Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja mika_.s Näytä viesti
    Nyt ois possun savuluista keitelty lihat irti. Mitähän tuosta liemestä keksis? Kastiketta vai soppaa...
    Keittele hetki kokoon, jäähdytä, ja kaada jääpalapussiin -> pakastimeen. Kätevä annostella tuleviin herkkukastikkeisiin.

    Comment


      Itse kehitelty kanapiirakka

      Pohja:

      125 g voita
      2,5 dl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      1 dl juustoraastetta
      2 rkl vettä

      Täyte:

      250 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
      250 g wokvihanneksia
      2 munaa
      2 dl kevytkermaa
      2 rkl makeaa chilikastiketta
      juustoraastetta

      Pehmennä voita hiukan esim. mikrossa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Nypi jauhot rasvan ja juustoraasteen kanssa taikinaksi. Lisää vettä sen verran että taikinasta tulee kiinteää. Levitä taikina halkaisijaltaan 24-27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.

      Ruskista kanasuikaleet pannulla. Lisää joukkoon wokvihannekset ja anna hautua vähän aikaa. Sekoita munat, kerma ja chilikastike keskenään.

      Ota hiukan kovettunut pohja jääkaapista. Pistele pohja ja reunat. Paista pohjaa 225-asteessa 10 minuuttia. Ota puolikypsä pohja uunista, lisää sille kana-vihannesseos jonka päälle munakerma seos. Ripottele päälle reippaasti juustoraastetta. Paista vielä 20 minuuttia.

      Piirakka on hyvää kuumana, mutta parasta omasta mielestäni hiukan jäähtyneenä.

      Comment


      • Hyvältä kuullostaa, ainoastaa tuo pohjan koostumus mielestäni pakottaa syömään sen samana, eli tekopäivänä, eli siis seuraavaan päivään ei jämiä kannata jättää.

        Toisaalta tuollaisesta herkusta niitä tuskin jäisikään. Hieman jäähtyneenä tosiaan saattaa maut olla tasoittuneena ja "mielihyvä" parempaa.

        Itse en kyllä malttaisi jättää, kuin pienen palasen jäähtymään, tulis varmaan uunista, pienen vetäytymisen jälkeen syötyä;)

        Kokeillaan joku päivä tuokin suussasulavuus.

        Comment


          Tein uunijuureksia lihamurekkeen lisukkeeksi. Suurinpiirtein näin:

          5-6 kpl pieniä perunoita
          2 porkkanaa
          1 nauris
          1 sipuli
          pala lanttua
          3 valkosipulin kynttä

          Ainekset kuorimisen jälkeen paloiksi uunivuokaan, ei ihan silpuksi.
          Mausteeksi rakuunaa, oreganoa, basilikaa, chilirouhetta ja suolaa.
          Lisäksi vajaa desi oliiviöljyä. Ainesten sekoitus ja uuniin 1 h 175 asteeseen
          yhdesssä murekkeen kanssa. Tunnin jälkeen otin uunin pois päältä ja annoin hautua jälkilämmöllä noin 20 min. Mielessä kävi tehdä kastike tuolle, muttei tarvinnut, hyvää oli ilmankin, hakkaa mennen tullen pelkän perunan ja kastikkeen lisukkeena. Murekkeelle tuli toki laitettua chipotle-soosia siivujen päälle ennen nauttimista. Googlella löytyy samansuuntaisia reseptejä useita, niistä itsekin tämän mukailin.

          Comment


          • Oikein, mukailuhan se on tämän hienon harrastuksen suola.

            Mutta piti tähän kertoa tuo naapurin aamulla tuoma pannukunpalanen.

            Oli semmonen n.sentin paksu ja jauheliha riisi seoksella kyllästetty.
            Voi että oli hyvää, tuli mieleen ihan jouluinen lihapasteija/piirakka, no tiedätte kyllä.

            Täytynee lähteä reseptiä urkkimaan:)

            Kylläpä se mureke noilla lisäkkeillä maistuis varmaan mullekkin, juureksia pitäis vain rohkeasti käyttää enemmän.
            Mielikuvitusta ja uuni hoitelee loput :)

            Taidanpa jo arvata mitään tänään laittelen ja eikö muhimaan.

