Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Eiffelin niittitornia ja paikallista maitokahvia croisanttien kanssa katsellen, voisko muuta elämältä enää vaatia.
    Siis tämä Marrelle.

    edit: tämä pääsiäinen ei sitten alakkaan lampaalla, vaan kalapainotteisesti, kevyesti.
    Attached Files
    Viimeksi muokannut kapaz; 29.3.2013, 16:42.

    Comment


    • Lipponen: Kai säästit osan juurta siemeneksi seuraavaan leivontakertaan, jotta ei tarvitse taas alusta aloittaa?

      Entinen naapuri leipoi ruislimput puisessa taikinatiinussa ja totesi, että antaa taikinan loput kuivua astiaan, niin veden lisäämällä saa seuraavalla kerralla juuren taas toimimaan. Hyviä leipiä ne olivat, tosin en tiedä että oliko tuossa juuren säilytystavassa vähän pilkettä silmäkulmassa.

      Comment


        En ottanut talteen. Oli tavallaan ihan tietoinen valinta koska tuon juuren teko on kuitenkin melko helppo.

        Itse asiassa tuon tiinuun kuivattamisen luin olevan sen perinteisen juuren säilömistavan. Ennen aikaan lienee leivottu niin taajaan että tuolleen on juuri säilynyt,

        Comment


          Ei kai marre ole päässyt lipsauttamaan mitään sopimatonta torni reissulla. ;)

          http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201...45082_ul.shtml

          Comment


          • Ei kai marre ole päässyt lipsauttamaan mitään sopimatonta torni reissulla. ;)
            Sillä se on ollu varmaan mämmituokkonen mukana, hitto;))

            Punaviinikastikkeen kanssa meinas mennä tappeluksi, jotta sais balanssit kohillee. Löytyhän ne lopulta, kun itsekin tutustui tuohon raaka-aineeseen tarkemmin.

            Kyllä nyt passaa vaikka kello ei ole edes paljon mitään.
            Attached Files

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja quattro20v Näytä viesti
              Ei kai marre ole päässyt lipsauttamaan mitään sopimatonta torni reissulla. ;)

              http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201...45082_ul.shtml
              Tätä ohjelmaa olin seuraamassa Seinen toisella puolella, ja hetkeä aikaisemmin oltiin tornin juurella. Niin törkeet jonot hisseihin ettei tehnyt mieli jonottaa. Olisko joku muu jonoihin ärtynyt ottanut puhelun? Toisaalta minun ranskan kielen taidolla ei tehtäisi uskottavaa puhelinilmoitusta :)

              Comment


              • Tuli tuossa hetki sitten vaimorakkaan kanssa keskustelua majooneesin teosta.

                Vaimo sanoi, jotta muutaman kerran yrittäny ja aina juoksettunut.
                No päätin sitten näyttää miten homma tapahtuu ja onnistui erittäin hyvin, eli suorastaan loistavasti.

                Vaimo kysyi, mitäs tuolla tehdään ja syödäänkö se noitten kalojen kera?
                Kerroin, että esim. Belgiassa se on herkkua ranskanperunoiden kera jne.

                Kaadoin sitten tuotoksen viemäriin, todeten että tuota myrkkyä ei meikä napaansa pistele ja duunasin kaloille ja perunoille ihan kermaviilidippi kastikkeen;).
                Viimeksi muokannut kapaz; 6.4.2013, 19:35. Perustelu: ja sana puuttui

                Comment


                • Ei nyt ihan ruuanlaittoa, mutta tuollaisia lanko-miehen tuomia Japanin-tuliaisia napostelin toissapäivänä työeväänä. Aika jänniä, mutta hyviä. Oli ilmeisesti kypsytetty jossain etikkaliemessä ja sitten kuivattu beef-jerkyn tyylisesti Tarjosin duunikavereillekin, mutta eivät jostain syystä halunneet maistaa.. :)

                  P.S. Lupaamani seljanka-ohje on tuloillaan.. ;)
                  Attached Files

                  Comment


                  • No nyt kun tuo parsakaali tuli kausiluontoisesti myyntiin ja erittäin edullisesti, niin mitä olette siitä värkänneet?

                    Itse tulee höyrytettyä pihvien lisukkeiksi ja jopa kermaista keittoa tullut tehtyä.

                    Hyviä ideoita, miten tuota loistavaa raaka-ainetta voisi muuten hyödyntää ruoanlaitossa?

                    Comment


                      Havaitsin parsakaalin erittäin hyväksi lisukkeeksi lihakeittoon.

                      Eli laitetaan varsin runsaasti parsakaalia keittoon, keitetään tunnin verran muiden aineksien kanssa, jolloin parsakaali hajoo varsin huomaamottomaksi keiton sekaan, antaen kuitenkin mukavan makulisän keittoon.

