Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Sattuneista syistä, ei niin hirveesti jaksa panostaa, mutta jotain kuitenkin.

    Tekasin tuossa perinteistä fastfoodia, eli kinkkukiusausta korvaten kuitenkin kinkkusuikaleet kebab lastuilla ja pussilisella emmental (sininen) juustoraasteella.

    Yllätys. yllätys, toimii. Toki punajuuria sun muita etikkasäilykkeitä lisäks.

    Vanhanajan kurpitsapikkelssiä ainoastaan jäin kaipaamaan.

    Comment


    • No eikösitä perinteiset wappubrunssit kiinnosta ketään?

      Itse laittelin vain pikkulihapullia, toki hyvä dippikastike avec.

      Paraslaatuisia nakkeja, sillivoileipiä, salaattia ja etikkasäilykkeitä.

      Paahtoleipää ja maalais (ruis) patonkia.

      Kahvit, bisset ja mulle tietenkin peräevääks nuo myrkkypillerit;).

      Comment


      • Itse päätin skipata brunssit tänä vuonna ja siirryin suoraan asiaan :)
        Kuvanmukaisesta kamasta pippuripihviä medium-rarena, valkosipuliperunoita, tankoparsaa, punkkukermakastiketta + fetasalaatti. Kyytipojaksi Leffe Brunea.
        Attached Files

        Comment


          Bambutikkuja löytyy näköjään lähempääkin:
          http://www.clasohlson.com/fi/Bambuvarras-Weber/31-8381

          Comment


            Huhuh, olipas raskas mutta mukava päivä ravintolapäivän merkeissä. Kaksi kattausta oli ja kaikki meni mukavasti pienessä paniikissa, mutta ilmeisesti sapuskat onnistuivat ja maittoivat, ainakin palautteesta päätellen. Molemmat kattaukset tulivat täyteen ja joututtiin lisäpöytäkin viimehetkillä hommaamaan, silti muutamille halukkaille joututtiin myymään eioota, eli kaikki eivät mahtuneet. Paljoa luppoaikaa ei jäänyt vaikka meillä oli pari apuriakin jotka hoitivat tarjoilua ja tiskausta ym. Kaksi alkuruokaa, kolme pääruokaa ja kaksi jälkiruoka vaihtoehtoa eri variaatioineen piti melkoisessa kiireessä. Ja nyt tehtiin lähes kaikki itse, alkupasta, leipä, jäätelöt, jne. Ainut mitä ei tehty oli lasagnen levyt. Edellis ilta meni valmisteluissa, leivottaessa, paprikoita kuoriessa ym., ja tänään aamusta valmistelut jatkuivat illan kattauksiin... mutta nyt on uurastus ohi.

            Comment


            • Peukut sinne! Motivoi varmaan mukavasti hyvän palautteen saaminen kävijöiltä, menun perusteella olisin poikennut itsekin, jos vain sattuisin sielläpäin asumaan :)

              Comment


              • Maistus varmaa sullekkin :) perus kotimaista pottua+ omateko lihapullat, joihin pistetty urakalla sipulia ynms, ja kastike omaan tuliseen makuun :)
                Attached Files

                Comment


                  Ei tuo grilli kauheasti pienempi saisi olla.
                  Attached Files

                  Comment


                    Mutta on hyvän näköistä evästä ja vaikuttais kuitenkin mahtuvan sinne jopa helposti?

                    Comment


                      Tein tuossa reilu viikko sitten 12kg makaroonilaatikkoa.
                      Attached Files

                      Comment


                        Tämä tuonne Hannulle.

                        Hyvää oli joo. Tuo lihaköntsä oli Ylämaan naudan entrekoota. Sopivan mediumiksi grillissä ja suola pintaan. Ei se muuta tarvinnut.

                        Comment


                          Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1436515723.922595.jpg
Views:	1
Size:	413,3 Kt
ID:	1627316
                          Suola sisälle, pyöräyttää jauhoissa ja paistaa voissa pannulla. Ns. C&E (catch and eat)[emoji6]

                          Comment


                          • Nyt ihan reseptejä ole tässä, mutta tänään tuli käytyä eräillä rippijuhlilla ja pari erilaista isohkoa voileipäkakkua oli pöydässä, siis lihainen ja kalainen. (kaiken muun herkun lisäks, mutta meikän huomio kiinnittyi näihin ja varsinkin siihen visuaaliseen puoleen)

                            Olivat tosi herkullisia ja itseäni kiinnoistaisi myös miten arvoisa raati laittelee kyseisiä herkkuja, koska meikällä tuo taitolaji tuntuu aina jäävän ikäänkuin puolitiehen. ( liian kuivaa, liian märkää, liian suolaista, jne)

                            Söin muuten kolme aikaslailla reilua annosta;))).

