Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Käytännössähän ainakaan PK-seudulla kukaan ei pysähdy suojatien eteen, jos pysäköity auto estää näkyvyyden suojatielle. H:gin keskustassahan saisit pysähdellä jatkuvasti, jos noudatat lakia pilkuntarkasti.
    Täällä kehä III:sen ulkopuolella ei onneksi ole edes jalkakäytäviä, puhumattakaan tienvarsipysäköinnistä;)
    Tuosta tuli mieleen kun faija heitti mut ja emännyksen metallican keikalle pari vuotta sitten. Kuten kaikki tietävät, tuollainen tapahtuma aiheuttaa pientä kaaosta lähialueella. Yhden suoja tien eteen oli parkkeerattu auto ja poliisit olivat muuten vain passissa siinä tien toisella puolella, joten faija nuodatti lakia. Enpä ole piiitkiin aikoihin nähnyt niin leveitä hymyjä poliiseilta, antoivat jopa peukkua faijalle :)

    Ja pakkohan se on myöntää, itsellänikin hieman hakusessa tuo suojatie pysähtyminen....

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Paranormalix
      kyllä niillä kaksikaistaisillakin pitää pysähtyä jos suojatien eteen on pysähtynyt/pysäköity auto
      Miten kaksikaistaisella tiellä voi olla samaan suuntaan ajava ja suojatien eteen pysähtynyt auto, jonka olisi itse ohittamassa? Pysäköidähän siihen ei saa sitä viittä metriä lähemmäs. Ellei sitten kadun reunassa ole syvennystä parkkipaikalle. Ja silloin taas tuo pysähtymissääntö ei ole voimassa.

      Comment


        Jalankulkijoille pitäisi aina antaa tilaa suojatiellä (jos sitä ei ole valoin ohjattu), oli parkkipaikkaa tai ei siinä 5m päässä.
        Olen itsekkin ajellut tuplakasistasella pysähtyneen auton ohitse pysähtymättä, ja hitto sitä fiilistä, kun tajuaa, että siinä melkeen ajoi jonkun kävelijän yli oman virheen takia.

        Comment


        • kääntyessäni suuntavilkku päällä autotallin rampilta kadulle (itälahdenkatu Larussa) kaistani tukkii herrasmies mercedeksellään keula minuun päin (eli väärään kulkusuuntaan). Seuraavaksi Hän alkaa töötätä minulle, osoittaa käsimerkein minun tulevan siirtyä, ja kun en sitä tee näyttää hieman kansainvälisiä käsimerkkejä kera huudon. autoja odottaa n 10 kpl herran siirtymistä pois tieltä, kaveri ei tee elettäkään siirtyäkseen ja huitoo/huutaa torvien soidessa jo useammaltakin taholta. sitten mulla kilahti hieman kun tätä episodia oli jatkunut joitain minuutteja, ja menin tarkastamaan onko se kännissä. esitin myös kohtuuselkeästi autonsa seuraavaksi siirtyvän riippumatta Hänen mielipiteestään. Siirtyi.
          Viimeksi muokannut trallalaalaakso; 27.1.2012, 14:36. Perustelu: kiitos gedu

          Comment


          • Eikä sitten ole kohdistettu henk.koht
            H:gin keskustassahan saisit pysähdellä jatkuvasti, jos noudatat lakia pilkuntarkasti.
            Kuinka lakia sitten noudatetaan jos ei niinkuin se on kirjattu? Ja ei stadissakaan tarvitsisi sen enempää pysähdellä jos nuo pysäköijät noudattaisivat lakia (5m suojatiestä). Eli kun kukaan ei noudata "pilkuntarkasti" lakia niin kerrannaisvaikutuksena kukaan ei enää noudata lakeja.
            Itse jaksan kyllä ihmetellä miten Suomi on lähes ainoa euroopan maa, missä tämä suojatien kunnioitus loistaa poissaolollaan. Kuinka rasittavaa se auton pysäyttäminen oikein on?
            Viimeksi muokannut tumu; 27.1.2012, 12:39. Perustelu: iso kasa typoja

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
              Miten kaksikaistaisella tiellä voi olla samaan suuntaan ajava ja suojatien eteen pysähtynyt auto, jonka olisi itse ohittamassa? Pysäköidähän siihen ei saa sitä viittä metriä lähemmäs. Ellei sitten kadun reunassa ole syvennystä parkkipaikalle. Ja silloin taas tuo pysähtymissääntö ei ole voimassa.
              Tyypillisimmillään siten, että se toinen auto on jo pysähtynyt laskeakseen jalankulkijan/lapsen suojatietä yli?