                      Comment


                      • Mikä ettei, tuotahan voisi vaikka kokeilla ja uskon että toimii.

                        Comment


                        • Hmm... Juuri tuli reilut 10 litraa lihasoppapohjaa keiteltyä huomisia sukulaisvieraita varten. Siinähän ne parsat menisi samalla kun tuon huomenna lämmittää ja laittaa perunat sekaan kypsymään. Iloista muuten oli, että tuo lähikulman k-supermarket tarjosi hyvänoloista osso buco-lihaa ja lapaa makuluineen irtotavarana tiskiltä toisin kuin iso prisma, ei tarvinnut lähteä kauppahalliin asti ajelemaan. Niitä reilut pari kiloa ja hyvä liemi tuli!

                          Comment


                            Chili Con Carne **

                            Herkullinen ja helppo lihamuhennos, jonka jämät toimii seuraavanakin päivänä tai illalla lämpimien voileipien täytteenä.

                            Puoli kiloa naudan jauhelihaa (parempi jos näkee vaivan pilkkoa sisäpaistista)
                            3 kypsää tomaattia
                            Iso purkki tomaattipyreetä
                            Purkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja
                            Desi ketsuppia
                            3-4 sipulia
                            2 tuoretta chiliä
                            1 keltainen habanero (ei välttämätön)
                            Purkki ruskeita papuja
                            2 rkl ruskeata siirappia (sokerikin käy)
                            Desi-pari vettä
                            Suolaa

                            Ruskista lihat, lisää pilkottu sipuli, kevyesti kypsyttele muutama minuutti. Lisää kaikki muut kamppeet sekaan ja hauduttele noin tunti.

                            Ei tarvi mitään muuta lisuketta kuin kylmä olut. Tai no, jos ihan välttämättä haluaa niin patonkiviipaleita.

                            Comment


                            • Kahella tähdellä menee, mutta ainut ongelma on millä saa sen kielen pois ns. perseestä, vie nimittäin mukanaan jos yhtään tykkää tuollaisista väliamerikan mauista;)

                              Senverran vielä, jotta nuo ruskeat pavut itse korvaan chilikastikkeessa olevilla kidneypavuilla, tykästyin niitten koostumukseen ja makuun.

                              Edittiä: paikallinen lihakauppa ilmoitti paikallislehdessä (kaupunkilehti kuopio): hevosen jauheliha 4,90 kg. Pakko-ostos heti maanantaina, teenpä vaikka pihvit tms. nam nam.
                              Viimeksi muokannut kapaz; 13.4.2013, 19:26.

                              Comment


                                Enpä ole hevosen jauhelihasta koskaan tehnytkään mitään. Kerropa Kari sitten mitä ja miten teit.

                                Comment


                                  Huomenna ohjelmassa pitsaa. Taikinat ei ole minun vahvuus, mutta olikohan Otto joka neuvoi vaivaamaan taikinaan riittävästi sitkoa kun valittelin minun pitsapohjista tulevan liian pullavia. Pitää taas yrittää...

                                  Tämä on omaan makuun. Ensin pitsapohja uunitetaan valmiiksi pelkän tomaattisoseen kanssa. Kuuman pitsapohjan päälle ilmakuivattua kinkkua, parmesanista ohuita lastuja ja tuoretta basilikaa. Vähän oliiviöljyä ja se olisi sitten siinä.

                                  Comment


                                  • mutta olikohan Otto joka neuvoi vaivaamaan taikinaan riittävästi sitkoa kun valittelin minun pitsapohjista tulevan liian pullavia. Pitää taas yrittää...
                                    Enpä tarkkaan muista, mutta kerran suorastaan käskin Sinua vaivaamaan naan leipään taikinaa ihan kunnolla .
                                    Kerroit että onnistui, muuten olisin tullut linjoja pitkin kouluttamaan;))

                                    Siitä hevoslihasta meinasin ihan vaan pihvit vetäistä muusin kera, suurustetulla liemellä.
                                    Vaimokin sanoi syövänsä, mutta pienet ennakkoluulot aistin ilmassa;)
                                    Saas nähdä miten käy?

                                    Ps. Otto sais kyllä niitä ohjeitaan laittaa vaikka useamminkin, meinaan hyvät on äijällä ohjeet ollu.
                                    Viimeksi muokannut kapaz; 13.4.2013, 20:21. Perustelu: Otto

                                    Comment


                                    • Pizzataikinan teossa olen huomannut, että käytettävällä jauholla on iso merkitys taikinan koostumukseen. Durumilla saa todella napakan ja tiukan pohjan, tavallisella puolikarkealla vehnäjauholla tulee taas "pullavampi". Kokeiltu on myös paikallisen myllyn luomuvehnäjauhoja ja niistä tulee taas hieman kiinteämpää taikinaa ja samoin myös lopputuloskin.

