Mut kapa, ruisleivän päällä noi sardiinit voi olla ihan syötäviäkin?
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Ruoantekijöitä / Reseptejä
Collapse
X
-
Nikkaroin äsken New York style Napoletana pizzaa. Nyt kyllä ei kotona paistettu pizza enää paljon paremmaksi pääse.
Eli vähän löysä perustaikina tekeytymään yleiskoneeseen, koukun kanssa.
1.5 desiä vettä
4 desiä hienoja vehnäjauhoja (ei durum)
suolaa maun mukaan, mielummin enemmän kuin vähemmän
pussi kuivahiivaa
Sitten vaivaat sellaiset 15 minuuttia, välillä kannattaa käydä irrottelemassa koukusta, jotta tulee varmasti tasainen.
Sitten lorauta sekaan muutama pisara öljyä, ja pyöräytä taikina liipalla irti kulhon reunoista ja pyöritä palloa, jotta pinta peittyy öljyyn.
Laita päälle folio tai elmukelmu, ja pistä jääkaappiin vuorokaudeksi. Taikina nousee myös jääkaapissa, pullistuu jopa kolminkertaiseksi, joten muista tarpeeksi iso kulho.
Seuraavana päivänä nosta taikina huoneenlämpöön ja pyöräytä taikina tiukaksi palloksi. Anna nousta pyyhkeen alla pari tuntia.
Jaa taikina kahtia, vienosti jauhotetuilla käsillä venyttele pohjaksi (ilman kaulinta) ja täytä.
Tomaattikastikkeen tein Mutti tomaattimurskasta valuttamalla sitä pari tuntia kahvinsuodattimen läpi, sen jälkeen lisäsin sopivasti suolaa, vähän sokeria, pikkusen mustapippuria ja valkosipulin kynnen. Raakana pohjan päälle siis. Ei keitetä.
Paisto pizzakivellä, lämmöt täysille, kivi ritilällä uunin keskitasolla.
Kun uuni on kuuma, kytke se grillivastuksille. Pidä lämmön säätö edelleen täysillä.
Liu'uta pizzantekele kivelle. Jos ei ole lastan käyttö täysin hallussa, niin voi käyttää alla pyöreäksi repäistyä leivinpaperia, jonka voi parin minuutin paiston jälkeen vetäistä pois kiven ja pizzan välistä.
Jos grillivastukset sammuvat, niin kingota luukku raolleen lusikan varrella. Älä kuitenkaan avaa enempää, ettei uunin etureuna jäähdy.
Pizza on valmis, kun reunoissa on muutama reilusti musta kohta. Ottaa viitisen minuuttia.Viimeksi muokannut Repo/promo; 11.10.2015, 20:31.
Comment
-
42 astetta pitäs olla taikinan sillon kun lisää kuivahiivan. Mut mielummin alle kuin yli. Tuoreella vähemmän merkityksellistä.
Comment
-
Tehtiin pojan kanssa banaanileipää koulun myyjäisiin. Vietiin myyntipaikalle jo eilen, kun ei huvittanut lauantaiaamuna mönkiä kahdeksalta koululle.
Oli mennyt kuulemma kaupaksi jo eilen, vaikka myyjäiset on vasta tänään.
http://ylipaine.kuvat.fi/kuvat/food/IMG_9178.jpg
Banaanileipä on hyvää. Ja mielettömän helppo tehdä. Ainekset sekaisin ja uuniin, ei vatkaamista, ei kohottamista, ei kikkailua.
Comment
-
Muksuna tein tuosta usein munakasta. Lihat purkista pannulle ja lastalla hienoksi, antaa hieman ruskistua, sit hella sammuksiin, ja lihojen päälle muutama tomaattiviipale ja munakasmassa ja reilu kerros juustoa, kansi päälle ja antaa kypsyä siinä sammuksissa olevalla, mutta vielä kuumalla levyllä hiljakseen.
Maustaa voi toki valkosipulilla ja oreganolla, jos haluaa pizzamaista vivahdetta.
Sit varmaan spam musubi vois olla sellasta, joka tuosta tulis hyvää.