                            Nälkä ei ollut yhtään, mutta näyttivät niin herkullisilta, jotta pakko oli eka satsi ottaa ja sitten ne muutkin;).

                            Itse näin jälestäpäin aattelen, jotta se ulkonäkö herätti sen vesikieliolon, vai onko näin arvon Veljet?

                            Comment


                              Minä en laita kun en oikein ole päässyt niiden makuun. Joskus kyllä ovat ihan kohtuullisia kun on sopivan säästeliäästi käytetty voita ja majoneesia.

                              Comment


                              • Hyvä voileipäkakku hakkaa mennen tullen kermakakut. Kermakakuissa koristelu ja makeus menee monesti överiksi, jolloin kakku on enemmän kermavaahtoa yms. makeita massoja ja itse kakku on kuivahkona tukirakenteena pitämässä muotoa kasassa.

                                Oman kokemuksen mukaan voileipäkakussa rakenteen kannalta olennaista on se, että kosteus on jakaantunut tasaisesti ja siihen auttaa vain sopiva kostutus ja yön yli lepääminen jääkaapissa ennen koristelua. Toki ulkonäkö on puoli ruokaa, mutta enemmän panostaisin sisältöön ja pitäisin koristeet vähäisenä.

                                Comment


                                  Hyvä voileipäkakku hakkaa mennen tullen kermakakut.
                                  Täysin samaa mieltä.

                                  Tuo tasaisesti tehty kostutus ja se että kakun antaa sen jälkeen vetäytyä kylmässä (vaikka yön yli) ennen koristelua ovat minunkin mielestäni avain voileipäkakun onnistumiseen. Itsekään en niin välitä liiallisesta koristelusta, vaan maku ratkaisee enemmän. No, kerran oli eräissä juhlissa kalakakun laidoille ripoteltu jotain mätiä tms. Täytyy sanoa että se toimi, ja oli myös erittäin herkullinen lisä kakkuun.

                                  Comment


                                  • Big Mac -hampurilaiskastike

                                    1dl majoneesia
                                    2 rkl ranskalaista salaatinkastiketta
                                    4 rkl kurkkusalaattia, mielellään amerikkalaista
                                    1 rkl hienonnettua sipulia
                                    1 tl valkoviinietikkaa
                                    1 tl sokeria
                                    1/8 tl suolaa

                                    Sekoita hyvin ja anna maistua muutama tunti, mielellään yön yli. Sekoita vielä kunnolla ennen käyttöä.

                                    En ole vierekkäin alkuperäiseen verrannut, mutta ulkomuistista sanoisin ettei hirveän kaukana ole.

                                    Comment


                                      Onko kukaan onnistunut matkimaan Santa Fe ravintolan Pedre's blackened steak:in mukana tulevia perunoita? Onkohan niissä valkosipulia + timjamia?

                                      Comment


                                        Jauhemaksapihvejä. 2 osaa jauhettua vasikan maksaa, 1 osa raastettua perunaa. 1 iso sipuli raastettuna, suolaa, mustapippuria. Mulla oli 800g maksaa niin laitoin 2 kanamunaa. Paistetaan reilussa voissa. Sivulle muusia ja puolukkasurvosta. Tuota jälkimmäistä tuli omalta tontilta. Muusin voi skipata jos siltä tuntuu.

                                        Pari valmistusolutta tuossa meni. :-p En nyt muista mikä se asteikko oli vaikeuden osalta, mutta aika helposti nuo syntyy.

                                        Comment


                                          Lohta ja uuniperunoita.

                                          Itse pyydetyn lohen pyrstöpala (kaupassa myytävä kassilohi on liian rasvaista) ja 4-6 kpl isoja varhaisperunoita.

                                          Lohi maustetaan merisuolalla ja mustapippurilla 1-2 vrk ennen valmistusta. Myös tilliä voi laittaa kalaan ja kevyesti chiliä. Kala otetaan maustumisen jälkeen pois jääkaapista ja aqnnetaan fileen lämmetä n. 1h ennen uuniin laittoa. Pestään perunat huolella ja tehdään niiden pintaan ristiviillot.

                                          Kastikkeeksi chilimajoneesia. Voi ostaa kaupasta tai tehdä itse; tuimasti chiliä majoneesin sekaan, annetaan tekeytyä tunti jääkaapissa.

                                          Uuni 200c, ja kala sinne perunoiden kera. Kalan annetaan kypsyä n. 20min. Kala pois uunista ja laitetaan kimpale voita kalan päälle sekä uuniperunoihin. Potut saa olla uunissa vielä 10-15min. Kun voi on sulanut kunnolla kalan päälle, laitetaan siihen vielä sitruunamehua sopivasti. Potut pois uunista ja koko setti chilimajoneesin kera kohti ääntä.

                                          Juomaksi ale olutta.

