Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Aamulla Espoon merituulentiellä nauratti kun meni melkein peräkkäin B7 (avant 2.0Tq) ja A7, molemmilla toisen puolen pakoputki niin täynnä lunta/jäätä että kaikki höyry puski toiselta puolelta. Varmaan hengitys paranisi jos kumpikin puoli olisi käytössä ;).

    Comment


    • Eilen Paakkilan kohalla musta GT-R nisukka sujahti nopsaan ohi. Mellevä talviauto =)

      Comment


      • Joensuussa myös bongattu eilen musta GT-R. Liekkö sama rassi.

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja haraldh Näytä viesti
          Monikaan ei muuten hoksaa että pitää pysähtyä jos vastaantuleva auto on pysähtynyt tälle puolelle suojatietä. Loogistahan se on pysähtyä, sillä sen vastaantulevan takaa voi tulla lapsi kirmaten suojatien yli.
          Onko muuten oikeasti lain mukaan pysähdyttävä? Tämä on ollut mulle hiukan epäselvä ja elänyt siinä käsityksessä, että ei olisi pakko pysähtyä. Muistaakseni joku oikeusoppinut sitä jossain selvitti ja siitä tämä mielikuva jäi. Erityistä varovaisuutta pitää tietenkin harjoittaa ja sovittaa vauhti siten, että tarpeen vaatiessa pystyy pysähtymään. Laissa muistaakseni puhutaan suojatien eteen pysähtyneen auton ohittamisesta, mutta vastaan tulevaa autoa ei ohiteta, vaan kohdataan?

          Tähän olisi kyllä kiva saada varmuus, kun asun sellaisella paikalla, että heti pihalta lähtiessä saa tätä miettiä. :)

          Comment


            Tänään 4:59 Forumin kohdalla normaalia taksi-idioottimaisuuden ilmentymänä taksimersu oli menossa reilusti kohti rautatieasemaa kun yhtäkkiä päättikin jatkaa suoraan ilman vilkun vilautustakaan. Ei varmaan huomannut kun paku pikkasen luisteli. Onkohan pääsy vaatimuksena taksikuskiksi täys kpäisyys. Tai ei kai noilla ees päätäynnä vain hölskyy ja pahasti.

            Comment


            • Onko muuten oikeasti lain mukaan pysähdyttävä?
              Ei varmaan laki pakota, mutta tervettä järkeähän näissä asioissa pitäis käyttää. Ja varmaan meistä useimmat käyttävätkin, toivottavasti kaikki.

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja turbokiisseli Näytä viesti
                Joensuussa myös bongattu eilen musta GT-R. Liekkö sama rassi.
                Noitahan on täällä Joensuussa kaksi. Musta ja grafiitin harmaa. Lääkäreillä molemmat.

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                  Ei varmaan laki pakota, mutta tervettä järkeähän näissä asioissa pitäis käyttää. Ja varmaan meistä useimmat käyttävätkin, toivottavasti kaikki.
                  Näin juuri! Kuten tossa mainitsin, niin tästä kotoa lähtiessä tuohon tilanteeseen joutuu useasti ja aika huonolla prosentilla ihmiset tajuavat tuossa tilanteessa jalankulkijoita varoa.

                  Kysymys oli siis ihan esitetty mielenkiinnosta, että mitä laki asiasta sanoo. Terveen järjen kanta asiasta on kyllä selkeä.

                  Comment


                  • Jos ajoneuvo peittää näkyvyyden suojatielle, on silloin pysähdyttävä. Samoin nopeus kannattaa sovittaa niin, että saa auton pysäytettyä ennen suojatietä (varsinkin talvella, kun penkkoja voi olla suojateitä peittämässä).

                    Comment


                      Lukeeko tosiaan että vain nimenomaan ajoneuvo pysähtyneenä suojatien eteen pakottaisi pysähtymään? Jos esimerkiksi irtolava on dumpattu kadulle niin, että se on liian lähellä suojatietä on mielestäni tilanne aivan sama.

                      Mielestäni jo korkea lumikasa osittain suojatien päällä on syytä ottaa pysähtymisen (tai nyt ainakin kävelyvauhtiin hidastamisen) merkkinä.

                      muoks:
                      32 § Kuljettajan suojatiesäännöt

                      Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

                      Jos ohitettava ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen tai peittää näkyvyyden suojatielle, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa.
                      Todella ihmeellistä että saa ajaa vaikka satasta suojatien yli jos vastaantuleva jono seisoo sen suojatien molemmilla puolilla?

