Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Arvaa teinkö kaurapuuron jääkaappiin huomisaamua varten? :D

    Comment


    • Omalla vastuulla;).

      Comment


        Taidan olla sitä ikäluokkaa joka tuota herkkua lapsuudessa sai vaikken ihan pulavuosia nähnyt. Olisko tämä jotain savolaisten juttuja :)

        Kiitos kun muistutit tästä!

        Comment


        • No miltä maistui?, ite tässä höyryjen keskellä kaikenlaista pukerran viikonloppua varten.
          Kiire meinaa pukata, mutta mitäs tässä valamiissa maailmassa.

          Tuli vielä viimehetkellä mieleen nuo keliaatikot, vai mitä ne on, ystäviä kuitenkin;).
          Pakkorako rakennella jotain herkullista ja maistuvaa myös siihenkin pöytään, mutta homma hanskassa;).

          Ps. Homma hanskassa ja hanskat hukassa;).

          Suppilovahveropiirakka, se on siinä, yes.
          Viimeksi muokannut kapaz; 1.6.2014, 15:19.

          Comment


            Hyväähän se oli. Pitää vain antaa ruskistua reilusti. Tykkään laittaa sokeria päälle ja nassuun maidon kanssa.

            Comment


              Puoli kiloa voita ja litra kermaa niin kaikki on hyvää. Tuo voissa jälkipaistaminen on tuttua ja sillä tosiaan tulee hyvää.

              Eilen tehtiin ekan kerran pulled porkkia. Lähi-Citymarketissa sattui olemaan kassler tarjouksessa 4€ kilo. En pistänyt hanttiin vaan otin 2,5 kilon palan. Kevyt suola, chili ja pippuri pintaan sekä roiskaus bbq-kastiketta. Uuniin folion sisään 4 tuntia 175 astetta ja sitten virta pois. Hautui siellä vielä kolmisen tuntia kun oltiin kylillä.

              Revittiin liha silpuksi ja haettiin siihen sopiva suola. Bbq-kastiketta (ens kerralla tehdään oma) reilusti sekaan ja uuniin grillivastuksella puoleksi tunniksi.

              Aika hyvä tuli ensikertalaiselta. Pitaleivän sisään salaatin, sipulin ja tomaatin kera laitettiin. Vähän vielä soosia ja chilimajoneesia kiellon päälle. Nam!

              Comment


              • Grillauskausi parhaimmillaan, joten pistetääs nopea lisäke grilliruoan kanssa:

                Kirsikkatomaatteja
                fetaa
                tuoretta mozzarellaa
                hyvää, kovakuorista maalaisleipää
                öljyä
                yrttejä (timjami, basilika, oregano, rakuuna, mitä näitä nyt on, itse laitoin provencen yrttisekoitusta)
                ripaus suolaa
                puolikkaan sitruunan mehu
                mustapippuria myllystä
                tuoretta basilikaa
                valkosipulia

                Laita pestyt kokonaiset kirsikkatomaatit alumiinivuokaan, löräytä päälle ruokalusikallinen öljyä, vähän valkosipulia, ripaus yrttejä ja rahtunen suolaa. Nosta vuokineen grilliritilälle. Anna paistua, älä pyörittele tai kääntele tomaatteja.

                Hankaa leipäviipaleita valkosipulin kynnellä, sipaise molemmin puolin ohuesti öljyä, pippuria ja halutessasi vähän suolaa. Nosta grilliin.

                Murenna feta ja riivi mozzarella sormin salaattiastiaan. Kippaa päälle muutama puhdistettu ja revitty basilikan lehti.

                Kun leivät ovat paahtuneet molemmin puolin rapsakoiksi, pilko tai murenna ne juustojen päälle.

                Kun tomaatit ovat hieman kuumenneet ja pehmenneet, kenties saaneet vähän väriä paistopintaan, kaada ne pohjalle jääneen liemen kanssa leipien ja juustojen sekaan. sekoittele varovasti, jos tomaatit ehtivät kovin pehmeäksi.

                Purista sekaan sitruunamehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.

                Comment


                  Näitä ei pitäisi lukea nälkäisenä.

