Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viesti
    Oletko koskaan ajanut kauheassa kiireessä insinööritoimiston viikkopalaveriin samalla säätäen excel-raporttia repsikan penkillä olevalla läppärillä. Takapenkillä 3 lasta tappelee leluista ja kontissa kultainennoutaja jäytää takapenkin niskatukia. Jottei olisi liian helppoa niin luonnollisesti puhut samaan aikaan puhelimeen ja koitat ottaa vastaan vaimon kauppalistaa. Ei ole helppo enää keskittyä liikenteeseen, joten väkisin tulee "hieman" virheitä :)
    "reps"
    Joka päivä ajelen insinööritoimistolle :). Mut nää suoritteet olenkin nähnyt joko perjantai- tai sunnuntai-iltaisin ajaessani tätä Ison Kirkon ja kotiseudun väliä. Toisaalta tapaukset ovat olleet pääsääntöisesti täällä Ison Kirkon päässä.

    Comment


    • Tulin illalla Tampereelta Jyväskylään. Tuuli katkonut näköjään hieman sähköjä. Ensimmäisenä tuli todella outo fiilis kun ajoin täysin pimeän Orituvan ohitse. Yleensä sen valot paistavat kolmen kilometrin päähän. Katuvalotkin puuttuivat näköjään Oriveden alueelta. Tai ainaski mitä nyt ysitieltä näkee. Koko Korpilahti oli pimee, kynttilät vaan paisto ikkunoissa. Katuvalot oli pimeenä Muuramen teollisuuskylän risteykseen asti. Pendolino seiso sit siinä. Ja sit kun pääsin Leppävedelle terminaalille, sähköt poikki sieltäkin. Puu kaatunu muuntajan päälle.

      Comment


        Tapaninpäivänä oli kanssa hiukan pimeää vaikka melkeen valoisaan aikaan oltiinkin liikkeelle. Tais olla JKL-HKI välillä ensimmäinen huoltoasema, joka oli auki, olla tuo Mäntsälän Shelli. Ainakin mitä tielle pääsi toteamaan. Onneksi oli kunnolla menovettä tankissa, ettei tullu hätä :)

        Comment


          Liikennevaloissa oli edessä kohtuullisen uusi Polo 1.2. Mallimerkintä oli tuunattu suht oikean näköisillä kirjaimilla muotoon POLOKUAUTO. Joutui naurahtamaan kun tuon huomasi.

          Comment


          • Mikä Volvo-kuskeja vaivaa? Eritoten V70-kuskeja. Ihmeellisiä suoritteita ja vielä useampia.
            Itte huomannu saman, yks päivä tulin töistä kotiin ja edessä körötteli V70, jolla ei ollut mihinkään kiire. Siinä sitten ajeltiin 80km/h alueella 60km/h peräkkäin ja pitkä autojono mun takana. Volvo kuskia otti päähän kun roikuin takana etsimässä ohituspaikkaa ja siinä samalla ampui koko pissapojan säiliön tyhjäksi, jotta vettä lentäisi mahdollisimman paljon mun tuulilasille :D Eipä se mua silti haitannu, tuulilasi olikin vähän pesun tarpees.

            Mutta sitten kun ohituspaikka aukesi ja lähdin ohittamaan, päätti Volvo kuski tehdä nopean koukkauksen vastaantulijoitten kaistalle myös. Pelästyin yllättävästä kiilausyrityksestä sen verran että piennar pöllysi kun väistin Volvoa. Ohi pääsin kumminkin, mutta vähän siinä sydän hakkas kun kaveri meinas kiilata tieltä ulos.

            Comment


              Niitä on vaan niin järjettömän paljon että silmiin pistäviä törttöjäkin mahtuu paremmin sekaan. Älkää yleistäkö.

              Comment


              • Nojoo. Kyllä niitä mulukkuja mahtuu merkkiin kuin merkkiin, joten älkää potkiko, kun meikäläinen makaa jo maassa;)
                Itsehän pyrin pääsääntöisesti olemaan perseilemättä liikenteessä.

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja vilik Näytä viesti
                  Mikä Volvo-kuskeja vaivaa? Eritoten V70-kuskeja. Ihmeellisiä suoritteita ja vielä useampia.
                  Entäs KIA-kuskeja? Niistäkin olen viimeaikoina tavannut hämmentävän paljon noita falloksia kuskinpaikalta.

                  Comment


                    Kakki muut kuskit on perseestä. Fakta.