Tökkää googlen kuvahakuun Spam sushi tai Spam musubi.Viimeksi muokannut Repo/promo; 30.10.2015, 19:42.
Comment
-
Pataa Herra Hirvestä
Kausiruoka on rock. Pataruokakausi on aloitettu muutama viikko sitten, ja viime vkl roolissa oli hirvi.
Kilo tuoretta (voi olla pakastettuakin) hirven kulma- tai ulkopaistia
Puoli kiloa possun luutonta kylkeä
Jotain riistamakkaraa tms
Sipulia lohkoina
Porkkanaa paloina
Lanttua paloina
Tomattipyreetä
Säilöttyjä kirsikkatomaatteja
Punkkua
Lihalientä
Mausteet: muutama laakerinlehti, langalla sidottu lyijykynän paksuinen nippu tuoretta timjamia, pari rosmariinin oksaa, mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Hirvenliha reiluiksi paloiksi ja pataan, tilkka punkkua perään ja odotte sen aikaa kun saat paloiteltua possun, makkaran ja kasvikset. Laita kaikki muut pataan kirsikkatomaatteja lukuunottamatta, lisää mietoa lihalientä nin että kamat peittyy, ja hauduttele uunissa miedossa lämmössä (120-150) nelisen tuntia. Lisää kirsikkatomaatit ja hauduttele pari tuntia lisää. Tarvittaessa lisää lientä.
Lisukkeeksi tein uunissa tehtyjä kuorellisia rosmariini-rosamundalohkoja. Lohkot astiaan, oliviiöljyä, silputtua rosmariinia ja suolaa. Sekoitus ja uunipellille.
Comment
-
Näyttää ihan helvetin hyvältä. Tollee pitää ravintolapäivä tehdä. Grafiikat, menut, teemat.
Kaksi peukkua täältä. Veikkaan jonoa ovelle.
Comment
-
Aiheeseen liittyen, millä välineillä te gourmet-kokit pidätte veitsenne terävinä? Pitäisi omat Victorinoxin veitset laittaa täyteen iskuun.
Jollakin epämääräisen veitsisetin mukana tulleella puikolla olen noita tähän asti käsitellyt, mutta onko jotakin parempaa tapaa? Victorinoxin oma timanttipuikko? Hiomakivi? Teroituskoneet saa varmaan jättää kaupan hyllyyn?
Entä keraamiset veitset? Miten niitä teroitetaan vai onko edes teroitustarvetta? Pari sellaista on jonkun lehtitilauksen mukana tullut, paljoa ei kyllä ole tullut käytettyä niitä.
Comment
-
-
Matti, korkeahiiliterien käyttäjänä minulla perusteroitukseen japanilaiset vesihiomakivet 1000 - 10000 grid. Jos olisi vain kaksi kiveä niin 1000 ja 6000. Päivittäinen ylläpito pari pyyhkäisyä keraamipuikolla, joka ei varsinaisesti teroita vaan lähinnä oikaisee leikkaavan terän (käytän 10-15 asteen teroituskulmia). Minulle timanttipuikot ovat nou nou, ehkä en vain osaa.
Victoreissa kelpo ruostumaton teräs ja kivet toimii niillekin. Kulmaksi sopisi noin 30 - 35 astetta. Nuo kestää vähän pienemmänkin kulman mutta tuolla pitää teränsä paremmin.
Comment
-
Mulla on keraaminen puikko, jota tulee aika ajoin käytettyä. Oikein terottamaan en vielä ole tohtinut lähteä. Mun Wusthofissa on sellanen toispuoleinen terä, yks täällä käymässä ollut kokki sen huomasi, kolme pyyhkäisyä toiselle kyljelle ja yksi toiselle rytmiä suositteli.
Mistäs marre on noita vesikiviä hankkinut?
Comment
-
Tino, kiven koko vaikuttaisi olevan ok, karkeutta en näe.
Esmes täältä voi tilata kiviä, sekä timanttilaatat joilla plaanata kivet tasaiseksi aika ajoin. Sanotaan että keittiökeklu on yhtä terävä kuin kivi tasainen. Extra coarsea käytän tasoittamisessa.
