Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Varmaan tuo johtui noista raaka-aineista;)

    Mutta laitetaanpa tähän samaan sunnuntaimenu, linjalla yksikertaista mutta hyvää.
    Perinteiset naudanjauhelihapihvit (rohkeasti maustettuina) paistetuilla ja makeutetuilla sipulirenkailla (paljon). (hunajaa paiston lioppuvaiheessa ja tilkka vettä)

    Lisukkeeks tuossa on kiehumassa parit isot perunat ja pakastepussillinen niitä parempia (sunnuntai) nuppuvihanneksia.
    Kun alkavat olla kypsiä, niiin pamixilla sekaisin ja mustapippurit, suolat ym. sekaan.

    Ploraus ruokakermaa, siis halutun koostumuksen mukaisesti ja eikö syömään.
    Eli semmonen kasvispyre:)

    Kyytipojaks kylmää kaljaa, tai rasvatonta piimää. Jokainen saa tehdä valintansa juomien suhteen;))

    Comment


    • Kokkaus päivä tänään taas tiedossa. Aattelin tota eilistä ottaa hieman lounaaksi ja ihmettelin ku koko kattilaa ei löydy kaapista? Vilkasu tiskialtaasee paljasti että tyhjähän se on. Tosissaa tein tota siten et olis tälle päivälle riittäny. Vissii ollu sen erran hyvää ja kova nälkä että isäntä tyhjäs sit sen eilen illal. Jos sitä vaikke tekis juusto voikun nyt lounaaksi...

      Comment


        Ammennetaan nyt omallakin kauhalla.

        Possun ulkofilettä tuppaavat aina mainostamaan possun pihvifileeenä, mutta ei possun ulkofile tuossa vaan tahdo toimia vaan jää pahasti sitkeäksi.

        "Kilon" paketti possun ulkofilettä
        Pari reilun kokoista sibalea
        Valkosipulia oman maun mukaan
        500g tomaatimurskaa
        Sokeria poistamaan tomaatin happamuus (jopa 1rkl)
        Muuta maustetta oman maun mukaan (suolaa, pippuria, yrttiä jne)

        Ensin kuullotetaan kattilassa öljyn kanssa silputtu sibale+valkosibale (oman maun mukaan silputtuna), nostetaan lämpöä, että sekaan voi ruveta heittelemään possun kappaleita, sitä mukaa kuin hellan+kattilan lämpö antaa periksi (osa sibaleesta saattaa saada samalla väriä pintaan, tai jopa hiukan mustua, vaan ei hätää). Kun kaikki possu on kattilassa ja sopivasti pintaa saanut, heitetään ensin tomaatimurskat purkista, ja sitten tomaattimurskapurkin kautta käytettyä vettä niin, että peittyy. Kun on peittynyt, lisäillään loput mausteet. Annetaan porista niin kauan, että possu on hampaissa mukavaa ja liemi kaipaa sen jonkin viimeisen silauksen. Nyt ruokakerma sekaan, ja jos jää omaan makuun liian löysäksi, voi suurustaa omalla tavallaan, esim ruokakerma+vehnäjauho, tai jos on laiska niin Maizenaa sekaan.

        Tarjoillaan jauhoisen perunan tai pastan kera.

        Comment


        • Paikallisesta K-lähikaupasta tarttui mukaan semmonen kuin: Pirkka Leppäsavusulatejuusto (180g purkki)
          Aikaslailla hyvä tuote kaikenlaiseen ruoanlaitoon.

          Käy mielestäni keittoihin, kastikkeisiin, ym. ja jopa leivän päälle.

          Itse ajattelin kokeilla ihan kylmänviileästii perinteiseen kaalilaatikkoon ja tänään saunaseurassa (Höyrypiät) tarjoiltavaan "perinneruokaan" eli kinkkukiusaukseen. (joskus on aivan pakkoa hieman oikoa tuossa ruoanlaitossakin)

          Comment


          • Löytyisikö jotain hyvää jälkkärireseptiä, minkä laittamiseen ei tarvita uunia?