                                          Comment


                                            Lantrinkia.
                                            Attached Files

                                            Comment


                                              Tein taas chilisosetta. Puoli kiloa perus chilejä (taisi olla asteikolla 5) ja reilu 300g habaneroja (10). Perkasin puolesta chilejä sisukset pois ja habaneroista kaikista. Sillai karkealla kädellä, jotain siemeniä jäi jälkimmäisistäkin. Pilkottuna kattilaan ja sekaan pari teelusikallista suolaa ja pauttiarallaa 300g sokeria sekä desi kumpaakin, valkoista ja tummaa balsamicoa.

                                              Keitellään kunnes chilit on sopivan pehmeitä. Sekoitellaan aika ajoin. Sitten bamixilla hienoksi. Keittelin tuota kasaan jotain tunnin verran. Kun on sopivan tahmeaa, niin verkkosiivilän läpi kauhalla auttaen siilataan siemenet ja kuorien jämät pois.

                                              Tuota tuli pari reilun sadan gramman purkillista. Voi sekoittaa kastikkeen sekaan tai tehdä tuosta chiliketsuppia. Teelusikallinen desiin ketsuppia lie sopiva suhde. Tai mihin määrään kapsaisiinia nyt kukin on tottunut.

                                              Kattilaa lämpimässä vedessä huuhdellessa alkoi ihan henkeen ottaa kun höyryt nousi ylöspäin. :-D

                                              Comment


                                              • Mites Hannu tuo säilyvyys noissa kotitekoisissa? Juttua lie ollu, mutta en löytäny.
                                                Puhutaanko viikoista vai kuukausista, mihin itse uskoisin.

                                                Comment


                                                  Viimeksi kun tein koko lailla samanlaisen satsin niin siitä on aikaa muutama kuukausi. Eilen meni viimeiset ja vielä on pakki kunnossa. :-D

                                                  Tuossa kun on "etikassa" keitetty sokerilla höystettyä tavaraa, niin kai tuon pitäisikin aika hyvin säilyä. Toki pidän sitä jääkaapissa, nuo markettien huoneenlämmössä avaamattomina säilyvät soseet sisältänevät jotain säilytysaineita.

                                                  Comment


                                                  • Manolito merkkinen jalmari purkki meni homeeseen jääkaapissa olisko 4-6 viikkoa ollu eka kerta että ne homehtuu.

                                                    Comment


                                                    • Terassilla vielä kovin vihreänä habanero chilit pitää kohta siirtää sisälle lampun alle kypsymään [emoji6]

                                                      Comment


                                                        Ne tuppaa säilytysaineelliset olla sellaiset, että avaamattomina kyllä säilyvät hyvinkin, mutta avattuna jääkaapissa vain parisen viikkoa.

                                                        Comment


                                                        • Kyllä ne säilyy avattunakin melko pitkään, muutama huomioitava seikka: älä työnnä sinne purkkiin lusikkaa tms., jota on käytetty mihinkään muuhun (esim. oliivien kaivamiseen purkista) ensin. Sinne liemeen päätyy sekaan kaikkea ylimääräistä pöpöä, jotka nopeuttaa homeen syntymistä. Lisäksi ne myös homehtuu siitä pinnasta helpommin mikäli eivät ole kokonaan sen liemen pinnan alla. Mitään tieteellistä edellämainitusta ei ole esittää, mutta käytännön kautta todettu. Itsellä nuo manolitot kestää hyvinkin toista kuukautta avatussa purkissa. Joskus löytänyt kaapin perältä jonkin yli puoli vuotta vanhan vajaan purkin, jotka ainakin silmämääräisesti näyttivät vielä ihan hyviltä, vaikka maistamaan en enää uskaltautunut :)

                                                          Omat habanerot otin jo useampi viikko sitten sisään, kun alkoi olla turhan kylmä ulkona. Sisällä ovat alkaneet täysin vihreätkin raakileet punastumaan aika hyvällä vauhdilla nyt. Kohta pääsee taas herkuttelemaan, vaikka kiva noita olisi pitää ihan koristekasvinakin, nätin näköisiä kun ovat.
                                                          Attached Files

                                                          Comment


                                                          • Voi helevata, kaikenlaisia mielihaluja sitä yhtäkkiä päähän iskee ja pakko oli äsken lähteä asioikseen kaupassa käymään.
                                                            Mitäkö ostin?, no kaks peltipurkkia tomaatikastikkeessa olevia sardiineja;)))).

                                                            Vaikka olis ollu kunnon pihvejäkin tarjolla, no syön niitä sitten huomenna eväinä lounasaikaan.
                                                            On tämä.

                                                            Comment


                                                              Just, mun habanerot tossa terassilla on pikkusormen pään kokoisia. On niitä siinä puskassa sentään kolme, että ei tässä ihan tyhjän päällä olla. :-p

                                                              Ens keväällä teen kyllä kasvihuoneen ja kokeilen uusiksi.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X