Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Lukekaas tosta toka kommentti :D

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
      Tiedä noista isommista teistä, mutta eilen kävin korisasioissa Forssassa ees taas ja paluumatkalla oli suurimman osan aikaa niin vähän aurattua baanaa, että pohjapanssari raapi vähän väliä kiinni. Onneksi tuli vaihdettua sínne terästä, originaali muovi olis saattanut tykätä kyttyrää.

      Aiemmin päivällä tulin Sauvosta kotiin ja ykköstiellä oli vasen kaista auraamaton. Taisivat kattella silmät suurina kun tirvasin ohi. Sauvossa sattui myös mielenkiintoinen tilanne kun käännyin appivanhempien luo mennessä viimeisestä tienhaarasta. Siinä tie laskee vähän alas, haara kääntyy vasemmalle ja alkaa nousta samantien ylös. Se "pää"haara oli aurattu, mutta tuo viimeinen pätkä auraamaton. Jotain parikymmentä senttiä lunta siinä taisi olla. Vauhtia oli jossain kolmenkympin korvissa ja ajattelin, että tässä saa kivan pikku sladin. Ei muuten saanut. Kun tulin siihen auraamattomaan ja samalla painoin kaasua, niin ESP tappoi vauhdin täysin. Melkein pysähdys kunnes sain painettua napista ESPin pois.
      Täällä on myös saanut pohjamuovi hiukan osumaa, kun on eksynyt huonommin auratuille teille, eli voipi olla että on edessä vaihto jossain välissä. Onneksi oot jo tehny tutkimustyön, ni on ohjeet valmiina :)

      Ja meinas kans käydä hassusti, kun tuikkasin auraamattomalle kaistalle ja ESP rupes tappaa vauhtia. Onneksi tuon saa nopeasti pois.

      Comment


        Sprinteristä ei saa pois. Olikin mielenkiintoista tapella pätkittäin suolattua Porvoonväylää tsadia kohti, kun kaasu pohjassakaan esp ei päästä yli seitsemänkympin, kun sivutuuli heiluttaa. Kruise päällä ajamisesta ei ollut toivoakaan, ei pysynyt päällä hetkeäkään. Latu oli tosiaan puoliksi suolattu, joka toinen liittymänväli siis, kun taas joka toinen ei.

        Comment


        • Taksin, joka peruutti toista minuuttia noin 10metrin matkaa.
          Baana oli suora, valaistu, 4metriä leveä ja aurattu.

          Tyyliin: metri, stop, metri, stop, metri, stop...


          Mistä lie bingosta voittanu korttinsa ja lupansa.

          Comment


          • Noin 340km maantietä reitillä Seinäjoki-Kokkola-Vaasa-Seinäjoki.

            27kpl autoja joissa ei ollut ajovaloja päällä.
            14 raskaan kaluston kuljettajaa jotka arvioni mukaan puhuivat puhelimeen ilman hands-free -laitteistoa. (tai sitten kaikki nämä kaivoivat korvaansa.)

            Niin ja Q7 jonka rekkari oli QU-7.

            Näin tänään.

            Comment


              Taksi-Mersu, jonka perässä oli quattro-gekko (???)

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja itaplok Näytä viesti
                Taksi-Mersu, jonka perässä oli quattro-gekko (???)
                Töissä oleva Audimies/nainen? :D

                Comment


                • En pelkästään tänään vaan lähes jokaisena aamuna: Autoilijoita, jotka ajavat motarilla kymmeniä kilometrejä aivan perässä ja kun yhdessä saavutamme edellä ajavia, nämä arjen sankarit nostavat hieman nopeuttaan ja siirtyvät ohituskaistalle blokkaamaan minun ohituksen. Kiusa se on pienikin kiusa.

                  Fiilikset: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=oDMUunpPWE0[/ame]

                  Comment


                    Eilen illalla, kun kadunvarsiparkissa odottelin emäntää, näin pienen kipon - joku ranskis, C1 tai vast. - ajavan parkit päällä. Ehdin jo ajatella, että olisiko pitänyt valoja väläyttää, kun tämä kurvasikin sivuun, kuski nousi autosta ja meni koputtelemaan umpioita. Toisen niistä sai syttymään... Klassisia ranskansähköjä?

                    Comment


                    • Tommonen tuli nähtyä hollolassa neuvolan parkkiksella. Vissiiki kilpi rämissy
                      Attached Files

                      Comment


                      • Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viesti
                        Vissiiki kilpi rämissy
                        Lapsillakin on aina taipumusta keksiä kaikenlaista, odota vaan.

