Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Crash:n Sangriareseptille (viesti #25) ehkä täydennystä.

    1pll (700ml) Canapi Shiraz -punaviiniä.
    7dl 7UP -limsaa (täyteläisempi kuin Sprite)
    Erilaisia hedelmiä paloiteltuna, esim. Omenaa, appelsiinia tms mistä tykkää.

    Tarvittaessa voi lorauttaa maun mukaan vodkaa varovasti sekaan... Ilman vodkaa alkoholipitoisuus n. 6,5% vol. Toimii hyvin myös boolina :)

    Comment


    • kapaz: Maustoin suhteellisen miedosti niillä mitä maustehyllystä sattui löytymään ja mikä voisi sopia ruokaan; taisi olla valkosipulia, tinjamia, basilikaa, mustaapippuria... Mustapippuria laitoin saman verran mitä perunasoselaatikkoonkin. Maku oli mielestäni sopiva, ei noussut mikään häiritsevästi esille, mutta tuli kuitenkin selkeästi esille erilaiset maut. Ja juureksia ei sitten kannata muussata paukuttomaksi, pienet kokkareet kuuluvat tuohon juuressoselaatikkoon.

      Comment


        Makkara miehen(kin) tiellä pitää. Tällä kertaa tyylilajina lammas-viherpippuri -bratwurst.
        Attached Files

        Comment


        • Marre jaksaa noitten makkaroitten kanssa, mutta hyvä niin. Tosi herkullisilta näyttävät ja varmaan maistuvatkin.

          Lammas on vaan, jos saan mielipiteeni ilmaista, erittäin hyvä, mutta myös erittäin "makuun kyllästyy" makkara.
          Vetoan siihen, jotta mökin naapuri aikoinaan kasvatti lampaita ja teki myös lammasmakkaraa, parasta A- luokkaa.

          Erittäin hyvää, mutta kyllästyminen tuli, n. viikon jatkuvan herkuttelun jälkeen;).

          Joku kilo tuli ostettua.

          (valkosipulia, ainakin osaan satsista, pakko, tyyliin Krakova)

          Comment


            Tässä bratwurstissa 3/4 karitsaa ja 1/4 possun savukylkeä. Lisäksi fetaa, lihalientä, sipulikeittoa, kermaa, viherpippuria ja rakenteen vuoksi vähän perunajauhoja (sitoo lisää kosteutta ja antaa myös tiiviyttä valmiiseen makkaraan).

            Paistoin tuosta myös täksi illaksi pari pihviä, jami.

            Comment


              Helppo ja kohtalaisen nopee Kanawokki, tällä heruu ;)

              Elikkäs

              -Kanan fileesuikaleet hunajamarinadissa 2pkt
              -Wokkivihannekset, ihan mistä kukin itse tykkää esim. thai, china tms mitä näitä nyt pakastealtaasta löytyy
              -Kookosmaito 400ml, tässä on se juju.

              Kaveriks sitte joko basmati tai jasmini riisiä, paljon paremman makusta vrt. normi pitkäjyväinen riisi.

              Ohjeeita niitä tarvitseville...

              -Paista kanat, lisää vähän siirappia pannulle tulee kiva makeus kananpalasiin ;) Maustat sitte curryllä chilillä ja mitä nyt kaapistä löydät.

              -Lisää wokkivihannekset joukkoon, paistat niitäkin jonkun aikaa häviää ylimääränen vesi pannulta. Vähän suolaa voit laittaa jos siltä tuntuu.

              -Lisää kookosmaito. Lisäilet taas mausteita oman mielen ja maun mukaan.

              Mitä pitempään em. sätös hautuu sen parempaa :)

              Keität riisit paketin kylestä löytyvän ohjeen mukaan, jos noudatit paketin ohjeita nii ei pitäs jäädä vettä enää riisien joukkoon...

              Sittei muutaku lauteset pöytään ja yllätät vaimosi/tyttöystäväsi...

              ps. tee reilumpi annos ni jää huomiseks sitte ku töistä tulet kotiin :D

              Comment


              • Hyvä tuoksu täyttää keittiön, meinaan kaalikääryleet uunissa ja eipä niistä sen enempää, muuta kuin senverran, jotta normiriisin korvasin täysjyväriisillä.

                Saapas nähdä, mutta uskoisin, että hyvää tulee.

                Comment


                • Tuli keiteltyä muutama satsi omenahilloa.

