Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Äsken olin ajamassa automaalaamosta töihin päin. Kehä I:llä ajoin tasaista 80 vauhtia oikealla kaistalla, kun liittymästä halusi tulla radion mainosauto DEI-1 kylkeen. Heti jarrua, äänimerkkiä, ja sitten vihainen ohitus. Mitä lie rukoushetkeä pitivät siellä minissään. Opetelkoon ajamaan, niin ei tarvitse "käyttää voimaa". Olisi kyllä harmittanut suuresti, jos olisi vaikka irtokivi lennähtänyt minin renkaasta tuoreeseen maalipintaan. Muutenkin ollut paskamainen päivä tänään.

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
      Eiköhän kyseessä ollut ihan vain klassinen ankkapoikue -efekti. Ainoa mitä seurataan, on edellä menevä. Vastaavia kuskeja löytyy vaikka kuinka. Pahimmat seuraavat esim. kuorma-autoa työmaalle asti, eikä edes asvaltin vaihtuminen soratieksi haittaa. Vasta kun pysähtyy ja alkaa kippiä nostamaan, niin iskee paniikki :)
      Tuo on aivan hämmentävän yleinen ilmiö moottoritiellä, lähestulkoon jokapäiväistä. Peilistä näkee, kun takaa lähestyy selkeästi nopeampi auto, mutta ei menekään ohi, vaan jää nuuhkimaan muutaman metrin etäisyydelle takapuskurista.

      Muuten ajakoon perässä, mutta itseäni nyhtää se, kun pitää tulla niin turkasen lähellä. Ainoa toimiva lääke on, kun pompsauttaa cruisen pois päältä ja antaa vauhdin laskea niin paljon, että menevät ohitse. Eräänkin valtakunnallisen LVIS-tukkurin pakettirakettia varten piti ottaa Axorista vauhtia alle kuudenkympin, ennenkuin transit-mies uskalsi irtaantua letkasta. Ei jummarra tätä.

      Comment


        Alkuperäinen kirjoittaja Wisa Näytä viesti
        Muuten ajakoon perässä, mutta itseäni nyhtää se, kun pitää tulla niin turkasen lähellä.
        Tämä lähellä ajaminen nyppii jopa 2 eri näkökantista.

        Esimerkiksi tänään joku kuorma-automies tuli 2 metrin päähän TT:n takapuskurista tietyömaalla, jossa 50 rajoitus. Siinä vaiheessa nykäisin tuulilasinpesurit päälle, niin kuorma-auto ymmärsi vetäytyä 10 metrin päähän. Vielä tuo 10 metriäkin vähän hirvitti: ajatelkaa vain millainen ero on jarrutusmatkassa TT:llä ja kuorma-autolla (varsinkin jos on vielä raskaassa lastissa).

        Toinen on nuo letkat. Joku ajaa normaalia hitaampaa keulilla; perässä 20 autoa 5-10 metrin välein toisistaan. Miten hitossa tollaisesta pääsee ohi tavallisella maantiellä, kun letkan väliin ei pääse minnekään?

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja jarpale
          ajatelkaa vain millainen ero on jarrutusmatkassa TT:llä ja kuorma-autolla (varsinkin jos on vielä raskaassa lastissa).
          Onko tää testi ihan näyteltyä; (kun tuo rakkauden kieli jäi koulussa kovin lyhyeksi)
          http://www.youtube.com/watch?v=zWwK0eClp6Y
          Toki paineilmajarruissa pitempi viive mutta hyvin tuo näyttä pakurille pärjäävän.

          Comment


            Kyllä tuo varmaan ihan mahdollista on, mutta jos otetaankin testiin joku wanha Sisu ja täysi(tai vähän yli) kuorma päälle - niin kaskas, jarrutusmatka nelinkertaistuu. :)

            Sanotaan nyt vielä, että katsoin tuota klippiä vain nopeasti ilman ääniä eli ei sen suurempaa hajua mistä siinä oli kyse.

            Comment


              90-luvun taitteen pelit ja nykyaikaiset kuorma-autot on kyllä jarrujen osalta kaksi eri maailmaa. Ei voi edes verrata keskenään. Vanhoissa pitää survoa jarru lattiaan ja käsijarrujen jousetkin vetää mukaan, mutta ei se mihinkään pysähdy. Lukkoon ei saa renkaita ei millään ja se hidastuminenkin alkaa vasta hetken päästä. Näissä uusissa jos hipaiset jarruun liian räväkästi, niin nostaa tehostukset paniikkitasoon. Mustaa piirtää ja kaikki mitä ei ole kiinni hytissä köytetty pitää kerätä tuulilasilta :)

