Repo pitsa näyttää houkuttelevalta. Ihan normaali pohja? Durum-jauhoista? Miten pannulla kypsenee?
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Ruoantekijöitä / Reseptejä
Collapse
X
-
Normi pohja, jossa reilusti rasvaa ja vähän normaalia vähemmän jauhoja. Lisään myös hunajaa tai glukoosia niin saan hiivan innostumaan.
Koska mulla on hyvä valurautapannu, niin laittelen taikinan heti valmistuttuaan nousemaan suoraan siihen. Pannu toki reilusti öljyttynä tai rasvattuna
Sit annan taikinan nousta reilu puol tuntia, ehkä tunnin, ennenku täytän.
Ku alan täyttää, niin laitan samalla pannun hellalle ja kovalle lämmölle. Kun täytteet on laiteltu, niin siirrän vaan 250 asteiseen uuniin.
Tärkeää on muistaa reilu juuston käyttö. Juustoa pitää olla noin kolminkertainen määrä ohutpohjaseen pitsaan verrattuna, muuten tulee foccaccia. Kuvassa ei oo ees lähelle tarpeeksi juustoa. Sitä pitää laittaa vielä vähän sen jälkeen kun tuntuu eka kerran, että on liikaa
Comment
-
Ei ole nyt kunnon valurauta pannua mutta hankintalistalla ollut. Täytyy kyllä kokeilla. Oikein kun jaksaisi tehdä mehevää porsasta päälle niin olis paras, mutta taitaa olla liian aikaa vievää touhua jo sitten. Tein kerran uunivuoassa pitsan ja siitä tuli oikein maittava. Täytteitä toki saman verran mitä pellilliseen pitsaa tulee. Kyllä oli hyvä! En tainnut edes esipaistaa pohjaa vaikka vähän normaalia paksumpi olikin, ja silti siitä tuli kauttaaltaan kypsä eikä täytteet kärvähtäny.
Comment
-
Mä oon ton lämmittäny levyllä, koska tuo on todella paksu ja painava pannu. Ihan varmuuden vuoksi. Jos pannun pohja on ohkanen, niin tuskin on vaarallista vaikkei esipaistakaan.
Mä oon tehny tossa kymmeniä pannupitsoja, ja kahva on vähä tummunu, joten maalaamaton puukahva kestää 250 asteen uunin kyllä.
Comment
-
No mietinki just että laitatko pannunki uuniin vaiko siirrät uunipellille. On kyllä kovaa kamaa tuo pannu :) ...
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja Repo/promo Näytä viestiSelailin kuvia läpi, löyty pari tosi vanhaa ruokakuvaa. Lisäsin samalla pari melko tuoretta.
Näyttäs olevan BBQ ribsejä, BBQ burgereita (entisenä Alabaman asukkina BBQ on yks allekirjoittaneen bravuureista), pannupizzaa ja kanakeittoa grillikanan jämistä sekä savustettua possun filettä ja halloumia.
Kiinnostaako ketään miten nuo on syntyneet?
Comment
-
Possuhan oli siis tietenkin sisäfilettä.
Ripottelin isolle lautaselle pari ruokalusikallista grillausmaustetta, teelusikallisen valkosipulijauhetta ja toisen sipulijauhetta, ripauksen chiliä sekä pari ruokalusikallista ruskeaa sokeria.
Annoin fileen lämmetä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen pyörittelin sen mausteissa. Hieroin lopuksi mausteet pintaan kiinni. Käytännössä kaikki mausteet lähtivät lihan mukana.
Grilliin paketoin savurasian
http://www.savusta.fi/product/186/savurasia
Rasian voi korvata foliopussilla. Laitoin pari nyrkillistä leppälastuja.
Grilli oli aluksi noin 250-asteinen, jotta savua muodostuisi mahdollisimman paljon. Kun laitoin lihan grilliin, tiputin tehoja, ja lämpötila oli noin 200 astetta.
