Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
    Crash: Onko siellä teidän suunnalla tavallista huonompia kuskeja kun joka päivä raportoit tänne kauppareissulla nähdystä kolarista tai läheltäpiti-tilanteesta? Mä ajan tässä kaupunkiympäristössä 20tkm + 10tkm maantieajot päälle, enkä näe edes viikottain parkkipaikkapusujen tasoisia kolhuja, ambulanssia vaativia kolareitakaan en näe edes kuukausittain.
    Minä taas näen päivittäin kaikenlaisia erikoisia suorituksia joiden takia olisi syytä ottaa ajolupa pois ja auto valtiolle. Tällä tarkoitan liikenteessä haahuilevia hahmoja joilla ei tunnu olevan mitään tietoa siitä minne ovat menossa, eikä havaintoa siitä että liikenteessä on muitakin. En vaan jaksa ihan päivittäin raportoida kaikista.

    Comment


      Joku vähä-älyinen A2 kuski viiden pintaa kehä ykköstä itään. Ohitteli iltapäivä ruuhkassa sen minkä kerkes ja jos ei ohi sillä hetkellä päässyt, ajoi n. metrin parin päässä edellä ajavan perseessä.

      En ymmärrä ruuhakassa kiihdyttelyä ja ohittelua, kun et kuitenkaan kotona ole yhtään aikaisemmin. Ääliö.

      Comment


      • Se on toi Crashin kymmenesti tässä ketjussa manaama Holman liikenneympyräkin saatanan aikaansaannoksia
        Lahdessa (ainakin) noita ympyröitä on viime aikoina viljelty enemmänkin. Prkl... Kaikilta liikennesuunnittelun virkamiehiltä pitäs ottaa harpit pois... >:/

        Comment


          En kyllä yhtään ihmettele, vaikka Lahdessa sattuis ja tapahtuiskin joka päivä. Vuoden verran kävin siellä viikottain aikoinaan ja yhtään hyvää kokemusta ei liikenteestä ja kaupungissa vallitsevasta liikennekulttuurista jäänyt. Mistä lie johtuu, että on moinen käytös pesiytynyt juuri Lahteen.

          Ja ei herneitä kellekkään, tämä nyt vaan on oma kokemukseni.

          Comment


          • Liikenneympyrä on kyllä monessa paikassa pelastanut ainakin RS2:n kyljet kaikenlaisilta koheltajilta, ehtii nimittäin yleensä itse jarruttaa jos joku ei ole oikein tässä maailmassa mukana. Eilenkin tuossa Kariston ympyrässä ajoi edellä 1.8T B5:llä ulkokaistaa, oli ilmeisesti paikkakuntalainen ja tiesi paikan kun osasi jarruttaa ajoissa vasenta sisäkaistaa kiertäneen reikäpään poistuessa yllättäen ilman vilkkua ympyrästä. Jos joku on noin hölmö liikenteessä olisi varmaan ajanut B5:n päälle vaikka olisi perinteinen risteys. Ympyrässä nopeus on hiljainen ja ehtii vielä jarruttaa, tosin toinen voi tökätä perään kun nykyisin ajetaan tappituntimalla mutta itsellä oli pakulla reilusti etäisyyttä kuten yleensä eikä tullut paniikkia.

            Comment


            • Kyllä nyt osittain työhönkin liittyen täytyy sanoa, että kiertoliittymät ovat kaikilta osin parempia kuin liikeenevalo-ohjatut risteykset. Niin liikenteen välityskyvyllisesti kuin turvallisuustekijöiltään. Eri asia vain on nämä tampiot ketkä eivät niissä osaa/uskalla/tajua ajaa tai millään tavalla viitsi tihrustella niitä opasteita, mitä jokaisen kiertoliittymän yhteyteen on asennettu. Huvikseenko niitä siellä vain on? En ymmärrä tuota valittamista noista. Sitten kun tuohonkin risteykseen lykättäisiin valot, niin kaikki valittaisivat, että "piip", kun kestää jonottaa.. Jne.

              Comment


                Tänä aamuna sain työmatkalla (taas) eteeni ihka-aidon Jännittäjän(tm). Olihan keli aika kehno mutta 80 matkanopeus ei ollut mikään tekemätön temppu. Ekan kymmenen kilometrin jälkeen sain kiinni 6 auton jonon joka nussutteli 60-70 km/h suoralla maantiellä. Kirosin jo että mikä saamarin mätämuna siellä vetää letkaa, jos pelottaa ajaa niin auto sivuun ja bussilla loppumatka.

