Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Voi perse. Sattuikin vielä miehelle joka arvostaa kotikokkailua :( Hyviä raaka-aineita ajattelen.

    Comment


    • Elä huoli, laitetaan sitten sitä (sian) persettä vaikka tilalle. Juhannuskinkku vois olla kova sana, sardiinipurkilla höystettynä;)).
      Makuasioitahan nämä kuitenkin on, uudet eväät = uudet juonet.
      Ja näillä mennään, kiitos kuitenkin jos satun jotain kulinääristä lainaan pyytämään;).

      Comment


      • Tulipa tehtyä tänään sitä kunnon perinteistä kyljyssoosia. 6 kaunista kyljystä pikkupaikkakunnan kookaupan irtotiskistä, mökkinaapurilta muutamia porkkanoita, lanttu ja sipulia.

        Vihannekset reilunkokoisiksi palasiksi, kyljyksiin hyvä väri reilussa voissa pannulla, kamat isoon savivuokaan ja päälle reilu litra itse voista ja vehnäjauhosta tehtyä, laihaa ruskeakstiketta lihafondilla ja maustepippurilla maustettuna. Uuniin 5 tunniksi.

        Tykö keitin perinteistä suomalaista pito-perunaa kuorineen ja viekkuun salaatiksi mälikkälän suolakurkkua.

        Olipa pitkästä aikaa hyvää. Ja helppoa tehdä.

        Comment


        • Ai niin, kerman lisäys unohtui, eli kun vuoka tuli uunista, lurautin sekaan ehkä desin verran kermaa.

          Comment


            Toista kiloa hirvenpaistia menee uuniin sipulien, porkkanoiden, palsternakan, lantun ja valkosipulin sekä yrttien kanssa. Lisukkeeksi tarkoitus tehdä uunissa yrttisiä rosamunda-lohkoja.

            Muoks. Kuva lihaköntistä vaihdettu viittä vaille valmiiseen, jääköön kannen alle vielä hetkeksi hautumaan.
            Attached Files
            Viimeksi muokannut marre; 7.12.2013, 15:52.

            Comment


            • Tänään tein suomiversion loaded potato soup - keitosta

              Eli ladattu pottusoppa:

              tarpeet:

              -eilisen Karjalanpaistin jämä
              -2-5 uuniperunaa koosta riippuen (nyrkin kokoinen rosamunda folioon ja uuniin, 175-200astetta 2h)
              -läskiä/ihraa paistista ja/tai voita yht noin 4rkl
              -muutama rkl vehnäjauhoja
              -150g tujakkaa cheddarjuustoa
              -ropsaus pippuria
              -litra maitoa
              -(ranskankermaa tai smetanaa)

              Sulata voit ja ihrat pannussa, sekoita sekaan vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi, älä ruskista.

              Lisää maito tilkka kerrallaan aina välillä tasaiseksi sekoittaen.

              Kaada sekaan paistin jämä liemineen, lihoineen. Mausta pippurilla.

              Halkaise perunat ja kaavi lusikalla sisukset pois. Jätä kuoriin hieman sisusta. Hienonna sisus haarukalla, mutta jätä muutama sattuma. Sekoita keiton sekaan. Anna porista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

              Raasta juusto

              Sipaise perunankuoriin hieman voita ja ripottele päälle ohuelti juustoa. Paahda parisataa-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes kuoret ja juusto ovat ruskistuneet.

              Ota kattila liedeltä, ja sekoita loppu juustoraaste keiton sekaan. Älä laita tämän jälkeen keittoa enää hellalle, jottei se juoksetu. Annostele syville lautasille.

              Pilko paahdetut perunankuoret julienne, ja ripottele keiton pinnalle.

              Lisää pinnalle lusikallinen hapankermaa (ja ripaus sormisuolaa)

              Tarjoile saman tien höyryävän kuumana. Jähmettyy aika tukevaksi, kun jäähtyy.

              Pinnalle voi tietenkin ripotella vaikka paahdettua sipulia, suolakeksin muruja, krutonkeja, valkosipulia...

              Comment


              • Kyllä sai taas vesi kielellä lukea "herrojen" herkuista;).
                (molempien)

                Comment


                  Säilykepurkkihirvikastike 1/2*

                  Omat vanhemmat tuppaavat käydä muutaman kerran vuoteen Tallinnassa. Melkeinpä joka kerta kysyvät tarvitseeko tuoda jotain tuliaisia ja joka kerralla tilaan muutaman, peltisissä purkeissa myytävän tuotteen.

