Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ahkeraan on kuivuri meilläkin hurissu, tosin suurimmaks osas suppiloilla täytettynä.

    Eilen vielä kävin kanttarelleja poimimassa töiden jälkeen lähimetsästä ja erittäin napakoita olivat vieläkin.
    Mustiksia tullut kyllä tänävuonna vähemmän, kuin normaalisti, ainakin täälläpäin.

    Siis näistä kaikista kolmesta sienestä laitettu kastike käy savulohelle mainiosti.

    Comment


      Koko päivän poltellu kaikenlaista puu"rojua" tuollasessa kaivonrenkaassa. Puoleen väliin asti rengasta on hiillosta, niin tuli mieleen että sinne vois yön ajaks haudata lihaköntin. Ei muuta ku kaupasta hakemaan 2kg possun niskaa. Siihe merisuolaa ihan reilulla kädellä, pippuriseosta ja persilja-paprika-ruohosipuli seosta pintaan hieroen.
      Käärin ekaksi lihan ympärille pari kerrosta kostutettua leivinpaperia ja sitten 3 folio kerrosta. Vielä jos siihen märät sanomalehdet pyörittelis ympärille ja hiilloksen sekaan hautaamaan.
      Toivottavasti tulee hyvä. Huomenna tulos selviää. :)

      Comment


        Mahtavuutta! Voisko kuitenkin olla liian kuumaa liian pitkän aikaa? Possu on kypsää noin 70 astetta, vähän päälle.

        Mutta luovuudesta täydet pojot! Voi jos olet laittanu samaan nyyttiin esmes puolikkaita sipuleita, lanttua ja porkkanoita niin voisin olla kuokkimassa :)

        Comment


          Ei kait se liian pitkää aikaa. Jos ylikypsää niin suussa se sulaa. ;) Tää oli eka kerta ni kokeillaan iha pelkällä possulla. Enskerralla sit sipulit, lantut, porkkanat... :)
          On kyllä semmosissa kääreissä ja tiukassa paketissa että ei se ainakaan kuivu. Mutta huomenna se selviää mitä sialle kuuluu.

          Comment


          • Et saa kuitenkaan unta kun hekumoit possusta :)

            Comment


              Sehän se tässä vähän on ku vesi kielellä ajattelee. :D
              Tuossa klo 22 aikaan ku kävin sian hautaamassa niin hiilloksen määrä oli melko puolittunut parin tunnin takaisesta, mutta hyvin sai vielä peiteltyä paketin. Ulkona +4 astetta. Laitoin vähän kantta päälle siihen renkaaseen. 1/3 rengasta avoimena.

              Comment


                Äijällä pihalla oma rosvopaistiuuni. Tuosta vois kehitellä vaikka mitä - kavereille pihaparty hyvällä ruoalla? :)

                Comment


                • Äijällä pihalla oma rosvopaistiuuni. Tuosta vois kehitellä vaikka mitä - kavereille pihaparty hyvällä ruoalla? :)
                  Peleko persiissä ootan, jotta nyt narahti.
                  Tuli possu hieman ylikypsäks, mutta projektina hyvä.

                  Comment


                    Tuli kommentti ku kaupasta tulin hakemasta sitä könttiä että "Tuota en syö muute ku että sen pitää olla niin kypsää ettei jää mitään retaleita suuhun pyörimään".
                    Siltä pohjalta ajattelin että tehään siitä nyt sit suussasulavan ylikypsää. :D

                    Comment


                      No? Kerrokerro!

                      Comment


                        Kuvien kera! :)

                        Comment


                        • Joo, vesikielellä odotetaan, mutta hieman OT:tä tähän, semmosta jotta pakko oli kahtoo tuossa aamutuimaan keskustelun innoittamana elokuva Lampaansyöjät, saatte uskoo että nyt on jotensakin nälkä;)

                          Koitan sinnitellä kuitenkin tuonne klo 13.00 asti, silloin ois tuo taloyhteisön perinteinen grillikauden lopetus tuolla pihagrillillä.

