Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Noin tunti sitten Junatiellä jonkun onnettoman pasuunakuskin eturengas oli irronnut vauhdissa. Auto nojasi pyörään, joka oli jumittanut lokarin perukoille. Liekö renkaanvaihdossa tyritty oikein urakalla...

    Comment


    • Touareg V10 TDI:n Lempäälän kylänraitilla. Sinänsä mitään niin erikoista ko. autossa ole, vaikkei joka päivä vastaan ole tullutkaan, mutta rekisterikilpi herätti huomion. Viron kilvet, joissa luki ICECUBE 1. Mikä lie tarina sen takana..

      Comment


      • Oulun keskustassa oli poliisi mönkkärillä liikenteenvalvontaa suorittamassa.

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja jta
          Turun päästä lähtien 100-80-100-80 vaihteli tolpasta tolppaan (jälkeen salon vasta 100, tietyöalue tietty 60).
          Monta kertaa kironnut tuota meidän "älykästä" tieosuutta. Jos jossain on vaikka onnettomuus, niin tottahan 10 kilometriä ennen sitä pitää laskea rajoitukset. Vaikka se onnettomuusauto onkin pientareella. Ja annas kun tulee pari tippaa vettä jossain metsän siimeksessä ...

          Hiukan helpottaa kun pääsee sinne mainitulle huonompikuntoiselle, mutkaisemmalle ja ruuhkaisemmalle Hesan pään osuudelle, jossa saa kiinteästi päästellä sitä sataakahtakymppiä. Jos tilanne sallii. Aika usein on sallinut.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
            Mene nyt kuitenkin, jos vaikka seuraavaa kohdeltaisiin vähän hellemmin. Minä ainakin menisin.
            Alkuperäinen kirjoittaja andre_
            empä taida mennä jälkikäteen siitä nipottamaan
            Kävimpä kuitenkin, asianomaiselle annetaan palautetta. Ei kuulemma kuulu talon tapoihin asiakkaan autoilla revittely. Tilasin samalla ajan jarruremonttiin, pitänee testata jarrut ensin tasamaalla ennenkun lähtee ajelemaan jyrkkiin alamäkiin :D

            Kävin tossa päiväsaikaan helsingissä ja kyllä oli liikenne paljon sujuvampaa kun täällä meillä maalla. Yritin olla olematta liikenteen tukkona, näin maalaisena kun navigaattorin kanssa siellä suunnistin :) Takaisin tullessa tuli todistettua tilanne jossa moottoritiellä on ohituskaistalla kuuden auton jono, jonka perässä mersukuski hiilostaa jonon viimeistä noin 1,5 metrin päässä takapuskurista. Onkohan pientä järjenköyhyyttä tuollainen meininki?? Tuskin on sama jätkä nakkarijonossa edellä olevan perseessä kiinni, että jonon ensimmäinen saisi sen lihiksen nopeammin. Tai mistäs sen tietää...

            Comment


              Kyllä nakkijonossa muussia tulee sitä nopeammin, mitä enemmän meuhkaa :)

              Comment


              • Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
                Mene nyt kuitenkin, jos vaikka seuraavaa kohdeltaisiin vähän hellemmin. Minä ainakin menisin.
                Eikös autojen pitäisi ajoa kestää... no joo, se siitä ;)

                Comment


                  Uus VW Sharan ajeli kaupungissa. Minä kun muistelin että niitä ei vielä suomessa olisi?

                  Comment


                  • Laakkosen pihalla oli ainakin esittelyauto alkuviikosta kun hain EGR:n tiivisteen.

                    Comment


                    • Näyttäisi nykyisin olevan ihan normaali tapa kuitata esim kolmion takaa eteen tuleminen tai liikenteessä kiilaaminen keskisormen näyttämisellä. Tänäänkin olisi saanut kaksi kertaa uutta peltiä jos ei olisi seissyt jarrun päällä ja sitten kun erehdyt vilkauttamaan pitkiä niin johan nousee keskisormi pystyyn.

                      Comment


                        Näin tänään huomattavan määrän ihailtavaa kansalaistottelemattomuutta liikenteessä. Helsinki-Tampere-motarilla on ollut viikon verran talvinopeusrajoitukset voimassa. Tänään iltapäivällä kuitenkin tie oli täysin kuiva, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöä oli kymmenkunta astetta, 120 km/h ei siis ollut juurikaan vaarallisempaa kuin viikko sitten.

