Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Perjantai-illan mättö

    Menet mäkkärin drive-ineen. Otat juustopullia niin paljon kuin pystyt syödä. Ajat kaupan kautta kotiin ja otat laatikon karhua mukaan.

    Istut sohvalle. Syöt ja juot niin paljon kuin voit.

    Comment


      Jatkan tässä viestissä turinoita, edellisen viestin merkkiraja tuli täyteen.

      23.5. Picnic -aamiainen Atlantin rannalla, ja lounas jäi lentomatkan takia väliin. Takaisin Lissabonin ruokapatojen äärellä. Madeira ei paikkana juuri sytyttänyt, ja ruokakin oli ylihinnoiteltua. Täällä nukkavierussa Lisboassa saa sentään kunnollista murkinaa varsin edulliseen hintaan.

      Ajeltin lautalla rähjäisemmälle puolelle kaupunkia pällistelemään ja etsimään illallispaikkaa. Pieneen kortteliravintolan listalta alkuruoaksi katkarapukeitto, pääruoaksi grillattua kalaa ja jälkkäriksi crema catalana. Heilalla päivän salaatti, grillattuja sardiineita ja jäätelöä. Nuo kaikki kera pullollisella valkkaria kustansi 34€. Kala oli kaiken lisäksi hyvää.

      24.5. Aamiainen oli picnic samassa puistossa kuin alkuviikolla ja jonne oli tarkoitus mennä uudellee. Jonkun paikallisen pirkon pikkukoira oli hieman liian kiinnostunut eväspussista, muuten yksinkertainen aamupala hienon nähtävyyden maisemissa.

      Luonasruokapaikka löytyi Torre de Belem -nähtävyyden lähistöltä. Ruuhkainen korttelicafeteria tarjosi hyvää grillattua bassia, kylkiäisenä totutut keitinperunat ja tuoreita vihanneksia. Jälkiruoka oli kahvi ja appelsiinpaloja ja mansikoita jonkinlaisessa makeassa ruskeassa kastikkeessa. Heila popsi päivän salaatin. Nyt on jo niin kuumaa päivällä, että huurteinen olut syrjäytti viinin ruokajuomana. Lasku oli kolmen kympin luokkaa.

      Iltalentopaikkana jo entuudestaan tuttu lähiöravintola, nyt ei vanha jaksa riekkua koska aamulla lento Suomeen. Perussetti, päivän salaatti, grillattua douradaa, juustoja, suklaamousse, kahvi, portviini. Kaikki maistuovat hyvältä, paitse suklaamousse on tehty reilusti etukäteen ja oli vähän jo päässyt kuivahtamaan. Ruokajuomana talon talon valkkari. Total damage 54 €.


      Huomenna lähtee lento Hki-Vantaalle, joten tämä reissu alkaa olla paketoitu. Jos joku jaksaa näitä lässytyksiä vielä josku lukea, niin katsellaan. Reissuja on varmasti tulossa, ja Lissaboniinkin aion palata viimeistään kahde vuoden pääst. "Bloggailu" oli minulle ihan uusi kokemus. See ya.
      Attached Files
      Viimeksi muokannut marre; 24.5.2013, 22:47.

      Comment


      • Mulle ainakin maistui;) (hieno blogi), mutta nyt syömään taloyhteisön kesäkauden avajaisiin tuonne isolle grillille, jep.

        Comment


        • Jopas löytyi helppo, nopea ja maistuva grilliruoan lisäke. Grillatut fenkolit.

          1 salaattifenkoli per ruokailija
          Sormisuolaa
          Mustapippuria rouhittuna
          Nokare voita

          Kääritään folioon ja grillissä epäsuoralla lämmöllä yläritilällä vajaan tunnin.

          Comment


          • Aikaisin kun aloittaa, niin ennättää;).
            Suht tulisesti, hieman kreikkalaisittain maustettuja tikkuja.
            Antaa tuossa parit tunnit levätä ja sitten grilliin.

            Johan tuo kellokin on hieman yli kuusi;).

            Ps. tuota olutta tuli vain hieman nesteeksi tuolle pohjalle.