                  Hillosokeripussin kyljestä perusohje, mutta mausteeksi tyrkkäsin ekaan satsiin pari kanelitankoa sekaan sokerien lisäyksen yhteydessä ja keittelin sen 10min. Purkkiin sen jälkeen.

                  Toiseen satsiin kanelitankojen lisäksi keittämisen lopuksi noin desilitran verran Larsenin VSOP-konjakkia. Ja purkitus.

                  Kolmanteen satsiin lisäsin noin kaksi t-lusikallista inkivääritahnaa ja Havana Club -rommia vajaan desin (tummaa). Ja purkkiin.

                  Vielä olisi omenoita ainakin yhteen, jopa kahteen satsiin. Pitää kokeilla ainakin Metaxaa toiseen ja jotain viskiä toiseen satsiin.

                  Comment


                  • Vaniljaa, jos tykkäät. Ehdottomasti suosittelen. Missä muodossa taas, se on makuasia se.

                    Comment


                    • Ah. Tietysti. Pari vaniljatankoa onkin tuolla laatikossa odottamassa käyttöä.

                      Comment


                        Rouva keitteli omenahilloa. Kaneliomenista, joita naapuri toi kassillisen. Lisäsi joukkoon vähän vadelmaa ja oli sokerin kanssa maltillinen. Aika hyvä lopputulos.

                        Comment


                        • Repon possunfileen savustus kokeiltu. Hyvin onnistui ulkofileestäkin, kun en hoksannut sisäfilettä ostaa. Pinnassa sopiva savun maku ja sen verran lyhyt kypsytys, että pysyi mehevänä kauttaaltaan. Suosittelen kokeilemaan!

                          Savustusvälineinä yksinkertainen kaksipolttiminen kaasugrilli ja halpa savulaatikko. Grillin yläritilän kun nappaa pois, niin mahtuu grillin kansi melkein kiinni ja lämmöt pysyy ylhäällä.

                          Comment


                          • Ihan samanlaiset välineet mullakin on. Kuori tuossa on parasta, siks sisäfile on parempi ku kuorta on suhteessa enemmän.

                            Tuossa chilitopicissa kaverit hölvää Hornetteja toinen toiataan hurjemmilla tinktuuroilla. Samaan aikaan me normaalit ihmiset voidaan harjoitella ns. Oikeaoppisten buffalo wingsien tekemistä vaikka tällä tappaa:

                            Ainekset:

                            -Kilo broilerin siipiä, maustamattomia.
                            -Bbq rub tai grillimauste tai oma sekoitus
                            -koska alepasta ei saa ylempänä mainittuja kumpiakaan, niin Hornetit tai Hunajasiivet käy hätätapauksessa kyllä. Shanghait ei, hyi helv..
                            -nyrkillinen voita
                            -valkosipulin kynsi, tai monta (tai vs jauhetta, yllättävää kyllä toimii myös hyvin)
                            -puoli pulloa Vihreää Tabascoa

                            Grillaa tai paista siivet uunissa ylikypsiksi, eli 225asteessa n. Tunti.

                            Sulata voi 3 litran kattilassa, lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada siivet kattilaan, laita kansi päälle ja ravistele. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Ravistele uudelleen.

                            Syö.

                            Ja ton chilitopicin hörhöt korvaa tabascon sit sariinilla tai jollakin muulla yhtä järkevällä.

                            Laitetaan hymiö perään. :-p
                            Viimeksi muokannut Repo/promo; 2.10.2012, 19:35. Perustelu: Hymiö unohtu

                            Comment


                            • Ja ton chilitopicin hörhöt korvaa tabascon sit sariinilla tai jollakin muulla yhtä järkevällä.
                              Makuasioita kuiteskin;)) (syön myös chiliä)
                              Ja makuasioissahan on tietty sääntö: keskustella voi, mutta jokainen on aina oikeassa;).

                              Kokeilemisen arvoinen resepti kuitenkin. Tuo voijuttu oisko tuossa se kova sana?

                              Comment


                              • Kuori tuossa on parasta, siks sisäfile on parempi ku kuorta on suhteessa enemmän.
                                Kypsymistä rupesin miettimään paksumman ulkofileen suhteen, kun ohje oli sisäfileelle joka on huomattavasti ohuempi pötkö, joten halkaisin sen kahtia. Olisi kait sen voinut kolmeenkin siivuun laittaa, niin olisi saanut tuota kuorta enemmän. =) Kai se täytyy joku kerta nautaakin uhrata ja kokeilla miten onnistuu. Onko siihen vinkkejä vai meneekö samalla ohjeella?