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja harrastelija Näytä viesti
                        Jos ajoneuvo peittää näkyvyyden suojatielle, on silloin pysähdyttävä. Samoin nopeus kannattaa sovittaa niin, että saa auton pysäytettyä ennen suojatietä (varsinkin talvella, kun penkkoja voi olla suojateitä peittämässä).
                        Löytyykö tämä kohta mistä pykälästä? TL 32 § puhuu tästä, mutta nimenomaan ohitettavasta ajoneuvosta. Onko vastakkaiseen suuntaan kulkeva auto ohitettava myös?

                        Ja edelleen, en kyseenalaista etteikö se pysähtyminen olisi tarpeellista, vaan kiinnostaa lain tulkinta. :)

                        Edit: haraldh, nimenomaan tätä tässä yritän selvittää. :)

                        Comment


                          Muutenkin on nuo suojatie-säännöt hanurista suomessa. "Pitää pysähtyä jos jalankulkija on astumassa" antaa kyllä aivan liikaa tulkinnanvaraa autoilijalle, ruotsissa riittää vissiin että suojatien läheisyydessä on jalankulkija niin pitää pysähtyä. Tämän eron huomaa kyllä liikenteessäkin.

                          Raivostuttavinta on kun näkee jalankulkijan joka seisoo jalkakäytävällä ja kovasti pälyilee aukkoa liikenteessä, on mitä ilmeisimmin ylittämässä tai aikeissa ylittämään. Siinä lähestytään moottorijarrulla nelosella, kolmosella, kakkosella ja viimein pysähdyn suojatien eteen että menepäs siitä. Niin eikös tämä saatana rupea viittoilemaan että aja sinä vain ekana. Voi jumalauta, toista tonnia rautaa on tuota pysähdyksiin aivan kuten pitääkin ja vielä pitäisi suojatien jälkeen tuhota koko maailma kiihdyttämällä malmikasa takaisin rullaukseen ökyhinnakkaalla löpöpilvellä.

                          Comment


                            selkeästi sanotaan laissa: "tai peittää näkyvyyden suojatielle". EI eritellä mitenpäin se auto on siinä, olkoon vaikka katollaan ja mihin suuntaan vaan menossa.

                            Comment


                              Alkuperäinen kirjoittaja Paranormalix Näytä viesti
                              selkeästi sanotaan laissa: "tai peittää näkyvyyden suojatielle". EI eritellä mitenpäin se auto on siinä, olkoon vaikka katollaan ja mihin suuntaan vaan menossa.
                              Niin, tässä tapauksessa puhutaan ohitettavasta ajoneuvosta. Onko vastaantuleva auto "kohdattava" ja samaan suuntaan menevä "ohitettava"?

                              Comment


                              • Keski-iän ylittänyt pariskunta(n. +/-50v) Veti sitten holman prisman parkkiksella tylysti perhe paikalle joka on tarkoitettu pientenlasten kanssa asioiville. Onneksi oli yksi paikka siinä vieressä tyhjänä, oisin muuten poikittain ajanu etee ihan vittuuksissani. Ulos noustessani kysäsin et missäs teidän lapset on. Meni ukko aika noloksi ja vähin äänin vauhdilla hipsi akkansa kanssa kauppaan.Kovin ripeään likkuivat kaupassa myös. 50m kaupempana olis ollu normi paikkoja tyhjänä mutta ei sitten vahingossakaan voi sinne ajaa. Itse oisin voinu sinne mennä kylläkin mutta mukavampi ja helpompi on hoitaa kyytiin 4 kassillista ruokaa ja roudaa neitiä kaukalon kanssa ku on leveempi parkkiruutu lähempänä ovea.Ja jos olen yksin nii en ole noille paikoille ajanu...

                                Comment


                                • Muutenkin on nuo suojatie-säännöt hanurista suomessa. "Pitää pysähtyä jos jalankulkija on astumassa" antaa kyllä aivan liikaa tulkinnanvaraa autoilijalle, ruotsissa riittää vissiin että suojatien läheisyydessä on jalankulkija niin pitää pysähtyä. Tämän eron huomaa kyllä liikenteessäkin.
                                  Mä olen vihdoin huomannu sen eron mikä on sen "on astumassa" ja "ei ole astumassa" välillä, ensiks mainitut kävelee vaikka sokkona rekan alle suojatiellä ja jälkimmäiset(yleensä eläkeläisiä) seisoo tien vieressä oottelemassa et pysähdytkö, ja sit ku oot pysähtyny ni eivät kummiskaan mee sen vitun tien yli. Viittoilevat menemään ekaks tai sit heristävät nyrkkiä "kaaharille"...