            Edit: melkein valmis tuotos, päätimpä kokeilla tälläkertaa tuota vanhaa alumiinivalu parilla grilliä, toimi ihan hyvin. Jee;)
            Attached Files
            Viimeksi muokannut kapaz; 26.5.2013, 13:01.

            Comment


            • http://www.makkarakauppa.fi/ tuli hankittua viikonlopun grillattavat. Piti samalla ostaa hevosen jauhelihaa taas köntti, ja kysyin myyjän suositusta tämän kerran kokeiluun; suositteli pihvejä. Kuulemma hevosenliha ei tarvitse mitään sidosainettakaan, pysyy kasassa sellaisenaan. Valmistaminenkin tapahtuu hyvin yksinkertaisesti, muotoilee sopivat pihvit, paistaa pannulla voissa ja maustaa kääntämisen jälkeen suolalla ja pippurilla. Tein sämpylään sopivat pihvit ja hyvältä maistui sopivien täytteiden kanssa. Toki ensi kerralla voisi vähän ohuemmat muotoilla ja leipoa isommat sämpylät.

              Ensipuraisulla tuli hieman maksan maku mieleen, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Jälkimaku oli hyvin neutraali, miedosta maustamisesta johtuen. Rakenne hyvin kiinteä.

              Comment


                BBQ Jack Daniels *

                Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti
                Jyrki selvästi tietää kokemuksesta mitä puhuu, komppaan kaslerista ja karamellisoimisesta BBQ-soosilla. Omassa arkistossa on kohtuulinen BBQ -kastike, jonka pohjana Jack Daniels -viski. Voin kaivella arkistoista kun reissulta palailen härmään.
                Omaan makuun ja säilyvyys varsin hyvä. Otsikkoa ei kannata säikähtää, viski on soosissa vain mausteena.
                Attached Files

                Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja AnttiJuhani Näytä viesti
                  Nyt kun kassler otettiin puheeksi niin siis kelpaako normaali maustamaton paketissa oleva?
                  Tuossa oli paikallisen kitymarketin mainoslehdessä Atrian kaslerpihvit (valitettavasti valmiiksi marinoidut) tarjouksessa.
                  Mitenkäs tuollainen liha kestää pakastusta? Pakettikoko kun oli 700g/5-6kpl niin ei tuota yksittäin yhdeltä istumalta syö.
                  Mitenköhän pihveroisen käy jos huuhtaisee marinaadit pois ja pistää aina pari kappaletta per pussi jäätymään? Ja kauankohan tuo säilyy?

                  Comment


                  • Ihan hyvin voi pakastaa. Ja noi valmiit marinadit ainakin meillä pestään järjestään pois lihan pinnasta ennen grillausta.

                    HK:n sivuilla neuvotaan ihan fiksusti, miten liha kannattaa pakastaa ja miten se säilyy .

                    Kassler on rasvaista lihaa, joten ylivuotiseksi niitä ei kannata pakastimessa säilöä.

                    Comment


                    • Tuplat.
                      Viimeksi muokannut Otto.; 29.5.2013, 15:56. Perustelu: Liian nopea sormi sai aikaan tuplapostauksen.

                      Comment


                      • Kassler on rasvaista lihaa, joten ylivuotiseksi niitä ei kannata pakastimessa säilöä.
                        Niikuin herkkumestari Otto kertoi.

                        Nyrkkisääntö, mitä vähemmän rasvaa sen pitempään säilyy. (vertaa vihannekset)

                        Sama pätee myös kalan suhteen.
                        Netistä pläräämällä löytää hyviä suosituksia, jos ei muuten usko;).

                        Lisäämpä tähän samaan. Grillasin tuossa naudan lehtipihvit ja jonkunverran sitä ennen kesäkurpitsa siivuja lisäkkeeksi. Että olisivat suhtjust yhtaikaa syötäviä.

                        No olihan, mutta vaimo hieman valitteli kesiksien liika suolapitosuutta. Penslasin vain pirkkatuotteen grillauskastikkeella.