                          Saas nähdä mitä kaikkee hyvää sieltä saa, kun emännät järjestää. Meillä ainakin näkyis rouva kymmenkunta uunipatonkia paistaneen ja perunasalaattiakin taikoneen.

                          Ilmeisesti kuitenkin makkaraa ja muuta lisäkettä, mutta makkarahan maistuu aina;)) (osaakohan ne tulet tehdä;))

                          Unkarilainen gulassikeitto, hyvin hennolla tomaattilisäyksellä lähinnä liemen suhteen olis tarkoitus ite räplätä, vaikka huomiseksi.

                          Comment


                            Olihan siellä sialla kuuma ollu. Pinnasta meinas olla vähän mustaa mutta veitsellä halki ja sisältä sai melkosen ylikypsää.. revittävää possua. :) Enskerralla on taas fiksumpi tuon tekemisessä.

                            Comment


                            • Hyvä että onnistui, kuitenkin itse olen vaan noita hitaasti hyvää tulee koulukunnan jäseniä.
                              Mieto lämpö ja piiiiitkä aika mottona.

                              Paitsi tietysti Lappilaisessa hauen valmistuksessa, jossa mottona on erittäin kova lämpö ja tositosipitkäaika ja unohdus;))

                              Comment


                                Ei se nyt ihan täydellisesti onnistunut juurikin sen kuumuuden takia. Jos tuollaista tehdään niin ois mukava syödä se kokonaan. :D Mutta niinkuin sanoin aiemmin. Kokemuksesta on viisastuttu. :)

                                Comment


                                • Jos siltä tuntuu, että kaikki ei mene ihan kohdilleen, niin eikös tämäpäivä ole se kansainvälinen mokaus tai jotainsinnepäin päivä, ainakin lehdissä on uutisia siitä.
                                  Meinaan varmaan mullakin keitto palaa pohjaan silläaikaa, kun käyn tupakilla tjsp.

                                  Asiaan palatakseni sanoisin: ei se anna jos ei otakkaan, kaikkea täytyy kokeilla ja yllätysten kautta löytää ns. AHAA elämyksen.

                                  Tämänpäivän juttu on kehitellä ruoassakin jotain erikoista ja extremeä ja niitähän ei keittokirjoista löydy.
                                  Toki perinteitä ja perinteisiä ruoanlaiton pakkokeinoja on käytettävä, mutta sen jälkeen avautuu tilaa vain mielikuvitukselle ja visioille.

                                  Mitä meikällekin ravintola-alalla opetettiin, niin mielestäni niistä päde enää muut kuin perussoossit.

                                  Aika elää myös ruoanlaitossa.
                                  Rohkeutta ja visionäärisiä näkemyksiä;))
                                  Viimeksi muokannut kapaz; 13.10.2012, 13:26.

                                  Comment


                                  • Kuopion suunnan kalakukon syöjät varmaan hirttävät minut, mutta totesin eilen leipoessa, että kalakukon saa pysymään paremmin kasassa (nesteet sisällä) kun sen tekee alumiinifoliovuokaan. Nyt onnistui hyvin, että kelpaa tarjota kaverillekin. Hyväähän se on ollut aikaisemminkin, mutta ruistaikina on vähän hankala leivottava ja aina se on alkanut vuotamaan jostakin. Tein siis ensiksi pohjan, jonka levitin vuokaan ja reunoille, sitten muikut ja pekonit kerroksittain ja lopputaikina kanneksi. Tunnin verran kuumassa uunissa ja sitten folio vielä ympärille ja loppuyöksi hautumaan.

                                    Comment


                                    • Nyt on lähellä, ettei hirtetä;))

                                      Tosiaan jos se ongelma on ollut se vuotaminen, niin pari ihan käytännön oikotievihjettä.
                                      - anna kalojen olla siivilässä, jääkaapissa yön yli.
                                      -pikkuripaus kauraryynihiutaleita sinne kukonpohjalle (imee kosteutta)
                                      - jätä ruistaikinasta pallero jäljelle, mahdollisia paikkauksia varten

                                      Ja ruistaikinankin on hyvä antaa huilata ennen leipomista.

