Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Hienot pannut äijillä, meinaan ammatilaiskamaa.

    Mutta tämäniltaiseen senverran jotta emäntä toi kaupasta semmoisen ihme kiirepaketin, nimeltään grillipaletti. (atria)

    Tuossa kun öljyttiin terassikalusteet ja pikkuinen terassi, niin aikaa vierähti jo joku tovi. Autiakin kävin ropaisemassa varmaan parit tunnit etc.
    Niin ja vielä naapurin kanssa piti rupatella ja pakolliset brändyt ottaa, ennenkuin pääsi grillaamaan.

    Löylyt toki tuli vielä heitettyä joo.

    Kello olikin sitten jo iltayhdeksän ja kaikki hommat miltei hoidettu, eikön grilli tulille ja tuo vaimon tuoma paketti auki ja kypsymään.

    Sieltähän löytyi possua, nautaa ja brouskun rintaa sopivassa suhteessa paloiteltuna, jotta kypsyminen olisi yhtaikaista.
    Oli hyvää ja suosittelen vaikka näin kiireviikon jälkeen perjantaievääksi.
    Hintaa oli about 13 erkkiä tarjouksessa ja painoa pakkauksella ehkäpä kilo.

    Comment


      Hyvä vinksi Kapa, tänks. Grilliä ei ole, mutta pataa saattaisi tuosta synnyttää. Onko marinadissa vaiko naturel?

      Kilo? Tuohon hintaan?!
      Viimeksi muokannut marre; 17.5.2013, 23:01. Perustelu: Wha?

      Comment


      • Kyllä nuo oli ikävä kyllä siinä marinaadissa, mutta jännähän tuossa oli se,että jokainen raaka-aines oli omassa lokerossaas. Siis kansi auki ja pihdeillä kiinni kolmesta vaitoehdosta mitä haluat.
        Fastfoodia;)

        Tuossa loota vielä hieman aukirevittynä.
        Attached Files
        Viimeksi muokannut kapaz; 17.5.2013, 23:08.

        Comment


        • Broileria ei saa (?) sekoittaa raakana muun ruoka-aineksen kanssa, joten siinä ainakin yksi syy erotteluun. Ja onhan se grillaajasta mukavampi kun tietää tarjoillessaan ja syödessään mitä lihaa se on, jos ei muuten lihoja tunnista.

          Joskus on tullut tuollainen setti grillattua ja täytyy sanoa, että hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Ja löytyy syötävää niin kevyeeseen kuin raskaaseen ruokavalioon samasta paketista.

          Comment


            Häh? Possun, naudan ja broilerin filukkaa yhteensä 13 egee kilo? :) Ja näyttää marinadit tarvittaessa olevan helposti pyyhittävissä pois.

            Mahti löytö Kapa, kerro rouvalle terveiset. Tuon tuliaisena lusitaanien maasta jotain ruoan valmistukseen liittyvää, maustetta tms. mitä haluat, yv tavoittaa :)

            Comment


            • Terveiset kun kerrot Lissabonista ja kulinaariset elämykset sieltä, jo vain se riittää;)).

              Comment


                Jos ei jätkiä jo kyllästytä, niin voin "bloggailla" Lissabonin ja Madeiran ruokakulttuurista jotain..? En aio tälläkään reissulla käydä mäkkärissä :)

                Comment


                • Tämähän käy;). siis ainakin meikälle.Ja niistä viineistä hieman myös.
                  Viimeksi muokannut kapaz; 17.5.2013, 23:59.

                  Comment


                    Jaa, portviineistä? En usko että tulee maisteltua koska en ole harrastanut (paitsi viimeiset 21 vuotta). Jos kuitenkin kielimuurin vuoksi tuovat lasillisen(-sia) pöytään niin olkoon, saan juotua.

                    Comment


                      Noi grilli setit on myös siitä kätsyi kun voi ottaa siitä vaan yhden osan auki jossei pistä koko settiä tulille yhdellä kertaa. :)

                      Comment


                      • Nimenomaan, ja vaikka aukookin niin kyllä se seuraavaan päivään kestää.
                        Jaaha, grilli tulille ja sillai;).

                        Comment


                        • Marre, portviineistä otan varsin mielelläni paljon tietoa vastaan. Useita olen "maistellut" ja myös niistä huomattavasti nauttinut, mutta aika untuvikko olen niiden kanssa. Kiinnostus on kyllä kova. Onhan se nyt jumalten juomaa.