                        Siispä tästälähtien puolipulloa kyseistä tuotetta, 1/3 osa rypsiöljyä, ja loput omena, tai ananasmehua hyvin sekoitettuna.
                        Tulee siitäkin grillauskastikkeesta loistavaa, toki menekki on huomattavasti maun havaittua suurempi, mutta silti;).
                        Viimeksi muokannut kapaz; 1.6.2013, 01:22. Perustelu: edittiä

                        Comment


                          Päivän salaatti (-*)

                          Päivän salaatti syntyy näistä tarpeista:

                          4 cl vaaleata rommia
                          1/2 lime muutamana lohkona
                          2 tl sokerisiirappia (tai 3-4 tl sokeria)
                          10 mintun lehteä
                          10 cl soodaa/kivennäisvettä/wissyä
                          kourallinen jäämurskaa

                          Mintut ja lime lasin pohjalle ja vähä hierontaa jollain astalolla (tosimiehellä tietysti mojito-nuija :). Jäämurska ja rommi sheikkerissä kylmäksi ja kumptaan lasiin. Perään sokerisiirappi ja wissyä maun mukaan. No mojitohan se on.
                          Attached Files

                          Comment


                          • No jon on miehellä eväät;)).
                            Loraus kossua tekis tuosta hieman sieluahivelemmän.

                            Ihan tosi kossu käy hyvin rommin kaveriks ja jos ei käy niin napsuna mahaan vaan tekovaiheessa;)).

                            Comment


                              Ihan hyvvee:

                              Normaali sipuleita 1-2 /syöppö

                              Kuori ja leikkaa ristiin melkein halki

                              Leikkauksiin valkosipulin siivuja tai kynsiä

                              Voita reilusti

                              Suolaa ja pippuria

                              Kääri vahvaan alumiinifolioon

                              Paista grillissä esim ylä hyllyllä 15-20 min

                              Ja haise

                              Comment


                                Tuo Nuijarin lisuge hjuva kaikkeen grilattavaan. Uskaltaisko vielä ehdottaa lisättäväksi balsamicoa tai siiderietikkaa?

                                Comment


                                • Mie plorauttaisin pienet soijaryypit, mutta makunsa mukaan kukin menee.
                                  Hyvää silti, teki niin tai näin, ja ennenkaikkea kunhan tekee;).

                                  ps. folio ja grilli / kasvikset, vain mielikuvitus rajana.
                                  Hyvä ruoka ja paljon parempi mieli ;).
                                  Viimeksi muokannut kapaz; 21.6.2013, 22:43.

                                  Comment


                                    Miten fjoorumin kokit esivalmistelisivat villisian perselihat grillikuntoon? Metsästetty Viron kuusikoista keväällä, ja pala on ollut pakastettuna huhtikuun alusta lukien joten trikiinistä ei enää pitäisi olla pelkoa. Nyt sulana ja sunnuntaina pitäisi grillata.

                                    Comment


                                      Esipaistais uunis maustettuina ja sit vain värit ja lämmöt grillissä?

                                      Comment


                                        Itse seuraavan kerran kun pääsen grillin ääreen niin meinaan kokeilla:

                                        Raparperejä vaikkapa ruokosokerilla ehkä kamelia vai kanelia
                                        Voita
                                        Taas folioon ja grilliin

                                        Comment


                                        • Mie tekisin ihan vaan esi-isien ohjeella, mietoa tulta ja aikaa ja makuja pintaan.
                                          Raaka meininki ja loppu maustaminen sitten eri soossilla pintaan hiveltynä, kun alkaa vahto suussa riekaileita repimään, kuten viikingit aikoinaan;)), no joo, mutta kuitenkin. Kesäyö.
                                          ps. tämä ei siis Mikan rappareihin;).

                                          Comment


                                            Mitäs porukka suorittelisi marinadiksi kunnon grillikyljyksille? Itsellä kävi mielessä tehdä hieman tulinen versio sovellettuna mangosalsasta. Lisäkkeeksi sitten tomaatti-sipuli-salaattia (ite tykkään tästä aivan hulluna), perinteistä kesäsalaattia ja ehkäpä patonkia. Mitäs muuta vielä..?