                  Kyse ei kuitenkaan ole mistään nestemäisistä virvokkeista vaan paikallisissa ruokakaupoissa myytävästä hirvenlihasäilykkeestä.
                  http://www.kriisis.ee/testing/files/...2011/18029.jpg
                  Ihan ei pärjää suomessa saamalleni säilykehirvelle mutta vallan syötävää tuotetta tuo kuitekin on.
                  Myös purkkikoko on sopiva sellaiselle joka yksin (tai pienen koiran avustuksella) tuollaisia appeita syö.

                  Kuten kuvastakin näkee myyntiteksti purkin kyljessä on houkutteleva "HIRVELIHA omas mahlas" eli lontooksi "Natural Venison in its own juice"
                  Tätä venisoonin lihaa tuote sisältää 60% ja possua 25% loput on jotain jännittävää jota en edes tahdo tietää.

                  Tuote menee itsellä syöpötellessä lähinnä jääkaappikylmänä (ruis)leivän päällä muussattuna, mutta tänään ajattelin kokeilla saisiko tuosta kastiketta.

                  Homma meni näin.
                  -Purkki auki ja sisältö lämpimähkölle pannulle.
                  -Kaavitaan ylimääräisiä rasvoja yms. liemiä köntin ympäriltä pois.
                  -Puulastalla murustellaan "liha" pitkin pannua.
                  -Puolipurkkia kermaa niskaan ja pari rouhausta mustapippuria.
                  -Lämmitellään pannulla melko miedolla tulella kunnes soossi on sopivan sakeaa.

                  Syödään keitettyjen pottujen kanssa.

                  Täytyy sanoa että ei yhtään hullumpi soossi noin ensi kokeilulta. Sai nälkäänsä siirrettyä taas tovin matkaa eteenpäin.
                  Huomiona sanottakoon että "tuoksu" on melkoisen jännittävä kun tuota tuotetta pannulla kuumentaa. Koira taisi innoissaan tanssia pätkän Joutsenlampea keittiössä.
                  Viimeksi muokannut Lipponen; 10.12.2013, 14:47.

                  Comment


                    Tuli nälkä. :P Itsellä sattuukin olemaan muutama purkki hirveä kaapissa. Pitääpä kokeilla illalla.

                    Comment


                    • No, kohta koittaa totuuden hetki. Siis tänään nuo taloyhteisön joulujuhlat ja oletetusti meikälle sattuu aina se graavilohen laittaminen.

                      Eihän siinä mitään, tälläkertaa tein vain hieman omaperäisemmän muunnoksen perinteisestä suolakalasta;).

                      Siis: ihan normit merisuolat, tillit, sitruunat ja mustapippurirouheet, mutta sen pienen sokerimäärän korvasin jonkunverran reilummalla hunaja-annoksella.

                      Saas nähdä miten äijän käy, nuotiopuut on kyllä jo valmiiksi varattu metsässä yöpymistä varten;)).

                      Siis jos käy huonosti. (eihän yleensä käy, kuin hyvin tai huonosti, tai sitten hyvinhuonosti)

                      Comment


                      • Kokeiles laittaa siihen graavilohen pintaan loraus sitä capebrandyä. Muutaman kerran tehnyt itse viskillä tai konjakilla marinoitua graavattua lohta. Calvadoskin toimii oikein mukavasti.

                        Comment


                          Alkuperäinen kirjoittaja Otto. Näytä viesti
                          Calvadoskin toimii oikein mukavasti.
                          Tälle peukkua.

                          Comment


                          • Peukkuja molemmille, meni muuten kuin kuumille kiville tuo hunajainen.

                            Ainut vika oli vaan, että enemmän pitää hunajaa holvata ensikerralla.
                            Toki tietysti tuli pari vastaansanomistakin, mutta hyvä niin.

                            Pitäää ihan tässä jouluksi laitella tuolla capella yks siivu, toki tuo omenabrändy olis varmaan paljon parempaa, mutta meniskö silloin, niinkuin helmiä sioille;)).

                            Comment


                              Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                              Pitäää ihan tässä jouluksi laitella tuolla capella yks siivu, toki tuo omenabrändy olis varmaan paljon parempaa, mutta meniskö silloin, niinkuin helmiä sioille;)).
                              Ei mene. Korkillisella saa penslattua yhden fileen ja loput kokille :)

                              Comment


                              • No mutta Marre, silloinhan se on juuri helmiä sioille;)))).

                                Comment


                                  Hehee, ei tod!

                                  Comment


                                    Lohi-perunalaatikko (**)

                                    Voisinhan tähän laittaa yksinkertaista repsun tynkää tältä päivältä.