                        Hienosti kansalaiset olivat tämän huomanneet, liikenne soljui peräti hienosti ihan kesämalliin. Toki ehkä noin yksi kymmenestä oli liikkeellä liikennejeesus-asenteella nopeusmittari neulanleveyden verran alle satasessa, mutta moottoritiellä he eivät saaneet aikaan toivomaansa jononveto-pumppaus-efektiä, koska ohikin pääsee.

                        Comment


                        • Näin vain yhden "jeesuksen" liikenteessä tänään, ilmeisesti hänellä oli kiirus pelastamaan opetuslapsiaan Hkiin, sillä Porissa "kiitotie 2" Helsinkiin oli kyseessä.
                          Joku iso Mese-pakettiauto päästeli ohitse 100 alueella, oma vauhtini voi olla mahdollisesti jopa 110, en voi mennä vannomaan kun aurinko häikäisi pahasti eikä oikein "nähnyt" mittaria, mutta tuohon suhteutettuna reippaasti yli 130 todellista nopeutta ja vauhti näytti jatkuvan kun rajoitus muuttui 80 Ulvilan risteystä lähestyttäessä jota ennen hyvissä ajoin alkaa myös ohituskieltoalue jota tuo "jeesus" ei varmaan kiireeltään hokannut ja päästeli jonon ohitse.
                          Liekö kiireeltään huomannut sitä kuittitolpan välähdystäkään siinä Ulvilan risteyksessä, mutta luultavasti sen sitten noteeraa kun kuitti saapuu kotiin...
                          Voi tosin olla että kyse oli autokilpailusta koska auto oli koristeltu ruutulippukuvioin jolloin auto on herkempi kiihtyilemään, mutta olihan siinä jotain hyvääkin, ei tarvinnut hävetä kenenkään Autistin puolesta tällä kertaa...

                          Comment


                            valkoinen BMW E30 3-sarjalainen PIDENNETTYNÄ eli limusiini. Suomen kilvissä ja oikein bumerangi takakontin päällä. Meni ohi nelostiellä Mäntsälän kohdilla pohjoiseen päin illansuussa. Piti oikein hieraista silmiä.

                            Sekä monta kevytperävaunullista autoa jotka kaikki_menivät_ohitse että suhina kävi vaikka itsellä vauhtia vajaa yhdeksänkymmentä ison auto mittariin. Tuntuu aika helposti unohtuvan että ajoneuvoyhdistelmä suurin sallittu nopeus on 80 km/h. Ja kun henkilöautoon kytketään perävaunu, siitä tuleekin ajoneuvoyhditelmä.

                            Comment


                              Yksi vanha neloskoppainen escortti (vaikka eihän näitä kovin uusia olekaan) meni aamulla edellä. Oli sitä mallia jossa ohjekirjassa lukee "Huoltoasemalla käydessä tarkista bensiini, lisää öljy" Sen verran tuprutti sitä sinistä torvesta ulos. Kumma miten noi öljypruutat ei ikinä narahda leimalla päästöistä, itellä saman mallin vanha ekkeri teki ihan samaa, juurikumien vaihdolla olisi korjaantunut mutta kuka niitä nyt jaksaa vaihtaa...

                              Comment


                              • Janille, itsekin ajan usein kärry perässä ja crossipyörä kyydissä. Harvoin tulee ajettua motarilla sitä 80kmh. Verrattavissa mielestäni ihan normaaliin ylinopeuteen. Ei se kärry sieltä lähde minnekään jos on hyvä keli ja normaali liikenne. toki tilanteen mukaan ajelen. Ärsyttää yleensä autoilijat jotka välkyttelee pitkiä jos kärry perässä on 100kmh vauhtia motarilla. Itsehän ne sakot maksan, ei siihen tarvita naapureita varottelemaan, ei siinä kenenkään henki lähde vaikka ajan 100@80kmh.

                                Muutenkin vituttaa suomalaissa se muiden asioihin puuttuminen. Motarilla just joku pököttikuski vilkutteli valoja kun menin herranjestas, ainakin 130kmh 120:n alueella ohi. Kärryn kanssa vilkutellaan valoja jos ajaa vajaa 100 80:n alueella.