Koska lihan kypsyyden arvailu paistoajan ja -lämpötilan perusteella on todellakin pelkkää arvailua, erityisesti kun grillailee talvella muutaman asteen pakkasessa, käytän aina Weberin langatonta lihalämpömittaria. Koska käytän lämpömittaria, en edes tiedä, kuinka kauan tuon kypsymiseen menee.
Kävin kääntämässä lihan ympäri, kun lämpömittari näytti 35 astetta.
Otin pois kun lämpö oli 58 astetta, jonka jälkeen käärin lihan tiukkaan folioon, ja annoin jatkokypsyä pyyhkeen sisällä 20 minuuttia. Kun avasin paketin, varoin hukkaamasta sinne jäänyttä lihalilentä. Lihan viipaloinnin jälkeen kaatelin mausteisen lihaliemen viipaleiden päälle. Muuta kastiketta ei ollut.
Halloumeja en savustanut, vaan paistoin normaalisti. Pyöräytin rypsiöljyssä ja grillasin. Voi myös paistaa pannulla.
Lisukkeeksi oli tällä kertaa höyrytettyä parsakaalia.
Possun murhaaminen 77 asteeseen on 80-luvun juttu, mutta jos joku saa puolikypsästä possusta lihansyöjäbakteerin, niin älkää syyttäkö mua. Mä en ole kypsentänyt possua korpuksi kohta kymmeneen vuoteen.
Comment
-
Jos ribsit on vakuumissa, voi huijata ja kypsentää ne 6-8h sous vide, eli isossa kattilassa lämpimässä, mutta ei kiehuvassa vedessä. Sillon grillausaika lyhenee kymmenennekseen.
Jos taas eivät, niin tärkeää on aloittaa siitä, että poistaa sisäpuolelta sen kalvon. Lähtee kokonaisena, kun saa reunasta kiinni. Lähtee helpommin, jos liha ei ole jääkaappikylmä.
Sitten hierotaan pintaan grillaus- cajun- tai muuta mieleistä mausteseosta, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta sekä sokeria. Sokeria aina sama määrä kuin muitakin mausteita yhteensä.
Sitten liha grilliin, lämpötila maksimi 125 astetta.
Grillauksen aikana valellaan valeluliemellä:
-valkoviini-, omenaviini- tai siiderietikkaa
-(salotti)sipulia
-pippureita
-chililastuja
-ripaus suolaa
Etikkaliemellä penslataan ribsejä puolen tunnin välein, samalla kun lihoja käännetään.
Ribsit ovat valmiit, kun luu tököttää lihasta ulkona pari senttiä, ja se heiluttaessa tuntuu irtonaiselta. Ottaa neljästä tunnista kahdeksaan.
Kun kypsyys on todettu, valellaan lihojen pintaan paksusti makeaa bbq kastiketta. (sillekin voin antaa reseptin jos joku haluaa ite tehdä) ja nostetaan grilln lämpö 220-240 asteeseen, ja karamellisoidaan pinta.
Tarjotaan kirpeän coleslaw:n kanssa.
Comment
-
Kiitos. Aika pitkälti samoilla linjoilla menee mitä olen itsekin tehnyt. Ribsit olen keittänyt mausteliemessä ensin kypsäksi saakka ja sen jälkeen lämpöisinä lillumaan marinadiin ja siitä sitten karamellisointi grillissä.
Kohteena tosin ollut babyribsit, jotka tulee paljon nopeammin, kun ovat sen verran paljon ohuemmalti lihaisia. Keittoaika noin 45min, marinadissa tunnin, pari ja grillissä vartin.
Pitää kokeilla kunnon ribseillä tuota slowfood-meininkiä.
Comment
-
Kannattanee myös käsitellä lauta aika ajoin esim parafiinillä.
Se oma jötikkä oli tekovaiheen lopussa kuulema muutaman vuorokauden pellavaöljyssä upoksissa.
15 vuoteen en oo muuta tehny, kun sillointällöin puhdistanut paremmin.
Tietenkin pyyhin joka käyttökerran jälkeen.
Kuvahan löytyykin jostain tuolta ylempää. Hyvin käsitelty puu kestää ja kestää...