            Comment


              Helppo ja nopea jälkiruoka *

              Alkuperäinen kirjoittaja hildebad Näytä viesti
              Löytyisikö jotain hyvää jälkkärireseptiä, minkä laittamiseen ei tarvita uunia?
              Yksi ehdotus. Sulata vaniljakermajäätelöä puolisulaksi, sekoita mausteeksi pari korkillista esim. punssia tai jopa tequilaa, murenna sekaan esim. Domino-keksejä. Sekoitus ja annosastioihin valmiiksi ja takas pakastimeen.

              Nopea, iisi ja hyvää. Viinakset voi jättää poiskin, ei tuosta huonone.
              Viimeksi muokannut marre; 17.3.2013, 08:07.

              Comment


              • Ja sitten toinen, otat suklaalevystä 7/8 osaa ja sulatat sen varovasti mikrossa tai vesihauteessa, raastat sen loppusuklaan sinne sekaan ja sekoitat hyvin, niin että sulla on tasainen massa.

                Kaadat vaikka kelmun päälle suklaan ja teet siitä n.aboutrallaa 15 senttiä olevan ohuen kakun / syöjä. (tässä tarkoitan kahta henkilöä)

                Otat sopivankokoisen vaikka juomalasin ja nostat sen kakun kelmuineen siihen nurinpäinkäännetyn juomalasin päälle. Paketti vartiks pakkaseen ja kappas sulla on suklainen tarjoilumalja kädessäsi.

                Sen voit täyttää sitten ihan miten sattuu vaikka pakkasesta löytämillä marjoilla, ja vaikka lisäksi kermavaahtoa.

                Eihän se suklaa miksikään muutu ja muutkaan maut, mutta visuaalinen puoli on kyllä taattu:)

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                  Otat sopivankokoisen vaikka juomalasin ja nostat sen kakun kelmuineen siihen nurinpäinkäännetyn juomalasin päälle. Paketti vartiks pakkaseen ja kappas sulla on suklainen tarjoilumalja kädessäsi.
                  Tämä Karin vinksi on mukava kikka! Joskus tein pikkukupposet valkosuklaasta, marjaksi vadelmia ja nougat-kastiketta päälle. Ei heila pahastunut.

                  Comment


                    Maitoa lämpimänä, kaakaota ja löräys jallua. Njam

                    Comment


                    • 700g ranskalaisia pannulle, viereen toinen pannu mihin paketti nakkeja, juuri ennen valmistumista sipulirenkaita ja paprikaa ottamaan vähän väriä. Mausteita oman maun mukaan. Lopuksi 3 kananmunaa.
                      Annostelu lautaselle kerroksittain. Juustoa kerrosten väliin reilusti. <3 kaveriksi vielä vaikka perunasalaatti.

                      Jos haluaa oikein kiittää kehoa raskaasta päivästä niin heittää vielä pekonia sekaan.

                      Tähän päälle vielä muutama lonkero ja joku 80-90luvun action leffa!

                      Comment


                      • Koska kyseessä on näköjään vähintäin 8 miehen annos, niin kehoittaisin jokaiseen annokseen lisäämään vähintään ruokalusikallisen kunnon rasvaista smetanaa.
                        Tekis meinaan tujua:)

                        Comment


                        • Meillä on "arkinen" ruoka tiedossa. Lihapullia kermakastikkeessa joko pottujen tai makaronin kanssa. Ens viikol aattelin leikkii kokki kolmosta ja vääntää pari pellillistä mokkapaloja...

                          Comment


                          • Tuo kerma kun tuntuu olevan päivänsana, niin sitten senmukaan.
                            Ostin tuossa maksapihvit, mutta vaimon mieli teki maksakastiketta, siis huomenna.