              Comment


              • Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
                90-luvun taitteen pelit ja nykyaikaiset kuorma-autot on kyllä jarrujen osalta kaksi eri maailmaa. Ei voi edes verrata keskenään. Vanhoissa pitää survoa jarru lattiaan ja käsijarrujen jousetkin vetää mukaan, mutta ei se mihinkään pysähdy. Lukkoon ei saa renkaita ei millään ja se hidastuminenkin alkaa vasta hetken päästä. Näissä uusissa jos hipaiset jarruun liian räväkästi, niin nostaa tehostukset paniikkitasoon. Mustaa piirtää ja kaikki mitä ei ole kiinni hytissä köytetty pitää kerätä tuulilasilta :)
                Jep, omakohtaista kokemusta on. En aja ammatikseni vaan aina silloin tällöin kavereiden apuna. Normaalisti joku -80 luvun Volvo tai Sisu, sitten kerran 2010 vuosimallin Mersun nuppi ilman puoliperää piti siirtään.

                Nyt tiedän minkä takia niissä on turvavyöt :)

                Comment


                • Puolikas juu... Sitten kun on suomen mallin moduli 60tn ja 7 akselia niin rengasta kohden ei kauheeta hidastuvuutta saavuteta ainkaaan jos halutaan säilyttää jonkun sortin hallittavuus, aikalaisia giljotiinejä ne tuolla tien päällä. Liukkaan radalla hulvattomia vehkeitä kannattaa käydä kokeilemssa jos vaan joskus pääsee!

                  Ihan btw tänään tuli SA scanian jarrut testattua Kehä I länteen päin ajettaessa, kun jotkut urpot päättivät sitten taas jäädä tuijottamaan kolaria itään vievillä kaistoilla. Auto kyllä pysähtyi, umpikiero soralava vaan äänestä päätelleen pääsi luistamaan koukkulaitteen lukoista ja ryhmähti päin itse koukkua. Onneksi oli vain 11tn kuorma.

                  Comment


                    Liftareita.

                    Asiassa ei sinällään ole mitään ihmeellistä, mutta aina välillä saa ihmetellä noiden peukunheiluttelijoiden paikkavalintoja. En minä ainakaan viitsi pysäyttää autoa sellaiseen kohtaan, jossa tukin muun liikenteen kulun tai rikon liikennesääntöjä. Tänään joitain metrejä tämän kohdan jälkeen (moottoritiellä), joskus aiemmin olen nähnyt liftarin "Kuopio"-kyltin kanssa tässä. :)
                    Viimeksi muokannut angra; 8.6.2011, 13:56. Perustelu: kohdan tarkennus

                    Comment


                      Noita liftareita näkee usein Helsingissä Turun motarin alussa. Muuten hyvä, mutta moottoritiellä ei saa pysähtyä. :)

                      Comment


                      • Eilen oli kyllä liikenne rikas päivä. eka hiivatehtaan luona lahdessa oli kesä kupla tulessa. Kuulemma bensa letku vuotanu ja roihahti tuleen. saivat sen siinä jauhesammuttimella sammumaan onneksi. No illemmalla ku anoppilaan ajeltiin oli sitten hiekka lastissa ollu rekka ojassa ja perävaunu katollaa. Tienasimpa 20e siitä tilanteesta ;)

                        http://www.ess.fi/?article=328095

                        Comment


                        • Kovasti oli harrasteautoja liikkeellä äskettäin Järvenpään ja Hyrylän välillä. Mikähän kokoontumisajo oli menossa, kun ei löytynyt Googlella mitään? Muutama Audikin oli letkassa mukana.

                          Comment


                            Eikö se ollut Keskari Cruising tms. paikallissanomalehden järjestämä avoautotapahtuma? Ollut jo pari vuotta. Käsittääkseni ajelivat järven ympäri letkassa.

                            Comment


                            • Juu, niin taisikin olla. Pitkä oli letka. Aina menee ilmoitukset tuollaisista tapahtumista ohi. Olisi ollut vaan hyvä paikka harjoitella liikkuvan kohteen kuvaamista. :)

                              Comment


                                Poliisiauton vilkut päällä ja pysäytysvaloa vilkuttaen venäläisen auton takana 2-3km matkan moottoritiellä. Vasta kun poliisit ajoi auton rinnalle ja näytti merkkejä, niin pysähtyi. Olivat ilmeisesti isommalla köörillä liikenteessä, kun jatkoin ensimmäisen pysäytetyn ohi, niin ~500m päässä toinen pitkäkilpinen vetäisi tien sivuun parkkiin. Ja tästä 2km eteenpäin, löytyi vielä kolmas velivenäläinen moottoritien pientareella parkissa.. Voisiko noille joku opettaa liikennesäännöt ja päästää vasta sitten tänne ajelemaan..?

                                Comment


                                • Harakka kävi moottoritiellä kääntämässä sivupeilini koria vasten. Sulat vain lensivät ja Võila, peili vinossa.

