Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuviikosta ajelin turunmotaria helsinkiin päin ja rampista nousi avo kupla mun eteen. No, kupla alkoi jäämään siinä transitin jalkoihin kun satasta ajelin ja aloin ihmettelemään mitä kaveri siellä autossa oikein puuhaa.

    Kuski oli päättänyt vetää kunnon länkkäri hatun päähän ja ei ilmeisesti voinut ajaa ihan satasta kun muuten olisi hattu lähtenyt päästä. Koko matkan piti toisella kädellä lipasta kiinni ja yritti pysyä omalla kaistallaan. Nopeus vaihteli n.90km/h - 110km/h.

    Sitä en ymmärrä miksei sitä hattua olisi voinut ottaa motarilla pois jos katto alhaalla haluaa ajaa?

    Comment


    • Jätin Audin parkkiin kaupan ovesta katsottuna kaikkein kauimmaiseen ruutuun. Vartin olin pois ja eikös joku molopää Mersukuski ollut parkkeerannut autonsa niin kylkeen kiinni, että piti varovasti avata ovi, että pääsi autoon.
      Vieressä olisi ollut vaatimattomasti 40m metrin verran vapaita ruutuja. Samoin edellisessä rivissä oli vain muutama auto.

      Samalla reissulla näin romu-rekan vetoauton lavalla Volkswagen Transporterin, postin oranssin. Renkaista tunnistin.
      Auto oli niin littana, että ei pystynyt edes sanomaan, kumminpäin se lavalla oli.
      Jännä kontrasti vain siinä, kun yleensä postin väreissä olevilla autoilla on tietyt reitit ja rutiinit. Nyt oli kiire lakannut ja Volkswagen oli pantu pakettiin, toisten kuskattavaksi.

      Comment


      • Näissä tapauksissa se puolitäysi litran öljypullo takaboksissa alkaa kutsumaan aika houkuttelevasti.
        Ei vielä, mutta joku kaunis kerta.

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja audiq
          Jätin Audin parkkiin kaupan ovesta katsottuna kaikkein kauimmaiseen ruutuun. Vartin olin pois ja eikös joku molopää Mersukuski ollut parkkeerannut autonsa niin kylkeen kiinni, että piti varovasti avata ovi, että pääsi autoon.
          Vieressä olisi ollut vaatimattomasti 40m metrin verran vapaita ruutuja. Samoin edellisessä rivissä oli vain muutama auto.
          Tämä on jännä ilmiö, kai se jotenkin selittyy et jotkut eivät osaa jättää autoaan yksin, sekin kai tarvitsee kaverin. tiedä sitten.
          Aamulla todistin samaa asiaa kaupan pihassa seitsemältä aamulla. Koko parkkipaikka on tyhjä ainoastaan oma auto oli parkissa ja kun olin tekemässä lähtöä niin joku sankari alkasi pakittamaan omaansa ruutuun. Oman auton oikealle puolelle niin lähelle et melkein peili kolahti kylkeen. Ei siinä ei ollut apparia itellä ja lähtöä tekemässä, mutta pelotti et kylkeen se viel osuu. Ois ollut parkki paikka täynnä paikkoja mihin ei ois tarvinnut edes pakittaa, mutta vaivan näki et sai kylki kylkeen laitettua autonsa.

          Comment


          • Poliisit tarjosivat pilliä suuhun 45:lla. Ei siitä ole kauaakaan, kun puhaltelin VT25:lla. Moni sanoo, että ei ole kymmeneen vuoteen puhaltanut ja minusta tuntuu, että minä puhaltelen vähän väliä. Ja pääsääntöisesti ratsiassa, että ei ne taida minua siellä pelkästään kytätä. Hyvä kyllä, että puhalluttavat.

            Tuurivakiota sen verran, että oli kännykkä korvalla, kun 99.9% koitan pitää itseni sidottuna korvanapin johdolla vaihdekeppiin, mutta nyt se pirun johto oli sotkeutunut hanskalokeron pohjalle, niin oltiin sitten ilman.

            Comment


              Minut puhallutettiin kanssa viime yönä. Muutenkin tuntuu, että lähes poikkeuksetta pysäytetään, jos sattuu autoilemaan sellaisiin aikoihin, ettei muuta liikennettä enää kauheasti ole. Hyvähän se vain on, että valvotaan muutakin kuin nopeuksia.

