Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja 54mmy Näytä viesti
    Uunissa on tulossa ranskalaiset pihvien kanssa, eli ei oikein viitsi odottaa sitä, että uuni laskisi sinne 100asteeseen ranskalaisten jälkeen.
    Nuorena miehet on aina hätäisiä :) Hyvä tuosta tulee, bon appetit.

    Itsellä porsaan sisäfile rullalle sidottuna uunissa aprikoosit ja pähkinät täytteenään, ja liedellä porisee alkuruoaksi hummerikeitto. Keitosta voisin myöhemmin laittaa ohjeen tynkää jos vähääkään tulee sitä mitä olen hakemassa.

    Comment


    • Vesi kielellä keiton ohjetta odotellessa..

      Comment


        Hummerikeitto **

        Hummerikeitto kahdelle:

        Tarpeet:
        1-2 pakastehummeria (jos alkuruokana niin yksii riittää)
        2 salottisipulia
        2 porkkanaa
        2 valkosipulin kynttä
        2 rkl tomattipyrettä
        2 rkl hummerifondia (myös kalafondi käy jos ei ole hummerifondia)
        2 tuoretta tomaattia
        2 valkosipulin kynttä
        Pari oksaa tuoretta rakuunaa
        Pari oksaa tuoretta timjamia
        1 varsi varsiselleriä
        1/2 litraa vettä
        4 senttilitraa konjakkia (jallukin käy)
        Oliiviöljyä
        2 dl kuohukermaa
        Voita

        Sulata hummerit ja halkaise pitkittäin selkäpuolelta, irroita lihat saksista ja pyrstöstä, pilko ruokailukokoisiksi.

        Kattilaan oljyä, konjakki ja vesikranan alla puhdistetut hummerin kuoret, pyörittele kuoria kattilassa viitisen minuuttia.

        Toiseen kattilaan samaan aikaan voita ja kaikki kasvikset ja yrtit. Kuullota (ÄLÄ ruskista) niitä saman aikaa kuin irroittelet hummerin kuorista makuja toisessa kattilassa. Kippaa samaan kattilaan hummerin kuorien ja kaikkien liemien kanssa. Lisää mukaan hummerifondi, tomaattipyree ja vesi.

        Porisuttele keittoaineksia 30-40 min., ja siivilöi saostunut liemi toiseen kattilaan ja perskat heitä veks. Voit joutua lisäämään tilkan vettä riipuen keittelytehosta. Lisää kerma ja pilkotut hummerin lihat. Tarkista suola.

        Tarjoile annoskupposesta jonka päälle pilkottua tuoretta rakuunaa (ja kauraleipäkrutonkeja, ei välttämäön jos erikseen esim. patonkia).

        Juomaksi passaa se mistä itse eniten tykkää.

        Varsinkin nuorille/naimattomille foorumilaisille tiedoksi, että tällä sopalla lohkeaa jos millään :)))))
        Viimeksi muokannut marre; 16.3.2013, 15:02.

        Comment


        • No jopa on soppa, näläkä tuli jo lukiessa tuota viestiä.
          Itse tyytyminen tänään ihan kotikutoisiin minipizzoihin. Jouluperkeet pois tuhoten.

          Vai että, lohkeaa;)), ei sitä silti aina tarvii olla nuori ja naimaton, jotta...;))

          Comment


            Huomaa "varsinkin". Wanhat rotat tietää jo nämä juustot :D

            Kaikkea hyvää!