                                  Comment


                                    "Se on niin kaunista katseltavaa kun kunnolla vituttaa, ja kohtaa toisen samanmoisen, ja vittu kun vituttaa" Pari sattumusta valtatie 3:lta, joka sai V-käyrän nousuun jo aamusta päivin.

                                    Tapaus #1: Eräs hirvimersulla ajeleva leidi-ihminen päätti siinä ripsiväriä laittaessaan vaihtaa moottoritiellä kaistaa, ilman vilkkua, suoraan eteeni. Ja kun hänen ajonopeutensa oli huomattavasti hitaampi, niin siinä jarrulla seistessä PSV Duty Cycle käväisi 200%:n tuntumassa. Valaistuin kerralla goatsen ihmeelliseen maailmaan. Nazivaunun keula nuuski marsun ahteria hyvin läheltä tovin aikaa. Joo, ja kyllä tiedän, tähänkin tapaukseen sopii gynegologi vertaus; hajuetäisyys voi olla ok, mutta jos antaa pusun, joutuu käräjille.

                                    Tapaus #2: Keski-ikäinen herrasmies oli ajanut Helsinki-Turku -moottoritien liittymän ohi kilometrin verran Lahdesjärvelle päin. Co-pilottina toimiva rouvashenkilö viittoili kiivaasti Hki-Tku -tien suuntaan ja herra peruutti tuota kilometrin matkaa moottoritietä pitkin vastakarvaan. Onko terve maalaisjärki muuttumassa epäterveeksi maalaisjärjettömyydeksi? Pitääkö minun muuttaa Italiaan, jossa liikenteessä sekoilu on sääntö, ei poikkeus.

                                    "Älä loihe mulle lausumaan kauniita sanoja, älä saatana tule antamaan mitään vitun tukea"

                                    Jatkan tästä Callen imeskelyä.

                                    Lainaukset kappaleesta Vittu kun vituttaa by Ismo Alanko.

                                    Comment


                                    • Kävin tuossa Helsingissä pari päivää perheen kanssa. Tänään tuli Tampere-Jyväskylä -välillä komea valkoinen R8 vastaan, liekö kerholainen?

                                      No, Kärsämäellä sitten edessä ajeli joku 1.8 vajaaveto -A4, joka oli thyyningmaalattu etuosastaan, pistetty joku lasikuitukikkare taakse, jossa olleesta repaleisesta verkonreiästä sojottivat tuplaulostulot toisella puolella ja kirsikkana eltaantuneessa kermavaahdossa...trrrrrrrrrrr - tshhhhhh! "Full Time 4WD" -tarra takaluukussa (á la joku japsimaasturi). Meinasin saada sairauskohtauksen, mutta liikenneympyrä pelasti elämälle, tiet jatkuivat eri suuntiin.

                                      Comment


                                        Maskussa oli aamusta joku Subaru-kuski (oisko ollu impreza tai legacy) farkullansa, jossa konepellissä isohko skuuppi valkoset hanskat kädessä. Kuvittelikohan se autonsa olevan kovakin ralliauto, että meinaa riistäytyy risteyksien käännöksissä ilman hanskoja. Eikä tainnu olla ees mikään nuori tyyppi kyseessä. Nauratti heti aamusta. :)

                                        Comment


                                          Mikshän just volkkarikonsernin autoos tuntuu pohjapaffit roikkuvan ku tulee vastaan? Onhan ne kummallisen olosen ruuvit vähä epäluotettavan olosia ku ei millään lailla naksahda paikalleen, toppaa vain. Uudemmis roikkumisia ei niin nää.

                                          Comment


                                            Alkuperäinen kirjoittaja Kotzi Näytä viesti
                                            Maskussa oli aamusta joku Subaru-kuski (oisko ollu impreza tai legacy) farkullansa, jossa konepellissä isohko skuuppi valkoset hanskat kädessä. Kuvittelikohan se autonsa olevan kovakin ralliauto, että meinaa riistäytyy risteyksien käännöksissä ilman hanskoja. Eikä tainnu olla ees mikään nuori tyyppi kyseessä. Nauratti heti aamusta. :)
                                            Tai sitten Urabussi kuskilla on ollut mokkanahkaratti joka ei oikein käsistä irtoavasta rasvasta pidä.

                                            Comment


                                            • Alkuperäinen kirjoittaja seepra Näytä viesti
                                              Kävin tuossa Helsingissä pari päivää perheen kanssa. Tänään tuli Tampere-Jyväskylä -välillä komea valkoinen R8 vastaan, liekö kerholainen?