                          Comment


                            Oikeastaan jos yleensä jotain tuon pullossa reissuilta niin portviiniä. Luulen että tältä reissulta meille lähtee pari kypsytettyä tawnya. Toistaiseksi parhaana olen pitänyt Kopke Port -68. Hinta-laatu kohtaa ehkä paremmin -80 -lukuisissa Kopke Tawnyissa. Ainakaan minä en maista noiden välillä satasen edestä paremmuutta.

                            Katsotaan opinko tällä reissulla jotain uutta :)

                            Comment


                            • Aina oppii, mutta muistaako se on jo eri asia. No ei tosi;))
                              Asiasta kiinnostuneille http://fi.wikipedia.org/wiki/Portviini

                              Comment


                                Muokkaan tämän reissun ajan tätä samaa viestiä ettei tule suotta kaapattua koko säiettä. Kuva vaihtuu aina uuteen ja aiempi lähtee koska useampaa kuvaa en saa liitettyä tähän samaan viestiin.

                                18.5. Ekalla illallisella Lissabonissa tuli valittua reilua paikallista kotiruokaa. Alkuun lihalientä ja tuoretta sämpylää, pääruokana nahkoineen ja luineen uunissa kypsytettyä kananpoikaa yrttisillä keitinperunoilla ja salaatilla, ja jälkkäriksi tiukka kahvi ja port. Lihaliemi oli tukevaa ja ilman turhia mausteita, oletettavasti samaa lientä käytetään kastikepohjana vähän tiiviimmäksi poristeltuna. Kuorituissa keitinperunoissa oliiviöljyä ja tuoreita silputtuja yrttejä, kananpoika maustettu suolalla ja valeltu voilla, eipä juuri muuta tarvinnut. Kahvi tietysti espressomaista ja paksulla cremalla. Portista en valitettavasti osaa sanoa muuta kuin että oli tawny, ei kovin ikääntynyttä mutta ei ollut hintaakaan. Ruokajuomana talon punaviiniä, ja setti kustansi pyöreät kaksikymppiä.

                                ***

                                19.5. Kelit täällä on paremmat kuin lupailtiin, ennusteen mukaan sadekuurojen mahdollisuus, mutta jos näin sataa niin satakoon - koko päivän aurinkoista/puolipilvistä ja lämmintä parin kympin tienoilla. Tuli ensimmäisen kerran maistettua makeaa lissabonilaista matolääkettä, Ginjinhaa. Kirsikan sukulaisella maustettua väkiviinaa, joka on paikallinen erikoisuus. Pieni lasillinen maksoi 1,35€ joten humalahakuisessa juopottelussa olisi kustannustehokas liemi.

                                Lounaspaikaksi valikoitui eläintarhan kulmilta lounasravintola, muut asiakkaat paikallisia seniorikansalaisia ja ruokalista vain portugaliksi. Valintana oli Prato do dia, päivän murkinaa. Alkuruokana kermaisen paksu keitto Sopa Marisco, jonka liemen luulen keitetyn kalan ruodoista ja rapujen kuorista, pääruokana papupata Feioada ja jälkkärinä cafe + portviini. Ruokajuomana tietenkin talon punkku. Kahden hengen setti yhteensä huikeat 26€.

                                Tarttui kaupasta tuomisiakin. Krohn Porto 1982, pikkupullot Porto Messias -07, 10 yrs, -94, 20 yrs ja -91. Liikkeessä oli hyllyssä mm. Kopke Port -60, hinta vähän hirvittää :)

                                20 vuotiasta Messiasta juuri maistelin, eikä ollenkaan hullumpaa. Yllättävän paahteinen maku, pitää ihan selvitellä millaisissa tynnyreissä kypsytetty. Veikkaisin vanhoja brandy/konjakkitynnyreitä. Edit: selvisi sen verran, että Messias Colheitan fermentaatio keskeytetään lisäämällä vahvaa "tynnyrivahvuista" brandyä. Siirretään tammitynnyreihin kypsymään ja parinkymmenen vuoden ikäisenä pullotetaan. Tynnyreiden historia ei vielä selvinnyt.

