Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Uistelu / muu kalastus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #61
    Niin, juurikin se lopun kala. Jos toi jätkä on 180 ja se on päätä ja polvesta alaspäin pidempi kuin kala, niin siitä jäänee jotain 110-120?

    Comment


    • #62
      Nostellaas ylöspäin ku jäät kadonnut etelästä ja monella kalamiehellä avovesikalastus alkanut tältä keväältä. Mites on kalaa tullut?

      Oma kausi alkoi sunnuntaina Iniön aukolla taimen perässä. Mukavasti alkoi vaikkei taimenia ylös saatukkaan mut kaveri karkutti pari nättiä taimenta. Toinen oli jo melkein haavis ku päätti tehdä viimesen muutaman metrin syöksyn ja samantien takaisin venettä kohti jolloin siima löystyi ja kala irti. Toinen tälläs sen verran puun takaa ihan veneen vieressä ettei kaveri ehtinyt tehdä kunnon vastaiskua ja kala samantien irti.

      Maanantaina reissu samoille vesille ja nyt oli meikäläisellä tuuri kohdillaan ja kevään eka mertsari (68cm/3.25kg) veneeseen. Kaverille pari haukea ja lahna muuten aikasta rauhallista vesillä.
      Attached Files

      Comment


        #63
        Komean merilohen olet saanu het alkuunsa, mitä kesä vielä tuokaan tullessaan.
        Meillä vene on vielä talviteloilla kun tuo suvasvesi on vielä aikas vahvasti jäässä. Varmaan vapun jälkeen pääsee laskeen venhon vesille ja siimoja oikomaan.

        Comment


          #64
          Komean merilohen olet saanu het alkuunsa, mitä kesä vielä tuokaan tullessaan.
          Jos tuota J.T.K:n kuvassa ollutta kalaa tarkoitit, niin taimen se on eikä lohi. Mertsari = meritaimen.

          Comment


          • #65
            Lapissa ole vielä etes jäät lähteny! Pilkkihommia täälä harrastellaan varmaan pari kolme viikkoa vielä. Jos vaikka sitois perhoja ja ostais uuden kelan ja siimat kesäksi :)

            Comment


            • #66
              Vielä täällä itärajan tuntumassakin odotellaan jäiden lähtöä, nyt alkaa näyttämään tilanne siltä että ensi viikolla ois koko tuo joen pätkä millä ite soudan tarpeeksi sulana. Tähtäimessä kuhat, lohet ja taimenet.

              Comment


                #67
                Tulipahan ostettua sit meri ongintaan vihdoin uudet vehkeet. Kelaks Ambasdeur 6500 ja vavan virkaa toimittaa 12 jalkanen ugly stig graphite, siimaks tuli ostettua vanha tuttu SpiderWire Stealth 0.35.
                Josko sitä alkas katteleen Norjan reissua pikkuhiljaa :)

                Comment


                • #68
                  Vähän ruosteeseen päässyt tämä kalastusharrastus. Mitäs "ammattilaiset" suosittelevat pyytämään tähän vuodenaikaan mereltä, tarkemmin Kustavin/Uudenkaupungin merialueilta. Jokos ne isot haukimammat ovat otilla, vai kenties jo aika ohi??

                  Comment


                    #69
                    Hauki ja taimen on tämän hetken sesonkikalat merellä.

                    Comment


                    • #70
                      Täälläkin viellä veneet kuivilla, mutta jos sitä helatorstain pitkillä lomilla Hämeenkyrön kirkkojärveä pääsis koluaan. Onkohan täällä muita jotka samoilla vesillä kalastaa?

                      Comment


                      • #71
                        Ei malttanu odottaa että vedet lämpiää että pääsis harppuunoimaan, joten piti nöyrtyä ja tilata asiallinen 5+7 märkäpuku... :)

                        Comment


                          #72
                          Alkuperäinen kirjoittaja juhagee Näytä viesti
                          Ei malttanu odottaa että vedet lämpiää että pääsis harppuunoimaan, joten piti nöyrtyä ja tilata asiallinen 5+7 märkäpuku... :)
                          Asenne kohdallaan :)

                          Pitää se kohta tyrkkiä venettä vesille, Pyhäselkä on ollut jäätön jo melkein viikon verran...