              Comment


              • quattrolaiset, yhdessä suojatietä ylittäville annetaan tietä nyt. Enemmän saa quattroakin käyttää, kun tulee liikkeelle lähtöjä :)

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti
                  Tyypillisimmillään siten, että se toinen auto on jo pysähtynyt laskeakseen jalankulkijan/lapsen suojatietä yli?
                  Tässä on nyt varmaan termit menneet sekaisin porukalla?

                  Alkuperäinen kirjoittaja wikipedia
                  Yksiajoratainen, kaksikaistainen tie
                  Yleismaailmallisesti ylivoimaisesti yleisin tietyyppi on yksiajoratainen, kaksikaistainen tie. Tällaisella tiellä on yksi ajokaista molempiin suuntiin eikä kaistoja ole erotettu toisistaan keskikaistalla, jota ei ole tarkoitettu liikenteelle. Yleensä kaistojen väliin tosin on maalattu jonkinlainen keskiviiva.
                  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tie#Tietyypit

                  Comment


                  • yhdessä suojatietä ylittäville annetaan tietä nyt
                    Entäs jos ylittää tien yksin?... ;-)

                    Comment


                      Monikaan ei muuten hoksaa että pitää pysähtyä jos vastaantuleva auto on pysähtynyt tälle puolelle suojatietä. Loogistahan se on pysähtyä, sillä sen vastaantulevan takaa voi tulla lapsi kirmaten suojatien yli.

                      Tyypillinen tällainen paikka on stuurenkadun itäpää. Siinä on liikennevaloja ja -valottomia suojateitä vuorotellen eikä autot aina pysähdy vaikka ulospäin kaupungista seistään jonossa.

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi
                        Miten kaksikaistaisella tiellä voi olla samaan suuntaan ajava ja suojatien eteen pysähtynyt auto, jonka olisi itse ohittamassa?
                        Vieläkin syö miestä n. 10 vuotta sitten saamani sakot, jotka sain ylitettyäni suojatien pysähtymättä. Tämä tapahtui nimenomaan kaksikaistaisella tiellä, ja se suojatien eteen pysähtynyt auto oli suurilta osin jalkakäytävällä ja suojatien päällä, ei suojatien edessä. Ai niin, se oli myöskin poliisiauto.

                        Eniten syö se tosiasia, että ajoin vielä suhteellisen hiljaa ja varoen sen takia kun vieressä oli poliisiauto. Tuolloin tuoreena kuskina en uskaltanut/älynnyt asiasta edes mitenkään protestoida.

                        Comment


                        • Kuinka lakia sitten noudatetaan jos ei niinkuin se on kirjattu? Ja ei stadissakaan tarvitsisi sen enempää pysähdellä jos nuo pysäköijät noudattaisivat lakia (5m suojatiestä). Eli kun kukaan ei noudata "pilkuntarkasti" lakia niin kerrannaisvaikutuksena kukaan ei enää noudata lakeja.
                          Itse jaksan kyllä ihmetellä miten Suomi on lähes ainoa euroopan maa, missä tämä suojatien kunnioitus loistaa poissaolollaan. Kuinka rasittavaa se auton pysäyttäminen oikein on?
                          Siis tässä pysäköidyn auton ohittamisessa, sitä lakia ei vaan yleensä noudateta. Myönnetään että itsekin syyllistyn em. tapauksissa usein samaan, tosin hiljennän kävelyvauhtiin jos väli on erityisen ahdas.
                          Mutta suojatien eteen pysähtynyttä autoa en ikinä tarkoituksella ohita pysähtymättä. Pari kertaa on kyllä huomioinnin puutteesta johtuen tullut ajettua ohi tuntemattomassa kaupungissa, onneksi niillä kerroilla ei enää jalankulkijoita tullut yli.