                                Edit: ja ei ollut Janille mitenkään henkilökohtaisesti. En tunne tilannetta, oma "avautumiseni" koskee lähinnä näitä moottoritiepoliiseja.
                                Viimeksi muokannut Lampinen; 29.10.2010, 21:26.

                                Comment


                                  Tomi,
                                  niin tuttua, niin tuttua tuo ihmisten kotipoliisina toimiminen...hoh hoijjaa hoitaisivat vaan ihan omia asioitaan.

                                  Comment


                                    Ei se kärry sieltä lähde minnekään jos on hyvä keli ja normaali liikenne.
                                    Ei se kärry minnekkään karkaa, mutta se kärry vetää hienosti auton takarenkailta pidon irti...
                                    Tosin jos se on 100kg painava pikku kikotin niin ei silloin, mutta eräskin sankari ajeli 120 mittarissa King Capillä traikku perseessä jonka päällä oli vielä auto. Rupesi ko. sankaria jännittämään kun mutkassa meinasi kärry viedä vetojuhtaa :)

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja Lampinen Näytä viesti
                                      Itsehän ne sakot maksan, ei siihen tarvita naapureita varottelemaan, ei siinä kenenkään henki lähde vaikka ajan 100@80kmh.
                                      Mistä sinä tiedät, lähteekö joku päivä joltain henki asennevammaisuutesi tähden vai ei?

                                      Mistähän löytyisi näille ajotaidottomille kärryn vetäjille tarpeeksi notkeaa rautalankaa, että ymmärtäisivät sen, että pienikin kärry kyllä herkästi alkaa viemään autoa, jos joutuu vaikka nopean väistöliikkeen tekemään ja jos vauhtia on 100km/h ja ratissa ajotaidoton kuski, niin ei välttämättä pääty väistö kovin hyvin.

                                      Usein näillä asennevammaisilla on vielä se väärin lastattu kuormakin sitomatta ja puolet valoista pimeänä.

                                      Comment


                                        Noista puoliperävaunuista sen verran, että sellainen roikkuu päivittäin perässä arkisin ja joo ei sillä saa ajaa yli 80km/h mutta ainakin omassa ajokissa on vetoalue niin päin persettä siinä nopeudessa jotta ei ainakaan mäkeen vedä vaan hyytyy jo 70km/h tyhjänä ja motarilla semmoinen tekee jo hallaa muulle liikenteelle...

                                        Ja yleisesti ottaen raskaskalusto liikkuu ainakin pääkaupunkiseudulla sora- ja roska-autot 85km/h ja muut 90km/h (todellista nopeutta piirturi & gps) ja annas olla kun sinne yksi kotipoliisi eksyy sekaan niin kyllä sinne hyvä ruuhka syntyy paikoittain.

                                        Sitä en vaan ymmärrä, että lähes joka päivä saa ohittaa parikin henkilöautoa 120km/h alueella?

                                        Kiitokset sille naisautoilijalle jolla oli kiire ohittaa ja vei melkeen maalit etupuskurista Munkkiniemestä lähdettäessä tänään, kun oli niin keskittynyt puhelimeen puhumiseen. PRKL!

                                        Ja sitten vielä kaikkien puolesta, että kun me ollaan niitä hitaampia niin eikö sitä ohittamista voisi vähän venyttää kun ei kaistalla ole ketään, menee sitä pesunestettä meitinkin firmalla muutenkin useampi sataa litraa ja säästyis luontoa sekä hermoja.

                                        Joo ja tiedän "ammatin valinta kysymys"!

                                        Niin ja niille raasepori ja hankolaisille: Jos näkyy jonoa taakseppäin silmänkatamattomiin, niin ette välttämättä ole voittajia vaan on jäänyt yksi varikkopysähdys tekemättä! Vilkku oikeaan bussipysäkille ja kun ei näy ketään niin matka voi jatkua: :)

                                        Tulikohan nyt tarpeeksi avauduttua? Vai kivitetäänkö kun lähen liikenteeseen ensikerran?
                                        Viimeksi muokannut Perämettä; 30.10.2010, 00:35.

                                        Comment


                                          Alkuperäinen kirjoittaja jta
                                          Käsittämätöntä nopeusrajoituspelleilyä aamulla Tku-Hki välillä.

                                          Turun päästä lähtien 100-80-100-80 vaihteli tolpasta tolppaan (jälkeen salon vasta 100, tietyöalue tietty 60).