                                      Herkkuhetkiä;)

                                      Tiälläpäin tuota laettamoosi evästä suattaa jotkut kulinaristit kuhtua jopa patakukoks;)

                                      Ps. pitää tähän samaan vielä laittaa se mitä tuolla ylempänä kirjoittelin, että mikään ei ole tuomittavaa ruoanlaitossa, kunhan lopputulokseen päästän, mikä n. suurinpiirtein oli tarkoitus.
                                      Peiliin katsoessani muistin vanhan Puolalaisen kinkunpaisto-ohjeen, jossa kinkku kuorrutettiin nimenomaan ruistaikinalla, no meillä on nykyisin nämä LOOK- kinkkupaistopussit, etc.

                                      Lopputulos aikalailla sama, mutta onko fiilis?
                                      Viimeksi muokannut kapaz; 13.10.2012, 15:11.

                                      Comment


                                        Kalakukko, nami. Ja varsinkin kun se on tehty pienistä ahvenista. Matti otatko hommaksi ja laitat matkahuollolla tänne Lahteen? :)

                                        Äiree on pitänyt tämän ainoan poikansa karjalanpiirakoissa, ja kerran tuli paketti linja-autolla. Kuski sanoi pakettia ojentaessaan, että tuoksui niin hyvältä että meinasi Lappeenrannan kohdalla syödä ne.

                                        Comment


                                        • Kalakukko, nami. Ja varsinkin kun se on tehty pienistä ahvenista
                                          Kattelin tuossa paikallisen kalakukkoleipomon hintoja: muikkukukko 22,00erkkiä/kilo. ahvenkukko 25,50 erkkiä/ kilo.
                                          Hinnakasta, mutta toisaalta työlästä.

                                          Mutsi on semmonen himopilkkijä ja erittäin hyvä kukkomestari, hintakin on sitten hirvittävä n.15 (riippuu kuulemma sianlihan hinnasta) erkkiä kilo ahvenkukolta.

                                          Kunhan jäät tulevat, niin halukkaat voi ottaa yhteyttä, tosin kaikki tuntuu käsistä menevän, mutta klubiveljille voi aina jonkun varata.

                                          Modet voi poistaa tämän, jos meni"yrityspuolelle".

                                          Comment


                                            Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                            Kunhan jäät tulevat, niin halukkaat voi ottaa yhteyttä, tosin kaikki tuntuu käsistä menevän, mutta klubiveljille voi aina jonkun varata..
                                            Ahvenkukko? Minäminäminä!

                                            Comment


                                              Kestääkö tuollainen kukko matkan Turkuun asti? Sitten minäkin olen kiinnostunut.

                                              Comment


                                              • marre: Kiitoksia, mutta joudun kieltäytymään tarjouksesta käytännön syistä. Ahvenia ei ole, kun ei ehdi kalastamaan, muikkua saa säännöllisesti kalatiskiltä kohtuurahaan. Suosittelen hommaamaan kapazin kautta, saat aitoa tavaraa ja voipi tulla tuoreempana kun matkaakin on puolet vähemmän.

                                                Comment


                                                • Jollaintavalla ruoanlaittoon kai tämäkin kuuluu, maanantaina tulee ruhona se kesäruohonleikkuri (lammas) kotio ja palotella pitäis.

                                                  Perushomma hanskassa, mutta vihjeitä joltain, että kaikki tulis talteen ilman suurempia tuhoja?

                                                  No löytyhän se netin syövereistä, kuvien kera. Tällä kyllä pärjäilen.
                                                  http://www.dunkel.fi/ranch/lampaanpaloittelu.php
                                                  Viimeksi muokannut kapaz; 20.10.2012, 10:42.

