Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ihankuin meikällä, laittelin chilejä kuivumaan ja tietenkin ilman muovikäsineitä.

    Huuhtasin kädet ihan nopsaan vaan raanan alla kylmällä vedellä ja tuli ihan normitarve käydä vessassa, no ihan kusella.

    Vartin päästä aloin hötkyilemään ja munia poltteli niin saakelisti, emäntä nauroi katketakseen, mutta naurut loppui kun sanoin, että mitä jos työntäisin sormen sinne jonnekkin.
    Lähti karkuun.

    Pitkään sai tosiaan huljutella keppiä kylmässä vedessä, että polte lähti pois;)
    Se niistä amatööreistä;))
    Viimeksi muokannut kapaz; 22.7.2012, 21:45. Perustelu: otto kerkes väliin

    Comment


    • Ei hitto meinasin tippuu jo tuolilta ton tonin chili kertomusken takia. Suosittelen samaa tarinaa tonne älykkyyskohtauksien sivuille myös ;) Kiitos illan nauruista :D

      kapaz ei saa olla ilkee rouvalle ;)

      Comment


      • Tuli tuossa semmonen mieleen, kun tuo rapukekkeriaika lähestyy, niin onko jollain jotain spesiaalia tuohon keitiveteen?

        Oma repsu menee sillä meikän vakiokaavalla: Suolaa ja yks pala sokeria, ploraus brändyä ja paljon tuoretta tilliä.

        Ois kiva kokeilla joskus erilaista, muutakin kuin mihin on tottunut.

        Comment


          Heitän hatusta että hunaja saattaisi sopia, voisi jättää sokerinkin pois.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
            Ihankuin meikällä, laittelin chilejä kuivumaan ja tietenkin ilman muovikäsineitä.

            Huuhtasin kädet ihan nopsaan vaan raanan alla kylmällä vedellä ja tuli ihan normitarve käydä vessassa, no ihan kusella.

            Vartin päästä aloin hötkyilemään ja munia poltteli niin saakelisti, emäntä nauroi katketakseen, mutta naurut loppui kun sanoin, että mitä jos työntäisin sormen sinne jonnekkin.
            Lähti karkuun.

            Pitkään sai tosiaan huljutella keppiä kylmässä vedessä, että polte lähti pois;)
            Se niistä amatööreistä;))
            Epäilemättä pitkään saa vedessä huljutella, kapsasiini kun on rasvaliukoinen. Parempaan tulokseen olisit päässyt uittamalla muniasi esim. rypsiöljyssä :)

            Comment


              Tai sitten "rasvan poistoon" erikoistuneella pesuaineella (niinkin kumma aine, kuin käsitiskiaine) muutama pesu.

              Comment


              • n.1,5kg porsaan ulkofilee paisti ranskalaisten kera:

                Uuni lämpenee 175´c
                Lihaklöntti pyöritellään mauste seos kulhossa (grillausmauste,paprika jauhe, valkosipulinen yrtti seos ja pippuria)
                Kääritään folioon ja heitetään kulhosta ne loput mauste jämät sinne perään.
                Pidetään uunissa n.3h keskitasolla
                Otetaan ulos ja annetaan olla puolisen tuntia vetäytymässä folion sisällä.
                Uunia isommalle ja ranskalaiset sisään.
                Leikkelin lähemmäs 1,5-2cm tuhteja piffejä.

                Hyvää tuli :P Sori Kapaz ei ollu rehuja tällä kertaa lautasella asti ku tää kokki mussutti ne välipalana ;)
                Attached Files

                Comment


                • On tainnut ketju lipsua porsaanfileen käristämiseen.