                          Comment


                            Mulla jäi selkäytimeen toi suojatien eteen pysähtyminen, kun autokoulussa maikka yhdellä ajotunnilla kysyi, että mikäs meni pieleen. Kun en hoksannut, niin ajettiin samaan kohtaan uudestaan. Tällä kertaa opettaja veti suojatien edessä liinat kiinni ja siinä sitten legot ratissa kuuntelin lakitekstiä suojatien eteen pysähtymisesta.

                            Yleensä vaan saa olla vähän varuillaan, ettei kukaan aja perään, varsinkin jos jalankulkijoita ei näy mailla eikä halmeilla ja pysähtymisen syy on väärin pysäköity auto.

                            Comment


                              Mulla on hyvinkin samanlainen kokemus autokoulusta. Kadun suuntaisesti pysäköity auto about sen 4-5 metriä suojatiestä. Lossit kiinni ja vähän ittensä keräilyä ja moottorin käynnistämistä ja sitten tankkaus että miksi näin. Shokkivaikutus ilmeisen tehokas koska on vieläkin hyvin muistissa lähes 15v jälkeen.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja andre_ Näytä viesti
                                Tässä on nyt varmaan termit menneet sekaisin porukalla?



                                http://fi.wikipedia.org/wiki/Tie#Tietyypit
                                Ei varmaan laajemmin, vaan minulta. Sori.

                                Comment


                                  Auto tuli pihatieltä suoraan eteen (mainittakoot, että jaappanilaisvalmisteinen auto, ei siis mulkunjatke). Onneksi katsoin että nyt on sen verran vauhtia, että ei tule pysähtymään ja iskin jarrut lukkoon. Onneksi huomasin ajoissa, oma auto liukui melkein silti kylkeen.

                                  Kaverilla oli hämmästynyt ilme kun tajusi autoni siinä ja näytti sitten käsillään ja eleillään että sori. En pistänyt valoshowta pystyyn, en töötännyt vaan moikkasin. Nimittäin noita joskus sattuu. Auto on sokeassa pisteessä, jää juuri jonkin taakse jne.

                                  Ajelkaa varovasti, siellä on liukasta.

                                  Comment


                                    juu huomattiin tuo liukkaus kun tuli volvon perä vastaan ihan liian nopeasti. Onneksi selvittiin muovivaurioilla molemmat. Vauhtia ei ollut onneksi kauheasti kun työauton oikea etukulma kohtasi xc-volvon takakulman. Suurimmat vauriot taisi tulla itselle henkisinä vaurioina... viime kolhusta taisikin olla jo lähemmäs 20v...

                                    Comment


                                      Nyt teen Monicat: "Meinasin saada uuden keulan Audiin".

                                      Ajoin kaupungin pääkatua liikennevirran mukana ~30km/h. Keskeltä korttelia lähti aivan kohdalla joku työntämään jollain pystyperäisellä Punto/Scenic/tjms kadun varresta vasemmalle. Peltiä olis kolissut jos en olisi viime hetkellä saanut hiukan koukattua vasemmalle. Yleensä vituttaa ja kesotuttaa jos joku kiilaa eteen ja sen yleensä näytänkin mutta tämä ei tullut edes eteen vaan kylkeen. Nyt päällimmäisenä tunteena jäi säikähdys. Ei pääsääntöisesti nauti noista reaktiotesteistä liikenteessä.

                                      Comment


                                      • Monikaan ei muuten hoksaa että pitää pysähtyä jos vastaantuleva auto on pysähtynyt tälle puolelle suojatietä. Loogistahan se on pysähtyä, sillä sen vastaantulevan takaa voi tulla lapsi kirmaten suojatien yli.
                                        Siinäpä muuten Haraldilta erittäin hyvä pointti.