                    Joku voi miettiä, että kun mitä ilmeisemmin en ole ainoa kuski liikenteessä, kumpaan ryhmään sitä sitten itse kuuluukaan...

                    Comment


                    • Kaikki kuskit on perseestä. Fakta.

                      Comment


                      • Kaikki on perseestä. Fakta. (No okei siitä naapurista)

                        Comment


                          On perseestä. Fakta.

                          Comment


                          • Pahoitteluni :D. Jäi vain nuo muutamat tapaukset mieleen.

                            Comment


                              Pahoittelut vihreän tuninki B5 farkun kuskille mutta kyllä sillä on syynsä miksi lähdin lahden motarilla oikealta kaistalta ohi saavutettuani ensin selvällä nopeuserolla ja ajaeni perässä kilometritolkulla. Myös sille on syy, miksi tulin ihan puskurisi eteen takaisin "ohituskaistalle" => päätit sitten ohituksen huomattua lisätä nopeutta 20-30 km/h yrittäen estää ohituksen ja multa loppui duunikulkineesta paukut.

                              Jäit kuitenkin heti ohituksen jälkeen ajamaan heti hidastaen samaan tapaan pysyen "ohituskaistalla" eli pysyen tulppana kaistalla vaikka ohitettavaa ei juuri ollut tai autoja edessä ja nopeuden vaihdellessa +-10 km/h sahauksella. Ei vaan jaksa roikkua tuollaisen perässä sahaamassa tulppana, vaikka oikealta ohitus on väärin.

                              Comment


                                Tulipa nähtyä taas sellainen ajosuorite että huh huh.

                                Lähestyin risteystä ja valot alkoivat vaihtumaan punaisiksi joten hidastin vauhtia kunnolla ettei mene pitkäksi kun oli sen verta liukasta. Valot vaihtuvat risteävälle tielle. No, satun vilkaisemaan sivupeiliin, sieltähän tulee vasenta kaistaa eemeli mersu punaisista ja muista autoista välittämättä risteyksen läpi.

                                Veikkaanpa että jos olisi ollut pitävämpi keli ja vasemmalta tullut paku ja oikealta tullut peugeot olisivat päässeet nopeammin liikkeelle, olisi mersu ajanut molempiin pahki. Nyt meni juuri ja juuri perä heitellen muutamien senttien päästä ohi.

                                Comment


                                • yaris verso kuskeista minä en ihmettele yhtään miksi ovat ratin takana sellaisia elimiä kuin ovat. Roikkuvat puskurissa kiinni ja kaahaavat aivan päättömästi muista välittämättä. Jos itsekin joutuisin sellaisella kopilla ajamaan, niin olisin itsekin vihainen m*lkku. Vaimokin sanoi normi yariksesta kun sellaisella joutui ajamaan että on kauhea rimpula.

                                  Lähestyin risteystä ja valot alkoivat vaihtumaan punaisiksi joten hidastin vauhtia kunnolla ettei mene pitkäksi kun oli sen verta liukasta. Valot vaihtuvat risteävälle tielle. No, satun vilkaisemaan sivupeiliin, sieltähän tulee vasenta kaistaa eemeli mersu punaisista ja muista autoista välittämättä risteyksen läpi.
                                  Viikko sitten lentokentäntien risteyksen valoissa näin läheltä samanlaisen tapauksen, mutta tylysti punaisilla kaahasi läpi kolme autoa peräkkäin oulunsaloon päin. Ristiin menevillä paloi jo vihreät muutaman sekunnin. Itsekin olin juuri kääntymässä oulunsaloon ja onneksi katsoin sillalle päin, olisivat muuten tulleet kylkeen tai perään sieltä.
                                  Viimeksi muokannut LauriJT; 29.12.2011, 18:59.

                                  Comment


                                  • Taas meinasi jäädä tuossa paikallisella suojatiellä joku vanhempi herra ja pikkumuksu viereistä kaistaa tulevan bemaristin alle kun pysähdyin vasemmalle kääntyvällä kaistalla antamaan tietä. Hankalia tilanteita.. Onneksi on sen verran pieni kylä että yleensä osaa noille perseilijöille mennä huutamaan myöhemmin bongatessa kun tuntee/tietää varmaan sen 90% asujaimistosta jotain kautta.

                                    Comment


                                      Viikko sitten lentokentäntien risteyksen valoissa näin läheltä samanlaisen tapauksen, mutta tylysti punaisilla kaahasi läpi kolme autoa peräkkäin oulunsaloon päin. Ristiin menevillä paloi jo vihreät muutaman sekunnin. Itsekin olin juuri kääntymässä oulunsaloon ja onneksi katsoin sillalle päin, olisivat muuten tulleet kylkeen tai perään sieltä.
                                      Tuossa risteyksessä on kyllä oppinut sen että kannattaa katsoa sinne ylämäkeen päin ennen kuin lähtee liikkeelle.