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja maspe Näytä viesti
                                                    marre: Kiitoksia, mutta joudun kieltäytymään tarjouksesta käytännön syistä. Ahvenia ei ole, kun ei ehdi kalastamaan, muikkua saa säännöllisesti kalatiskiltä kohtuurahaan. Suosittelen hommaamaan kapazin kautta, saat aitoa tavaraa ja voipi tulla tuoreempana kun matkaakin on puolet vähemmän.
                                                    No worry, Kapan kanssa asia vireillä :) Minun pohjanmaalta kotoisin oleva heila ei sitten lainkaan ymmärrä meidän savolaisten hurmosta ahvenkukkoon, heh.

                                                    Comment


                                                    • Hieman päätä kivistelee tuo eilinen saunaseuran (Höyrypiät) kokous, joten jotain lääkitsevää on pakko kehitellä.

                                                      Mikäs parempaa lääkettä siihen tautiin, kuin ruoanlaitto.

                                                      Siispä: eilen kerätyistä suppilovahveroista ajattelin keiton pyöräyttää ihan vain hieman kattilassa voissa ryöppäämällä ja 4% ruokakermalla lantrattuna.
                                                      Mustapippurirouhe ja hieman suolaa.

                                                      Lisäks tulis ns. ruisleipäpizza. Siis reikäleipä halki, hieman voita ja tomaattipyreetä runsaammin. Tonnikalaa ja emmental, mozzarella sekoitusta päälle runsaasti. Hieman taas sitä mustisrouhetta.

                                                      Possun sisäfile ihan ilman mitään klumeruuleja ja siitä tihkuneesta nesteestä suurustamalla kastike.

                                                      Pottumuussia ja tuoresalaattia terästettynä omenalla, mitäpä sitä muuta kaipaakaan.

                                                      Jääkaapissa näkys olevan muutama keppana eilisen jäljiltä, hmmm....

                                                      Comment


                                                      • Hain tänään supermarketin possupäiviltä puolitoistakiloa etuselkää ja sujautin äsken uuniin sataan asteeseen pulled pork mielessä. Kello soimaan kolmelta ja kyljen kääntö. Aamulla ennen töihin lähteä possu uunista ulos ja jos siitä vaikka eväsleivän kietasis töihin viemisiksi.

                                                        Comment


                                                        • Tota kannattaa koittaa ens kerran niin, että pyydät lihamestarii kiskasemaa sen vakuumiin (jopa ehkä pyöräyttämää grillimausteessa) Sit kotona laitat sen kattilaan kaikkine muoveineen muutamaks tunniks lillumaan niin, että vesi ei kiehu. Joku 60 astetta on hyvä.

                                                          Sit kun neste ja liha ite on muuttunu ruskeiksi joskus 6-12tunnin lämmittämisen jälkeen, ota liha pakerista ja pyöräytät vielä grillimausteen ja sokerin sekotuksessa ennenkuin käräytät pintaan hyvän karamellisoinnin 250 asteisessa uunissa tai kuumassa grillissä.

                                                          Pussiin jääneestä liemestä tulee hyvä bbq soosi.

                                                          Sekota keskenään

                                                          -possun liemi pussista
                                                          -ketsuppia
                                                          -siirappia tai hunajaa
                                                          -grillimaustetta tai omaa paprika/sellerisuola/pippuri/timjami/valkosipuli/cayennepippuri/mustapippuriseosta
                                                          -nokare sinappia
                                                          -tilkka viskiä

                                                          Sekoittele, ja mausta lisää, jos mieli tekee. Lisää etikkaa, jos kaipaa kirpeyttä. Keitä kasaan, jos tarvitsee. Älä polta pohjaan.

                                                          Comment


                                                          • Kiitos Jyrki! Tätä kokeillaan mahdollisimman heti, kun pääsee oikeaan lihakauppaan!

                                                            Comment


                                                            • Kokeilunhalu iski tännekkin, mutta kun nuo valmiit kaslerit (niskat) sun muut on yleensä vakuumissa ja mausteessa, eikös nekin kävis suoraan siitä kattilaan.

                                                              Tunnustan kyllä, että vieroksun tällaista kypsennystapaa. En silti ole liian vanhakoira uutta oppimaan, joten seuraavan kerran kun...

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X