                                Kohta iltalennolle ja plääni on löytää mukava ruokapaikka ja popsia grillattua kalaa. Ai niin, päivällä paikalliset nuoret yrittäjäalut tarjoilivat nähtävyys-hot-spotissa arinkolaseja edulliseen hintaan vaikka molemilla meillä arskat nenillä.. No, eipä tietenkään kiinnostanut ja seuraavaksi tarjottiin hashista ja marijuanaa. Päivän aikana kolme vastaantulijaa vilautti epämääräisen näköistä, kelmuun käärityn koirankikkareen näköistä ruskeaa pötköä ostettavaksi. Voi jumalauta.

                                Iltalennolla löytyi meidän genreen ehkä hieman prameampi paikka, koska sunnuntaina moni rennompi rafla on kiinni (ovat kaiketi seuraamassa jalkapalloa...). Tässä mestassa oli alusliinan päällä peräti kankainen kattausliina eikä paperinen kuten Lissabonissa totutusti. Ilman etupaloja edettiin suoraan pääasiaan, julman kokoiseen grillattuun kala-, äyriäislautaseen kahdelle, Grelhada do Mar. Sisälsi grillattua merievästä: kaksi palaa turskaa, kaksi palaa jotain toista valkoista kalaa, kaksi palaa lohta, kaksi kalmaria, kaksi hummeria ja kaiken tapiksi puolen tusinaa simpukkaa. Mittasuhteen vuoksi, kuvassa olevat lusikat eivät ole ruokailulusikoita. Lisukkeeksi tarjoiltiin keitinperunoita ja rouskahtelevaa parsakaalia. Jälkkäriksi tietysti tiukka kahvi ja portti :) , heila otti tuoreita ananaksia rommilla ja portin. Ananas oli sokerilla & valkoisella rommilla karamellisoitu pannulla niin makeaksi että huulet liimautui yhteen.

                                Talon punavinhon (pullo) ja jälkiruokien kera maksoi odotetusti jonkin verran enemmän, kaikkiaan valtaisat 66€. Ilmeisesti SL Benfica voitti tänään koska autojen töötit laulaa keskustassa :D

                                ***

                                20.5. Tänään ei kiinnostanut hotelliaaminen, sen sijaan kävimme kaupasta tuorepuristettua mehua, lämpimät sämpylät, kinkkua, juustoa ja take away-kahvit. Eduardo VII aurinkoisen lämmin puisto oli kelpo ympäristö picknic -aamiaiselle ja hyvä näköala kauas merelle. Tämä pitää vielä uusia.

                                Lounaspaikka löytyi samoilta kulmilta jossa parhaillaan oltiin tutustumassa - fadon synnyinpaikassa Alfaman kaupunginosan kapeilta ja nukkavieruilla kujilta. Juomaksi paikallista roseeta ja lautaselle grillattua kalaa. Tarjoilija pyysi osoittamaan kalan jonka halusimme lounaaksi :) Söpöimmät kaksi douradaa otettiin. Fisut tuli lautasella halkaistuina, grillattuina, porkkanoiden, salaatinlehtien, pinaatin, tomaatin, sipulin ja keitinperunoiden kanssa. Roseviinipullon ja tiukan jälkiruokakahvin kanssa hintaa oli kaikkiaan 44€.

                                Pullopuodista kotiin lähtivät portit Dalva 1997 Vintage Port ja Real Cavelha 2004 Vintage Port. Molemmat täysin tuntemattomia minulle, ja makumielipiteet tulevat sitten joskus.

                                Ruokaviineistä sen verran, että täällä ei raflassa tarvitse kikkailla. Kannattaa reilusti ottaa talon viiniä, koska se on härmäläisen mittapuun mukaan keskivertoa totuttua ruokaviinia laadukkaampaa, riippumatta siitä ottaako punaista, valkoista vai roseeta. Mielestäni rosee on ehkä turhan väheksytty ruokaviininä. Eikä nykyisin enää kannata miettiä wanhan liiton suositusta punaviinistä punaisen lihan kanssa ja valkoviiniä kalan kanssa. Pöh, ottaa sitä mistä tykkää riippumatta aterian pääraaka-aineesta. Kerran heilan kanssa otimme tarkoituksella täysin kuivaa cavaa läpi alkupalojen, kala-aterian ja jälkkärin kanssa eikä sitä mitenkään ihmetelty. Happotasapaino ei aina ihan osu, ja jälkkärin kanssa kuiva (brut), erittäin (extra brut) tai täysin kuiva (brut nature) on liian kuivaa. Kohta lähdemme etsimää iltaruokaa kun on jo muka nälkä.