                                      Mutta enivei, tulipa koettua tänään lentokentäntien risteyksessä töistä tullessa hauska juttu. Valot vaihtuivat punaisiksi kun olin mäen yläpäässä. Valojen vaihtumisen odottelua jonon ensimmäisenä. Siihen sitten tulee viereen vasemmalle kaistalle tämä romanian ihmeen katumaasturi duster(?). Otan siitä normaalit q-lähdöt kuuteenkymppiin ja duster jää kauas taakse.

                                      No, eipä mene kauaa kun dacian kuski saa kelattua tarpeeksi nopeutta ja ajaa edelleni varmaan toista sataa siinä kuudenkympin alueella ennen kuin tie muuttuu kaksikaistaiseksi. Sitten jäädään siihen nokan eteen ajamaan sitä vajaata kaheksaakymppiä kun on päästy edelle. Kai se jotkut kiksit siitä sai, itseäni asia vain nauratti.

                                      Comment


                                      • Lahdessa viiskulmassa joku ryssä vanhalla valkosella Focuksella viereisellä kaistalla ja auton mitan mua edellä. Liikennevalot toiminnassa ja ryssä meinas laskee tylysti just vaihtuvia punasia päin. Tais vaan huomata aika myöhään että perässä heti seuraavana samalla kaistalla (siis mun vieressä) oli poliisin maija. Siinä se slobo vetäs sit viime tingassa liinat kiinni ja tuon seurauksena nakotti siististi keskellä suojatietä odottamassa valojen vaihtumista. Ja maija heti seuraavana takana... :)

                                        Comment


                                          Uuden, joskin paljon siedettävämmän variaation täkäläisestä mentaliteetista rampista saapuvien suhteen. Normaalistihan täällä painetaan, rampista tulija havaittaessa, tarpeen mukaan kaasua siinä oikealla kaistalla, että "miun etteen et prkl ainakaan tule".

                                          Tällä kertaa 740 (siinä vaiheessa rajoituksen mukaisella vauhdilla) vaihtoi sentään vasemmalle kaistalle, mutta toki se kaasupedaali löytyi. Kiihdytin kyllä jo rampissa aivan reippaasti, etten taatusti alinopeutta ajanut, mutta niinpä kiiihdytti vulva-kuskikin. Tuntui olevan pakko päästä ohi, kun kerran oli kaistaa vaihtanut, vaikka sitten aika reipasta ylinopeutta. Kilometrin päässä sitten erkani keskustan ramppiin...

                                          Comment


                                          • Osataan liikennejärjestelyt, osa 389503 tjsp.

                                            Tänään aamusella kun matkalla töihin olin menossa, huomasi taas miten ihmiset osaa näitä liikennejärjestelyitä ja kaistoja risteyksessä. Munkkivuoressa sijaitsevassa risteyksessä (Huopalahdentie-Ulvilantie-Lapinmäentie) olin oikealla kaistalla (suoraan ja oikealle kääntyville) ensimmäisenä jonossa suoraan menossa. Takana olevat 2 autoa sitten oli oikealle kääntymässä. Valo sitten vaihtui vihreäksi oikealle kääntyville (valot oikealle ilman punaista valoa) ja ei mennyt montaa sekuntia kun kuului töötti.
                                            Mitähän tuossa nyt sitten voisi tehdä, muuta kun nauraa, kun itselle palaa vielä punainen valo, eikä vaan voi ajaa eteenpäin? :)

                                            Paikkana siis tämä. Tuossa vain erona nykypäivään, että tuon suunnan valoihin lisätty se kelt. + vihreä oikealle kääntyville.

                                            Comment


                                            • Päivällä pysäköitynä Porin liisankadun alkupäässä tyylikäs musta S8 D2 korisena. Takakilven alla audiclub.fi kyltti.

                                              Comment


                                              • Linkku hyytyny keskelle kaistaa jalkarannantien alkupäässä (vai onkohan sittenki vielä aleksia? ) Setä siniset ohjaamassa liikennettä eli maija keula tulevien suuntaa vilkut päällä istuivat kahvikupit kädessä siellä sisällä.

