten lopulta kävi. Toivottavasti ne risteyksessä olevat poliisit lopulta huomasivat tilanteen, ja kävivät korjaamassa talteen. Täysin jumiin risteys ehti kuitenkin jo yhdestä suunnasta mennä.

                                                        Autossa näytti istuvan kauhunkankea keski-ikäinen mies.

                                                        Comment


                                                        • Oikeastihan se on niin, että tuossa tilanteessa ei saisi käyttää äänimerkkiä, ellei kyse tosiaan ole vaaran välttämisestä:
                                                          Milloin vaaran välttämiseksi on tarpeen, kuljettajan on annettava ääni- tai valomerkki taikka jarruvaloa käyttämällä tai muulla tavalla kiinnitettävä muiden tienkäyttäjien huomiota. Muutoin äänimerkin saa antaa vain taajaman ulkopuolella valoisana aikana ohitettaessa.

                                                          Comment


                                                            Mikä tarkotus tolla ohittaessa töötätessä oikeastaan on?

                                                            Comment


                                                              Eiköhän ohittaessa tööttämisen tarkoitus ole varoittaa, että täältä tullaan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X