                          Comment


                          • #73
                            Haukeapa sitten koittamaan helavapailla. Tulee melkolailla helpommin onnistumisen elämyksiä, kuin tuon taimenen narraamisessa.. :D

                            Comment


                            • #74
                              Jostakin syystä taimenta ollut viime aikoina aika paljon liikenteessä omilla kalavesillä eli tuolla Iniön aukolla tai sit ollut muutamilla viime reissuilla vaan tähdet kohdillaan. Viime viikon maanantaina ja tiistaina olin yksin vesillä ja maanantaina sain 2 alamittataimenta ylös ja 4 kalaa tuli veneen vierelle. Tiistaina en saanut ku yhden alamittasen haaviin asti mut tapahtumia riitti loppukevääks asti.

                              Ensin erään ison saaren reunasta pienestä poterosta uistin levätuppoon, nopee kelaus takas uus heitto saamaan paikkaan, vapa niiaa hiukan ja luulen et taas levässä. Kuitenkin aloin ihmettelmään ku levätuppo tulee perässä ja veneen vieressä näkyy et uistimen perässä 2 n. 60 sentin kalaa. Tunti ja lähes sama paikka nyt 4 kalaa perässä (2 alamittasta ja 2 n. 60 sentin kalaa). Saman saaren länsireunasta isosta lahdesta pieni kala perässä veneen vierelle. Sit täysin uus paikka missä ison saaren länsireunassa pieni potero. Ensin n. 3 kilon kiinni, hyppy ja irti. Seuraava hitto ja 2 kalaa perässä, kolmas heitto ja kala kiinni mut ei pysy, 4. heitto tyhjää, viides heitto ja nyt pysyy mut kalalla mittaa nippa nappa 50 senttiä ja pääsee kasvamaan. Sit paikka hiljeni ja loppupäivä meni hiljasissa merkeissä enkä kovin pitkään enää ollutkaan merellä.

                              Tuolla suunnalla kalastanut taimenta enempi vähempi aktiivisesti n. 15 vuotta ja tuntuu et tänä keväänä kalaa ollu paljon enemmän kuin aikasempina vuosina. Ainoastaan yhden kerran aikasemmin oli päivä jolloin kaloja näkyi toistakymmentä mut yleensä saa olla tyytyväin jos saa tai näkee yhden tai 2 taimenta reissussa.

                              Comment


                              • #75
                                Minkälaisissa paikoissa se taimen sitten liikkuu näinä aikoina? Karikoiden läheisyydessä, saarten kyljissä? Entä kuinka ulkona? Onko vuorokaudenajalla merkitystä?

                                Google neuvoi näin:

                                "Paikat, joista meritaimenta yleisimmin kalastetaan, ovat karuja saarten ja luotojen kivikko- ja rakkolevärantoja, syvyydeltään 1-3 metriä. Keväällä taimenta tavoitetaan jopa aivan sisäsaaristosta niiden vaeltaessa sinne silakoiden perässä. Etenkin aikaisin keväisin kalamiehen kannattaa tarkkailla tiiviisti veden lämpötilaa ja etsiä niin kutsuttuja lämpötaskuja, missä veden lämpötila on lähiympäristöään korkeampi. Vesien pikkuhiljaa lämmetessä kauttaaltaan reilusti päälle kymmeneen asteeseen, alkaa taimen siirtyä kohti ulkomerta ja pois heittokalastajan tavoiteltavista. Monesti kevätsesonki saattaa jäädä hyvinkin lyhyeksi heittokalastajan silmin, mikäli vedet lämpenevät nopeasti, joten kannattaakin aloittaa kevätkausi mahdollisimman pian jäiden lähdettyä."

                                Tuollaisia paikkoja on kyllä tarjolla, oisko jollain tuohon vielä jotain lisättävää tai korjattavaa?

                                Itsellä siis tuon näköistä seutua mökin ympäristössä:

                                http://maps.google.fi/maps?hl=fi&q=K...-8&sa=N&tab=wl
                                Viimeksi muokannut KuiKelo; 15.5.2012, 14:36.