                Ohittelin kahdella vedolla sen junan ja kappas vaan, letkan nokassa paikallisen autokoulun auto. Ensimmäinen reaktio oli "Eihän tuolle nyt voi olla vihainen kun ei vielä korttiakaan ole, ihan hyvällä syyllä ajaa varmaan taitojensa mukaan." Sitten tajusin että mitä asennevammaa siellä viljellään. Autokoulun opettajan jos jonkun luulisi tietävän että selvästi muuta liikennettä hitaammin kulkevat ajoneuvot aiheuttavat sitä ohitustarvetta joka tuossa kelissä on monelle liian haastavaa. Sitten syntyy jono ja alkaa niska punottaa yhdellä jos toisellakin kun aamun työmatkaliikenteen seassa ei matka edisty. Sitten tehdään niitä "turhia" eli vaarallisia ohituksia ja seuraava porras onkin peräänajo ja ketjukolari.

                Miksei voinut sekään opettaja neuvoa oppilasta väistämään bussipysäkille ja päästämään jonon ohitse? Melkein kuulin korvissani moittivaan äänensävyyn käydyn keskustelun joka autokoulun autossa on käyty kun tein q-ohituksen siinä lumimyrskyssä ja jatkoin matkaani että ehdin ajoissa töihini.

                Comment


                  Omalla kotipaikkakunnalla oli juuri hopsiksen mainitsema tilanne: oli kaksi autokoulua toisessa ajettiin rajoitusten/kelin mukaan toisessa törryyttelivät esim 80km/h alueella 50-60 km/h. Myöhemmin kun näki lokinpashalla (80lätkä) varustetun auton niin tiesi kumman autokoulun käynyt. Tietysti jos ekaa kertaa liikenteessä mutta toisen autokoulun autot aina tientukkona.

                  Comment


                  • Haa! Nyt jäi holman liikenne ympyrä historiaan. Muutto valmis nii ei tartte enää sen läpitte ajaa jos haluu kauppaan tms. No katsotaan ku uus reitti kaupunkiin on tuo Vt12 täältä hollolasta. Pullapoikien risteys ja kärpäsenmäki tarjoaa aina jotain hauskuutta tai nähtävää. Ja toisaalta ny vähenee muutenki autoilu ku kauppaan pääsee nopeiten ihan kävellen.

                    Mutta taas tuli oulussakin nähtyä paljon. Monesti kaleva makso kuvista joita tuli napsittua ku osu kolari paikalle. Yleisimmät paikat missä pääs tienaa on se risteys missä on mäkkäri ja prisma limingantullissa sekä kaakkurin sittarin kulmilla.

                    Comment


                      Olisin halunnut kokeilla hinata mäkeen juuttunutta rekkaa 80:sellä mutta emäntä ei antanut. PRKL.:-)

                      Comment


                      • Olisin halunnut pongata aura-auton... en sitten nähny. Minua itseäni auraamattomat tiet ei haittaa Q mut ne toiset... voi tsiisus.

                        Comment


                          Olisin halunnut kokeilla hinata mäkeen juuttunutta rekkaa 80:sellä mutta emäntä ei antanut. PRKL.:-)
                          Veikkaan että ihan hyvä vain, ei tuossa 80 taida massa riittää ;)

                          Comment


                          • Ei sitä tiiä vaikka olis lähteny, se voi olla välillä pienestä kiinni. :p

                            http://www.youtube.com/watch?feature..._sD8yD40#t=61s

                            Comment


                              Alkuperäinen kirjoittaja Metsässä Näytä viesti
                              Veikkaan että ihan hyvä vain, ei tuossa 80 taida massa riittää ;)
                              Joo ei varmaan paikalleen jäänyttä rekkaa jaksaisikaan. Tilanne oli kuitenkin se että nupin oma veto riitti hivuttamaan yhdistemää eteenpäin ryömintä vaihtia. Tuohon ei paljoa apua tarvi niin pääsee kunnolla liikkeelle ja mäen päälle.

                              Ennen kaikkea olisin halunnut nähdä kanssa autoilijoiden ilmeet jos tuo yhdistelmä olis koetettu. Melkein saman kaltainen David vs. Koljat tilanne kuin siinä uuden kuplan mainoksessa jossa yhdessä kohdassa hinataan vanhalla kuplalla jenkkiläistä koulubussia.

