Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • No nyt on Joulun edestä tullut kaikenlaista laitettua.

    Aloitin klo. 6 aamulla ja kalkkuna uuniin, siinä sivussa tytärpuolen tuoman luomukanan laittelin viillokiksi muutaman tunnin keittämisineen etc... (vaimo tykkää syödä tapaninpäivänä).

    Unohtamatta tuota omatekoista porkkana/juureslaatikkoa.
    Punkkukastike kalkkunalle meni siinä sivussa;).

    Vielä ennen aattosaunaa lihapasteija uuniin ja sitten sihautan bissen tai pari (lisää) ja odotan kunnes Joulupukki tuo risuja;).

    Työlästä, mutta mukavaa, eli Jouluja kaikille kauha kädessä viihtyville.

    Comment


    • Joulupöydän parasta antia oli vaimon tekemät sillit ja silakat. Curry-, glögi-, sherry-, punaviini- ja inkiväärisillit sekä sitruunasilakat oli purkitettuna. Äidin graavaamaa lohtakin oli pöydässä.

      Päälle tietysti laatikot ja kinkku.

      Hyvää joulua ähkyn keskeltä.

      Comment


        Nyhtöpossua ja rosmariini-lanttua (***)

        Joulun keskiaikaisen teeman jälkeen tuli jatkettua aiheessa.

        1,5 kiloa possun kasleria, joka puolitettuna yön yli marinadiin:
        Pullo olutta
        1dl omena- tai punaviinietikkaa
        Turaus sinappia
        4 tl suolaa
        1 tl murskattua mustapippuria
        1/2 dl siirappia
        1 1/2 mitä tahansa kaupallista bbq- kastiketta (esmes. Santa-Maria)

        Laita puolitettu läski vaikka 4 litran minigrip-pussiin marinoitumaan.

        Kuivaa marinadi huolella pois pinnasta ja laita kannelliseen haudutuspataan tms., ja 150 asteiseen uuniin viideksi tunniksi. Valele könttiä ajoittain lihasta lähtevällä liemellä.

        Riivi possu päreiksi ja sotke sekaan kastike:

        1dl omenaviinietikkaa
        2 tl suolaa
        4 rkl hunajaa (sitä siirappia)
        1 tl murskattua mustapippuria
        1/2 dl bbq-kastiketta

        Lisuke:

        Pilko puoli kiloa kuorittuja lanttuja, ja laita pannulle 3-4 rkl voinokareen kanssa. Lisää sekaan:
        1 tl suolaa
        4 rkl hunajaa (tai sitä siirappia)
        3-4 oksallista tuoretta rosmariinia
        2 kynttä valkosipulia

        Lämmittele seos pannulla kunnes kypsä.

        Voila.


        Edit: ja jälkkärinä menossa :)
        http://www.cigars-review.org/Hoyo-de...icure-No-1.htm ja
        http://www.alko.fi/tuotteet/328507/?fromsearch=true
        Attached Files
        Viimeksi muokannut marre; 28.12.2013, 16:54.

        Comment


        • Kuva puhukoon puolestaan, on sitä taas kehitelty niinmaan jotta;).
          No, herkkusuu osaa ja haluaa.

          Toki juurekset varmaan olis vaihtokelpoisia, jos esim. joku juureslaji tökkii?
          Menis kuitenkin samalla repsulla?

          Comment


            Kyllä kyllä. Lisukkeeksi vaikkapa perunamuusi tai lohkoperunat :)

            Comment


            • No mikä ettei, ajattelin kuitenkin niin eksoottista, kuin porkkanaa ja maa-artisokkaa, kun vain jostain tahtois löytyä.
              On muuten hyvää, vaikkakin esivalmistelu ei monia miellytä.

              Bataatti (nekruperuna) vois muuten olla ihan jees. (mulle lanttu tahtoo tökkiä, johtuen siitä n. 15 vuotta tapahtuneesta mahataudista, ja just olin kaverilta saanut erittäin hyvän lanttukukon) jotenkin vaan jäi vastenmielisyys, mutta keittoruokiin laitan uhallakin oikein paljon, jospa se siitä menis;).