            Comment


              Ei muuten lohkea jos satut tuon tekemään kala/äyriäisallergiselle ;)

              Comment


              • Ei muuten lohkea jos satut tuon tekemään kala/äyriäisallergiselle ;)
                Jaaha, eipä toki, ei. Mutta nuorempana sitä lohkes vaikka kaurapuurolla ja voisilmällä, niin piti vaan se voisilmä asetella esteettisesti lautaselle ja silti ne puurot jäi syömättä;))

                Comment


                  Pihvien maustamisessa on kahta koulukuntaa. Ennen vai jälkeen paiston. Periaatteessahan paisto sulkee lihan pinnan ja silloin mausteet ei imeydy. Minä olen sivellyt lihat öljyllä ja laitan pintaan kevyen suolan ja pippurin. Paljoahan kunnon liha ei maustetta kaipaa. Sitten pannulle reilusti voita ja paistoaika halutun kypsyyden mukaan. Siihen aikaan en minä ainakaan ole saanut kunnon tuntumaa muuten kuin kokeilemalla. Pihvin paksuuden mukaan ajoitettuna kun on aika iso ero onko pihvi 2 vai 2,5 senttinen ja onko sitä paineltu kasaan vai ei.

                  Kerran oltiin tiimin kanssa kokkikoulussa Hesassa ja siellä keittiömestari Hottiger sanoi, että ensin paisto (vasikannoisetteja tehtiin sisäfileestä) 20 sek per puoli. Sitten voidaan lihat laittaa vaikka jääkaappiin seuraavaa päivää varten (ei tule paistokäryjä vieraiden nenään) ja samaan aikaan edellisenä päivänä paistetun lisäkkeen (tehtiin kanttarelli pyttipannu eli perunaa, sipulia, kanttarellia) kanssa uuniin. Lisäke lämpiää jotain 8 minuuttia ja siinä ajassa noin parin sentin paksuisista pihveistä tulee mediumia.

                  Comment


                    Jaa...? Jos noin... Jätkät on niin kriittisiä :)

                    No, vegelle tai allergikolle vaihtariksi mustatorvisienikeitto kahdelle:

                    300g mustia torvisieniä (tai vastaava määrä kuivatusta kostutettuja)
                    3 lapsen nyrkin kokoista sipulia
                    1/2 litraa kasvislientä
                    1/4 tl valkopippuri
                    1 dl kuohukermaa
                    Voita
                    Suolaa

                    Kuullota ronskisti pilkottuja sieniä voissa pari minuuttia ja lisää pilkotut sipulit joukkoon. Jatka kuullottamista muutama minuutti.

                    Lisää kasvisliemi ja keittele rauhallisesti 20-30 min.

                    Koko keitos soseeksi kattilassa sauvasekoittimella (tai tehosekoittimessa), ja lisää kerma. Tarkista suola.

                    Lisukkeeksi ohueksi viipaloituja ruisleipäviipaleita, jotka pannulla voissa ruskistettuja ja sen jälkeen voi-valkosipuli -sotkulla siveltyjä.

                    Juomaksi bisse, oma suosikki tässä Saku Porter (Alkosta, 6,9%).

                    Comment


                    • Toimii suppilovahveroilla myös, kun ei ..kele noita mustiksia löytyny syksyllä. Suppiloita siitäkin edestä.
                      Mulla jää vain pois tuo soseutusvaihe, tykkään sattumista, toki pilkon kaiken pienemmäksi alkuvaiheessa.

                      Nuo leivät, tai keittoon ripoteltavat krutongit mielialasta riippuen paistelen vaan hiukan pannulla, jossa hiukan voita ja pari vs kynttä makua antamaan.
                      Joo ja jos muuten ei täsmää, niin juomana bisse;)

                      Pihvien maustamisessa on kahta koulukuntaa
                      Vähän samaan tyyliin, kuin pastan keittämisessä. Laitetaanko öljy keitinveteen vai sekoitetaanko sekaan vasta valuttamisen jälkeen.

                      Comment


                      • Hummerikeitto kuulostaa kokeilulta. :)

                        Itse kuulun pihveissä etukäteen maustaviin, suola ja pippuri pintaan siinä vaiheessa, kun liha otetaan lämpiämään.

