Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Välähdys tienreunassa

    Tänään ajelin isänpäivälounaalle perheen kanssa Paasikiventietä kohti Tamperetta. Yht'äkkiä näin ikäänkuin salaman välähdyksen reilusti oikealta.
    Vilkaisin nopeusmittariin ja huomasin että hitto... ylinopeuden puolellahan se taisi olla (riippuen mikä oli rajoitus). Lounaalla ei juurikaan ruoka maistunut ja kanasalaatistakin jäi puolet lautaselle kun keilaili mielessä että paljonkohan mahtaa lompakko keventyä vallesmannin lapusta. Vaimo yritti rauhoitella että siellä on joku kirkas valomainoskin joka saattoi osua sopivasti silmiin.

    Kotimatkalla huokaisin ensimmäisen kerran helpotuksesta kun huomasin että alueella oli 70:n rajoitus. Ajoin pätkän vielä uudelleen katsoakseni että onko tolpassa kameraa, tai oliko sillä kohdalla tolppaa ollenkaan.
    Nyt huomasin tien oikeassa reunassa suuren Volvo-mainoksen. Molemmat huomattiin että jostain syystä mainos taas välähti hetkellisesti todella kirkkaasti. Aika mustaahuumoria jos tuossa on joku liikeanturi ja tahallinen välähdys :-)

    Comment


    • MItes on, pitääkö paikkansa mitä (Kill) Arman sanoi että se helvetinmoinen tööttäily ottaa hermoon siellä Intiassa? :)
      Eräs etelämaan kuski sanoi paikallisesta liikenteestä että "Ilman jarruja voi kyllä ajaa, mutta ei ilman äänitorvea" :-)

      Comment


        Ne uudet led-mainostaulut ovat säädöiltään aivan aunarista. Joka kerta kun mainos vaihtuu, taulu jostain syystä välähtää ilkeän kirkkaasti. Voin kertoa, ettet ole ainut, jolla on käynyt kylmä rinki persuksissa...

        Pimeämmällä suorastaan suututtavan kirkkaita ne. Kumma jos jonkin sortin valoisuusanturin integroiminen on liian haasteellista...?

        Comment


          Nyt pari päivää on tullut ajeltua Faijan -09 Skoda Octavia RS TDI:llä.
          Auto on hopea farmari, jossa tummat lasit.

          Huvittavaa, kun liikenteessä tuntuu kaikki ajavan jotenkin rauhallisemmin ja tilaa löytyy aina.

          Tänäänkin tuli pariin otteeseen ajettua Tuusulantien kahdeksankympin rajoituksen tietyömaan ohi ja kovin moni ei ohi tullut vaikka itsellä vakkarissa "vain" 80km/h...

          Comment


          • Alkuperäinen kirjoittaja "Merza
            Huvittavaa, kun liikenteessä tuntuu kaikki ajavan jotenkin rauhallisemmin ja tilaa löytyy aina.
            Hassu juttu.. nimim. kaveri sai vastaavalta autolta ylinopeussakot vähän aikaa sitten.

            Comment


            • Ja itse näin eilen kun vastaavan mallinen ja värinen skoda pysäytti jonkun pakettiauton, kuskilla oli tyylikkäät siniset haalarit.

              Comment


                Vähän vastaavanlainen vaikutus on firman (tankkaus autolla) valkoinen navara jossa kaari täysi työvaloja ja kirkas ledimajakka. Pitkään hivuttautuvat ohituskaistaa kunnes näkevät selvästi firman tekstit ja uskaltavat ohittaa.

                Oli myöskin hauska tilanne pari vuotta sitten, kun piti mennä pukinmäen essolle kahville ja parkkipaikka täys autoja. Satuin olemaan firman hinurilla jolla lähinnä siirretään omia koneita, noh kyltissä seisoo 1h kiekolla ja alla hinurin kuva. Sain muuten kohtuu nopeesti parkkipaikan kun kiersin kerran sen parkkiksen ympäri. :)

                Comment


                • Varmaan monille tuttu asia, mutta nuo Venäjäläiset kun ajelevat suht keskellä kaistaa/tietä, siihen on ymmärrettävä syy. Tuolla idässä kun tiet tuppaavat monesti olemaan mitä ovat, varsinkin tien reunat ovat heikossa hapessa, tästä syystä ajelevat suurimmaksi osaksi keskellä kaistaa. Myös hätävilkkujen käyttö on siellä laissa säädetty käytettäväksi jos auto on pysäytetty tien laitaan, joten ei liene ihme että täälläkin moista harrastavat. Kun Venäjäläinen ajoneuvo on tienposkessa hätävilkut päällä, on odotettavissa ihan mitä vaan! Vähän kuin hirvi olisi riista-aidan sisäpuolella...