              Comment


              • Tämä lienee yksi helpoimmista ja parhaista leipäresepteistä minkä tiedän, eilen tuli ensimmäistä kertaa aloitettua ja tänään maistettua. Aikaa sen valmistuminen ottaa, mutta vaivaa sitäkin vähemmän. Se menee näin:

                7dl vehnäjauhoja
                2tl suolaa
                1/2tl kuivahiivaa

                Sekoita nuo keskenään ja sen jälkeen lisää joukkoon 3,5dl reilusti kädenlämpöistä vettä ja sekoita kauhalla tasaiseksi. Älä vaivaa. Peitä kulho huolellisesti ja tiiviisti kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12-18 tunniksi (yön ylikin riittää).

                Kaavi tämän jälkeen taikina reilusti jauhotetulle pöydälle, ripottele reilusti jauhoja myös taikinan päälle ja pyöräytä taikina kevyesti palleroksi, peitä löyhästi vaikka sillä kelmulla ja anna leivän levätä puolisen tuntia. Sillä välin laita uuni lämpiämään tasalämmölle ilman kiertoilmaa 225c ja laita uuniin samalla tyhjä, kannellinen, keraaminen vuoka/pata kuumiamaan. Perus kokkipata toimii hyvin, samoin saviset astiat.

                Puolen tunnin lepäämisen jälkeen nakkaa taikinaklöntti hyvin jauhotettuna kuumaan pataan ja uuniin kansi suljettuna puoleksi tuntia. Sen jälkeen poista padasta kansi ja paista leipää vielä noin vartti ilman kantta.

                On sitten hyvää voin kanssa lämpöisenä, ja muista jäähdyttää peittämättä että kuori säilyy kunnolla rapeana. Tätähän voi varioida sekoittamalla sekaan vaikka sipuli/valkosipulirouhetta, mysliä tai muita jyviä jos niistä pitää, mutta erilaisten ruokaliemien imemiseen ja sen jälkeen nauttimiseen menee tuollaisena vehnäpullana hienosti.

                Edit: Laittoi veden kielelle tuo marren possuresepti, se menee kokeiluun!!

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja ilkkapoika Näytä viesti
                  Sekoita nuo keskenään ja sen jälkeen lisää joukkoon 3,5dl reilusti kädenlämpöistä vettä ja sekoita kauhalla tasaiseksi. Älä vaivaa.
                  Tämä on hyvä muistutus, vaivatessa tulee sitkoa joka ei kuulu limppuun, leipään eikä sämpylään. Vrt. omat tuskailut naan-leivän kanssa, jossa PITÄÄ olla sitko :)

                  Hyvä ja helppo ohje. Osan vehnäjauhoista voisi korvata kaurahiutaleilla?

                  Comment


                    Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                    No mikä ettei, ajattelin kuitenkin niin eksoottista, kuin porkkanaa ja maa-artisokkaa
                    Olisi hyvä! Millin suikaleiksi veitsellä chopattuna ja nopeesti kuumalla pannulla voin ja siirapin kanssa...

                    Comment


                    • Jep, mutta hyvähän se on puhua erikoisterävien veitsien miehen, käviskö näin sanelliukolta vaikka puolisenttiset siivut?;)).

                      Comment


                        Tähänkö viittilöit, bro? :)

                        http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...postcount=2835

                        Comment


                        • Onko marrella joku hyväksi todettu ja koeteltu naan-leipäresepti?

                          Comment


                            Ei ole. Muistaakseni sinä ja Kapa yrititte viimeksi muutama vuotta sitten minua opastaa, ja ohjeena taisi olla taikinan REILULLA kädellä reipas rankaiseminen, lue; saatananmoinen vaivaaminen. Olen niiiin huono näissä taikinoissa.
                            Viimeksi muokannut marre; 28.12.2013, 22:35.

                            Comment


                            • Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti

                              Hyvä ja helppo ohje. Osan vehnäjauhoista voisi korvata kaurahiutaleilla?
                              Eiköhän tuonne kaurahiutaleetkin sovi, muistaen tietty ettei laita liikaa jolloin leipä ei pysy koossa. Juu, leipiä ei pääsääntöisesti parane mennä liikaa mälväämään, pizzataikinat ja pullat sen sijaan vaativat kyllä kovan työn, mutta sen ne kyllä valmistuttuaan palkitsee. Naan-leipää ei olekaan tullut koskaan koitettua itse, täytyykin ottaa kokeilulistalle.

                              Comment


                              • Kylläpä löytyi mukavaa katseltavaa ruokaan liittyen tuolta Ylen Elävältä.