                        Comment


                        • No en osaa sanoa mikä olisi parasta, mutta majoneesi-kermaviilikastike sopii erinomaisen hyvin appuran ja pottujen kaveriksi. Vaikka näin:

                          - kermaviiliä 1dl
                          - majoneesia 1dl
                          - reilusti ruohosipulia
                          - tilliä
                          - puolikkaan sitruunan mehut
                          - mustapippuria aika reilusti

                          Juomaksi vaikka jotain tsekkiläistä lageria.
                          Pakko oli lainata tuolta pilkille osiolta tämä klubiveli Ilkan yksinkertaisuudessaan helkutin hyvä ohje. Kuitenkin ahven on loistokala.

                          Comment


                            Tuosta reseptistä muuten puuttui yksi osa eli aavistus chiliä. Lisäsin sen jälkikäteen tuohon reseptiin. Vähärasvaisille kaloille kuten ahvenelle todellakin vain aavistus, ettei chili hyökkää liian dominoivaksi. Jos lihalle käyttää samaa, niin voi laittaa chiliä reilustikin ja silloin voi juomaksi ottaa vähän tuhdimman makuista olutta eli esim. tummaa/vahvaa sakemannilageria tai vaikka reilusti humaloitua ipaa.

                            Comment


                              Tulikin tänään tehtyä noi pihvit. Hyvinhän ne onnistu ja oli ihan maukasta. Pistin ennen paistamista vähän suolaa ja pippuria pintaan ja paistoin voissa.

                              Mielipide kysymyksiä, mutta pitää kyllä todeta, että itse tykkään enemmän possusta.

                              Comment


                                Tykkääkö jätkät blineistä? Tammikuu on pertsasti bliniaikaa ja tässä on itse käyttämäni taikinan resepti. Blinitaikina on oikeasti hapantaikina eikä se todellakaan ole valmis kahdessa tunnissa. Teen taikinan päivää tai kahta aikaisemmin:

                                25 g hiivaa
                                6 dl haaleaa maitoa
                                4 dl tattarijauhoja
                                3 dl vehnäjauhoja
                                2 tl suolaa
                                3 keltuaista
                                1/2 pullo pilsneriä eli I-olutta
                                3 valkuaista
                                voisulaa paistamiseen (kirkastettua, ilmankin käy)

                                Lämmitä maito haaleaksi ja liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon jauhot, mausta suolalla ja peitä astia tuorekelmulla. Ota tarpeeksi iso astia käyttöön, jotta taikina ei kuohu reunojen yli. Taikina paisuu kaksinkertaiseksi. Jätä kulho huoneenlämpöön vä- hintään neljäksi tunniksi, mieluusti yön yli.

                                Juuri ennen paistamista vaahdota valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, pilsneri ja viimeiseksi valkuaisvaahto.

                                Kuumenna blinipannu (ja toivo että sinulla olisi kaksi!). Lorauta pannulle ruokalusikallinen-pari kirkastettua voita ja annostele taikinaa reilun puolensentin paksuisesti. Paista, kunnes blini hyytyy hieman, käännä (ja lisää pannuun voisulaa). Blini pitää olla rapea päältä ja pehmeä (mutta ei raaka) sisältä.

                                Meitsi laittaa blinin päälle bulgaria jugurttia, kylmäsavustettua lohta, muikun tai siian mätiä (juu en, en tod. kirjolohen tai lohen), punasipulia ja myllystä mustapippuria. Savuporokin toimii.

                                Tähän passaa alun kyytipojaksi pakastekylmä vodka/kossu ja muuten täysin kuiva skumppa (tai bisse :).

                                Comment


                                • "Easy way, easy day" periaatteella tänään eli nakkasin karjalanpaistin uuniin ja valmistumista odotellessa voi sihauttaa jonkun bissen;)

                                  Senverran tuli taas modattua, jotta maustepippurin tilalle laitoin mustapippurirouhetta, siis aivan eri tuotetta, eivät mitään sukua keskenään.

                                  Mutta kun molemmat tykätään sen mausta, niin siksi ja pari porkkanaa siivuina hieman niinkuin piristykses. Sipulit rouheana tottakai.