              Comment


              • Juu, ainakin neljä viimeistä puhallutusta on ollut myöhään illalla tai yöllä. Kaksi viimeistä kertaa tiellä, jossa on kameratolpat. Hyvä, että ei sielläkään jää liikennevalvonta pelkästään peltipoliiseille.

                Comment


                • Noin 1100 km eteläisen ja itäisen Suomen teitä viikonloppuna kolunneena täytyy todeta, että erinomaista ajokulttuuria, varsinaista sikailua en juuri tien päällä kohdannut. Viitostielläkin köröteltiin sunnuntairuuhkassa kiltisti soljuvassa jonossa.
                  Yksi, minkä erityisesti huomasin: sumuvalojen käyttäjiä muistini mukaan tuli vastaan vain yksi.
                  Viimeksi muokannut jtlukkari; 20.7.2010, 07:24.

                  Comment


                    Sumuvalojen käytöstä tuli mieleen viikonlopun reissailulta valottomien autojen suuri määrä, ainakin joka viides tuli valoitta vastaan, ei tuo muuten varmaan haittaisi mutta pännii ohituksiin lähtiessä.

                    Comment


                    • Muutaman kanssa-ajelijan joille tais ottaa hiukan itsetunnolle ku perhefarmi poistu paikalta nopiammin ku se oma rakas kulkine.

                      Ensmäinen sattu kohdalle Vahdontiellä ku ajelin ohikulkutien ali ja olin menossa ohikulkutielle Raisioon. 50 aluella pakko roikkua puskurissa kiinni ja ku päästiin rampille ni meinasin et ny jää primeran roikkumiset. Jäihän se kohtuu kauas mut eipä menny hetki ku jo Nissani polki ohi reilua ylinopeutta.

                      Seuraava sattu kohdalle ku tulin Raisiosta Myllyyn päin ja jäin viimesiin valoihin ennen 80 aluetta. Vierelle "parkkeeras" ehkä n. 50 ikäinen autoilija S80 Vollella. Ensin meinas jäädä mun perään mut sit koukkaskin jostakin syystä siihen kaistalle mikä johtaa Myllyn liikenneympyrään. Siitä ku valot vaihtu ni huomasin et ny on kovast tarkotus ohittaa oikealta ja hiukan annoin monoa omaan kulkineeseen. Volvo jäi kohtuu kauas mut jo hiukan ennen Biltemaa kyseinen Volvo jo puskurissa kiinni ku ohitin rekkaa. Mun ohi ku tämä kyseinen autoilija pääsi ni vauhti putos huomattavasti mitä oli Raisiosta asti siihen Myllyn "ylämäkeen" ajellut.

                      No myönnetään et pienehköä provoa tollanen turhan päivänen kiihdyttely mut omat vauhdit jäi sallittuihin mitä nää kaks kulkijaa ei ihan onnistunu pitämään.

                      Comment


                      • Sullon magneetti takapuskurissa ;) Itsekin olen monta kertaa uumoillut, että laittovatko ne tehtaalla salapäin magneetin takapuskuriin kun koko ajan joku on roikkumassa takarontissa kiinni.......

                        Comment


                          ai teillä on puskurissa, mulla on joku maaginen efekti, että kaikkien on pakko päästä ohi...

                          Comment


                          • Raahessa n.tunti sitten tumma sininen vai kenties musta farkku bemari takalasissa jotkut oranssit tarran jämät ja tummat ikkunat. tälle henkilöllä todella ajotaito hukassa vai onkohan korttia ollenkaan. Kyseinen jannu ajoi mun edessä ja tultii liikenne ympyrään (kirkkokadun puolvälis) ja just ennen liikenne ympyrää ohittaa edellä ajavan sierran ja koukkaa törkeesti vastaantulevien kaistan ylitte jonnekki talon pihaan. Oli ihan pakko pysähtyä ja kattoa minkänäköinen kuski oli mutta en nähnyt. Siinä ku ois tullu joku vastaan tai ollut lapsi siinä kävely kadulla pahaa jälkeä ois sattunu. Ei keskustassa ihan turhaa ne 40km/h raj.ole. Saati tuolla vanhassa raahessa ku ne kadut on kapeita.
                            OF: on muute nättejä nuo vanhat talot tuolla.

