Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Ruoantekijöitä / Reseptejä
Collapse
X
-
Maahantuojan sivuilta: "Avattuna säilyy jääkaapissa 3-4 päivää." Kannessa sentään luvataan viikon käyttöikä.
Nää on aina hauskoja. :) Mä oon ainakin vetänyt ko. kastiketta viikkoja avaamisen jälkeen ilman ongelmia. Sama on monessa muussakin "säilötyssä" tuotteessa. Kai valmistajien on vaan otettava varman päälle noi..
Comment
-
No tässä muutojälkeisiä tuli ikäänkuin vahingossa vietettyä kauppareissulla.
Yhet piti ottaa, mutta kaverit vaan halus tarjota lisää ja lisää.
Sanoin sitten vaimolle, että nyt kauppaan ja osta paksua ja kevyttä ruokakermaa paripurkkia ja mustaa koskenlskijaa.
Ihmetteli minkä vuoksi, mie jotta osta vaan mie käyn sienessä.
Aika jurrissa tuli tuolla hämärässä metsässä oltua, mutta kuitenkin nyt on suppikeitto muhimassa ja patongit uunissa.
Respekti: tuoreita suppeja siivottuna kattilaan, hieman aikaa ja voita perään.
Kersmut ja muut päälle sekaan suolan ja mustisrouheen kera (elä hävitä metsän makua maustaessasi).
Täytetty patonki käy hiton hyvin lisäkkeeksi ja senhän jokainen voi tehdä mielensä mukaan;)).
Helppoudessa yks tähti.
Comment
-
Käytiin vaimon kanssa tuossa ennen kauppareissua keskustelu KitaraGuru Abe Järvisestä ja hänen mainiosta cokacola possupaististaan.
Sain vaimon senverran uskomaan ruoan maukkauteen, joten saan huomeaamulla laittaa sellaisen muhimaan.
Poltto pinnalle ja uuniin kokikseen ja mausteitten kanssa muhimaan.
Kerron sitten miten hyvää oli, kunhan saan kielen hinattua pois perseestä;))).
Vaikeusastetta tässä tuskin on eli yks tähti.
Comment
-
Aloin miettiä miten kauan tuollainen itse tehty chilisoossi jääkaapissa säilyy. Siinähän on vain chilejä, sokeria, suolaa ja balsamikkoa. Keittelin pitkälti toista tuntia ja sitten soseena ja suodatettuna purkkiin. Onko kokemuksia tai arvauksia miten nopsaan tuo pitää tuhota?
Comment
-
Kyllä kai tuollaiset itse tehdyt soosit voi säilyä useita kuukausia jos kaikki säilyvyyteen vaikuttavat asiat on tehty hyvin, eli desinfioidut ja tiiviit säilykepurkit, säilöntäaineet, säilöntä lämpötila jne. Jos soosi on pilalla niin kyllä sen näkee ja haistaa.
Comment
-
Mitenköhän toimisi, jos noita soosseja työntäisi pienehköissä pakkauksissa pakastimeen, ja sulattelisi sieltä yksitellen aina tarpeen mukaan, kun edellinen erä on käytetty loppuun? Olettaen siis, että tekee vähän isomman satsin kerralla jotakin, jonka käyttömäärät vastaavat suunnilleen ketsuppia. Lieneekö oleellista vaikutusta maun kannalta?
Comment
-
Juuri sain oman soosini purkkii. Muuten noudatin Potkukelkan ohjetta, mutta chilejä viisi, paprikoita yksi viinietikkaa lorahti vähän reilummin, koska tykkään etikkaisista mauista. Ai niin ja hunaja unohtui vallan ja mangon sijaan käytin tuoretta ananasta, kun sattui olemaan paikallisessa cittarissa tarjouksessa.. No tulihan sitä näköjään aika paljon sovellettua.. :D
Sen verran hyvää tuli ettei tuo satsi varmaan kauaa kaapissa vanhene.. :P
Comment
-
Kastikkeiden pakastaminen täysin normaalia toimintaa mm. lounasravintoloissa, muistaakseni vanhimmat vajaa 2 kk kunnes kiertoon, sen pidemmästä ajasta en arvaile mitään. Tämä kyökin puolelta havaittua todettakoon.
Edit: välillä -18 viiva -22 astetta
Comment
-
Viimein saatu kieli hinattua pois sieltä pimeästä paikasta.
Seuraava kokeilu onkin sitten jännempi, brouskua. Vaikka kokonainen muhimaan keltaiseen Jaffaan makujen kanssa uuniin.