            Kiitti vinkistä.

            Comment


            • Otetaan 1,5kg possun ribsejä, eli kolme n.30cm pitkää pätkää. Tehdään mausteöljy ~1dl, johon laitetaan mausteita oman maun mukaan ja reilusti valkosipulia. Hierotaan ribsien pintaan ja kaadetaan loput vielä perässä muovipussiin, annetaan maustua jääkaapissa yön yli. Otetaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen uunitusta. Huoneenlämpöiset ribsit kääritään folioon ja heilautetaan kylmää Karhua sekaan estämään kuivumista. Pakataan foliokääröt uunipellille ja uunin alahyllylle 150 asteeseen ja annetaan olla ~3 tuntia välillä kääröjä käännellen. Heilautetaan muutama kylmä Karhu odotellessa omaan kurkkuun. Lisukkeeksi kelpaa myöskin kylmä Karhu, kovat jätkät voi tehdä jopa salaatin kylkiäiseksi.

              Comment


              • Se on Jaakko sillätavalla, että otetaan vähintään 3 kiloa tuota herkkua ja tietenkin tuplamäärä sitä Karhua:)

                Kovat jätkät syö, niin että rasva tirisee suupielistä ja kuunteloo samalla kunnon rock and roll pitoista musiikkia ja maistelevat siinä ohessa sitä kylmää karhua:)

                Comment


                  Tuomon juurekset ovat ässiä. Lanttu, nauris, palsternakka, porkkana jne. ovat turhan aliarvostettuja. Itse tykkään laittaa uunijuureksia reilusti yli tarpeen vähän samaan tyyliin ja seuraavana päivänä niistä saa HYVÄN keiton. Kylmät uunijuurekset kasvisliemen kanssa tehosekoittimen kanssa soseeksi, hieman kermaa (tai vettä ja koskenlaskijaa), kuumennus ja paahdetusta ruisleivästä leikattuja kuutioita keiton päälle. Gordonkin tykkäis.
                  Viimeksi muokannut marre; 10.3.2012, 18:15.

                  Comment


                  • Punajuurta kannattaa kanssa kokeilla uunijuureksena, on hyvää. Valitettavasti punajuurikin on opittu pilaamaan etikkaliemellä, joka saa aikaan sen, että sitä ei kelpuuteta enää muuhun käyttöön kun purkkisäilöntään.

                    Comment


                    • Lanttu, nauris, palsternakka, porkkana jne. ovat turhan aliarvostettuja.
                      Mielestäni tämä "pakastepussivillitys", helppoa ja nopeaa on vienyt yhdeltä sukupolvelta esim. keittojen keitelyn.

                      Ei voi verrata, tekipä sitten mitä soppaa hyvänsä, onko se keitelty tuoreista juureksista tai näistä hiton pakasteherkuista.

                      Tuoreet juurekset ja hieman keittiöaskartelua, niin siinä se on.
                      Tekipä mitä soppaa hyvänsä.

                      Comment


                      • Kyllä mä ymmärrän nämä pakasteet arkiruokana. Parempi on hakea kaupasta pakastekeittoperunajuurespussi ja kalakuutiot ja tehdä niistä "oikea" ruoka pitsan, eineksen tms. sijaan. Toki sitten kun aikaa on, kannattaa panostaa ruokaan ja tehdä tuoreista raaka-ainesta kunnon kotiruokaa.