                                  Joulusta jäänyt avaamaton rosolli menee siinä kyytipoikana, saahan sitten nuo loputkin jouluperkeet kaapista veks.

                                  Mielelläni en ruokaa hukkaan laittaisi.

                                  Mutta antaahan nyt "muutaman" tunnin muhia rauhassa.

                                  Comment


                                    Itsehän olen aina laittanut mustapippuria. Maustepippurin maku ei vaan sovi omille makuhermoille. Toinen on rosepippuri. Jossain jos sitä murunen jää hampaiden väliin niin tuntuu että syöminen loppuu siihen.

                                    Comment


                                    • Laitetaas nyt tännekin puolelle kun tuli mieleen tällainen kalaohje tuon pilkille-threadin lukemisesta ja ahvenista puhuttaessa.

                                      Ahvenfileistä tulee aikas hyviä kun suolaa ne, leivittää murustetuilla hapankorpuilla ja paistaa reilussa voissa. Ja kaveriksi smetanamuusia, suolakurkkua ja punajuurta. Kesällä muusin voi korvata hyvillä kokoperunoilla ja paistovoita kastikkeeksi.

                                      Comment


                                      • Tuli taas tuo perjantai ja meikän ruoanlaittovuoro kotona. Perjantait on yleensä päiviä jolloin raskaan työviikon jälkeen haluaa päästä helpolla ja ottaa vähän viinipuolta (brändyä) nollaukseen.

                                        Siis yksinkertaista nopeaa ja todella hyvää ainakin Italialaiseen makuun tyytyville;)

                                        Vaimo oli kaupasta ostanut jotain rypsiporsasfiluja ja sanoi paistatko nämä, niin hän tekee salaatin.

                                        Ei, jotain muuta noista pitää saada aikaiseksi.

                                        Siispä näin: täysjyväspagettia öljyttyyn ja ronskisti merisuolattuun veteen n. vartiksi kiehumaan, sillä aikaa
                                        huuhdellaan possufilut liioista marinadeista ja kuumalle pannulle valutuksen jälkeen paistumaan.
                                        Ei haittaa jos kupertuvat, molemmat puolet kypsäks vaan. Levy nollille ja soijakastiketta pannulle jotta väriä ja hieman makua antais.

                                        Sitten laitammakin kuumalle paistinpannulle hieman tai enemmän rypsiöljyä ja valkosipulia, hieman aikaa ja lisäämme huuhdellut spagetit ja hiukan suolaa ja mustapippuria, sekä myös tomaattipyreetä sellaisen hiukka vajaa tuubillisen.

                                        Sekoitelaan aikansa ja lisätään sekaan ne possut paloiteltuina sopiviksi paloiksi.
                                        Lämmitystä sekoittelua, siinä se.

                                        Mitä pitemmän aikaa antaa pannulla jäähtyä, maku eikun paranee, siis ihan selvää mikroevästä;)

                                        Comment


                                        • Tehtiin tuossa uudenvuoden aattona rosvopaistia mökillä. Paikallisesta kauppahallista 2,5kg lampaan viulu ja paikallisesta citymarketista sianniskaa 2,6kg. Perjantaina lihat maustumaan. Molemmat paistit hieroin öljyllä läpi. Tämän jälkeen hierottiin pintaan reilusti merisuolaa. Sen jälkeen paistiin viiltoja joihin valkosipulin kynsiä ja rosmariinin (tuore) oksia. Päälle rouhittua pippuria ja timjamia (kuivattukin käy). Tämän jälkeen paistilot leivinpaperiin ja sen jälkeen tiukkaan folioon -> jääkaappiin.

                                          Sunnuntaina mökille illansuussa. Ensi töiksi rantaan (hiekkaranta) nuotio, jotta maa sulaa ja lämpiää kunnolla.