                                Comment


                                • Jätä naudanlihan sisälämpö 45 asteeseen, ja anna vetäytyä minimissään sama aika minkä se oli savustumassa. Mulla on tähän hommaan weberin langaton lämpömittari. Pistämätön peli.

                                  Comment


                                  • Päätettiin tyhjentää kuivamuonakaappi ja pakastin muuttoa silmälläpitäen. Löytyi pussukka härkäpapuja jotka laitoin likoamaan. Mitähän niistä saisi aikaan? Emme ole vegaaneja, eli sikanautaakin voi käyttää :)

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti

                                      Kokeilemisen arvoinen resepti kuitenkin. Tuo voijuttu oisko tuossa se kova sana?
                                      Näin pirkanmaalaisena (jossa jonkun tutkimuksen mukaan käytetään 1/3 vai jopa puolet koko suomen siivistä) siipifanina erinomaiseen lopputulokseen ilman friteerauskeitintä kotona pääsee tavalla, joka on:

                                      -Siivet (itse käytän saarioisten valmiiksi kypsiä, pakastettuja) pellille uuniin, joku reilu 200 astetta kiertoilmassa, ja nimenomaan hiukan ylikypsiksi jotta nahka tulee kunnolla rapsakaksi.

                                      -Soosin teen Texas Pete hot saucen ja Flora culinessen sekoituksena. Tämä siksi, että tuossa kissanrasvassa on mukana voiaromia joka yllättäen tekee soosista maukkaamman kuin oikealla voilla tehtynä. Keitos lämmitetään kattilassa, mutta ei saa huudattaa liian kuumaksi ettei se juoksetu. Sekoitussuhde on kunkin omassa harkinnassa, mutta paikallisten ravintoloiden voimakkuuksiin verraten 50:50-seoksesta tulee jotain hiukan mediumia vahvempaa. Itse teen n. 55% Peteä ja 45% kissanrasvaa. Vielä parempaa tulee, jos löytää kaupasta Texas Peten buffalo wing saucea. Sen voikin sitten lantrata silkalla voilla.

                                      Soosia saa olla mieluummin paljon kuin reilusti, jotta siivet uunista tullessaan pääsevät mukavasti uiskentelemaan. Eli siivet veks uunista ja laakeaan astiaan, sitten soosia reilusti tykö. Sekoitellaan ja pyöritellään ja jätetään peitettynä vetämään makuja sisäänsä 5-15 minuutiksi. Henk. koht. annokseeni (noin 15-25 siivelle) teen soosia yhteensä pari-kolme desiä. Osa siitä menee hukille, mutta omasta mielestäni sitä pitää olla reilusti, ettei siivet vahingossakaan ole kuivia.

                                      Näiden kanssa on mukava vedellä criss cuts-pottuja, Kavlin aioli-valkosipulimajoneesia ja jos haluaa yrittää lepytellä omaatuntoaan, niin porkkana- ja selleritikkuja.

                                      Ja referenssiksi näille suosittelen ilman muuta ravintola Hookia Tampereen kehräsaaressa.

                                      Comment


                                      • Flora culinesse

                                        Ainesosat: kasviöljy (Rypsiöljy, auringonkukkaöljy, pellavaöljy), vesi, suola (1,5 %),
                                        emulgointiaine (soijalesitiini, E 435), stabilointiaineet (guarkumi, ksantaanikumi), säilöntäaine
                                        (kaliumsorbaatti), soijaproteiinijauhe, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromi, A- ja
                                        D-vitamiini.
                                        Täytyypä pitää mielessä ku seuraavan kerran tekee mieli soijalesitiiniä ja pellavaöljyä. ;-)

                                        Itsehän olen siis ehdottomasti grillattujen siipien ystävä, ja ikävä tulee kun saa rasvakeittimessä uitettuja siipiä Texas Petellä ravintolassa.

                                        Ja edittiä vielä, tässä tapauksessa ei haittaa käyttännössä yhtikäs mitään, jos soosi juoksettuu.
                                        Viimeksi muokannut Repo/promo; 2.10.2012, 22:47.