                  Itse olen toisinaan harrastanut erilaisia keittoja, hyvää settiä saa käristyslihasta. Resepti ulkomuistista menee kutakuinkin seuraavasti (kummisedän reseptiä mukaillen):
                  -käristyslihaa 750g (poroa, hirveä tai edullisempaa saksanhirveä) käristetään ja haudutetaan kypsäksi parikin tuntia
                  -muutama sipuli hakkeena
                  -perunaa korkeintaan saman verran mitä lihaa
                  -suolaa ripaus tai maun mukaan
                  -mustapippurisulatejuustopurkki (ei vähärasvaista) sekaan noin vartti ennen tarjoilua antamaan makua ja kermaisuutta
                  Tämä on meidän perinteinen keitto kun ollaan laskettelemassa tai hiihtämässä pohjoisessa.

                  Ei gourmet-ruokaa, mutta hyvä pikakeitto työpäivän jälkeen on poimia pakastealtaasta 750g peruna- ja keittovihannespussi, kalakuutiot sekä ruokakermapurkki, mausteeksi suolaa sekä pippureita. Tuo valmistuu vartissa siitä kun saa kasvikset ja kalan kiehuvan veden sekaan.

                  Sori, jos oli vanhoja reseptejä.

                  Comment


                  • On tainnut ketju lipsua porsaanfileen käristämiseen.
                    No mikäs, possu on hyvä liha laitella ja todella hyvääkin.

                    Tuo ohje minkä laittelit niin, on todella hyvää ja pohjoisessapäin eikönuo tuota porovelliks kutu.

                    Todella ravitsevaa ja lämmittävää ainakin hiihto/laskettelu session jälkeen ja muutenkin.

                    Niis se ohje.
                    Erätulille: näkkileipä, paljon voita ja parit siivut amerikanpekonia.
                    Haarakeppiin hieman aikaa nuotion päälle, jotta käpristyy, muttei pala.

                    Notskiplöröt lisäks ja, niin yksinkertaisen hyvää;)

                    Comment


                    • No mikäs, possu on hyvä liha laitella ja todella hyvääkin.
                      Nii ja ku meillä tuppaa olee pakkenen pullollaan tota possua, niin fileenä,lehtipihvinä kuin jauhelihana.

                      Hyviä kana reseptejä otetaan vastaan ;)

                      Comment


                      • Noista kanaresepteistä tiijä, muuta kun viilokin, mutta laitetaan hyvä ja helppo brouskuresepti;)

                        Kokonainen broileri sulatettu halkaistaan ja molemmat puolikkaat maustetaan, jos ei muulla niin vaikka broilerimausteella. Siis hierotaan kunnolla siihen pintaan ja sisäpuolelle.

                        Itse suosin suolaa, paprikajauhetta, currya, mustisrouhetta, mutta jokainen tavallaan.

                        Mausteilla hierotut brouskunpuolikkaat asetellaan uunivuokaan ja lisukkeeksi miniporkkanoita ja ihan purkista valutettuja kokonaisia herkkusieniä.

                        Päälle muutamia siivuja amerikanpekonia, jotka kypsennyksen jälkeen voi heittää mäkeen.

                        Todella hyvää, kunhan muistaa sen, että pekonissa on suolaa, joten ei liikaa alussa suolata sitä raaka-ainetta;)

                        Meinaan ne miniporkkanat ja herkkusienet ynnä brouskun nahka vie kielen sinne.

                        Comment


                          Eipä ole tullut tehtyä käristyksestä keittoa. Pitääpä kokeilla joskus kun vaikuttaa herkulliselta. Laitanpa tänne myös yhden oman suosikin.

                          10 perunaa
                          2 pussia keittojuureksia
                          2 pakettia braatwurstia (10-12 kpl)
                          1,5 pussia valmista tomaattikeittopohjaa
                          2 litraa vettä
                          Mausteita oman maun mukaan. Itse laitan yleensä makeaa chilikastiketta ja hieman potkua jostain tulisesta chilikastikkeesta, currya, paprikajauhetta, oreganoa ja tipan tai pari Poppamiehen jalosavua

                          Sekoita tomaattikeittopohja + chilikastikkeet veteen. Laita liedelle ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen kunnes alkaa lämpenemään. Lisää joukkoon kuutioidut perunat ja keittojuurekset. Pätki braatwurstit sopiviksi paloiksi. Paista niihin ensin pannulla sopivasti väriä ja lisää keittoon. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Tämän jälkeen mausta keitto ja valmista tuli. Syö pois kuleksimasta. Hyväksi lisätarjottavaksi on osoittautunut rapea patonki.