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                          Nyt teen Monicat: "Meinasin saada uuden keulan Audiin".
                                          No jos joku mulla meinaa kolmion takaa tuuppaa eteen tai sitten holman liikenneympyrässä ei ymmärrä että VAIN 1 kaista johtaa siihen ympyrään tms törppöilee liikenteessä siten että yleensä tuppaa audin tai mersun keula olee vaarassa nii oletan että vastapuolen vakuutus silloin korvaa. En hakemalla ole hakemassa uutta keulaa kumpaakaan...

                                          Comment


                                            Onneks oli hitaat hoksottimet. Kerkes vihreet palaa jalankulkijoille(minulle) jo pari sekunttia, kun hokasin että saa kävellä, niin juuri samalla hetkellä joku mulkvisti huitas autolla nenän edestä. Jos oisin lähtenyt sekunnin aikasemmin kävelemään niin komean kaaren olisin mannerheimin tielle heittäny.

                                            Comment


                                            • Onko nyt niinku sähkömopoautojakin?

                                              Kattelin tossa kun yksi puski ylämäkeen ja ei siitä mitään muuta kuulunu kun renkaiden ääni lunta vasten.

                                              Onkohan niitä odotettavissa kohta paljonkin teiden varsilla odottamassa apua, jos nuoriso latailee niitä samalla tavalla kuin kännyköitä...

                                              Comment


                                              • Siin o mopojantteri ihmeissään ku ensin on nuorisotalon/kylän kiskan pihalla pari tuntia huudattanu sähkömopoautoon asennettuja 2kW poppisvehkeitä täysillä ja sit pitäis kotio lähteä ja akku vetelee viimesiä.

                                                Comment


                                                • Aamulla olin menossa aikaisin töihin. Siihen aikaan on aika hiljainen liikenne sillä tiellä, jota ajoin. Joku tuli vauhdilla eteeni oikealta kolmion takaa ja pysähtyi kaistalleni. Ehdin nähdä lumikasojen välistä, että se tuli vauhdilla, joten ehdi hieman valmistautua ja väistää vastaantulijoiden kaistalle, joten ei vahinkoa sattunut. Ajoikohan se sillä periaatteella, että ei sieltä tähän aikaan ketään tuu?

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja A6tonen Näytä viesti
                                                    Onkohan niitä odotettavissa kohta paljonkin teiden varsilla odottamassa apua, jos nuoriso latailee niitä samalla tavalla kuin kännyköitä...
                                                    Kai sellaseenkin saa kohta dealextremestä tilata veivattavan laturin ;)

                                                    Comment


                                                      ...tai polkimet...

                                                      Comment


                                                      • Turku - Naantali tiellä tuli vastaan ihan aito rättäri. Siis oikein sellanen vanha harmaa sitikka rättäri. Hyvin jaksoi autovanhus pikku pakkasessa liikkua. Ikkunat oli sisäpuolelta vähän jäässä mut väliäkös sillä kun on muuten hyvä fiilis ajeluttaa eläkeläistä !

                                                        Comment


                                                        • Tässä kylillä on kaveri, joka harrastaa noita vanhoja sitikoita.

                                                          Löytyy mitä ihmeellisimpiä pulkkia, yksikin on sen näköinen, että sillä voisi ajaa myös vedessä.
                                                          Jännä ajella niiden vehkeiden perässä välillä ja jännittää pysyykö kurveissa pystyssä :)

                                                          Comment


                                                            Eilisiltana joku subarukuski ajeli luisuttaen rauhankadulla Joensuussa mutta sitten kun auto otti tienpinnasta (lumi/jää-asfalttipinta) pidot niin kuskilla taisi loppua kädet ja pyörähti lumipenkkaan. Pari muoviosaakin näköjään unohtu kuskilla siihen penkalle kun lähti siitä jatkamaan matkaansa :D

                                                            Comment


                                                            • Turun Ohikulkutiellä Hämeentieltä Naantaliin päin. Edessä ajeli uudehko musta TT BOZ-xxx. Naiskuljettaja, poistui urusvuoren liittymästä. Tuon takavaloissa oli jotain häikkää, jarrutuksissa syttyi ja sammui valoja sillä tavalla että olis syytä tarkastaa kytkennät . :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X