                                              No, Kärsämäellä sitten edessä ajeli joku 1.8 vajaaveto -A4, joka oli thyyningmaalattu etuosastaan, pistetty joku lasikuitukikkare taakse, jossa olleesta repaleisesta verkonreiästä sojottivat tuplaulostulot toisella puolella ja kirsikkana eltaantuneessa kermavaahdossa...trrrrrrrrrrr - tshhhhhh! "Full Time 4WD" -tarra takaluukussa (á la joku japsimaasturi). Meinasin saada sairauskohtauksen, mutta liikenneympyrä pelasti elämälle, tiet jatkuivat eri suuntiin.
                                              Onko niitä rumiakin R8:eja? :D Nojoo, leikki leikkinä. Ei ihan jokapäivä kyl osu eteen.

                                              Comment


                                              • "velivenäläinen moottoritien pientareella parkissa.. Voisiko noille joku opettaa liikennesäännöt ja päästää vasta sitten tänne ajelemaan..?"

                                                Varmaan venäjällä kuten myös virossa saa pysähtyä moottoritielle autolla. Virossahan saa ajaa moottoritien pientareella polkupyörällä jne. Eri liikennesäännöt niin ei voi venakot tietää suomeen tullessaan että ei saa pysähtyä motarilla...

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja Japi Näytä viesti
                                                  Tai sitten Urabussi kuskilla on ollut mokkanahkaratti joka ei oikein käsistä irtoavasta rasvasta pidä.
                                                  Ei kyllä se ihan normiratti mun mielestä oli. Jos ei niin vaihtais sitten ratin kun noin vaikeeks menee, vaikka emmä silti hanskoja käyttäis.

                                                  Comment


                                                  • Uudehko bmw oli katon kautta kiepauttanut ojaan kakskaistaisella suoralla tiellä. Näytti kyllä kaikki neljä kyytiläistä olevan kunnossa, kun hermosavuilla olivat tienvieressä.

                                                    Comment


                                                    • valkoset hanskat kädessä
                                                      Kyllä tuli tuossa pari vuotta sitten Lapin kalareissu kesähelteessä ajeltua valkoiset hanskat kädessä.

                                                      Tosin kyseessä olivat apteekista ostetut puuvillakäsineet.

                                                      Ei vaan tuo atooppinen ihottuma käsissä sietänyt sitä auringonporotusta lainkaan, mikä tuulilasin läpi rattia piteleviin käsiin lankeaa.

                                                      Niin, että ei ollut mulla ainakaan elvistelyä:))


                                                      Aattelimpa tähän samaan lisätä, mitä eilen tuli nähtyä tuolta Tahkovuorelta kotiinpäin ajellessa.
                                                      Mopoauto, tyttö ratissa. Ei siinä mitään, mutta perässä n. puolentoistakilometrin letka autoja. (raja 100 km/h).

                                                      Tyttö varmaan sitä kuppiaan osa kuljettaa, mutta ei tullut sitten mieleenkään ottaa vaikka pysäkille välillä, että jono pääsis ohi, kun sitä vastaantulevaa liikennettä, niinkuin meikä tuntui olevan ihan tarpeeksi.

                                                      Mielestäni ei riitä, että mopoautolla saa ajaa kun vain ikä riittää, täytyisi ottaa huomioon myös se, että liikenteessä on paljon muitakin kun vain minä ja minun hieno mopoautoni.

                                                      Verrataampa esim. traktori ja kaivinkonekuskeihin, jotka samaavauhtia tuolla tienpäällä joutuvat liikkumaan, yleensäkin heti pysäkin, tai jonkunmuun levikkeen huomattuaan vetävät syrjään, jotta liikenne virtaisi. (poislukien itsepäiset kusitankkia perässäänvetävät punaniskat)

                                                      No tulihan taas, mutta...;)
                                                      Viimeksi muokannut kapaz; 11.6.2011, 06:31. Perustelu: lisäsin samaan tuon mopoauto jutun

                                                      Comment


                                                        Kävin tuossa Helsingissä pari päivää perheen kanssa. Tänään tuli Tampere-Jyväskylä -välillä komea valkoinen R8 vastaan, liekö kerholainen?
                                                        Saattoi olla maahantuojan R8 V10. Kävin läiskimässä siitä muutamat kuvat tossa alkuviikosta ;)

                                                        Comment


                                                          Normaalisti ei tule tähän ketjuun kirjoitettua, mutta nyt täytyy hämmästellä. Tuossa "kotitiellä" joku ajoi madalletulla Allroadilla. Ilmeisesti madallettu ihan rajoitinkumiin asti koska pompotti aivan järkyttävästi! Hidastetöyssyn ylitys näytti jopa naurettavalta kun auto pomppi siitä yli. Aivan varmasti vaarallinen liikenteessä, joku voisi käyttää järkeä ja miettiä vähän muutakin kuin "stancea".

                                                          Comment


                                                            Kuulostaa siltä että Aallroodissa olisi iskarit sanonut että tuli kilsat täyteen.

                                                            Comment


                                                            • Juuri äsken Lahden keskustassa triken.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X