                          Comment


                          • Eipä hullumpi, eli siis pakkokokeilemisen juttu.

                            Meinaan syksyn tullessa alakaa tuo keittojenteko,(kuuluu pakollisesti viileneviin iltoihin.)

                            Patongin kyllä korvaan ihan tuhdilla ruisleivällä, jos et siitä pahastu;)

                            Comment


                              En. :) Ite otan mitä leipää kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään. Kaikki on tähän mennessä maistunu tuon keiton kans hyvältä.
                              Viimeksi muokannut -TMK-; 18.8.2012, 13:18. Perustelu: ...

                              Comment


                                Broiskun koipireidet uunissa:

                                Edellisenä iltana marinadi johon tulee öljyä, broilerimaustetta, pari valkkarin kynttä, mustapippuria, valkopippuria maun mukaan.

                                Uuni lämpeämään 225c, lado koipireidet vuokaan, sen jälkeen kaikki loppu marinadista vuokaan ja vettä niin että pohjalle tulee n. 1cm sitä vodaa.

                                Vuoka foliolla peitettynä uuniin ja n. 1 1/2 tuntia siellä muhien, ota vuoka pois uunista ja kaada puolet nesteestä pois ja kaada 2dl kuohukermaa tilalle ja sekoita. Takas uuniin n. 15min ilman foliota ja safka valmista. Nauti vaikka riisin kanssa. Takuulla irtoo lihat luista. Eikä tingitä siitä uunissa olo ajasta sitten tippaakaan. ;)

                                Toimii myös ilman valkkaria.

                                Comment


                                • Meinaakko, että tulee herkullisen makuinen kastike vaikkapa riisille samalla.
                                  Nam;)

                                  No laitampa tähän samaan sitten, kun kerran brouskuista alettiin.

                                  Piti ihan kokeilemalla kokeilla Konsta Pylkkösen lintureseptiä kokonaiseen broileriin.
                                  Muuten hyvä, mutta höyhenet piti korvata foliolla.

                                  Märkää savea ympäriämpäri ja notskin alle paistumaan, ikäänkuin rosvopaisti.
                                  Kiva oli koputella n. 2tunnin päästä savet ympäriltä ja todella mehunsa pitänyt ja hyvin kypsynyt "lintu"paisti oli valmis.
                                  Viimeksi muokannut kapaz; 18.8.2012, 15:37. Perustelu: lisäys havukka-aholta

                                  Comment


                                    Joo, siis se jäi sanomatta että kermasta tulee kastike sitten sen riisin kaveriksi. :)

                                    Comment


                                    • 2 pakettia braatwurstia (10-12 kpl)
                                      Usko tai älä, mutta siskonmakkarat toimii tuossa setissä ihan hyvin myös;)
                                      Tuli testattua noin pikaisesti.
                                      (kieli pers...ä)

                                      Comment


                                        Usko tai älä, mutta siskonmakkarat toimii tuossa setissä ihan hyvin myös;)
                                        Tuli testattua noin pikaisesti.
                                        (kieli pers...ä)
                                        Varmasti toimii, laitanpa korvan taakke. Ite ajattelin kokeilla seuraavan kerran siten että laitan fifty fifty chorizoa ja braatwurstia.

                                        Comment


                                        • chorizoa
                                          Tiesit varmaan, että tuota tuotetta ainakin yksi suomalainen firma tuottaa myös raakaversiona, siis kypsentämättömänä, meinaan olis keittoon aika kova sana.

                                          Comment


                                            Tiesit varmaan, että tuota tuotetta ainakin yksi suomalainen firma tuottaa myös raakaversiona, siis kypsentämättömänä, meinaan olis keittoon aika kova sana.
                                            Meinaatko Chez Wotkinsia?