                  Comment


                    Eilen palattaessa kotia Jyväskylään Vaajakosken kaksikaistaisella meinas audi litsautua venäläisen rekan alle. Ajelin onneksi suht. varoen sisempää kaistaa ja sieltähän venäjänpoika sujuvasti otti molemmat kaistat käyttöön. Onneksi tuli jätettyä "turvaväli"...

                    Comment


                      Töistä tullessa bongattua:
                      Pojat (~10 v.) ylittämässä polkupyörineen vilkasliikenteistä katua kivimaan koulun paikkeilla, juuri siinä missä ei ole suojatietä. Melkein vieressä olisi ollut valo-ohjattu suojatie. Pimeä keli, vettä tulee kaatamalla, vastaantulevien valot sokaisee eikä heijastimista tietoakaan... Todellakin liikennekasvatuksen paikka tässä!

                      Hetkeä myöhemmin Saimaankadulla tuli vastaan elokuvasta "Napapiirin sankarit" tuttu keltainen Sierra ruutulipputeippauksilla :D Yritin tihrustaa oliko sama rekkari (TIS-51), mutta enpä saanut selvää.

                      Comment


                      • Moottoripyörän ajamassa Länsiväylää Ruoholahdesta ainakin Kehä II:lle asti n. kello 15. Vettä oli kyllä ilmassa tiellä ajavien autojen ansiosta sen verran paljon, että taisi kuski saada melkoisen kurasuihkun tuon välin ajaessaan. :D

                        Comment


                        • Pojat (~10 v.) ylittämässä polkupyörineen vilkasliikenteistä katua kivimaan koulun paikkeilla, juuri siinä missä ei ole suojatietä. Melkein vieressä olisi ollut valo-ohjattu suojatie. Pimeä keli, vettä tulee kaatamalla, vastaantulevien valot sokaisee eikä heijastimista tietoakaan... Todellakin liikennekasvatuksen paikka tässä!
                          Ne koululaiset loikkii sen tien yli kyllä välillä melko rohkeasti. Usein vielä sen alikulkutunnelin kohdalta... idiootit! Senkin kyllä tietää ketä (enemmistön) syyttävä sormi osoittaa jos siinä auton alle jää..

                          On siinä sierrassa TISSI rekkari. Pariin otteeseen lahdenkadulla bongannut.. :)

                          Comment


                          • B5 Avantin kutostiellä Reijolan kohdalla, jossa oli sekä lyhyissä, että sumareissa jälkiasenteiset xenonit. Toivottavasti ei ollut foorumilaisia ja toivottavasti sumuvalojen jälkiasennussarja hajoaa ennen aikojaan!

                            Comment


                              On siinä sierrassa TISSI rekkari. Pariin otteeseen lahdenkadulla bongannut.. :)
                              Taitaa asustella ihan tässä kulmilla:
                              http://www.finnkino.fi/News/Ajankoht...luvoittajalle/

                              Comment


                              • Mustan B6 Avantin jota peruuteltiin hinausauton lavalle klo 15:40 Kupittaankadun ja kerttulinkadun risteyksessä, tais olla kesärenkaat vielä alla, kun auto kuitenkin näytti liikkuvan.

                                Comment


                                  Eilen illalla Salosta palatessani ihmettelin mitäs kaverit loikkii Satakunnantien yli mistä sattuu. Siinä Mustan Pörssin kulmilla. Selvisi kun pääsin lähemmäs. Siinä oli vissiin testattu miten Bimmeri piirtää kun on vähän liukkaampaa alla. Sitten oli lanattu liikenteen jakaja kaupunginpuoleisessa reunassa Raikonkujan (se, joka menee Vianorin ja Pörssin välistä) ja lopuksi piti käydä hakemassa siihen keskikaistaleelle pudonneet osat talteen. Auto oli parkissa Pörssin pihalla ja näytti saaneensa ainakin keulaan jotain osumaa.

                                  Comment


                                  • Vaajakosken motarilla joku Toyota pick-up ilman minkäänlaisia valoja. Kello oli 18.40, eli pimeään aikaan. Meinas tulla perälauta äkkiä vastaan.

                                    Comment


                                    • Siviili poliisia ajoi katua väärään suuntaa vilkut päällä ja tuli aika yllättäin ratikan takaa hesan keskustassa eilen. Sain melkein kaverin autoon uudelleen muotoillun keulan.