                                          Hesan päässä 120 kun ns. vanha osa moottoritiestä alkoi (ja joka on huomattavasti huonokuntoisempi ja mutkaisempi kuin tuo melkein uunituore muu osa. Sinällään en valita tuota 120 rajoitusta :)
                                          Ihmettelin itse vähän samaa, kun keskiviikkona tuli Turussa pyörähdettyä. Laitoin sen silloin sumuisen ja pakkasen puolella olevan kelin piikkiin, vaikka en itse kesärenkaillakaan mitään ihmeellistä tiessä huomannut..

                                          Alkuperäinen kirjoittaja JuusoR
                                          Peräänajo Helsingissä Vihdintiellä Haagan kohdalla. Vanha Toyo Waris sliippas kolopallofarkun loosteriin. Tottakai ruuhka-aikana. Ai niin, en nähnyt sitä itse koska istuin sen kolopallon ratissa mutta tunsin kyllä :)
                                          Mulla meinasi noin viikko sitten tulla Kehä III:lla Vantaan Ikean kohdalla punainen Waris takakonttiin. Kuski oli noin parikymppinen juippi, jonka edesottamuksia ihmettelin jo aiemmin samalla tiellä, jokainen kaistanvaihto tapauhtui tyylillä kaikki vasempaan/oikeaan. Ei oikeastaan yllättänyt että kaveri tuli reilua sataa takaa ja meinasi pyyhkäistä takakulmaan. Vaihtoi siis kaistaa ja meinasi tuupata Pullan luisuun. Sai kyllä erään keski-ikäisen Rellu-kuskin peräänsä (saattoi olla jo valmiiksi päällä se kilpa-ajo), oisko kuskilla tullut nenä kipeeksi.. =)
                                          Viimeksi muokannut arto s; 30.10.2010, 08:20.

                                          Comment


                                            Motarilla se, jos joku väläyttää kaukovaloilla perään, ei ole yleensä mitään nopeusrajoituskotipoliisikyttäämistä. Se on huomautus siitä, että se vasen kaista ei pure, sieltä ei ole pakko palata heti keulan eteen takaisin, ei edes lähelle.

                                            Talon autoista ajoin viime yönä Mercedes-Benz Ategolla. Se on käyttöönotettu 2008 ja mittarissa on nelisensataatuhatta. Autossa on neljäs tuulilasi menossa, ja sekin on jo reunasta reunaan halki. Autolla ajetaan ainoastaan kolmostietä välillä Helsinki-Tampere. Ajovaloumpioita lie ties kuinka mones pari menossa. Renkaasta irtoava nasta ei riko tuulilasia, kiveniskemiä nuo vauriot ovat.

                                            Jaa että mistä niitä kiviä sinne motarille tulee? No, koska viimeksi näitte asiallisesti peitellyn sorakuorman? En minäkään muista. Nämä kivet nyt kuitenkin löytävät tuulilasiin ja ajovaloihin ihan sillä, kun kuivallakin kelillä on pakko kingetä keulaa hipoen takaisin oikealle kaistalle, vaikkei takana edes kukaan hätyyttäisi.

                                            Jos jonossa ajaisin moisen ohittajan perässä sillä turvavälillä, minkä hän katsoo ohituksesta palatessa riittävän, johan huudettaisiin taas Hesarin nettiyleisönosastossa paavia, Karpoa ja äitiä apuun kun se iso paha kuormuri roikkuu perässä. Eli jättäkää nyt ainakin se satakunta metriä väliä, sekään ei ole moottoritievauhdissa kuin kolme sekuntia, mutta kivet eivät pauku keulaan.

                                            Comment


                                            • Wisa puhuu asiaa. Varsinkin märällä kelillä ketuttaa niin pirusti kun pitää siihen keulan eteen tunkea saman tien ohituksen jälkeen. Tulee itsekin annettua puskijalle reilu lisävalaistus taustapeiliin, se on vaan palautetta. Ohittajan nopeus/ylinopeus ei mua kiinnosta ketun vertaa.

                                              Comment


                                              • meikä/avautuu.

                                                Ajan päivittäin pikatietä. Nyt kun talvinopeusrajoitukset vaihtui, eteen leikkaavien määrä on triplaantunut. Parhaimmat vielä lyö jarrut kiinni kun tulevat eteen.