                                          Tämän jälkeen folioissa olevat paistit kiedotaan märkään sanomalehteen (kaksinkertainen) sekä vielä folioon (tämän voi tehdä myös samalla kun tekee maustamisvaiheen).

                                          Tässä vaiheessa hieman olutta kyytipojaksi. Kun nuotio on palanut n. 5h (aivan makuasia), kaivetaan keskelle kuoppa (kaivetut hiekat kasataan kuopan ympärille) ja ladotaan pohjalle ja reunoille esim. tiiliskiviä (oli helposti saatavilla näin talvisaikaan, normaalit luonnonkivet käy). Tämän jälkeen tuli monttuun, juodaan olutta sopiva määrä tulta katsellessa ja annetaan tulen palaa / hiillostaa aamuun asti. Aamulla kaivetaan monttu tyhjäksi kekäleistä, jotta jäljelle jää tiiliskivet / lämmin maa-aines. Tämän jälkeen monttuun paistit vierekkäin. Paistien päälle lapioidaan kuopasta nuotion ympärille nostetut kuivat / lämpimät hiekat n. 10cm kerrokseksi. Tämän jälkeen tuli koko komeuden päälle. Meillä paistit olivat maakuopassa 11h ja sen ajan paloi pienehkö nuotio päällä. Oli muuten melko hyvää! :)

                                          Tämähän on melko työläs homma, mutta sopii erinomaisesti seurueen ruuaksi esim viikonloppuna kun valmistelut suunnittelee etukäteen.

                                          Comment


                                            Topi onnekas kun voit rosvopaistitekniikkaa käyttää. En ole varma saako sillä haudutettuun paistiin lisämakua, mutta ON jalo ja erilainen tapa valmistaa ruokaa. Muutaman kerran onni ollut olla mukana tehdä moista.

                                            Njaa, Mitähän Lahden kaupunki tykkäis jos ensi kesänä nuotiokuoppaa kaivamaan kaupungin rantaan...

                                            Comment


                                            • Tosiaan tuo lisämaku voi olla ihan mielenkuvaa ja itsekin uskon niin. Mutta on se niin hieno tapa valmistaa ruokaa. Siihen kun kylkeen heittää tuntia ennen ruokailua nuotiopotut foliossa nuotioon sekä foliokipoissa sipulia,bataattia,porkkanaa öljy /mausteseoksineen.

                                              Siinä on kokkiportaan yritys saanut helmen, kun osa porukasta tulee pitkästä matkasta ns. valmiiseen pöytään ja kehuu lihan makua yli taivaiden tiettämättä sitä taivalta ja oluen määrää mikä siihen kului :)

                                              Mutta niinkuin tuossa kiteytin, että erinomainen ateria valmistettavaksi porukalla, varsinkin jos porukka tykkää istua nuotion ääressä ja siemailla kuksasta esim. viskiä. Olut menee purkistakin nuotiolla (ja tallissa) :)

                                              Comment


                                              • Tosiaan tuo lisämaku voi olla ihan mielenkuvaa ja itsekin uskon niin. Mutta on se niin hieno tapa valmistaa ruokaa. Siihen kun kylkeen heittää tuntia ennen ruokailua nuotiopotut foliossa nuotioon sekä foliokipoissa sipulia,bataattia,porkkanaa öljy /mausteseoksineen.
                                                Mielikuvaa tai ei, mutta johan se fiilis antaa lisämakua, kun rosvopaistia laitetaan. Ei ruoanlaitto/ruokailu ole mielestäni pelkkää syömistä ja makujen nautintoja.

                                                Se on niin kokonaisvaltaista kaikkine valmisteluineen, jotta voisi vaikka elämykseksi kutsua, vaikka inhoankin koko elämys sanaa;)

                                                Just tuo vaikkapa viskin naukkailu kuksasta tulen äärellä, tai bissen otto, kuitenkin samalla valmistat hyvää ruokaa.