                  Comment


                  • Toi menee testiin heti huomenna. Babyribsit marinoitumassa jo jääkaapissa.

                    Comment


                    • Ei muuten Erkkikään uskos, mikä homma on veivata erilaisia geliaakikoille sopivia eväitä.

                      Taikina on kuin kumia, ennenkuin sen jipon ymmärtää ja saa sopivaa sitkoa siihen taikinaan.

                      Jotkut kuulema käyttää perunajauhoja, mutta maku on sitten sen mukainen.

                      Juustoraaste sopivasti lisättynä antaa taikinaan mukavan "sitkon" ja helpon leipomisen ja makukin on parempi, kuin kaupan tarjolla olevissa sahajauhon makuisissa tuotteissa.

                      No tein vain sienikinkkupiiraaan ja pitsan;).

                      Niin ja tietekin perinteisiä makkarapiiloja normitaikinaan tuli jokunen rakenneltua, kiitos vain hyvälle foorumiveljelle Lahden suuntaan.

                      Uskon, että nälkä (himo) jää jäljelle, vaikka kuinka söis, oli ne vaan senverran hyviä makkaroita;)).
                      Viimeksi muokannut kapaz; 7.6.2014, 00:30. Perustelu: makkerit unohtui;).

                      Comment


                        onhan varmasti gluteiiniton makkara?

                        Comment


                        • Normitaikinaan, miks?

                          Comment


                            aaa, se olikin normitaikinaan, sori, kerään takkini ;)

                            Comment


                            • Elä hyväveli suotta, tuo oli ihan hyvä pointti, ettei kellekkään sattuisi "vanhanaikaista";).

                              Comment


                                Jälkiruoka, ei vaikeus-/työläystähtiä. Kipua kohti :)
                                Attached Files

                                Comment


                                • No suatto etueväs olla melekosen hyvää, kun peräeväskin on aikaslailla gurmeeta;))).

                                  Comment


                                    Eipä oikeestaan, härmäläinen maalaispata :)

                                    1 tuore keräkaali (uutta kotimaista satoa) pilkottuna
                                    1 puntti kotimaista kesäsipulia naatteineen pilkottuna
                                    1 litra pieniä uusia pottuja puolitettuna
                                    1 valkosipulipallukka pilkottuna
                                    2 pukettia maustettua makkaraa
                                    10 cm pätkä salamiatankoa pilkottuna
                                    Pari desiä lihalientä
                                    Murskattua mustapippuria
                                    2 rkl ruokosokeria
                                    1 desi kermaa

                                    Pari-kolme tuntia uunipadassa haudutusta, silloin tällöin käänneltynä, about 225 astetta, kunnes kaalit pehmentyneet ja neste tiivistynyt. Lupuksi suolan tarkistus.

                                    Tämän kanssa EI voi muuta kuin mieliolutta, korkeintaan ehkä jäävesi.

                                    Edit: heti alkuun pakastinkylmä kossunapsu tai vastaava makuhermojen herättäjäksi!
                                    Viimeksi muokannut marre; 14.6.2014, 20:40.

                                    Comment


                                    • No jo on herkullisen tuntuinen pata, pitäis kokeilla. Itse tuli vaan ruispasta lasagnea tehtyä runsaalla juustolla ja porkkanaraaste lisäyksellä toteutettuna.

                                      Muksut yökylässä ja tuntuihan tuo Aksullekkin maistuvan, vaikka valkosipuliakin tuli laitettua aikaslailla mukavasti sekaan;).

                                      Ot : olihan näköjään sitten meikän kahdestuhannes suoltoviesti (kohinaa), siis kun muksut nukkuu kohta mie tempaisen sen kunniaksi (häpeäkseni) bissen ja ihan tunteella;)).
                                      Viimeksi muokannut kapaz; 14.6.2014, 20:58.

                                      Comment


                                        Grattis!
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          Huomenna olisi tarkoitus kypsytellä lihaa rosvopaistityyliin. Hankittuna puolitoista kiloa sekä lampaan paahtopaistia että possun kasleria (ulkofilukka näytti liian vähärasvaiselta tähän hommaan).