Comment
-
Kiitti repolainen repsusta, vaikuttaa hyvältä. Olin toiveikas että sulla olisi lisäksi ollut ylikylän kestike tuliaisena sieltä etelävaltioista, siellä muistaakseni osataan hyvät bbq-kastikkeet...
Nyt vasta huomasin Karin kuvan tuosta laudasta. Miehekkään kokoinen, näköinen ja varmasti hyvä käyttää. Harvinaisesta puulajistakin leikkuulaudaksi.
Comment
-
Pihlaja kilahtaa niin eritavalla, noita puuhaarukoita ja -lastoja on riittävästi ja kaikki pihlajasta.
No johtaa juurensa ajalta, kun näitä puuvermeitä tuli myytyä ympäri Suomea, markkinoita kiertäen.
Tuli valittua itselle semmoinen repertuaari noita puusta tehtyjä käyttövälineitä, ettei heti lopu kesken.
Uskoin silloin ja uskon vieläkin Suomalaiseen puukäsitaitoon.
Hyvää tavaraa oli helppo myydä ja valituksia ei ole pahemmin tullut.
Olikohan toiminimenä Kallan Kauha ja Kapusta.
Comment
-
Viimeksi tein barbecue soosin oman pihan kirsikoista
Pesin reilun litran kirsikoita. Halkasin ja poistin kivet.
Sitten laitoin kirsikat kattilaan, ja kattila tulille. Keittelin, kunnes olivat hillioutuneet kunnolla.
Sitten paseerasin kuoret pois.
Mehu kattilaan, sekaan mehun kanssa saman verran paseerattua tomaattia (tai ketsuppia) ja desi valkoviinietikkaa (ketsupin kanssa ei välttämätön), sekä pari desiä tummaa siirappia.
Sitten maustamaan:
-valkosipulijauhetta
-sipulijauhetta
-cayennepippuria
-paprikajauhetta
-timjamia (vähän)
-sinappijauhoa
-mustapippuria
-savusuolaa tai tavallista suolaa
-isohkö löräys viskiä
Keittele kotva, lopuksi poraa sauvasekoittimella homogeeniseksi, mikäli koostumus ei ole sileä.
Säilyy jääkaapissa viikkokaupalla, koska seassa ei ole oikeastaan mitään pilaantuvaa tomaatin lisäksi, ja sekin ui sokerissa ja etikassa, joten odottaisin ketsupin kanssa yhtenevää elinikää.
Itse tykkään vähän kipakasta, joten maustan reilusti. Aluksi kannattaa laittaa mausteita varoen, mutta koska soosi on kuitenkin maustekastike, niin kyllä se aika tujakkaa saa olla.
Sit ku on tehny pari kertaa, niin voi alkaa varioimaan. Marjamehun voi korvata vaikka colasiirapilla (soda stream-juttuja) tai puolukkamehutiivisteellä tai omenahillolla tai tai
Siirapin voi korvata hunajalla tai muscovadolla tai fariinisokerilla
Mausteita voi lisätä tai vähentää, yrttien ystävä lisää oreganoa, meiramia, rosmariinia, rakuunaa, chilin ystävä laittaa habaneroja, valkosipulin ystävä puristaa sekaan kolme valkosipulia.
Etikan voi vaihtaa vaikka mihin etikkaan, tai korvata sitruunamehulla, limemehulla, ananasmehulla...
Comment
-
Yksi resepti haluttaisi selvittää. Miten tehdä jalopeno-valkosipulimajoneesiä, joka osuis lähelle amarillon omaa? Olen pari eri variaatiota testannut mutta ei ole ollut kovin hyviä (netistä kaivetut ohjeet)
Comment
-
Valkosipuli- aioli *
Alkuperäinen kirjoittaja AnttiJuhani Näytä viestiYksi resepti haluttaisi selvittää. Miten tehdä jalopeno-valkosipulimajoneesiä, joka osuis lähelle amarillon omaa? Olen pari eri variaatiota testannut mutta ei ole ollut kovin hyviä (netistä kaivetut ohjeet)
Purkilliseen Becel -kevytmajoneesin sekaan 1 dl hyvää ketsuppia (= Heinz tai Felix), 2 tl sokeria, 1 tl suolaa, 3-4 kynttä murskattua valkosipulia ja 3-4 rkl jalopeno Tabascoa.