                                            Comment


                                              Minä jättäisin sen mangosalsan lisukkeeksi ja tekisin ihan perinteisen marinadin.

                                              Sopivassa (eli maun mukaan, maistellaan) suhteessa öljyä, balsamicoa, punkkua, suolaa, sokeria, sinappia, sipulia, tuoretta chiliä, pippuria, sitruunaa, yrttejä ja mitä nyt mieleen sattuu tulemaan.

                                              Sekoittelet ja maistelet lusikan päästä. Silloin kun tuntuu pikkaisen liian suolaiselta ja mausteiselta lienee aika passelia. Saa myös olla pikkuisen hapokasta. Jos öljyä on riittävästi voi lihat heittää marinadista suoraan tulille.

                                              Comment


                                              • Hannulta hyvä ohje, mutta itse kuulun senverran eri koulukuntaan, jotta marinadi pois ennen grillaamista.
                                                Siis periaattella marinadi ei ole grillausöljy;)).

                                                Toki miten haluaa itsekukin, kunhan viihtyy ja nauttii tekemisistään;).

                                                Hieman OT tähän samaan, kun kuitenkin ruokaan liittyy. Pistäydyttiin eilen Jyskässä hakemassa vanteet ja kaveri oli kuskina. Vanhempi herrasmies kuitenkin.
                                                Sanoin että eikö käytäs syömässä tuossa Lievestuoreen Shellillä, siellä on aina ollut hyvä ruoka.
                                                Kelpas ja osoitin listaa, jotta sinä saat valita minä maksan. Hetken mietittyään hän sanoi nakit ja ranskalaiset, mie että et oo tosissas, oli hän;).

                                                Sittempä syötiin nakit ja ranskalaiset, no onneks oli hyvä salaattipöytä;))).
                                                Viimeksi muokannut kapaz; 30.6.2013, 07:49.

                                                Comment


                                                  Tietääkö joku mistä täältä PK-seudulta sais sian suolaläskiä? Tuota kun normikaupoista on kysellyt, niin ovat vain silmiä pyöräytelleet.

                                                  Comment


                                                  • Tukkutorilla on ainakin Wotkinsin myymälä, josta löytyy vähän sitä sun tätä liittyen lihaan. Soittaakin voi, jos ujostuttaa mennä paikan päälle kuolaamaan.

                                                    www.chef-wotkins.com

                                                    Pari muutakin lihanleikkaamoa Tukkutorin alueelta löytyy. Ja tuon Wotkinsin naapurissa lienee pääkaupunkiseudun halvimmat polttonesteet Neste Expressin ja vastapäätä sijaitsevan ST1:n kylmäaseman toimesta.

                                                    Comment


                                                      Suosittelen minäkin tutustumaan sörnäisten tukkutorin alueen tarjontaan. Saa herkullista heppapihviä (kauhistuttaa viherpiipertäjää, kun eteläamöriikasta tuotua) ja ihan kaikkea mitä ruhosta vain löytyä voi.

                                                      Comment


                                                      • Kesäkurpitsavuohenjuustokeitto

                                                        Rouvalla karkasi pihalla mopo kaseikkoon ja istutuslaatikossa rehottaa 12 kesäkurpitsan tainta. Niinpä jotain kesäkurpitsasta.

                                                        500g kesäkurpitsaa kuorineen
                                                        1 iso keltasipuli
                                                        180g vuohenjuustoa (1 pötkö)
                                                        6dl vettä
                                                        Kanaliemikuutio
                                                        Mustapippuria myllystä
                                                        Yrttejä ja suolaa maun mukaan
                                                        (1/2 limen mehu)

                                                        Raasta kesäkurpitsa kuorineen (jos kuori on paksu sen voi toki poistaa) karkeaksi raasteeksi, hienonna sipulit.

                                                        Laita vesi ja lihaliemi kattilaan lämpenemään.

                                                        Kuullota kurpitsaraaste ja pilkotut sipulit pannulla öljyssä tai voissa (itse laitoin hieman molempia), älä ruskista. Pyöräytä tässä vaiheessa sekaan mustapippuria myllystä. Anna hautua hetken kannen alla. Kaada kuullotettu massa kattilaan ja keitä n. 10 - 15. min. Soseuta esim. sauvasekoittimella.