                                Jotenkin toivois, että nämä nykyiset ruokaohjelmaformaatit olis edes hiukan tämmöisiä, eikä aina vaan jotain hiton kilpailuja etc...

                                Kokki Kolmoselle kiitokset multa.

                                http://yle.fi/elavaarkisto/artikkeli...ml#media=51412

                                Ps. niin mie tykkäsinkin tuosta naanleivästä hieman sitkeämpänä, siksi kova muokkaus. Eikä sitä kuitenkaan saa alkuperäisenoloiseksi onnistumaan, kun kunnon hiiliuunissa.

                                Comment


                                • Vanhempi veljeni esitteli tänään uuden sivuston, tai oikeammin youtube-kanavan, missä oli nopeasti vilkaistuna muutamia ihan kokeilunarvoisia juttuja. Tässä myös kaverin kotisivut, josta löytyvät reseptit tarkkoine ainesmäärineen. Laittakaa youtubeen hakusanoiksi Food Wishes, sieltä voi joku saada jonkin hyvän idean ja ohjeen. Esimerkiksi tämä näppärä valkosipulinkuorintaniksi:

                                  [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Dc7w_PGSt9Y[/ame]
                                  Viimeksi muokannut ilkkapoika; 30.12.2013, 22:49. Perustelu: Lisäsin kotisivulinkin.

                                  Comment


                                  • Kiitos Ilkka, tuo oli valkosipulinystävälle hyvä linkki, nyt jää se kalttausmetodi kyllä multa käyttämättä, yes;).
                                    Helppoa, kun sen osaa;)))

                                    Comment


                                      Jouluaatoksi vaimo teki alkuruoat. Oman maun mukaan kerroksittain mätiä, punasipulia, smetanaa ja makeaa tummaa leipä murustettuna. Söin kolme.
                                      Attached Files

                                      Comment


                                      • Iloleipurin pitsapellin ostin ennen Joulua paikallisesta Halpahallista, ja tänään päätin kokeilla pitsan tekoa jääkaapin jämistä. Pohjan ohjeena käytin durumvehnäjauhopussin ohjetta muutettuna siten, että jauhoista kolmasosa oli ruisjauhoja. Ruisjauho tuntui antavan mukavasti tukevuutta pohjan makuun ja koostumukseen. Ja varmaan tuolla pitsapellilläkin oli osuutensa, kun rapeat pohjat paistoi. Sen verran pitsat paranivat aikaisempiin nähden, että kävin hakemassa tarjouskorista loput kaksi pitsapeltiä vielä illan aikana. Juniorikin totesi, että ei tarvitse enää hakea pitzzeriasta lättyjä, kun kotona saa parempia.

                                        Jos vaan jostakin tulee vastaan, niin ostakaa ihmeessä. Noita ei iloleipuri.fi:n mukaan enää ole valikoimassa, eli poistuva tuote. Maksaa muutaman euron, ja ei ainakaan pitsat huonone normaaliuunipeltiin verrattuna.

                                        Comment


                                          Uusavuttoman miehen iltapala!
                                          Viimeksi muokannut Nuijari; 7.2.2016, 20:02.

                                          Comment


                                            Savustettu siika, kirjolohi, ja onko tuo alin kuha?

                                            Tänne kiitos, yksi kaikkia :)

                                            Comment


                                              Pari nieriää ja siika.

                                              Yllättävän paljon tulee savustettua kalaa sellaisella Halavalla motonetin sähkösavustimella.
                                              Onneksi on toi takapiha rivitalossa.

                                              Comment


                                              • Savulohta tuli tänään syötyä, on se vaan niin hyvää, vaikka tämä annokseni taisi suolautua liika valuvistani kyyneleistä.

                                                Oli niin viimeisenpäälle tarjoilut Ystäväni muistotilaisuudessa tuolla Rauhalahden Jätkänkämpällä.

                                                Comment


                                                  Onkos jollain muuten antaa vinkkiä tuohon savukalan suolaukseen? Pari kertaa pistänyt suolaa reippaasti päälle ja siitä sitten melkein suoraa ilman suolan huuhtelua pönttöön savustumaan ja viime kerralla sitten koitin suolata päivää ennen ja huuhtelin ennen savustusta suolat kalan päältä pois. Kummallakin tavalla kala on vaan jääny turhan vähä suolaiseksi, joten hyvät vinkit olisi tarpeen.