                        Comment


                        • kapaz: Tuo 1,5kg:n satsi on mitotettu yhdelle uunipellille, peltien ja karhun määrä ynnä uunin tilavuus määrittää ylärajan kokkaamiselle =)

                          Comment


                          • Kyllä mä ymmärrän nämä pakasteet arkiruokana. Parempi on hakea kaupasta pakastekeittoperunajuurespussi ja kalakuutiot ja tehdä niistä "oikea" ruoka pitsan, eineksen tms. sijaan. Toki sitten kun aikaa on, kannattaa panostaa ruokaan ja tehdä tuoreista raaka-ainesta kunnon kotiruokaa.
                            No, enhän toki mikään puritanisti ole noitten keittojuuresten suhteen, jokainen tekee tavallaan, niinkuin pitääkin, eikä herneitä tämmöisestä mitättömästä asiasta:)

                            Lisään vielä tuohon puolitoistakiloisen rajoitukseen, että taispa mulla olla mielessä ne tupla Karhut;)

                            Edittiä hieman tähän aamuun: sainpa tuossa tunin mukavasti kulumaan, kun tuota mieliherkkua eli Unkarilaista gulassikeittoa valmistelin. Nyt kattila porisee ja eiköhän tuossa iltapäivänpuolella pääse jo makuja ottamaan. Odotusta...

                            Ja vielä tuohon maspelle: "Punajuurta kannattaa kanssa kokeilla uunijuureksena", kyllä on muuten hankalaa löytää joskus tuoretta punajuurta.
                            Siitähän sais vaikka mitä tehtyä, tuli tämmönen sota-ajan leivitetty punajuuri_"pihvi" heti mieleen.
                            Viimeksi muokannut kapaz; 11.3.2012, 08:31. Perustelu: samaan lisäsin tämänaamuisen.

                            Comment


                            • Nyt olis 1,5kg rypsiporsaan herkkupaistia uunissa hautunu lähes 3h, seuraavaksi hyökkään perunamuusin ja kerma kastikkeen tekoon. Hieman pelle peloton olo taas, eli jos tulee syötävää laitam ohjeet myöhemmin ;)

                              edit:
                              Eli onnistu joten setti oli tämmönen tänää:

                              1,5kg HK rypsiporsaan herkkupaistia marinadissa
                              1 makea sipuli
                              Hyppysellinen valkosipuli jauhetta (unohtu ostaa tuoretta)

                              Uuni lämpee 150`c
                              Liha klöntti uunivuokaan, perään silputtu sipuli, vettä niin että liha peittyy kunnolla pälle vielä ripaus valkkari jauhetta. Vuoka uuniin hautuu n.3-4h

                              Pottumuusin kaikki varmasti osaa tehdä joten skipataan se

                              "Kerma"kastike
                              n. 1dl vettä
                              1 kukkurallinen rkl vehnäjauhoja
                              1 lihaliemi kuutio
                              hyppysellinen pippuria
                              2dl Vähälaktoosista kasvisrasvasekoitetta 7% pirkka (piti ostaa laktoositonta ruokakermaa mutta otinki väärän purkin)
                              2 tavankokoista kastike kauhalista "lientä" uunivuuasta (ei soppa kauha vaan ns kastike)

                              Kylmä vesi ja jauhot kattilaan, sekoita vispilällä hyvin ettei jää jauho paakkuja,kippaa perään kasvisrasvasekoite ja lihaliemikuutio
                              Kuumenna kiehuvaksi koko aika sekoittaen, kun alkaa kiehuu pidä liedellä n.2-3min koko aika sekoittaen ja sitten pois liedeltä.
                              Pari kauhallista lientä uunivuuasta ja muista sekoittaa! Sekoita kunnes rasvaa ei enää näy. Maku maistelemalla kohilleen.

                              Tarjoile,syö ja nauti. Sen verran hyvin onnistu et pitäskö hakee ens vuoden masterchef ohjelmaan xD
                              Pitänee tuo kastike tehä joku ilta sinappisena (sekin oli loppu)
                              Attached Files
                              Viimeksi muokannut Crash_; 14.3.2012, 00:14. Perustelu: onnistu....

                              Comment


                                Vähän menee offtopiciksi, mutta kuinka kauan Karpo saa mainostaa niitä Finduksen (vai mitä ne oli) pakasteita tuoreina? Minä kun olen jotenkin ymmärtänyt, että tuoreita pakastetaan, mutta ei ne sen jälkeen enää täysin entisellään ole.

                                Comment


                                • Mä kerran erehdyin ostaa tollasen finduksen aterian lounaaksi ja oli nii hirveet skeidaa xP yök. Ei vissii oo karpo itte maistanu noita...