                                    1 lohen file, myös kirjolohi käy
                                    8-10 jauhoista perunaa, rosamunda paras
                                    2 fenkolia
                                    4 dl kermaa
                                    Nokare voita tai tilkka öliiviöljyä
                                    Nippu tuoretta tilliä
                                    6-10 maustepippuri
                                    1/2 tl fenkolin siemeniä
                                    Suolaa
                                    Valkopippuria

                                    Fileestä nahkat ja ruodot veks ja paloittele fileestä puolen sentin viipaleita. Hiero viipaleisiin murskatut maustepippurit, suola ja puolet tuoreesta tillinipusta pilkottuna. Jätä maustumaan.

                                    Pese fenkoli ja viipaloi puolen sentin viipaleiksi.

                                    Pese potut ja viipaloi ohuiksi slaisseiksi, lado puolet potuista voilla/öljyllä voideltuun vuokaan. Pottujen päälle lohiviipaleet ja viipaloitu fenkoli.

                                    Lado loput viipaloiduista perunoista päällimmäiseksi, ja kaada päälle seos, jossa kerma, valkopippuri, hiennonnetut fenkolin siemenet, suola ja puolet pilkotusta tillinipusta.

                                    Nyt sulla on vuoka jossa kerroksitain peruna-lohi-fenkoli- peruna, ja laita puoleksitoista tunniksi uuniin 175 astetta. Tarjoile säilöttyjen punajuuriviipaleiden kera, ja juomaksi mitä tykkää.

                                    Comment


                                    • Kuinkas kumminkaan, kun jostain syystä sattui jäämään sopivasti pari kevyesti suolattua norjalaisen merilohen (lue kassi lohen) tumppia, niin laitampa tähän ikäänkuin härnyyks tuohon edelliseen.

                                      Otetaan kasari ja iso keltasipuli pilkottuna, hieman voita, laitetaan rouheina paloina nuo tumpinjämät lämpiämään, muutama kokonainen maustepippuri ja joku kuorittu esikeitetty ja lohkottu peruna.

                                      Hiemanaikaa pyörittelee niitä siinä kasarissa ja ruokakermaa kakspurkkia 4% päälle.

                                      Perunat kypsiks ja avot.

                                      Toki lisäks ruisleipää ja oikeeta voita, jos mahdollista. Muussatapauksessa käy hyvin myös ruisleipä ja olut;).

                                      Comment


                                      • No laitampa tähän uutta, kun tuo yks tuossa kokopäivän hermoillu jostain pienestä sotaopeeratiosta, niin pakko oli sanoa jotta menisitkö vaikka käymään paikallisessa lähipubissa. No menihän se ja mie saan rauhassa kokkailla ja antaa ajatuksen lennellä;).

                                        Sain mie jotain aikaiseksikin, karjalanpaistipohjainen juurespaisti uunissa, kunnon mummolalihapullat tuossa kastikkeessa tirisevät ja jonkunmoinen jämäkeitto kattilassa, no herkkuja kuitenkin;).

                                        Comment


                                          Kani pomppas pakastimesta uuniin.

                                          Comment


                                          • Se on Mika citykanikin kunnon evästä, tuli ihan vesi kielelle.

                                            Comment


                                              Pitänee ansiotta uudelleen takapiha. Pomppi äskenkin kaniparka kylmissään pihalla.

                                              Comment


                                                Lämpimät leivät broilerilla (*)

                                                Tuli iltanälkä, ja tähän hätää lämpimiä voikkoleipiä broiskusta.

                                                Isoja paahtoleipiä
                                                Broileria
                                                Tomaattia
                                                Emmental luustoa
                                                Parmesan juustoa
                                                Kananmunan keltuaisia 3
                                                Hollandaise-kastiketta (tee ite tai käytä pussista)
                                                Currya 1 tl
                                                Chilijauhetta
                                                Mustapippuria 1/4 tl
                                                Voita

                                                Laita uuni 225.

                                                1 Tee hollandaise -kastike, sekoita joukkoon curry, mustapippuri rouhittuna ja chilijauhe.

                                                2 Raasta emmental ja parmesan, ja sekoita joukkoon keltuaiset.

                                                2 Pilko broiskut ja kippaa kastikkeeseen.

                                                3 paahda leivät

                                                Rakenna: leivät uunipellille ja voitele ne voilla. Päälle viipaloidut tomaatit ja broisku- hollandaisesoosi. Päällimmäiseksi juustot.

                                                Uuniin 10-15 min, kunnes juusto kullankeltainen.
                                                Attached Files

                                                Comment


                                                • Ja tuota kuvaa katsoessa voin sanoa, nyt tuli muuten aamunälkä:).

                                                  Comment


                                                    Tänään pitäisi ekaa kertaa koittaa uppopaistettuja ruokia tehdä itse. Kanafilettä olisi tarkoitus pienentää sopiviin paloihin ja heittää leivitys päälle ja siitä sitten öljyyn kattilaan kiuhumaan. Ranskalaiset olisi myös tarkoitus itse tehdä sekä koittaa tehdä myös sipsejä.