                            Siispä maksat palasiksi ja kevyt ruskistus oikeassa voissa, perään porkanakuutiot ja hieman suurusjauhoa.
                            Nesteeksi hieman vettä ja sitä ohutta, mutta paksua ruokakermaa riittävästi.

                            Mausteina en käyttäisi muuta, kuin murskattua mustapippuria ja tietenkin sopivasti suolaa. (suola nyt ei kyllä mauste ole)

                            Lisukkeeks mitä vain, muussia?

                            Comment


                            • Kunnon pottumuusi toimii aina.

                              Comment


                              • Oma moka paras moka;), nimittäin eilisen saunaseuran ja kinkkukiusauksen osalta.
                                Aloin tuota maksakastiketta äsken veivaamaan ja ruokakermaa olin juuri kaatamassa kattilaan, kun huomasin, että purkin kyljessä luki vanilja.

                                Ei helekutti tämähän on jotain jälkiruokakermaa, no sitä tuli eilen siihen kinkkukiusaukseen laitettua ja aika reilusti. Eikai se sitten pahemmaksi sitä saanut, kun parhaat veteli kolmekin annosta;)

                                No tekevälle sattuu, soitin tuossa kavereille ja kerroin tapahtuneen, hyvät naurut saatiin aikaiseksi.

                                Kokeilu kannattaa;)

                                Comment


                                  Melko harvoin tulee tehtyä jauhelihasta ruokaa, mutta tuo oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan syötävää:

                                  Pastakastike kahdelle:
                                  1 pkt broilerin jauhelihaa
                                  1 prk ruokakermaa
                                  n. ¼ pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
                                  1 Rawit chili
                                  kanafondia veteen sekoitettuna
                                  (suolaa)
                                  mustapippuria
                                  valkopippuria
                                  paistamiseen öljyä
                                  (Lisäkkeeksi pastaa ja salaattia)

                                  Kuumenna öljy pannulla. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja anna ruskistua. Lisää joukkoon paloiteltu chili sekä mausteet. Sekoita sopiva määrä fondia muutamaan desilitraan vettä ja heitä pannulle jauhelihan kaveriksi. Anna hautua hetken aikaa miedolla lämmöllä.
                                  Lisää kerma kastikkeeseen. Hauduta hetken aikaa. Sulata lopuksi joukkoon muutama reilun kokoinen nokare Koskenlaskijaa.
                                  Tässä vaiheessa voi vielä tarkistaa, ovatko kastikkeen maku ja koostumus kohdallaan. Mitään erillisiä suurusteita tuohon ei tarvita, juusto saostaa mielestäni aika sopivasti. Makua voi säädellä mausteiden suhteella tai juuston määrällä.

                                  Comment


                                  • Isäntä halus jotain helppoo jo kohtuu nopeeta joten illan mättä oli tämmönen:

                                    Viljaporsaan pihvejä ja pottumuusia

                                    8kpl Viljaporsaan pihvejä
                                    n.1,5kg pottuja
                                    Purkki ruokakermaa (käytin pirkan vähälaktoosista)
                                    1 lihaliemi kuutio
                                    pippuri sekoitusta
                                    paprikajauhetta
                                    sipulijauhetta (tämän voi korvaa oikealla sipulilla..ei ollu sibalii tanaa)
                                    grillausmauste


                                    Pihvit pannulle tai paisto kasariin kumpaa ikinä käytättekään ruskistuu,samalla kuorin hyvän kasan pottuja
                                    Pilko potut pieniksi, nopeuttaa kypsymistä
                                    Paista pihvei sellanen n.5min molemmin puolin
                                    Lisää purkki ruokakermaa.
                                    Anna hetki olla ja lisää mausteet.
                                    Sekoittele jätä miedolle lämmölle hautumaan

                                    Potut ku on valmiita,vesi pois, nokare voita ja maitoa kattilaan ja tehovatkaimella sekasin (tosi ukko tekee käsin muussaamalla/sekoittamalla)

                                    Ja meillä ei pupun ruokii kosketa, ku ei pupu aja meijän autoilla se on jäpti diili (ei koske mua)

                                    Comment


                                      Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viesti
                                      Ja meillä ei pupun ruokii kosketa, ku ei pupu aja meijän autoilla se on jäpti diili (ei koske mua)
                                      Ei meilläkään heinää syödä, paitsi pupu, mutta kasviksia voisi jopa suositella.

