Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Taas yksi veret seisauttava suoritus kotimaisesta liikenteestä, jossa omista oikeuksista ei luovuta. Tapaukseen liittyy auto nro1 joka hinasi autoa nro2 ja myöhemmin kuvioon tulee auto nro3.

    Ennen liikenneympyrää oli hinausköysi (paksu sidontaliina) irronnut nro1:stä. Jonon kertyessä taakse he päättivät nopeasti sitoa liinan nro1:n vetokoukkuun umpisolmulla. No siitä nro1 lähti kiireellä ja liittyi liikenneympyrään ja olosuhteiden pakosta nro2 seuraa perässä. Siinä vaiheessa auto nro3 ajaa liikenneympyrää pitkin ja huomaa että tuoltahan tulee auto (nro2) mun eteen vaikka sillä on kolmio. Ei muuta kun kiinankilpurista kaasuläppää levälleen ja ajamaan nro1:n ja nro2:n väliin. Komia pakettihan siitä syntyi.

    Nro1:ssä oli keltaiset majakat katolla päällä ja myös hätävilkut päällä. Nro2:ssa oli hätävilkut päällä ja valoisan aikaan tämä tapahtui.
    Liitteenä lähes valokuvatasoinen piirustus tilanteesa :)
    Attached Files

    Comment


    • Tarvontien rampissa A3 3.2:n, jonka kuskilla oli pelisilmän paikalla perseensilmä.

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja Jusaberg Näytä viesti

        Nro1:ssä oli keltaiset majakat katolla päällä ja myös hätävilkut päällä. Nro2:ssa oli hätävilkut päällä ja valoisan aikaan tämä tapahtui.
        Hinattaessa hätävilkkuja ei mielestäni pitäisi, eikä kai myöskään saisi käyttää. On meinaan hankala koittaa päätellä, mihin suuntaan yhdistelmä seuraavaksi sinkoilee.
        Toki tässä tapauksessa hätävilkut olleet ihan perusteltuja, kun on oltu pysähdyksissä liikenneympyrässä, mutta noin niin kuin yleisesti olen kiinnittänyt huomiota siihen, että ihmiset kovin ajattelemattomasti käyttävät hätävilkkuja.

        Comment


          varsinkin pitkäkilpisissä autoissa, tosin erillainen liikennekulttuuri sielläpäin

          Comment


          • Sedan RS6. Ei tosin varsinaisesti liikenteessä, mutta kuitenkin.
            Laatikko irti se kyhjötti korjaamon nurkassa, orpona.

            Comment


            • Parkkipaikalla Ford Kugan alla sulanut kohta jossain "voimanjakokeskuksen" tienoilla. Taitaa lämmetä systeemit kovin, kun joutuu oikeasti töihin.

              Comment


              • Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                Hinattaessa hätävilkkuja ei mielestäni pitäisi, eikä kai myöskään saisi käyttää. On meinaan hankala koittaa päätellä, mihin suuntaan yhdistelmä seuraavaksi sinkoilee.
                Mä ainakin käytän aina hinauksessa vilkkuja, mut sit taas on ajokoulusta mielessä vielä käsimerkitkin mitä ikkunasta näytetään :)

                Comment


                  Ei nyt tuu mieleen kuin yksi käsimerkki mitä autoillessa tarvitaan... Kas kun ei sitä täällä autokoulussa opetettu :)

                  Comment


                  • Tikkalan kohdilla 6-tiellä aamulla -35.5. Alkoi olla Golfin kytkin aika jäykän oloinen...

                    Comment


                    • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                      Ei nyt tuu mieleen kuin yksi käsimerkki mitä autoillessa tarvitaan... Kas kun ei sitä täällä autokoulussa opetettu :)
                      Autolla käytetään käsimerkkejä samoin kuten polkupyörillä tai mopoilla jos ei oo vilkkuja :) Siis käsi suorana ikkunasta "käännän vasemmalle" ja käsi vasemmalle-ylös "käännan oikealle"...