                                            Comment


                                            • Pilkkua viilaillen, melkein kaikki chorizot on ilmakuivattuja, siten tavallaan kypsentämättömiä.

                                              Raakamakkaraksi luokiteltavan (espanjalaisen) chorizon tunnistaa nimestä, chorizo fresxo.

                                              Ite olen pari kertaa savustanut possun sisäfileen, ja hyvää on ollut.

                                              Ota file pois jääkaapista hyvissä ajoin, ainakin kolme tuntia ennen kypsennystä.

                                              Mausta ensin, tässä pari ehdotusta:

                                              1rkl grillimauste
                                              1rkl paprikajauhetta
                                              2-3rkl siirappia tai hunajaa
                                              1tl valkosipulijauhetta tai pari kynttä puristettuna
                                              1/2tl chilijauhetta tai cayennepippuria
                                              (suolaa)

                                              Tai

                                              2-3rkl sinappia
                                              2rkl sokeria
                                              1/2tl mustapippuria
                                              1/2tl Sitruunapippuria
                                              1tl valkosipulijauhetta tai pari kynttä puristettuna

                                              Sekoita mausteet tahnaksi, ja hiero voimakkaasti fileen joka puolelle.

                                              Kääri tiukasti elmukelmuun ja jätä huoneeenlämpöön siis ainakin 3tunniksi.

                                              Laita savustuslaatikon pohjalle puoli kourallista leppälastuja. Savua tulee helposti liikaa ja lopputuloksesta kitkerä, joten mielummin liian vähän kuin liian paljon.

                                              Laita liha savustimeen ilman kelmua.

                                              Lämmitä savustinta kovalla tulella, savustin saa olla 250-asteinen, jotta pinta paahtuu.

                                              Ota liha pois savustimesta kun sisälämpö on 55-60 astetta, ottaa lihan koosta riippuen 15-20min. Kääri folioon ja anna vetäytyä 15minuuttia.
                                              Viimeksi muokannut Repo/promo; 19.8.2012, 15:33.

                                              Comment


                                              • Kiitos Jyrki. Pitääpä kokeilla.

                                                Comment


                                                • Lähdinpä leipomaan pitkästä aikaa kun alkoi tekemään mieli makiaa. Ei kun siwaan (yllättävän lähellä) ja säkillinen tarpeita kainaloon. Repetsi menee kutakuinkin näin:


                                                  80 g tummaa suklaata (laitoin puoli levyä Fazerin taloussuklaata)
                                                  2 ½ dl vehnäjauhoja
                                                  1 tl leivinjauhetta
                                                  2 tl vaniljasokeria
                                                  2 rkl kaakaojauhetta
                                                  175 g voita tai margariinia
                                                  2 dl sokeria
                                                  2 munaa
                                                  1 dl kermaa

                                                  Kuorrutukseen 1 levy Fazerin sinistä




                                                  Rouhi tumma suklaa esim. leipäveitsellä tai tehosekoittimessa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.

                                                  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 asteessa 40-50 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Huom: testaa kakun kypsyys esimerkiksi cocktail-tikulla. Joillakin paistoaika on ollut pidempikin. Helppoa ja yksinkertaista.

                                                  Sitten kaakku pois uunista, kumoa lautaselle, anna jäähtyä ja kuorruta sulatetulla suklaalla. On makiaa! Tässä on vain se harmi, että parempaa tämä on vasta huomenna kun se on asettunut jääkaapissa yön yli.

                                                  Comment


                                                  • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti

                                                    Märkää savea ympäriämpäri ja notskin alle paistumaan, ikäänkuin rosvopaisti.
                                                    Kiva oli koputella n. 2tunnin päästä savet ympäriltä ja todella mehunsa pitänyt ja hyvin kypsynyt "lintu"paisti oli valmis.
                                                    Kerrotko hiukan lisää tuosta reseptistä? Maustetaanko jotenkin tms.
                                                    Lokakuun puolella pitäis taas lähtee lintumetälle ja mikäs kuulostaa paremmalta leirieväältä kuin toi, edellyttää tietty että sitä saalista taas tulee..