                                          Meininki olisi maustaa suolaalla ja tuoreilla yrteillä, kääriä läskit keräkaalin lehtiin, paketoida juuresten kanssa ensin leivinpaperiin, sitten tiiviiseen folioon, sanomalehteen, ja lopuksi kanaverkkoa ympärille. Koko köntti kastella upottamalla veteen ja kuumaan monttuun 4-5 tuntia + tulet päälle. Samoilla tulilla tekeytyy loimulohi.

                                          Onko jotain muuta joka kannattasi huomioida?

                                          Comment


                                          • Odotellessa on hyvä käydä vaikka saunassa ja aperatiivejä nauttia kohtuu sievästi, niin jaksaa sitten rasva leukapielistä valuen nauttia montun antimista.

                                            Nyt iso peukalo ja lifti Lahteen, njam;).

                                            Ps. tuo tuntimäärä, sitä voi aina lisätä, eikun paranee. Kerran veristä lammasta hätäisten seurassa pureskellut;). Ja vs (pakollinen), jos maistuu. No sitten ei suukotella;).

                                            Comment


                                              Joo, ei varmaan haittaa vaikka olisi kypsymässä pidempäänkin.

                                              Comment


                                                Tässäpä pari ohjetta ruokiin joita meillä on viimepäivinä syöty. Teemana on varmaankin ollut että pekoni tekee kaikesta parempaa mutta koska taloudessa toinen ei pekonia syö niin ohjeista on myös kasvisversiot.

                                                Eli eilinen eväs Pekoniperut ja fetakesäkurpitsat.
                                                Perunaa
                                                Pekonia
                                                Fetaa
                                                Kesäkurpitsaa
                                                Kasvisvaihtoehtoon Apetina pesto & rukola tuorejuustoa

                                                Pese ja pilko perunat. Itsellä oli n. tuikkukynttilän kokoisia palleroita jotka laitoin neljään osaan. Pistä peruna palat suolattuun veteen keittymään. Tällä välin paista pekoni. Paahtoaste saa olla melko tummanruskea. Kun pekoni on paistettu ja kuivattu talouspaperilla murustele se veitsellä.
                                                Perunat keitin lähes kypsiksi. Tämän jälkeen tein leivinpaperista neliöitä. Laitoin siivun foliota pöydälle ja leivinpaperineliön päälle. Leivinpaperille nostin keon perunaa. Päälle ripottelin pekonimurua ja valutin hieman pannusta pekonien paistin rasvaa. Nostin leivipaperineliön kulmat keon yllä yhteen ja foliota apuna käyttäen muotoilin nyyttejä. Valmiit nyytit nostin 200° uuniin n. 15 minuutiksi.
                                                Seuraksi meni kesäkurpitsasta leikeltyjä siipaleita joiden päälle oli murusteltu fetajuustoa.
                                                Kasvisversiossa pekoni rasvoineen jäi perunoista pois ja nyyttiin meni potun seuraksi tuota tuorejuustoa.

                                                Comment


                                                  Sitten toinen ohje

                                                  Eli täytetyt pekonilla ja kesäkurpitsalla täytetyt paprikat.
                                                  Pekonia
                                                  Riisiä
                                                  Kesäkurpitsaa
                                                  Chiliä
                                                  Cheddaria
                                                  Paprikoita
                                                  Kasvisversioon Soijarouhetta ja habanero tacomausteseosta.

                                                  Keitä 1 annos riisiä. Keittämisen viimeisiksi 5minuutiksi lisää joukkoon pieneksi paloiteltu kesäkurpitsa ja chili. Paista pekonit pannulla ja murustele kuten edellisessäkin ohjeessa. Kun riisikesäkurpitsachili seoksesta on vedet haihtuneet lisää ja sekoita joukkoon pekoni muru sekä revi seokseen n. kynnen kokoisia kappaleita cheddaria. Leikkaa paprikoista yläosa pois ja putsaa sisältä valkoiset lirpakkeet ja siemenet. Sullo täytettä paprikaan ja laita kanneksi yksi cheddar siivu. Laita 200° uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes kansi cheddar on sulanut.
                                                  Kasvisvaihtoehdossa korvaa pekoni muru soijarouheella. Soijarouhe kannattaa turvottaa ja maustaa ennen käyttöä. Itse teen tämän pienessä kattilassa jonne pistin n. 3/4dl vettä ja 1/4dl soijarouhetta. veden maustoin tuollaisella valmiilla habanerotaco mauste seoksella joka on siis tarkoitettu tacoihin tulevan lihan maustamiseen. Maustetta laitoin seokseen n. 2rkl.