                                Iltalennolla Bairro Alton kaupunginosasta löytyi kuppila puffet-illallisella, uskokaa tai älkää. Jarra vinho tinto = 1 litra talon punkkua, joka tietysti välttämätön, kahden hengen puffet-illallinen ja jälkiruoaksi cafet sekä portviinit (isoimmat tähän saakka), yhteensä 51€. Suosittelen paikkaa ISOON nälkään, osoitteen saa YV:llä. Metroasemalle lampsiessa tarjoteltiin taasen perusjuttuja hashista ja marijuanaa, mutta nyt uutena tuotteena myös viagraa. Tana..., melkein piti kysyä että näytänkö siltä että tarvitsen sitä :))

                                ***

                                21.5. Tänään syötiinkin aamiainen Lentokentällä. Perussetti, nothing fancy, tuorepuristettua appelsiinimehua, kroisantti ja kahvia. Teemme parin yön syrjähypyn Madeiralle ja palaamme takaisin Lissaboniin. Täällä on kaksi ruoka-annosta jotka ainakin aion maistaa, lihavarras espetada ja espada -kalaa grillattuna.

                                Madeiralle tehdään parin yön syrjähyppy, koska armas sisareni täyttää pyöreitä ja kertoi syntymäpäivävastaanoton olevan Madeiralla. Sopii, turhat kamat jätettiin Lissabonin sijaiskotiin, ja lentokaan ei ole kuin tunti ja kaksikymmentä minuuttia.

                                Lounaasta ei jäänyt mitn raportoitavaa, odotukset jäävät illalliselle. Ihan kohtalaiset maisemat sisaren ja lankomiehen hotlasta.

                                Sisar olikin valinnut jo etukäteen iltaruokapaikan, joka ei olllut lainkaan hullumpi. Oma valintani alkupalaksi oli ilmakuivattua kinkkua hunajamelonin kanssa (balsamico kastiketta jne.), pääruoaksi höyrytettyä meriahventa ja metsäsieniä. Pääruoka (esillelaitto kuvassa) oli erilaista ja todella maukasta, sienet olisin ehkä toivonut olevan hieman rouskahtelevampia.. Jälkkärinä pannacotta + tiukka kahvi + HYVIN kypsytetty madeira. Ruokajuomana toimi pullo roseviiniä, ja lasku neljälle hengelle oli kaikkiaan 150€, eli abaut 35€ per ruokailija.

                                [ei minulta onnista mobiilisti useamman kuvan liittäminen muokkaus-toiminnalla samaan viestiin. Saan virheilmoituksen "kuvaa ei liitetty" kun muokattavassa viestissä on aiempi kuva]

                                22.5. Päivän ensimmäinen ateria aurinkoisessa kahvilassa parhaillaan, aamiainen, täällä kun ollaan pari tuntia jäljessä. Itsellä brutaalisti kahvi ja tuoremehu, heila otti hedelmälautasen ja kinkku-juustomunakkaan. Munakas on mehevän maukas olisi ehkä pitänyt itsekin ottaa, mutta panostan enemmän tänään tulevaan lihavartaaseen. Kauppahallin läpikävelyn aikana selvisi tuoreen tonnikalan hinnaksi 7,95 €/kilo, ja espada 5,99€/kilo.

                                Nunnien laakson jälkeen suunnistimme kalastajien kylään nimeltä Câmara de Lobos. Siellä nautittii aperatiiviksi lasillinen originaalia Ponchaa (väkiviinaa, hunajaa ja sitruunaa). Siitä rannikkoa pitkin taivallusta kohti Funchalia ja lounaspaikaksi valikoitu pelkästään mereneläviin erikoistunut ruokapaikka. Alkukeiton jälkeen tilasimme neljän hengen seurueellemme mixtan, jossa oli monenlaista ja paljon. Mutta hummeri oli tuoretta suoraan altaasta samoin kuin kalatkin. Lautasella oli hummerin lisäksi mm. haluamaani espadaa (kuvassa), snapperia, meriahventa, papukaijakalaa, kalmaria, simpukoita... kaikki grillattuna eikä friteerattuna. Lisukkeena keitinperunoita, maustettua riisiä, valkosipulileipiä, parsaa, papuja, porkkakoita, tomaattia, sipulia, salaattia, kurkkua... you name it. Espada muistutti rakenteeltaan madetta ja maultaan kampelaa, siis kokonaisuutena aika vaisu. Nyt alkoi jo maksamaan, ja kahden tunnin aikana kulutimme kaksi pullollista paikallista roseviiniä, muutama pullo vettä, jälkkäriksi jälkiruokakahvit + madeiraviinit teki vahinkoa pari euroa vaille 200 €.