                              Comment


                              • Näin töistä lähtiessäni aura-auton.. Tosin kuski oli just menossa Shellille kahville :)

                                Comment


                                  Tänään meinaisi joku Keravan rampista motarille tuleva ajaa päälle. Ajelin cruisella mittariin lähes tyhjällä motarilla sen 110km/h ja rampista näin nousevan kaksi autoa kohti motaria. Ensimmäinen liittyi normaalisti eteeni hyvin, mutta hieman kauempaa perässä tullut nousi rinnalle ja alkoi työntää väkisin autoa etulokaria kohti. Painoin räikän pohjaan, mutta kaveri vain työntää ilman vauhdin lisäämistä eteen. Jarrulle hyppäys ja jätin räikän pohjaan. Ei mitään vaikutusta mihinkään, vaan siihen se vain työnsi päättäväisesti keulaan hipoen eteen.

                                  Ajoin sitten ohitse ja näytin saapasmaatyylisesti mielipiteeni tapahtuneesta. Ratin takana istui joku 45v mies joka naama punasena huusi suu jauhaen jotain minua kohti. Ei jäänyt epäselväksi, että hän oli hirveen, hirveen, hirveen vihainen siitä, että en väistänyt kolmion takaa tulevaa jo valmiiksi.

                                  Sen suuremmin nopeutta nostamatta jatkoin sitten ohituskaistalla ja peilistä näen, että kaveri painaa kaasua minkä kerkeää. Yritti vääntää ohi oikealta ennen edessä kulkevaa ohitettavaa, mutta ei saanut hoppaan millään vauhtia tarpeeksi. Siitä sitten käänsi aivan minun takapuskuriin kiinni ja minun palattuani kaistalle painoi miljoona ohitse ja veti vielä mielenosoituksena takaisin eteeni keulaa hipoen.

                                  Sinne se hävisi lopulta horisonttiin roikkumaan jonkun ohituskaistalla ajavan peräkonttiin. Jos on itsellä roadrage joskus tullakseen, niin nyt kyllä käytiin todella lähellä. Perkele!

                                  Tuo on tosin yleisesti tiedostettu paikka, että Keravan rampista tulevat ajavat vaikka kylkeen, jos et jarruta. Viimevuonna saivat tuossa kohdin aikaan sen miljoonakolarinkin.
                                  Viimeksi muokannut jasso; 29.2.2012, 11:39.

                                  Comment


                                  • Paikallislehdessä on joka vuosi keskustelua siitä, miten rampilta tulevalle pitäisi antaa tietä tai miten ei pitäisi antaa tietä. Kai se on se suomalainen jääräpäisyys, joka tuossakin jyllään. Tielle tullaan vaikka mikä olisi eikä väistetä vaikka mikä olisi. Ei pysty ymmärtää. Motarilla ajavahan noissa tapauksissa on kuitenkin aina oikeassa.

                                    Comment


                                      Ja toinen ääripää on nää jotka jää kiihdytyskaistan loppuun odottelemaan sopivaa väliä vilkku päällä.

                                      Comment


                                        Kolme pientä punaista autoa.

                                        Jokainen aiheutti vaaratilanteen.

                                        Eikö noihin voisi laittaa punaisen vilkun katolle?

                                        Comment


                                          Paikallisella amiskierroksella lukuisia eekolmekutosia. Jokainen quattrokuski varmaan tietää minkälaista suunnatonta hupia tämä tarkoittaa - ainakin näin lapsenmielisessä päässä.

                                          Comment


                                          • Äsken en nähnyt juuri mitään Tampere - Akaa välillä. Paikoitellen oli ihan riittävästi sumua.