                            Comment


                              Tuo vastaantulevan kaistan kautta koukkaaminen onkin hieno saavutus kyseisen ympyrän läheisyydessä, kun kaikki siihen ympyrään tulevat ja lähtevät tiet on yksisuuntaisia :-)

                              Raahelaiset ajaa kyllä mielenkiintoisesti, sitä en kiistä.

                              Comment


                              • keskustasta pois päin siis tonne vanhaan raaheen oli 2 suuntainen mitä ajoin. ellei sitten ne 2 vastaan tullutta autoa ajanut yksisuuntaista väärään suuntaan?. voi olla että muistin tuon kadun nimen sitten väärin...

                                Comment


                                • Alkuperäinen kirjoittaja k-tar Näytä viesti
                                  Sullon magneetti takapuskurissa ;) Itsekin olen monta kertaa uumoillut, että laittovatko ne tehtaalla salapäin magneetin takapuskuriin kun koko ajan joku on roikkumassa takarontissa kiinni.......
                                  Juu piti oikein pihal tarkistaa et onks mul vetokoukku jääny paikkalleen mut oli se viel takaluukussa tallessa :-).

                                  Comment


                                    Aika erikoinen juna tuli työmatkalla vastaan. Vanha Saab 900 veti jotain tod.näk. omatekoista kärryä, näytti kylläkin lähinnä pelkältä akselilta jossa jotain palkkeja hitsattuna ristiin päälle.

                                    Tämän perässä vedettävän hökötyksen päällä oli sit keulasta mällätty Mondeo etupää kärryn päällä ja takapyörät maassa rullaten. Eli samaan tyyliin kuin hinausauto ottaa haarukkaan etupyörät.

                                    Tämä yhdistelmä vaan vaikutti aika pommilta, yksiakselinen kärry jossa mondeo roikkuu perästä yli... Mahtoi olla aika tail-happy vietävä tuo saabi.

                                    Comment


                                    • Mikko, ihan normaali Dolly. Mutta ehkäpä vaan hieman itsetehdyn näköinen? :)

                                      Comment


                                        Eilen näkyi ulkomaalainen puoliperävaunullinen rekka ajaneen siltapilariin Hervannan ja kehätien liittymän läheisyydessä. Turvakaiteet rullalla ja ohjaamo lytyssä. Onneksi ei ollut kuormaa päällä...

                                        Comment


                                          Mut kun katos se Saab vetääkin vain edestä ja käkkärikin ottaa vain eteen, niin no problem:)

                                          Comment


                                          • ei se aina ruutuun osu..
                                            Attached Files

                                            Comment


                                              Yleensä baarireissun jälkeen vasta jää auto vinoparkkiin...

                                              Comment


                                              • Ehkäpä on otettu vähän matkaevästä pohjiksi?

                                                Comment


                                                • viikonlopun reissailulta valottomien autojen suuri määrä, ainakin joka viides tuli valoitta vastaan
                                                  Samanlainen havainto tästä viime viikonlopun molemmilta puolilta. Tilastoa en tehnyt, mutta huomattavan moni ajeli vastaan pimeänä, tai jos ajoneuvo ei sitä salli, niin parkeilla sitten.

                                                  Comment


                                                  • Parkeilla ajaminen on aina kummastuttanut, ne kun ei missään autossa pala pelkastään samantien vaan niihin joutuu näkemään sen vaivan et ne laittaa päälle. Mikä ihme siinä on et ei voi sen vertaa enemmän kääntää et tulis oikeat valot.

                                                    Sumareita tulee kyllä vielä vastaan näin helle päivänä keskellä päivääkin. Näillä keleillä niistä ei ole mitään haittaa. Pimeällä asia on taas aivan eri. Se on jännä et se etusumari löydetään kelillä kuin kelillä, mutta takasumari on vissiin jossain lattiamaton alla.
                                                    Toinen on et kyl sumarit voidaan laittaa päälle oikeallakin kelillä mut vauhdille ei tehdä mitään. Valoilla vissiin tulee näkyväisyys ja pito-ominaisuudet takas vaikka näkyvyys olis sen 100m.

                                                    Kesällä aina huomaa kesälomalaiset millä on se kaikkein suurin kiire aina joka paikkaan. Jännä miten silloin kun pitäisi olla vapaata niin on se kaikkein suurin kiire.