Anna makustua jääkaapissa yön yli.
On ilman tuota Tabascoa on ollut meikäläisen vakkari vappuna, juhannuksena jne. jo parin kymmenen vuoden ajan.Viimeksi muokannut marre; 16.3.2013, 15:55.
Comment
-
Aika lähelle samanlaista olen kokeillut tehdä. Juuri tuota majoneesiä en ole kokeillut, koska ei ole sattunut silmään. Ketsuppia ei varmasti tule, ja jalopenot on oikeita. Siitä huolimatta voisin kokeilla tuolla sinun ohjeella :) ..
Tässä muuten toimiva valkosipulikastike ohje. Esim kanalle, salaatteihin..
1 kananmuna, desi öljyä, teelusikallinen hunajaa, pieni nokare sinappia, todella pieneksi silpuksi murskattu valkosipulin kynsi, nämä kaikki kulhoon ja blenderillä soosiksi. On hyvä!
Comment
-
En muista olenko sillä hakusanalla etsinyt, mutta aioliin olen kerran koittanut tehdä kyseisen dipin :) .. valkosipuliaioli ja siihen jalapeno palasia. Ehkä kaikista syötävin tähän mennessä. Tein yhden ohjeen mukaan creme freiceen, johon aiolia, sokeria, suolaa, valkosipulia murskattuna, jalapeno palasia, ja sinappia pienesti. Oli muuten aika hirveää. Taisi olla se creme freice mikä tuosta teki kamalan.
Comment
-
Tuo on kyllä totta enkä ole näin toiminut. Ei tosin niissä ohjeissa mitään mainittu niin eihän sitä hoksannu.
Comment
-
Suunilleen koko päivän keitelly lihaseljankaa pojan huomisille synttärikutsuille. Paria reseptiä olen aiemmin koittanut, mutta ei ole maistunut samalle kuin aikoinaan Saaremaa-ralleissa.. :) Nyt vaikuttaa kyllä hyvälle. N. 40v. Virolais-naisen isoäidin resepti. Antaa makustua vielä yön yli niin katsellaan.. :p
Jos resepti kiinnostaa, niin voin myöhemmin tännekin raapustaa.
Comment
-
Saat muuten selekääs, jos et laita;))) Niin ja poijalle onnittelut.
Pittääpä tähän samaan editoida tuo tämänpäivän väkerrys.
Vaimon kanssa keskusteltiin ruoan hinnasta noin niinkuin yleisesti ja todettiin , että onhan se aika arvokasta.
Emäntä kun ruokaostokset hoitelee, toki osan toivomusteni mukaan sanoi jotta yhä enemmän häneltä menee kuukausittain kauppaan rahaa.
Tuumasin jotta ostelet raaka-aineita mielesi mukaan, suunnittelematta mitä niistä laitetaan;)
Pienen kinan jälkeen totesin tekeväni sellaisen listan vaikka viikottain, jotta ruokalaskusi puolittuu.
Aika kova haaste, mutta budjetissa oon pysyny ja aion viedä projektin loppuun asti.
Ruoan laadusta en tingi ja terveellisyysasteesta yhtään.
Mutta siihen tämänpäiväiseen: juureksia ja vihanneksia kiehumaan pieneen vesimäärään, suolaa ja mustisrouhetta, hiukkasen valkosipulia.
Annetaan muhia parit tunnit ja pamixilla samettiseksi. Lisätään ruokakermaa sopivasti ja annetaan hautua.
Erittäin maukasta ja kappas kauraleipäviipaleet päässeet hiukan kuivumaan siinä paperipussissa ja vaimo niitä roskiin laittamassa.
Ei, ei sain pelastettua ja pannulle pikkukuutioiksi tilkkaan rypsiöljyä hieman kuumenemaan.