                        Comment


                          Lahdentiellä tänään iltapäiväruuhkassa ja sakeassa lumipyryssä stereotyyppi penarikuski (musta sedan, kuskilla musta poplari ja joku ruskeahko kaulaliivi viisi kertaa kaulan ympäri) ilman valoja. Mikä näitä oikein riivaa kun kokonaan ilman valoja ajavat, tuli vielä oikeaa kaistaa pitkin saavuttaen juuri kun olin vaihtamassa siihen. Hyvä ettei tullut tupa täyteen kätösiä.

                          Comment


                          • Mikä näitä oikein riivaa kun kokonaan ilman valoja ajavat
                            Keski-Euroopasta tuotu kulkine, jossa paikallisten tapojen mukaan säädetty ajovaloautomatiikka - eli päivällä ei valoja käytetä. Itsellä myös aika usein unohtuu laittaa valot kunnolla päälle. Ei kannata yhdistää automerkkiä, pukeutumista ja ajovalokäytöstä yhteen :-) Se mikä siinä on: laho pää.

                            Comment


                              Toinen vaihtoehto bemareissa on sitten se että kaikki mahdolliset valot palaa kelistä ja kellonajasta riippumatta.

                              Comment


                              • Kulkenut viikon nyt järvenpäähän ja kolmesti on jo tullut sama olisko E34 vastaan ja aina sumarit päällä ja ylös säädetty.
                                Vielä kaiken lisäksi ovat luultavasti jälkiasenteiset kun niin värisee.
                                Räpyttelen aina pitkiä, mutta ei ole vielä sumarit kaverilla sammunut.

                                Comment


                                • Lumipyryssä parkit päällä ajavia useampikin. Yksikään ei reagoinut pitkien vilautukseen. Yksi ikkuna auki ajeleva sankari vielä heilutteli kättä ikkunasta, kun vilautin pitkiä valottomuuden merkiksi.

                                  Ja yksi ajovalot päällä ajeleva käytti valonsa parkeilla, ilmeisesti merkiksi siitä, kun minulla oli sumuvalot päällä? Juu juu, mutta kun ei sitä takasumaria saa palamaan ilman, että kytkee myös etusumuvalot päälle. Ja nuo etusumarit kyllä ketään häikäise, oikeesti. -Ärsyttävät korkeintaan sumarien kyttääjiä.

                                  Sitä jäin miettimään, kun yhdessä autossa paloi keskellä takaikkunaa jarruvalo (?) koko matkan, mitä perässä kymmenen kilometriä ajelin. Eikös sumuvalo ole aina vasemmalla puolella? Ei kyllä jarruvaloja syttynyt lisää, että ehkä sillä paloi sitten koko sarja, mutta kun ei ne näyttäneet kovin kirkkailta, niin mietin, että onko jossain autossa oikeasti noin fiksussa paikassa sumuvalo. Tuskin suomessa, mutta näkyi hitosti paremmin kuin noissa määräyksien mukaan maata viistämään asennetuissa.

                                  Comment


                                  • Kyllä noita teiden sankareita näkee usein. Yksi hyvä esimerkki oli, kun siskon kanssa oltiin ajelemassa messilään. Vähän ennenkun käännyttii pois motarilta, yks bemari ajeli sankassa lumipyryssä ilman mitään valoa. Bemarin ohittaessa menin sen taakse ja väläyttelin hienon valoshown, mutta ei mitää reaktiota.

                                    Tänäänkin ajaessani töihin, oli matkan varrella taas tämmönen sankari, joka ilmeisesti ei tykännyt kun olin menossa ohi tuossa itäväylällä. Itselläni ollessa 80 mittarissa ja sopivasti menossa ohi oikealta puolelta, pääsin puoli auton mittaa ohitse, kunnes nassani lisäsi vauhtia. Ei se kyllä sieltä sitten ohi tullut ikinä, mut mikähän siinä sitten on kun tyhjällä tiellä jäädään jumittaa ohituskaistalle...

                                    Comment


                                      2 kaistaa samaan suuntaan, risteys ja punaiset valot. Molemmilta kaistoilta käännytään oikealle. Ajoin eturiviin Honda-miehen rinnalle. CRV-kuski ilmeisesti bongasi maskistani quattro-logon ja siitä suivaantuneena päätti näyttää että Honda (muka) kiihtyy talviliukkailla nopeammin. Löi lämän pohjaan ja kyllähän se ihan ok:sti lähtikin, mutta tuli vastaheitossa rumasti mun kaistalle ja siitä vielä perään toinenkin väärin tehty korjausliike. Onnekseni lähdin risteyksestä itse melko rauhallisesti, muuten olisi ollut uusi Audi lommoilla. Jos on pakko yrittää päteä liikenteessä, niin voisiko sitä ensin varmistua siitä että osaa pitää autonsa hallinnassa?