                                Illallinen Madeiran, Funchalin vanhassa kaupungissa oli muito bien. Pullo cavaa alkupalaksi, obriigado ja nyt oli tilaisuus ottaa se espetada, lihavarras. Otin kypsyydellä medium-miinus. Juopoteltiin ruokailun aikana pullo talon punaviiniä vaikka tarjoilija hanakasti yritti tarjota jotain muuta (tietysti "parempaa" ja yllättäen kalliimpaa), ja jälkkäriksi suklaamousse. Maksoi aivan liikaa verrattuna laatuun.
                                Attached Files
                                Viimeksi muokannut marre; 23.5.2013, 18:19.

                                Comment


                                • No ei oo ainakaan hinnalla pilattu;). Mites kelit sielläpäin?

                                  edittiä tähän, eli tämänpäivän darraeväs.

                                  Eilen tuli aika rankasti oltua tuolla kaverin 50 vee päivillä (lue iloiset asiat), niin pikaeväs maistuu.

                                  Oopperavoileipiä mukaillen, hyvä jauhelihataikina kaikkine mausteineen, muna tai melkein per leipä, juustosiivu hieman taas sitä nappia ja suppia.
                                  Muistuttaa ruishamista;).

                                  Maistuu, kun muu ei maistu. Ihan vaan grillivastuksen alla kolmessa vaiheessa käräytin ja vaikeusasteikko -1.

                                  Ps. viimeinen kuva by Marre. Lainattu tähän vain esimerkin vuoksi.
                                  Attached Files
                                  Viimeksi muokannut kapaz; 21.5.2013, 18:10. Perustelu: Oikeudet kuvanhaltijalle lisätty.

                                  Comment


                                    Vinkkiä saanko liitettyä samaan viestiin useampia kuvia? Kuvat täydentäisivät sopivasti yllä olevaa "matkakertomusta"..
                                    Viimeksi muokannut marre; 21.5.2013, 00:17.

                                    Comment


                                    • Eikö tuo mene: muokkaa, laajennettu kirjoitustila, hoida liitteitä. Siitä vaan lisää ja hoida;)).
                                      Ps. tuo meikän edellinen viesti, niin näkyy jotta laittamasi kuvan lisäsin. (hieno maisema alueesta).
                                      Viimeksi muokannut kapaz; 21.5.2013, 18:08.

                                      Comment


                                      • Possun ulkofilee pihvejä juuri paistelen. Pikkusen näytän nuijaa ja nakkaan pannulle. Maustan mustapippurilla ja suolalla sitten kun ovat kypsät. Päälle grillivoita ja ristikkopottuja ja salaatti. En ole kovinkaan monesti possua tehnyt kun sen onnistunut liian monesti pilaamaan, mutta nyt jo kohtuudella onnistuu. Kiinnostaisi tietää miten muut maustavat possupihvinsä?
                                        Viimeksi muokannut AnttiJuhani; 21.5.2013, 18:49.

                                        Comment


                                        • Koeta mun aikasemmin esittelemää souvlakiohjetta. Korvaa kokeeksi timjami oreganolla.

                                          Marre, kuvia saa liitettyä useampia, mutta vain yhden kerrallaan

                                          Comment


                                            Antti, laita niille pihveille kevyt öljy ja suola sekä pippuri vaikka tuntia ennen paistamista ja sitten voita pannulle kun paistat. Tarttuvat maut paremmin siihen lihaan kun ei ole pinta kiinni. Possun ulkofile on ohueksi hakattuna varsin mainio eväs. Eikä sisäfilekään huono. Niiden kanssa pitää vaan olla tarkkana etteivät mene yli. Olen tehnyt molempia niinkin, että sivelen omatekoisella barbeque-soosilla hyvissä ajoin ja sitten paistan tai grillaan. Syödään ainakin meillä melkein käsistä.

