Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Todella ikävä liittymä tuo rantaväylälle tulo Jyväskylässä varsinkin neljän ruuhkassa. Eilen ihan edessä joku kiireinen skodakuski tuli vasemmalla kaistalla ja alkoi vaihtaa oikealla eteen. Samaan tuolta liittymäkaistalta tuli taksikuski ja meinasivat vaihtaa samalla hetkellä samalle kaistalle samassa kohtaa. Taksikuski ehti väistää takaisin ja Skodan kuski ratkaisi tilanteen vaihtamalla takaisin vasemmalle ja ajamalla vauhdilla edellä olevasta rekasta ohi. Olisi varmaan ollut paikallaan vähän ennakoida ajoa ja jättää yksi turha kaistanvaihto välistä. Toki taksikuskilla oli väistämisvelvollisuus.

    http://maps.google.com/maps?f=q&sour...2,58.44,,0,6.7

    Comment


    • 3 motarilla kaivokselan jälkeen oli sattunu kolari ja siinä paikalla A3 sekä toisella puolella A6 ja muita ihmisiä jäänyt auttamaan tilanteeseen.
      Auto romua siellä täällä ja tuolla en tiiä mitä oli sattunu.

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
        Tottakai hidastin, kun bussilla vilkku jo jonkunaikaa ollut päällä ja täten etuajo-oikeus pysäkiltä lähtiessään.(rajoitus 60 km/h).
        Oon ite aina ollu käsityksessä että pysäkiltä lähtevää bussia pitää väistää vasta taajamanopeuksissa ja alle (50km/h rajoitus tai vähemmän). Noh, hyvä tietää tällä tavalla, eikä sillä toisella tavalla...

        Comment


          Kyllä 60 km/h alueella vielä pitää väistää pysäkiltä lähtevää linja-autoa ellet ole jo rinnalla (bussin keskikohdan kohdalla). Kaistaa ei kannata sen takia vaihtaa.

          Comment


          • Niin kyllä niitä busseja kannattaa väistää, jos niillä vilkku päällä on.

            Vaikka laki taitaa sanoa niillekin, että varovaisuutta jne. noudattaen.

            Huomioitavaa mielestäni on, se kun kuitenkin aikataulut taitaa nykyisin olla niin kireät, että jokainen käyttää lain suomaa oikeutta hyväkseen.
            (kylmän viileästi)

            Mutta mikäs siinä hiljennetään ja ajellaan rauhallisesti, perillä ollaan kuitenkin ja toivottavasti yhtenä kappaleena.

            Comment


            • "Ääneen" ajattelua: Eikös se oo niin, että alle 80km/h rajoitusalueilla sitä dösää kuuluis väistää, kun pysäkiltä lähtee?

              Comment


                Kyllä.

                Comment


                • Missä ne äijät on käyny ajokortin ajamassa, kyllä se raja on 60 km/h ja siitä ylöspäin dösä on väistövelvollinen. Saa pieksää jos väärässä olen, mutta mites ois toisinpäin?;)
                  Onhan niitä 70 kympin rajoituksiakin
                  Viimeksi muokannut kapaz; 31.3.2010, 23:33. Perustelu: 70 kymppiä

                  Comment


                    22 §
                    Tien antaminen pysäkiltä lähtevälle linja-autolle


                    Jos pysäkillä olevan linja-auton kuljettaja tiellä, jolla suurin sallittu nopeus on enintään 60 km/h, osoittaa suuntamerkillä aikovansa lähteä liikkeelle, samaa tai viereistä ajokaistaa pysäkkiä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on vähennettävä nopeutta ja tarvittaessa pysäytettävä, jotta linja-auto voi esteettä lähteä pysäkiltä. (7.5.1997/414)

                    Huolimatta 1 momentin säännöksestä linja-auton kuljettajan on noudatettava erityistä varovaisuutta vaaran välttämiseksi ja annettava suuntamerkki siten kuin 35 §:ssä säädetään.


                    35 §
                    Suuntamerkki


                    Ajoneuvon kuljettajan, joka aikoo lähteä liikkeelle tien reunasta, kääntyä risteyksessä tai tiellä taikka vaihtaa ajokaistaa tai muuten siirtää ajoneuvoa sivusuunnassa, on muiden varoittamiseksi annettava merkki suunnanosoittimella tai, jollei ajoneuvossa ole sellaista, muulla näkyvällä tavalla.