                                                        Lisää juusto ja sekoittele keiton sekaan. Sauvasekoittimella saa kuorenkin pieneksi.

                                                        Tarkista maku ja mausta mieltymystesi mukaan. Itse laitoin tuoretta basilikaa hienonnettuna sekä puolikkaan limen mehun.

                                                        Anna keiton olla hetki lämpimällä levyllä.

                                                        Helppoa, nopeaa ja hävyttömän hyvää.

                                                        Comment


                                                        • ja hävyttömän hyvää.
                                                          Uskon suosiolla, että tuota tuota ei tarvitse todistella;)).

                                                          Comment


                                                          • Oton postaama resepti menee kokeiluun! Kesäkurpitsa kuuluu myös omiin suosikeihin varsinkin grilli-kaudella, joten tässä vieläkin helpompi ja nopeampi kesäkurpitsalisuke grilliin. ;)

                                                            Leikkaa n. 5mm. siivuiksi (itse leikkaan vinottain, tulee isompia.) Itketä hetki suolalla. Grillaa molemmin puolin ja lisää käännön jälkeen päälle parmesan-juustoa murennettuna ja nauti! Voi toki käyttää muutakin juustoa, mutta mielestäni tuo ainakin toimii mainiosti!

                                                            Comment


                                                            • Ipsin dippisetti maissilastuille (sivulla 5) tuli väsättyä eilen pikapikaa iltapalaksi, vaikka puoli pakettia Auraa sinne sekaan tuli sotkettua. Oli jälleen kerran mielettömän hyvää, helppoa ja kuten todettua, täyttävää :) Se 3/4 mikä eilen jäi syömättä, saa tänään pastaa kaverikseen kun yövuoroon väsää eväät.

                                                              Mutta tulipa tuossa männä viikolla itsekin kokeiltua jotain, Kaalilaatikkoa nimittäin.

                                                              700-1000g keräkaalia (itse käytin Savojinkaalia)
                                                              400g paistijauhelihaa
                                                              2dl puuroriisiä
                                                              1 iso sipuli
                                                              1 lihaliemikuutio
                                                              maun mukaan valkosipulia
                                                              Sweet Chili- kastiketta
                                                              Tummaa siirappia

                                                              1. Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi, kuullota hetki ja lisää jauheliha. Mausta reilusti (älä unohda tuota Chili- kastiketta) ja paiston jälkeen siirrä lautaselle sivuun.

                                                              2. Pilko kaalit suiruiksi ja paistele niitä voissa n. 10 minuuttia (voi paistaa esim kahdessa osassa jos ei kaikki mahdu pannuun/kasariin kerralla). Kaalit pehmenevät ja saavat hiukan ruskeaa väriä.

                                                              3. Keitä riisiä vajaassa litrassa vettä, joka maustettu lihaliemikuutiolla, n. 10 min. Lisää paistetut kaalit kattilaan ja anna porista kannen alla välillä sekoitellen vajaa 10 min. Älä kaada keitinlientä pois!

                                                              4. Nostele kauhalla kaali-riisiä seosta voidellun uunivuoan pohjalle. Tämän jälkeen lirauta siirappia ohuesti päälle. Sitten kauhalla jauhelihaa ohut kerros, jonka jälkeen homma alusta, eli tee lasagnemainen kerrostelu vuokaan siten, että aloitat ja lopetat kaali-riisi seoksella ja muistat laittaa sen päälle aina lirauksen siirappia. Ihan lopuksi kaada loppu liemi vuokaan.

                                                              5. Paista 200c lämmöllä, uunin keskitasolla vähintään tunti. Jos on aikaa, niin 1,5h aina parempi.

                                                              6. Syö puolukkahillon kera, pitäisi olla hyvää vaikkei kaalista noin muuten välitäkään ihmeemmin.
                                                              Viimeksi muokannut Marc Franck; 19.8.2013, 10:10. Perustelu: Kiitti Kapaz, se tärkein eli puolukkahillo unohtui mainita :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X