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja porkkis Näytä viesti
                                                  Niitä on vaan niin järjettömän paljon että silmiin pistäviä törttöjäkin mahtuu paremmin sekaan. Älkää yleistäkö.
                                                  Liikenne on taistelukenttä ja kaikki muut tiellä liikkujat ovat vastustajiani. Näin me tuumimme aikanaan kuljetusliikkessä töissä ollessani...

                                                  Comment


                                                    Vieläkin jaksaa ihmetyttää tämä paikallinen liikenne kulttuuri. Aamulla morita ajaessani eka ohitti uusi A6 minut oikealta puolelta vain päästäkseen jonon perään nopeammin. Heti kohta perään voyager kuski ei malttanut odottaa että palaan ohitetun auton jälkeen oikealle kaistalle, vaan työti puoliks pientareen kautta ohi, ja kohta se sankari tulikin sitten perä edellä vastaan ikkuna raollaan ja kessu huulessa. Olihan sitä armeijassakin kiire jonottaamaan ja odottamaan, mut järki hoi älä jätä.

                                                    Comment


                                                      Tuuppasin tässä aamuyöstä kuormurilla Helsingistä kolmostietä kotiinpäin. Sattui sellainen peräti erikoinen ilmiö kuin ihan oikein lumisade matkan varrelle hetkeksi. No, juuri tässä pienimuotoisen pyryn kohdalla joku sankari hankaa motaria mattamustalla 205-pugatilla neljääkymppiä. Toinen takavalo kiiluu himmeästi, heijastimista ei ole näköhavaintoa kummallakaan puolella. Itsellä on lähivalot päällä, koska useamman auton rypäs on juuri menossa minusta ohi, eikä väistötilaakaan vasemmalle ole tästä syystä.

                                                      Oli ns. tilanne aika lähellä, kun en heti hoksannut koko pösöä ja sittenkin kesti vielä pari sekuntia, ennenkuin tajusin sen mopoautomaisen vauhdin. Sain vauhdin pois ajoissa, mutten tiedä, tajusiko pösökuski, kuinka lähellä noutaja kävi. Massaylivoima olisi ollut mun puolellani aika murskaavasti.

                                                      Comment


                                                        Suola-auto kehä 3 eilen illalla kahdeksan jälkeen. Näköjään pakko tuhlaa viellä tän vuoden budjettia että ei pääse ens vuoden pienentymään.

                                                        Comment


                                                        • Ei se suolaaminen täällä niin, kun siihen on jo tottunut että sitä kylvetään koko ajan, mutta jos kokeiltais edes joskus että aurattais vähän sitä tietä ensin. Kiva kun paksulle lumipatjalle kylvetään suolat ja saadaan yli kymmenen senttiä sohjoa aikaiseksi niin sehän on hyvä?

                                                          Kyllä ne motarilla suraa Ahkerasti, mutta entäs jos muutkin pääväylät joskus

                                                          Comment


                                                          • Eilen nelostiellä Heinolan kohdilla pohjoiseen päin ohitin jonkun punaisen tuning-volvo T4:sen matkanopeudella 120km/h. Volvokuskilla pimahti päässä ja tuli varmaan kahtasataa takaa ohi ja takaisin letkaan ja nopeuteen 110km/h. Oli siinä xenonia, lediä ja cooleria sekä mustat vanteet mutta piti vielä vissiin jotain haastetta heittää kaupanpäälle.

                                                            Itselläni ei vaan tapana ole vastata haasteisiin varsinkaan uudenvuoden ruuhkaliikenteen keskellä. Ohitin sen vaan uudestaan samalla nopeudella mitä koko ajan ajelen. Joku kossihan siellä lippis takaraivolla ajeli ja kääntyi Heinolaan.

                                                            Comment


                                                            • Ei se suolaaminen täällä niin, kun siihen on jo tottunut että sitä kylvetään koko ajan, mutta jos kokeiltais edes joskus että aurattais vähän sitä tietä ensin
                                                              Tähän se teiden kunnossapidon ulkoistaminen on vienyt. On kai halvempaa saavuttaa liukkaudentorjunnan vaatimukset suolaamalla kuin auraamalla. Täällä Pohjois-Karjalan syrjäteillä pitää olla hyvät renkaat ja autossa korkea maavara: ulkoistetut aurakuskit (lue:traktorimiehet) eivät edes saa lähteä auraamaan teitä lumisateen jälkeen, ellei Destialta tule toimeksiantoa. Marraskuusta asti on ollut liukkaita kelejä, mutta sivuteillä ainoa toimiva liukkaudentorjuntakeino eli hiekoitus on nykyään todella harvinaista herkkua.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X