                                                    Täytyy toivoo ettei koko keittiötä sytytä tuon öljyn kanssa. :D

                                                    Comment


                                                    • Kyllä se varottaa, ennen ku syttyy, alkaa savuttaa ja haista. Pitää olla aika aasi, että ei huomaa. Tulipalot, jotka syttyy rasvakeittimestä johtuu siitä, että se jätetään vartioimatta.

                                                      Tai normaalista amerikan trailerpark - tyyppisestä älykkyyosamäärästä.

                                                      Koeajelen tässä paholaisen hilloa, kanaa ja aurajuustoa ciabattalla. Tuntus toimivan.

                                                      -kilo tomaatteja
                                                      -kaksi - kolme isoa punaista paprikaa
                                                      -600-700g hillosokeria
                                                      -muutama valkosipulin kynsi
                                                      -1tl suolaa
                                                      -1tl mustapippuria
                                                      -1tl kuivattua basilikaa
                                                      -tuoreita chilejä maun mukaan, laita enemmän kuin uskot, että tarvitsee, sokeri peittää tulisuuden aika hyvin

                                                      Halkaise chilit ja paprikat, poista siemenet ja laita ne paperilla päällystetylle uunipellille. Paahda paprikoihin reilusti mustia laikkuja grillivastuksella, uunin ylätasolla. Chilit kypsyvät nopeammin kuin paprikat, joten ota ne pois uunista ennen kuin ne palavat kokonaan.

                                                      Laita paprikat ja chilit minigrip pussiin ja anna jäähtyä.

                                                      Kalttaa tomaatit, poista kannat ja pilko. Laita kattilaan ja kattila tulille.

                                                      Poista kuori paprikoista ja pilko kattilaan

                                                      Kaavi chilit irti kuoristaan vaikka teelusikalla, nahka leikkuulautaa vasten ja vetäisy lusikalla, kaikki liha jää lusikkaan ja laudalle pelkkä kuori, vetäise varmuudeksi muutaman kerran veitsellä ja laita kattilaan.

                                                      Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi ja lisää kattilaan.

                                                      Lisää muut mausteet, anna porista hiljalleen, kunnes sose on paksua ja kirkasta nestettä ei enää juuri näy, ottaa tunnin-puolitoista

                                                      Lisää sokeri, sekoita huolella.

                                                      Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.


                                                      Viipaloi pätkä (keltaista tai vihreää) chiliä millin-kahden viipaleiksi ja viskaa sekaan. Varo sekoittamasta liian lujaa, jotta chilirenkaat eivät hajoa

                                                      Purkita lämpimänä. Cittarista saa tollasia hillopurkkeja

                                                      Nautiskele samoissa paikoissa, mihin normaalisti laitetaan puolukkaa. Sopii juustojen kanssa kuin nenä naamaan, toimii kinkulle ja kanalle ja makkaralle.

                                                      Hyvä lahja aurapalan ja tuccikeksipaketin kanssa vaikka kenelle.
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                      • just meinasin kirjoitella, että kuivaa hyvin kaikki öljyyn laitettava, niin ei ainakaan tule palovammoja, no Jyrki tuossa jo jo jotain mainitsikin.

                                                        Rohkeasti silti kokeilemaan, tämä on niin hiton mukavaa.

                                                        Comment


                                                          Puolessa välissä mennään ja ainakaan vielä ei ole syttynyt ;). Pirun hyviä noista "ranskalaisista" ainakin tulee.

                                                          Kuvassa ranskalaiset on kerran öljyssä käyneet. Kaikki ranskalaiset käytän kahteen kertaan kiuhumassa, kohta pääseekin kanoja laittamaan ;).
                                                          Attached Files

                                                          Comment


                                                            Nyt on kaikki tehty ja hyviä muuten tulikin! Ens kerralla vaan voisi koittaa marinoitua kanaa kun nyt oli marinoimatonta.

                                                            Sipseistäkin tuli hyviä, pelkät suolatut on ehkä parempia kuin nuo grillimaustetut.
                                                            Attached Files

                                                            Comment


                                                            • Jatkoin itsetehtyä ruokaperinnettä, ja savustelin lohen joulupöytään omatekemällä savustimella.

                                                              Leppää ja ruskeaa sokeria pönttöön, heti alkuun isot tulet alle, jotta saa savun muodostuksen heti käyntiin, kun kala on vielä raaka.

                                                              Sitten pikku tulelle, jotta pöntön lämpötila om koko ajan alle 90 astetta. Pois tulelta kun kala on 50-asteinen.

                                                              Perfection. KäsittMÄTTÖmän hyvää piirakan päällä.
                                                              Attached Files

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X