                                      Ja kyllä. Antaisin pizzataikinalle oikein kunnolla isän kädestä ja vaivaisin reilulla otteella.

                                      Kiitos kommenteista ja kehuista kapalle ja marrelle. Rakkaan harrastuksen ja intohimon parissa on jotain näköjään tarttunut korvan taakse, jos kerran muillekin kelpaa. Pitää kaivella tuolta reseptikätköstä (lue: korvien välistä) jotain nasevaa ja pistää herroille testiin. Grillikausihan tässä lähenee kovaa vauhtia, joten varmasti jotain siihen liittyvää pitää laittaa. Viikon päästä olisi kaveriporukalle taas järjestyksessään muistaakseni kymmenennet grillikauden avajaiset ja siellä meinasin työntää lautaselle perinteisen possun kasslerpihvin lisäksi kaali- ja perunasalaattia sekä tomaattisalsaa, hummusta sekä luumuchutneytä. Extrana tulee varmaan tehtyä vielä avokado-dippiä. Kaivelen ohjeet tänne myöhemmin.

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                        Enpä tarkkaan muista, mutta kerran suorastaan käskin Sinua vaivaamaan naan leipään taikinaa ihan kunnolla .
                                        Kerroit että onnistui, muuten olisin tullut linjoja pitkin kouluttamaan;))
                                        Niihän se taisi olla! Kiitokset siitä :)

                                        Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                        Ps. Otto sais kyllä niitä ohjeitaan laittaa vaikka useamminkin, meinaan hyvät on äijällä ohjeet ollu.
                                        Samaa mieltä.

                                        Comment


                                        • hummusta sekä luumuchutneytä
                                          Kerran linjoilla olet, niin noista hieman lisää, aina halu varastaa ideoita just tuohon grillikauden avajaisiin;)

                                          Comment


                                          • Hummusta oli tarkoitus tehdä jotenkin tähän tyyliin:
                                            http://www.makuja.fi/reseptit/kolmen-makuista-hummusta/

                                            Luumuchutney on joulupöydän jämiä ja nyt pitää ihan oikeasti muistella mitä kaikkea sinne tuli laitettua ja kuinka paljon. Chiliä, inkivääriä, sipulia ja tietysti luumuja ainakin oli mukana, mutta varmistan asian vielä.

                                            Palaan asiaan. Varmasti.

                                            Comment


                                            • Hevosen lihasta lukenut lehdistä ja hyväähän se on. Oli vieraita täällä aavikolla ja rillailin hampurilaiset kamelin lihasta. Kommentit oli että yksi parhaista purilaisista jota olivat koskaan syöneet joten ei ihan pieleen mennyt.

                                              Tätä herkkua ei taida kauppahallista löytyä?

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja Samppa Näytä viesti
                                                Hevosen lihasta lukenut lehdistä ja hyväähän se on. Oli vieraita täällä aavikolla ja rillailin hampurilaiset kamelin lihasta. Kommentit oli että yksi parhaista purilaisista jota olivat koskaan syöneet joten ei ihan pieleen mennyt.

                                                Tätä herkkua ei taida kauppahallista löytyä?
                                                Laita testiköntti dromedaarista tulemaan tänne härmään niin testataan, heh.

                                                Hevonen on hyvää.

                                                Comment


                                                • Niinhän se on, kun vaan ei vetopiällä ole mäkeen kuollut, meinaan jää sitkeäksi silleen.
                                                  No tosi lehdissä puhuttiin ja paskaa jauhettiin ihan tarpeeks, hevonen on ja kuuluu ravintoketjuumme.

                                                  No, kasvissyöjät ja kukkahattutädit erikseeen;)))

                                                  Comment


                                                    Juu, ja tuo hiljattainen hevosenlihaepisodi koski kaiketi sitä että ihmisille myytiin eri lihaa kun pakkauksessa mainittiin. Huomasitteko, että jopa ratsastava miesmalli Marko *ström tuli blogissaan esille ja liputti hevosenlihan ravintokäytön puolesta. Se oli aika paljon. Yleensä ratsupuolella heppaa on pikemminkin pidetty rapsuteltavana lemmikkinä joka mieluummin kuoltuaan haudataan/hävitetään ongelmajätteenä kun käytetään proteiinin lähteenä.

                                                    Täällä Päijät-Hämeessä on pitkät perinteet hevosista maatalouskäytössä ja raviurheilussa joten hevosenlihaa on yleensä aika hyvin lihatiskeillä saatavissa.