                                Comment


                                  #76
                                  Kyllähän tuo edellinen pitää aika hyvin paikkansa. Lisäisin siihen vielä sen, että mielestäni paras kevätsesonkin osuu hetkeen, kun ruskolevät lakkaavat kukkimasta ja vedet kirkastuvat selvästi. Ainakin kalastus on silloin paljon mukavampaa ja näköhavaintoja kaloista saa ihan eri tavalla. Nyt alkaa tuo hetki olla käsillä.

                                  Keväällä on usein paras hetki päivästä loppuiltapäivä/ilta. Aurinko tällöin ehtinyt lämmittää vettä päivän mittaan ja otti usein parempaa, kuin aamulla/aamupäivällä. Touko/kesäkuun vaihteessa kannattaa monesti olla klo:23 asti vesillä. Paras ottihetki omien kokemusten mukaan on klo:21 kieppeillä. Tämä siis aurinkoisina päivinä. Sateisilla tuhnukeleillä ei mielestäni kantsi vesillä keväällä olla. Syksyllä sitten ihan eri asia.

                                  Taimen on niin hieno kala, että sitä kannattaa kalastaa vaikkei saisi mitään.

                                  Comment


                                  • #77
                                    itse tulee pääosin kalastettua satakunnan alueella kynäsjoki tai merikarvian joki. perholla kalastelen näissä paikoissa ja tulevana viikonloppuna olis tarkoitus avata meritaimen kausi uki:n edustalla. perus avokelalla mertsaria tulee kokeiltua. ikinä en mertsaria vielä ole saanut muta usko on kova et nyt nappaa... ja joka toinen vuosi tulee oltua inarinjärvellä viikko. suosittelen kaikille inarinjärveä todella upea paikka vaikkakin taimensaaliit on vähentynyt vuosien varrella. mutta harjuksia on paljon . harri enkka on 1300g.
                                    Viimeksi muokannut jukkuk; 16.5.2012, 09:19. Perustelu: lisäys

                                    Comment


                                    • #78
                                      Inarijärvi on kyllä tosi hyvä paikka taimenen pyyntiin. Melkeinpä voi sanoa että saalis on aina varma ku sinne menee.

                                      Comment


                                      • #79
                                        Mitä noihin taimenpaikkoihin tulee ni täl hetkel kaikkein suojaisimmat lahdukat alkaa olla jo hiljaisempia koska vesi on jo monessa paikassa 7-10 astetta ja silakka tullut kudulle ja niiden perässä taimenet tällä hetkellä pyörii. Muutamia heittoja mataliin ja suojaisiin lahtiin voi kokeilla mikäli lähellä on syvää vettä ja matkan varrella mut kalastusta ei kannata enää keskittää niihin niin kuin alkukaudesta jolloin vesi alle 6 astetta.

                                        Hyviä paikkoja on ollut isojen saarten kivikkokärjet (veden altakin olis hyvä löytyä muutama isompi murikka suojapaikoiks) missä vettä 0-3 metriä ja vieressä saa olla reilusti syvempää vettä. Suoriltakin rannoilta on kalaa tullut mut vaatii sen et rannassa suojapoteroita, isoja kiviä veden alla, rannasta ulospäin ei kovin paljoa tarvita matalaa vettä ja syvää heti vieressä. Salmien reunat ja salmissa olevat luodot jos rannat vähänkin järkevän näköisiä ni niitä kannattaa kokeilla jos kaiku näyttää silakkaparvia.

                                        Tiiroja kannatta seurailla. Jos ne hakkaa rantamatalaan ni siel on kolmipiikkiä ja monasti taimenkin lähellä. Kaiusta jos löytää silakkaparven ja on viel suht lähellä esim. saaren kärkeä ni siinä mahdollinen kalapaikka.

                                        Maanantainen vierailu pääkaupunkiseudulle tuotti pari ruokakalaa, pari alamittasta pääsi veneen vieressä kasvamaan, pari mojovaa tärppiä ja muutama pieni taimen tuli veneen vierelle ja yks nokkakala seuras veneen vierelle. Kaverille muistaakseni 3 taimenseuriota, joista yks lähemmäs 70 sentin kala, pari tärppiä ja yhden nokkakalan karkutti veneen vierellä ja pari samanlaista seuras veneen vierelle.