Erittäin hyviä krutonkeja tuon kasvissosekeiton päälle. Jep ja taas olen lähempänä voittoa vedossamme.Viimeksi muokannut kapaz; 9.3.2013, 14:39.
Comment
-
Ei nuo marren leikkuulaudat ainakaan omaan silmään mitenkään hienoilta ulkonäöltään näyttänyt. Mutta jos ne ajaa asiansa niin ei voi moittia. Aika simppeli rakenne tehtailla leikkuu"lautoja", jos vain vehkeet löytyy. Itse olen ajanut tasohöylän läpi omat lautani kerran vuodessa, ja käsitellyt pellavaöljyllä.
Comment
-
Ei nuo marren leikkuulaudat ainakaan omaan silmään mitenkään hienoilta ulkonäöltään näyttänyt.
Ajatellaan asiaa siltä kantilta, että jos kaikkien silmää täytyis kaikki miellyttää, niin voi poijat meillä olis kaikilla klooniemännät. (näin niikuin ulkonäöltään) Keneltä se perusklooni valittais, se olis jo hankalampi juttu juu;)))
Eikä sitten mitään hernesnenää, vaan clubihuumoria tämä;)).
Comment
-
Koskenlaskijan makaronilaatikko by Chocoeye (page1)
Comment
-
*
Itseasiassa kyseiseltä herralta oli pari muutakin mukavaa ruokavinkkiä, miksihän ei lisää?
No sitten tämäniltaiseen, päätin leipoa pitkästä aikaa ja se kun ei ole meikän mielihommia.
Tein sellaisen perusvehnähiivaöljy taikinan ja ajattelin muokata sitä hieman, meinaan nyrkeillä.
Kaks semmoista 20 minsan sessiota välikohotuksineen käytin taikinan nyrkillä pieksämiseen. (voi kun siinä olis ollu erään entisen ministerin naama)
Vielä kerran muutaman minuutin sessio kyseisen raaka-aineen kanssa ja eikö kaulin käteen ja levyjä.
Levy pienemmiksi neliöiksi ja juuri krakovanmakkaran pituisiksi, hieman nappia ja suppia viereen ja rullalle.
Voitelu munalla ja uuniin.
Kivoja napostella Tartu Mikkiin ohjelman aikana, eli kohta.Viimeksi muokannut kapaz; 17.3.2013, 08:52.
Comment
-
Lihapullia tomaattikastikkeessa **
En malttanut pysytellä poissa köökistä. Tämä lihapulla-tomaattikastike helppo ja jo aikaisemmin pari kertaa kokeiltu:
Kastike
Tölkki säilöttyjä tomaatteja (EI tomaattimurskaa tms.)
Tilkka oliiviöljyä
Valkosipulinkynsi hakattuna
2-3 laakerinlehteä
Tilkka calvadosta tai löräys punkkua (ei molempia)
Suola ja mustapippuri
1 tl tummaa siirappia, hunajaa tai sokeria
Lihapullat
400 g nauta-sika jauhelihaa
1 tuore chili hyvin pieneksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
1/2 ruukkupersilja pilkottuna
1 tl kuivattua oreganoa
50 g parmesan juustoa raastettuna
1 muna
1,5 rkl perunajauhoja
1 dl vahvaa lihalientä
Viipale kuivaa vaaleata leipää murusteltuna (korppujauho korvaa)
Suolaa ja mustapippuria
Tarvittaessa vettä, taikina saa olla notkeaa
Säilyketomaatit (muussaa tarvittaessa kasarin pohjalle), laakerinlehdet, valkosipuli, suola, mustapippuri, oliiviöljy ja calvados/punkku porisemaan 10-15 min.
Valmiista taikinasta reilun kokoisia pullia ja pannulla ruskistus. Lihapullat kastikkeen sekaan ja tunnin-puolentoista miedolla poristelua. Tomaatti tykkää kun sitä kypsyttelee pitkään.
Lisukkeeksi pastaa, riisiä, nuudelia, ihan mistä itse tykkää. Päälle parmesanlastuja.
Comment
Comment