                                                Muistui mieleen, kerran mökillä kun rosvoa laitettiin, niin vaimo huusi jotta voisitko vähän saunapuita hakata, vastasin en voi, kun olen laittamassa ruokaa ja jatkoin tulen äärellä oluen nappailua;)

                                                Comment


                                                  Ehdotus rosvopaistiateriaksi:

                                                  - niillä tulilla, joilla esilämmittää rosvopaistimonttua, keittelee samalla alkuruoaksi muikuista rantakalan
                                                  - hiilet pois, lihat/kasvikset monttuun, tulet päälle ja näillä samoilla tulilla loimuttelee väliruoaksi lohen
                                                  - lihat pois montusta ja syömään rosvopaistia

                                                  Melkein koko päivä tuohon menee, mutta voi yhden päivän viettää paljon huonomminkin.

                                                  Comment


                                                  • Saa tuohon mennä vaikka yökin päälle, siis meinaan pannaanko palasia vai kokonaista lammasta, mutta eikös se siitä fiilinki vain parane ja mikään mukavampaa kuin aamutuimaan kaivella pesästä folioon ja katiskaverkoon käärittyä lampaanruhoa:))

                                                    Tuumailin vain sitä, jotta kyllä rantakalalla ja loimulohella illan pärjäilee aivan loistavasti, eikä muusta väliä, no toki lisäksi hieman kunnon maalaisruisleipää ja punaista voita;).

                                                    Comment


                                                      Pitääkin varmaan tehdä minun+waimon seuraaville synttäreille kunnon rosvoa. Mikäs siinnä kesäisenä perstai-iltana nuotiolla istuessa kun radiopuhelin wanhemmalla vintiöllä normiasetuksilla ja nuoremalla ääniaktivoinnilla... sitten lauantai-iltana kestitsee ystävät.

                                                      Comment


                                                        Cassoulet **

                                                        Talvi on pataruokien aikaa! CASSOULET (oikeasti herkullista, ranskalaista maalaisruokaa!)

                                                        PATA-AINEKSET:
                                                        ruskeita purkkipapuja (n. 250 g)
                                                        Oliiviöljyä
                                                        n. 500-600 g broileria paloiteltuna
                                                        paketti krakowan makkaraa (tms. esim. villisikamakkara, tänään laitoin pikkufirman hirvimakkaraa)
                                                        2 sipulia lohkottuna
                                                        4 varsisellerin vartta hienonnettuna
                                                        4 porkkanaa ohuesti viipaloituna
                                                        iso lanttu tai 2 pientälanttua paloiteltuna
                                                        1 tlk/prk tomaattimurskaa
                                                        rrrreilu plöräys alkon "alahyllypunkkua"
                                                        2 dl lihalientä
                                                        4 laakerinlehteä
                                                        1 tl kuivattua timjamia

                                                        Ja tietenkin KRUTONKEJA lisäkkeeksi:
                                                        Reilusti oliiviöljyä pannulle
                                                        Kauraleipää kuutioituna, sentti x sentti
                                                        nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna

                                                        Värkkäily:
                                                        1 Ruskista lihapalat ja makkarat.
                                                        2 Kypsennä 5-8 minuuttia kasviksia (porkkana, lanttu, sipuli, selleri).
                                                        3 Kippaa broisku ja makkarat takaisin pataan ja sekoita kasvisten kanssa.
                                                        4 Lisää sekaan pavut, tomaattimurska, viini, lihaliemi, tomaattisose, laakerinlehdet ja timjami.
                                                        5 Hauduta noin 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä (=sipuli jauhautunut ja suurustanut liemen)

                                                        Krutongit valmistetaan juuri ennen tarjoamista. Ruskista leipäkuutiot oliiviöljyssä kunnes ne kuivahtavat hiukan.

                                                        Lapioi pataa lautaselle ja krutongit ja silputtu tuore persilja päälle. Voilà.
                                                        Viimeksi muokannut marre; 16.3.2013, 14:56.