                    Merkki on annettava hyvissä ajoin ennen aiottua toimenpidettä, ja sen on oltava hyvin näkyvä ja ymmärrettävä. Merkinanto ei vapauta kuljettajaa velvollisuudesta varmistua siitä, ettei aiottu toimenpide aiheuta vaaraa tai tarpeetonta estettä.

                    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1981/19810267

                    Comment


                    • No nyt hävettää :) Varhaisiän dementia ilmiselvästi vaivaa..

                      Comment


                      • No eiköhän tämä ollu tässä ja Antti heitti lakipykälätkin tuohon sopivasti, eli ei siis herneitä nenään kellekkään;)
                        JA HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE ja ihan huutamalla.
                        Viimeksi muokannut kapaz; 1.4.2010, 00:14. Perustelu: pääsiäistoivotus

                        Comment


                          Mä kysyin tota kerran poliisiltakin maililla ja ton suuntasia ne sieltä vastas :D Itellä oli sillon läheltäpiti-tilanne johon halusin selvyyden että kannattaako sitä väistää ;) Tosin taisin sen jättää kertomatta poliisille.

                          Comment


                          • Bussit käyttää tota sääntöä kyllä aika törkeästi hyväkseen, nimimerkillä lukuisia kertoja siinä bussin vierellä kun ne heittää vilkun päälle ja lähtee vaan karusti jyräämään....

                            Comment


                              Joo, tästähän on aikamontaa eri variaatiota.

                              -Vilkku päälle, pari asiakasta vielä kyytiin sitten liikkeelle.

                              -Ensin liikkeelle ja samalla vilkku.

                              -Tylysti vaan pysäkiltä tielle. (kyllä ne pienemmät väistää)

                              No, muutenkin koko vilkun käyttö on niin huonolla käytöllä liikenteessä että ei oikein voi välillä uskoa silmiään. Kai se on sitten jotenkin noloa vilkuttaa.

                              Comment


                                Isäukko ajaa Helsingissä bussia työkseen. Ei käy kateeksi kun niitä juttuja kuuntelee.

                                Noin kerran vuodessa kolisee jostain syystä. Lähes järjestään kolarin toinen osapuoli on 80-luvun takatyöntöinen elämysauto ja kuskina noin 20-v nappiverkkari/karjalalippis/mulla-on-spoileri-kansan edustaja.

                                Tätä ei nyt pidä käsittää niin ettei bussit ajaisi röyhkeästi, on sieltä kuulunut niitäkin tarinoita. Jossain vaiheessa oli kuulemma yli sataa eri kansallisuutta edustettuna HKL:n riveissä, vetäkää siitä kukakin omat johtopäätökset.

                                Comment


                                  Lahden keskustassa eräs kaveri jäi aikoinaan pysäkiltä lähteneen bussin ruhjomaksi, autoineen siis. Päätti että vielä ehtii mennä ohi, ja bussikuski päätti että etpä ehdikään :D

                                  Rajoitus alueella 40 km/h, mutta pienen riitelyn jälkeen bussiyhtiö maksoi kaikki vahingot. Ilmeisesti sillä perusteella, että bussilla ei ollut vilkku tarpeeksi ajoissa.

                                  Comment


                                    Kai se on sitten jotenkin noloa vilkuttaa.
                                    Enskan ohje aikoinaan oli laittaa vilkku päälle "niin aikaisin että hävettää"...

                                    Talvella huoletti hiukan, kun joskus odotin bussia kuvan pysäkillä, ja bussi laittoi vilkun päälle hyvissä ajoin ennen tuota risteystä, minkä jälkeen pysäkki on. Osa busseista nimittäin kääntyy tuonne oikealle; joku oikealta (kolmion takaa) tulija voipi hyvinkin ajatuksissaan vilkaista että "ai se on kääntymässä" ja tuupata eteen; talviliukkaalla äkkiä kolahduksen paikka. linkki Nyt pitävämmällä kelillä se on toki eri juttu.