                      Se yksi mikä ensimmäisena mieleen tulee toimii vaikka missä :P

                      Comment


                        1200 Valkoinen pyöreälamppunen lada, työmajakka ja kattotelineet katolla. Takakontissa teksti: "Don't steal, The goverment doesn't like cometition" :D

                        Comment


                        • Eilen tuli käytyä pitkästä aikaa Oulussa mitä mainioimman Q-kelin vallitessa. Ne Oulun kivikadut jne. Illalla kun lähdin kotiinpäin, nousin Kainuuntieltä nelostielle pohjoiseen päin ja siinähän on suurinpiirtein 180 asteen ramppimutka. Edellä pyrki eteenpäin joku teiniviritetty sataysikymppinen (?) pikkumersu: ramppi oli kiiltojäässä ja Mese yritti koko ajan kahva edellä saada vauhtia nousemaan kaarteen ylämäessä. Nastatakarenkaat vain ulvoivat eikä juuri vauhti noussut. Kieltämättä tuli vähän hiostettua muutaman metrin päässä takapuskurista... :) Jälkeenpäin tuli mieleen että onneksi ei tullut nastaa tuulilasiin. Kysyinkin vieressä istuvalta vaimolta, että haluaisko hän ajaa moisella pulkalla. Vastaus oli suurinpiirtein hulluko olet...

                          Comment


                            Onneksi tuli oltua lomalla tää viikko ja rauhallisin mielin liikenteessä, normaalisti en jää hirveesti odottelemaan risteyksiin...

                            Noh tasa-arvoisesta liittymästä keravan "teollisuus alueella" kattelin jotta käännyn vasemmalle ja sieltä tulossa paku joka kääntyy oikealle joten ei vaikuta etenemiseeni ja oisin vielä ollut etuajo oikeutettu...

                            Noh kattelin että melko vaudikkaasti tulee ja yrittää kääntyä, mutta loppupeleissä meni kaikki pyörät lukossa keulani edestä ja pysähtyi vasta risteyksen jälkeen. Näytin kyllä kohdalla peukkua ja kuskilla aika hölmistynyt ilme.

                            Tossa taajaman suoralla vähän ennen kotia tuli eräs ooppeli vastaan ja ihan keskellä tietä. Ei muutenkaan ole enään kauhean leveä tuo latu niin tein sellaisen tempun että vaihdoin itsekkin keskelle ja vähän ennen sitten takas omalle kaistalle. Kyllä tais viesti mennä perille parin ylimääräisen tykytyksen kanssa toivottavasti! Ainakin meni omalle kaistalle.

                            Nyt joku ampuu ilmeisesti rynkykkä, toivottavasti räkäpäitä! Villi paikka tää virkkala, ei siellä mettässä mitään ylimääräistä meteliä ollut lukuunottamatta mitä ite tuli häröiltyä.

                            Edit: Ja nyt toi koirakin (rotweiler) rupesi näkemään painajaisia, ilmeisesti joku vei sen luun. Kaikki käpälät vetää tyhjää kyljellään ja hirmu ulvonta, onneksi oon niin sikeä uninen että normaalisti en kyllä tajua mitään kun nukun, mutta nyt kun on ollut valveilla niin ihme ääniä kuullut pitkin päivää/yötä.
                            Viimeksi muokannut Perämettä; 17.2.2011, 23:21.

                            Comment


                            • Keskiviikkoiltana Joensuussa vähän vanhempi Porsche Boxter -26 asteen pakkasessa. Oli sentään katto ylhäällä :)

                              Comment


                                Lahdessa n. 12.30 Tapparakadulla Peugeot-merkkisen ajoneuvon nököttämässä liikenteenjakajan päällä. Hauskinta siinä oli se, että kuski istui vielä sisällä arskat päässä ja hymyili..

                                Comment


                                • Tuli ajeltua Turun Stockmannin täydessä parkkihallissa 9 min etsien parkkipaikkaa. Yleensä tonne ei oo mun mielestä päässyt juuri ylimääräisiä autoja, tänään siellä oli joku 6-7 autoa jotka etsi paikkaa. Tuli myös nähtyä miten suht uuden 5-sarjan bemarin kuski veti autonsa invaruutuun kun ei muuta ollut vapaana. Lisäksi tuli nähtyä miten monella hermot kiristyi kun oli halli hiukan solmussa. Yks pappa ei tykänny kun näytin peukkua sille kun se kävi kuumana :D

                                  Comment


                                  • Keskiviikkona aamulla Lahden motarilla Keravan kohdilla pohjoiseen päin uuden karhea musta Lambo. Ja pakkasta oli reilu -25 astetta.

                                    Comment


                                    • Aamusella joku nuorehko mieshenkilö veti A4:llä hirmuista öljynkäryllä maustettua savuverhoa perässään, oliskohan ollut huohotin jäässä :)

                                      Teki mieli kääntyä perään ja kysyä oliko tuo mahtanut huomata, oli se sen verran kitkerää hattaraa.