Uskoisin, että toimii. Toki brouskulle ekana pienet pintatulet etc.
Ilimoittelen viikonlopun jälkeen tuliko ruokamyrkytys, tai muita oireita, tai sitten täytyy taas hinata sitä...
Comment
-
Kun olis lähempänä niin varmasti tulisin...
Tuli tehtyä kaalimuhennosta, kun ei maksa paljoa ja on todella hyvää. Vaikeusasteeltakin todella helppo tehdä. Tein tällä ohjeella:
(annos n. 5 litran kattilallinen)
-n. 3 rkl voita kattilaan
-n. 400 g jauhelihaa
-n. 1 kg keräkaalia
-vettä
-esim 5 kpl porkkanaa
-x dl makaronia (maun mukaan määrä... esim. 4-5 dl)
-aromisuolaa
-meiramia maun mukaan (ei välttämätön)
Sulata voita ison kattilan pohjalla (lisää tarvittaessa). Ruskista jauhelihaa siinä.
Poista kaalikerän päällimmäiset lehdet ja huonot kohdat, pilko kaali suikaleiksi
jauhelihan joukkoon pehmiämään. Tässä vaiheessa voit lisätä hieman vettä ( ja
voitakin tarvittaessa) kattilaan, niin ei pala ruoka pohjaan. Sekoittele välillä.
Kuori ja pilko porkkanat. Lisää kattilaan.
Lisää kattilaan makaronit ja samalla vettä. Huom! makaronit turpoavat ja imevät
vettä. Tarkistele veden määrää aika-ajoin, jotta ruoka ei pala pohjaan. Älä myöskään
lisää liikaa vettä kerralla, jotta kaalimuhennos ei jää nestemäiseksi. Ruoan kuuluu
olla muhennosmaista haarukalla ja veitsellä syötävää, kun se on valmista.
Kun makaronit turpoavat ja kypsyvät tarpeeksi ja porkkanatkin ovat pehmenneet,
ruoka on valmista.
Mausta maun mukaan. Itse laitoin aromisuolaa (pirkan), sekä meiramia.
Ruoan kanssa sopii hyvin mm. puolukkahillo.
Comment
-
Koevedoksia ravintolapäiville, nyt tulevalle ja ehkä seuraaville...
1. Mozzarella-pinaatti tomaattikastike + Farfalle
2. Bolognese ragu + Pappardelle
3. Etelä-Italian lihapullat tomaattikastikkeessa + Penne
4. Pancetta-herkkusieni-sinihomejuusto-risotto
5. Ricotta-yrtti täytettyjä Tortelli tyynyjä
6. Tiramisu jälkkärit
Comment
-
Ensimmäinen kerta kun kokeillaan ravintolapäivää. Ei uskallettu mennä vielä pihvilinjalle, eli pastavaihtoehdot ovat vain tällä kertaa. Mutta jos tämä onnistuu ja kävijöitä on niin seuraavalla kerralla sit alkupalavaihtoehtona voi just olla noi Tortellit omatekoisella pastalla, pääruokavaihtoehtona naudan sisäfile vihanneksilla tms. Ainoa vaan joka nyt askarruttaa, et onko toi hinta yläkanttiin? Murobbs puolella jo syyteltiin ryöstäjäksi jne. kun hieman mainostin asiaa. Hommaahan tossa koko päiväksi jos edellisenä päivänä jo hakee tervikket. Tarvikkeina ei käytetä myöskään halvimpia vaihtoehtoja, vaan laatu on se jota tässä haetaan. Muutenhan paikkana on meidän koti johon yritetään luoda mukavan intiimi italialainen tunnelma, siksi maks 10 paikka per kattaus(2 kattausta), joten mitään voittoja tässä nyt ei kumminkaan haeta, kunhan omille päästään ja pieni vaivanpalkka piristää.
Comment
-
Thomas, tee ravintolapäivällä jotain muuta kuin naudan sisäfilettä. Broiskua tai possun sisäfilettä. Laatua saa niilläkin ja hinta pysyy paremmin kurissa.
Kalakin olis hyvä, mutta kotimaisella vaalean kalan hinnalla vaikeaa. Toki, jos kalaonni on lähellä ja hyvä päivän aamuna, niin sitten. Mutta se tarkoittaa varsin aikaista herätystä.