                                      Comment


                                      • Ihmettelin itsekseni kotiin ajaessani seuraavaa; miksi 50-alueella jonon mennessä 50, täytyy väkisin päästä skootterista ohi?
                                        Vajaan kymmenen auton jono ajeli taajama-alueella rajoituksen mukaisesti. Skootteri oli jonossa noin kolmas, tilanteen mukaisella turvavälillä, eli ei mitään ongelmia liikenteen kannalta. Kuitenkin sen takana olevan oli pakko päästä skootterista ohi, tulla heti eteen siihen turvavälin mittaiseen rakoon. No seuraavaksi nyt skootterin takana oleva auto päätti lähteä ohitse ja änkesi taas heti eteen. No skootteri joutui luonnollisesti hidastamaan, jotta turvaväli säilyy, mutta pysyi hyvin jonon mukana. No eikös vaan seuraavakin luonnollisesti saanut päähänsä lähteä ohittamaan.
                                        Muutaman kilometrin päässä näistä ohittaneista vain yksi oli enää jonossa, ja skootteri oli edelleen hyvin jonossa mukana eikä hidastanut yhtään jonon etenemistä. Mietin vain, että mikä järki näissäkin ohituksissa oli? Ajansäästö oli luokkaa pari sekuntia ja skootteri ei millään tavalla jonossa hidastanut kenenkään etenemistä, koska pysyi hyvin liikennevirrassa mukana. Vai eikö vain kunnia kestä sitä, että joutuu ajamaan skootterin takana jonossa?

                                        Comment


                                          Mulle on ainakin iskostunut ydinjatkeeseen että jos on hiukankaan epävarman ajon mahdollisuutta niin mieluummin peileissä kuin edessä. Skoottereilla ei aja kärjistetysti kuin teinit ja vanhukset, siksi toisekseen 50km/h lienee laitonta moposkootterille?

                                          Comment


                                          • En tuosta ko. tilanteesta tiedä mutta ite en ainakaan tykkää ajaa minkään savuttavan tai kakstahtisen vekottimen perässä. Sitä käryä ei kestä kabiinissa kukaan.

                                            Comment


                                            • Lauantaina kaksi epäonnista merssua. Aamupäivällä väyrynen sai perspusun rellu twingolta. Taisi vielä vauhtia rellulla olla kohtuu hyvin tai sitten tuli vähän sivuun, mersun perä heilahti kuitenkin piskuisen rellun voimasta. Suoraan edestäpäin tuon huomasin etten nähnyt rellun kuskia, mutta ulos ei uskaltanut tulla kun isohko mersukuski kävi siinä vieressä vähän avautumassa... :D

                                              Toinen farkkumese oli yöllä pienessä ylämäessä lähtenyt luistelemaan ja ottanut tukea männystä. Sunnuntaina aamulla se siellä vielä nökötti...

                                              Comment


                                              • Lauantaina illansuussa Vaasasta tullessa Tampereen kohdilla satoi jäätävää tihkua, liikenne kulki kuitenkin suurinta sallittua. Edessä motarilla alkoi jarruvalot vilkkua ja oli vähän sekavaa kohellusta, hetken päästä edessä korötteli joku pikkuautolla viittäkymppiä sotkien liikenteen täysin. Pari tummahipiäistä oli sitten päättänyt lähteä Tampereelta Helsinkiä kohti "turvallisella nopeudella". Ensin näytti pimeässä siltä ettei autossa ollut ketään mutta pari iloisesti hymyilevää hammasrivistöä pälyili ikkunasta kuinka Suomessa ohitellaan niin holtittomasti.

                                                Comment


                                                  OT: Kannattaa käyttää Audin ilmastoinnista löytyvää sisäilmakierron automaattitoimintoa niin ei tarvitse kärsiä kaksitahdin käryistä. Se on jopa sen verran fiksu että laittaa sisäkierron automaattisesti päälle kun pesee tuulilasia. :)

                                                  Comment


                                                    Oon melko varma että C4 ei osaa moisia temppuja... :)

                                                    Comment


                                                      kärsiä kaksitahdin käryistä
                                                      Höh, tuoksujahan ne on :) Ainakin itselle tulee aina kakstahdin tuoksuista poikkeuksetta positiiviset fiilikset mieleen. Tosin, eipä nuo nykyaikaiset kakstahdit haise, tuoksu tai ääntele juuri lainkaan.

                                                      Omasta mopoajastani muistan, että vaikka nostit oman mittarin 70 hujakoille, niin 40 alueella kaiken maailman mammatkin ajoi väkisin ohi. Jos vaikka vaadittaisiin mopoille kunnon ajokortti, pois pyöräteiltä ja nostettaisiin raja vähintään 60km/h niin ne alettaisiin mieltää ihan oikeina ajoneuvoina - myös ajajien puolella. Mopolla ajettaessa on vain kaksi kaasun asentoa; auki ja kiinni. Nopeusrajoitukset on "oikeille" ajoneuvoille, jotka ne pystyvät saavuttamaan...
                                                      Viimeksi muokannut jasso; 22.11.2010, 10:50.