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja Ozku Näytä viesti
                                        Tänäänkin ajaessani töihin, oli matkan varrella taas tämmönen sankari, joka ilmeisesti ei tykännyt kun olin menossa ohi tuossa itäväylällä. Itselläni ollessa 80 mittarissa ja sopivasti menossa ohi oikealta puolelta, pääsin puoli auton mittaa ohitse, kunnes nassani lisäsi vauhtia. Ei se kyllä sieltä sitten ohi tullut ikinä, mut mikähän siinä sitten on kun tyhjällä tiellä jäädään jumittaa ohituskaistalle...
                                        Toi on valitettavan yleistä. Mutta pitää myös muistaa että mikään laki ei sinänsä kiellä ajamasta tiellä, missä on 2 kaistaa samaan suuntaan (kuten Itäväylä tai kehätiet pk-seudulla), myös vasemmalla kaistalla vaikkei olisi ohittamassa tai kääntymässä. Moottoritie on erikseen missä vas kaista on ohituskaista ja sitä ei ajeta ettei tosiaan ohiteta tai liikennetilanteesta riippuen oik kaista ole jo tukossa.

                                        Comment


                                        • Sitä jäin miettimään, kun yhdessä autossa paloi keskellä takaikkunaa jarruvalo (?) koko matkan, mitä perässä kymmenen kilometriä ajelin. Eikös sumuvalo ole aina vasemmalla puolella?
                                          Ainakin ennen niitä sai olla kaksi, symmetrisesti molemmilla puolilla, missä ei tosin ole järkeä, koska silloin niitä ei erota jarruvaloista. Sama koskee pitkälti keskellä takaikkunaa olevaa takasumuvaloa. Kyllä se yksikin takasumuvalo sieltä takaa hyvin erottuu, kun se sillä 21W teholla kiiluu.

                                          Comment


                                            C5 Avantiin olen aikonut modailla sen toisenkin sumuvalon palamaan ns. jenkkityyliin. Siinä ne ovatkin siellä keskellä luukkua josta eivät sekoitu jarruvaloihin. Omaan silmään sattuu se epäsymmetria vaikka niitä takasumareita ei juuri koskaan itse näekään.

                                            Comment


                                              Alkuperäinen kirjoittaja jtlukkari Näytä viesti
                                              Ainakin ennen niitä sai olla kaksi, symmetrisesti molemmilla puolilla, missä ei tosin ole järkeä, koska silloin niitä ei erota jarruvaloista. Sama koskee pitkälti keskellä takaikkunaa olevaa takasumuvaloa. Kyllä se yksikin takasumuvalo sieltä takaa hyvin erottuu, kun se sillä 21W teholla kiiluu.
                                              Joo, ainakin A4ssa (B6/B7/B8) on takasumareita kaksin kappalein. Erityisesti jos sattuu olemaan ledit takana, niin ne muurautuu umpeen helposti jolloin kahdesta sumuvalosta ei luulisi olevan muuta kuin iloa kaikille.

                                              Comment


                                              • Tänään näin liikenteessä, kun talven liukkaus yllätti autoilijan. Turun motaria ajettaessa länteen päin ensimmäisestä rampista käännyttäessä Perkkaalle ko. autoilija himmaili ihan sopivaan vauhtiin mutta kas kummaa, ramppi olikin ihan jäässä ja vedessä, kun koppero puski aivan suoraan kohti liikenteen jakajaa tai keskisaareketta. Onneksi saarekkeessa oli miehekäs kinos, johon näytti joku muukin jo tuupanneen ja vauhdin hitaudesta kertoi se, että kottero onneksi lähti pakittamalla kevyesti irti.

                                                Kyllä olisi sylettänyt, kun olisi siihen jumittanut, kun normaalisti reitti kulkee kuitenki Kehä 1:n kautta ja vain sen takia, että oli tarkoitus tarkistaa eräs paikka matkan varrella ;)

                                                Comment


                                                  Pari korttelia Lahtelaista liikennettä:

                                                  Karvaranteet hinaa Peugeot Partnerilla Nissan Micra V8:ia (niin siinä takaluukussa luki) ruhtinaallisen pitkällä eli maksimissaan 1,5m pitkällä kuormaliinalla ja luonnollisesti hätärit päällä. Yhdistelmä joutuu pysähtymään valoihin niin eipähän lähdekkään liikkeelle.. siinä sitten hinaavasta autosta nousee pizzamies levittelemään käsiä, ilman valtaa kitkerä luistavan kytkimen tuoksu. Hinattavasta autosta nousee vanhempi pizzamies partnerin puikkoihin ja hänen ajotaidoilla yhdistelmä saadaan liikkeelle.