                                  Comment


                                  • Tarjoile,syö ja nauti. Sen verran hyvin onnistu et pitäskö hakee ens vuoden masterchef ohjelmaan xD
                                    Pakko oli ihan "piruuttani" muokata sinun annoksesi kuvaa;))

                                    Salaatti on hyvää ja...
                                    Attached Files

                                    Comment


                                    • Tässä talossa tarjoillaan rehuja vain marsuille. :P Isäntä sanoo et sil on diili pupun kanssa, se ei syö pupun ruokii, nii pupu ei aja isännän autolla....

                                      Comment


                                        Savuuntapettua evämakkaraa

                                        Eli otetaan yksi evämakkara, suolataan se karkealla merisuolalla. Annetaan suolautua maun mukaan. Tungetaan se leppärouheen kanssa harrasteteräksestä tehtyyn pönttöön. Alle viritetään propaani käyttöinen toho, annetaan karsinogeenien muodostua noin 30 min. Annetaan vetäytyä vähän aikaan ilman lämpöä.
                                        Sitten mässäilään ennen kuin syöpä iskee, jollei saa raskasmetallimyrkytystä ensin.

                                        Evämakkara=kirjolohi
                                        Viimeksi muokannut Nuijari; 17.3.2012, 16:49. Perustelu: Lisäys/tarkennus

                                        Comment


                                        • No nii pojat ideoita kiitos: Löytyy pekonia,spagettia,ruokakermaa,jauhelihaa ja mausteita. Mitäs kivaa noista sais aikaseksi. Kauppaan oon kyllä menos koht joten jos joku hyvä resepti tulee ja jotain puuttuu nii ostan...

                                          Comment


                                            Tämmöinen uuden valurautapannun sisäänajosatsi tulossa.
                                            Hirvikäristys:
                                            Hirven lihaa 1-2 kiloa. Leikkaa liha lastuiksi. Tällä kertaa hirvenlapaa.
                                            Pata kuumenemaan ja voita sinne noin 50-100 g. (liikaa ei voi laittaa).
                                            Lisää liha kuumaan pataan ja perään suola sekä pippurit.
                                            Anna porista 2-3h lisäillen välillä vettä/voita ja maistele samalla suola.
                                            Kun liha on suussa sulavaa niin satsi lautaselle ja naamaa kohti.
                                            Lisukkeeksi oman maun mukaan pottuvoita, uuniperunaa, salaattia yms.
                                            Annoksen kruunaa suolakurkut ja puolukkahillo.

                                            Viritysohjeita:
                                            - Sipulia pataan lihan sekaan
                                            - Voin sijasta käytä suolaläskiä
                                            - Jotku pitää vielä uunissa kaataen olutta sekaan

                                            Comment


                                              Kohmeista/jäistä helpompi leikata lastuiksi?
                                              Viimeksi muokannut Nuijari; 17.3.2012, 16:50. Perustelu: Kirjotushärö

                                              Comment


                                                Joo. Liha ei saa olla liian sulaa mielummin liian jäistä. 2-3 h korkeintaan huoneen lämmössä. Tai sitte tarvit enemmän aikaa ja terävän leukun.

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viesti
                                                  No nii pojat ideoita kiitos: Löytyy pekonia,spagettia,ruokakermaa,jauhelihaa ja mausteita. Mitäs kivaa noista sais aikaseksi. Kauppaan oon kyllä menos koht joten jos joku hyvä resepti tulee ja jotain puuttuu nii ostan...
                                                  Noista raaka-aineista voisi tehdä paljonkin tosi hyvää mättöä. Mutta, oisiko kuitenkin joku chat tms. parempi jos odotat vastauksia heti ("kauppaan oon kyllä menos koht...")?

                                                  Comment


                                                  • Kohta tosissaa menos kauppaa. Ja kohta on suhteellinen käsitys ajasta :P Pitänee vaa ite keksii ku ei niitä reseptejä herunu....

                                                    Comment


                                                    • Just tulin kotio kaverin 50 vuotispäiviltä ja empä kerenny erittäin hyvää ohjetta tähän saumaan kertomaan.