                                                    Comment


                                                    • Mukaile vaikka tästä mieleinen. Periaate kypsentämiseen ja makuja omanmielen mukaan;)

                                                      1 sorsa
                                                      2 dl nuorien osmankäämien varren tyviosia
                                                      1 tl suolaa
                                                      1-2 l savea
                                                      * 1
                                                      .Katkaise suolistetulta linnulta kaula ja siivet sekä poista
                                                      pyrstösulat. Pane osmankäämin varren tyviä eli parsoja sorsan sisälle.
                                                      Katkaise sorsan räpylät ja sido notkeilla koivunvarvuilla tai langalla
                                                      jalat kiinni, jotta saat savettua linnun helpommin. Paketoimissavena
                                                      voit käyttää maassa olevaa leivottavaa, tavallista savea. Tee savesta
                                                      puoli litraa sakeaa vellimäistä massaa. Pöyhennä linnun höyheniä ja
                                                      hiero savivelli höyhenien tyveen asti.
                                                      * 2
                                                      .Tee savesta vielä litra taikinamaista massaa. Taputtele savesta
                                                      käsissäsi sentin paksuinen levy. Kapaloi lintu savilevyyn. Painele
                                                      paketti kiinteäksi.
                                                      * 3
                                                      .Siirrä nuotiosta hiilet pois. Pane savettu lintu nuotion pohjalle ja
                                                      peitä se hiilillä.
                                                      * 4
                                                      .Saven kovettuminen nuotiossa vie noin tunnin. Nuori lintu vaatii
                                                      kypsyäkseen tunnin lisäaikaa, vanhempi ja isompi lintu jopa kaksi
                                                      tuntia. Savi kovettuu kovaksi ruukuksi. Ruukku menee yleensä vähän
                                                      rikki. Tämä ei kuitenkaan vähennä linnun herkullisuutta.
                                                      * 5
                                                      .Avaa ruukku. Höyhenet ja nahka ovat jääneet kiinni kovaan saveen.
                                                      Kypsät lihat ovat irronneet luista.

                                                      Comment


                                                      • kiitos ohjeesta, nyt vaan odottelemaan että pääsee pohjoiseen teerimetälle ;)
                                                        Taidan korvata osmankäävät vaikka katajalla marjoineen ja siinä samassa hieroo suolan sinne linnun sisään..

                                                        Comment


                                                        • Jotakuinkin noin tekisin minäkin metsäkanalinnulle, (suolaa kyllä lisäisin ja vaikka pekonisiivut sisällä ei pahaa tekis, silloin toki vähemmän suolaa) esimerkki nyt sattu vaan sorsalle;)

                                                          Toki kunnon schnapsit päälle ja avot. (elämys)

                                                          Comment


                                                          • Lihaperunasoselaatikon kanssa tein toisen satsin lihajuureslaatikkoa. Lanttu-, bataatti-, ja porkkanasurvosta sipuli-jauhelihan kanssa sekaisin ja uuniin 200c ja 40min. Maistuu hyvältä, saa hyvin hyödynnettyä satokauden juureksia ja onpahan vaihtelua perunaruokiin. Ohjeissa ei sen kummoisempaa muutosta kuin että perunasoseen asemasta keittelee haluamiaan juureksia ja soseuttaa ne. Muuten perinteisen jauhelihaperunasoselaatikon reseptillä.

                                                            Comment


                                                            • Väri ainakin on ruokahalua herättävä ja maku varmaan vielä parempi.
                                                              Joutuko muuten mustapippuria rouhimaan tavallista enemmän tuohon, kun perinteiseen perunasta tehtyyn?

                                                              Meinaan makujen balanssia, porkkana on kuitenkin aika makea mielestäni, mutta maku on vain maku jonkun maistajan suussa;)

                                                              Paras aikahan se olis nyt olis käyttää syksyksyistä satoa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X