                                        Toinen omista kaloista tuli ison saaren niemenkärjestä mis oli syvää vieressä. Kaverin iso kala seuras saman saaren reunasta mut se oli taas ns. suoralla pätkällä mut rannasta ulospäin oli isoja kiviä veden alla varmaankin 50 metriä rannasta ulos. Toinen omista kaloista tuli ison saaren ja sen vierellä olevan luodon väliin jäävästä lahdukasta mis vettä keskimäärin 2 metriä joka puolella ja lahdukassa oli paljon kolmipiikkiä. Samasta lahdukasta sain tukevan tärpin ja kaverille tuli samasta paikasta yks kala perässä. Loput tapahtumat tuli enempi vähempi suoralta kivikkorannalta.

                                        Yhtä ja oikeeta paikka ei ole mut kyl noi kivikkorannat mis kalalla on suojaa ja mahdollisuus liikkua helposti matalasta vedestä syvään on aina kokeilemisen arvoisia paikkoja. Joskus luin sellasen "säännön" et kalalla pitää olla suora näköyhteys syvään veteen.

                                        Yks hyvä tapa on et jos saa kontaktia kalaan ni rauhoittaa paikan joksikin aikaa ja kokeilee uudestaan. Jos tapahtumia saa esim. 4 päivän aikana ni mikäli paikat on suht lähellä toisiaan ni kannattaa kopasta useampaankin kertaan päivän aikana. Ei kuitenkaan mitään puolen tunnin rallia paikkojen välillä kannata harrastaa. Toinen tapa mitä ollaan harrastettu on suunnitella joku lenkki mikä kestää esim. 4 tuntia ja kiertää se pariin kertaan päivän aikana. Jos matkan varrelle osuu joku tapahtuma ni se heitetään uudestaan ja jos ei kala nouse paikasta ni jatketaan lenkkiä eteenpäin ja palataan sit iltalenkillä uudestaan paikkaan.

                                        Comment


                                          #80
                                          Yhtä ja oikeeta paikka ei ole mut kyl noi kivikkorannat mis kalalla on suojaa ja mahdollisuus liikkua helposti matalasta vedestä syvään on aina kokeilemisen arvoisia paikkoja. Joskus luin sellasen "säännön" et kalalla pitää olla suora näköyhteys syvään veteen.
                                          Tämän voin allekirjoittaa, joskin poikkeus vahvistaa säännön.

                                          Esim. Helsinki/Espoo rajoilla on yksi ihan huippupaikka. Keskellä selkää oleva karikko, jossa vesi nousee 15m -> 1m. Tuon karikon pohjoisreunassa, jossa on tosi jyrkkä rinne syvyyksiin, on lähes aina taimenia. Joskin tuo ei ole Kyöstin (+6kg taimen) paikka tai ainakaan minä en isoja taimenia siitä koskaan ole saanut. Enempi sellaisen juuri ja juuri mittakalan paikka.

                                          Jos jotain kiinnostaa nuo isot taimenet, niin parhaiten niitä saa uistelemalla lohipaikoilta. Sellaisista paikoista missä pohja nousee 50m -> 20...10m. Tuollaisten pattien ympäristöjä kiertelemällä taimenrekordi helposti nousee uusiin lukuihin. Kympin ylitykset eivät ole tavattomia, joskin yli kympin tanet on melko usein lohi-taimen -hybridejä, mutta eipä sen anneta häiritä.

                                          Comment


                                          • #81
                                            onkos kellään kokemuksia koirajärvistä/ kaunis lammesta? mökki varattuna kaunislammelle 14-17.6. kirjoa ja taimenta ilmeisesti laitetaa säännöllisesti.? jos jollain kokemuksia niin vinkkiä saa antaa hot spoteista.

                                            Comment


                                              #82
                                              Perinteinen viikon Tenojoen keikka takanapäin. Kalastus oli taas suhteellisen haasteellista. Vesi kylmää ja suht. korkealla. Vesi kuitenkin laski joessa viikon aikana +30cm ja lämpeni +10C -> +12C. Ilmakin oli taas normaalia Pohjois-Lapin heinäkuuta eli yöllä lähenneltiin nollaa ja päivisin reilu kymmenen astetta. Tuntureillakin selvästi normaalia enempi lunta.