                                                Miksi? Anteeksi jos pilaan päiväsi ohittamalla sinun rakasta peltilehmääsi huomattavasti huokeamman näköisellä sitruunankeltaisella nurinpäin käännetyllä natsien saippuakupilla. Poliisi tulkitsisi tuon tekosi liikenteen törkeäksi vaarantamiseksi josta saisit suuremmat sakot kuin minä, joka tulen 10-20kmh yli nopeusrajoituksen. Menettäisit paskiainen korttisikin. Hah.

                                                Comment


                                                • Turku-Helsinki -moottoritiellä oli Turun päässä 100kmh rajoituksena. Miksi ihmeessä kun oli joku +8 lämmintä?

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja Wisa Näytä viesti
                                                    Motarilla se, jos joku väläyttää kaukovaloilla perään, ei ole yleensä mitään nopeusrajoituskotipoliisikyttäämistä. Se on huomautus siitä, että se vasen kaista ei pure, sieltä ei ole pakko palata heti keulan eteen takaisin, ei edes lähelle.

                                                    Talon autoista ajoin viime yönä Mercedes-Benz Ategolla. Se on käyttöönotettu 2008 ja mittarissa on nelisensataatuhatta. Autossa on neljäs tuulilasi menossa, ja sekin on jo reunasta reunaan halki. Autolla ajetaan ainoastaan kolmostietä välillä Helsinki-Tampere. Ajovaloumpioita lie ties kuinka mones pari menossa. Renkaasta irtoava nasta ei riko tuulilasia, kiveniskemiä nuo vauriot ovat.

                                                    Jaa että mistä niitä kiviä sinne motarille tulee? No, koska viimeksi näitte asiallisesti peitellyn sorakuorman? En minäkään muista. Nämä kivet nyt kuitenkin löytävät tuulilasiin ja ajovaloihin ihan sillä, kun kuivallakin kelillä on pakko kingetä keulaa hipoen takaisin oikealle kaistalle, vaikkei takana edes kukaan hätyyttäisi.

                                                    Jos jonossa ajaisin moisen ohittajan perässä sillä turvavälillä, minkä hän katsoo ohituksesta palatessa riittävän, johan huudettaisiin taas Hesarin nettiyleisönosastossa paavia, Karpoa ja äitiä apuun kun se iso paha kuormuri roikkuu perässä. Eli jättäkää nyt ainakin se satakunta metriä väliä, sekään ei ole moottoritievauhdissa kuin kolme sekuntia, mutta kivet eivät pauku keulaan.
                                                    Wisa, umpioita sais varmaan säästettyä jos vetäis lamin-x suojakalvot niihin.

                                                    Itellä olis tarkoitus coupen ajovalot vielä suojata sillä, sumarit ja vilkut on jo kalvotettu.

                                                    Comment


                                                      No, koska viimeksi näitte asiallisesti peitellyn sorakuorman?
                                                      Peitellyn sijaan oikeampi termi on oikein täytetty :) Ei ne kivet lentele paperin tavoin ensin ylöspäin ja sitten alas. Sorakuormien peittely olisi minusta kyllä sulaa hulluutta.

                                                      Jos jostain pikkukiviä tulee, niin ne tulevat astinlaudoista tai puskurin päältä eikä välttämättä kuorma-autoista, vaan maastureista, pakuista yms. Ja yksittäisiä pieniä sentin kiviä ei voi estää mitenkään. Voit kiertää auton lähtiessä vaikka hammasharjan kanssa, niin montulta pois ajettaessa voi rengas nostaa jonkun pikku kiven silti jonnekin jemmaan.

                                                      Comment


                                                      • Gulf-kylmähuoltsikan Turku-Kustavi välillä. Eipä ole ennen Suomessa tullut vastaan.

                                                        Comment


                                                        • 6-tiellä Honkavaaralla on myös Gulf ja muistaakseni jossain Myrskylä-Orimattila välillä toinen.

                                                          Comment


                                                          • Itsekki tässä joku aika sitte näin just tossa 6-tiellä Gulffin. Tuli ihan fiilis että ollaanko tässä ulkomailla :)

                                                            Comment


                                                              Turpaväli on hyvä kaikkien pitää mielessä. Taas sataa kiviä keulaan ja parastahan hommassa on se, että keula on juuri maalattu.

                                                              Eli muistakaa 7sek välimatka edessä&takana tulevaan. Pätee kaikkiin nopeuksiin.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X