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja T.Hell Näytä viesti
                                                        Lauantaina kaksi epäonnista merssua. Aamupäivällä väyrynen sai perspusun rellu twingolta. Taisi vielä vauhtia rellulla olla kohtuu hyvin tai sitten tuli vähän sivuun, mersun perä heilahti kuitenkin piskuisen rellun voimasta. Suoraan edestäpäin tuon huomasin etten nähnyt rellun kuskia, mutta ulos ei uskaltanut tulla kun isohko mersukuski kävi siinä vieressä vähän avautumassa... :D

                                                        Toinen farkkumese oli yöllä pienessä ylämäessä lähtenyt luistelemaan ja ottanut tukea männystä. Sunnuntaina aamulla se siellä vielä nökötti...
                                                        Kuulin juuri tällä viikolla että oli Lahden seudulla saanut eräs kolmaskin Mese pusun perään tässä lähiaikoina. Nimittäin mun tuttu päästeli Puntollaan CLS mersun perään niin että Punton keula sai selkeästi uutta muotoa. Mersun puskin oli sitten aika ihme tavaraa kun ilmeisesti lievillä naarmuilla selvittiin, joista mersukuski ei ole viitsinyt pyytää euroakaan. Eli ei ilmeisesti täysin persaukinen.
                                                        Toisekseen pari vuotta sitten eräs pappa ajoin mun Alfan keulaan juurikin Twingolla. Syystä että Alfa on madallettu ja twingo ei, Alfan keula sai uutta muotoa haitaripuskurista huolimatta ja Twingon ainoa vahinko näytti olevan irronnut etuvilkku.. Vähän noloa kun tosiaan haitaripuskurilla hävitään aivan täysin twingolle. Lamppu ja etuvilkku paskana, toisesta vilkusta lohkesi pala, maski murtui vähän, puskuriin selkeitä naarmuja, puskurin tukirauta vääntyi, koko etupelti vääntyi muutaman sentin sisään, konepeitto joka oli myllytetty ja kovavahattu pari viikkoa sitten vääntyi niin että nousi keskeltä viisi senttiä.

                                                        Comment


                                                        • ilmeisesti lievillä naarmuilla selvittiin, joista mersukuski ei ole viitsinyt pyytää euroakaan
                                                          Tarkkana kannattaa kuitenkin aina olla ja ottaa ainakin henkilötiedot ylös, tuohon saattaa olla syynä ettei kuski ihan ajokunnossa tai on lainatulla autolla liikkeellä. Moni tulee katumapäälle myöhemmin kun piilossa olevat vauriot selviävät tai naarmut paistavat silmään ja saattaa vaatia vaikka mitä.

                                                          Vuosia sitten erään tutun naisihmisen keulaan peruutti joku bensa-aseman pihalla, totesivat yhdessä ettei jälkiä tullut eikä tietoja otettu ylös. Kotimatkalla alkoi sitten konepellin alta puskea höyryä kun oli vetokoukku painanut jäähdyttimen rikki.

                                                          Comment


                                                          • Pe iltana ajelin 4 tietä lahdesta helsinkiin ja muutama auto oli ojassa siinä matkan varrella. Yksi oli tainnut olla jo pitempään ojan pohjalla kun oli jo hautautunut paksun lumikerroksen alle.

                                                            Comment


                                                              Keli ei ollut ongelma eikä kanssa-autoilijat, mutta kamikatse-vietti iskee kehiin kävelijöillä ja pyöräilijöillä pyryjen aikaan.

                                                              Useampi itsemurhakandinaatti autotiellä polkypyörällä ja kävellen mateluvauhtia ja melkein kokoajan vetämässä lipat. Ja keskellä kaistaa, kun reunassa on lunta. Pyörätiet on toki vieressä, mutta niissä on 5cm lunta, joten ei niillä voi liikkua. Mieluummin sompaavat autojen keskellä henkensä uhalla.

                                                              Noista kun selviää ohitse, etteivät jää alle, niin jatkuvasti pomppii kävelijöitä ihme väleistä teiden yli. Suojatietkin on yleensä vieressä, mutta niissä on 10cm kinos, joten eivät halua niitä käyttää. Mieluummit froggerina yli. Uhkaliaimmat raivasivat tilaa työntämällä lastenrattaita edellään.

                                                              Ei ymmärrä sitten millään. Mitä mieltä lähteä fillarilla, kun matka kestää yhtä kauan kuin kävellen, mutta vaarallisempaa ja työläämpää? Ja ne nivelet siinä jalkojen keskivaiheilla on sitä varten, että pystyy astumaan kasojen ylitse...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X