                                                      Mutta nyt tuleivaisuutta varten:

                                                      Pilko pekoni pieneksi ja laita kuumalle pannulle, odota kunnes pekoni luovuttaa rasvat ja lisää jauheliha.
                                                      Ruskista koko satsi ja ota pois levyltä.

                                                      Seuraavaks sipellä pieneks ainakin kymmenen valkosipulinkynttä.
                                                      Laitat pekonijauhelihamössön kasariin ja lisäät paripurkkia hyvää ja paksua ruokakermaa, valkosipulit ja jonkunverran mustapippurirouhetta sekaan.

                                                      Silläaikaa sulla kiehuu "simpukka"pasta ja kunse on melkein kypsää, kaadat tuon herkkukastikkeen sekaan.

                                                      Annat ainakin varrtin vetäytyä ja sitten kitusiin, kylmänä siihen voi tulla ihan himo;)

                                                      Comment


                                                        Tuli sitten tehtyä karjalanpaistia tänään. Ostin laatikon atrian valmista sekoitusta, sekä 200g palan tuoretta lampaan ulkofilettä.

                                                        - Kolme isoa porkkanaa, halkaistu pitkittäin ja palikoina
                                                        - kaksi sipulia, palasiksi
                                                        - pala palsternakkaa, palasiksi
                                                        - pilkoin lihat vähän pienempiin osiin

                                                        Porkkanat ja palsternakat lasiseen uunivuokaan, kokin olutpurkista noin puolet päälle. Voita pannuun ja ruskistin lampaan lihat, sipulit ja atrian laatikon parissa osassa. Vähän mustepippuria päälle. Ruskistuksesta vuokaan.

                                                        Pari-kolme laakerinlehteä vuokaan, päälle ½ litraa vettä jossa pari ruokalusikallista riistafondia.

                                                        Tunnin verran uunissa 200°C, kansi päälle ja kaksi tuntia 150°C. Sen jälkeen vuoka parvekkeelle jäähtymään. Keitin perunoita (kiinteä sortti toimii mielestäni aina paremmin).

                                                        Tarjoillaan puolukkahillon kanssa. Reikäkauhalla on helpompi tarjoilla. Nam. Liha hajoaa lautasella painamalla haarukalla päältä.

                                                        Comment


                                                        • Eipä tuohon voi muuta sanoa, kuin hyvää ruokahalua.
                                                          Tuli vesi kielelle ja oikea nälkä.

                                                          Comment


                                                            Harmi vain että nämä uunissa valmistetut liharuuat ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Nyt ei kyllä jäänyt kilon lihakasasta paljon mitään huomiseksi. Kaksi aikuista ja kaksi alle 12 vuotista tyttöä vain syömässä, tyttöjen ruokahalu yllätti. Omakin, vaikkei pitäisi.

                                                            Comment


                                                            • Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                                              Just tulin kotio kaverin 50 vuotispäiviltä ja empä kerenny erittäin hyvää ohjetta tähän saumaan kertomaan.

                                                              Mutta nyt tuleivaisuutta varten:

                                                              Pilko pekoni pieneksi ja laita kuumalle pannulle, odota kunnes pekoni luovuttaa rasvat ja lisää jauheliha.
                                                              Ruskista koko satsi ja ota pois levyltä.

                                                              Seuraavaks sipellä pieneks ainakin kymmenen valkosipulinkynttä.
                                                              Laitat pekonijauhelihamössön kasariin ja lisäät paripurkkia hyvää ja paksua ruokakermaa, valkosipulit ja jonkunverran mustapippurirouhetta sekaan.

                                                              Silläaikaa sulla kiehuu "simpukka"pasta ja kunse on melkein kypsää, kaadat tuon herkkukastikkeen sekaan.

                                                              Annat ainakin varrtin vetäytyä ja sitten kitusiin, kylmänä siihen voi tulla ihan himo;)
                                                              Pelottavaa...Ajatusten lukua? Melkee samanlaista settiä oon vääntämässä, mutta valkkarit korvaan perus sipulilla.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X