                                                  Kummassakaan yllä olevista ohjeista ei ole mitään tarkkoja määriä ainesosia. Pekoniperunoissa kukin osannee itse arvella perunan menekin syöjien mukaan ja pelaa pekonin määrän sinne sitten fiiliksen mukaan. Parempi runsaasti kuin kitsaasti.

                                                  Täytetyissä paprikoissa meidän annos oli . 1dl vettä, 0.5dl riisiä ja noin 5cm pätkä kesäkurpitsaa. Chili sitten vahvuuden ja omien mieltymysten mukaan. Pekonia omaan osaani meni 3 siivua. Kokonaisuutena tuosta täytemäärästä täytti kaksi normaalikokoista paprikaa eli yksi per syöjä.

                                                  Comment


                                                    Vesimelonia tuli grillattua ekan kerran, päälle vähän öljyä ja cayannepippuria, suolaa ja sokeri. Toimii oikein kivasti lihan kylkiäisenä

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti
                                                      Huomenna olisi tarkoitus kypsytellä lihaa rosvopaistityyliin. Hankittuna puolitoista kiloa sekä lampaan paahtopaistia että possun kasleria (ulkofilukka näytti liian vähärasvaiselta tähän hommaan).

                                                      Meininki olisi maustaa suolaalla ja tuoreilla yrteillä, kääriä läskit keräkaalin lehtiin, paketoida juuresten kanssa ensin leivinpaperiin, sitten tiiviiseen folioon, sanomalehteen, ja lopuksi kanaverkkoa ympärille. Koko köntti kastella upottamalla veteen ja kuumaan monttuun 4-5 tuntia + tulet päälle. Samoilla tulilla tekeytyy loimulohi.

                                                      Onko jotain muuta joka kannattasi huomioida?
                                                      Tällä kaavalla jotakuinkin mentiinkin. Ekat tulet tehtiin klo 13, ja näillä tulilla loimutettiin samalla lohi.

                                                      Läskit meni montuun klo 18, ja hauta suljettiin hehkuvilla hiilillä ja kerroksella maata + tulet tunneiksi päälle.

                                                      Käärö pois montusta klo 23:30 -> 5,5 h kypsytysaika. Tuli hyvää, revittyä lihaa sekä possun kaslerista että karitsan paahtopaistista.

                                                      Nii, meinasi uhohtua. Kun otettiin lihat pois, montuun laitettiin tilalle haudutuspata, jossa uunipuuron tarpeet. Montun päälle suojaksi nurinpäin oleva kottikärry, ja reunojen tiivistus hiekalla. Tämä puurokattila otettiin seuraavana aamulla montusta aamupalapöytään, ja kypsyys oli perfect.
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                        hifipaistia ku tiilillä oikein tehty tulisija :P

                                                        Comment


                                                        • Se vaan on niin selevää tiilillä vuorata, mistä niitä pyöreitä kiviä jokapaikkaan löytäis;)).

                                                          Ja toisaalta samaa monttua voi käyttää useamminkin, eikä niitä sentään yhteen muurattu ole.

                                                          Mutta mahtavat oli kuvista päätellen eväät, noh kuiteskin äijä laittaa tosissaan;). Silti pilke silmäkulmassa.

                                                          Comment


                                                          • Perhana, minä kun jään lomalle neljän viikon päästä, niin jahka Turkista selviän tempasen oluen jos toisenkin ja laitan paistit monttuun! On nimittäin hyvännäköinen, huomenna jos kokeilisi härmäläistä maalaispataa.

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja gedu Näytä viesti
                                                              hifipaistia ku tiilillä oikein tehty tulisija :P
                                                              Joo, kaupunkilaisjulli kun tekee :) Ei myöskään ollut lammas turkkeineen.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X