                                    Tuossa meinasi kolahtaa, kun olin ABC:ltä tulossa tuosta kuvan ekasta liittymästä, ja kuvan kulkusuuntaan tulija laittoi vilkun oikealle 50 m ennen risteystä ja hiljensi vauhtia (60 alue). Olin jo vähällä lähteä, mutta vaisto varoitti: niinhän se meni keulan edestä kääntyäkseen vasta seuraavasta... Keli oli tietenkin liukas.

                                    Eli vilkun voi laittaa päälle liian aikaisin.

                                    Comment


                                    • eilen illalla tuli kuopion moottoritiellä vastaan ensimmäinen moottoripyörä tälle keväälle..

                                      Comment


                                      • Kyllä on Pääkaupunkiseudulla bussikuskien asenteet täysin muuttuneet siitä mitä ne oli silloin kun katsastukseenkin mentiin peläten. Kyllä tänäpänä lähes poikkeuksetta kuskit katsoo peiliin ennen kuin laittavat edes vilkun päälle, saatika lähtevät.

                                        Mielestäni tähän on juurikin vaikuttanut nämä eri kansallisuuksien mukaan tulo. Ei ne etelämmässä bussikuskit ole yhtä vittumaisessa maineessa kuin täällä. Kun kuskeina on heppui ja flikoi jotka on tottuneet "jouhevaan" menoon niin kyllä sen huomaa.

                                        Jännä yhtälö: aiemmin ei niin kiire aikatauluissa kuin nyt ja huono käytös vähentynyt ? Eikös just toisin päin pitäis olla :)

                                        Comment


                                          Kyllä on Pääkaupunkiseudulla bussikuskien asenteet täysin muuttuneet siitä mitä ne oli silloin kun katsastukseenkin mentiin peläten. Kyllä tänäpänä lähes poikkeuksetta kuskit katsoo peiliin ennen kuin laittavat edes vilkun päälle, saatika lähtevät.
                                          Kuullut dösäkuskilta ihan muuta, kuulemma aika yleistä että kuski laittaa vilkun päälle eikä katso edes peiliin että tuleeko autoja.....
                                          Kaverilta meni sprintterin peili kun kuski pukkas eteen pysäkiltä ylläyyäen ja maalamolla oli juuri citikka maalauksessa kun kuski oli yllättäen lähtenyt.
                                          Mutta näitä kuulee, yleensä kuullaan ainoastaan ääripäät.

                                          Comment


                                            Itse katselen pysäkillä seisovien määrää suhteutettuna bussien ovien liikkeeseen, että uskaltaako vielä ohi vai ei. Kun ainakin Helsingissä liikenne liikku usein sen verta verkkaisesti ja toisaalta epätasaisesti ruuhka-aikoina, että muuten jää helposti juuri pahaan kulmaan seisomaan bussipysäkin kohdalle tai joutuu lyömään liinat kiinni.

                                            Kun bussi avaa ovet, niin pysäkillä bussiin jonottavien määrä kertoo pitääkö jo alkaa jättämään bussirako vai vieläkö ehtii ilman häslinkiä pysäkin ohi :)

                                            Käytännön sanelemana olen tuon tavan omaksunut, sanoi laki mitä tahansa.

                                            Enemmän tuntuu nykyään olevan lähibusseissa takakulmat irti. Tiedä sitten johtuuko peräänajoista vai puutteellisista peruutustaidoista - vai puhtaasti kaluston huollon laiminlyönnistä.

                                            Comment


                                            • Kun huomaan bussin seisovan pysäkillä ja rajoitus on se max. 60 km/h, lähden siitä oletuksesta, että se lähtee kohta liikkeelle ja hiljennän varalta. Jos vieressä on kaista, jolle voisi väistää, aiheutan enemmän vaaraa vaihtamalla kaistaa kuin pysyttelemällä omallani ja antamalla reilusti tietä bussille.
                                              Tilanne on samakuin esim. liikennevaloja lähestyttäessä: pitää varautua siihen, että vihreä voi vaihtua keltaiseen/punaiseen.
                                              Mihinkä sitä niin kiire on, ettei yhtä bussia ehdi väistää?