                                      Comment


                                        Hopeinen Mitsu evo oli vetänyt sisäseinään kehä kakkosella matinkylän pään s-mutkassa. Tainnut vähän yrittää liikaa kun tie oli kuitenkin kuiva ja sää aurinkoinen. Siihen oli jo joku pysähtynyt ja mitään isompaa ei tainnut tapahtua kun keräilivät puskurin palasia penkasta. Sen ajan kun siihen pysähdyin tilannetta ja mahdollista avun tarvetta arvioimaan niin pelkurin puolella nainen piteli kasvojaan, mutta ymmärsin että ihan vaan vitutuksesta.

                                        Comment


                                          Oulussa ruskon valoissa marsu kuski kattoluukku auki / ylhäällä -26 asteen pakkasessa...??

                                          Comment


                                            Mahtoko olla "puukon veljeksiä"?

                                            Comment


                                            • Oulussa ruskon valoissa marsu kuski kattoluukku auki / ylhäällä -26 asteen pakkasessa...??
                                              Tupakkamiehiä, ja sivulasit jäätyneet kiinni?

                                              Comment


                                                Maantien penkalla kävelevän kiväärimiehen. Lienee jotain mettäporukkaa mutta olis sen tykin voinut edes kantopussiin verhota eikä kantaa pikatien varressa piippu vaakatasossa.

                                                Comment


                                                • Prisman pihasta lähtiessä näin mersun aika läheltä. Tyyppi laittoi vilkun oikealle kääntyäkseen prisman pihaan (ja katsoi vielä oikealle). Meikä lähtee liikkeelle ja samassa mesekuski ottaa vilkun pois ja jatkaakin suoraan. Molemmilta liinat kiinni, jäi jopa reilusti väliäkin, mutta kivasti säväyttää tuollainen "läheltä piti".

                                                  Jos olisi napsahtanut, niin olisikohan ollut vaikeuksia todistella toisen vilkunkäyttöä?

                                                  Comment


                                                    Taksikyltillä varustetun muumikeula-Passatin. Ja eka korimallin poliisi-Mondeon, sekä esimerkillisesti luuri korvalla ajelevan poliisimiehen tunnuksettomalla Octavialla. Silmämääräisesti arvioituna noin satasta 80 alueella.
                                                    Viimeksi muokannut Japi; 22.2.2011, 21:24. Perustelu: Lisäystä.

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja jannes Näytä viesti
                                                      Tupakkamiehiä, ja sivulasit jäätyneet kiinni?
                                                      Tuopa muuten onkin hyvä idea. Täytyypä kokkeilla lähteekö consulissa kattoluukku auki :)

                                                      Comment


                                                        Alkuperäinen kirjoittaja Mxwll Näytä viesti
                                                        Prisman pihasta lähtiessä näin mersun aika läheltä. Tyyppi laittoi vilkun oikealle kääntyäkseen prisman pihaan (ja katsoi vielä oikealle). Meikä lähtee liikkeelle ja samassa mesekuski ottaa vilkun pois ja jatkaakin suoraan. Molemmilta liinat kiinni, jäi jopa reilusti väliäkin, mutta kivasti säväyttää tuollainen "läheltä piti".

                                                        Jos olisi napsahtanut, niin olisikohan ollut vaikeuksia todistella toisen vilkunkäyttöä?
                                                        Vilkku ei velvoita kääntynään. Vaikka mersun vilkku olisi ollut koko ajan päällä, ei sillä olisi ollut mitään vaikutusta syyllisyyteen, jos mersulla oli etuajo oikeus.

                                                        Comment


                                                        • Jos olisi napsahtanut, niin olisikohan ollut vaikeuksia todistella toisen vilkunkäyttöä?
                                                          Tuosta oli jokunen vuosi sitten oikeudessa tapaus.

                                                          Samanlainen, mutta bussi ajoi "päätietä" ja laittoi vilkun oikealle. Oikealta, kolmion takaa tullut auto ajoi risteykseen ja silloin napsahti. Oikeus totesi että väistämisvelvollisuuden omaavan on varmistettava mihin väistettävä on menossa tms. Bussi oli siis menossa risteyksen jälkeiselle pysäkille jolle vilkutti.

                                                          Siis kyllä olisit ollut maksumiehenä oli vilkkua tai ei.

                                                          Comment


                                                          • Tuopa muuten onkin hyvä idea. Täytyypä kokkeilla lähteekö consulissa kattoluukku auki :)
                                                            Saattaa olla, että on tullut ihan kokemuksen myötä opittua ;)

                                                            Comment


                                                            • Niin vähän arvelinkin, että toisen vilkkuun ei kannata välttämättä luottaa sokeasti. Tosin jos aina odottaa että ketään ei tule mistään niin saattaa työpäivä hieman pidentyä (+ töötit soida)...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X