                                                        Comment


                                                        • (tms. esim. villisikamakkara
                                                          No tuosta nyt jos makkara paranee, niin pilalla on.
                                                          Oon meinaa saanut tuota herkkua erään clubilaisen avustuksella saanu maisteltua;))

                                                          Comment


                                                            Here is my 50 cent, eli pasta Bolognese. Koska jauhelihakastike on suhteellisen hidas ja isotöinen tehdä, olen tavannut käyttää 1 kg jauhelihaa, jolloin kastiketta tulee sen verran, että siitä syö vielä seuraavanakin päivänä.

                                                            JAUHELIHAKASTIKE
                                                            1 kg naudan paistijauhelihaa (vaihtoehtoisesti sikanautaa, oman maun mukaan)
                                                            2 kpl keskikokoista porkkanaa
                                                            2-3 kpl varsisellerin varsia (tai vastaavasti juuriselleriä)
                                                            1-2 kpl sipulia
                                                            4-5 kpl Amerikan pekoniviipaleita
                                                            5 dl lihalientä (1 kpl lihaliemikuutioita riittää)
                                                            50 g tomaattipyreettä (Mutti on hyvä, mutta muutkin käy)
                                                            2-3 dl punaviiniä
                                                            1 rkl voita
                                                            1 rkl extra virgin oliiviöljyä
                                                            2-3 dl kermaa (voi jättää myös pois jos haluaa)

                                                            Mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan. Valkosipulia voi myös laittaa 1-2 kynttä, jos haluaa. Tuoretta Basilikaa voi myös varata, mikäli sattuu löytymään, sekä Pecorino-tai Parmesan -juustoraastetta.

                                                            1. Raasta porkkanat, pilko sellerit ja sipulit sekä pekoni hienoksi rouheeksi.
                                                            2. Laita isoon kasariin voi ja oliiviöljy ja kuumenna niin että seos alkaa tirisemään
                                                            3. Lisää porkkanaraaste sekä pilkotut sellerit ja sipulit kasariin ja paista kunnes kasvikset alkaa saamaan vähän väriä
                                                            4. Lisää pekonisilppu kasariin ja kuumenna kunnes pekoni alkaa saamaan väriä
                                                            5. Lisää jauheliha pienissä osissa ja ruskista kunnes kaikki jauheliha on ruskistunut
                                                            6. Lisää punaviini. Tässä vaiheessa voit pienentää lämpöä. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kunnes neste on melkein kokonaan hävinnyt
                                                            7. Lisää tomaattipyree ja noin puolet lihaliemestä sekä mustapippuria maun mukaan.
                                                            8. Pienennä lämpöä (liedestä riippuen asentoon 2 tai 3) ja laita kansi kasarin päälle. Anna kastikkeen hautua 1 tunti. Mikäli kantta ei ole, tarkkaile ettei kastike pääse kuivumaan, eli lisää lihalientä tarpeen mukaan (myös kantta käytettäessä)
                                                            9. Kun kastike on pienellä lämmöllä hautunut tunnin verran, tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria tarpeen mukaan.
                                                            10. Jos haluat käyttää kermaa, lisää se nyt ja anna hautua vielä noin puolesta tunnista tuntiin. Tällä välin voit keittää myös pastan sekä lisätä tuoreen Basilikan lehtiä jauhelihakastikkeeseen.

                                                            Ota lautaselle pastaa ja jauhelihakastiketta ja lisää Parmesan- tai Pecorino juustoraastetta mielesi mukaan.



                                                            Buon appetito!
                                                            Viimeksi muokannut jannekk; 19.1.2013, 20:23. Perustelu: korjattu kirjoitusasua

                                                            Comment


                                                              Tämä vaikuttaa erittäin hyvältä. Millaista pastaa suosittelet tämä kanssa, pitkää vai lyhyttä?

                                                              Kun teen tätä, taidan laittaa lisäksi hiukan valkosipulia...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X