Comment
-
Ravintolapäivä on kolmen päivän projekti. Ensin valmistellaan, sitten itse ravintolapäivä säädetään ku sekopäät ja sit seuraava päivä siivoillaan jälkiä.
28 eur on aika paljon ravintolapäiväruoasta mun mielestä. Toki teillä hinta sisältää kolme ruokalajia, mutta pääruoka on silti pastaa, joka ei oikeissakaan ravintoloissa yleensä kai paljoo yli kymppiä maksa. Toki olen samaa mieltä, että jos raaka-aineet on hyviä, niin annoksetkin saa olla kalliimpia, sitten niitä vaan menee vähän vähemmän. Järkevä katehan tässä hommassa pyörii jossakin 60 - 80% tietämilllä, silloin jää itellekin joku pennonen vaivanpalkkoja. Ja vaikka möisit reilulla tonnilla päivässä, niin tuntipalkoille tuosta tuskin jää, sen verran on puuhaa, kuluja ja hävikkiä aina.
Mä olen nyt kaksi kertaa tehnyt ravintolapäiväeväät, ja molemmilla kerroilla ihmisten keskimäärin käyttämä rahamäärä on ollut noin 8 euroa, voittoa on näennäisesti jäänyt, mutta ne on pääasiassa hukkuneet astioihin ja sekalaisiin sivukuluihin.
Comment
-
Vieras
Minusta ravintolapäivä on menettänyt merkityksensä alkuajoista, jolloin tarjottiin yhtä ruokalajia tai korkeintaan kaksi. Ja tuolloin hinnat oli euroja, ei kymppejä. Nyt selkeästi haetaan jo voittoa hommasta, joka minusta ei ole tapahtuman hengen mukaista ( Helsingissä lähtenyt täysin käsistä).
Koko idea oli alunperin se, että saat esitellä omia tuotoksia ja myynnillä kattaa kulut, toiset jäi jopa tappiolle, mutta hauskaa oli kaikilla ja sai omia tuotoksia esille.
28e on minusta liikaa, itse en ravintolaan tulisi tuon hinnan takia, vaikka se sisältääkin paljon tavaraa ja tuotteet on laadukkaita. En siis siksi etteikö ruoka olisi hyvää, vaan siksi että 28e ei ole idean hengen mukaista, minun mielestä.
Comment
-
Ite en taas olisi mieltämässä kahvi ja pullatarjoilua ravintolaksi, vaan pikemmin kahvilaksi. Ja siis ravintolapäivästä kyse. Suomessahan ravintolapäivinä just on aika paljon näitä kahvilatyyppisiä kokeiluja. Jännä toisaalta että kokeiluravintolassa ei saisi olla alku- ja jälkiruoat..? Suomessa ruokakulttuuri ei ehkä usein sisällä ainakaan alkuruokaa, et ehkä sinänsä ymmärrettävää. Toisaalta sekin ihmetyttää ettei ruoan maulla ole väliä, vaan lasketaa tarkasti mitä ainesosat voisivat kustantaa. Vaikea tosin etukäteen on tietää onko ruoka hyvää vai ei, mut ite meen ravintolaan aina sillä olettamuksella et hyvää täytyy olla. Ulkomailla sit tipin määrällä voi vielä lisäksi osoittaa arvostuksen jos hommat osui nappiin. Suomessa, siis mikä tippi? :)
Mitä olisitte valmiita maksamaan esim. seuraavasta, jos siis ylipäätään tämmönen ruokagenre houkuttaa? Jos tätä inhoaa niin selväähän on et ei siitä mitään maksaisi.
Alkuruoka:
Ricotta/Parmesan uunijuusto
Ciabatta leipä
Pääruoka:
Italian lihapullat tomaattikastikkeessa, pastan kanssa
(Reilu annos)
Jälkiruoka:
Tiramisu
Espresso
Juoma:
San Pellegrin kivennäisvesi 75cl/kaksi annosta
Ohessa vielä huono kuva tuosta uunijuustosta.
Comment
-
Onko pasta itse tehtyä vai kaupasta? Jos saisin juomaksi jotain muuta kuin kivennäisvettä, niin voisin kuvitella maksavani n.10e jos ite tehtyä pastaa niin sitten hieman enemmän, mutta en paljoa.
Kyse on kuitenkin tosiaan ravintolapäivästä, ei ravintolasta. Harrastelija meiningillä mennessä hinnat eivät yleensä ole ravintoloiden tasoa vaan halvempia, mutta tämä vain oma mielipiteeni.
Comment
Comment