                                        Comment


                                        • No, nämä ovat niitä makuasioita, mistä tuossa jo aiemminkin mainittiin. Itse sen sijaan en välitä ollenkaan siivistä grillattuna vaan minulle se oikea tapa on vetää ne fritin kautta.

                                          Eipä siitä juoksettumisesta sinänsä tosiaan varsinaista haittaa ole, soossi on vaan tasaisempaa juoksettumattomana.

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja Repo/promo Näytä viesti
                                            Flora culinesse



                                            Täytyypä pitää mielessä ku seuraavan kerran tekee mieli soijalesitiiniä ja pellavaöljyä. ;-)

                                            Itsehän olen siis ehdottomasti grillattujen siipien ystävä, ja ikävä tulee kun saa rasvakeittimessä uitettuja siipiä Texas Petellä ravintolassa.

                                            Ja edittiä vielä, tässä tapauksessa ei haittaa käyttännössä yhtikäs mitään, jos soosi juoksettuu.
                                            Itse en ainakaan vetäisi mitään E-koodi hysteriaa pellavaöljystä tai soijalestiinistä, vaikka niillä e-numerot onkin niin kummatkin ihan luonnosta peräisin ja jopa terveellisiä ihmiselle.

                                            Ilkka, itsekin olen noita saarioisten siipiä kokkaillut, niin uunissa tulee mielestäni parempia kuin rasvakeittimessä! Tarpeeksi kuuma uuni, siivet ritiälle ja kerran kääntö niin on jopa vielä rapeampia ja mehukkaampia kuin rasvassa keitellyt, helpompi tehdäkin vielä :) Täälläpäin ne tehdään ravintoloissakin poikkeuksetta uunissa, tosin siihen makuun vaikuttaa lähinnä vaan kastike missä siivet ui niin sillä ei nyt niin väliä. Jos texas peten wing sauce maistuu niin suosittelen koittamaan myös Louisiana Hot Wing saucea, löytyy mm. citymarketeista ainakin. Aikalailla peten tyylistä, ehkä hiukan mausteisempaa, omaan makuun peteä parempi.

                                            Comment


                                            • Mä en ole eurokoodihysteerikko, vähäisissäkään määrin. Arvostan vain puhtaita makuja.

                                              Puolet vuodesta ravintoloissa syövänä on suunnilleen aika paljon saanut syödä jos jonkunnäköstä einestä ravintolaruokana, erityisesti Amerikassa, jossa joka vitun asiaa on pitänyt manipuloida jotenkin. Pihveissä on ananasentsyymeitä, maitojauheessa ei ole maitoa lainkaan, kahvista on poistettu kofeiini, sokeri on korvattu maissisiirapilla, You name it.

                                              Sit ihmetellään, kun joku paikallinen punaniskojen vetämä ruoat alusta loppuun itse tekevä BBQ kiska vetää ihmiset jonottamaan päivä toisensa jälkeen. OIkeasti sikäläisetkin on kyllästyneitä siihen pakastesontaan, mitä ketjuruokalat tarjoilee.

                                              Silloin sitä oppii arvostamaan aitoja asioita. Esim voiaromi kuulostaa erinomaisen vastenmieliseltä, eikä se tasan varmasti tule luonnosta.

                                              Comment


                                              • Löytyi pussukka härkäpapuja jotka laitoin likoamaan. Mitähän niistä saisi aikaan?
                                                Laittelet kastikkeen vaikka kerman ja kinkkuziivujen (pizzasuikaleitten) kera.
                                                Kypsyttelet ja maustat mieleiseksi.

                                                Tarjoat lisäkkeen kera (mitä mieleen tulee)

                                                Ps.härkäpapu ei oo sitten papu, vaan seon virna.

                                                Espanjalaisista ruokaohjeista esim. löytyy varmaan mieleinen;)

                                                Comment


                                                • Älä nyt Jyrki herneitä nenään vedä, makuasioitahan nämä edelleen ovat. Kuten jo todettua, itselleni nuo siivet vain tippuvat parhaiten tuollaisella soosilla mausteltuna.

                                                  Itsekin arvostan kovasti puhtaita tuotteita, vaikkakaan en ole myöskään e-koodikammoinen. Esimerkiksi grillatessa käytän ainoastaan itse tehtyjä marinadeja, pintarubeja ja grillauskastikkeita enkä koske kaupan valmiisiin liemiin ollenkaan. Eikä meillä syödä käytännössä lainkaan valmiita einesruokia, itse olen niiden kanssa välillisesti tekemisissä työni puolesta joka ehkä osaltaan on vaikuttanut niiden käytön poistamiseen ruokavaliostamme.

