Alkuperäinen kirjoittaja mika_.s
Näytä viesti
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Ruoantekijöitä / Reseptejä
Collapse
X
-
Itse kehitelty kanapiirakka
Pohja:
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
2 rkl vettä
Täyte:
250 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
250 g wokvihanneksia
2 munaa
2 dl kevytkermaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
juustoraastetta
Pehmennä voita hiukan esim. mikrossa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Nypi jauhot rasvan ja juustoraasteen kanssa taikinaksi. Lisää vettä sen verran että taikinasta tulee kiinteää. Levitä taikina halkaisijaltaan 24-27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Ruskista kanasuikaleet pannulla. Lisää joukkoon wokvihannekset ja anna hautua vähän aikaa. Sekoita munat, kerma ja chilikastike keskenään.
Ota hiukan kovettunut pohja jääkaapista. Pistele pohja ja reunat. Paista pohjaa 225-asteessa 10 minuuttia. Ota puolikypsä pohja uunista, lisää sille kana-vihannesseos jonka päälle munakerma seos. Ripottele päälle reippaasti juustoraastetta. Paista vielä 20 minuuttia.
Piirakka on hyvää kuumana, mutta parasta omasta mielestäni hiukan jäähtyneenä.
Comment
-
Hyvältä kuullostaa, ainoastaa tuo pohjan koostumus mielestäni pakottaa syömään sen samana, eli tekopäivänä, eli siis seuraavaan päivään ei jämiä kannata jättää.
Toisaalta tuollaisesta herkusta niitä tuskin jäisikään. Hieman jäähtyneenä tosiaan saattaa maut olla tasoittuneena ja "mielihyvä" parempaa.
Itse en kyllä malttaisi jättää, kuin pienen palasen jäähtymään, tulis varmaan uunista, pienen vetäytymisen jälkeen syötyä;)
Kokeillaan joku päivä tuokin suussasulavuus.
Comment
-
Tein uunijuureksia lihamurekkeen lisukkeeksi. Suurinpiirtein näin:
5-6 kpl pieniä perunoita
2 porkkanaa
1 nauris
1 sipuli
pala lanttua
3 valkosipulin kynttä
Ainekset kuorimisen jälkeen paloiksi uunivuokaan, ei ihan silpuksi.
Mausteeksi rakuunaa, oreganoa, basilikaa, chilirouhetta ja suolaa.
Lisäksi vajaa desi oliiviöljyä. Ainesten sekoitus ja uuniin 1 h 175 asteeseen
yhdesssä murekkeen kanssa. Tunnin jälkeen otin uunin pois päältä ja annoin hautua jälkilämmöllä noin 20 min. Mielessä kävi tehdä kastike tuolle, muttei tarvinnut, hyvää oli ilmankin, hakkaa mennen tullen pelkän perunan ja kastikkeen lisukkeena. Murekkeelle tuli toki laitettua chipotle-soosia siivujen päälle ennen nauttimista. Googlella löytyy samansuuntaisia reseptejä useita, niistä itsekin tämän mukailin.
Comment
-
Oikein, mukailuhan se on tämän hienon harrastuksen suola.
Mutta piti tähän kertoa tuo naapurin aamulla tuoma pannukunpalanen.
Oli semmonen n.sentin paksu ja jauheliha riisi seoksella kyllästetty.
Voi että oli hyvää, tuli mieleen ihan jouluinen lihapasteija/piirakka, no tiedätte kyllä.
Täytynee lähteä reseptiä urkkimaan:)
Kylläpä se mureke noilla lisäkkeillä maistuis varmaan mullekkin, juureksia pitäis vain rohkeasti käyttää enemmän.
Mielikuvitusta ja uuni hoitelee loput :)
Taidanpa jo arvata mitään tänään laittelen ja eikö muhimaan.
Kiitti vinkistä.
Comment
-
Otetaan 1,5kg possun ribsejä, eli kolme n.30cm pitkää pätkää. Tehdään mausteöljy ~1dl, johon laitetaan mausteita oman maun mukaan ja reilusti valkosipulia. Hierotaan ribsien pintaan ja kaadetaan loput vielä perässä muovipussiin, annetaan maustua jääkaapissa yön yli. Otetaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen uunitusta. Huoneenlämpöiset ribsit kääritään folioon ja heilautetaan kylmää Karhua sekaan estämään kuivumista. Pakataan foliokääröt uunipellille ja uunin alahyllylle 150 asteeseen ja annetaan olla ~3 tuntia välillä kääröjä käännellen. Heilautetaan muutama kylmä Karhu odotellessa omaan kurkkuun. Lisukkeeksi kelpaa myöskin kylmä Karhu, kovat jätkät voi tehdä jopa salaatin kylkiäiseksi.
