Onko pääkaupunkiseudulla lohilampea, josta voisi onkia savustettavan kalan nappaskengät jalassa?
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Lohilampi?
Collapse
X
-
-
Lohta nappaskengät jalassa :) Aito kehä iii ulkopuolinen närkästyisi kysymyksestä, mutta varmasti tarve on tällekin. Kalatiski noilla meriiteillä on minunkin suositus.
Löyhästi aiheeseen liittyen, käytiin tänään Kellon satamassa lohikeitolla, helsinkiläiselle erittäinkin oikea vanhanajan kalasatama vahvalla aromilla. Sielläkin on huomattu että perämeren lohi on pahaa ja sitä ostaa vain yltiöromantikot. Tarjolla on norjalaista kassilohta joka on hyvää. Mutta vielä parempaa esim. savustettavaksi on tämmönen kasvatettu nappakenkälohi, aitoudesta viis.
Comment
-
Arvelen, että tässä haetaan raaka-aineen tuoreutta, tekemisen ilon lisäksi.
Mitä kaupan kalatiskeihin tulee, tuoreudesta voidaan olla montaa mieltä, itse edustan mielipidettä ei saa pk-seudulla.
Kala on tiskissä tyrkyllä luokkaa kolme viiva kahdeksan vrk siitä, kun se on viimeksi uinut, jonka jälkeen se savustetaan, tehdään lounasroaksi tai marinoidaan ja myydään pois. Myöskään kylmäketju ei ole aukoton, kalaa kylmätilojen ja tiskin välillä roudaten eestaas, eri aikoja odottamassa kun ehditään työstää. Helmeä säilyvyyden kannalta on myös se käytäntö, jossa vaikkapa lohifilettä on kasattu jään päälle kekoon niin paljon, että lämpötila päällimmäisissä on yli plus seitsemän astetta. Kyllä, olen mittaillut.
Mikäli tiedätte kaupan, johon kala tulee kalastajalta suoraan samana päivänä luokkaa 10 h nostosta, siis pk-seudulla, seison korjattuna.
"Tuore"kalaa myyneenä stokkalla, äsmarketissa, keskolla ja Wihurilla, joskus vituttanut sönköttää tuoreeksi kun jokainen kädellinen tajuaa mistä on kyse.
Siksi Karin kysymys on aiheellinen.
Comment
-
Oliko se niin että just tyyliin kalastajalta suoraan ei saa ostaa kun ei voi taata sitä kylmäketjua vaan se fisu pitää ajeluttaa ensin ristiin rastiin suomea jossain hyväksytyissä vehkeissä et sitten saa parin kolmen päivän päästä sen just nostetun kalan? :)
Eikös joku pohjanmaan tomaattikin rahdata ensin sipooseen inexille ja siellä ne pakataan yms. ja lähetetään takas pohjanmaan lähikauppaan myytäväksi. ? :)
Jotain tällästä ne isot pojat tuolla työmailla puheli, on meinaa aika iso kompleksi tossa sipoossa mitä inexille laitetaan.
Comment
-
Jotenkuten näin, niinkun Sami sanoi. Aikoinaan kun meikällä oli kolme kirriallasta, tai kaks niistä kerrallaan aktiivikäytössä, niin silloin oli ainakin kala tuoretta.
Mökillä viikonloppuisin tuli kirriä erimuodoissa syötyä niin, että evä rupes jo omassa selässä kasvamaan.
En syö enää missään muodossa sitä evästä.
Kuha, ahven, seiti ja norjan kassilohi menevät vieläkin ja tietysti made helmikuussa;). Toki muikut myös.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja trallalaalaakso Näytä viestiArvelen, että tässä haetaan raaka-aineen tuoreutta, tekemisen ilon lisäksi.
Mitä kaupan kalatiskeihin tulee, tuoreudesta voidaan olla montaa mieltä, itse edustan mielipidettä ei saa pk-seudulla.
Kala on tiskissä tyrkyllä luokkaa kolme viiva kahdeksan vrk siitä, kun se on viimeksi uinut, jonka jälkeen se savustetaan, tehdään lounasroaksi tai marinoidaan ja myydään pois. Myöskään kylmäketju ei ole aukoton, kalaa kylmätilojen ja tiskin välillä roudaten eestaas, eri aikoja odottamassa kun ehditään työstää. Helmeä säilyvyyden kannalta on myös se käytäntö, jossa vaikkapa lohifilettä on kasattu jään päälle kekoon niin paljon, että lämpötila päällimmäisissä on yli plus seitsemän astetta. Kyllä, olen mittaillut.
Mikäli tiedätte kaupan, johon kala tulee kalastajalta suoraan samana päivänä luokkaa 10 h nostosta, siis pk-seudulla, seison korjattuna.
"Tuore"kalaa myyneenä stokkalla, äsmarketissa, keskolla ja Wihurilla, joskus vituttanut sönköttää tuoreeksi kun jokainen kädellinen tajuaa mistä on kyse.
Siksi Karin kysymys on aiheellinen.
Comment
-
Oliko se niin että just tyyliin kalastajalta suoraan ei saa ostaa kun ei voi taata sitä kylmäketjua vaan se fisu pitää ajeluttaa ensin ristiin rastiin suomea jossain hyväksytyissä vehkeissä et sitten saa parin kolmen päivän päästä sen just nostetun kalan? :)
Eihän ne Cittarin ja Prisman kalatiskit nyt sentään ole ainoita paikkoja mistä kalaa saa ostettua.
Comment
-
Comment
-
Vanhalla Helsinki.Hämeenlinna tiellä jossain Tervakosken paikkeilla oli ainakin ennen Lohilampi tai vastaava, nyky tilasta ei tietoa.
Comment
-
-
Aihe tuli mieleeni, kun eilen olin Evon retkeilyalueella Niemisjärvien tienoissa. Siellä törmäsin Vähä-Koukkujärveen (toisella nimellä Lastenlampi). Siinä on rajattu kalastus enintään 12-vuotiaille ja myös autolla pääsee lähelle parkkiin. Lampea kiertää lankkupolut ja ongintapaikat ovat kaitein rajattuja laitureita/kohtia. Ts. täyttänee tuon nappaskengin saavutettavissa olevan paikan kriteerit. Lapsille tuo kalastuskaan ei tainnut pahan hintaista olla. Taulussa taisi lukea 1e, mutta nettisivulla lukee 4e/3h (lienee se ja sama). Omat vermeet taitaa tosin tarvita ja kalastusaika rajattu syyskuun loppuun. Kalastoksi mainittiiin Ahven, hauki ja lohi (istutettu).
Helsingistä tulee matkaa ~150km. Onko sitten liian kaukana lienee suhteellinen kysymys.
http://www.luontoon.fi/evo/aktivitee...yskalastusalue
http://www.eraluvat.fi/kalastus/kala...arvet-evo.html
Comment
Comment