                                                  Comment


                                                    Itse laitan reilun suolan kilosen fileen päälle. Pari tuntia huoneen lämmössä suolautumassa. Sitten kaapii enimmät suolat pinnasta pois ja ei kun pönttöön. Paksumpiin kohtiin olen haarukalla tökkinyt vähän reikiä. Niin ja tietenkin merisuolaa pitää olla.

                                                    Comment


                                                    • Burgundin pata

                                                      Laitetaanpa tänne oma viikonloppuruokien suosikki. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan:

                                                      Ainesosat:

                                                      n. 800 g Naudan sisä -/ paahtopaistia
                                                      150 g pekonia
                                                      1 - 2 porkkanaa
                                                      2 sipulia
                                                      3 dl Punaviiniä (esim. Beaujolais Bernolin, Ranska toimii hyvin)
                                                      5 dl vettä
                                                      1 Lihaliemikuutio
                                                      3 rkl vehnäjauhoja
                                                      2 rkl tomaattipyreetä
                                                      2 laakerinlehteä
                                                      Mustapippuria
                                                      Suolaa

                                                      Valmistus:

                                                      1) Leikkaa naudan liha suunnilleen peukalonpään kokoisiin paloihin.
                                                      2) Leikkaa pekoni, porkkanat ja sipuli paloiksi. (Liian pieneksi ei kannata kuutioida).
                                                      3) Ruskista lihan pinta pannulla ja heitä lihat pataan lihaliemineen.
                                                      4) Lisää vesi ja punaviini
                                                      5) Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin
                                                      6) Lisää lopuksi tomaattipyree, lihaliemikuutio ja mausteet.
                                                      7) Hauduta pataa uunissa (n. 125 C) / liedellä n. 3 tuntia.
                                                      8) Tarjoile joko Couscouksen tai Riisin kera.

                                                      Comment


                                                      • No nyt näin perjantaina, perinteisenä brändypäivänä sitä fastfoodia. Joskus vuosi pari sitten taisin tästä muistaakseni kirjoitella (dementiako), mutta nyt on taas nuo brouskun marinoidut koivet melkein ilmaisia, joten kannattaa käyttää tarjous hyväkseen.

                                                        Eli isopaketti koipia ja huuhtelu kuumalla vedellä jotta se marinaadi lähtee pois.

                                                        Sormet nahkan alle sieltä tyvipäästa ja sopivaa tuorejuustoa nahanalus täyteen. Itse suosin appelsiininmakuista, käy linnulle (mielleyhtymä pekinginankkaan;)). Pinnalle vielä reilut ripaukset brouskumaustetta, niin nahkasta tulee tosi herkullista.

                                                        Kaikki maut käy hyvin, mm.chilijuusto.

                                                        Uuniin normisti se tunti 200 ja senjälkeen jos mahdollista, niin grillivastuksen alla vielä vartti.

                                                        Antaa imestyä aikaslailla tarpeeksi ja napostelee kun siltä tuntuu;).

                                                        HHH= hyvää, halpaa, helppoo;).

                                                        Comment


                                                          Pikaruokaa perjantai illaksi:

                                                          Leikataan postitse tullutta perunakukkoa kunnon siivu ja lämmitetään se mikrossa ja nautitaan lämpimänä.

                                                          Comment


                                                          • Minä suolaan lohen ennen savustamista näin:
                                                            - huuhtele lohesta isoimmat limat pois
                                                            - kourallinen karkeaa merisuolaa reilun kokoiselle foliosiivulle
                                                            - kala suolapedille
                                                            - kourallinen merisuolaa kalan sisälle
                                                            - kourallinen merisuolaa kalan päälle
                                                            - kääritään kala foliopakettiin pariin kertaan
                                                            - paketti jääkaappiin min 4-6h, mielummin 8h

                                                            Ennen savustusta kala pois paketista ja huuhdellaan suolat pois.

                                                            Reilun kilon painoinen kala noin tunnin verran pöntössä miedolla lämmöllä, niin tulee mehevä

                                                            Comment


                                                            • Voi että, nyt tuonne yllemmäs pitää sanoa molemmille sankareille, jotta herkut on kavereilla. Tuota Oton savulohta ei varmaan postissa lähetellä kuitenkaan, mutta pottukukko.

                                                              Hyvä äijät;)).

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X