                                            Comment


                                            • Kiitos vinkeistä. Olen käyttänyt pari kertaa savunmakuista soosia kaverina mutta tuppaa palamaan niin helposti. Pitää tuota öljykikkaa testata kun tulee seuraavan kerran ostettua possua.

                                              Comment


                                              • Barbecue soosit sivellään possun pintaan vasta kypsänä.

                                                Jos american sweet and sticky tyyliin haluat possua tehdä, niin unohda fileet, ja osta kassleria.

                                                Sit marinoit sen esim suolan, pippurin, chilin, salottisipulin, valkosipulin ja etikan seoksessa.

                                                Kassler ei kaipaa marinadiin rasvaa.

                                                Sit paistelet mieleisen kypsäksi. Kassler toimii ylikypsänä, eli miedolla tulella piiitkääään. Valele välillä etikkamarinadilla.

                                                Sit kun liha on kypsä, nosta grillin lämpöä ja levitä paksu kerros BBQ soosia. Anna karamellisoitua, mutta älä anna palaa. Ottaa muutaman minuutin.

                                                Comment


                                                  Jyrki selvästi tietää kokemuksesta mitä puhuu, komppaan kaslerista ja karamellisoimisesta BBQ-soosilla. Omassa arkistossa on kohtuulinen BBQ -kastike, jonka pohjana Jack Daniels -viski. Voin kaivella arkistoista kun reissulta palailen härmään.

                                                  Comment


                                                  • Kyllähän Jyrkin ohjeet saa mahan kurnimaan. Kassleria en ole koskaan tehnyt mutta kesällä sitä täytyy kokeilla. Possu ylipäätään on jäänyt vähälle meidän perheessä. Possun ulkofilettä olen kyllä syönyt oikein tehtynä ja olihan se hyvää, ja lihakaan ei vielä ole kallista, niin sitä täytyy itsekin oppia tekemään.

                                                    Comment


                                                    • BBQ soosiin puolet ketsuppia, puolet siirappia ja loput mausteita ja mielikuvitusta. Niistäkin kirjottelin jossakin vaiheessa aikasemmin.

                                                      Savusuola tai savu-uute on hyviä BBQ sooseissa. Jotain oikein savuista viskiä voi käyttää, mutta silloin kannattaa keitellä sen aikaa, että viina haihtuu, jos aikoo käyttää bbq soosia myös pöytämausteena.

                                                      Jos käyttää pelkkään grillaamiseen, niin silloin ei tarvi keitellä, mutta omasta mielestä myös karamellisoitu kassleri kaipaa kaverikseen tuoretta bbq soosia sämpylälle tai leivän ja lihan väliin.

                                                      Lisäksi sämpylän väliin coleslawia:

                                                      -neljännes valkokaalia mandoliinilla raastettuna
                                                      -ruokalusikallinen majoneesia
                                                      -kurpitsapikkelsiä ja/tai amerikan suolakurkkuja/kurkkusalaattia
                                                      -rkl tai pari bbq soosia
                                                      -ripsaus valkosipulia jauheena tai puristettuna

                                                      Tai sit pelkkä kipparijuusto ja tomaattisiivu + bbq soosia

                                                      Comment


                                                      • Nyt kun kassler otettiin puheeksi niin siis kelpaako normaali maustamaton paketissa oleva?

                                                        Comment


                                                        • Nimenomaan pitää olla just semmonen

                                                          Comment


                                                            Yleensä melkein kaikki valmiiksi marinoitu liha kannattaa jättää kaupan tiskille.

                                                            Minä olen varmaan noi aiemmat vaiheet Jyrkin ohjeessa ohittanut tekemällä tarpeeksi ohkaiset pihvit tai suikaleet kun ihan onnistunutta on tullut laittamalla sitä bbq-soossia jo etukäteen. Vaikka makuasioitahan tämäkin taitaa olla?

                                                            Comment


                                                            • Pakkohan se on testata viikonloppuna. Pikkuneiti tykkää paljon possusta niin katotaan tuleeko pisteet kotiin vai pitääkö tulla kysymään että mikä meni pieleen.. :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X