                                                    Vielä sen verran et on se jännä et suomessa on kesät talvet samat nopeusrajoitukset. Luulis sil n. 70 asteen lämpötila vaihtelulla olevan jonkinlainen merkitys mut ei. Täällä päin kun motarit on 100km/h vuoden ympäri. Myös pääteillä on vaihtuvat nopeustaulut mitkä monesti talvella näyttävät 100km/h, ei siinä jos keli talvella on hyvä niin se on ihan hyvä nopeus mut kesällä vois olla korkeempikin..
                                                    Toinen mikä sai mietityttämään on taajama alueen nopeudet. Tuli käytyä pääkaupunki seudulla sielä ihmetytti miten lähes keskustassa on 60km/h rajoitusalueita täällä semmoiset yritettäisiin varmaan tiputtaa jo kiireen vilkkaan 30km/h ja laittaa peltilehmiä valvomaan, vaikka siellä päin liikenne määrät on monin kertaiset niin jalkakäytävillä kuin tieliikenteessä.

                                                    Comment


                                                    • On autoja, esim. jotkut Fiatit ja Seatit, joissa valoautomatiikka toimii samoin sekä lähi että seisontavaloilla. Luulisin kyllä, että valtaosa noista parkeilla ajavista luulee käyttävänsä lähivaloja. Liikenteessä näkyy niin paljon "yksisilmäisiä" että ei ole ihme vaikka molemmatkin lamput olisi palaneet noilla parkeilla ajavilla.
                                                      Autoissa on myös sumareilta näyttäviä huomiovaloja. Ledinauhat ei ole ainoita huomiovalotyyppejä ;)
                                                      Turha stressi pois noista toisten valoista ja ajokäyttäytymisistä, jos niillä on kiire, niin menkööt. Jos ei omaa poliisin oikeuksia, niin ei niille mitään voi!

                                                      Comment


                                                        Kaveri joka hankki muutaman vuoden ikäisen Octavian kyselikin multa että pitääkö hänenkin käyttää aina sumuvaloja kun ajelee. Oli sekoittanut uusien Skodien DRL:t sumuvalohin. Ovat uusissa Ocuissa samalla paikalla kuin sumuvalot ja hehkuilla toteutettu. Saattaa siis hyvinkin sekoittaa sumuvaloihin.

                                                        Comment


                                                          Vähä offtopicia mutta miten nuo Skodien vakio xenonit voi olla niin järkyttävän kirkkaita. Pitäs jokaisesta lyödä ne pesismailalla paskaks niin pystys pimeässä ajamaan normaalisti sellasta vastaan.

                                                          Comment


                                                          • Itse olen ajellut joskus päivisin parkeilla koska ne on sopivat valot kirkkaana päivänä, täyttää käytännössä lain kriteerit. (=tuskin tulee sakkoa)
                                                            Juuri hankkimassani Bemarissa on sellainen puolivalo-automatiikka.. Eli ajovalot toimii automatiikalla mutta takavalot ei :O Noh, opaahan harvinainen väkästys, ja vaikka valot unohtuisi päälle auto starttaa vielä tuntienkin päästä.

                                                            Comment


                                                            • Juuri hankkimassani Bemarissa on sellainen puolivalo-automatiikka.. Eli ajovalot toimii automatiikalla mutta takavalot ei :O Noh, opaahan harvinainen väkästys, ja vaikka valot unohtuisi päälle auto starttaa vielä tuntienkin päästä.
                                                              Nykyään automatiikka kuulemma polttoaineen säästön takia toimii vain edessä :)

                                                              Vähä offtopicia mutta miten nuo Skodien vakio xenonit voi olla niin järkyttävän kirkkaita
                                                              Skeidojen xenonit ovat jo muutaman vuoden olleet "kirkkaat" toisin sanoen niissä taitaa olla se valokuvio päin persettä ei varsinaisesti kirkkaus. Eli se on ominaisuus. Tais olla vuos takaperin enemmän juttua täälläkin.

                                                              Turha stressi pois noista toisten valoista ja ajokäyttäytymisistä, jos niillä on kiire, niin menkööt. Jos ei omaa poliisin oikeuksia, niin ei niille mitään voi!
                                                              Niin käytännössä ei millekkään voi mitään. Mutta siinä vaiheessa, kun toinen tielläliikkuja on täysin omaa tyhmyyttään omassa keulassa niin on myöhäistä enää avautua. Näitä kun näkee kesällä lähes päivittäin että toinen joutuu lyömään jarrut lukkoon, kun vastaan tulija meinaa tulla keulaan. Myös kolmea rinnan näkyy kohtuu useaan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X