                                      Comment


                                      • Jos mä salaattia haluun mättää ni sitä tulee yleensä sitä tulee pitakebabin tai big mac hampparin matkassa xD

                                        Tosissaa mun vakio salaatti menee yleensä näin:
                                        1pss kinkku suikaleita
                                        Jäävuori salaattia tai tavan ruukku salaattia
                                        Kurkkua
                                        Oliiveja
                                        Ananasta
                                        Raejuustoa
                                        Herne-maissi-paprika pss x2
                                        Kaikki vaa pilkottuna pieniksi,kulhossa sekasin ja joko valkkari tai talon kastikkeen kera.

                                        Comment


                                          Äsken kokeiltu ja toimivaksi todettu. Reseptin osannee toteuttaa aloittelevakin kokki.

                                          Valio Viola® sinihometuorejuustoa
                                          Omenaa.

                                          Tee omenasta tikkuja ja dippaile tuohon tuorejuustoon.

                                          Alkoi vain epäilyttää että olenkohan mä raskaana kun tuollaista yhdistelmää tuli mieleen kokeilla.

                                          Comment


                                            Meikäläisen iltapala:

                                            Alkupalaksi 2kpl keitettyjä kananmunia.

                                            Pääruoka:200g vähärasvaista jauhelihaa + 2 sipulia. Ruskistetaan ainekset pannulla mustapippureilla terästettynä (runsaasti). Paiston jälkeen chiliä sekaan sopiva määrä. Lisäkkeeksi yksi maustekurkku ja tomaatti. Tarpeet ääntä kohti ja Nokian panimon Året Runtia kyytipojaksi.

                                            Jälkiruoka: 150g kylmäsavustettua lohta.

                                            Comment


                                            • Äiä o hiilikuitudieetillä.

                                              Comment


                                              • Palataampa taas maanpinnale ja laitetaan tuota väliamerikkalaista pataa suomimaulla.
                                                Elippä siis normi naudanlihakuutiot ja iso sipuli hakattuna, paprikaa erivärisinä pilkoituina, hieman chiliä maun mukaan.

                                                Kaikki valurautapataan muhimaan, mutta tässä se pointti, liemeks cokacolaa, tai pepsiä, niin juuri että peittyy ja eikö huiviin

                                                Tarjoilu vaikka tumman riisin kera, yllättää.

                                                Comment


                                                  Äiä o hiilikuitudieetillä.
                                                  En suinkaan. Oluesta saa hiiltä riittävästi :)

                                                  Comment


                                                  • Kunnon vanhanajan perinteist sipulipihvit ja rokkiperunat.

                                                    Siis kaikki osaa tuon pihvipuolen, mutta rokkiperunat.

                                                    Ihan mitä tahansa lajiketta, kuoritaan ja viipaloidaan, siis suikaleiksi, niinkö lohkoperunat. Vuokaan ja reilusti öljyä ja paprikajauhetta, sekä mustisrouhetta.

                                                    annetaan marinoitua jääkaapissa sen aikaa kun pyörähtää lähikuppilassa ja sitten uuniin. (suolaa sitten varovasti, kun valmista on)

                                                    Ja miks tuo nimi rokkiperunat?
                                                    Niitä nyt eivaan yksinkertaisesti voi kuoria ja viipaloida, jos samalla ei kuuntele Fabulois Thunderbirdiä ja kappaletta "I Believe I'm In Love With You"

                                                    Ruokaa vai vaimoa?:)