                                  Comment


                                  • Tänään EN nähnyt liikenteessä volvoa. -22 oli sitten liikaa V70:lle pyörittää kyllä ja rykii mutta ei käynnisty.

                                    Tuo oma 355tkm ajettu A4 lähti ekalla käyntii ilman lämmitystä.

                                    Comment


                                      Todella ihmeellistä että saa ajaa vaikka satasta suojatien yli jos vastaantuleva jono seisoo sen suojatien molemmilla puolilla?
                                      Eikös juuri tuo kuitata ensimmäisellä ehdolla:
                                      Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

                                      Comment


                                      • Eipä kulje tänään muillakaan volvokuskeilla. Bongasin lahdentiellä V70:n ilman takapyörää. Saattaa hieman säikäyttää kun pyörä lähtee.

                                        Comment


                                        • Annalassa pongattu pojat PV-mopedilla.
                                          Toki kuskilla oli motokrossikypärä keikkumassa päälaella, siis leukasuoja osotti kohti taivasta ja tokkiinsa vänkärillä ei ollu ruukkua ollenkaan.

                                          Toivottavasti vetävät lipat.

                                          Comment


                                          • Joku Astra oli tuhdimman puoleisesti ojassa tänään Linnavuoressa. Hassu paikka: 50/60 rajoitus, lähes suora tie ja pinta ihan hyvässä kunnossa. No, kyllä se vauhti lähtee pois hallitusti ja varmasti kun näillä keleillä auravallin yli tähtää :)

                                            Comment


                                              Itsehän olen ainoan kerran elämässäni vetänyt ojaan etuveto-tojotalla, suoralla tiellä, 60 rajotuksena ja perä eellä vastapuolelle ;)

                                              Edit: Niin ja rajotuksen alle oli vauhtia.

                                              Comment


                                                Aamulla 1-tiellä lumipöperö tuiskussa Seat Leonin 'hienoilla' tuning takavaloilla joissa sisemmät 2 valoa oli sumarit(pisteet niiden käytöstä kuskille ;) mutta jarruvalona ainoastaan lisäjarruvalo. Voiko tuommoinen olla laillinen kytkentä, kun ei mitään muuta syttynyt kun kuski polkaisi jarrua, ei edes kun oli ne sumarit sammutettu?

                                                Comment


                                                  En paljon mitään. Neljä kaistaa samaan suuntaan ja pöllyävää lunta niin näkyvyys oli mielenkiintoinen. Tuli jopa ajettua etusumarit päällä, tosin ainoastaan siitä syystä että vm 96 audissa menee etusumarit päälle samalla kuin takasumari- ei oikein jaksa aina ymmärtää mikä järki tuon kytkennän taustalla on

                                                  Comment


                                                    Eipä nähnyt paljon mitään ei. Koivukylästä eteenpäin Helsinkiin näkyvyys 60km/h vauhdilla motarilla ehkä 1,5 auton mittaa. Sitten tuohon kun lisätään kymmeniä autoja, joilla palaa ehkä tuurilla yksi parkkivalo ja ne valkoiseksi hautautuneet viikoiksi hylätyt autot puoliksi ajoradalla, niin ihme jos ei rutise.

                                                    Sumareita olisi tietysti ollut kiva nähdä enemmänkin kuin vain pari. Tosin, eipä itselläkään 200:ssa moisia takana ole - tai ainakaan en ole vielä vikaa löytänyt mikseivät toimi.

                                                    Comment


                                                      Pressanlinnan edessä valkoinen uudehko A4 Allroad, terkkuja että 60 km/h ei ole oikea nopeus lumipöpperössä kaupungin ruuhkassa vaikka se onkin quattro.

                                                      Comment


                                                      • Tänään tosiaan ei kyllä näkynyt liikenteessä paljoo muuta kun lumipöperöä.. Matkan varrella rekisteröin yhden auton, jolla oli takasumarit päällä. Omassahan ne on kytkentävirheen takia aina päällä, kun ei poiskaan saa. Eteen näkyi parhaimmillaan puoli autonmittaa, kun esimerkiksi Itäväylällä oli yksi kaista melkein puhdas, mutta muut olivatkin sitten hyvinkin lumisia.

                                                        Tosin yllätyin kylläkin siitä, kun ihmiset eivät kovinkaan lujaa ajanut.

                                                        Comment


                                                          Leppävaarassa vanhalla Turuntiellä MG TD Mark II, 17 asteen pakkasessa, lumipyryssä ja katto auki. Mahtoi olla viileää kyytiä...

                                                          MG TD

                                                          Comment


                                                          • http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...36383050_n.jpg

                                                            Tääkö? :)

                                                            Comment


                                                              Sama vehje :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X