Comment
-
Tuomon juurekset ovat ässiä. Lanttu, nauris, palsternakka, porkkana jne. ovat turhan aliarvostettuja. Itse tykkään laittaa uunijuureksia reilusti yli tarpeen vähän samaan tyyliin ja seuraavana päivänä niistä saa HYVÄN keiton. Kylmät uunijuurekset kasvisliemen kanssa tehosekoittimen kanssa soseeksi, hieman kermaa (tai vettä ja koskenlaskijaa), kuumennus ja paahdetusta ruisleivästä leikattuja kuutioita keiton päälle. Gordonkin tykkäis.Viimeksi muokannut marre; 10.3.2012, 18:15.
Comment
-
Lanttu, nauris, palsternakka, porkkana jne. ovat turhan aliarvostettuja.
Ei voi verrata, tekipä sitten mitä soppaa hyvänsä, onko se keitelty tuoreista juureksista tai näistä hiton pakasteherkuista.
Tuoreet juurekset ja hieman keittiöaskartelua, niin siinä se on.
Tekipä mitä soppaa hyvänsä.
Comment
-
Kyllä mä ymmärrän nämä pakasteet arkiruokana. Parempi on hakea kaupasta pakastekeittoperunajuurespussi ja kalakuutiot ja tehdä niistä "oikea" ruoka pitsan, eineksen tms. sijaan. Toki sitten kun aikaa on, kannattaa panostaa ruokaan ja tehdä tuoreista raaka-ainesta kunnon kotiruokaa.
Comment
-
Kyllä mä ymmärrän nämä pakasteet arkiruokana. Parempi on hakea kaupasta pakastekeittoperunajuurespussi ja kalakuutiot ja tehdä niistä "oikea" ruoka pitsan, eineksen tms. sijaan. Toki sitten kun aikaa on, kannattaa panostaa ruokaan ja tehdä tuoreista raaka-ainesta kunnon kotiruokaa.
Lisään vielä tuohon puolitoistakiloisen rajoitukseen, että taispa mulla olla mielessä ne tupla Karhut;)
Edittiä hieman tähän aamuun: sainpa tuossa tunin mukavasti kulumaan, kun tuota mieliherkkua eli Unkarilaista gulassikeittoa valmistelin. Nyt kattila porisee ja eiköhän tuossa iltapäivänpuolella pääse jo makuja ottamaan. Odotusta...
Ja vielä tuohon maspelle: "Punajuurta kannattaa kanssa kokeilla uunijuureksena", kyllä on muuten hankalaa löytää joskus tuoretta punajuurta.
Siitähän sais vaikka mitä tehtyä, tuli tämmönen sota-ajan leivitetty punajuuri_"pihvi" heti mieleen.
Comment
-
Nyt olis 1,5kg rypsiporsaan herkkupaistia uunissa hautunu lähes 3h, seuraavaksi hyökkään perunamuusin ja kerma kastikkeen tekoon. Hieman pelle peloton olo taas, eli jos tulee syötävää laitam ohjeet myöhemmin ;)
edit:
Eli onnistu joten setti oli tämmönen tänää:
1,5kg HK rypsiporsaan herkkupaistia marinadissa
1 makea sipuli
Hyppysellinen valkosipuli jauhetta (unohtu ostaa tuoretta)
Uuni lämpee 150`c
Liha klöntti uunivuokaan, perään silputtu sipuli, vettä niin että liha peittyy kunnolla pälle vielä ripaus valkkari jauhetta. Vuoka uuniin hautuu n.3-4h
Pottumuusin kaikki varmasti osaa tehdä joten skipataan se
"Kerma"kastike
n. 1dl vettä
1 kukkurallinen rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemi kuutio
hyppysellinen pippuria
2dl Vähälaktoosista kasvisrasvasekoitetta 7% pirkka (piti ostaa laktoositonta ruokakermaa mutta otinki väärän purkin)
2 tavankokoista kastike kauhalista "lientä" uunivuuasta (ei soppa kauha vaan ns kastike)
Kylmä vesi ja jauhot kattilaan, sekoita vispilällä hyvin ettei jää jauho paakkuja,kippaa perään kasvisrasvasekoite ja lihaliemikuutio
Kuumenna kiehuvaksi koko aika sekoittaen, kun alkaa kiehuu pidä liedellä n.2-3min koko aika sekoittaen ja sitten pois liedeltä.
Pari kauhallista lientä uunivuuasta ja muista sekoittaa! Sekoita kunnes rasvaa ei enää näy. Maku maistelemalla kohilleen.
Tarjoile,syö ja nauti. Sen verran hyvin onnistu et pitäskö hakee ens vuoden masterchef ohjelmaan xD
Pitänee tuo kastike tehä joku ilta sinappisena (sekin oli loppu)
Comment
-
Savuuntapettua evämakkaraa
Eli otetaan yksi evämakkara, suolataan se karkealla merisuolalla. Annetaan suolautua maun mukaan. Tungetaan se leppärouheen kanssa harrasteteräksestä tehtyyn pönttöön. Alle viritetään propaani käyttöinen toho, annetaan karsinogeenien muodostua noin 30 min. Annetaan vetäytyä vähän aikaan ilman lämpöä.