                                                    Comment


                                                      Orastava kestosuosikko pataruuista: Gulassipata.
                                                      Tarpeet:
                                                      - reilu kilo mullinlihaa (palapaisti käy hyvin)
                                                      - muutama keltasipuli
                                                      - 2 punaista paprikaa
                                                      - 1 tölkki (5 dl) tomaattimurskaa
                                                      - paprikajauhetta maun mukaan, itse laitan n. 2 rkl
                                                      - suolaa & pippuria

                                                      Ruskista paloitellut lihat pannulla rypsiöljyssä paprikajauheen kera. Kaada uunipataan.
                                                      Kuullota reilunkokoiseksi jätetut sipulit ja paprika rypsiöljyssä myös paprikajauheen kera ja kaada pataan.
                                                      Lisää pataan tomaattimurska, suola & pippuri ja sekoita ainekset.
                                                      Kansi päälle 150 C asteiseen uuniin 3,5-4 tunniksi.
                                                      Tarjoile puikulaperunamuusin tai täysjyväriisin kera.

                                                      Comment


                                                      • Kun tuli tuolla Keuruun ristiäisissä tuohon lammaspataan tykästyttyä niin laitetetaan karkea ohje. (n.20 hengelle)

                                                        Kaks viulua ja kyljet riekaloitettuna, lisäksi maustepippuria, porkkanoita, lanttua, piparjuurta, vettä sopivasti ja kauheesti muhimisaikaa. Siinä se.

                                                        Lisäkkeitten kanssa vähemmän noita juureksia, mutta ilman lisäkkeitä reilusti ja pata on valmis noin kuuden tunnin kuluttua. (minimi) "jo vain nassikatkin tykkää"
                                                        Viimeksi muokannut kapaz; 22.4.2012, 08:10.

                                                        Comment


                                                        • Me ollaa jotenki tykästytty noihin kermakastikkeisiin. Eilen väsän possun ulkofilee pihvejä. 8kpl annetaan hieman nuijaa niille ja sitten pannuu voissa paistuu. Kastike synty et kahvikuppiin (n.3dl) kuumaa vettä ja reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja lihaliemi kuutio.Sekota hyvin. Kun pihvit on paistettu tuo litku pannnulle samalla sekottaen ja purkki ruokakermaa perään. Hitusen vettä vielä riippuen ku notkeeta haluaa. Kunnolla pippuria,paprikajauhetta ja hitusen suolaa ja grillausmaustetta. Annetaan hyvän aikaa hautua. Ja kunnon pottumuusia ja meillähän ei esa-pupun ruokaa lautaselle laiteta sori vaan kapa ;)

                                                          Comment


                                                          • Helppo perjantaisetti. Saltimbocca alla pollo ja Shopska-salata Petskun tapaan.

                                                            Salaatti:
                                                            3-4 tomaattia
                                                            Puolikas kurkku
                                                            n. 10cm pala purjoa
                                                            1 paketti Halloumijuustoa

                                                            Tomaatti, kurkku ja purjo silputaan ja juusto raastetaan. Kaikki sekaisin ja maustetaan Basilikalla ja oliiviöljyllä.

                                                            Saltimbocat:
                                                            Maustamattomia kanafileitä
                                                            Tuoretta Salviaa
                                                            Parmankinkkua

                                                            Kanat sekä Salviat kääritään kuvan mukaisesti kinkkusiivuihin. (Tai paremmin.. ) ja ei kun pannuun, tai grilliin.

                                                            Ainiin. Tämä setti ei oikein sovellu suolaa kaihtaville tai karttaville.. ;)
                                                            Attached Files
                                                            Viimeksi muokannut KuiKelo; 27.4.2012, 17:49. Perustelu: Kuva ja jäsennys

                                                            Comment


                                                            • Tuossa nyt niinpaljon sitä suolaa ole vaikka karttaisikin, etteikö voisi kokeilla ja varmasti hyväksi todeta.
                                                              Aika ovela veto tuo kana ja parmankinkku kuitenkin. Kokeilemisen arvoinen.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X