Minulla myös gyuto ja sujihiki joissa teroitus 30/70, ja yanagiboja, usuba sekä kaisakeja (honesuki ja tosagata jos tarkkoja ollaan) ja joissa vain toispuoleinen teroitus. Santokuissa 50/50.
Disclaimer: En ole mikään pro, vain hifistelijä-harrastelija :)
Muoks: kivi aina läpimäräksi ennen teroitusta, teroituksen aikana lisäkosteutta kivelle, eikä sitä syntyvää mutaa kannata poistaa kiveltä.Viimeksi muokannut marre; 8.11.2015, 01:33.
Comment
-
Kivi on suehiro skg-38 1000/3000 ohjeet oli japaniksi, mutta sen verran tajusin että pitää olla upotuksissa vedessä ennen käyttöä. Tämä kivi oli näköjään kaikista pienin malli 13x4cm. Ebayhin kun kirjoittaa suehiro whetstone valikoimaa on.
Comment
-
Victorinoxit on viheliäisiä terottaa, mutta pitää teränsä kyllä hyvin. Mä en myöskään saa niitä puikolla kuin huonommaksi. Ehkä ne sit on niin kovia?
Jos veistä aikoo pitää terävänä, niin se kannattaa pyyhkästä muutaman päivän välein kivellä. Jos tollasen Victorinoxin päästää tylsäksi, niin kyllä siinä puoli tuntia saa kiveen nojata, ennenkuin se on taas terävä. Sit ku niitä on tuossa viisi, niin kyllä siinä illan vois rattosamminkin viettää, kuin veitsiä terottamalla.
Itse pidän sellaisessa terässä, että tarttuu tukkaan. Siitä jos jaksas hinkata, niin sais vielä paljon terävämmäksi, mutta käytettävä aika tuplautuu, eikä käytössä sitten kuitenkaan eroa tule kuin jossakin suolakurkun tai kypsän paksunahkasen paprikan pilkkomisessa.
Comment
-
Yhden tutun victorinoxeja silloin tällöin huoltoteroitan, ja aika hyvin kivet puree niihin. Yhden lähteen mukaan noiden terien kovuus on 56 HRC. Teroitus on jopa vaivatonta kun vertaa hiiliteräksiin jotka karkaisuja sinne 62-64 HRC kovuuksiin.
Jos euroveitsiä käyttäisin, niin merkit olisivat victorinox ja wüsthof.
Comment
-
Juureslettuja
Ensin reilun puolen litran lettutaikina ilman sokeria turpoamaan. Hiivaleipäjauhoista tulee hyvä.
400 g raastettuja juureksia, vaikkapa porkkanoita, lanttua, palsternakkaa. Jotain noista tai kaikkia sekaisin. Lisäksi hienonnettua purjosipulia 100 g.
Sipulien kuullotus pannulla tilkassa öljyä jonka jälkeen raasteet sekaan pannulle. Lisää pari desiä vettä, hienonnettu kasvisliemikuutio ja murskattua/myllytettyä mustapippuria. Miedolla hauduttelua kunnes kosteus haihtuu ja nosta seos jäähtymään hetkeksi.
Sekoita raaste lettutaikinaan ja paista letut.
Kastike: pari purkkia kermaviiliä, 200 g savukinkkua pieneksi pilkottuna, 100 g maustekurkkua pieneksi pilkottuna, pari rkl tuoretta tilliä hienonnettuna ja 1 rkl sinappia. Kinkun voi korvata kylmäsavulohella tai omenoilla, maun mukaan.
Comment
-
Sit varmaan tuo mun kivi on huono. En muista merkkiä enkä speksejä, joskus 15v sitten ostettu, maksoi silloin paljon. Tai sitten noita Victorinoxeja on useita kovuuksia, en tiedä.
Äsken kyllä just pyyhkäsin emännän halpis pikkusantokun teräväksi, niin oikein tuntee, kuinka kivi puree. Victorinox vain liukuu kiven päällä. Umpitylsän halpiksen sai kelpo teräväksi viidessä minuutissa.
e: Tinon lohesta sen verran, että tuohan on käynyt lämpimänä, kun rasvat on sulaneet.
Comment
Comment