                                                    Comment


                                                    • Nyt mie päätin: hevoslihasta ja punajuurista Lindströmin pihvit ja pottumuussi.
                                                      Tätä kannata vaikeemmaks tehdä, joo;)

                                                      Comment


                                                      • Kapaz: Laitahan sitten resepti tulemaan Lindstömin pihveistä. Hevosen jauhelihaa olisi kaapissa odottamassa täälläkin. Joku täti vähän kysyi kummissaan lihatiskillä takanani, että kuinka joku voi ostaa hevosen lihaa. Totesin takaisin, että en ole koskaan tietääkseni sitä syönyt muualla kuin metukassa, joten pitäähän sitäkin maistaa.

                                                        Durum-vehnäjauhoista teen nykyisin pitsani, saa paljon ohuemman pohjan helpommalla työllä.

                                                        Comment


                                                        • Tuosta reseptistä nyt senkummasempaa ole, muutakuin muovikäsineet on pakolliset meinaan kun punajuuria silppuaa tosipieneksi;).

                                                          Kaikenlaista kuiviketta voi laittaa taikinaan, mutta itse luotan perinteisiin korppujauhoihin ja sitten kun reseptissä käsketään käyttämään kananmuna, niin käytän vain keltuaisen.

                                                          Sen punajuurihakkeluksen lisäksi ehdottomasti myös suolakurkkuhakkelusta, toki vähemmän mutta kuitenkin.

                                                          Suolaa toki varovaisesti taikinaan, koska etikkapohjaisten lisukkeitten kanssa puljataan. Itse käytän soijaa, antaa myös makua kivasti.
                                                          Pippurit sun muut mausteet jokainen heittää sitten tottumuksiensa mukaan.

                                                          Suhteessa jauhelihaan noita lisäyksiä sanoisin 0,5 kg lihaa ja 250g muuta, sisältäen sen pakollisen sipulinkin.
                                                          No nämä tietenkin ovat makuasioita, mutta sopivan jouhevan taikinan kun vääntää, niin siitä on helppo pihvit paistella voi/öljy seoksessa.

                                                          Kaprismarjat kruunaavat tuotoksen. Muutama per pihvi päälle ripoteltuina.

                                                          Ediitiä tähän samaan: oli puhe tuosta parsakaalin käytösta ja tuli tuossa äsken duunattua kastike spagetille ihan naudan suikaleista ruokakermasta ja erimäärästä mausteita, tomaattipyreetä unohtamatta. Jotenkin jäi vajaaks, siis maultaan ja muistin sen parsakaalin.

                                                          Nypin niitä kukkaversoja reilusti kastikkeen sekaan ja antoi väriä ja ennenkaikkea sitä makua, hyvää on. Kokeilu kannattaa;).
                                                          Viimeksi muokannut kapaz; 14.4.2013, 14:13.

                                                          Comment


                                                          • Parsakaali käy esim kana-aurapastaan. Toivotulla tähtiasteikolla vaativuustaso 1 tähti.

                                                            Ruskista mieleisellä tavalla maustetut kanapalat kypsiksi.

                                                            Keitä tuorepasta suolavedeasä. Älä unohda öljyä, joka pitää siis lisätä jo keittovaiheessa. Älä ylipyksennä. Se minuutti tai kaksi riittää oikeasti.

                                                            Murusta kanojen päälle, eli kuumalle pannulle nokare aurajuustoa

                                                            Purista pannulle valkosipulia maun mukaan.

                                                            Ripottele päälle kourallinen tuoreita parsakaalin nuppuja.

                                                            Ennen pastan siilaamista, koukkaa pari desiä keitinvettä kanojen päälle. Pyöräytä muutaman kerran, jotta liemi vaalenee (osittain) sulaneesta aurajuustosta.

                                                            Sekoita pastan sekaan.

                                                            Tarjoile heti, tai välittömästi.

                                                            Comment


                                                            • Tuohon ei voi sanoa muutakuin nam nam;)

                                                              Editoimpa tähän , niin ei tilaa kulu turhaan.
                                                              Ihan semmonen perinteinen makaroonilaatikko tuli tehtyä Saunaseuraan ja laiskuuden takia myös.
                                                              Olotilalla oli myös tekemistä asian kanssa, edellinen päivä tuli vietettyä Finngrafilla Jyskässä.

                                                              Ihan perinteistä kuitenkaan ilikiny laittaa, vaan holvasin sinne sekaan paketin mustaa Koskenlaskijaa.
                                                              Jopa antoi äjäyksen ja äijätkin tykkäs, siis pienellä piristeellä vanhasta perinteisestä hieman pirtsakampaa;).

                                                              Toki vanhaa kaikkientuntemaa makaroonilaatikkoa ei voita mikään.
                                                              Viimeksi muokannut kapaz; 21.4.2013, 12:08.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X