                                                  Seuraavassa korttelissa olen kääntymässä vasemmalle - tielle jossa on kaksi kaistaa samaan suuntaan. Samalta kadulta vastakkaisesta suunnasta kääntyy samaan suuntaa joku Toyota Carina E tjsp. Tämä sitten opettaa minua/osoittaa mieltään ja melkeen ajaa meikäläistä kylkeen.. noh kummallaki on oma kaista mille ryhmittyä joten eipä mun siinä tarvii sille tilaa tehdä vaikka hän minun oikealta tulikin. Onhan toista oikean takalokarin maalauksesta kohta jo vuosi vierähtänyt joten sietäishän sen jo maalata uudelleen.

                                                  Kahden korttelin on vähän vastaava tilanne ja olen taas kääntymässä vasemmalle, auto on risteysalueella kun odottelen jos siitä jostain välistä mahtuisi menemään. Noh.. normaalistihan tää homma toimii että siitä vielä kerkeää kun ylitettävälle tielle vaihtuu punaiset mutta kun sitä ylitettävää tietä pari-kolme fiksua tyyppiä ajaa punaisia päin niin siinähän kerkeää jo vaihtua vihreät ristevälle liikenteelle. Siinähän sitä ollaan sitten keskellä risteystä blokkaamassa liikenteen, onneksi nyt sattui fiksuja ihmisiä siihen ekoihin autoihin ettei ajaneet päin kun olin vielä siinä risteyksessä pysähtynyneenä ja pääsin siitä vielä ajamaan niinkuin tarkoitus alunperin olikin.

                                                  Tervetuloa Lahteen.

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja andre_ Näytä viesti
                                                    Tervetuloa Lahteen.
                                                    Lahti - Suomen Chigago ;)

                                                    http://hikipedia.info/wiki/Lahti

                                                    Comment


                                                    • Itseni evottamassa kuormurin ratissa... :S Kotipihasta piti peruuttaa tielle, mut ei menny iha putkeen. Talo sijaitee pienen kadun ylämäessä. Portista piti tielle peruuttaa perä ylämäkeen päin, mutta tuli arvioitua auton taittuminen hieman väärin (vaikka olen ko autolla paljon ajellut) ja onnistuin narauttamaan takakulman vastapuolen penkkaan ja samalla eturenkaan linkussa portin pielen hankeen. Siihen se sitten kaivoi takapyörien alle kuopat ja jäi kiinni tukkien koko kadun. Ei muuta, kuin herättelemään vaimoa audin rattiin. Vaimo onnistui hinausyrityksessään kaivamaan audinkin kiinni pihaan antamalla liikaa happea ja kytkimen haisemaan melko miehekkäältä. Tehtiin sitten vaihto, että vaimo kuormurin rattiin ja minä audin rattiin ja kyllähän se sieltä sitten ekan heijausliikkeen jälkeen nousi isokin auto ylös, mutta oli kyllä a4:n vetokyvyn rajoilla =) Tuli töistä myöhästyttyä noin tunti tämänkin episodin takia.

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja miiahone Näytä viesti
                                                        Lahti - Suomen Chigago ;)
                                                        Ja club chigago sen sydän. Kaitsun kuppilasta parhaat kaffeet ja bisset xD

                                                        Comment


                                                        • Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viesti
                                                          Ja club chigago sen sydän. Kaitsun kuppilasta parhaat kaffeet ja bisset xD
                                                          Ja vasta viime viikon lauantaina tuli puukosta siellä http://www.ess.fi/?article=361205

                                                          Comment


                                                          • Hei tää on lahtea. Johan päätti serkun naapurit grillailla talon pihalla. Ainoo vaa ku tekivät sohvasta grillin ku eivät jaksanet luoda lumia oikeelta piha grilli paikalta...http://www.ess.fi/?article=361355..Ei ja serkkuni ei olut mukana toiminnassa (ihme kyllä..)

                                                            Comment


                                                            • Heinolasta Lahteen motaria äsken ajettaessa perään liimautui aina menevän näkönen Mese, mikä lienee olikaan korimalli. Joku sitten pyyhkäs kohtuu vauhdikkaasti ohituskaistalla ohi jolloin pienen odottelun jälkeen Mersukin siirtyi ohituskaistalle. Toisella puolella vastaantulevien kaistoilla olikin sitten parkissa miekkahihat, olivat juuri antaneet pikavoiton jollekin hepulle joka siinä autoonsa näytti kävelevän... Poliiseilla siellä toisella puolella oli vielä vilkut päällä joten sen kyllä havaitsi kaukaa. Tällöin takana kyttäävä Mese siirtyikin ohituskaistalta yllättäen takaisin taakse. Eipä ollukaan enää minnekään kiire. :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X