                                              Hankalista oloista huolimatta meidän iskuryhmä (kaksi venekuntaa/4hlö) sai yhden 7,3kg lohen sekä kaksi vaurasta (+2kg) titityytä, joista toinen kuvitteli ilmeisesti olevansa ärtynyt jalka, räikän varsin railakkaasta pärisyttelystä päätellen.

                                              On muuten varsinaista teräsperseilyä automatka täältä etelästä tuonne subarktiseen Suomeen. 1500km/20h siivu samoilla silmillä.

                                              No eipä se mitään. Ensi vuonna taas uudestaan, jos ei elämä isommin heittele ennen sitä.

                                              Comment


                                              • #83
                                                Hankalista oloista huolimatta meidän iskuryhmä (kaksi venekuntaa/4hlö) sai yhden 7,3kg lohen sekä kaksi vaurasta (+2kg) titityytä, joista toinen kuvitteli ilmeisesti olevansa ärtynyt jalka, räikän varsin railakkaasta pärisyttelystä päätellen.
                                                No, eipä menny sitten hukkaan kireitten siimojen toivotukset;) ja titti on sitten titityy nykyään?

                                                Comment


                                                  #84
                                                  Kyllä titti on edelleen titti, "titityy" on vaan meidän porukan nimitys titille. Tämä tulee siitä, kun eräs kalaporukan jäsen on myös lintubongari... mutta ei siitä sen enempää :)

                                                  Comment


                                                  • #85
                                                    Onko kenelläkään kokemusta muikun onkimisesta? Ei oikein tunnu tarttuvan kuin satunnaisesti. Ihan perinteinen onkilaite ollut käytössä. Pienempää koukkua ajattelin, mutta on siinä varmaan muitakin jippoja, mitä voisi kokeilla.

                                                    Comment


                                                    • #86
                                                      Joo, tästä kuha asiasta itelläkin olisi tarinaa. Eli täällä hiidenjoella Turengissa toukokuun lopun ja koko kesäkuun kuha otti jigiin tosi hanakasti. Välillä tuli yli 15 kuhaa per reissu, ennätys 23 kuhaa. Nyt heinäkuun lopulla kuhat ovat kadonneet. En tajua mikä niillä on. Ei ota jigiin enää samanlailla. Max 2 kuhaa per reissu. Ei mitään eloo vaikka ollaan uisteltu pari viikkoa putkeen. Ei ota jesseen, ei syvänne ,eikä pinta. Missähän ne on? Kokeiltu on vaikka mitä esim tämän viikon aikana. Voikohan tämä vaihteleva sää ja kylmät kelit sekottaa niiden pään? Tuntuu että itekkin sekoon tähän suomen kesään. Viime kesänä tähän aikaan tuli uistelemalla tosta järvestä melkeen aina semmosta 5 kuhaa per reissu ainakin.

                                                      Comment


                                                        #87
                                                        Kuha ottaa jigiin hyvin touko-kesäkuussa, kun vartioivat kutupaikkojaan/kehittyvää mätiä ja käyvät kiinni kaikkeen mikä liikkuu lähistöllä.

                                                        Kun ne heinäkuussa siirtyvät pois vartiointitehtävistä, niin niiden ottihalukkuus jigiin vähenee huomattavasti ja uistelu alkaa toimimaan paremmin. Nyt kuitenkin vedet sen verran viileitä, että kuhalla ei juurikaan ole ottihaluja ja syöntihetket on hyvin lyhyitä -> vaikea saada tärppejä. Kuha kun on lämpimän veden kala ja sitä aktiivisempi, mitä lämpöisempää vesi on. Kylmän veden aikaan kuhan kalastus on melko hankalaa, mutta ei tietysti mahdotonta. Mitään viisastenkiveä en kyllä tähän ongelmaan osaa heittää, mutta täkyongella usein onnistuu, kun mikään muu ei toimi.

                                                        Comment


                                                        • #88
                                                          Tommone sintti tarttu atraimen kärkeen, 14,6kg.
                                                          Attached Files

                                                          Comment


                                                            #89
                                                            Oisit heittänyt takaisin kasvamaan. :D

                                                            Toihan on ihan sairaan kokoinen pötkylä!

                                                            Comment


                                                              #90
                                                              Jos narttukala, niin mieti millainen on ollut keväisessä mätipainossa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X