                                                  Paljolti reissuhommaa viimeiset vuodet tehneenä syön myös melko paljon ravintoloissa, jotka tietysti tasoltaan vaihtelevat laajalti niiden hotellien mukaan missä tulee majailtua. Monet, ns. hyvässäkin maineessa olevat ravintolat syöttävät niin hirveää tukusta valmiina saatavaa einestuubaa, jota yrittävät naamioida itse maustamalla omatekemäkseen, että oikein pahaa tekee. Onneksi meillä asiakkailla on kuitenkin vapaus valita missä syömme.

                                                  Comment


                                                    Ei tätä topiccia voi oikein lukea... Tulee nälkä.

                                                    Comment


                                                    • Nälkä on ihana tekosyy... syödä hyvää ruokaa;)

                                                      Comment


                                                        Weberilla olen grillaillut tämän kesän aikana noita hotimpia siipiä jokusen kymmentä kertaa. Dippailuun tietysti Siipiveikkojen mediumia. Onhan sairaan hyvää edelleen. Ja "alkupaloina" ollut useasti S-kaupan cheddar-jalapenoja sekä mozzarella tikkuja omilla dipeillään. Nekin sopivasti grilliin ja käräyttää niitä siten, että just alkaa juusto pyrkimään ulos. Aika namia. Ja ruokajuomaksi hyvää olutta. ;)

                                                        Comment


                                                          Ostettiin tuttavan häistä Kemiöstä tullessa matkan varrelta ropponen mustia torvisieniä kun niitä julkkiskokit kovasti mainostavat huippu raaka-aineiksi. Vaimo teki keiton, sienet (olisko ollut litra), sipulia, vähän valkosipulia ja kolmisen desiä kermaa. Keitellään vähän kasaan niin on sopiva keitto kasassa.

                                                          Hemmetin hyvää paahtoleivän kanssa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos sieniä löytää. Metsä tietty olisi kustannusystävällisempi, mutta tämä oli helpompaa.

                                                          Poika (18v) otti illemmalla perunoita ja lihapullia ja kysyi syötyään mitä toi hyvä kastike oli. No, se oli sitä meidän keittoa ... :-p

                                                          Comment


                                                          • Tässä suht helppo ja hyvä omenapiirakkaohje;

                                                            4-5 keskikokoista omenaa
                                                            1 pakastemurotaikina
                                                            1 prk kinuskikastiketta
                                                            1 1/2 dl venhäjauhoa
                                                            1 1/2 dl kaurahiutaleita
                                                            75 g voita
                                                            kanelia
                                                            sokeria
                                                            (kookoshiutaleita)
                                                            Vaniljakastiketta/-jäätelöä

                                                            1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Kuori ja lohko omenat, laita voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kanelia ja sokeria maun mukaan. Sekoittele hiukan ja laita 200c uuniin vajaaksi 10 minuutiksi.

                                                            2. Painele hiukan sulanut murotaikina (tarvittaessa voideltuun) piirakkavuokaan reunoja myöten.

                                                            3. Levitä pehmenneet ja maustuneet omenalohkot taikinan päälle, kaada päälle kinuskikastiketta makusi mukaan (saa laittaa reilusti, jotta maistuu). Kookoksen ystävä voi tässä vaiheessa ripotella kookoshiutaleet omenoiden ja kinuskin päälle.

                                                            4. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, kaneli ja sokeri kulhossa. Nypi joukkoon pehmennyt voi ja murenna massaa omenoiden päälle pieninä kikkareina.

                                                            5. Paista uunin keskitasolla 200c n. 30-35 min, tai kunnes piirakan reunat ja kauraseos on saanut ruskean värin pintaan.

                                                            6. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, kahvin kera.

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja Ipsi Näytä viesti
                                                              Ostettiin tuttavan häistä Kemiöstä tullessa matkan varrelta ropponen mustia torvisieniä kun niitä julkkiskokit kovasti mainostavat huippu raaka-aineiksi.
                                                              Oujeah, komppaan! Jos tuo maistui, niin kokeileppa tehdä siitä kastike savustetulle lohelle. Omassa kaapissa tulevaksi talveksi reilut 20 litraa (tuoremäärä) mustia torvisieniä kuivattuna.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X