                                            Comment


                                              Eilen käväisin Tampereella työasioissa. Menomatkalla sai aika rauhassa ajella ohituskaistaa, se kymmenen sentin pöperö ei houkutellut muita. Palatessa oli jossain vähän ennen Loimaata (muistaakseni) täysperävaunullinen rekka bussipysäkillä. Etummainen puolisko puoliksi ojassa, kärry 45 asteen kulmassa. Olisko pitänyt kysyä saako yrittää nypätä ylös? :)

                                              Paluumatkan päätteeksi menin hakemaan pojat hoidosta Hirvensalosta. Iso mesen koppitaksi ajeli puistokatua niin, että rapa lensi yhden välikaistan ja vielä mun auton yli. Jatkoi matkaansa samaan suuntaan kuin minä. Saattoi olla joku vakikyyti koska muistan saman nähneeni aiemminkin. Ammattikuskillekin liian kova tilannenopeus, tavaton kiilaaminen ja usea tarpeeton kaistanvaihto. Kuitenkin viiden kilometrin päässä ekasta havainnosta ohitin sen kun oli kääntymässä vasemmalle heti sillan jälkeen. Pitäisköhän laittaa palautetta Palvelutaksit Turku Oy:lle Paattisille?

                                              Comment


                                              • Kaupan parkkipaikalla nähtyä, kävelin takimmaisesta ruudusta kauppaan ja siinä samalla huomattua : Äiti ja tytär lastasi kärristä ostoksia autoon, ei tyttären (10v?) mieleisellä vauhdilla mennyt niin huuti että mikä kestää noin kauan? Eikö voitais jo mennä? Ja äitinsä vastas et ihan hyvin tää sujuu, etkö ole samaa mieltä? Niin tyttö huusi et haista paska akka! Sitten kun kassit oli autossa sanoi tytölle et vie kärry takaisin paikalleen mut älä tällä kertaa paukuta toisten autoja niillä, vastaus oli että ihan vitun varmasti törmäilen! Et kaikenlaista tulevaisuuden toivoa sitä löytyy tähänkin maahan, ja syy on liian löysässä kasvatuksessa.

                                                Comment


                                                  Tuli destian auto pikkutiellä vastaan ( oli hiekottamassa) Tässäkin tapauksessa tuli esille asia mikä usein ihmetyttää noiden osalta: kun ajetaan keltaiset varoitusvalot vilkkuen niin mikä siinä on niin vaikeaa osoittaa auton vilkuilla minne sitä ollaan menossa? Nytkin tulin t-risteykseen, minulla kolmio. Hiekotusauto vasemmalta ja joko kääntymässä tielle josta minä olin tulossa tai sitten jatkamassa suoraan. Jos olis käyttänyt vilkkua minä olisin voinut ajaa risteykseen jolloin hän olisi mahtunut kääntymään tielle mistä olin tulossa ja minä olisin voinut mennä kuorma-auton jälkeen sinne suuntaan mistä hän tuli. No nyt ei vilkkua käytetty jolloin en voinut tietää minne kaveri on menossa - jolloin minä väistämisvelvollisena jäin odottamaan. Kun sitten varmistu kuorma-auton pysähdyttyä minne hän aikoi, pystyin ajamaan risteykseen koukkaamalla niin että kuorma-auto mahtui kääntymään ja minä sitten jatkamaan matkaa. Vaikeasti selostettu mutta usein ihmetyttää miksi erikoiskuljetukset, tietyömaa-autot ja aurauskalusto jättää käyttämättä vilkkuja ajaessaan varoitusvalot päällä. Helpompi niitä olisi varoa jos olisi tieto minne ovat menossa.

                                                  Comment


                                                    Saulinlinnan edessä hinausauto, jonka lavalla oli toinen pienempi saman yrittäjän hinausauto. Koomiselta näytti.

                                                    Comment


                                                    • Vaikka luulin että nyt ei enää paljoa näe mitään erikoista ku ei tuu ajettua holman liikenneympyrän kautta. Mutta komiasti olin väärässä. Oli muuten hieman lämpösen tuntusta ku ohi ajoi...

                                                      http://www.ess.fi/?article=362590

                                                      Perhana ku en kuvaa kerenny nappaa, joku toinen tienas 20e....

                                                      Comment


                                                        S4-badgen jumalmoottorisen A4/8E takaloosterissa.

                                                        Comment


                                                        • Eilen aamupäivästä tms lauman käyräsarvisilla ns ihan oikeilla katufillareilla ajavia jannuja luistelemassa mustajäisellä ajotiellä.

                                                          Comment


                                                          • Letkassa reilut 5? landrooveria britannian kilvissä kolmostiellä poronsarviuutteen suuntaan, tossa aamutuimaan riksun aapeeceen kohdilla.

                                                            Comment


                                                              Noista lantikoista oli juuri uusimmassa Moottori-lehdessä juttu.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X