Sitten mässäilään ennen kuin syöpä iskee, jollei saa raskasmetallimyrkytystä ensin.
Evämakkara=kirjolohi
Comment
-
Tämmöinen uuden valurautapannun sisäänajosatsi tulossa.
Hirvikäristys:
Hirven lihaa 1-2 kiloa. Leikkaa liha lastuiksi. Tällä kertaa hirvenlapaa.
Pata kuumenemaan ja voita sinne noin 50-100 g. (liikaa ei voi laittaa).
Lisää liha kuumaan pataan ja perään suola sekä pippurit.
Anna porista 2-3h lisäillen välillä vettä/voita ja maistele samalla suola.
Kun liha on suussa sulavaa niin satsi lautaselle ja naamaa kohti.
Lisukkeeksi oman maun mukaan pottuvoita, uuniperunaa, salaattia yms.
Annoksen kruunaa suolakurkut ja puolukkahillo.
Viritysohjeita:
- Sipulia pataan lihan sekaan
- Voin sijasta käytä suolaläskiä
- Jotku pitää vielä uunissa kaataen olutta sekaan
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viestiNo nii pojat ideoita kiitos: Löytyy pekonia,spagettia,ruokakermaa,jauhelihaa ja mausteita. Mitäs kivaa noista sais aikaseksi. Kauppaan oon kyllä menos koht joten jos joku hyvä resepti tulee ja jotain puuttuu nii ostan...
Comment
-
Just tulin kotio kaverin 50 vuotispäiviltä ja empä kerenny erittäin hyvää ohjetta tähän saumaan kertomaan.
Mutta nyt tuleivaisuutta varten:
Pilko pekoni pieneksi ja laita kuumalle pannulle, odota kunnes pekoni luovuttaa rasvat ja lisää jauheliha.
Ruskista koko satsi ja ota pois levyltä.
Seuraavaks sipellä pieneks ainakin kymmenen valkosipulinkynttä.
Laitat pekonijauhelihamössön kasariin ja lisäät paripurkkia hyvää ja paksua ruokakermaa, valkosipulit ja jonkunverran mustapippurirouhetta sekaan.
Silläaikaa sulla kiehuu "simpukka"pasta ja kunse on melkein kypsää, kaadat tuon herkkukastikkeen sekaan.
Annat ainakin varrtin vetäytyä ja sitten kitusiin, kylmänä siihen voi tulla ihan himo;)
Comment
-
Tuli sitten tehtyä karjalanpaistia tänään. Ostin laatikon atrian valmista sekoitusta, sekä 200g palan tuoretta lampaan ulkofilettä.
- Kolme isoa porkkanaa, halkaistu pitkittäin ja palikoina
- kaksi sipulia, palasiksi
- pala palsternakkaa, palasiksi
- pilkoin lihat vähän pienempiin osiin
Porkkanat ja palsternakat lasiseen uunivuokaan, kokin olutpurkista noin puolet päälle. Voita pannuun ja ruskistin lampaan lihat, sipulit ja atrian laatikon parissa osassa. Vähän mustepippuria päälle. Ruskistuksesta vuokaan.
Pari-kolme laakerinlehteä vuokaan, päälle ½ litraa vettä jossa pari ruokalusikallista riistafondia.
Tunnin verran uunissa 200°C, kansi päälle ja kaksi tuntia 150°C. Sen jälkeen vuoka parvekkeelle jäähtymään. Keitin perunoita (kiinteä sortti toimii mielestäni aina paremmin).
Tarjoillaan puolukkahillon kanssa. Reikäkauhalla on helpompi tarjoilla. Nam. Liha hajoaa lautasella painamalla haarukalla päältä.
Comment
-
Harmi vain että nämä uunissa valmistetut liharuuat ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Nyt ei kyllä jäänyt kilon lihakasasta paljon mitään huomiseksi. Kaksi aikuista ja kaksi alle 12 vuotista tyttöä vain syömässä, tyttöjen ruokahalu yllätti. Omakin, vaikkei pitäisi.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viestiJust tulin kotio kaverin 50 vuotispäiviltä ja empä kerenny erittäin hyvää ohjetta tähän saumaan kertomaan.
Mutta nyt tuleivaisuutta varten:
Pilko pekoni pieneksi ja laita kuumalle pannulle, odota kunnes pekoni luovuttaa rasvat ja lisää jauheliha.
Ruskista koko satsi ja ota pois levyltä.
Seuraavaks sipellä pieneks ainakin kymmenen valkosipulinkynttä.
Laitat pekonijauhelihamössön kasariin ja lisäät paripurkkia hyvää ja paksua ruokakermaa, valkosipulit ja jonkunverran mustapippurirouhetta sekaan.
Silläaikaa sulla kiehuu "simpukka"pasta ja kunse on melkein kypsää, kaadat tuon herkkukastikkeen sekaan.
Annat ainakin varrtin vetäytyä ja sitten kitusiin, kylmänä siihen voi tulla ihan himo;)
Comment
Comment