                                              Comment


                                              • Meidän rouvalla on ollut sekä 240 farkku että Golf III farkku, joissa on ollut turvaväillä varustettu kolmas penkkirivi takana lapsia varten.
                                                Tuo selkämenosuuntaan-lisäpenkkien jälkiasennusmahdollisuus kumottiin muutama vuosi sitten. Ennen 1.1.2007 muutoskatsastettuja saa kuitenkin edelleen käyttää. Omaan perhevankkuriini on tuo takakontin lisäpenkki muutoskatsastettu juuri viimetipassa vielä silloin kun se oli mahdollista. Jäljistä päätellen siellä ei kuitenkaan ole kukaan istunut. Penkkikin on ollut varastossa viimevuodet.

                                                http://www.hallitus.fi/ajankohtaista...jsp?oid=176342

                                                Volvoissa noita muistaakseni sai ihan tehdasvarusteena?

                                                Comment


                                                • Noin integroituu 240:een istuin

                                                  auki
                                                  kiinni

                                                  Comment


                                                    Tänään tuntui olevan useampikin korkannut mp-kauden epävirallisesti käyntiin. Kolme tuli nähtyä siinä neljän maissa välillä Helsinki-Järvenpää.

                                                    Comment


                                                    • 3 hauskaa tapausta lähipäiviltä.

                                                      -Parkkipaikalla pahasti sohjoa ja siihen jäi Honda Jazz (muistaakseni tuon mallinen) mallikkaasti tasaiselle kiinni. Ei myöskään liukkaalla ajo ollut ihan näppylöissä kun yritti kovalla kaasutuksella ja jopa kakkosella sudittaa pois. No, hieman työntöapua kahdelta jampalta ja Jazz saatiin liikkeelle. Itsellä auto lähes vieressä. Peruutin kiinnijääntikohtaan ja ajoin pois. Katsoi toinen puskija ja Jazz kuski hieman ihmeissään. Hymyilytti :-)

                                                      -Kaverin kanssa pakulla liikkeellä. Pysähdyin kolmostielle tulevaan risteykseen. Vierellä oli auto ja ratissa naishenkilö. Paku kun ei niitä ihan pienimpiä näköesteitä ole niin neiti ei nähnyt mitään. Itse en valitettavasti nähnyt, mutta kaveri vierellä alkoi nauramaan kun neidin huulilta oli voinut lukea "voi v**tu... voi v**tun v**ttu". Mistä lie ollut kysymys :-)

                                                      -Kaveri oli työreissulla Hollannissa ja huomasi liikenteessä vierelle ajaneessa Golffissa hieman jotain outoa. Neiti ratissa ei ilmeisesti huomannut mitään. Jarrutettaessa eturengas siirtyi hieman taaksepäin ja kiihdytettäessä hieman eteenpäin. Melko turvallista..

                                                      Comment


                                                      • Eilen Lahdessa joku isompi bemari puski ihan järkyttävän savuverhon. Seuraavista valoista ihan kiitettävän ripeä poistuminen "voimasavujen" kera.

                                                        Kolmansissa valoissa loppui ilmeisesti savu kesken kun bemari jäi parkkiin hätävilkut päällä.

                                                        Mikähän oli homman nimi? Savun määrä oli jotain ihan mieletöntä...

                                                        Comment


                                                        • Samalla kauppareissulla torstaina peräti neljä lötköä (3sedan+1avantti) On se vaan niin hienoo nähdä liikenteessä auto, joka on nähnyt monen mallin tulevan ja menevän ja itse on, kuin kilometrit ei mitään meinais.

                                                          Harmittaa hieman, kun aikoinaan olis ollu lötkö tarjolla, mutta eipä tullu tartuttua tilaisuuteen.
                                                          (No onhan se "onneks" tämä evolötkö).

                                                          Niin tuohon edelliseen: jos se savu oli sellasta vaaleeta, niin sillonhan se on vesihöyryä, eli kansipahvi meni paskaksi, jos taas ihan kunnon sinistä sellaista, niin mäntä varmaan paloi puhki?
                                                          Viimeksi muokannut kapaz; 3.4.2010, 07:37. Perustelu: Tuosta savusta

                                                          Comment


                                                          • Menee vähän ohi aiheen, mutta muistakaa että se pysäkiltä lähtevä linja-auto voikin hypätä yhden kaistan yli vasemmalle. :) Nimimerkillä Linja-autonkuljettaja.

                                                            Comment


                                                            • No silloinhan se on normiväistämisvelvollinen itse, kaistaa vaihtaessaan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X